Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як встановити, оновити або видалити драйвер Wi-Fi (бездротової мережевий адаптер)

  1. Чи є у вас на комп'ютері драйвер для Wi-Fi адаптера
  2. Як встановити / оновити драйвер для адаптера Wi-Fi
  3. Спосіб №3: як оновити драйвер, якщо немає інтернету
  4. Видалення старого драйвера Wi-Fi

Доброго дня Доброго дня!

З досвіду можу сказати, що дуже часто причиною проблем при роботі і підключенню до Wi-Fi мереж є не роутер (маршрутизатор), а бездротової мережевий адаптер (за допомогою якого, власне і підключається ваш комп'ютер / ноутбук до Wi-Fi роутера).

На всіх сучасних ноутбуках є вбудований мережевий адаптер, на стаціонарних ПК - такий адаптер, зазвичай, докуповується окремо (часто просто підключається невелика антена до одного з USB-портів - це і є адаптер На всіх сучасних ноутбуках є вбудований мережевий адаптер, на стаціонарних ПК - такий адаптер, зазвичай, докуповується окремо (часто просто підключається невелика антена до одного з USB-портів - це і є адаптер   ) ). Взагалі, проблем з самої цієї залізякою (бездротовим адаптером) - як правило, не буває (залізяка або працює, або ні), а ось з драйверами для них - питань багато, і саме через них часто спостерігаються проблеми з підключенням до мереж Wi- Fi.

У цій статті розберу найосновніші завдання з налаштування драйвера (видалення, установка, оновлення), з якими доводиться стикатися при підключенні ноутбуків / ПК до Wi-Fi. І так ...

Зміст статті

Чи є у вас на комп'ютері драйвер для Wi-Fi адаптера

Мабуть, це перше питання, з яким доводиться стикатися при проблемах з підключенням до Wi-Fi мережі. Взагалі, при установці нової ОС Windows 10 (8) - драйвера для Wi-Fi адаптера, найчастіше, встановлюються автоматично (правда, вони не завжди дають користуватися всіма опціями пристрою - але це інше питання). При роботі з Windows 7 - драйвер для бездротового адаптера часто не встановлюється, і його потрібно встановлювати додатково з диска (сайту виробника вашого адаптера).

До речі, не можу не порекомендувати в цій статті програми для автоматичного оновлення драйверів (не тільки для Wi-Fi адаптерів) - https://ocomp.info/update-drivers.html

Щоб дізнатися точно, чи є драйвер для вашого пристрою - відкрийте диспетчер пристроїв. Для цього відкрийте панель управління, потім переведіть перегляд в "Великі значки", і виберіть диспетчер в списку.

Примітка: в Windows 10, до речі, можна натиснути правою кнопкою мишки по пуску, і в контекстному меню вибрати "Диспетчер пристроїв".

Примітка: в Windows 10, до речі, можна натиснути правою кнопкою мишки по пуску, і в контекстному меню вибрати Диспетчер пристроїв

Як відкрити диспетчер пристроїв // на прикладі Windows 10

Далі потрібно відкрити вкладку "Мережеві адаптери". У цій вкладці прісомтрітесь до наступних рядках:

  • Wireless Network Adapter;
  • бездротової мережевий адаптер;
  • *** Wireless (уточнення: будь-яке слово, марка виробника наприклад, поруч зі словом Wireless).

На прикладі нижче показано, що драйвер для адаптера Wi-Fi встановлено (прим .: Dell Wireless).

: Dell Wireless)

Бездротовий адаптер // Dell Wireless

Для порівняння наведу скріншот нижче, як буде виглядати диспетчер пристроїв, якщо драйвера для Wi-Fi немає. Зверніть увагу, що у вкладці "Інші пристрої" у вас просто буде написано "Невідомий пристрій" (рядок з жовтим знаком оклику). Таких рядків, до речі, у вас може бути кілька - якщо не встановлено відразу кілька драйверів для різних пристроїв.

Немає драйвера для Wi-Fi адаптера

Як встановити / оновити драйвер для адаптера Wi-Fi

Спосіб №1 // в Windows без скачування доп. софта

Взагалі, ідеальний варіант, якщо у вас є диск з усіма драйверами для вашого обладнання (на ноутбуках часто драйвера скидають на сам жорсткий диск).

Якщо диска немає, то в деяких випадках можна обійтися "малою кров'ю": щоб оновити драйвер і у вас з'явився інтернет - досить натиснути всього 1-2 кнопки в диспетчері пристроїв!

Варіант №1: коли відкриєте диспетчер пристроїв, в верхньому меню є кнопка "Оновити конфігурацію устаткування" - натисніть її! Справа в тому, що Windows, коли "побачить" обладнання, для якого немає драйвера, спробує самостійно його оновити (дуже часто - даний спосіб спрацьовує ...).

Варіант №2: в диспетчері пристроїв розкрити вкладку "Інші пристрої", потім натиснути правою кнопкою по невідомому пристрою і вибрати в меню "Оновити драйвери ...". Далі вибрати "Автоматичне оновлення драйверів" і слідувати вказівкам майстра (див. Скрін нижче).

Скрін нижче)

Варіант оновлення драйверів

Спосіб №2 - класичний // якщо є інтернет

Щоб знайти драйвер для будь-якого обладнання - потрібно знати модель цього обладнання (логічно ...). Щоб дізнатися, що за Wi-Fi адаптер у вас встановлений, можна піти двома шляхами:

  • знайти документи, які йшли разом з вашим пристроєм (цей шлях розглядати не будемо);
  • скористатися спец. утилітами для визначення характеристик ПК (про них я розповідав тут: https://ocomp.info/harakteristiki-kompyutera.html ). До речі, якщо у вас ноутбук, то знати модель свого бездротового адаптера потрібно, навіть якщо ви будете завантажувати драйвер з офіційного сайту - справа в тому, що в одну і ту ж модель ноутбука, часто ставлять адаптери від різних виробників. І коли ви зайдете на офіційний сайт - побачите відразу 2-3 різних драйвера ...

Одна з кращих програм перегляду характеристик комп'ютера - це AIDa 64. У ній, щоб дізнатися модель Wi-Fi адаптера, необхідно відкрити вкладку "Мережа PCI / PnP" (див. Рядок, в якій буде Wireless Network Adapter, на прикладі нижче - це перший рядок).

Рядок, в якій буде Wireless Network Adapter, на прикладі нижче - це перший рядок)

AIDA - дізнатися виробника пристрою бездротового адаптера

Далі знаючи модель бездротового адаптера, просто вставте цей рядок в пошуковик Google - перша знайдена посилання веде на офіційний сайт, з якого можна завантажити необхідний драйвер.

Пошук драйвера в Google

В общем-то, задача вирішена ...

Спосіб №3: як оновити драйвер, якщо немає інтернету

Мабуть, це найгірший варіант - немає інтернету, тому, що немає драйвера. Щоб завантажити драйвер - потрібен інтернет. Замкнуте коло!

Замкнуте коло

Чи не підключено - немає доступних підключень // нет драйвера для Wi-Fi

Зовсім без інтернету, звичайно, не вийде, але і в даній проблемі є хороший варіант рішення (варіант підійде навіть якщо ви не знаєте модель свого пристрою).

Є така чудова програма, як 3DP Net (посилання на оф. Сайт: http://www.3dpchip.com/3dpchip/sub/net_eng.html ).

Завантажити її можна навіть за допомогою інтернету на телефоні (важить вона близько 100 МБ, що менше багатьох драйверів з офіційних сайтів). Суть програми проста: вона зможе встановити драйвер практично для будь-якого мережевого адаптера (провідного, бездротового), і дасть вам доступ до інтернету (причому, їй для роботи не потрібно інтернет-з'єднання, достатньо один раз її завантажити запустити). Це дуже зручний додаток, яке рекомендується тримати на своїй аварійної флешці!

Власне, коли її запустите, вона автоматично визначить вашу модель адаптера і запропонує оновити драйвер - просто клацніть один раз мишкою по своїй мережевій платі (див. Скрін нижче). Далі запуститься майстер, кооторий в 3 кроки встановить вам драйвер (скріни нижче).

Кроки установки драйвера Wi-Fi

Тим, хто не зміг оновити драйвер - рекомендую ознайомитися зі статтею по оновленню драйверів для незнайомого пристрою - https://ocomp.info/kak-nayti-i-ustanovit-drayver-dlya-neizvestnogo-ustroystva.html

Видалення старого драйвера Wi-Fi

У деяких випадках встановити новий драйвер для бездротового адаптера не виходить, поки не відкинеш старий.

Важливо! Перш, ніж видаляти старий драйвер - зробіть резервну копію системи (або зробіть бекап драйверів). Про те, як зробити бекап системи, а потім відновити її - розказано в цій статті: https://ocomp.info/vosstanovlenie-windows-10.html

Спосіб №1 - через диспетчер пристроїв

Щоб видалити драйвер в диспетчері пристроїв, досить знайти потрібний пристрій і відкрити його властивості (подвійне клацання лівою кнопкою мишки), потім відкрити вкладку "Драйвер", і натиснути кнопку "Видалити" (див. Стрілки 1, 2, 3 на скрині нижче).

Стрілки 1, 2, 3 на скрині нижче)

Видалення драйвера // Диспетчер пристроїв

Спосіб №2 - через Driver Sweeper

Є спеціальна утиліта для видалення будь-яких драйверів з системи - Driver Sweeper. Про те, як їй користуватися, ви можете дізнатися зі статті, посилання на яку наведено нижче.

Як видалити драйвера: старі або зайві

До речі, утиліта дозволяє видаляти практично будь-які драйвера в системі - будьте обережні, щоб не видаляти що-небудь потрібне ...

Вибір драйверів для видалення ...

На цьому закруглююся, удачі і спокою (часто його не вистачає при проблемах з "дровами" На цьому закруглююся, удачі і спокою (часто його не вистачає при проблемах з дровами   ) )!

Інші записи:

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки