Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Установка Windows 10

  1. Короткий опис
  2. Підготовка до встановлення Windows 10
  3. Основні нововведення в Windows 10
  4. Завантаження Windows 10
  5. Установка Windows 10
  6. Установка драйверів на Windows 10

Короткий опис

Докладне керівництво по завантаженню та встановлення попередньої версії операційної системи Windows 10 для новачків.

Підготовка до встановлення Windows 10

В кінці вересня 2014 року корпорація Microsoft випустила попередню версію своєї операційної системи - Windows 10, а вже 1 жовтня її можна було скачати в редакції Windows 10 Technical Preview.

Зауваження: у уважного читача напевно виникне логічне запитання: чому нове дітище від корпорації з Редмонда отримало номер 10 замість 9, адже більш ранні продукти називалися Windows 8 і 8.1. Вся справа в тому, що багато програм використовують для визначення встановленої системи досить нехитрий метод: if (version.StartsWith ( "Windows 9")) {/ * 95 and 98 * /} else {...}. Якщо назвати систему Windows 9, то ті додатки будуть визначати її як Windows 95 або 98, оскільки назва містить Windows 9.

Розглянемо коротко які ж основні зміни принесла нова операційна система, щоб ви могли для себе вирішити чи варто її інсталювати чи ні.

Основні нововведення в Windows 10

Меню Пуск. Не минуло й двох років як Microsoft все ж вирішила відмовитися від досить спірного стартового екрана, який з'явився в Windows 8:

Тепер його замінює більш компактне меню Пуск:

Воно містить у лівій частині список встановлених додатків, рядок пошуку і кнопку живлення, а в правій частині міститься своєрідний аналог стартового екрану, куди можна помістити різні живі плитки або ярлики додатків.

Примітно, що на різних пристроях це меню виглядає по-різному. На планшетах, наприклад, воно сильно нагадує стартовий екран, на настільних ПК і ноутбуках виглядає ближче до класичного меню Пуск.

Універсальні вікна додатків. Користувачі, які знайомі з Windows 8 і 8.1, знають, що там існували звичайні додатки і програми, які запускалися в так званому режимі Metro на весь екран. У Windows 10 вирішили ввести уніфіковані вікна. Грубо кажучи, якщо ви працюєте на ноутбуці або домашньому ПК, то Метро-додатки будуть відображатися в спеціальному вікні:

На планшетах ці програми відображаються як і повинні: на весь екран.

Функція Snap. Вона дозволяє більш комфортно працювати з декількома додатками на одному екрані. Функція Snap дозволяє відкрити до 4 додатків на одному екрані, а Windows підказує, які ще додатки запущені і як їх можна розмістити:

Кілька робочих столів. Ця функція є звичною для багатьох користувачів Linux. Тепер множинні робочі столи з'явилися і в Windows. Завдяки їй можна створювати кілька робочих столів з додатками і перемикатися між ними. Разом з цим реалізована функція виведення мініатюр всіх запущених додатків натисканням на кнопку. Виглядає все це приблизно так:

Крім озвученого вище нова операційна система від Microsoft містить велику кількість інших, більш дрібних змін і доопрацювань.

На цьому завершимо невелике введення і перейдемо безпосередньо до установки Windows 10. Почати варто з отримання настановних файлів для нової операційної системи.

Завантаження Windows 10

На даний момент Windows 10 поширюється в рамках програми Windows Insider Preview Program. Для участі в ній потрібно перейти на сторінку: Windows Insider Preview Program :

Кількома по кнопці Почати:

Натискаємо на кнопочку Join now і переходимо до форми входу. Якщо у вас є обліковий запис Microsoft, то вводите пошту і пароль в поле. Якщо такої немає, то потрібно зареєструватися, клікнувши на посилання Sign up now:

Після авторизації з'явиться відповідне повідомлення:

Переходьте за посиланням install Technical Preview і завантажуєте потрібну версію дистрибутива Windows 10:

На жаль, на даний момент російської редакції Windows 10 немає і нам доведеться задовольнятися англійською версією. Зверніть увагу, що на тій же сторінці вказано і серійний номер для Windows 10.

Важливе зауваження: якщо ви хочете просто спробувати нову операційну систему, але у вас немає можливості видаляти поточну або вносити правки в завантажувач, то можете розглянути можливість установки Windows 10 на віртуальну машину .

Поширюється ОС у вигляді образів ISO, які можна записати на диск або на флешку. Для запису на диск підійде утиліта BurnAware Free . Викачуємо, встановлюємо і запускаємо її:

У головному вікні програми натискаємо на кнопку Записати образ:

Вказуємо де збережений скачаний образ з Windows 10, вставляємо порожній диск і натискаємо на червону кнопку Запис для початку запису. Через кілька хвилин диск з Windows буде готовий.

Якщо у вас немає дисковода, то встановити цю ОС можна і з флешки. Як її підготувати детально розказано в керівництві для Windows 8: Установка Windows 8 з флешки .

Після створення диска або флешки з Windows 10 потрібно зробити резервну копію всієї необхідної інформації на системному розділі, оскільки в процесі установки він форматуватиметься.

Ще кращим рішенням є створення резервної копії всього жорсткого диска по керівництву: Автоматичне відновлення Windows на ноутбуці за допомогою Acronis True Image . Це дозволить вам в будь-який момент повернутися до старої операційної системи з усіма встановленими драйверами, додатками і призначеної для користувача інформацією.

Після завершення резервного копіювання закінчено і завантажувальні носії готові, можна переходити безпосередньо до установки системи.

Установка Windows 10

В першу чергу потрібно в BIOS активувати завантаження з диска або флешки. Для входу в BIOS потрібно на самому початку завантаження пристрою натиснути певну клавішу, яка іноді вказується внизу екрану під заставкою або в інструкції. Найчастіше це F2, Del або Esc.

Після входу в BIOS необхідно знайти настройки послідовності завантаження. Часто вони знаходяться на вкладках Boot, System Configuration і Boot Order. Для активації завантаження з диска або флешки їх потрібно перенести на перше місце в списку. Це можна зробити як через меню, так і за допомогою стрілок або клавіш F5 / F6. Зазвичай інструкції щодо зміни порядку завантаження міститися в самому BIOS.

Після цього необхідно зберегти установки та вийти з BIOS. Часто ця команда називається Save and Exit Setup і розташований на вкладці Exit.

Ви зберегли повинна послідувати перезавантаження. Якщо ви все зробили правильно, то під час завантаження має з'явитися пропозиція натиснути будь-яку клавішу для установки Windows 10 (Press any key to boot from CD or DVD ).

Можливі проблеми: якщо під час завантаження все одно з'являється стара операційна система, то це говорить про те, що або флешка / диск з Windows 10 були підготовлені неправильно, або в BIOS вказана завантаження з жорсткого диска. У цьому випадку спочатку потрібно перевірити чи встановлена в BIOS завантаження з диска або флешки. а потім завантажується ваш носій з Windows 10 на іншому пристрої. Якщо на ньому завантаження відбувається нормально, то значить проблема в самому диску, привід. Можливо також, що флешка не дуже гарна або все ж в BIOS завантаження з диска не встановлена. У цьому випадку варто спробувати записати образ на інший диск або використовувати іншу флешку. Якщо і на іншому комп'ютері диск або флешка не завантажується, то значить вони не є завантажувальним і варто спробувати інший спосіб підготовки накопичувача.

Через деякий час має з'явитися приблизно таке вікно:

Натискаємо на кнопку Next:

Для установки системи натискаємо Install now. Якщо потрібно її відновити, то переходите по посиланню Repair your computer. Натискаємо на Install now:

Погоджуємося з ліцензійною угодою, ставимо галочку і натискаємо Next:

Вибираємо пункт Custom: Install Windows only (advanced). Після цього вам варто вибрати на який розділ встановлювати операційну систему. Якщо у вас є операційна система, то вибираєте системний розділ і за бажанням форматуєте, натиснувши на кнопку Format нижче.

У моєму випадку жорсткий диск порожній:

В першу чергу потрібно створити розділ, натиснувши на кнопку New:

Після цього потрібно вказати його розмір і натиснути на кнопку Apply. Варто також врахувати, що в цьому випадку інсталятор Windows створить ще один розділ з завантажувальними файлами:

Вибираємо розділ для установки натискаємо Next для її старту:

Процес цей займає певний час. По його закінченню повинен з'явиться майстер налаштування:

Нам пропонується або використовувати швидкі налаштування, або налаштувати їх самостійно. Скористаємося першим варіантом і натиснемо на на Use express settings. Вони підходять для більшості користувачів.

Після цього система нам запропонує авторизуватися під своїм обліковим записом Microsoft:

Цей процес можна скасувати, але при наявності облікового запису і підключення до Інтернету можна і продовжити:

Вводите поштову адресу і пароль, який ви використовували для скачування Windows. Якщо у вас таких немає або ви їх забули, то можете скористатися посиланнями Do not have an account? і Create a new account.

У деяких випадках необхідна додаткова перевірка облікового запису: на вказану поштову адресу надсилається лист з кодом, який потрібно ввести:

Якщо у вас немає можливості ввести той код, то натискаєте на відповідне посилання нижче.

Після цього установник запропонує вам активувати хмарне сховище OneDrive:

По закінченню установки повинен завантажитися робочий стіл Windows 10.

На цьому можна вважати установку Windows 10 завершеною. Можна переходити до драйверів.

Установка драйверів на Windows 10

Підібрати необхідні драйвера ви можете за допомогою керівництва: Драйвера для ноутбуків . Варто відзначити, що багато драйвера від Windows 8 і 8.1 в цілому сумісні і з Windows 10.

Володарі ноутбуків Asus можуть скористатися спеціальним путівником: Список драйверів для ноутбуків Asus . Для власників Acer, eMachines і Packard Bell є свій путівник зі списком посилань: Драйвера для ноутбуків Acer, eMachines і Packard Bell . Для ноутбуків Lenovo теж є путівник: Драйвера для ноутбуків Lenovo .

Крім драйверів вам потрібно буде встановити і фірмові утиліти. Вони доступні в матеріалах з драйверами по посиланнях вище. Там же є докладні інструкції по їх установці

Крім них рекомендується встановити і додатки. Їх існує безліч на самий різний смак і для самих різних завдань. Для вашої зручності була підготовлена ​​спеціальна добірка: Добірка необхідних безкоштовних програм . Можливо, ви знайдете там щось корисне для себе.

На цьому все. Дякуємо за увагу.

Всі питання по встановленню та налагодженню Windows 10 прошу тут: Windows 10 - Установка і рішення проблем .

З повагою, автор матеріалу - Тонієвич Андрій. Публікація даного матеріалу на інших ресурсах вирішуються виключно з посиланням на джерело та з зазначенням автора

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки