Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Mobile-review.com Огляд смартфона Huawei P20 Lite (ANE-LX1)

  1. зміст Технічні характеристики Комплект поставки позиціонування Дизайн, розміри, керуючі елементи...
  2. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  3. дисплей
  4. Час роботи
  5. комунікаційні можливості
  6. камери
  7. Пам'ять, чіпсет і продуктивність
  8. Мультимедіа
  9. враження
  10. Посилання по темі

зміст
  1. Технічні характеристики
  2. Комплект поставки
  3. позиціонування
  4. Дизайн, розміри, керуючі елементи
  5. дисплей
  6. Час роботи
  7. комунікаційні можливості
  8. камери
  9. Пам'ять, чіпсет і продуктивність
  10. Мультимедіа
  11. враження

Технічні характеристики

  • Android 8.0, оболонка EMUI 8.0
  • Дисплей 5.84 ", FullHD + (2280x1080), 432 пікселя на дюйм, автоматичне регулювання яскравості, співвідношення сторін 19: 9, матриця LTPS TFT, яскравість 420 кд / м2, контрастність 1100 1, 10 торкань
  • Чіпсет Huawei Kirin 659, 8 ядер (4xARM Cortex-A53 до 2.36 ГГц і 4xARM Cortex-A53 до 1.7 ГГц), 64 біт, 16 нм
  • Графіка ARM Mali-T830 MP2
  • 4 ГБ оперативної пам'яті, 64 ГБ вбудованої + microSD до 256 ГБ
  • nanoSIM, до двох карт, один радіомодуль, комбінований слот
  • Акумулятор Li-Pol 3000 мАг; 7 годин відео 5 годин ігор матерією, 4 години світіння екрана в середньому
  • Основна камера одна - 16/2 МП, діафрагма f / 2.2, фокусна відстань 26 мм; автофокус
  • Фронтальна камера одна - 16 МП, діафрагма f / 2.0, фокусна відстань 27мм; автофокус відсутня
  • Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac (2.4 / 5 ГГц), Bluetooth 4.2 (aptX, aptX HD), USB Type-C 2.0 OTG, NFC
  • GPS, ГЛОНАСС, BeiDou
  • Датчик відбитків пальців (на тильній панелі)
  • Датчик освітленості, датчик відстані, акселерометр, електронний компас, гіроскоп
  • LTE CAT 6 бенди 1/3/5/7/8/20; 2G 850/900/1800/1900 Мгц, 3G - 900/2100 МГц
  • Розміри: 148x71х7.4 мм, вага - 145 грамів

Комплект поставки

  • смартфон
  • Мережевий адаптер
  • USB-кабель
  • гарнітура
  • Інструмент для витягання карт
  • Коротка інструкція
  • Гарантійний талон

позиціонування

За старою доброю традицією компанія Huawei представила відразу три новинки: великий наворочений смартфон P20 Pro, компактний P20 і простий, але вкрай цікавий з точки зору технічних характеристик і ціни апарат P20 Lite.

Смартфон Huawei P20 Lite позиціонується як спадкоємець флагмана з максимально можливими параметрами за свої гроші: тут і FullHD + дозвіл, і співвідношення сторін 19: 9, і дві камери, і чіп NFC, процесор з оптимальним техпроцесом, і Wi-Fi стандарту ac і двома діапазонами , і Bluetooth з підтримкою кодеків aptX / aptX HD, і навіть агрегація LTE частот. Крім того, варто відзначити привабливий зовнішній вигляд зі скляною тильною поверхнею.

На мій погляд, в цьому році компанія Huawei дійсно в ударі: на нашому ринку можна бачити ультимативні новинки у всіх цінових категоріях (якщо враховувати бренд Honor).

Нагадаю, що P20 Pro варто 55 000 рублів, P20 обійдеться вам в 45 000 рублів, а за P20 Lite доведеться віддати 20 000 рублів. Якщо в огляді Honor 7A Pro я сказав, що він є одним з кращих смартфонів до 10 000 рублів, то полегшена версія флагманського апарату цілком може стати бестселером до 20 000 рублів.

Дизайн, розміри, керуючі елементи

Незважаючи на те, що P20 Lite відноситься до бренду Huawei (лінійка P), зовнішній вигляд все одно більше нагадує апарати суббренда Honor. До речі, так було і з попередньою моделлю P10 lite. Наприклад, у P20 тильна поверхня повністю дзеркальна, а у Lite-версії вона має кілька шарів, що відображає світло певним чином. У P20 сканер відбитка пальця спереду, а у P20 Lite він ззаду. Втім, справедливості заради варто відзначити, що форми корпусів і задніх камер схожі.

Втім, справедливості заради варто відзначити, що форми корпусів і задніх камер схожі

Тактильно приємніше смартфон P20, так як у нього бічні грані похилі, метал матовий. У той час як у P20 Lite вони мають дві невеликі борозенки - відчуття як від пластику. Закруглення стекол з двох сторін краще виконано на пристрої P20. Загалом, зрозуміло, що розробники компанії Huawei намагалися зробити зовні схожі пристрої, але старша, більш дорога модель, зроблена якісніше - краще лежить в руці, приємніше користуватися.

Загалом, зрозуміло, що розробники компанії Huawei намагалися зробити зовні схожі пристрої, але старша, більш дорога модель, зроблена якісніше - краще лежить в руці, приємніше користуватися

В апараті P20 Lite з двох сторін використовується скло, Huawei не вказує виробника. За час тестування на тильній поверхні залишилися подряпини. Наприклад, на моєму P20 Pro теж є такі неприємні оці сліди. Від цього нікуди не дінешся - скло є скло, метал поводиться таким же чином.

Від цього нікуди не дінешся - скло є скло, метал поводиться таким же чином

Олеофобное покриття є, якість середня: відбитки пальців рясно покривають обидві сторони. На апараті синього кольору сліди помітні менше, ніж на пристрої чорного кольору.

На апараті синього кольору сліди помітні менше, ніж на пристрої чорного кольору

За рахунок невеликих габаритів 148x71х7.4 мм смартфон P20 Lite добре лежить в долоні (але трохи гірше, ніж P20). Він не ковзає, навіть якщо у вас вологі руки.

Він не ковзає, навіть якщо у вас вологі руки

Габарити P20 Lite і Samsung Galaxy S9

Габарити P20 Lite і Samsung Galaxy S9

Габарити P20 Lite і Apple iPhone 8

Поклавши смартфон лицьовою панеллю вниз, будьте готові до його «втечі»: P20 Lite переміщається по горизонтальній поверхні, як по маслу. Перевернувши тильною стороною, гальмом служитиме модуль камери. До збірки претензій немає.

Зверху на маленькому острівці розмістилися: індикатор пропущених подій, датчики освітлення та наближення, камера для Селфі і овальний отвір, де розташований розмовний динамік. Він гучний, звучить чисто, тембр приємний. Тримати телефон біля вуха комфортно.

Тримати телефон біля вуха комфортно

На нижньому торці - стандартний роз'єм 3.5 мм, USB Type-C, основний мікрофон і отвори, де «ховається» гучномовець. Праворуч розташовані кнопка харчування і клавіша-гойдалка регулювання гучності (тонкі, плоскі, натискання чітке, хід невеликий). Зліва - металеві санчата для nanoSIM + nanoSIM або nanoSIM + microSD. На верхньому торці знаходиться другий мікрофон для шумозаглушення і запису стереозвуку у відеороликах.

На верхньому торці знаходиться другий мікрофон для шумозаглушення і запису стереозвуку у відеороликах

Зі зворотного боку зліва: модуль з двома об'єктивами (височить на пару міліметрів), трохи нижче - односекційна світлодіодна спалах, а правіше - дактилоскопічний сенсор (швидкий, точність висока).

Зі зворотного боку зліва: модуль з двома об'єктивами (височить на пару міліметрів), трохи нижче - односекційна світлодіодна спалах, а правіше - дактилоскопічний сенсор (швидкий, точність висока)

До змісту >>>

дисплей

Конструкція екрану смартфона P20 Lite точно така ж, як і конструкція екранів P20 Pro і P20: невеликий виступ у верхній частині, праворуч і ліворуч заокруглення однакові, але не збігаються з радіусом заокруглення знизу. Крім того, товщина бортика зверху і знизу різна. Загалом, чисто візуально це виглядає примітивніше, ніж подібне рішення в Apple iPhone X або ASUS Zenfone 5.

Діагональ дисплея Huawei P20 Lite складає 5.84 дюйма, дозвіл FullHD + (2280х1080 пікселів), щільність 432 пікселя на дюйм, співвідношення сторін 19: 9. Матриця виконана за технологією LTPS TFT.

Тест матриці екрана

Яскравість білого кольору 420 кд / м2, яскравість чорного кольору 0,38 кд / м2, контрастність 1100 1. Відмінні параметри для своєї цінової групи.

Біла лінія - та мета, якої ми намагаємося досягти. Жовта лінія - фактичні дані даної матриці. Ви можете бачити, що ми знаходимося безпосередньо на цільової кривої, що означає, що при кожному значенні між 0 і 100 зображення ідеально підсвічено.

Гамма майже не змінюється (2,11 - 2,38) - відмінний показник.

Графік яскравості звичний по багатьом недорогим IPS-матрицями: при будь-яскравості буде дуже багато синього кольору і мало червоного.

Графік температури майже не змінюється - хороший показник.

Отримані дані набагато перевищують трикутник sRGB. Це означає, що кольори будуть насиченими. Схожі параметри мають OLED матриці. Так як всі точки Delta E розмістилися далеко від Delta E = 0 - 10, то відтінки сірого кольору будуть штучними.

Кути огляду максимальні, спотворень немає. На світлі екран майже не «сліпне».

Разом: відмінні яскравість і контрастність, насичена передача кольору, єдиний мінус - ненатуральність сірого кольору.

До змісту >>>

Час роботи

Смартфон Huawei P20 Lite оснащений вбудованим літій-полімерним акумулятором ємністю 3000 мАг. Це значення можна вважати типовим серед багатьох сучасних мобільних пристроїв. Власне, тому і час роботи P20 Lite теж типове: смартфон «живе» близько 17 - 20 годин і видає приблизно 4 години світіння екрана при активному використанні в мережах 3G / 4G. А годин 5 можна отримати при підключенні тільки Wi-Fi.

При відтворенні відео (1080р) в рідному додатку варто розраховувати на 7 годин, з іграми - на 5 годин (Marvell - «Битва чемпіонів»), через 6 годин акумулятор сяде при перегляді YouTube роликів в дозволі 1080р.

Компанія Huawei заявляє, що P20 Lite підтримують швидку зарядку. За 30 хвилин - 30%, а на 100% заряджається за 1 годину 40 хвилин.

До змісту >>>

комунікаційні можливості

Новинка компанії Huawei працює з двома сім-картами формату nano. Обидві «розуміють» 4G (бенди 1/3/5/7/8/20). Слот комбінований, тому або дві «сімки», або одна, але з microSD. До речі, в апараті P20 немає слота під карту пам'яті, виробник вважає, що вам повинно вистачити 128 ГБ.

Окремо варто відзначити, що смартфон P20 Lite володіє технологією агрегації частот! В налаштуваннях її можна включити або виключити.

Є чіп NFC, але без підтримки Mifare Classic і Ultralight.

Бездротовий зв'язок Wi-Fi має стандарти a / b / g / n і навіть ac. Присутні два діапазони частот - 2.5 / 5 ГГц; Bluetooth версії 4.2 оснащений протоколами aptX (передача 16 біт / 44,1 кГц і 353 Кбіт / с) і aptX HD (передача 24 біт / 48 кГц і 576 Кбіт / с).

Звичайно ж, смартфон Huawei P20 Lite забезпечили GPS / ГЛОНАС / BeiDuo. Чутливість середня - не більше 16 супутників в видимості, точність трохи вище середньої - від 4-х метрів. Сигнал тримає стабільно.

До змісту >>>

камери

Оскільки камери в мобільних пристроях грають одну з важливих складових при виборі смартфона, виробники направляють все більше зусиль на розробку технологій в області фотографії і зйомки відео.

Оскільки камери в мобільних пристроях грають одну з важливих складових при виборі смартфона, виробники направляють все більше зусиль на розробку технологій в області фотографії і зйомки відео

Старша модель P20 Pro стала першим унікальним апаратом з трьома камерами, в P20 залишили тільки дві. У «лайт» -версії їх теж дві, але набагато простіше і без оптичного стабілізатора.

Основних модуля два - на 16 МП (діафрагма f / 2.2, розмір пікселя 1.12 мкм) і 2 МП. Інформація для додаткового модуля не настільки важлива, так як тут він виконує роль створення боке. Нагадаю, що в старших версіях пристрою друга основна камера чорно-біла, вона розширює динамічний діапазон.

Ви будете здивовані, але вдень при нормальних умовах освітлення P20 Lite фотографує краще, ніж P20 Pro і P20. Примітка: краще з точки зору передачі деталей. Я був в невеликому шоці, коли порівняв фотографії цих пристроїв.

Звичайно, динамічний діапазон і відсутність шумів на фотографіях все-таки за флагманськими моделями. Передача кольору різна, не завжди на користь P20 Lite.

Фронтальна камера звичайна (8 МП, діафрагма f / 2.0), якість середня, але за свої гроші цілком підійде для соціальних мереж.

Відео пристрій записує в максимальному дозволі FullHD при 30 к / с (AVC, 17 Мбіт / с). Звук стерео (AAC, 192 Кбіт / с, 48 кГц). Якість не найкраще серед подібних апаратів (деталі, швидкість фокуса середні). Селфі також виходять в FullHD.

Разом: фотографує Huawei P20 Lite дуже добре, можу рекомендувати як фоторішення до 20 000 рублів; фронтальна камера і зйомка відео - звичайні.

Інтерфейс звичний абсолютно по всіх пристроях компанії Huawei: вгорі - спалах, робота з діафрагмою, портретний режим, «живі» фото, перемикання камери. Свайп зліва направо - додаткові режими: профі фото і відео, AR - доповнена реальність (до речі, на P20 Pro її немає), HDR, нічна зйомка, панорама, уповільнення (640х480 пікселів, уповільнення на 60 к / с) та інші не настільки цікаві фільтри.

У режимі професійного фото можна вибрати наступні параметри: ISO (50-3200), витримка (8 - 1/4000 сек), фокус, ББ, експозицію. У «Профі відео»: завмер, експозицію, фокусування, баланс білого.

приклади фотографій

До змісту >>>

Пам'ять, чіпсет і продуктивність

У Huawei вирішили не розмінюватися на дрібниці, тому в P20 Lite використовували 4 ГБ (LPDDR3 933 МГц) оперативної пам'яті. Її швидкість майже 5000 МБ / с - висока швидкість! Як правило, в подібних пристроях 3500 - 4500 МБ / с. Вбудованої пам'яті теж не шкодували - 64 ГБ. Швидкість читання 174 МБ / с, швидкість запису 112 МБ / с. Зчитує дані пристрій спритно, а ось записує на середній швидкості. Смартфон підтримує карти пам'яті microSD до 256 ГБ.

Як процесор Huawei вибрали чіпсет власного виробництва - Kirin 659. Він був створений досить давно - ще в 2016 році. Восьміядерний процесор представлений двома кластерами ARM Cortex-A53 з різними частотами, техпроцес 16 нм, розрядність 64 біт, в якості графічного укорітеля виступає ARM Mali-T830 MP3. У минулому році на ньому виходили Honor 7X, Honor 9 lite, Nova 2/2 Plus / 2i і P Smart.

Чіпсета цілком вистачає для безпроблемної роботи пристрою: плавна анімація, відсутність гальм і лагів, ніяких мікролагів - «Це Хуавей, бро!» У тесті Antutu смартфон P20 lite набирає майже 90 000 балів - непоганий результат. Під навантаженням процесора корпус гріється до 42-х градусів за Цельсієм.

Під навантаженням процесора корпус гріється до 42-х градусів за Цельсієм

Для тесту іграшок останнім часом вибираю популярну PUBG: там і графіка пристойна, і її налаштувати можна, і фризи помітні краще. При запуску PUBG гра автоматично вибрала низькі налаштування «графона». Але я виставив ручні параметри: графіка - «баланс», частота кадрів - «середньо». Інші речі вибрати було не можна. При таких значеннях гра гальмувала і грати було вкрай некомфортно.

Додатково інсталював гру Shadowgun Legends. Тут гальм ще більше - максимум кадрів 10 йде.

Загалом, до складних ігор Huawei P20 Lite не готовий!

Смартфон працює під управлінням операційної системи Google Android версії 8.0 і фірмової оболонки EMUI 8.0. Ніяких нововведень серед ПО я не знайшов, все типово для Huawei: управління однією рукою, руху, режим в чохлі, планове включення / вимикання. Єдиний момент, пов'язаний з «чубчиком» у верхній частині екрану: її можна приховати в налаштуваннях «Контролер».

До змісту >>>

Мультимедіа

Для виведення гучного зв'язку і рингтонів використовується один динамік. Він має середню гучність, гарна якість, але без будь-яких додаткових позитивних коментарів: звичайний непоганий спікер з відносно плоским звучанням.

Для перевірки звуку в навушниках як зазвичай використовував Meizu Flow і Bose QC35. Музичний плеєр - стандартний Huawei.

У Meizu Flow звук напрочуд з глибокими низькими частотами, високих, можливо, трохи не вистачає. Із середніми все в порядку. Гучність середньо-висока. Якщо положення повзунка гучності тягнути від 80 до 100%, то гучність не змінюється.

У Bose QC35 звук значно простіше і відсотків на 30 тихіше, тобто в метро без активного шумозаглушення буде туго. Частотна характеристика приблизна така ж, як і у Meizu, можливо, менше низьких частот.

Радіо з смартфона «випилювати» не стали, що добре.

враження

Відверто кажучи, я і не сумнівався, що Huawei P20 Lite покаже себе з кращого боку і втре носа усім своїм конкурентам. Загалом, з моєї точки зору (а вона, звичайно ж, суб'єктивна), P20 Lite буде бестселером в цьому і навіть наступного року, коли ціна на апарат встановиться на позначці близько 12 000 рублів.

Причепитися до Huawei P20 Lite було майже неможливо, але все-таки є пара моментів, які мене збентежили: NFC не підтримує Mifare Classic і Ultralight, процесор не здатний вичавлювати з ігор все «соки», тобто продуктивність в іграх низька!

Все інше вище всіх похвал:

  • симпатичний дизайн
  • Індикатор пропущених подій
  • Яскравий і контрастний екран
  • Швидка пам'ять
  • NFC (для оплати-то він точно стане в нагоді)
  • Гарний час роботи
  • Type-C роз'єм
  • Відмінна якість камер
  • Підтримка Wi-Fi ac два діапазони
  • Bluetooth з протоколами aptX і aptX HD

Прямих конкурентів небагато:

  • ASUS Zenfone 5 , Але він стоїть на 8 000 рублів дорожче. Пропонує кращий екран до 30 000 рублів, досить бадьорий процесор, непогані камери.
  • OPPO F7 - дорожче на 3 000 рублів, але характеристики плюс-мінус однакові. З мінусів - відсутність NFC, пластиковий корпус, роз'єм microUSB.
  • Vivo V9 - дорожче на 4 000 рублів. Тут приблизно та ж «картина», що і з OPPO: немає NFC, знову пластиковий корпус, наявність microUSB, Wi-Fi без стандарту ac.

Без вирізу, але з екранами 18: 9 можна придивитися до:

  • ASUS Zenfone 5 Lite . Коштує від 18 000 рублів (РСТ). Параметри приблизно, як у Huawei P20 Lite
  • Honor 9 Lite . Коштує від 15 000 рублів (РСТ). Трохи менше діагональ екрану, трохи простіше камери, немає стандарту Wi-Fi ac.
  • Xiaomi Mi A1 . Коштує близько 18 000 рублів. Немає NFC, немає стандарту Wi-Fi ac.
  • Samsung Galaxy A6 +. Новинка південнокорейської компанії, представлена ​​буквально на днях. Коштує 27 000 рублей. З позитивних моментів: SuperAmoled матриця, 3500 мАг акумулятор, камера з діафрагмою f / 1.7. З мінусів: 3/32 ГБ пам'яті, слабенький процесор.

Брати до уваги сонму китайські пристроїв не став.

Загалом, вибір досить великий, моделей з пристойними характеристиками багато, та й ціни на деякі продукти цілком адекватні. Якби я хотів заощадити, то купив би Honor 9 Lite, без економії грошей придбав би ASUS Zenfone 5. А ось Huawei P20 Lite, як мені здається, є оптимальною покупкою.

А як ви оцінюєте шанси P20 Lite на нашому ринку?

До змісту >>>

Посилання по темі

Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

А як ви оцінюєте шанси P20 Lite на нашому ринку?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки