Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Windows Vista? перше знайомство


Стаття перша: є контакт!

Швидше за все, ця стаття виявиться не першою статтею про Windows Vista. Проте, побудована вона (і наступні статті циклу) саме як знайомство з самого початку. Для цього є кілька причин.

По-перше, хтось може і справді читати про цю операційну систему в перший раз. По-друге, прочитані статті і накопичені знання у різних людей опиняться, швидше за все, різними. По-третє, прочитані матеріали могли бути написані в різний час і з різних збірок Vista, а функціональність останніх за часом збірок помітно відрізняється від більш ранніх.

Збірка (build) - це фактично порядковий номер компіляції системи. Чергову компіляцію роблять практично кожен робочий день. Деякі збірки компілюються не один раз, а кілька - на протязі декількох днів або навіть пари тижнів в них виправляються недоліки, що впливають на стабільність роботи. Зазвичай таке відбувається з так званими «віховими» збірками, які є своєрідними віхами (або, відповідно до використовуваної в Microsoft термінології, milestone) в ході розробки. Однією з таких віх стала збірка 5384, оголошена другої бета-версією.

У червні стала публічно доступною друга бета-версія Windows Vista. Про цю версію і піде мова далі. Слід пам'ятати, що вона - попередня, робота над Vista ще не закінчена, тому бета-версія містить чимало помилок, може бути нестабільною, працює повільніше, ніж фінальна версія, а при несприятливому збігу обставин використання бети може привести навіть до втрати даних на комп'ютері.

Тому рекомендується встановлювати її тільки на тестових машинах, а якщо є бажання або необхідність використовувати на робочій - зробити резервну копію даних перед установкою і не нехтувати таким копіюванням протягом всього періоду використання бета-версії.

Оголошено, що сімейство Windows Vista буде складатися з шести випусків (Windows Vista Starter і її попередниця Windows XP Starter Edition на малюнках не показані).

Випуски Windows Vista

На перший погляд здається незрозумілим, навіщо їх стільки. Насправді ж їх рівно стільки ж, скільки і в сімействі Windows XP. Правда, рівність досягається за рахунок того, що 64-розрядна Windows XP x64 зараховується за окремий випуск, а в Vista 32-розрядні і 64-розрядні окремими випусками не зважають. Але для цього є досить вагомі причини, розповідь про яких виходить за рамки статті. Втім, не показані ще два випуски Windows XP - 64-bit Edition і її оновлена ​​версія - 64-bit Edition Version 2003 оскільки поставки цих систем вже припинені.

Випуски Windows XP

Відразу привертає увагу, що випуски Windows Vista розділені по областях застосування і всередині областей утворюють ієрархію, тоді як випуски Windows XP, за винятком Home і Professional, більше орієнтовані на відмінності в обладнанні - Tablet, Media Center, x64 і 64-bit.

Тепер для кожного з основних споживчих сегментів ринку Microsoft запропонує, щонайменше, один випуск початкового рівня і один розширений випуск. Що примітно - самим «старшим», тобто самим функціональним в Vista виявляється «домашній» випуск - Windows Vista Ultimate. Він призначений, в першу чергу, для тих, хто хоче використовувати один і той же комп'ютер і одну і ту ж систему і вдома, і на роботі.

Детальний порівняння різних випусків винесено в окрему таблицю .

Тепер перейдемо до одного з основних питань, якими задається людина, що вже має комп'ютер, - «а чи буде Vista працювати на моїй конфігурації, і якщо буде, то як? ». Кількість інформації в Інтернеті, присвяченій цій темі, дуже велике, але її повнота і достовірність залишають бажати кращого.

Неймовірна кількість новин з неправильно понятий або невірно тлумачить інформацією змусило мене звернутися за консультацією до знаючих людей, в тому числі і до тих, які брали безпосередню участь у визначенні вимог Vista. Так що можете сміливо довіряти опублікованій в статті інформації - вона цілком адекватно відображає поточний стан Windows Vista.

Зустріч з майкрософтовцамі. Амстердам. 1-4 червня 2006 року.

Перед початком...

Трохи не в тему - не йдучи з роботи, співробітники Microsoft можуть і перекусити, і пограти ...

Переважна більшість пишучих переплутали два поняття - вимоги власне Vista і вимоги до комп'ютерів для отримання наклейок Vista Capable. У багатьох статтях так прямо і говорилося - «встановлені вимоги Vista Premium», хоча випускати таку версію Microsoft не збирається, а подібна за назвою Vista Home Premium є аж ніяк не старшою версією в сімействі.

Якщо згадати Windows XP, то її системні вимоги були сформульовані наступним чином:

  • Рекомендується комп'ютер з процесором, тактова частота якого складає не менше 300 МГц; допустимий мінімум - 233 МГц (система з одним або двома процесорами); * використовуватися можуть процесори сімейств Intel Pentium / Celeron, AMD K6 / Athlon / Duron, або інші сумісні процесори.
  • Рекомендується не менше 128 МБ ОЗУ (припустимий мінімум - 64 МБ, при цьому швидкодія та деякі можливості операційної системи можуть бути обмежені).

http://www.microsoft.com/rus/windowsxp/sys_reqs/

З Windows Vista справи йдуть приблизно схожим чином, але термінологія (по крайней мере, на даний момент) дещо змінилася - діючими термінами є «мінімальна підтримувана» і «мінімальна рекомендована» конфігурації (minimum supported, minimum recommended).

Що стосується вимог до комп'ютерів, то це, образно кажучи, умови, на яких на комп'ютер можуть бути наклеєні значки «нормальний комп'ютер», «хороший комп'ютер» або «крутий комп'ютер», щоб покупець міг приблизно орієнтуватися при виборі, не вдаючись у технічні подробиці .

Мінімальні підтримувані вимоги визначають, яким повинен бути комп'ютер, щоб Vista на ньому працювала: це процесор з частотою 800 МГц, 512 Мб ОЗУ, відеоадаптер стандарту SVGA з роздільною здатністю 800х600 пікселів. Для установки буде потрібно 10-15 Гб на жорсткому диску. Як бачимо, нічого надприродного, правда, необхідний розмір жорсткого диска може здатися завеликим.

Мінімальні рекомендовані вимоги трохи вище: процесор з частотою 1 ГГц, 1 Гб ОЗУ, відеоадаптер, що задовольняє вимогам інтерфейсу «аеро», деяке інше обладнання (не поки вдаватися в подробиці). Чому в рекомендованих вимогах з'явилося слово «мінімальні»? Тому що можливості системи дуже великі, різні люди будуть використовувати її в різних цілях, і людині, яка бажає активно користуватися редагуванням домашніх відеозйомок, потрібен більш потужний комп'ютер, ніж любителю прогулянок по інтернету і перегляду фільмів на DVD.

Підтримка «аеро» означає, що відеоадаптер повинен:

  • бути сумісним з DirectX 9 (це вимога, насправді, зовсім не страшно. Заради цікавості я запустив програму-консультант по оновленню на своєму старенькому комп'ютері з Riva TNT2, і цей, прямо скажемо, літній відеоадаптер виявився задовольняє першу вимогу, зрізати на наступному);
  • підтримувати технологію Pixel Shader 2;
  • мати не менше 64 мегабайт відеопам'яті. Цього вистачить для вирішення 1280х1024 пікселів, для більш високих дозволів потрібно і більше пам'яті;
  • пропускна здатність пам'яті відеоадаптера повинна бути не менше 1800 Мб / с;
  • повинні бути встановлені нові драйвери з підтримкою VDDM (Vista display driver model). Раніше ця технологія називалася LDDM - Longhorn display driver model - і деяка попередня інформація про неї була описана в статті на iXBT.com.

На практиці це означає, що практично будь-який відносно сучасний окремий відеоадаптер вимогам задовольняє. З вбудованими картина набагато гірше, але вбудовані переважно призначені для бізнес-рішень.

Варто відзначити, що наявність підтримки «аеро» може виявитися марним, якщо у ваші руки потрапить версія Vista без такого інтерфейсу, тобто Vista Home Basic.

«Та хіба можна вірити вимогам, зазначеним Microsoft», - можливо, вигукне хтось із вас. «Згадайте про рекомендованих нею для WinXP 128 мегабайтах і спробуйте з такою пам'яттю зіграти в Doom 3 або відкрити в PhotoShop відскановану фотографію розміром із стандартний лист! »

Відповідь може здатися парадоксальним: не тільки можна, а й треба. Не забувайте, що жоден з Doom, так само, як і PhotoShop, не входить до складу Windows. Це самостійні програми зі своїми власними вимогами до пам'яті, істотно перевищують вимоги власне ОС. Зустрічне питання - в який ОС цими програмами для тих же самих дій буде вистачати 128 мегабайт? Що, ні в який? Так може, справа зовсім не в Windows?

Всупереч досить широко відомим твердженням одного агентства, що для офісної роботи в Vista знадобиться як мінімум гігабайт пам'яті, а для хоч якоїсь гри - все два, досвід показує, що і для офісної роботи, і для не дуже вимогливих ігор 512 Мб ОЗУ виявляються досить непоганою конфігурацією.

Власне програми працюють можливо, повільніше, ніж під ХР (навіть не стільки самі програми, скільки перемикання між ними), але підвищення зручності роботи і розширення функціональності здатні в значній мірі нівелювати цю різницю.

До того ж слід враховувати, що поки робота велася в основному над функціональністю, а оптимізація системи майже й не починалася.

Втім, використовувати на 512 Мб 64-розрядні версії Vista не варто - це ясно вже зараз.

Ті, хто до сих пір вважає, що кількість виділеної пам'яті, яке показує диспетчер задач, це кількість ОЗУ, «нажер» системою для власних потреб, швидше за все, не будуть схильні погоджуватися, що на 512 Мб в Vista працювати все-таки можна - мовляв, про яку роботу йдеться, коли пам'яті відразу після завантаження використано навіть більше, ніж її взагалі є. На щастя, тепер немає необхідності посилатися на відомий малюнок у «Внутрішньому пристрої Windows» Руссиновича і Соломона і пояснювати, що виділена пам'ять і зайнята - різні поняття. У Vista з'явився новий інструмент, який показує, крім іншого, і кількість оперативної пам'яті, зайнятої програмами. Коли є бажання отримати ці відомості, можна запустити Консоль діагностики системи.

Консоль діагностики системи Vista

Але можна і повісити на бічну панель відповідне міні-додаток.

Додаток на бічній панелі

32-розрядна Vista c кількома встановленими програмами відразу після завантаження показує, що зайнято менше 50 відсотків пам'яті, якщо інтерфейс «аеро» відключений, і 50-55 - якщо включений. Так що місце в пам'яті для не надто ресурсномістких програм ще знайдеться і при мінімальній конфігурації.

Не очікуйте, що покажчик використання ОП добіжить до ста відсотків або зашкалить - давним-давно з'ясовано, що при високому завантаженні пам'яті вигідніше звільнити деяку її частину за рахунок що не використовуються в даний момент програм та віддати звільнився шматок під кеш диска. Тому реально максимальну кількість використаної пам'яті буде знаходитися в межах 70-80 відсотків.

На цьому вступна частина розповіді про Windows Vista підійшла до кінця. Про безлічі нововведень, що з'явилися в Vista, буде розказано в наступних частинах.

На закінчення хотілося б нагадати, що робота над Windows Vista в самому розпалі і вся наведена тут інформація є попередньою - про системні вимоги, про функціональність різних випусків, про ступінь фактичного використання пам'яті і ін.

Чому в рекомендованих вимогах з'явилося слово «мінімальні»?
Зустрічне питання - в який ОС цими програмами для тих же самих дій буде вистачати 128 мегабайт?
Що, ні в який?
Так може, справа зовсім не в Windows?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки