Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Смартфон Leagoo M8

  1. зміст
  2. Основні характеристики Leagoo M8
  3. Комплект поставки
  4. Зовнішній вигляд і зручність використання
  5. екран
  6. Камера
  7. Телефонна частина и комунікації
  8. Програмне забезпечення та мультимедіа
  9. продуктивність
  10. Теплоснімкі
  11. відтворення відео
  12. Час Автономної роботи
  13. підсумок

Бюджетний Планшетофони з міцним корпусом і вражаючим звучанням

зміст

Китайський виробник Leagoo продовжує з високою швидкістю наповнювати лінійку своїх смартфонів «М Series», в якій представлені мобільні апарати з підвищеним захистом від ударів і падінь. В кінці минулого і початку нинішнього року ми детально досліджували нові моделі з цієї серії M5 і M5 Plus, а сьогодні вже щосили продаються їх послідовниці M8 і M8 Plus. Втім, відмінностей у них не так вже й багато. Наприклад, М8 від М5 відрізняється лише розмірами екрану і батареї, практично все інше тут те ж саме. Чи не більше відмінностей знайдеться і між М5 Plus і M8 Plus. Хотілося б, звичайно, побачити прогрес в плані апаратних платформ, але немає, навіть SoC тут була використана та ж сама - застаріла морально і технічно MediaTek MT6580. Проте, зараз Leagoo пропонує покупцям як ударопрочних смартфонів в популярній лінійці саме моделі М8 і М8 Plus, тому сьогодні ми представляємо детальний огляд найбільш доступною з цих новинок.

Основні характеристики Leagoo M8

  • SoC MediaTek MT6580, 4 ядра @ 1,3 ГГц (ARM Cortex-A7)
  • GPU Mali-400 MP2
  • Операційна система Android 6.0
  • Сенсорний дисплей IPS 5,7 ", 1280 × 720, 257 ppi
  • Оперативна пам'ять (RAM) 2 ГБ, внутрішня пам'ять 16 ГБ
  • Підтримка Micro-SIM (2 шт.)
  • Підтримка microSD до 128 ГБ
  • Мережі GSM / GPRS / EDGE (850/900/1800/1900 Мгц)
  • Мережі WCDMA / HSPA + (900/2100 МГц)
  • Wi-Fi 802.11b / g / n (2,4 ГГц)
  • Bluetooth 4.0
  • GPS, A-GPS
  • Micro-USB 2.0
  • Основна камера 8 Мп (SW 13 Мп), автофокус, f / 2,4, відео 1080p
  • Фронтальна камера 5 Мп (SW 8 Мп), f / 2,8, фікс. фокус
  • Датчик наближення, освітлення, акселерометр
  • Сканер відбитків пальців
  • Акумулятор 3500 мА · год
  • Розміри 155 × 80 × 8,8 мм
  • Маса 224 г
  • Сайт виробника: Leagoo

Комплект поставки

Смартфон поставляється в продаж у великій прямокутної коробці з твердого матового картону. Зовні оформлена коробка приємно: художники для Leagoo виробили певний стиль не тільки в дизайні самих смартфонів, але навіть в поєднанні кольорів при оформленні упаковок. Завжди використовується тільки два кольори - зелений на білому, це позбавляє оформлення недоладності, надає довіри до іміджу, підвищує впізнаваність марки.

Будова упаковки не зовсім звичайно: всередині знаходиться ще одна картонна коробка розміром практично з першу, але трохи менше в висоту. Таким чином, її верхня частина утворює собою тацю, на який укладається сам смартфон.

Але на цьому все задоволення від знайомства з комплектацією Leagoo M8 закінчується. Комплект складається з тих самих знайомих найдешевших аксесуарів: незручного за формою і малопотужного мережного адаптера (вихідний струм 1 А 5 В), а також з'єднувального кабелю і нікчемною гарнітури з пластмасовими навушниками без насадок і з тоненьким заплутує проводом. Навушники краще відразу викинути, щоб не псувати собі враження, та до того ж вони абсолютно не тримаються у вухах.

Зовнішній вигляд і зручність використання

Leagoo знайшла свій стиль для оформлення смартфонів і тепер дотримується його в усіх лінійках. Не став винятком і новий М8. Основна і помітна його відмітна риса - наявність товстої металевої бокової рами, що є зовнішньою частиною шасі апарату.

Ця рамка являє собою широкий плоский ободок, що проходить по всьому боковому периметру корпусу. Вона не тільки візуально надає смартфону масивності, але і значно додає ваги в реальному житті. Смартфони Leagoo - це той рідкісний випадок, коли, виймаючи батарею, практично не відчуваєш зменшення маси, тому що тут найбільше важить НЕ акумулятор, а товстенний металева рама. Наприклад, BQ-6050 Jumbo, про який піде мова в одному з наступних оглядів, має значно більшу за обсягом батарею (4900 мА · год) і 6-дюймовий екран, але важить при цьому навіть на кілька грамів менше, ніж Leagoo M8 з його 5,7-дюймовим дисплеєм і батареєю на 3500 мА · год.

Leagoo M8 - це дуже важкий, дуже великий і товстий, і до того ж вельми слизький для утримання в руці мобільний апарат. Його глянсова лакована кришка надзвичайно мазка, покривається відбитками пальців миттєво, апарат весь час доводиться протирати. До того ж, ця знімна кришка поскрипує при кожному дотику, це дратує, немає відчуття монолітності і цілісності. Хоча насправді кришка сидить на своїх пластикових засувках цілком надійно до тих пір, поки засувки з часом не розбовтаються.

Картки вставляються в роз'єми, розміщені під знімною задньою кришкою. Всі три роз'єми доступні одночасно, тобто карту пам'яті можна встановити одночасно з двома SIM-картами. Обидва слота призначені для SIM-карт формату Micro-SIM, вставити в них Nano-SIM з адаптером надзвичайно важко, а вийняти без допомогою пінцета - часом просто неможливо.

Знімна батарея підпирає собою всі три карти, тому мови про гарячу заміну не йде. Слоти для SIM-карт за можливостями рівнозначні, обидва підтримують 3G-підключення, але не підтримують LTE.

Модуль камери випирає за межі задньої стінки корпусу, але лежить на столі смартфон не погойдується при дотиках до екрану, задня стінка занадто широка для цього.

Сканер відбитків пальців встановлений тут же, на тильній стороні, круглий майданчик дактилоскопічного датчика вписана в єдиний модуль, який з'єднує також камеру і спалах. Сканер досить швидкий. Він, звичайно, не ідеальний, як про це пишуть маркетологи в описі на офіційному сайті, але в цілому непоганий, як за якістю розпізнавання, як і за швидкістю спрацьовування.

Основний динамік виведений сюди ж, на тильну сторону, тому звук лежачого смартфона приглушується поверхнею столу. Це найбільш невдалий і в цілому застарілий вже варіант розташування динаміка, зараз виробники намагаються виводити звук в нижній торець.

Обидві бічні кнопки встановлені на правій грані, клавіші великі, випирають на достатню висоту, мають м'який і податливий хід, але цілком виразний відгук. В цілому до даних елементів претензій б не було, але їх розташування на величезному корпусі таке, що клавіші дуже вже розірвані до верху, тому тягнутися до них незручно. Втім, при таких розмірах в будь-якому випадку доведеться справлятися зі смартфоном двома руками, постійно пересувати в пальцях корпус, так що розташування кнопок такий вже помітної ролі не грає.

Передня панель прикрита захисним 2.5D-склом з похилими краями. Виробник стверджує, що тут використовується Gorilla Glass 4, але такі компанії, як Leagoo, звикли прикрашати свої продукти, тому маркетингові опису у дрібних китайських брендів завжди варто ставити під сумнів.

Тут самий бюджетний з варіантів оформлення передньої панелі, де немає ні індикатора подій, ні кнопок під екраном. Панель порожня, чорна, але під екраном для чогось все одно залишено широке невикористане місце.

На верхньому торці видно тільки аудіороз'єм 3,5 мм для навушників, допоміжного мікрофона для системи шумозаглушення тут немає.

Нижній торець без звичних решіток виглядає порожньо, тут вирізані лише отвори під роз'єм Micro-USB і розмовний мікрофон.

Випускається Leagoo M8 в трьох кольорах: темно-сірому (Titanium Grey), світло-сріблястому (Galaxy White) і золотистому (Champagne Gold). Разом з кольором задньої кришки змінюється також і колір бічної металевої рамки і передньої панелі під склом, це позитивним чином впливає на дизайн, дозволяє сприймати образ більш цілісним і закінченим.

екран

Смартфон Leagoo M8 оснащений сенсорним дисплеєм IPS з розмірами 72 × 128 мм при діагоналі в 5,7 дюйма, захищеним 2.5D-склом виробництва Corning. Дозвіл екрану при цьому становить лише 1280 × 720, менше Full HD, що при такій великій фізичної площі екрану дає відносно невисоку щільність точок: всього близько 257 ppi. Рамка з боків має ширину приблизно по 4,5 мм, зверху - 12 мм, а знизу - 16 мм.

Яскравість дисплея можна підлаштовувати вручну або задавати автоматичні настройки, засновані на роботі датчика зовнішнього освітлення. Тест AnTuTu діагностує підтримку 5 одночасних дотиків мультитач. Є можливість активації екрану подвійним кліком.

Детальну експертизу з використанням вимірювальних приладів провів редактор розділів « Монітори »І« Проектори та ТВ »Олексій Кудрявцев. Наводимо його експертну думку про екран досліджуваного зразка.

Лицьова поверхня екрану виконана у вигляді скляної пластини з дзеркально-гладкою поверхнею, стійкою до появи подряпин. Судячи з відображення об'єктів, противідблискуючі властивості екрану набагато гірше, ніж у екрану Google Nexus 7 (2013) (Нижче просто Nexus 7). Для наочності наведемо фотографію, на якій в виключених екранах відбивається біла поверхня (зліва - Nexus 7, праворуч - Leagoo M8, далі їх можна розрізняти за розміром):

Екран у Leagoo M8 істотно світліше. Пов'язано це з тим, що між зовнішнім склом і поверхнею РК-матриці є повітряний проміжок. Через наявність кордонів скло / повітря і повітря / матриця з сильно розрізняються коефіцієнтами заломлення такі екрани погано виглядають в умовах інтенсивної зовнішньої засвітки. Зате їх ремонт у разі потрісканого зовнішнього скла обходиться набагато дешевше, так як міняти потрібно тільки його. На зовнішній поверхні екрану, швидше за все, є спеціальне олеофобним (жіроотталківающее) покриття, але ефективність його низька, воно помітно гірше, ніж у Nexus 7, хоча сліди від пальців видаляються трохи легше, а з'являються з меншою швидкістю, ніж у випадку звичайного скла.

При ручному управлінні яскравістю і при виведенні білого поля на весь екран максимальне значення яскравості склало близько 520 кд / м², мінімальне - 20 кд / м². Максимальна яскравість дуже висока, але, з огляду на огидні противідблискуючі властивості, читаність в сонячний день поза приміщенням буде поганий. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного значення. В наявності автоматичне регулювання яскравості по датчику освітленості (він знаходиться лівіше прорізи фронтального гучномовця). В автоматичному режимі при зміні зовнішніх умов освітленості яскравість екрану як підвищується, так і знижується. Ця функція залежить від положення повзунка регулювання яскравості. Якщо він на 100%, то в повній темряві функція автояркость зменшує яскравість до 170 кд / м² (забагато), в умовах освітленого штучним світлом офісу (близько 550 лк) встановлює на 440 кд / м² (теж дуже яскраво), в дуже яскравому оточенні (відповідає висвітлення ясним днем ​​поза приміщенням, але без прямого сонячного світла - 20000 лк або трохи більше) яскравість підвищується до 520 кд / м² (до максимуму - так і треба); якщо регулювання приблизно на 50%, то значення наступні: 17, 300 і 520 кд / м² (відповідні значення), регулятор на 0% - 7, 100 і 520 кд / м² (перше значення трохи занижена). Виходить, що функція автопідстроювання яскравості працює адекватно і в якійсь мірі дозволяє користувачеві налаштовувати свою роботу під індивідуальні вимоги. На будь-якому рівні яскравості значуща модуляція підсвічування відсутній, тому немає і ніякого мерехтіння екрану.

В даному смартфоні використовується матриця типу IPS. На мікрофотографії можна розгледіти типову для IPS структуру субпикселей:

Для порівняння можна ознайомитися з галереєю мікрофотографій екранів, які використовуються в мобільній техніці.

Екран має хороші кути огляду без значного зсуву кольорів навіть при великих відхиленнях погляду від перпендикуляра до екрану і без інвертування відтінків. Для порівняння наведемо фотографії, на яких на екрани Leagoo M8 і Nexus 7 виведені однакові зображення, при цьому яскравість екранів спочатку встановлена ​​приблизно на 200 кд / м², а колірний баланс на фотоапараті примусово переключений на 6500 К.

Перпендикулярно до екранів біле поле:

Відзначимо хорошу рівномірність яскравості і колірного тону білого поля.

І тестова картинка:

На екрані Leagoo M8 насиченість кольорів природна, зображення трохи затемнено, колірний баланс трохи відрізняється від балансу екрану Nexus 7.

Тепер під кутом приблизно 45 градусів до площини і до сторони екрану:

Видно, що кольори не сильно змінилися в обох екранів, але у Leagoo M8 контраст зменшився в більшій мірі через сильний висветленія чорного.

І біле поле:

Яскравість під кутом біля екранів зменшилася (як мінімум в 5 разів, виходячи з різниці в витримці), але у Leagoo M8 екран трохи темніше. Чорне поле при відхиленні по діагоналі висветляєтся сильно і набуває фіолетовий або червонуватий відтінок. Фотографії нижче це демонструють (яскравість білих ділянок в перпендикулярному площині екранів напрямку однакова!):

І під іншим кутом:

При перпендикулярному погляді рівномірність чорного поля середня:

Контрастність (приблизно в центрі екрану) нормальна - близько 870: 1. Час відгуку при переході чорний-білий-чорний одно 23 мс (12 мс вкл. + 11 мс викл.). Перехід між півтонами сірого 25% і 75% (за чисельним значенням кольору) і назад в сумі займає 37 мс. Побудована по 32 точкам з рівним інтервалом за чисельним значенням відтінки сірого гамма-крива не виявила завалу ні в світлі, ні в тінях. Показник апроксимуючої статечної функції дорівнює 2,53, що вище стандартного значення 2,2, тому зображення і затемнено. При цьому реальна гамма-крива трохи відхиляється від статечної залежності:

Динамічної підстроювання яскравості підсвічування відповідно до характеру виведеного зображення ми в даному випадку не виявили, що дуже добре.

Колірний обхват близький до sRGB:

Спектри показують, що світлофільтри матриці в помірному ступені підмішують компоненти один до одного:

У підсумку кольору мають природну насиченість. Баланс відтінків на шкалі сірого хороший, так як колірна температура несильно вище стандартних 6500 К, а відхилення від спектру абсолютно чорного тіла (ΔE) менше 10, що для споживчого пристрою вважається прийнятним показником. При цьому колірна температура і ΔE мало змінюються від відтінку до відтінку - це позитивно позначається на візуальній оцінці колірного балансу. (Найтемніші області шкали сірого можна не враховувати, так як там баланс кольорів не має великого значення, та й похибка вимірювань колірних характеристик на низькій яскравості велика.)

У цьому пристрої є досить просунута система з профілів і налаштувань, нібито надає можливість скорегувати колірний баланс тощо. Називається вона MiraVision. Втім, спроби виправити за її допомогою колірний баланс не увінчалися успіхом, так як корекція колірної температури призводить до того, що відтінок півтонів змінюється, а точка білого - майже немає, виглядає це огидно.

Підіб'ємо підсумки: екран має дуже високу максимальну яскравість, але володіє поганими антивідблисків властивостями, тому пристроєм з великими труднощами можна буде користуватися поза приміщенням річним сонячним днем. Для умов повної темряви можна встановити комфортний рівень яскравості. Є і режим з автоматичним підстроюванням яскравості, що працює адекватно. До переваг екрану потрібно віднести відсутність мерехтіння, а також близький до sRGB колірний обхват і прийнятний баланс кольорів. До значущим недоліків ми віднесемо слабке олеофобним покриття і низьку стабільність чорного до відхилення погляду від перпендикуляра до площини екрану. Якість екрану невисока.

Камера

Фронтальна камера у Leagoo M8 має датчик з роздільною здатністю 5 Мп, але програмно интерполирует знімки до дозволу 8 Мп. Об'єктив має фіксовану діафрагму f / 2,8, власної спалаху немає. Якість в цілому для рівня Селфі непогане: зображення різке, передача кольору в нормі, бракує хіба що більшою широти динамічного діапазону.

Основна камера виконана на основі модуля з дозволом матриці 8 Мп, але теж програмно интерполирует знімки до дозволу 13 Мп. Об'єктив має діафрагму f / 2,4, дуже повільний автофокус і зовсім неяскраву, хоча і подвійну спалах. Меню управління тут зручне, інтуїтивно зрозуміле, чимось нагадує меню в камерах Huawei. Воно просте за будовою: зрушенням ліворуч висувається панель з вибором режимів зйомки, а після натискання на піктограму відбувається перехід до меню з налаштуваннями. Там можна вибрати дозвіл, задати налаштування жестів, сітки, звукового супроводу затвора і навіть скачати з інтернету додаткові сюжетні режими, наприклад дитячий. Після установки вони потрапляють в розділ з вибором сюжетних режимів (нічний, портретний, дитячий та ін.). Там же можна вибрати режими панорами або HDR. Вручну можна налаштовувати і виставляти експозицію, світлочутливість (до ISO 1600), баланс білого, яскравість, контрастність, насиченість і різкість. Є функції виявлення осіб, посмішки і можливість зйомки по жесту.

Також є окремий режим SLR, що дозволяє робити фотографії з ефектом «боке», максимально розмиваючи фон навколо об'єкта зйомки. Однак ніякого об'єкта програма, звичайно ж, не бачить, просто залишає центральне круглу пляму в зоні різкості, розмиваючи все інше з різним ступенем розмиття. При цьому візуально імітується режим пріоритету діафрагми, як ніби в залежності від апертури змінюється і глибина різкості. Але насправді діафрагма тут, природно, має тільки одне фіксоване число, а ефект розмиття досягається за допомогою програмних засобів. Більш просунуті програми такого роду дозволяють чітко позначити контури основного об'єкта зйомки за допомогою накладання швидкої маски. Тут же такої можливості немає, тому в пляма різкості потрапляє все потрібне і непотрібне.

Камера може знімати відео з максимальною роздільною здатністю 1080р, немає режимів зйомки зі швидкістю 60 fps і 4К, немає функції стабілізації. Зі зйомкою відео камера справляється відверто погано: навіть в ідеальних умовах яскравого денного освітлення картинка пухка, пересвеченние, деталізація низька, хоча до роботи автофокусу претензій немає. Звук записується цілком чисто, але системи шумозаглушення в цьому смартфоні немає.

Далі представлені приклади фотографій з нашими коментарями за якістю. Роботу фотокамери прокоментував наш фахівець Антон Соловйов.

Роботу фотокамери прокоментував наш фахівець Антон Соловйов

Навіть на передніх планах видно роботу шумодава.

Навіть на передніх планах видно роботу шумодава

На знімку багато зон нерізкості.

На знімку багато зон нерізкості

З макрозйомкою в приміщенні камера справляється.

З макрозйомкою в приміщенні камера справляється

Текст відпрацьований добре, хоча на краях кадру трохи падає різкість.

Текст відпрацьований добре, хоча на краях кадру трохи падає різкість

Макрозйомка при хорошому освітленні камері в цілому вдається.

Макрозйомка при хорошому освітленні камері в цілому вдається

Явний перекіс по різкості в праву частину кадру.

Явний перекіс по різкості в праву частину кадру

Лише верх центральної частини кадру відпрацьований непогано.

Камера тут средненькая. Кроме всюдісущіх зон нерізкості, на знімках можна найти безліч артефактів від прігніченіх шумів. Периферія кадру практично НЕ відпрацьовується, хіба что в тих нерідкіх випадки, коли різкість переповзає на одну половину кадру. В цілому, камерою користуватися можна, але точно не для відповідальної зйомки.

Телефонна частина и комунікації

Комунікаційні можливості Leagoo M8 мінімальні: смартфон не вміє навіть працювати в мережах 4G, підтримує тільки один діапазон Wi-Fi (2,4 ГГц), NFC в ньому немає. В даному випадку для тестування використовувалася європейська модифікація Ver.E, для Америки же в версії Ver.A доданий діапазон 3G 850 МГц - ось і все відмінності. Якість зв'язку особливих претензій не викликало, в мережах московських операторів смартфон поводиться впевнено.

  • Ver.E
    • 3G WCDMA: 900/2100 МГц
    • 2G GSM: 850/900/1800/1900 Мгц
  • Ver.A
    • 3G WCDMA: 850/1900/2100 Мгц
    • 2G GSM: 850/900/1800/1900 Мгц

Навігаційний модуль підтримує лише одну з супутникових систем - GPS. Перші супутники при холодному старті виявляються протягом першої хвилини. Датчиком магнітного поля, на основі якого зазвичай функціонує цифровий компас навігаційних програм, смартфон, на жаль, теж не оснастили.

Телефонне додаток підтримує Smart Dial, під час набору телефонного номера відразу здійснюється і пошук за першими літерами в контактах. У телефонній книзі присутні лише штатні можливості настройки відображення контактів. Вбудованого чорного списку немає, функція автоматичного запису телефонних розмов з лінії присутній. У розмовному динаміці голос співрозмовника дзвінкий, писклявий, але в цілому розбірливий. Вібродзвінок по силі не дуже потужний.

Платформа смартфона не підтримує одночасну роботу двох SIM-карт в 3G. Тобто карти таких операторів, як Tele2 в Москві, не працюватимуть в 3G на голосовий зв'язок, якщо під передачу даних в 3G буде обрана карта з іншого слота. Інтерфейс дозволяє вібрато для кожної з функцій Певна карту заздалегідь або прямо во время з'єднання. Працюють карти в режімі Dual SIM Dual Standby, радиомодем тут один.

Програмне забезпечення та мультимедіа

Як програмна платформа в Leagoo M8 використовується Google Android версії 6.0 з можливістю отримання оновлень по повітрю (ОТА). Власна оболонка під назвою Freeme OS 6.0 є, це кастомізованих інтерфейс, але він досить сильно відрізняється від популярних Flyme OS або MIUI. У Leagoo M8 інтерфейс максимально наближений до оригінальної ОС Android, хіба що в лаунчер немає окремого меню додатків, і ще додана підтримка жестів. Цікаво, що у різних смартфонів Leagoo інтерфейс може виявитися абсолютно різним на вигляд, та й сама Freeme OS тут позбавлена ​​багатьох своїх функцій, таких як многооконность, зменшення робочої площі екрану, і т. П.

Додаткових програм встановлено мало, більшість з них дійсно корисні. Є файловий менеджер, центр безпеки, радіо, музичний програвач, альтернативний браузер UC Browser, а також додаток Dual Tag для роботи в двох незалежних акаунтах соцмереж. Є широкий набір параметрів, тим, шпалер, можна завантажувати нові або навіть створювати власні теми оформлення. Клавіатура за замовчуванням підтримує введення розчерком типу Swype.

Для прослуховування музики є музичний програвач з приємно оформленим інтерфейсом і звичним набором налаштувань у вигляді штатного еквалайзера з попередньо встановленими значеннями. Звучить смартфон в навушниках (не комплектні) і навіть через основний динамік дуже непогано (для свого рівня), в схемі застосований підсилювач Awinic K7. Звук чистий, насичений і дуже гучний. Гідне звучання - це один з нечисленних однозначних плюсів даного апарату. Диктофон не блищить чутливістю. Вбудоване FM-радіо має можливість записувати програми з ефіру.

продуктивність

Апаратна платформа Leagoo M8 будується на базі SoC MediaTek MT6580. У конфігурацію 32-бітної платформи входять 4 процесорних ядра Cortex-A7, що працюють на частоті до 1,3 ГГц. За обробку графіки відповідає відеоприскорювач Mali-400 МР2. Обсяг ОЗУ дорівнює 2 ГБ, що зараз вже може бути замало для сучасних ігор і додатків, а для користувача сховище спочатку становить не більше 11 ГБ з 16. Близько 1,2 ГБ ОЗУ залишаються вільними після перезавантаження, очищення пам'яті і закриття всіх додатків.

Є можливість розширення вбудованої пам'яті за рахунок установки карт microSD, і для цього не доведеться вилучати одну з SIM-карт. На практике наша перевірочна карта Transcend Premium microSDXC UHS-1 об'ємом 128 ГБ впевнена вібіраті користувача для обміну. Можна відформатуваті карту пам'яті так, щоб встановлюваті на неї Додатки.

MediaTek MT6580 - платформа стара, слабка, з застарілими і малопотужними процесорними ядрами Cortex-A7 і таким же відсталим відеоприскорювачем. Сучасні тести 3DMark і GFX Benchmark з використанням OpenGL ES 3.1 на ній просто не йдуть. Інтерфейс в роботі не пригальмовує, але барвисті гри відверто гальмують. Дане ігрове відео , Записане з екрану смартфона, наочно демонструє, наскільки некомфортно грати на Leagoo M8 і чим це закінчується.

Тестування в комплексних тестах AnTuTu и GeekBench:

Всі результати, отрімані нами при тестуванні смартфона в найсвіжішіх версіях популярних бенчмарков, ми для зручності звелено в табліці. У таблиці зазвічай додається кілька других апаратів з різніх сегментів, такоже протестованіх на аналогічніх останніх версіях бенчмарков (це робиться лишь для наочної ОЦІНКИ отриманий сухих цифр). На жаль, в рамках одного порівняння можна представіті результати з різніх версій бенчмарков, тому «за кадром» залішаються много гідніх и Актуальні моделі - через ті, что смороду свого часу проходили «смугу перешкоду» на попередніх версіях тестових програм.

Leagoo M8
(MediaTek MT6580)BQ-6050 Jumbo
(MediaTek MT6737)Doogee Y6
(MediaTek MT6750)Lenovo K6 Note
(Qualcomm Snapdragon 430)Honor 6X
(HiSilicon Kirin 655)

AnTuTu (v6.x)
(Більше - краще) 24094 29324 40659 44418 56991 GeekBench (v4.x)
(Більше - краще) 406/1136 533/1482 586/2417 635/2071 787/3300

Тестування графічної підсістемі в ігрових тестах 3DMark, GFXBenchmark и Bonsai Benchmark:

При тестуванні в 3DMark для найпродуктівнішіх смартфонів тепер є можлівість запускаті додаток в режімі Unlimited, де Дозвіл рендеринга фіксоване на 720p и відключеній VSync (через что ШВИДКІСТЬ может підніматіся вищє 60 fps).

Leagoo M8
(MediaTek MT6580)BQ-6050 Jumbo
(MediaTek MT6737)Doogee Y6
(MediaTek MT6750)Lenovo K6 Note
(Qualcomm Snapdragon 430)Honor 6X
(HiSilicon Kirin 655)

3DMark Ice Storm Sling Shot
(Більше - краще) - 101 323 288 378 GFXBenchmark Manhattan ES 3.1 (Onscreen, fps) - 3 8 Перша 4 5 GFXBenchmark Manhattan ES 3.1 (1080p Offscreen, fps) - 1 3 4 5 GFXBenchmark T-Rex (Onscreen, fps) 8 11 21 15 19 GFXBenchmark T-Rex (1080p Offscreen, fps) 4 6 13 16 19

Браузерні крос-платформні тести:

Що стосується бенчмарков для ОЦІНКИ швідкості движка javascript, то Варто всегда делать знижку на ті, что в них результати істотно залежався від браузера, в якому запускаються, так что порівняння может буті Істинно коректний только на однаково ОС и браузерах, а така можлівість є при тестуванні НЕ всегда. У випадка з ОС Android ми всегда намагаємося використовуват Google Chrome.

Leagoo M8
(MediaTek MT6580)BQ-6050 Jumbo
(MediaTek MT6737)Doogee Y6
(MediaTek MT6750)Lenovo K6 Note
(Qualcomm Snapdragon 430)Honor 6X
(HiSilicon Kirin 655)

Mozilla Kraken
(Мс, менше - краще) 14308 14279 11288 11298 9587 Google Octane 2
(Більше - краще) 2290 2720 3343 3191 4428 SunSpider
(Мс, менше - краще) 1979 1547 1570 1365 1084

Результати тесту AndroBench на ШВИДКІСТЬ роботи з пам'яттю:

Теплоснімкі

Нижчих наведено теплоснімок задньої поверхні, отриманий после 10 хвилин роботи тесту акумулятора в Програмі GFXBenchmark:

Видно, что нагрів дуже сильно локалізована у верхній части апарату, что, мабуть, відповідає Розташування мікросхеми SoC. За даними теплокамера, максимальний нагрів склав 40 градусів (при температурі навколишнього повітря в 24 градуси), це середній нагрів в даному тесті для сучасних смартфонів.

відтворення відео

Для тестування «всеїдності» при відтворенні відео (включаючі підтрімку різніх кодеків, контейнеров та спеціальніх можливий, например субтітрів) нами застосовуваліся найбільш пошірені формати , Які складають основнову масу наявний в Мережі контенту. Зауважімо, что для мобільніх прістроїв важліво мати підтрімку апаратного декодування відеороліків на Рівні чіпа, оскількі обробіті сучасні варіанти за рахунок одних лишь процесорніх ядер найчастіше Неможливо. Такоже НЕ Варто чекати від мобільного пристрою декодування Всього-Всього, оскількі лідерство по гнучкості Належить ПК, и ніхто НЕ собирается его оскаржувати. Всі результати Зведені в таблицю.

За результатами тестування випробовуваний, як це найчастіше й буває, не опинився забезпечений усіма необхідними декодерами, які потрібні для повноцінного програвання більшості найбільш поширених в мережі мультимедійних файлів, в даному випадку звукових. Для успішного їх програвання придется вдатися до допомоги стороннього програвач - например, MX Player. Правда, и в ньом необходимо змінюваті налаштування и встановлюваті вручну додаткові корістувальніцькі кодеки, Аджея тепер цею плеєр Офіційно НЕ підтрімує звуковому форматі АС3.

Формат Контейнер, відео, звук MX Video Player Штатний відеоплеєр 1080p H.264 MKV, H.264 1920 × 1080, 24 fps, AAC відтворюється нормально відтворюється нормально 1080p H.264 MKV, H.264 1920 × 1080, 24 fps, AC3 відео відтворюється нормально, звуку немає відео відтворюється нормально, звуку немає 1080p H.265 MKV, H.265 1920 × 1080, 24 fps, AAC відтворюється із затримками відтворюється із затримками 1080p H.265 MKV, H.265 1920 × 1080, 24 fps, AC3 відео відтворюється з затримками, звуку немає відео відтворюється з затримками, звуку немає

Подалі тестування відтворення відео виконан Олексій Кудрявцев.

Інтерфейсу MHL, як и Mobility DisplayPort, ми в даного смартфоні не виявлено, тому довелося обмежітіся тестування Виведення зображення відеофайлів на екран самого пристрою. Для цього ми вікорістовувалі набір тестових файлів з переміщаються на одну поділку за кадр стрілкою и прямокутник (див. « Методика тестування прістроїв відтворення и відображення відеосігналу. Версія 1 (для мобільніх прістроїв) »). Знімкі екранах з Витримка в 1 з допомоглі візначіті характер Виведення кадрів відеофайлів з різнімі параметрами: варіюваліся Дозвіл (1280 на 720 (720p), 1920 на 1080 (1080p) и 3840 на 2160 (4K) пікселів) и частота кадрів (24, 25, 30, 50 и 60 кадр / с). У тестах ми вікорістовувалі відеоплеєр MX Player в режімі «апаратно». Результати тесту Зведені в таблицю:

Примітка: Якщо в обох стовпчики Рівномірність и Пропуски віставлені зелені ОЦІНКИ, то це означає, что, швідше за все, при перегляді фільмів артефактів, вікліканіх нерівномірнім чергування и пропуском кадрів, б або не буде видно зовсім, або їх Кількість и помітність НЕ впліватіме на комфортність перегляду. Червоні Позначки вказують на Можливі проблеми, пов'язані з відтворенням відповідніх файлів.

За критерієм виведення кадрів якість відтворення відеофайлів на екрані самого смартфона середнє, проте в більшості випадків, і якщо обмежитися типовими для кіно частотами кадрів, кадри (або групи кадрів) можуть (але не зобов'язані) виводитися з більш-менш рівномірним чергуванням інтервалів і без пропусків кадрів. Відзначимо, що в разі файлів з 60 кадр / с як мінімум 3 кадри за секунду пропускаються, але частіше - більше і по кілька поспіль. Причина - в нетипово низькій частоті оновлення екрану, що дорівнює 57 Гц. Во время відтворення відеофайлів з роздільною здатністю 1280 на 720 пікселів (720p) на екрані смартфона зображення власне відеофайлу виводу точно по Межі екранах, один до одного по пікселям, тобто в початкових дозволі. Відображається на екрані діапазон яскравості відповідає стандартному діапазону 16-235: в тінях всього пара відтінків зливаються з чорним, а в світлі відображаються всі градації.

Час Автономної роботи

Знімна акумуляторна батарея, встановлена ​​в Leagoo M8, має непогану (на папері) ємність в 3500 мА · год. Але, як завжди, від таких дрібних виробників, як Leagoo, немає сенсу чекати продуманої оптимізації роботи системи. Така оптимізація вимагає додаткових витрат, витрат на фахівців з програмного забезпечення. Без усього цього будь-яке «залізо» буде вести себе непередбачувано. Хороший виробник з такої батареї при настільки слабкою платформі зміг би вичавити як мінімум удвічі більше автономності - якщо, звичайно, ємність тут взагалі вказала представниками компанії чесно. У будь-якому випадку Leagoo M8 продемонстрував невисокий рівень автономної роботи для настільки ємною батареї, особливо не порадував режим перегляду відео.

Тестування традіційно проводимо на звичайний Рівні енергоспоживання без использование функцій енергозбереження.

Ємність акумулятораРежим читанняРежим відеоРежим 3D-ігор

Leagoo M8 3500 мА · год 13 ч. 30 м. 7 ч. 50 м. 4 ч. 50 м. BQ-6050 Jumbo 4900 мА · год 17 ч. 00 м. 14 ч . 00 м. 7 ч. 30 м. Lenovo K6 Note 4000 мА · год 20 ч. 30 м. 14 ч. 00 м. 6 ч. 30 м. Doogee Y6 3200 мА · год 16 ч. 00 м. 12 ч. 30 м. 4 ч. 50 м. Honor 6X 3340 мА · год 15 ч. 00 м. 10 ч. 20 м. 4 ч. 40 м.

Безперервне читання в програмі Moon + Reader (зі стандартною, світлої темою) при мінімальному комфортному рівні яскравості (яскравість була виставлена ​​на 100 кд / м²) з автолістаніем тривало до повного розряду акумулятора 13,5 годин, а при безперервному перегляді відео у високій якості (720р ) з тим же рівнем яскравості через домашню мережу Wi-Fi апарат не дотягнув і до 8 годин. В режимі 3D-ігор смартфон пропрацював менше 5 годин.

Смартфон не підтримує швидку зарядку, комплектний мережевий адаптер видає максимальний струм 1 А при напрузі 5 В, від нього апарат заряджається дуже довго, протягом цілих 4 годин. Бездротова зарядка, природно, теж не підтримується.

підсумок

Як завжди, компанія Leagoo видала симпатичний зовні і до того ж досить практичний зважаючи на наявність масивної металевої рами смартфон, у якого в іншому мало позитивних рис. Можна виділити лише непоганий для такого рівня звук, наявність дактилоскопічного датчика, але на цьому і все. Екран тут низької якості, платформа слабка і відстала, комунікаційні можливості через відсутність підтримки LTE, діапазону Wi-Fi 5 ГГц і USB OTG не задовольняють сучасним вимогам. З комфортом пограти на такому смартфоні не вдасться через слабке відеоприскорювача, хоча наявність вбудованої можливості запису відео з екрану і передбачає широку мультимедійну спрямованість даного апарату.

При цьому і варто Leagoo M8 досить дешево: в китайських онлайн-магазинах апарат можна замовити за ціною від 4,5 тисячі рублів . Там же можна знайти і інший варіант - можливо, більш цікавий: трохи дорожчий M8 Pro на більш свіжої платформі MTK6737 і з підтримкою мереж 4G.

На закінчення пропонуємо подивитися наш відеоогляд смартфона Leagoo M8:

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки