Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд Essential Phone (PH-1): «еталонний» смартфон від творця Android

  1. Комплектація
  2. Дизайн і зручність використання
  3. екран
  4. апаратна платформа
  5. програмна платформа
  6. Дзвінки, мультимедіа
  7. Час роботи
  8. Камера
  9. Редакція дякує магазин City.com за наданий для тестування смартфон

Багато компаній хотіли б виробляти і продавати смартфони, але ринок давно став занадто високотехнологічним, так що гравцям без багаторічної експертизи доводиться важко і ми рідко чуємо нові імена

Багато компаній хотіли б виробляти і продавати смартфони, але ринок давно став занадто високотехнологічним, так що гравцям без багаторічної експертизи доводиться важко і ми рідко чуємо нові імена. Інша справа, коли за розробку беруться люди з досвідом. Essential Products - саме такий випадок, адже на чолі компанії стоїть Енді Рубін, «батько Android». Сьогодні ми розповімо про Essential PH-1, першому смартфоні компанії, представленому в травні.

Моделей в лінійці: 0

Комплектація

Як правило, коробка будь-якого смартфона швидко відправляється в дальній ящик після розпакування, але це не скасовує того факту, що з незвичайно поданими продуктами знайомиться цікавіше.

Essential Phone поставляється в досить великому картонному боксі з мінімалістичним оформленням. Відриваєте контрольний стікер ззаду, дістаєте піддон і відразу бачите весь вміст: смартфон, зарядний, кабель і перехідник з USB Type-C на mini-jack. Документація представлена ​​мініатюрна листочком (менше половини A4), захованим в спеціальному холдері разом зі «скріпкою» для вилучення лотка NanoSIM.

Дизайн і зручність використання

Подача вражає, переходимо до самого смартфону. Essential Phone - це апарат зі скла, титану і кераміки. Скло прикриває всю фронтальну панель, з титану зроблені глянцеві боковини, з кераміки - «спинка».

Безрамкові смартфони - один з головних трендів року і Essential відповідає йому на 100%. В апарата дуже тонкі бічні і верхня рамки дисплея (тонше ніж у Mi Mix ), А нижня хоча і не настільки маленька, але все одно вужча ніж у переважної більшості апаратів.

Також є модна, завдяки iPhone X, особливість - фронтальна камера розташована посередині та вона «врізається» в екран. Звичайно, таке рішення сподобається не всім, багато хто скаже, що камеру потрібно було вбудувати знизу, як в Xiaomi, але в цьому випадку щоб зробити Селфі довелося б повертати апарат на 180 градусів.

Фактично інтерфейс обтікає або маскує камеру, але про це ми поговоримо далі, а поки продовжимо перераховувати недоліки і шорсткості. При бажанні, їх можна знайти досить багато.

Так, Essential Phone здається зайво незграбним, досить товстим (7,8 мм) і важким (185 грам) для своїх габаритів. Крім цього, дзеркальна спинка з кераміки виявляється вкрай маркою, вона практично завжди покрита відбитками пальців.

Апарат може видатися надто слизьким, а думка про падіння подібних смартфонів лякає, особливо з урахуванням низької ремонтопридатності . Не всі оцінять відмова від звичного mini-jack і необхідність використовувати перехідник для підключення дротових навушників. Також мені здається спірним розташування лотка NanoSIM на нижній межі - отвір для його відкриття знаходиться поруч з основним мікрофоном, через неуважність їх можна переплутати.

При всіх цих «недоліки» мені апарат дуже сподобався - з точки зору зовнішнього вигляду і тактильних відчуттів його можна назвати самим незвичайним смартфоном з усіх, з якими довелося познайомитися за останні кілька років. Крім цього, Essential - це, напевно, самий зручний з усіх безрамкових апаратів.

Він відчувається компактним і добре скроєним, зручний незважаючи на незграбну форму корпусу. Краї заокруглені так, що прямоугольность добре відчувається, але нічого не впивається в долоню. Корпус гладкий, з боків ближче до дисплея є злегка шорсткі пластикові вставки.

Корпус гладкий, з боків ближче до дисплея є злегка шорсткі пластикові вставки

Клавіші справа великі, тактильно помітні і тому зручні - вони самі виявляються під великим пальцем правої руки. Сканер майже не втоплений в корпус, але навіть мінімального поглиблення з тоненькою рамкою виявляється досить, щоб знайти його вказівним пальцем. До роботи датчика немає ніяких претензій.

До роботи датчика немає ніяких претензій

Говорячи про компактних розмірах можна провести порівняння з моїм Huawei P10. Essential трішки товщі і ширше, але нижче, хоча діагональ екрану помітно більше - 5,7 дюймів проти 5,1 в P10. Тягнутися до верхнього краю дисплея набагато зручніше, ніж на Galaxy S8 або LG G6 - це виходить робити практично без дискомфорту.

Тягнутися до верхнього краю дисплея набагато зручніше, ніж на Galaxy S8 або LG G6 - це виходить робити практично без дискомфорту

Також апарат привертає увагою деталями. Датчики наближення і освітленості вдалося вписати в блок камери, вище неї є практично непомітна смужка, де знаходиться проріз розмовного динаміка і довгастий кольоровий індикатор пропущених подій.

Датчики наближення і освітленості вдалося вписати в блок камери, вище неї є практично непомітна смужка, де знаходиться проріз розмовного динаміка і довгастий кольоровий індикатор пропущених подій

Камера і спалах не виступають над «спинкою», а поруч з ними можна помітити дві металеві точки - це контакти харчування для модулів, які кріпляться до апарату за допомогою магнітів. Поки компанія представила тільки камеру з можливістю зйомки відео з кутом огляду в 360 градусів, але обіцяє створити більше модулів в майбутньому. Не дивлячись на те, що концепція модульності поки не отримала масової популярності, подібна реалізація має свої переваги в порівнянні з тим, що пропонує Moto, адже вона накладає менше обмежень на розмір і дизайн.

Не дивлячись на те, що концепція модульності поки не отримала масової популярності, подібна реалізація має свої переваги в порівнянні з тим, що пропонує Moto, адже вона накладає менше обмежень на розмір і дизайн

Також апарат позбавлений будь-яких написів і знаків сертифікації на корпусі - вся службова інформація нанесена на невеликий «язичек», який ховається в лотку SIM, як це зроблено в смартфонах Sony. Та й в цілому, підбиваючи проміжні підсумки, можна сказати, що в зовнішньому вигляді полягає весь сенс апарату.

екран

Розглянемо окремі особливості Essential Phone детальніше. Почнемо з екрану. Апарат отримав IPS матрицю діагоналлю 5,71 дюймів при роздільною здатністю 2560 x 1312 пікселів (504 ppi), співвідношення сторін - 19:10. Матриця прикрита захисним склом Gorilla Glass 5 з олеофобним покриттям. Скло збирає середня кількість відбитків, палець відмінно ковзає по поверхні.

За нашими замірами яскравість підсвічування змінюється від 9 до 527 кд / м², виміряна контрастність - 1 до 1075. Рівень мінімальної яскравості НЕ рекордно низький, але виявляється комфортним для використання телефону в темряві. Максимальна яскравість відмінна, особливо з урахуванням того, що перед нами IPS з високою щільністю пікселів. У парі з відмінним рівнем контрастності це забезпечує хорошу читаність на сонці.

У парі з відмінним рівнем контрастності це забезпечує хорошу читаність на сонці

Заміри показали широкий колірний обхват, помітно завищену колірну температуру, великий перепад рівнів колірних компонент і трохи занижену гамму. З одного боку, це дозволяє говорити про неідеальність екрану Essential Phone з точки зору точності передачі кольору, але на практиці я не помітив якихось критичних недоліків навіть при прямому порівнянні з іншими смартфонами - зображення виглядає нормальним і відповідає поточному поколінню якісних IPS.

З одного боку, це дозволяє говорити про неідеальність екрану Essential Phone з точки зору точності передачі кольору, але на практиці я не помітив якихось критичних недоліків навіть при прямому порівнянні з іншими смартфонами - зображення виглядає нормальним і відповідає поточному поколінню якісних IPS

Також PH-1 може відображати час і повідомлення на заблокованому екрані в чорно-білому режимі, як це роблять смартфони Pixel і OnePlus.

апаратна платформа

У плані «залізного» оснащення смартфон пропонує стандартний для флагманів набір: Qualcomm Snapdragon 835, 4 ГБ оперативної пам'яті, 128 ГБ ПЗУ, NFC, Bluetooth 5.0, двохдіапазонний Wi-Fi. Можна сказати, що характеристики відповідаю іншим флагманів, але все зроблено в «стилі Nexus / Pixel» - просто достатній обсяг оперативної пам'яті, багато вбудованої (але без версій з більшим чи меншим сховищем), також ніяких карт пам'яті і двох SIM.

Не буду стверджувати, що всім потрібна кожна з перерахованих опцій, але ті чи інші особливості можуть відштовхнути користувачів, адже банальна підтримка двох SIM буває дуже корисна в подорожах. Хоча, Essential повинен працювати буквально у всіх мобільних мережах - на це натякає список характеристик і кількість опцій в налаштуваннях Мобільних мереж.

Добре, що з точки зору швидкості роботи апарат радує. Звичайно, як і на більшості смартфонів іноді може «проскочити» якийсь мікролаги, але в цілому Essential Phone залишає враження швидкого і чуйного пристрої, незалежно від того, переглядаєте ви стрічку соціальної мережі або граєте.

У тестах продуктивності він виявляється на одному рівні з іншими флагманами, але в тому ж Antutu помітний троттлінг і нагрів і під навантаженням. В цілому проблема нагріву не обійшла стороною Essential незважаючи на відносно «холодний» чіпсет - корпус відчутно теплішає під час зарядки і при тривалій роботі ресурсоємних додатків (ігри, бенчмарки).

програмна платформа

Апарат працює під управлінням Android 7.1.1 (патч безпеки за 5 вересня 2017 року) і повинен скоро оновиться до Android 8.0 Oreo. Встановлено «чиста» система, єдине стороннє додаток - Камера. Іконки в лаунчер підтримують виклик додаткових опцій при утриманні.

Так як в Essential використовується екран нестандартних пропорцій з виступом фронтальної камери, варто приділити увагу сумісності сторонніх додатків, тим більше що в апараті немає окремих налаштувань їх роботи. Питання вирішили досить елегантно. Всі встановлені програми від Google і найпопулярніші сторонні забарвлюють статус-бар в колір додатки. У такому режимі є явний акцент на фронтальну камеру, хоча вона не впадає в очі під час використання. Іконки повідомлень відображаються зліва, а час, заряд акумулятора та інші індикатори - справа.

У несумісних додатках інтерфейс просто розтягується по висоті а статус бар стає чорним, так що виступ фронтальної камери виявляється непомітним.

Повноекранні програми працюють зі стандартним співвідношенням сторін 16: 9, в цьому випадку корисна діагональ екрану дорівнює 5,5 дюйми. У такому режимі програється відео в YouTube і працюють гри.

Серед щодня використовуваних додатків я знайшов тільки два (Приват24 і Wunderlist), які відображалися не зовсім коректно - вони розтягувалися по висоті, але зверху з'являлася «зайва» кольорова область.

Фактично за роботу сторонніх додатків відповідає надбудова Essential, яка присутня у вигляді «порожнього» пункту в налаштуваннях (дозволяє тільки відключити збір статистики використання). Воно ж вміє «оновлювати» ПО для адаптера mini-jack і модулів.

Також смартфон відрізняється трохи специфічної «дрібної» налаштуванням системного DPI. На екрані виходить відображати більше інформації, але системний шрифт виглядає дрібнішим, а в окремих випадках - відверто маленьким. В іншому, регулювання масштабу в налаштуваннях вирішує проблему.

Дзвінки, мультимедіа

Мультимедійний динамік Essential знаходиться на нижній межі. У нього середня гучність, якої вистачає в більшості ситуацій. Звук чистий, але в основному відтворюється середній діапазон, так що ні про яку музикальності мови не йде. Через безліч дрібних прорізів на гладкій межі він легко перекривається рукою при горизонтальному утриманні. Щоб цього уникнути досить змінити хват або перевернути смартфон на 180 градусів.

Для прослуховування музики через звичайні навушники доведеться скористатися комплектним перехідником. Традиційно, це аж ніяк не найзручніше рішення і в разі PH-1 воно виглядає надуманим - товщина корпусу без проблем дозволила б вмістити в апарат звичний mini-jack. Проте, звук через цифровий роз'єм передається цілком якісний і з хорошим запасом гучності. Мені сподобалося як смартфон відтворює музику.

З базової телефонної функціональністю в цілому все в порядку, хоча до розташування розмовного динаміка доведеться трохи звикати - він знаходиться з самого краю через що доводиться інакше прикладати апарат до вуха, та й сам звук трохи специфічний.

Час роботи

В щодо товстому корпусі PH-1 ховається не самий ємний акумулятор на 30-40 мАг. Здавалося б, цифра звичайна, але за мірками флагманів Essential виявляється досить автономним. Смартфон без проблем витримує добу в досить інтенсивному режимі використання, показуючи близько 5-6 годин активного екрану.

Телефон підтримує швидку зарядку по стандарту Qualcomm Quick Charge 3, комплектний блок живлення має потужність 27 Вт і коннектор USB Type-C.

Камера

Поки Essential «тримався молодцем», але рідкісний апарат може бути хорошим у всьому. У разі PH-1 слабкою стороною смартфона виявляються камери. Формально все не так погано: основна камера представлена ​​двома одночасно працюючими модулями на 13 Мп (кольоровий і монохромний сенсори), оптикою зі значенням діафрагми f / 1.85 і гібридною системою фокусування, фронтальний модуль на 8 Мп, f / 2.2.

У списку характеристик бентежить хіба що відсутність оптичної стабілізації, але недобре можна відчути просто глянувши на іконку програми Камера - її дизайн зовсім не вписується в загальний інтерфейс, а додаток бентежить своєю аскетичностью.

Пункт Налаштування приховує просто можливість включення-виключення звуку затвора і збереженні геолокації знімків Пункт Налаштування приховує просто можливість включення-виключення звуку затвора і збереженні геолокації знімків. Все інше відразу виявляється перед очима. Це перемикач камер, таймер, дозвіл відео, HDR, управління спалахом. Справа є кнопки спуску затвора і зйомки відео, а також перемикання між режимами Моно і Слоу-МОУ. Трохи «замілко» для флагмана за $ 700.

На практиці до цього можна відразу додати не найшвидшу роботу автофокусу і неможливість підстроювання експозиції перед тим, як зробити фото. Вказати точку фокусування при зйомці відео теж не можна, але ж всі ці функції давно є стандартними для більшості апаратів, не тільки флагманів.

Самі фотографії виходять на рівні хороших апаратів середньо-високого сегмента. Днем все досить непогано, але в складних умовах апарат пасує - це не конкурент Galaxy, iPhone або Pixel. Глобально камери в Essential - це не катастрофа, але зараз вони точно не флагманські. Можливо в майбутньому з'явиться нормальне додаток і разом з ним апарат стане краще фотографувати, але на даний момент він точно не влаштує тих, хто орієнтується на якість фото при виборі смартфона.

Редакція дякує магазин City.com за наданий для тестування смартфон

com   за наданий для тестування   смартфон

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки