Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Mobile-review.com Огляд GSM-телефону Motorola E398

Фотографії Motorola E398 в інтер'єрі

Комплект поставки

  • Телефон
  • акумулятор
  • Зарядний пристрій
  • Інструкція
  • Диск з програмним забезпеченням (включає Mobile Phone Tools, плюс близько 100 Мб контенту)
  • USB-кабель для синхронізації з ПК
  • стерео гарнітура
  • Карта пам'яті на 64 Мб (TransFlash)

Молодіжний сегмент ринку в найближчі роки стане найбільш значущим для виробників, перші моделі, орієнтовані на таких споживачів ми побачимо вже цього літа. Причому на відміну від телефонів для молоді попередніх років нове покоління стало зовсім іншим, запропонувало функціональність, яка була характерна лише для бізнес апаратів. Виробники відмовилися від таких рішень як змінні панелі, які впадають в очі, яскраві кольори. Ознака сучасного молодіжного апарату це не викликає зовнішній вигляд, а навпаки витриманий дизайн і функціональність близька до максимальної. Настільки дивна зміна в стані виробників пояснюється тим, що молоді люди своєю поведінкою розбили всі викладки маркетингових відділів, вони набували бізнес рішення, іноді рятуючи продажу тієї чи іншої моделі, яка провалилася у наміченої цільової аудиторії. Саме молоді люди люблять експериментувати, їх залучають нові технології, в той час як люди середнього віку вже більш консервативні в своїй масі.

Саме молоді люди люблять експериментувати, їх залучають нові технології, в той час як люди середнього віку вже більш консервативні в своїй масі

Випуск молодіжних телефонів нового покоління був визначений - в них повинен поєднуватися строгий дизайн з елементами якоїсь фривольність, функціональність повинна бути близькою до максимуму, плюс програмне наповнення телефону має бути менш суворим, відповідати запитам аудиторії. Виходячи з цих трьох передумов, створювалася модель Motorola E398 .

Дизайн апарату витриманий в спокійній манері, він не кричущий. Кути трохи закруглені, що створює хороше враження від загальної форми телефону. У конструкції розробники застосували пластик схожий по тактильним відчуттям з гумою (задня кришка Ericsson T68m була такою). Тримати апарат в руці дуже приємно, він не вислизає, навіть якщо у вас вологі руки. Інший плюс такого пластика в тому, що він матовий, на ньому не залишається слідів. Щоб підкреслити відмінність пластика клавіатуру виконали зі звичайного матеріалу. Кнопки великі і розташовані терасами, працювати з ними комфортно. Не можна сказати, що клавіатура ідеальна, але і поганий назвати її також не можна.

Хорошим рішенням виглядає те, що вертикальний центральний ряд клавіш піднятий, а бічні ряди трохи втоплені. Набирати номер можна наосліп, помилок не буде.

Джойстик глянсовий, середній за розміром. Однак їх думки користувалися апаратом про нього розділилися, так одні говорили про те, що він прослизає, інші навпаки знайшли його зручним. Протягом деякого часу до нього звикали все. Варто відзначити, що помилкових переходів, неточного позиціонування через джойстика не було з перших хвилин спілкування з телефоном. На мій погляд, основна помилка при його використанні може полягати в тому, що людина намагається керувати ним лише кінчиком великого пальця, краще ж покласти весь палець на нього. Навігація по меню можлива з використанням тільки джойстика, так що софт-клавіші практично не потрібні. Необхідно пам'ятати про те, що в телефоні також є швидкий виклик всіх функцій, який не пов'язаний з джойстиком, користувач сам вибирає, як він вважає за краще працювати.

Перейдемо до екрану телефону, він аналогічний тим, що застосовуються в Motorola v300 , v500 , v600 . Тобто дозвіл екрана 176х220 пікселів, він відображає до 8 рядків тексту, двох службових рядків і рядки іконок. Фізичний розмір екрану 30х38 мм, це трохи більше розміру екранів в Motorola v500, v600. Пояснення криється в тому, що в даній моделі трохи зігнуто захисне скло, а до того ж воно тоноване. Звідси і випливає трохи більший розмір відображається області.

Звідси і випливає трохи більший розмір відображається області

Дисплей виконаний по TFT-технології (65000 кольорів), він сліпне на сонці, але залишається одним з кращих по поведінці на вулиці влітку. Тобто в порівнянні з іншими апаратами частина інформації залишається читабельною. В цілому ж за якістю відображення інформації апарат вкрай комфортний, кольору живі, соковиті. У своєму класі апарат за якістю екрану на сьогоднішній день кращий (порівняти його можна лише з Sony Ericsson K700 ). Мабуть, конкуруючі продукти від Siemens, Nokia сильно поступаються даної моделі за якістю екранів встановлених в них. Екрани, які можна порівняти з Motorola E398, встановлені в нових телефонах Samsung, але вони позиціонуються інакше.

Повернемося до конструкції апарату, його розміри 108х46х21 мм. Апарат візуально більше свого реального розміру, якщо покласти його з тим же Sony Ericsson T630 поруч, то ви не побачите великої різниці. Вага телефону 107 грам (виробник говорить про 110 грамах).

На бічних сторонах апарату можна бачити отвори двох динаміків. Діаметр кожного становить 16 мм, укупі вони дають об'ємне звучання. Телефон Motorola E398 де-факто стає першим апаратом на ринку зі стерео динаміками. Незважаючи на те, що подібні моделі демонструвалися вже давно корейськими виробниками, саме в даній моделі функція реалізована і цей апарат з'явиться першим на ринку.

Багато хто може сказати, що стерео звук на телефоні баловство і потрібен одиницям. Такі висловлювання характерні для тих, хто не належить до цільової аудиторії даного апарату, це немолоді люди. У чому переваги двох динаміків ?! Перше і найочевидніше, - гучність відтворюваних мелодій (як звичайних, так і мр3). У даній моделі в порівнянні з Motorola V600 дзвінок звучить приблизно в два рази голосніше. Точніше сказати майже в два рази голосніше, збільшення звуку нелінійно. Установка двох бічних динаміків, дозволила зробити гучність основного динаміка, який використовується під час розмови трохи менше, на мій погляд, це не завжди виправдано. У шумних приміщеннях телефон часто чути трохи гірше, ніж Motorola v300, v500, v600. Немає в світі досконалості, якщо ті моделі ви просто не чули і пропускали дзвінок, то тут дзвінок чути, а от співрозмовник насилу. Обмовлюся, що гучність основного динаміка низька саме в порівнянні з іншими апаратами компанії (vX00), різниці з телефонами інших виробників ви не помітите.

В решітки бічних динаміків вбудовані світлові індикатори, вони можуть змінювати свої кольори в залежності від обраної колірної схеми. Тобто при дзвінку, будь-яку подію телефон сигналізує про нього не тільки звуком, а й кольором. Дана технологія в меню називається Ритм і Колір, в фірмовому позначенні Haptics. Вперше в повній мірі застосування даної технології ми бачили в Motorola v80 , Тут все те ж саме. Цікаво, що обидва апарати з'являться на ринку приблизно в однакові терміни.

Цікаво, що обидва апарати з'являться на ринку приблизно в однакові терміни

Спеціально для дискотек є режим світломузики, досить встановити чутливість мікрофона, час роботи функції, вибрати улюблену колірну схему і на ваших грудях телефон почне переливатися в такт музиці. В реальності активація режиму займає пару секунд. Підсвічування стосується не тільки бічних сторін, в ній бере участь і клавіатура (тільки один білий колір). Для цільової аудиторії апарату дана функція ідеальна, вона висловлює суть телефону. На даний момент ні у одного з виробників немає аналогів даної можливості.

На даний момент ні у одного з виробників немає аналогів даної можливості

На верхньому торці розташовується роз'єм для підключення стереогарнітури, він прикритий гумовою заглушкою, яка прикріплена до корпусу. Плюс такого рішення в тому, що не використовується стандартний інтерфейсний роз'єм, розташований на нижньому торці, хоча ви можете підключити гарнітуру і туди. Але в останньому випадку конструкція виходить громіздкою, це рішення неправильне. Прикладом такого роду може служити Nokia 6230 , Розміри апарата з підключеною гарнітурою збільшуються майже на сантиметр, що не можна назвати оптимальним.

Прикладом такого роду може служити   Nokia 6230   , Розміри апарата з підключеною гарнітурою збільшуються майже на сантиметр, що не можна назвати оптимальним

Телефон сумісний з усіма стандартними аксесуарами від Motorola, це є наслідком стандартного багатофункціонального гнізда, та й тієї ж платформи триплетів.

На лівій бічній поверхні ви можете бачити дві клавіші регулювання гучності, нижче розташовується Smart кнопка. Її ми бачили в старих моделях від Motorola, потім від неї відмовилися і ось знову вона з'являється. Плюс цієї виділеної клавіші полягає в тому, що ви можете призначити на неї практично будь-яка дія, це зручно. Виклик функції працює не тільки з режиму очікування, але для ряду функцій і під час розмови (залежить від версії програмного забезпечення). Наприклад, призначивши диктофон для цієї клавіші, ви під час розмови активуєте його в один дотик. Якщо ж на ній буде висіти голосовий набір, то натискання клавіші під час розмови не призведе ні до чого. З огляду на, багаті можливості по налаштуванню телефону програмно, всередині меню та наявність такої апаратної клавіші можна сказати, що апарат пропонує користувачеві буквально всі шляхи для роботи з ним, залишається вибрати найбільш зручний.

На правій бічній поверхні знаходиться виділена клавіша камери. Сама камера розташовується на задній поверхні, вона стандартна VGA. Покращення стосуються тільки того, що в апараті з'явилася спалах (жовте віконце ззаду). Спалах допомагає тільки в умовах поганої освітленості, в іншому вона не потрібна, це більше маркетингова функція, ніж реальне покращення функціональності (як і у інших виробників). Розповідати детально про камері не будемо, все настройки аналогічні іншим триплетів, якість фото збігається.

Відкривши задню кришку, ви побачите акумулятор. Кришка не має люфту, вона міцно сидить у своєму гнізді. В телефоні застосовується літій-іонний акумулятор ємністю 700 мАг, за заявою виробника він здатний забезпечити до 210 годин роботи в режимі очікування і до 7 годин в режимі розмови. В умовах московської мережі МТС апарат працював близько 2 діб при 2.5 годинах прослуховування мр3 плеєра, 45 хвилинах розмов і до 40 хвилин ігор. Весь час був активований Bluetooth. Більш скромні запити користувачів показують, що апарат здатний пропрацювати близько 3 діб. Енергоспоживання прямо пов'язане з часом роботи екрану, кількістю ігор (звук) або вхідних дзвінків. Час повної зарядки акумулятора близько 2 годин. Перші кілька зарядок можуть тривати більше часу, це нормальна ситуація. У нашому випадку протягом чотирьох зарядок апарат показував процес заряду близько 5-6 годин. Виходячи з кількості використовуваних функцій, можна говорити про те, що час роботи даної моделі порівняно з апаратами цього ж класу.

Під акумулятором знаходиться тримач SIM-карти (він стандартний), а поряд роз'єм для карт пам'яті T-Flash. Дані карти вперше з'являються саме в Motorola E398, в подальшому вони будуть використовуватися в багатьох апаратах компанії. Необхідно сказати декілька слів про стандарт T-Flash розробленому компанією SunDisk і чому він з'явився на світло.

Необхідно сказати декілька слів про стандарт T-Flash розробленому компанією SunDisk і чому він з'явився на світло

TransFlash

Карти стандарту TransFlash раніше були відомі під назвою TriFlash, пізніше компанія SunDisk змінила назву. Дані карти можна називати і T - Flash, в багатьох презентаціях виробників мобільних телефонів даний стандарт фігурує саме в такому позначенні.

Поява карт пам'яті TransFlash обумовлено необхідністю використання невеликих за розміром карт пам'яті в мобільних пристроях, що існують на момент розробки стандарту карти не задовольняли умові мініатюрності. Другу задачу, яку спробували вирішити розробники це створити носій інформації для програмного коду телефону, всіляких налаштувань ітп. Таке використання карт TransFlash зумовило, що вони можуть бути як змінюваними в «гарячому» режимі, так і монтуються в апарат поряд зі слотом SIM-карти (зміна тільки при виключенні телефону). У перших апаратах застосовується саме другий варіант, карти можуть змінюватися тільки при виключенні апарату.

У перших апаратах застосовується саме другий варіант, карти можуть змінюватися тільки при виключенні апарату

Карти TransFlash сумісні з SD-картами, зокрема, вони читаються в відповідних адаптерах. При цьому розмір TransFlash карт всього дві третини від розміру SIM-карти (15х11х1 мм). Це найменші карти пам'яті, існуючі на ринку в даний момент.

Ось специфікації карт TransFlash.

Ось специфікації карт TransFlash

Виробник заявляє в даний момент тільки про випуск карт пам'яті об'ємом від 16 до 128 Мб. У реальності до кінця 2004 року вже будуть представлені карти пам'яті об'ємом до 1 Гб. Вартість карт складе від 14 доларів за 32 Мб і до 39 доларів за 128 Мб. Виходячи з того, що дані карти пам'яті повинні стати масовими, можна очікувати деякого падіння цін, особливо з появою більшої кількості пристроїв використовують їх.

Технологічно карти побудовані на основі NAND MLC пам'яті від SunDisk, подібна ж пам'ять використовується в miniSD картах компанії.

Першим виробником мобільних телефонів, який заявив про масову підтримку в своїх продуктах карт пам'яті TransFlash, стала компанія Motorola. Очікується, що протягом цього року до неї приєднається Siemens, який планує використовувати такий тип пам'яті в продукті Siemens SL65.

Основним конкурентом для карт пам'яті TransFlash в даний момент є RS-MMC карти (reduced size MMC). По суті це звичайні MMC карти, які мають менші в два рази розміри. Явних плюсів в порівнянні з TransFlash у даного стандарту немає, вони будуть існувати паралельно. На мій погляд, в залежності від успіхів того чи іншого виробництва мобільних телефонів на ринку з продуктами, які використовують карти пам'яті, і стане вимірюватися успіх стандартів.

Наведемо ілюстрацію цього в вигляді прогнозу зростання продажів, карт пам'яті для різних пристроїв, як ви бачите, основний внесок привносять саме мобільні телефони.

Наведемо ілюстрацію цього в вигляді прогнозу зростання продажів, карт пам'яті для різних пристроїв, як ви бачите, основний внесок привносять саме мобільні телефони

І знову про Motorola E 398

У телефоні предустановленна карта пам'яті на 64 Мб, це дозволяє записати близько години музики у високій якості, або до двох годин в гіршій якості. На карту пам'яті можна також записувати будь-які файли, використовувати її для їх транспортування. Файли з незнайомими дозволами не відображаються засобами перегляду самого телефону, але видно за допомогою програми синхронізації. В цілому карта пам'яті виконує роль не тільки збірника музичних композицій, але розширення звичайної пам'яті телефону. Так, апарат адресує всю пам'ять однаково, вам потрібно лише вибрати джерело (за аналогією з дисками на ПК). Відмінностей в тому, де знаходяться файли, на карті пам'яті або в основний пам'яті для телефону немає. Так, якщо вам не потрібні мр3 композиції, то ваше право забити всю карту різними заставками, іграми для телефону.

У комплект поставки входить USB-кабель для синхронізації з ПК, а також включена повна версія програми Mobile Phone Tools. Наявність кабелю обумовлено тим, що не всі користувачі мають Bluetooth на ПК. На диску з програмним забезпеченням також можна знайти близько 100 Мб різних картинок, мелодій, є додаткові гри. Весь контент був створений у співпраці з МТВ, в рамках глобального контракту компанії Motorola.

Швидкість передачі даних на карту пам'яті висока, забити її під зав'язку по кабелю вийде за 7 хвилин.

Розповідати про всі функціональні можливості Motorola E398 ми не будемо, всі вони добре описані в огляді Motorola v300, v500, v600 , Дана модель відноситься до того ж класу, це типовий триплет. Але в той же час це поліпшена версія (програмно) перерахованих моделей, з'явилися досить приємні можливості, які раніше були відсутні.

Постараюся перелічити їх по порядку. По-перше, в режимі очікування, коли не працює користувальницький охоронець екрану (це може бути будь-яка статична або анімаційна картинка) телефон відображає на темному тлі рівень заряду, а також рівень сигналу мережі. На жаль, інформація про пропущені дзвінки, події на цьому зберігачі екрану не відображається, мабуть це справа майбутнього.

По-друге, в телефоні змінилися можливості шкурок або в оригіналі Skins. Тепер при зміні теми змінюється буквально все, в тому числі оформлення віконець, вид аналогових, цифрових годин. Вид телефону сильно урізноманітнюється, на сайті компанії обіцяють постійно додавати нові теми, які можна буде завантажити в телефон.

Вид телефону сильно урізноманітнюється, на сайті компанії обіцяють постійно додавати нові теми, які можна буде завантажити в телефон

У телефонній книзі крім співвіднесення своєї персональної мелодії, фотографії абоненту з'явилася можливість призначити свій колір підсвічування, це додаткова функція.

У більшості меню, де, так чи інакше, потрібно підтвердити дію, розробники передбачили зворотний зв'язок. Наприклад, набравши номер на клавіатурі вам потрібно подзвонити по ньому, взагалі-то стандартна процедура. Тут після натискання кнопки виклику ви відчуєте легку її вібрацію і звуковий сигнал. Повною мірою подібні речі використовуються в іграх.

Нарешті, внутрішнє оформлення телефону, набір попередньо встановлених шаблонів, це чітке розуміння запитів цільової аудиторії. Наприклад, шаблони MMS-повідомлень це дуже симпатичні картинки, які цікаві і цікаві.

Наприклад, шаблони MMS-повідомлень це дуже симпатичні картинки, які цікаві і цікаві

Ігри (всі ігри виконані на Java, апарат підтримує MIDP 2.0) також відрізняються різноманітністю. Наприклад, в телефоні є Pinball, який реалізований дуже добре. Зізнаюся чесно, що вже другий раз телефон від Motorola забирає іграми у мене безліч часу, першим випадком стала Монополія на Motorola v500. Є ще гра з водними лижами, вона на любителя і в якійсь мірі данина моді. Футбол як такої не надто цікавий, але знову таки комусь припаде до душі.

Футбол як такої не надто цікавий, але знову таки комусь припаде до душі

Спеціально для новой Серії молодіжніх апаратів у СПІВПРАЦІ з Музичне телебачення МТВ булу запущена велика добірка ігор, об'єднаних назв пластикова культура - Plastikulture TM. У цих іграшках компанія намагається створити веселі ігри, орієнтовані на молодь. Вже є дві гри, Hairstyler TM, це гра на спритність і пам'ять, друга іграшка цікавіша, вона називається - TroubleMaker TM

У другій грі, з якої нам і вдалося ознайомитися треба бігати по дому, брати предмети і взагалі доставляти всілякі проблеми домочадцям, з ними до того ж можна спілкуватися. В цілому гра не несе деструктивного ухилу, вона смішна, багато в чому завдяки карикатурності персонажів.

на сайті http://www.plastikulture.com/ поки немає нічого, крім шпалер для робочого столу з персонажами пластикового світу, заходите і знайомтеся до офіційного запуску. Оцінюючи зусилля компанії Motorola в області контенту для телефонів можна назвати їх великими, інші виробники приділяють цій темі менше уваги.

В кінці ще раз зазначу, що вам необхідно прочитати про функції даного апарату ось тут и тут , Вони аналогічні, як і у всіх триплетів. Перераховувати всі повторно не варто, робіть лише поправку на інший зміст апарату, його молодіжну складову і частина нових можливостей характерних для нової версії софта. Про камері читаємо тут.

враження

Якість зв'язку не викликає ніяких нарікань, апарат показав себе добре в різних умовах. Як говорилося вище, наявність стереодинамиков робить сигнал виклику гучним, він добре чути в різних умовах. Вібродзвінок залишився середнім по силі, його можна відчути не завжди.

Початок поставок даної моделі очікуються в кінці липня, початку серпня. Ціна телефону в стандартній комплектації (максимально можливої) складе близько 330-340 доларів. У перший тиждень можливі і більш високі ціни, вони також можуть триматися за рахунок відсутності необхідної кількості телефонів. У своєму сегменті Motorola E 398 має невелике число конкуруючих моделей, прямий конкурент тільки Sony Ericsson K 700. Обидва апарати з'являться в однакові терміни, вартість К700 буде на 30-35 доларів вище. Як плюсів К700 варто відзначити вбудоване радіо, більший обсяг внутрішньої пам'яті, наявність ІК-порту. У той же час на боці Е398 змінювані карти пам'яті, багатша комплектація, цікавіше набір попередньо встановлених ігор. Обидва апарати мають Bluetooth, практично максимальний набір функцій на сьогоднішній день. Що вибрати між ними доведеться вирішувати не одному користувачеві. На стороні Е398 такі унікальні можливості, як стереодинаміки, змінні карти пам'яті TransFlash, світломузика. Для інших виробників наявність однієї чи іншої унікальної можливості вже було б приводом для роздування ціни, тут же це не спостерігається.

І наостанок, ліричний відступ. У своєму сегменті телефон практично ідеальний, він добре підходить під запити молодих людей. Апарат справив сильне враження практично на всіх, хто з ним спілкувався хоча б п'ять хвилин. Аналогічну дію виробляв К700 , Це два найбільш цікавих апарату для молоді цього літа. Безумовно, ціна у них перевищує номінальну вартість бюджетних рішень, але ж і молодь існує різна, в великих містах обидві моделі будуть затребувані. Можу з упевненістю сказати одне, обидві моделі стануть хітами продажів, іншого їм не дано.

PS Серед останніх апаратів, які були у нас на тесті, спостерігалася якась зачарована смуга моделей з проблемами, які не дуже хорошими характеристиками, та й просто відвертої халтури. Тим радісніше було побачити відразу кілька подібних моделей, одну з них ви дізналися з цього огляду, інші на підході, зокрема, Philips 855 , Так що залишайтеся з нами.

Приклади мелодій дзвінка (мр3, 450 Кб)

Поділитися:

Ми в СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ:


У чому переваги двох динаміків ?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки