Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Казнет плюс



Блог про казахського і світовому інтернеті

Так, вас здивує, що телеканал Хабар є в інтернеті) Новини Хабара стали вже притчею во язицех, еталон зомбоящик, але все ж)

Як то мені знадобилося знайти для своєї дівчини серіал Сулейман Пишний (Слава Богу він закінчився), вона прям фанатка цього серіалу, звичайного телевізора у мене немає, тому довелося нишпорити по просторах всіма улюбленого і неосяжного інтернету, а на інших каналах не хоче дивитися з- через не той перекладу.

1) тут на офіційному сайті, можна як би дивитися в HD якості, за фактом ж УГ -

http://www.khabar.kz/ru/category/online_translations , Таке відчуття, що дешевий камріп з вуличної антени)

2) є трансляція на ківі, але лагает час від часу - http://kivvi.kz/tv/khabar/

3) трансляція на Намбу трохи кращі - http://namba.net/tv/khabar.php

4) кінобар не блищить - http://kinobar.kz/1294-habar.html

Загалом порадувати свою дівчину я не зміг, в такій якості вона не захотіла дивитися свій улюблений серіал.

Цікаво чому Хабар не може вивантажувати HD якість, адже якщо є попит, має бути пропозиція, чому б Хабару не домовилися з великими відео-майданчиками про трансляцію їх ефіру в HD якості, адже це вже по силу наприклад Ксет або Намбу.


Привіт, шановні користувачі Yvision! Ось і почалося літо, прийшла пора нових, відмінних статей. Я помітив, що зараз дуже багато уваги приділено таким компаніям, як: Apple, Samsung, Nokia, Sony, LG і так далі. Але багато хто хоче чути і про іншу сторону ринку мобільних пристроїв. Зовсім недавно Jolla анонсувала своє дітище, смартфон - The Movement. До виходу пристрою в продаж чекати залишилося не багато. І щоб урізноманітнити ваше очікування я і підготував цю статтю про створення та становлення компанії Jolla. Насолоджуйтесь. Продовження під катом.

НЕБОЛЬШОЙ ЛИКБЕЗ

Почнемо з того, що офіційна назва компанії - Jolla Oy (Читається як Йолла (фін.), Міжнародна назва Jolla Ltd., також відома під ім'ям Jolla Mobile). Вона ж є незалежним дизайнером, розробником і продавцем смартфонів. Штаб-квартира розташовується в Фінляндії. Сейчаc Jolla розробляє операційну систему для різних мобільних пристроїв, яка називається Sailfish OS.

Сама назва компанії означає маленький човен, також з фінської мови можна перекласти як «невеликий рятувальний пліт». Слово «Jolla» тепер звучить як іронічний анекдот на тему «палаюча платформа» MeeGo, яка «абсолютно випадково просочилася» від генерального директора Nokia Стівен Елоп в лютому 2011 року. Після цього інциденту співробітники фінської компанії називаються «моряками».

Тільки як Nokia припинила свою участь в проекті MeeGo, директора і розробники залишили Nokia і організували Jolla для продовження розвитку спадщини MeeGo.

ІСТОРІЯ

Jolla, а точніше Еntity (в «Jolla», була перейменування пізніше, в жовтні 2011 року) була створена в березні 2011 року Самі Піенімякі, Юссі Хурмола, Марком Діллоном, вельми колоритною особистістю, Стефано Моськоні, а також колишніми працівниками Nokia і Анти Саарніо . Спільно вони продовжували роботу над умиравшей MeeGo. Сама MeeGo Linux Виникла в результаті злиття Maemo (використовувалася в N900) & Moblin (Intel), обидві базуються на Linux. Після припинення участі Nokia в проекті MeeGo, Samsung замінив її, як постачальник апаратного забезпечення, потім створивши проект Tizen.Тем не менше, MeeGo продовжив існування завдяки спільноті розробників, які організували незалежний проект Mer.



Незабаром, після всього, що сталося Nokia почала втрачати свої позиції на ринку мобільних пристроїв. Багато співробітників були звільнені і (або) самі покинули компанію. Програма Nokia's Bridge була створена, щоб вибрати, підтримати або створити нові старт-ап компанії з колишніх співробітників Nokia, щоб допомогти їм заробляти на життя і спробувати пом'якшити свій негативний образ як всередині компанії, так і в світовому співтоваристві. Завдяки цій пррограмме, керівники Nokia і новоспеченої Jolla вільно обговорювали плани розвитку Jolla, і CEO Юсі Хюрмола не очікує претензій з питань інтелектуальної власності від Nokia. Але Nokia не передала Jolla ніяких патентів або іншої інтелектуальної власності для розвитку смартфонів Jolla, побоюючись конкурентоспроможності. Jolla не планує підтримувати Nokia N9, так як це телефон компанії Nokia, а не продукт Jolla.

плани компанії

6 серпня 2012 року, Jolla заявила, що разом з міжнародними приватними інвесторами і партнерами, має намір проектувати, розробляти і продавати свої нові смартфони на базі Linux-побних системах з новим призначеним для користувача інтерфейсом. Sailfish OS буде «заснована на операційній системі MeeGo, з ядром проекту Mer», з Qt, QML і HTML5. Команда Jolla складається з великої кількості колишніх співробітників Nokia, кращих у своєму роді, в основному інженерів і керівників, і починає інтенсивно наймати найталановитіших MeeGo-програмістів для розвитку нового смартфона і його виробництва. Ця команда тільки починає стає на ноги, і у неї велике майбутнє. Швидше за все, ми можемо побачити дуже вдалу ОС від «морячків».

СЕО Юссі Хурмола розповів в чому відмінності Jolla від інших компаній на ринку мобільних технологій: «Те, що відрізняє телефон Jolla від інших виробників - це наш досвід. І те, що це робимо ми. Jolla прагне створити щось нове в порівнянні з iOS і Android. Ми хочемо принести краще від MeeGo: багатозадачність, інтеграції додатків і інтеграції даних. Я сам використовую N9 для всіх моїх завдань мобільної роботи, і я насолоджуюся тим, що всі ці програми завжди відкриті (запущені). Ми хочемо позбавити користувача від постійного запуску і зупинки додатків. Також призначений для користувача інтерфейс повинен бути налаштованим. »

Зрозуміло, що телефонами Jolla потрібна стороння підтримка, програми та екосистема. Отже Jolla запустить онлайн-магазин додатків. «Створення екосистеми ця співпраця, це не поїздка в поодинці. Ми збирає партнерів і концентруємо зусилля MeeGo і Jolla. Я відкритий для будь-якої співпраці. Існують різні форми співпраці, звичайно, але головне в тому, щоб виростити екосистеми ». З Jolla MeeGo UI компанія Jolla об'єднає старих партнерів MeeGo, розкидані по всьому світу.

Антті Саарні, сказав: «Китай має найбільший і найбільш швидко зростаючий ринок смартфонів у світі. Ця угода з D.Phone є важливим кроком в життєвому шляху Jolla, щоб стати помітним гравцем на світовому ринку смартфонів. ». Містер Донгал Лю, засновник і генеральний директор групи D.Phone сказав: «Ми бачимо великий потенціал для Jolla в якості нового гравця на китайському ринку смартфонів зі свіжим і унікальним призначеним для користувача досвідом Jolla. Спільною метою є досягнення значних обсягів продажів. »За умовами контракту з групою D.Phonе, Jolla може співпрацювати з D.Phone через групи роздрібної мережі, разом компанії мають спільні цілі з досягнення значних обсягів збуту продукції - 150 млн смартфонів в Китаї. Для вельми успішного розвитку бізнесу в Китаї дуже важливо, що D.Phone є стратегічним партнером з такими піднебесними гігантами як China Mobile, China Telecom і China Unicom. Раніше China Telecom був важливим учасником проекту MeeGo.

Мабуть, найважливіше значення для стратегії компанії Jolla - партнерство в рамках Альянсу Sailfish OS.

Нещодавно, Jolla попросили прокоментувати ОС Tizen, і тоді компанія написала в твіттері: «Ситуацію з Tizen зараз важко зрозуміти. Ми продовжуємо працювати з відкритим вихідним кодом MeeGo, і відкриті для співпраці. »Ця багатообіцяюча фраза вселяє надії в нас, простих користувачів.


Ну ось і все, сподіваюся вам було приємно читати цю статтю. Приємного літа!
C повагою Моряк Braga. SMM / Jolla


Не став би працювати в організації, яка спочатку вважає неправими своїх працівників. У будь-яких ситуаціях і при будь-яких обставинах.
Напередодні професійного свята майстрів слова з подивом зіткнувся з тим фактом, що журналісти чи не поголовно плутаються в назвах і датах свого свята. Ось я і вирішив раз і назавжди прояснити це питання.
Чого чекати від чемпіонату далі? Звичайно ж, продовження гольової фієсти! Ну і фіналу Німеччина - Бельгія. Так Так! Я знаю, що в Америці - Північної і Південної - чемпіонами світу ставали тільки місцеві збірні - уругвайці, бразильці і аргентинці. Але голос понад шепоче мені, що саме зараз команда ...

Кілька дивних і смішних способів розважити себе в інтернеті. У всесвітній павутині можна знайти стільки незвичайних сторінок, що жодного огляду не вистачить.

Знайдіть невидиму корову

Забавна гра, в якій вам потрібно за допомогою мишки відшукати сховалася на екрані корову. Своєрідний інтернет-варіант класичного «холодно - гаряче»: сайт за допомогою звуків підкаже, наскільки ви близькі до мети.

Скільки зараз людей в космосі?

Сайт, який дозволяє дізнатися, скільки людей в даний момент знаходиться у відкритому космосі, їх імена, посади і кількість днів, проведених нема на Землі.

Вгадайте, де ви

Ця онлайн-гра «приземлить» вас в випадково обраної точці земної кулі і запропонує вгадати, куди ви потрапили, спираючись тільки на панораму з карт Google. Потім вона покаже, наскільки ви були праві або помилялися.

Поводите за ніс гігантську акулу


Вона буде слідувати за кожним рухом вашої мишки. Навіщо вам це потрібно? Просто зайдіть туди, і пропадете на годину.

Дізнайтеся, що думає інтернет


Якщо ви хочете дізнатися думку глобального співтовариства з питання, зайдіть на цей сайт і введіть запит в поле пошуку. Вам видадуть співвідношення позитивних, негативних і нейтральних відгуків по цій темі і зроблять подібне «блискуче» висновок.

Створіть собі фальшиве ім'я


Ця сторінка допоможе вам не тільки підібрати вигадане ім'я, але і створить для вас альтернативну історію життя з датою народження, місцем роботи та іншими реальними атрибутами. Творці послуги стверджують, що це може стати в нагоді для реєстрації на сайтах, які запитують персональні дані, але яким ви не дуже довіряєте. Крім того, вони кажуть, що це абсолютно легально.

Підберіть напій під улюблену музику


Сайт порадить вам, чим краще «запивати» твір того чи іншого музиканта. Відмінна сторінка для п'ятничного вечора.

Побродите по маленькій галактиці


«Якби Місяць був розміром в 1 піксель» - наочна модель сонячної системи, в якій неосяжний космос набуває цілком певні розміри. Прогулявшись по сайту, мимоволі починаєш відчувати себе всього лише піщинкою у Всесвіті.

Дізнайтеся правду про собаку

Творці сайту «Does the dog die?» Вважають, що головне питання кінематографа - вмирають чи собаки в той чи інший фільм. Якщо вам важливо, щоб жодна тварина не страждала, перед вибором стрічки на вечір загляньте на цю сторінку.

розгорніть текст

Абсолютно даремна, але зате весела штука.

Скачайте стару версію


Дратують нові версії ваших улюблених програм? Для фанатів ретро існує цілий сайт, де можна скачати сотні популярних старих варіантів.

Проведіть джина


Згадайте будь-якого реального людини або вигаданого персонажа, і комп'ютерний джин Акінатор з великою часткою ймовірності відгадає його. Втім, завжди можна спробувати обдурити електронний розум.


Дивлячись на те, як інші отримують подарунки, не варто злитися. Як любить жартома говорити один мій особливо щедрий на подарунки один: "Заздріть мовчки!". А краще - голосно радійте! І прагніть до того, щоб і вам теж хотілося робити подарунки. Різні і часто!

Телекомунікаційний сектор Казахстану продовжує показувати мляву динаміку.

Раніше Computerworld Казахстан аналізував доходи сектора зв'язку в березні і квітні 2014 року. Нагадаємо, що в березні 2014 року доходи від мобільного склали 22830,5 млн. Тенге, що на 3,9% більше, ніж в лютому цього року, але на 1,8% менше, ніж в березні 2013 року. У квітні доходи від мобільного зв'язку зросли до 23291,4 млн. Тенге. Це на майже на 2% більше, ніж в березні цього року, але на 6,7% менше, ніж в аналогічному періоді 2013 року. Нарешті, в травні доходи від мобільного зв'язку склали 23728,4 млн. Тенге, що на 1,9% більше, ніж в квітні цього року, але майже на 15% менше, ніж в травні 2013 року.

як уже відзначав Computerworld Казахстан, на тлі зростання обсягу інтернет-трафіку в мережах мобільних операторів, стримане зростання прибутковості від «голосу» виглядає цілком закономірним.

Звернемося до інших даних, які анонсувало Агентства по статистиці РК. Отже, доходи від доступу в Інтернет в травні виросли, але лише номінально. В аналізованому періоді 2014 року вони склали 13743,8 млн. Тенге (квітень - 13593,9 млн. Тенге), що всього на 1,1% більше, ніж у другому місяці весни поточного року, і на 24,6% перевищує доходи сегмента в аналогічному періоді минулого року. Як ми зазначали раніше, вперше за історію, цей показник перевищив 13 млрд. Тенге в січні 2014 року. У лютому доходи від доступу в Інтернет знову «пірнули» нижче 13 млрд. Тенге, але в березні вони знову перевищили 13 млрд. Тенге. Цифри, продемонстровані сегментом в травні, говорять про те, що зростання доходів від доступу в Інтернет практично припинився. Так чи інакше такий стан справ пояснює цей матеріал .

З детальним аналізом доходів телекому Казахстан в 2013 році можна ознайомитися за цим засланні .

Залишається констатувати, що, незважаючи на те, що суб'єкти телеком-бізнесу Казахстану в цілому в 2013 році відзвітували досить позитивно, галузь втрачає динаміку. Ми не виключаємо, що 2014 рік може продемонструвати спад в галузі.

Постійне посилання на оригінал статті - http://www.computerworld.kz/articlekz/7374/


Компанія J'son & Partners Consulting представила результати дослідження ринку мобільного інтернету в країнах СНД за підсумками 2013 року, згідно з яким Казахстан займає одне з лідируючих місць в регіоні по проникненню мобільного інтернет-доступу.

Читати далі .


Казахстан впевнено завойовує нові позиції в Індексі мережевої готовності, піднявшись в 2014 році ще на 5 пунктів.

Computerworld Казахстан вже писав про успіхи країни в просуванні в рейтингу Networked Readiness Index 2013. Нагадаємо, що в 2013 році Казахстан зробив потужний ривок (+12 позицій) і зайняв 43 місце, випередивши Угорщину (44 позиція), Туреччину (45 позиція), Італію (50 позиція) , Російську Федерацію (54 позиція). Безсумнівно, прогрес неймовірний!

Раніше, в аналогічному звіті 2012 року Kazakhstan зайняв 55 позицію, поступившись, до речі, Туреччини (52 позиція). Росія в цьому звіті перебувала на 56 позиції - на крок позаду Казахстану. Ще раніше, в рейтингу 2011 року Kazakhstan зайняв 67 місце, а в рейтингу 2010 року обіймав 68 місце. Нарешті, в 2009 році позиція Казахстану - 73-тя.

У звіті аналізуються множинні аспекти розвитку ІКТ як з точки зору існуюче інфраструктури, так і з точки зору «готовності». Індекс вимірює рівень розвитку по 53 параметрам, об'єднаним в три основні групи:

- Наявність умов для розвитку ІКТ.

- Готовність громадян, ділових кіл і державних органів до використання ІКТ.

- Рівень використання ІКТ в громадському, комерційному і державному секторах.

Розрахункова частина Індексу виконана на підставі статистичних даних міжнародних організацій, а також результатів щорічного комплексного опитування думки керівників, що проводиться Всесвітнім економічним форумом спільно з власною мережею партнерських інститутів (дослідних і ділових організацій) у країнах, що стали об'єктами дослідження. У підсумковому звіті показники зводяться в єдиний Індекс мережевої готовності.

Повернемося до результатів Networked Readiness Index поточного року. Позиція Казахстану в свіжому звіті покращилася ще на 5 пунктів, таким чином, поточний стан країни в індексі мережевої готовності - це 38 позиція. Казахстан випередив на 1 пункт Латвію, зі значним відривом обійшов Чеську Республіку (42), Угорщину (47), Азербайджан (49), Російську Федерацію (50), Туреччину (51). У Киргизстану позиція в рейтингу - 118-я, інформація про рейтинг Узбекистану в звіті не наводиться.

Лідери індексу Networked Readiness Index-2014, - Фінляндія, Сінгапур і Швеція.

Отже, Казахстан на порозі вступу в першу «тридцятки» Індексу мережної готовності, правда, для цього країні доведеться потіснити Кіпр, Словенію, Чилі, Іспанії, Португалії, Саудівську Аравію, Литву і Малайзію.

Постійне посилання на статтю - http://www.computerworld.kz/articlekz/7389/


Останні події, зокрема, поява російської державної пошукової машини «Супутник», виводить «тліли» довгі роки розмови в айтішной середовищі про створення вітчизняного державного пошукача на новий рівень.

Так чи інакше, багато моментів в питанні створення локальних пошукових систем можна легко пов'язати з тенденціями сегрегації і межування, описаними Computerworld Казахстан в статті «Куди призводить реальність», опублікованій з цієї засланні .

Сітуацію з іноземними пошуково машинами, Які на 100% контролюють пошуковий трафік Казахстану, та патенти, розглядаті як мінімум у двох площинах. Перша - національна безпека. Если відкінуті Досить часто згадувану мною «Теорію змов», як має Занадто много вопросам у життя без базі, для того, щоб Прийняти ее в якості постулату, а подивитись на засилля іноземних пошукових сервісів з точки зору национальной безопасности, то в наявності кілька непріємніх моментів. Але, мабуть, найбільш Сильний аспект розбор польотів в цьом зрізі - це контроль пошукових трафіків. Для держави, особливо в сучасних умовах, коли роль країнових регуляторів в Інтернеті зростає, контроль і аналіз пошукового трафіку - це дуже важлива частина регуляторної політики. І мова, перш за все, йде про «темної» сторони пошукового трафіку, який є в ряді випадків закритою інформацією, але представляє певну цінність для ряду державних структур.

Другий момент - це гроші. Справа в тому, що контролюючи пошуковий трафік, пошукові машини заробляють мільярди тенге, які з Казахстану виводяться. Юридично тут немає ніяких перешкод, наприклад, з тим же Google, так як між Казахстаном і США підписано угоду про уникнення подвійного оподаткування. Але з іншого боку, гроші, які могли б стати вагомим інструментом для розвитку ІТ Казахстану, спливають за «бугор». В цілому, в світі вже склалося досить багато прецедентів, для того, щоб зробити їх реаліями і для Казахстану. Так званий «податок на Google», - це спроба якщо і не обмежити вплив пошукового гіганта, то, по крайней мере, зробити перерозподіл доходів в бік локальних генераторів контенту, перш за все, з метою підвищення його якості. Наприклад, парламент Ізраїлю розглядає можливість введення податку в розмірі 7% на доходи Google і інших корпорацій від пошукової реклами. Виручені кошти планується направити на підтримку онлайн-видавців та поліпшення якості контенту в Інтернеті.

Намагаються обійти законодавці і закон про подвійне оподаткування. Наприклад, в кінці минулого року парламент Італії ухвалив закон щодо інтернет-реклами: згідно з новим законодавством італійські підприємці зобов'язані купувати рекламу тільки у місцевих майданчиків, уникаючи послуг агентств, які базуються на території Ірландії, Люксембургу та Бермудських островів. На той момент Італія стала першою європейською країною, яка прийняла офіційний закон, що обмежує переміщення корпоративної оподатковуваного прибутку на території інших держав. На практиці це призвело до того, що доходи пошукових гігантів стали обкладатися в країні їх надання.

Цілком очевидно, що це вже тренд, який найближчим часом може стати повсюдною практикою.

Дірка від бублика

У Казахстані у Google впевнене 1 місце в пошуку станом на кінець 2013 року (за даними LiveInternet) - понад 49%. Крім того, в трійці лідерів Yandex з 35% і Mail.ru з 14%.

Для того, щоб розрахувати оціночний дохід від пошуку Google в Казахстані, вдамося до складних кореляційним оцінками через призму нашого північного сусіда. За оцінкою LiveInternet на кінець 2013 року частка пошуку Yandex в Росії становить майже 53% (правда, компанія, стверджує, що частка компанії складає майже 62%), Google належить майже 34%. Дохід найбільшого пошуковика на російському ринку складає майже 40 млрд. Рублів (на момент написання статті це майже 1,17 млрд. Доларів США). Якщо використовувати ряд допусків, то виходить, що Google заробила в Росії майже 22 млрд. Рублів (на момент написання статті це 640 млн. Доларів США). Застосовуючи цю цифру в розрізі популяційного ознаки до Казахстану, ми отримаємо дуже і дуже приблизну цифру - 50 млн. Доларів США. Таким чином, дохід Google від пошуку в Казахстані в 2013 році міг скласти 9,1 млрд. Тенге.

Зрозуміло, з точки зору загального доходу інтернет-гіганта, який, як оцінюється, в 2013 році міг скласти рекордні 60 млрд. Доларів США (практично всі ці гроші отримані від продажу реклами), 50 мільйонів - це крапля в морі. Але в реаліях Казахстану - це немало. У країні від цього бублика залишається лише комісія агентств, які займаються просуванням товарів і послуг в Казнет, ​​іншими словами - дірка.

Бути чи державної пошуковій системі Made in Kazakhstan?

Мабуть, найбільш цікавим вітчизняним проектом можна назвати KAZ.kz, який був офіційно запущений 16 грудня 2009 року. як повідомляють автори проекту, інформаційно-пошукова система KAZ.kz здійснює пошук веб-сайту по вмісту сайтів, розміщених в казахстанському сегменті мережі Інтернет і в доменній зоні .KZ. Чим не кандидат на роль державного пошукової системи?

Тут необхідно зробити невеликий відступ, спробувати розібратися з феноменом «державний пошуковик». Насправді, державний пошуковик негайно виявляється в більш вигідному становищі, завдяки, наприклад, природної державної протекції: тисячі шкіл, державних і квазідержавних організацій могли б миттєво збільшити аудиторію пошукової машини. З іншого боку, державний пошуковий сервіс повинен бути вільний від нелегального, протиправного, еротичного та іншого деструктивного змісту (в російському «Супутнику» так все і йде). Нарешті, «державний» - не означає «поганий пошук», він повинен базуватися на найсучасніших технологіях і розробках. Але, як показує практика, це не просто, наприклад, вже не раз згаданому «Супутнику» ще далеко до якісного і релевантного пошуку.

Дозвольте підсумувати. Я не бачу жодного мінуса в частині створення державного пошукача. Це в руслі національних інтересів (прямо або опосередковано): при належній якості пошуку, подібний портал міг би конкурувати з лідерами пошуку в Казахстані, а державний протекторат міг би одномоментно підняти його рейтинг. Втім, повторю, вся ця ідея не має ніякого сенсу, якщо не вдасться досягти хорошої якості пошуку. В іншому випадку, оптимальний варіант - це введення «податку на Google» в Казахстані, а гроші, за аналогією з Ізраїлем можна було б направляти на створення якісного і дорогого контенту.

Постійне посилання на статтю - http://www.computerworld.kz/articlekz/7333/


Computerworld Казахстан проаналізував те, що сталося в соціальних мережах за місяць.

В різний час в ролі лідера по інтересам виступали різні напрямки: комп'ютери, мобільні телефони, мобільний зв'язок, Інтернет і т.д. и т.п. Безсумнівно, інтерес до електронної комерції теж згасне, але не зараз - зараз ця тема в топі за кількістю фанів в казахстанському сегменті Facebook.

Отже, сервіс статистики в соціальних мережах Socialbakers представив п'ятірку найбільш популярних брендів в бізнесі і медіа в локальному сегменті Facebook в травні, а Computerworld Казахстан компілював ці дані. На вершині Top 5 Facebook Brands в травні 2014 року перебуває лідер ринку мобільного зв'язку Казахстану - Kcell (втім, і в лютому , І в березні , І в квітні ). Компанія має 25 667 читачів. Далі в порядку убування розташувалися: Chocolife.me - 17 367, Discreet Fresh News (засоби жіночої гігієни) - 16 235, Samsung Kazakhstan - 15 751, нарешті, «Казахтелеком» перемістився на п'яту позицію з 14 746 послідовниками. як зазначалося раніше, «Beeline Казахстан» вибув з топа ще в квітні.

Top 5 Facebook Media від Socialbakers в травні, як і в квітні очолює МУЗ-ТВ - 14 902 послідовників. Далі в порядку убування розташувалися: Перший канал (Росія) - 13 052, РИА Новости - 9 982, Вести.ru - 9 826, Новини НТВ - 9 928. Таким чином, як вже зазначалося, 5 з 5 найбільш популярних в Казахстані акаунтів медіа в Facebook мають російське походження.

Найпопулярніша тема за кількістю фанів за версією Socialbakers в Казахстані в квітні - це e-commerce - 124 883 фанів, далі в порядку убування розташувалися: «алкоголь» (запаморочливе зростання з 5 на 2 місце) - 85 740 читачів, «телеком» - 82 005, beauty (краса) - 80 092, замикає топ «електроніка» - 63 112 послідовників. Обескураживающий зростання теми «алкоголь» не може не хвилювати, але, як я говорив раніше, смію припустити, що знаходження даної теми в топі - це наслідок зростання інтересу до дорогих і якісних алкогольних напоїв.

Аудиторія казахстанського сегмента Facebook кілька зміщена в жіночу аудиторію - 55% проти 45%. За віковим принципом домінують 2 групи - 25-34 і 18-24 (послідовність за значимістю частки).


Розробники порталу kaztube.kz зв'яжіться зі мною! Це вкрай важливо для безпеки Вашого ресурсу!

e-mail: [email protected]


Cвоіх рідних дідів я ніколи не бачив. Та й не міг бачити, оскільки позбувся їх задовго до свого народження: Павло Петрович Ляхов помер в 1938 році від двостороннього запалення легенів і похований на сільському кладовищі в Поповці, Олександр Стефанович Товстунів не повернувся з Великої Вітчизняної ...

В інтерв'ю з заголовком «Інтернет за столиком в ресторані» ми розмовляємо з головою правління компанії Aksoran Дулатов Акишеву і комерційним директором вищевказаної компанії Арманом Кузетовим. Приводом для даної зустрічі став запуск, можливо, першого публічного бездротового доступу в Інтернет в Казахстані - Escape Wireless. «Початок 2005 року для компанії ознаменувався новим проектом під вельми недвозначною назвою« Гарячий Інтернет ». Ми зустрілися з головою правління і комерційним директором компанії ", - пише Олександр Галієв в урізанні до інтерв'ю. Цікаво, що вже тоді, в далекому 2005 році, ФАУНДЕР сервісу думали про дуже перспективних речах, наприклад, про музичному порталі, за принципом відомого iTunes, про розвиток сервісу video on demand.

Йдемо далі. GSM Kazakhstan (Kcell) представила підсумки діяльності в 2004 році, згідно з якими компанія підтвердила своє лідерство на ринку мобільного зв'язку в країні за всіма основними показниками фінансового року. Так, кількість абонентів компанії тільки за один рік зросла на вражаючі 82% і загальна кількість абонентів оператора перевищило 1,7 мільйона чоловік. Хто б міг подумати в 2005 році, що кількість абонентів компанії виросте до 2014 року майже в 5 разів!

Ось ще цікава новина - доходи системи «Інтернет-Банкінг» (www.mybank.kz) Народного Банку Казахстану в 2004 році збільшилися в порівнянні з попереднім роком на 21% до 51,7 млн. Тенге. Найбільша прибутковість була отримана по Інтернет-рахунках в KZT, де сумарний оборот виріс за рік з 13 до 15,4 млрд. Тенге. Нагадаємо, що в той час Народний Банк займав більше 70% ринку електронних банківських послуг Казахстану для фізичних осіб. У цьому ж матеріалі було відзначено, що «Інтернет-Банкінг» Народного Банку Казахстану вийшов на окупність.

Далі в номері газети інтерв'ю з головною офісу Intel в Казахстані - Кіррілом

Токарева. Думка про те, що Казахстан - це флагман всього регіону, підкріплена вражаючими цифрами зростання продажів Intel в країні, мабуть, панує в цьому матеріалі.

Ще одне інтерв'ю ми взяли у Кеннета Йонссона (Nokia). Тоді, в 2005 році компанія була на піку своєї слави, майже повністю контролюючи ринок телефонів. Ніхто і не міг подумати в 2005 році, що фінський гігант безславно закінчить своє існування і буде проданий Microsoft.

А ось і перші ластівки електронної комерції Казахстану. Ми беремо інтерв'ю у Олександра Селіванова (store.kz). Не зайве буде нагадати, що store.kz - це інтернет-магазин, що реалізує книги, і він один з першопрохідців ринку електронної комерції Казахстану.

Ось такий він був, Interface.kz на початку славного 2005 року ...


Чого чекати від чемпіонату далі?
Скільки зараз людей в космосі?
Навіщо вам це потрібно?
Чим не кандидат на роль державного пошукової системи?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки