Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Фонокорректор, як невід'ємна частина системи справжнього цінителя «вінілу».

Вінілові платівки знову в моді Вінілові платівки знову в моді. Але тепер це не товар масового попиту, а елітне захоплення для тих, хто добре розбирається в якості звуку. Тому для відтворення «вінілу» сьогодні прийнято використовувати цілий комплекс апаратури, одним з елементів якого є фонокоректор.

Для відтворення вінілових пластинок зараз в основному використовують "вертушки", в яких сигнал на вихід подається безпосередньо з головки звукознімача. Підсилювач є окремим блоком. Але до виходу "вертушки" підсилювач підключається, як правило, через спеціальний пристрій, що має назву Фонокоректори. Що це за блок і для чого він потрібен?

Широко поширена думка, що фонокоректор є апаратом, який доводить рівень сигналу до значення, придатного для подачі на звичайний підсилювач, не зовсім вірно. Так, однією з функцій Фонокоректори є посилення сигналу. Однак, в першу чергу фонокоректор призначений для вирівнювання (корекції) амплітудно-частотної характеристики (АЧХ), зміненої при записі платівки. Звідти, до речі, і походить його назва.

АЧХ при записі і відтворенні пластинок вперше були стандартизовані в 1953 році Американською асоціацією звукозаписної індустрії (RIAA). Тому АЧХ при відтворенні називається характеристикою RIAA. Ця крива описує АЧХ для діапазону частот від 30 Гц до 15 кГц. Стандарт RIAA був швидко прийнятий по всьому світу. З розвитком технологій з'явилася можливість записувати звуки з більш низькими частотами. Тому в 1978 році прийняли стандарт RIAA-78, що описує АЧХ на частотах в більш широкому діапазоні. У деяких публікаціях він іменується характеристикою МЕК, так як АЧХ для вінілових платівок стандартизованих і Міжнародної електротехнічної комісією.

Для забезпечення сумісності як зі старими, так і новими пластинками, багато моделей Фонокоректори мають АЧХ, що представляє собою щось середнє між RIAA і RIAA-78. У колекціях меломанів є і пластинки, випущені до введення стандарту RIAA. Для їх відтворення в деяких Фонокоректори передбачений спеціальний режим роботи.

Для придушення низькочастотних биття, пов'язаних з передачею вібрації від двигуна або викривленням пластинки, в деяких Фонокоректори передбачений спеціальний фільтр.

Оскільки фонокоректор працює з дуже слабкими сигналами, значний вплив мають наведення від мережі. У Фонокоректори високого класу блок живлення, як правило, зовнішній. Самі ж екстремальні аудіофіли воліють харчування Фонокоректори від батарейок або акумулятора.

Прекрасним представником свого класу є фонокоректор Clearaudio Balance +

Сучасна концепція і чудова конструкція покладена в основу Фонокоректори Clearaudio Balance +, призначеного для головок звукознімачів ММ і МС-типу. За ним стоїть весь багаторічний досвід німецької компанії Clearaudio в області розробки аналогової техніки класу High-End.

Фонокорректор Clearaudio Balance + має повністю балансних, ретельно спроектовану конструкцію, з незалежними лівим і правим каналами. Всі деталі та компоненти розміщені в масивному корпусі, вифрезерувана з єдиної алюмінієвої заготовки, і переважній всілякі шкідливі резонанси. Виносної блок живлення в окремому корпусі забезпечує точне і стабільну напругу для схем Фонокоректори. Все це дає виключно високе розділення каналів - більше 100 дБ.

На передній панелі Clearaudio Balance + є вихід для навушників і ручка Variable для регулювання гучності, проте вона діє тільки при натисканні кнопки "variable" з синім світлодіодним індикатором над нею. Друга кнопка на передній панелі дозволяє приглушити звук - Mute.

Чи можна обійтися без Фонокоректори?

Є рішення, що дозволяють обійтися без Фонокоректори як окремого пристрою. Випускаються «вертушки» з вбудованим Фонокоректори, які можна підключати безпосередньо до підсилювача. Якщо в підсилювачі або ресівері є вхід Phono, то до нього можна підключити «вертушку» без вбудованого Фонокоректори. Тільки треба уточнити, для якого типу головки цей вхід призначений. Можуть бути входи з маркуванням MM і MC призначені для головок відповідних типів.

Підключення програвача вінілових дисків безпосередньо до підсилювача зводить шедевр інженерної думки до рівня банального CD-плеєра. Немає гри, немає таємниці, немає можливості проявити індивідуальність. Загалом, немає всього того, за що справжні меломани так люблять «вініл».

Фонокорректор є абсолютно необхідною річчю в господарстві справжнього прихильника «вінілу». Шляхом його заміни на більш досконалу модель можна здійснити модернізацію аудіосистеми. Вибравши певну модель Фонокоректори, можна додати звучанню системи індивідуальність.

© Hi-Fi.com.ua , 2012

Що це за блок і для чого він потрібен?
Чи можна обійтися без Фонокоректори?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки