Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Sony Ericsson Xperia X2? один з могікан

  1. Комплект поставки і технічні характеристики
  2. Зовнішній вигляд і дизайн
  3. Програмне забезпечення та налаштування
  4. дисплей
  5. Звукова система
  6. фотокамери
  7. Бездротові інтерфейси і GPS
  8. Час Автономної роботи
  9. продуктивність
  10. Висновки

перший комунікатор Sony Ericsson Xperia X1 , На жаль, не побував в редакції. його наступник під індексом Х2 був представлений широкій публіці 2 вересня 2009 року, продажі стартували в січні. До редакції він потрапив в квітні цього року: краще пізно, ніж ніколи. Інформації про подальші плани розвитку WinMobile лінійки комунікаторів Sony Ericsson немає. Третя за рахунком модель , Що носить ім'я Xperia, працює під управлінням Android. Ймовірно, що якщо який-небудь комунікатор SE і вийде з операційною системою від Microsoft, на ньому буде встановлена ​​вже не Windows Mobile 6.5. Так що, певною мірою SE Xperia X2 - один з пам'ятників відступу платформи WinMobile.

Sony Ericsson вважає все комунікатори Xperia пристроями вищого цінового діапазону з всеосяжної функціональністю. Модель X1 здивувала публіку незвичайними можливостями укупі з зовнішнім виглядом і ціною. За популярний смартфон яблучної компанії покупці погодилися переплачувати, вважаючи його статусним пристроєм. А комунікатор на Windows Mobile, по суті - мобільним комп'ютером, що вимагає високої технічної підготовки користувача, та ще й з ціною, зашкалює за тридцять тисяч рублів, був сприйнятий публікою стримано-прохолодно. Володіючи широким функціоналом, Windows Mobile комунікатори програють щодо зручності використання, зовнішньої статусності у споживачів і «розкрученості» в засобах масової інформації. Загалом, X1 в нашій країні оцінили хіба що шанувальники марки Sony Ericsson, яким підлестив вихід настільки навороченного гаджета.

SE Xperia X2 - свого роду робота над помилками, що вийшла в період занепаду епохи традиційної Windows Mobile. Були змінені багато речей з точки зору ергономіки, компонування пристрою і функціональності програмного забезпечення. Але головне - ціна комунікатора стала розумною.

Після кількох тижнів роботи з комунікатором виникло ряд питань. Однак в цілому пристрій вийшов таким, яким і належить бути WinMobile комунікатора.
Після кількох тижнів роботи з комунікатором виникло ряд питань

Комплект поставки і технічні характеристики



З комунікатором до редакції потрапила картонна упаковка, зарядний пристрій, композитний TV кабель і провідна стереогарнітура. З повним списком аксесуарів можна ознайомитися на сайті виробника.

Параметри комунікатора Sony Ericsson X2:

  • Процесор Qualcomm MSM7200 528 МГц;
  • Оперативна пам'ять 256 МБ, флеш пам'ять 512 МБ (вільно 236);
  • Операційна система Windows Mobile 6.5 Professional (збірка 21436.5.0.36);
  • Дисплей TFT 3,2 дюйма, сенсорний резистивний, 800х480 пікселів;
  • Датчик освітленості;
  • Датчик положення в просторі;
  • Модуль зв'язку Bluetooth 2.0, Wi-Fi IEEE 802.11b / g;
  • Модуль зв'язку GSM / GPRS / EDGE 850/900/1800/1900 Мгц;
  • Модуль зв'язку 3G UMTS / HSPA 900/1900/2100 Мгц;
  • Модуль GPS навігації, A-GPS;
  • Фотокамера 8,1 мегапікселя з автофокусом і спалахом, додаткова камера для відеотелефонії;
  • QWERTY клавіатура;
  • Роз'єм для microSDHC карт;
  • стереодинаміки;
  • 3,5 мм роз'єм для гарнітури / навушників;
  • Розміри 110,0х54,0x16,0 мм;
  • Маса 155 г

Апаратна платформа SE Xperia X2 гідна поваги. Особливо виділяється фотокамера з гігантським дозволом. Нічого порівнянного в WinMobile комунікаторах ще не траплялося. Розчаровує відсутність FM-радіо, особливо на тлі наявності оного в багатьох інших телефонах Sony Ericsson.
Апаратна платформа SE Xperia X2 гідна поваги

Зовнішній вигляд і дизайн

Формою корпусу і обводами X2 помітно відрізняється від однокласників. Хоча це як і раніше прямокутний слайдер, розробники додали комунікатора строгий, технологічний, але в той же час запам'ятовується і екстравагантний зовнішній вигляд. Якщо поглянути на пристрій з боку будь-якого торця, помітно, що корпус має увігнуту форму зі значним скруглением задньої частини. З цієї ж причини комунікатор невпевнено лежить на столі, точок дотику з поверхнею тільки дві.

Додатковий фактор, що вносить лепту в знижений опір ковзанню - матеріал корпусу. Зовнішня оболонка майже цілком виготовлена ​​з металу, що обумовлює значну масу всього виробу і його кілька брутальний зовнішній вигляд. З деякою часткою впевненості можна стверджувати, що Х2 цілком згодиться як знаряддя самооборони, хоча забивати цвяхи з його допомогою буде явним піжонством. Як би там не було, метал в якості матеріалу корпусу зустрічається на ринку нечасто. Багато в чому це наслідок високої вартості, надмірної ваги пристроїв і екрануванням радіохвиль. Нинішній герой волок має два «слухових вікна» для вбудованих численних радіомодулів, антени яких виведені в верхній і нижній торці.

Маса і розміри комунікатора знаходяться, що називається, на межі розумного. Його ще можна розмістити в кишені, але своєю вагою Х2 постійно буде нагадувати власнику про місцезнаходження. Поєднання чорненого металу з хромованими вставками і чорним глянсовим пластиком цілком відповідає статусу моделі як пристрою вищої цінової категорії для серйозних покупців. Колірна гамма чудово поєднується з будь-яким діловим костюмом і перевірена роками випуску мобільних пристроїв аналогічної забарвлення. Існує такжеваріант комунікатора з сріблястим корпусом, суб'єктивно більш симпатичний.

Комунікатор Sony Ericsson X2 зручно тримати в руці. Незважаючи на вагу пристрою, з точки зору ергономіки всі деталі оформлення вивірені і точно розраховані. Товщина корпусу ідеально відповідає охопленню долонею. Великим пальцем зручно натискати апаратні клавіші, і немає ніякої складності дотягнутися до будь-якої точки дисплея. Комунікатор легко розсувається або складається назад за допомогою доводчика, надаючи доступ до QWERTY клавіатурі.

Форма клавіш і їх розташування в QWERY клавіатурі дуже хороші. Кожна кнопка опукла, з помітними зазорами між сусідами. Доступна площа використана майже цілком, що дозволило розмістити пристойні за розміром клавіші пробілу і введення, а так само увіткнути чотири кнопки зі стрілками. Всі клавіші відмінно визначаються на дотик, що дозволяє досить швидко проводити набір тексту з двох рук. У разі недостатньої зовнішньої освітленості на допомогу прийде внутрішнє освітлення. Форма клавіш і їх розташування в QWERY клавіатурі дуже хороші

На клавіатурі у протестованого комунікатора була відсутня кирилична гравірування. Дана обставина, втім, ніяк не заважає набору російськомовного тексту. Більшість символів кириличної розкладки розташоване на законному місці. Однак деякі літери були переміщені через брак вільних кнопок. Перш за все, це торкнулося ряду букв, розташованих у правій частині клавіатури: «х, ь, ж, е, б, ю». Вони розкидані по вільним залишився апаратним клавішах, в тому числі по кнопках зі стрілками і спеціальної кнопці зліва від пробілу. Їх розташування доведеться запам'ятати. Шкода, що кнопку, що відповідає за введення символу коми, виявити не вдалося. Ймовірно, для введення таких символів доведеться перемикатися між розкладками, що дуже незручно. Незважаючи на деякі особливості кириличної розкладки, введення символів за допомогою QWERTY клавіатури був і залишається найзручнішим способом швидко набирати тексти. Для активних користувачів електронної пошти, чатів і любителів писати що-небудь на ходу така клавіатура - украй необхідна річ.

Половинка комунікатора, несуча дисплей і апаратні клавіші, має невелику товщину. Обидві частини корпусу зсуваються під кутом один до одного. При погляді збоку видно значна дуга. Ця особливість сприяє зручному набору тексту в альбомному режимі.

Дисплей займає приблизно дві третини лицьовій панелі комунікатора. Екран закритий захисною плівкою, яка відмінно збирає відбитки пальців. Вся конструкція виконана на одному рівні з панеллю корпусу. Трохи вище екрану знаходяться телефонний динамік, об'єктив додаткової камери і датчик освітленості. Знизу розташований сенсорний «тачпоінт», який також дублює дотик пером. З боків від нього знаходяться чотири апаратних кнопки, які на перший погляд можна прийняти за сенсорні. Дві з них відповідають за початок і завершення виклику. Ще одна викликає вікно з закладками, що містять різні відомості про комунікатор, повідомленнях та програмах. Четверта відповідає за закриття поточного вікна. Всі чотири клавіші підсвічуються знизу. Їх основні недоліки - маленький хід і нечітке натискання.



Задня частина корпусу Sony Ericcson Xperia X2 призначена для доступу до акумуляторному відсіку, SIM карті і карті пам'яті. Кришка кріпиться за допомогою засувки на лівому торці. Її можна неакуратно зрушити, і тоді кришка самостійно відкриється. Але в цілому конструкція надійна. Зміна карти пам'яті здійснюється без відключення батареї. По обидва боки від кришки знаходяться два динаміка, що відповідають за нібито стереозвучание. У нижній частині панелі передбачене кріплення для шнурка, верхня ж частина відведена під значних розмірів об'єктив основної камери. Задня частина корпусу Sony Ericcson Xperia X2 призначена для доступу до акумуляторному відсіку, SIM карті і карті пам'яті

Ліва грань корпусу, крім засувки кришки акумуляторного відсіку, оснащена microUSB роз'ємом. Справа у X2 розташовані клавіша управління фотокамерою і двохпозиційна клавіша гучності. Ліва грань корпусу, крім засувки кришки акумуляторного відсіку, оснащена microUSB роз'ємом

І верхній, і нижній торець корпусу пристрою використовуються для розміщення світлодіодів, які інформують про стан комунікатора. Зверху також знаходяться клавіша управління живленням комунікатора, 3,5 мм роз'єм для навушників і стило. Перо невелике по довжині, монолітне і маленького діаметру. І верхній, і нижній торець корпусу пристрою використовуються для розміщення світлодіодів, які інформують про стан комунікатора

Зовнішній вигляд SE Xperia X2 відповідає загальній моді сучасного коммунікаторостроенія і не виходить за межі розумного. Проте, цей мобільний комп'ютер виділяється металевим корпусом, вивіреної ергономікою і зручною клавіатурою. Причепитися хіба що можна до непереконливим апаратним клавішах на лицьовій панелі.
Зовнішній вигляд SE Xperia X2 відповідає загальній моді сучасного коммунікаторостроенія і не виходить за межі розумного

Не можна сказати, що X2 викликає захват, швидше за схвалення. Після знайомства і первинного огляду комунікатором просто починаєш взяти, не натикаючись на огріхи дизайну або компонування. Чи не це ознака хорошої інженерної школи? Не можна сказати, що X2 викликає захват, швидше за схвалення

Програмне забезпечення та налаштування

Вже досить сказано про незручність операційної системи Windows Mobile в століття управління палцем. Продовжувати нарікати на архаїчний інтерфейс ОС немає сенсу. Однак в силу великої кількості стороннього програмного забезпечення, традицій і стабільності системи її продовжують використовувати в безлічі мобільних пристроїв.

Чи зможе нова сьома версія операційної системи повернути місце на ринку, свого часу відібрану в Palm OS, покаже час. Зараз же цю нішу активно заповнюють комунікатори з Android і смартфони Apple. Частка WinMobile комунікаторів у всьому світі неухильно скорочується. Однак в нашій країні в силу цінової політики та особливостей роботи продавців мобільних пристроїв сегмент комунікаторів Windows Mobile залишається стабільним. Втім, пора розібратися, яким чином розробники героя огляду постаралися полегшити користувачеві взаємодія з комунікатором.

Установка додаткового програмного забезпечення може зайняти тривалий час. Після включення і налаштування на дисплеї з'являється стандартний інтерфейс операційної системи. Можливо, недосвідчений користувач не здогадається зовсім, як змінити зовнішній вигляд екрану Today і спростити собі життя.

Перше серйозне доповнення до штатних інструментів операційної системи в SE X2 - додаток SlideView. Його можна викликати з меню «Пуск», але набагато зручніше скористатися окремим апаратної клавішею на лицьовій панелі комунікатора. SlideView являє собою набір семи активних вкладок, скомпонованих у вигляді стовпчика. На них відображається інформація про повідомлення, що надійшли, журнал викликів, дані календаря, список мультимедіа файлів. Там же можна налаштувати синхронізацію особистих даних з серверами SE, завантажити додаткові програми та налаштувати панелі.


Панелі - саме те, що відображене на всіх рекламних зображеннях SE Xperia X2. По суті, це анімовані інтерактивні шпалери для вікна Today. З їх допомогою можна урізноманітнити нудний зовнішній вигляд головного екрана. Або отримати швидкий доступ до необхідних функцій. Спочатку встановлені дев'ять різних панелей, одні більш функціональні, інші - приємніше на вигляд. Суб'єктивно з першої категорії виділяється тема Spb Mobile Shell, з «красивостей» найбільше радує око Pixel City. Додаткові панелі можна завантажити за допомогою програми (java-аплету) PlayNow. Там же доступні для завантаження різні додатки та ігри.


Питання використання SlideView значною мірою зводиться до особистих вподобань. Безсумнівно, окрема апаратна клавіша прискорює доступ до закладок. Паси пальцями дозволяють швидко переміщатися по дереву випадають вкладок. Але багато індикаторів і кнопки в деяких панелях знаходяться вже на основному екрані, а функціонал SlideView недостатній. Наприклад, прочитати повідомлення - будь ласка. А відправити - не можна. До того ж, алгоритм пошуку мультимедіа файлів і фотографій не оптимальний. Наприклад, програма виявила і проіндексувала все численні звукові файли підказок системи GPS навігації. Одне ясно: Slide View не є повноцінною заміною стандартному меню «Пуск».

Більшість панелей для робочого столу мають на меті розважити власника. Не дарма ж в настройках комунікатора можна задати розклад, коли кожна з встановлених панелей буде з'являтися на екрані. Більшість користувачів просто виберуть оптимальний з їх точки зору формат робочого столу або і зовсім встановлять улюблену програму-оболонку.

Друга за важливістю «латочка» до Windows Mobile 6.5 - заміна штатної клавіатури, яка жодним чином не підходить для набору тексту пальцями. Її заміщає програма Text Input - Клавіатура Sony Ericsson. Варто віддати їй належне, для введення тексту вона підходить набагато краще штатної, але і до неї є кілька претензій. Перша з них, і основна - відсутність улюбленої багатьма літери «е» в розкладці. Про користь її в російській алфавіті вже давно точаться суперечки, тепер ми знаємо позицію Sony Ericsson з цього питання. Друга претензія - неочевидний спосіб перемикання між різними розкладками клавіатури і великими та малими. У першому випадку потрібно натиснути на клавішу з зображенням глобуса і трохи почекати, в другому - тримати кілька секунд кнопку «123».


Крім перерахованих вище додатків, власник SE X2 отримає програму PlayNow - клієнт доступу до ресурсів Sony Ericsson, таким як додаткові панелі, програми та ігри.

Sony Ericsson Sync - додаток для доступу до системи інтернет-синхронізації персональних даних, повідомлень, контактів. Клієнт YouTube для перегляду відео з популярного мережевого ресурсу. При запуску програма видає страшне попередження про значне споживаної трафіку і відповідних грошових витратах, в разі використання стільникового з'єднання для доступу в Інтернет. Boingo Mobile - програма клієнт для доступу до деяких Wi-Fi мереж, навіщо вона займає місце в пам'яті - незрозуміло. Детальніше про неї можна дізнатися на сайті мережі . Adobe Reader LE - програма для перегляду документів у форматі PDF. Google Mobile App - швидкий доступ до сервісів Google.


Покупець SE X2 так само отримає безкоштовно дві гри: логічну Experiment 13 і аркадную Xtrakt.




Набір додаткового програмного забезпечення містить все необхідне. Бракує тільки якісної заміни браузеру Internet Explorer і штатним засобам роботи з повідомленнями та контактами. Всі відсутню варто встановити самостійно, позбувшись при цьому від зайвого баласту.

дисплей

Екран у SE X2 в цілому стандартний і його характеристиками нікого зараз не здивуєш. Але картинка виглядає чіткою, а «фішкою» є потужність підсвічування. На максимальному рівні - «екран-вирви-око« починає докучати очам, а комунікатор перетворюється в хороший ліхтарик.

Розміри матриці - 3,2 дюйма, значна цифра для мобільного пристрою, ось тільки дюйми вийшли оманливими. Винен в цьому широкоформатний екран. Дозвіл відповідне - 800х480 пікселів. Резистивний сенсорний екран сприймає натискання будь-яким предметом, але не підтримує новомодний мультитач і вимагає дбайливого звернення. Дисплей закритий захисною плівкою.

Яскравість підсвічування регулюється в широких межах, але повністю її вимкнути не можна. Управління можна довірити системі, яка буде спиратися на показання датчика освітленості. В автоматичному режимі яскравість змінюється швидко і досить несподівано, але система піклується про здоров'я очей і дуже рідко збільшує потужність підсвічування до максимальної величини.

Гравітаційній датчик вікорістовується в SE X2 дуже обмежена. Взаємодія, например, зі штатним браузер не предусмотрена. Автоматично орієнтація змінюється в SlideView, и то з великими затримки. В цілому реалізація цієї функції виявилася не дуже вдалою і в останніх прошивках акселерометр зовсім відключили.

Комунікатор оснащений телевізійним виходом, кабель підключається до 3,5 мм роз'єму. З огляду на можливості відео та фотозйомки за допомогою SE X2, функція підключення прямо до телевізора або монітора чи не здається зайвою.

Звукова система

Оснащення такого невеликого пристрою стереодинаміками - спірне рішення. По крайней мере, щоб почути стереофонію пристрій доведеться розташувати дуже точно і близько по відношенню до звукоулавшівающім сенсорам людини. При цьому динаміки добре справляються з інформуванням про виклик, що надійшов або повідомленні. Звук з них досить якісний і гучний, виклик пропустити - це треба постаратися.

Гучність телефонного динаміка здалася недостатньою, по крайней мере, в порівнянні зі звичайним телефоном Sony Ericsson. В галасливому місці доведеться прислухатися до кожне слово співрозмовника. При розмові екран комунікатора відключається автоматично.

Набагато зручніше розмовляти і слухати музику, скориставшись гарнітурою або навушниками. Благо розробники передбачили стандартний 3,5 мм роз'єм. Штатна стереогарнітура оснащена виносним блоком управління і дозволяє підключати будь-які навушники.

фотокамери

Без перебільшення вбудовану в SE X2 камеру можна назвати однією з кращих в сегменті WinMobile комунікаторів. Зовнішній вигляд, дозвіл і характеристики викликають повагу. Матриця з дозволом 8,1 мегапікселя, автофокус, система стабілізації і вбудована потужна підсвічування забезпечують можливість якісної фото і відеозйомки. Без перебільшення вбудовану в SE X2 камеру можна назвати однією з кращих в сегменті WinMobile комунікаторів

Запустити програму управління камерою можна за допомогою окремої апаратної клавіші. Вона ж відповідає за отримання знімка або запуск / зупинку відеозйомки. При напівнатисненні активується система автофокусу: зону фокусування можна вказати вручну, або програма її вибере автоматично. Так само доступні варіанти фокусування на нескінченність і макро-зйомка.

Більшість параметрів зйомки представлені у вигляді значків у верхній частині екрану. Справа знаходяться перемикачі режиму зйомки і кнопка доступу до налаштувань. Основні настройки включають в себе: фокусування, управління спалахом, одиночна фотографія або серія, величина витримки, умови зйомки (портрет, пейзаж, сутінки і т.д.). В меню другого рівня можна вказати дозвіл знімків, їх якість, баланс білого, розташування знімків, прив'язку до GPS.

Максимальна роздільна здатність відеоролика, підтримуване камерою SE X2, становить 800х480 пікселів (wVGA) - величезна величина для WinMobile комунікатора. Тривалість запису обмежена тільки об'ємом вільного місця на карті або у внутрішній пам'яті. Формат відео - 3GP. На допомогу користувачу передбачена система стабілізації зображення.

Використовувати зовнішню VGA камеру для зйомки за допомогою штатних засобів не можна.

Приклади фотознімків представлені нижче. Приклади фотознімків представлені нижче





Бездротові інтерфейси і GPS

Оскільки в SE X2 використовується чіп Qualcomm, всі модулі зв'язку являють собою його компоненти. Управлінням займається операційна система. У героя огляду реалізовані більшість сучасних модулів зв'язку, немає тільки WiMAX.

Базовий набір модулів ближньої дії складається з Bluetooth 2.1 з підтримкою EDR і Wi-Fi стандарту IEEE 802.1b / g. Всі настройки інтерфейсів знаходяться в відповідних вікнах операційної системи. Питань при роботі з інтерфейсами не виникло. Глобальне управління всіма сполуками здійснюється через Диспетчер зв'язку операційної системи. Комунікатор підтримує найбільш поширені профілі роботи Bluetooth, в тому числі A2DP і надання доступу в інтернет по EDGE / HSDPA з'єднанню.

Sony Ericsson Xperia X2 здатний взаємодіяти з стільниковими мережами як другого, так і третього покоління. Доступна відеотелефонія. З'єднання для передачі даних налаштовується автоматично після включення комунікатора з новою SIM картою. Швидкість доступу можна забороняти тим чи іншим стандартом, інакше комунікатор автоматично вибирає найбільш оптимальний режим роботи. Суб'єктивно помітна більш швидка робота в мережі в зоні доступу 3G, особливо щодо швидкості завантаження сторінок і відгуку на будь-які дії в браузері.

Основна претензія до SE X2 щодо зручності зв'язку відноситься до вбудованої програмою дозвону. По-перше, вона дуже довго запускається після натискання клавіші апаратної, по-друге, задумливо реагує на будь-які дії. Можливо, це особливість конкретного апарату, але іноді виникали ситуації, коли неможливо було зрозуміти, закінчився виклик або ще триває, хоча були натиснуті всі клавіші. Власники Xperia X2, крім того, виявили, що «звонилка» займає 10 МБ оперативної пам'яті. Також вкрай настирливої ​​здалася система повідомлення деяких операторів про регіон знаходження комунікатора: кожні кілька секунд на екрані раз у раз виникає повідомлення, що заважає нормальній роботі. На щастя, ця напасть легко усувається в настройках системи.


Визначення координат в SE X2 повністю покладено на чіп Qualcomm і його модуль gpsOne. Навіть при відсутності зв'язку з супутниками, модуль визначить зразкове положення комунікатора на планеті, спираючись на дані станції стільникового зв'язку (якщо вони, звичайно, доступні). Такий режим роботи підтримується, наприклад, популярною програмою Google Maps, встановленої в X2 за замовчуванням.

Первісне отримання даних з супутників займає деякий час, в подальшому зв'язок залишається стабільною. Оскільки в SE X2 використовується OC Windows Mobile, користувач може вибирати систему навігації з широкого списку платних і безкоштовних програм.

Час Автономної роботи

Разом з Sony Ericsson Xperia X2 поставляється літій-полімерний акумулятор. Ємність батареї значна - 1500 мАг, розробники вирішили не економити і забезпечити всю численну начинку пристрою достатнім рівнем енергії. Вірне рішення, оскільки мобільний пристрій тієї категорії, до якої відноситься герой огляду, передбачається використовувати часто і в найрізноманітніших режимах, а висока частота процесора, велика кількість RAM пам'яті, яскравий екран просто зобов'язують застосовувати акумулятор максимального номіналу.

Традиційне тестування на час автономної роботи закінчилося з наступними результатами. Читання тексту в програмі Haali Reader з автоматичним регулюванням підсвічування розрядила акумулятор за 10 годин 42 хвилини. Відтворення музики в програмі GSPlayer з відключеним екраном тривало протягом 18 годин. Відеоролик програвався в Core Player протягом шести годин, а програма GPS навігації розрядила батарею за чотири з половиною години. Мінімальна ж час роботи комунікатора - чотири години, під час тесту були активовані всі бездротові інтерфейси, виставлений максимальний рівень підсвічування і відтворювався відеоролик. Заряд батареї поповнюється за три години і двадцять хвилин.

З точки зору мобільності герой огляду знаходиться на середньому прийнятному рівні. Як і належить, сильний вплив на час автономної роботи надає яскравість підсвічування екрану, що підкреслюється майже двократної різницею в часі між тестами читання тексту і програванням музики. При великих навантаженнях комунікатор значно нагрівається, передачі тепла від електронної начинки і батареї до рук власника сприяє металевий корпус.

продуктивність

Апаратна платформа, використана в SE X2, зустрічається в багатьох інших комунікаторів. Чіп Qualcomm MSM 7200 привабливий для виробників мобільних пристроїв системою «все включено», коли напівпровідниковий виріб містить в собі всі необхідні модулі для функціонування пристрою і організації численних систем обміну даними.

Частота центрального процесора у SE X2 становить 528 МГц, в цьому відношенні герой огляду виглядає дещо блідо на тлі конкурентів з мобільного топ-сегмента, де повним ходом впроваджуються гігагерцові процесори. Зате Xperia X2 щедрий на оперативну пам'ять, якій на борту 256 МБ.

Тестування продуктивності було проведено за допомогою програми Spb Benchmark. Результати SE X2 представлені в таблиці, там же наведені показники деяких раніше протестованих комунікаторів.

Sony Ericsson Xperia X2 528МГц Gigabyte GSmart S1205 416МГц RoverPC G8 800МГц Gigabyte GSmart S1200 528МГц Garmin-Asus Nuvifone M20 528МГц Asus P835 528МГц Samsung SGH-i900 WiTu 624МГц HP iPAQ 214 624МГц Spb Benchmark index 410.74 833.5 496.94 401.62 827.48 356.7 476.77 461.71 CPU index 2041.3 1787.32 3040.59 2136.83 2044.14 2073.85 1876.71 2456.25 File system index 168.34 405.56 192.58 162.61 382.57 139.64 194.96 187.32 Graphics index 1587.81 3657.44 6129.09 1701.84 4414.46 3270.1 5832.64 1659.01 Platform index - - - - - - - - ActiveSync index 18578.14 16405.81 13114.2 15336.56 17138.67 5215.56 19477.12 2610.86 Write 1 MB file (KB / sec) 1797 2184 1306 1790 1810 2166 5180 1869 Read 1 MB file (MB / sec) 12 22.8 6.01 21.3 13.3 12.8 16 5.14 Copy 1 MB file (KB / sec) 1760 1933 1528 1514 1682 1829 3282 1545 Write 10 KB x 100 files (KB / sec) 163 199 285 151 300 199 357 278 Read 10 KB x 100 files (MB / sec) 2.02 2.99 2.41 2.44 2.69 2.23 2.03 2.33 Copy 10 KB x 100 files (KB / sec) 160 243 190 163 213 143 512 218 Directory list of 2000 files (thousands of files / sec) 1.51 5.18 1.84 1.37 5.07 1.14 1.58 1.79 Internal database read (records / sec) 1061 тисячі сто тридцять вісім 2119 1172 1074 1318 1467 1887 Graphics test: DDB BitB lt (frames / sec) 2500 197 255 1961 3571 136 493 152 Graphics test: DIB BitBlt (frames / sec) 29.3 76.6 72.3 23.6 34.9 28.5 63.3 15.4 Graphics test: GAPI BitBlt (frames / sec) 162 469 1031 184 590 656 806 242 Pocket Word document open (KB / sec) - - - - - - - - Pocket Internet Explorer HTML load (KB / sec) - - - - - - - 6.25 Pocket Internet Explorer JPEG load (KB / sec) - - - - - - - 110 File Explorer large folder list (files / sec) 514 734 607 460 885 460 505 532 Compress 1 MB file using ZIP (KB / sec) 373 341 333 339 333 324 353 297 Decompress 1024x768 JPEG file (KB / sec) 520 561 1222 613 576 575 353 937 Arkaball frames per second (frames / sec) 114 182 383 121 205 213 290 161 CPU test: Whetstones MFLOPS (Mop / sec) 0.1 0.076 0.159 0.108 0.102 0.101 0.12 0.12 CPU test: Whetstones MOPS (Mop / sec) 50.6 55.1 114 57.1 59.5 60.4 87.2 84.2 CPU test: Whetstones MWIPS (Mop / sec) 6.74 4.92 10.3 7.03 5.9 6.76 7.89 7.72 Memory test: copy 1 MB using memcpy (MB / sec) 114 85.9 158 114 116 116 154 126 ActiveSync : upload 1 MB file (KB / sec) 1689 1546 1168 1397 1599 537 2695 553 ActiveSync: download 1 MB file (KB / sec) 3449 2622 2697 2826 2849 627 1395 133

За результатами вимірів продуктивності SE X2 показав середній результат, в повній мірі відповідаючи частоті процесора. Різниця в показниках з Gigabyte GSmart S1200, з урахуванням похибки вимірювань, відсутня. ШВИДКІСТЬ відтворення тестового відеороліка (512х384 пікселів, швидкість потоку 2096 кбіт / с) склала 81.6%. Скромна величина, але потрібно зробити знижку на великий дозвіл екрана.

Загальне враження від продуктивності комунікатора, нехай і суб'єктивне, полягає в наступному: можливості процесора і дозвіл екрану не відповідають один одному. Картинка оновлюється неспішно і вдумливо, іноді доводиться чекати, поки з'явиться потрібне вікно. При прокручуванні списку помітні ривки і смикання інтерфейсу. Можливо, свою лепту вкладає відома неквапливість операційної системи. Даремно розробники не поставили більш потужний процесор, в SE X2 він був би дуже доречним. З втратою кількох годин автономної роботи теж можна б було змиритися.

Висновки

Після тривалої роботи з Sony Ericsson Xperia X2 не покидає стійке відчуття, що комунікатор якимось чином потрапив в 2010 рік через недалекого минулого, або довго пролежав на полицях. Безперечно, в ньому є все, що потрібно для роботи. Він відмінно виглядає і володіє хорошим функціоналом. Але на тлі нинішніх мобільних «однокласників» весь шик і блиск меркне. SE X2 справив би фурор, вийди він на два роки раніше, але зараз він буде цікавий хіба що шанувальникам марки і користувачам, яким потрібна QWERTY клавіатура. Решта всіх потенційних покупців, здивувавшись чудовому металевого корпусу і ергономіці героя огляду, швидше за все, віддадуть перевагу придбати більш швидкі, функціональні і розкручені пристрою.

Чим же запам'ятався цей комунікатор? Перш за все, фотокамерою і можливостями отримання фотознімків і відеозаписів. Ще - великим і яскравим дисплеєм, зручною клавіатурою. Окремо необхідно відзначити дизайн і матеріал корпусу, які залишили виключно позитивні емоції.

Сильно вплинути на популярність SE X2 може кінцева вартість в магазинах. На жаль (чи на щастя?) За ці ж гроші зараз можна вибирати пристрій з величезного числа моделей, багато з яких виглядають привабливіше. Ось і виходить, що SE X2 сильно запізнився. Мабуть, це ж зрозуміла і сама Sony Ericsson, встигнувши за півроку випустити третій комунікатор Xperia на зовсім інший і, здається, більш вдалою платформі. Сильно вплинути на популярність SE X2 може кінцева вартість в магазинах

Середня ціна по Москві на Sony Ericsson XPeria X2 складає Н / Д (0)

Чи не це ознака хорошої інженерної школи?
Чим же запам'ятався цей комунікатор?
И на щастя?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки