Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

вибір сканера

«Побутові» сканери для прозорих і непрозорих оригіналів звичні і поширені пристрої. За минулі 4 роки ніяких особливих революційних змін в технології сканування не відбулося (що означають 4 роки в порівнянні з сотнею років існування технології). Тому статтю про вибір сканера, написану в 2001 році, ми наводимо без змін, але з доповненнями.

Скануючі пристрої прийшли в сучасну комп'ютерну периферію з телеграфії. І за свою більш ніж вікову історію принципово не дуже сильно змінилися. Докладний історичний екскурс можна знайти в статті « Сканери та фотографія ». Однак за таку довгу історію конкретних втілень ідеї сканування зображень утворилося нескінченно багато. Сканери можна розділити за такими ознаками: тип зображення, що сканується (фотографія або прозора плівка), оптична схема, спосіб переміщення сканованого оригіналу. Для кінцевого користувача є не таким вже важливим, яким чином здійснюється сканування, і основним критерієм при виборі сканера є тип матеріалів, для яких він призначений, їх розмір, максимальна роздільна здатність, з яким пристрій може функціонувати, і спосіб з'єднання з комп'ютером. У деяких випадках, наприклад, при скануванні виборчих бюлетенів, головною вимогою, що пред'являються до сканера, може виявитися швидкість. Але подібне застосування сканерів є все ж екзотикою, і ті, хто вибирає сканер для цих цілей, не потребує наших радах. Коротку інформацію про подібні сканерах можна знайти в статті « Сканери промислові Kodak ».

Дані рекомендації по вибору сканера адресовані пересічному користувачеві, для якого сканування Герасимчука професією. Ще зовсім недавно прилавки магазинів були заповнені ручними, протяжними і планшетними сканерами. Сьогодні ручні сканери з самого доступного дешевого рішення перетворилися в рідкісне, вузькоспеціалізоване і дуже дороге, наприклад, для мобільного офісу. Подібні сканери можуть працювати автономно від комп'ютера і зберігати відскановане зображення у власній пам'яті. Такий собі варіант шпигунської камери, наприклад для бібліотеки, але за компактність треба платити. Опис подібного пристрою можна знайти в статті « Концепт сканер-Hewlett Packard CapShare 910 ».

Протяжні сканери якось потихеньку зійшли нанівець, і сьогодні на прилавках вони представлені таким вкрай екзотичним пристроєм, як скануючаголівка, призначена для установки в принтери. Детальніше можна прочитати в статті « Скануючі приставки до принтерів ».

Таким чином, сьогодні користувачеві, який не має спеціальних запитів, залишається вибирати тільки з планшетних сканерів. Їх ціна коливається від 50 до кількох тисяч доларів.

Розглянемо, що ж таке планшетні сканери і чим же вони відрізняються. Планшетний сканер являє собою пристрій з предметним склом, на яке кладеться сканований оригінал, після чого оптична схема переміщається уздовж оригіналу і здійснюється сканування. Планшетні сканери можуть бути призначені для сканування, як у відбитому світлі, так і на просвіт. За площею сканування вони теж істотно відрізняються від листівкового формату 10 × 15 до А3 і навіть більше. Однак 99% сканерів призначені для роботи з об'єктами розміром А4. Сканери можуть бути монохромними, кольоровими 3-прохідними, коли сканування кольорового зображення здійснюється за 3 проходу через різні фільтри, і кольоровими однопрохідними. Реальність така, що серед дешевих сканерів ви сьогодні можете знайти тільки кольорові однопрохідні сканери. Масовість виробництва зробила свою справу, їх ціна сьогодні досягла потенційного мінімуму, очікувати, що ціна на кольорові сканери з роздільною здатністю 1200 dpi опуститься нижче 50 доларів, на мій погляд, складно. І так з цієї суми власне виробнику мало що залишається.

Основний критерій при виборі сканера - це, те, що ви хочете сканувати, і для чого ви хочете сканувати. Питання ж, як виробник реалізував ці можливості, і які додаткові сервіси надав, на мій погляд, вторинний. Перше і досить масове застосування сканера - це сканування текстових документів, як в ролі примітивного копіра і факсу, для подальшого друку або передачі факсом 1: 1, так і для розпізнавання. Для цих цілей дозволу в 300 dpi (точок на дюйм) цілком достатньо. Друге застосування - це сканування фотографій. Вибір дозволу при скануванні фотографій визначається двома факторами. 1. Пристроєм виведення, на якому ця фотографія буде відтворюватися. Якщо ви збираєтеся друкувати відскановану фотографію на струменевому принтері або віддавати для публікації в журнал, то дозволу в 300 dpi вам теж вистачить із запасом. Якщо ж ви збираєтеся друкувати фрагмент фотографії зі значним збільшенням, то критерієм, що визначає вибір дозволу, є необхідність отримати всю доступну інформацію з оригіналу. Фотопаперу здатні вирішити 50-100 ліній на мм, т. Е. Для того, щоб витягти всю інформацію, яка могла б міститися на фотографії, треба мати сканер з дозволом понад 2500 dpi. Однак зображення на фотографію потрапляє з плівки, а на плівці створюється об'єктивом. Комбінація об'єктив-плівка в аматорській практиці не дає дозволу більше, ніж 50 ліній на 1 мм плівки. При 4-кратному збільшенні, наприклад, весь кадр друкується на листівці розміром 10 × 15, на фотопапері ви зможете розрізнити ніяк не більше 15 ліній на 1 мм або 375 ліній на дюйм. Якщо вважати, що для того, щоб розрізнити лінії, дозвіл сканера має бути в 2 рази вище, все одно сканер з дозволом 800 dpi витягне з вашої фотографії всю інформацію, яка в ній міститься.

Крім дозволу, для того, щоб витягти всю інформацію з фотографії, необхідно мати можливість розрізняти деталі в світлі і тінях. Паспортна максимальна оптична щільність фотопаперів - 2 для глянцевої і 1,8 для матового паперу. Отже, щоб отримати всю інформацію з фотографії, вам треба мати сканер, здатний працювати з оригіналом, яскравість точок якого змінюється на 2 порядки. Ця характеристика сканера зазвичай вказується виробником у вигляді десяткового логарифма і обзивається динамічним діапазоном. Крім того, треба ще мати можливість записати в цифровій формі отриманий результат. Тут визначальною характеристикою сканера є розрядність АЦП (аналого-цифровий Перетворювач). Якщо сканер має розрядність 24 біта (т. Е. 8 біт на канал), то він здатний записати 256 відтінків в кожному каналі або 16 мільйонів квітів. Отже, якщо чутливий елемент сканера здатний зареєструвати зміна сигналу на 0,001, то записати його він зможе тільки в тому випадку, якщо зміна перевищить 0,004. Якщо ж у вас 30-бітний сканер, т. Е. 1024 градації на канал, а чутливий елемент сканера здатний розрізнити зміну яскравості тільки на 2 порядки, то зміна яскравості в 100 раз ви записуєте за допомогою 1000 чисел. У граничному випадку можна побудувати 2-бітний сканер з чутливим елементом, здатним розрізнити зміну яскравості на 3 порядки. У цьому випадку відсутність світла буде записуватися як нуль, зміна яскравості на порядок буде записуватися як одиниця, зміна на 2 порядки буде записуватися як двійка, на 3 - як трійка. Іноді в описі сканера зустрічається інформація типу: внутрішня розрядність 30 біт, а в комп'ютер передається 24-бітове зображення. В ідеалі це означає, що сканер володіє власними обчислювальними потужностями і перед передачею даних проводить їх обробку.

Тепер кілька слів про те, як це все реалізовано, які оптичні схеми і чутливі елементи використовуються в сучасних планшетних сканерах. Хоча історично в сканерах використовували найрізноманітніші фотоприемники, починаючи від селенових і закінчуючи ФЕУ, в сучасних сканерах використовуються лінійки чутливих елементів, виконаних по ПЗС (CCD) або КМОП (CMOS) технології. Оптичні схеми можна розділити на 2 великі групи. Зображення фокусується на лінійці фотоприймачів, через систему дзеркал і об'єктив, розташований на значній відстані від об'єкту сканування.

Або так званий контактний датчик зображення (CIS), при якому в ідеалі кожен прийомний фотоелемент безпосередньо стосується елемента зображення. Однак в реальності ця схема являє собою набір декількох коротких лінійок з чутливими елементами і декількох же об'єктивів, розташованих в безпосередній близькості від об'єкту сканування матеріалу.

За зовнішнім виглядом сканери, виконані за цими технологіями, відрізняються своєю товщиною. Сканер, виконаний за технологією CIS, істотно тонше. Функціонально ж зменшення габаритів призводить до зменшення глибини різкості. Тому якщо сканери, виконані по дзеркально-линзовой технології з єдиною лінійкою чутливих елементів, мають глибину різкості близько 2,5 см, то у плоских сканерів глибина різкості практично дорівнює нулю. Сканери з контактним датчиком зображення непридатні для отримання сканограмм . І можуть виникнути непереборні проблеми навіть при скануванні тексту поблизу корінця товстої книги, коли немає можливості щільно притиснути листи до скла.

Детальніше про технологію CIS можна прочитати в статті CanoScan FB620U - USB-сканер з технологією Contact Image Sensor .

Багато планшетні сканери комплектуються модулями для сканування прозорих зразків, званими слайд-модулями. Конструктивно вони можуть бути виконані: 1) як система дзеркал, яка відбиває світло від основної лампи сканера, 2) як нерухома лампа з розсіювачем, які встановлюються над об'єктом, або 3) у вигляді пристрою, що переміщує лампу над об'єктом синхронно з переміщенням каретки сканера.

Якщо ви бажаєте сканувати прозорі плівки такого ж розміру, що і фотографії, то дозволу планшетного сканера цілком достатньо для отримання максимально можливого результату. Якщо ж ви будете сканувати за допомогою планшетних сканерів 35 мм плівку, то для сканування зображення у вас буде задіяна тільки незначна частина чутливих елементів, і роздільну здатність 1200 dpi виявиться недостатнім, щоб отримати якісне зображення. Для сканування вузьких плівок використовують спеціальні слайд-сканери, в яких 24 мм кадру проектуються на всю ширину лінійки. Таким чином, якщо планшетний сканер має лінійку з 4800 чутливих елементів, що забезпечує йому дозвіл в 600 точок на дюйм при скануванні матеріалів шириною 20 см, то слайд-сканер, що має таку ж лінійку, забезпечує це ж кількість точок при скануванні кадру шириною 1 дюйм , тобто має дозвіл 4800 крапок на дюйм.

Кілька слів про механічної частини сканера. Крім числа чутливих елементів лінійки, дозвіл визначається і кроком переміщення цієї лінійки, Таким чином, в маркуванні дозволу сканера з'являються 2 цифри, наприклад, 600 на 1200. Це означає, що число чутливих елементів в лінійці забезпечує дозвіл 600 точок на дюйм, а лінійка переміщається з кроком 1200 кроків на дюйм. Таким чином, в граничному випадку, якщо в лінійці розташовані нескінченно маленькі чутливі елементи з кроком між ними в 1: 600 дюйма, то така лінійка здатна зареєструвати 300 чорних штрихів, розташованих у напрямку руху лінійки, на дюйм. Якщо ж штрихи розташовані перпендикулярно, то, переміщаючи лінійку з кроком в 1: 2000 дюйма, ми зможемо вирішити вже 600 таких штрихів.

На закінчення про з'єднання сканера з комп'ютером. Зазвичай сканери з'єднуються з комп'ютером через SCSI , Двонаправлений послідовний порт, послідовні шини USB або IEEE 1394 (FireWire) . Істотної різниці між цими способами підключення для сканерів початкового рівня немає. Визначальним є те, який із способів під'єднання підтримує ваш комп'ютер. Паралельний порт, здавалося б, дозволяє під'єднати сканер до будь-якого комп'ютера, оскільки такий порт присутній на всіх персональних комп'ютерах з самого початку. Однак стандарт має кілька модифікацій, EPP, ECP, bi-directional, і, можливо, що виробники сканерів і комп'ютерів розуміють ці стандартні по-різному. Крім того, якщо у вас принтер підключений до комп'ютера через паралельний порт, і ви збираєтеся підключати до нього і сканер, то можливі проблеми. Більшість сканерів спочатку підключалися до комп'ютера саме через інтерфейс SCSI. Однак зараз він майже не зустрічається у сканерів початкового рівня. Основною незручністю для користувача є те, що якщо у вас в комп'ютері немає SCSI контролера, то навіть якщо карта цього контролера поставляється разом зі сканером, вам доведеться її встановлювати всередину комп'ютера, а там, можливо, для неї немає місця. USB і IEEE 1394 принципово нічим не відрізняються, єдино, що USB більш поширений на платформі IBM РС, а IEEE 1394 - у комп'ютерів Apple, хоча ситуація змінюється.

»Апаратна частина» сканерів за останні роки не зазнала помітних змін. Але завдяки вдосконаленню технології виробництва то, що вважалося «професійним» стало загальнодоступним. Навіть найдорожчі сучасні планшетні сканери мають дозвіл 1200-1800 dpi, розрядність файлів 48 біт, оснащуються слайд-модулями. Чи можна їх порівнювати з подібними професійними пристроєм 4-5 річної давності? У деяких випадках так, в деяких немає. На практиці виявляється, що, наприклад, 2400 dpi і 3D одного сучасного сканера зовсім не те, що в іншого сучасного. І якщо кращі зразки в сьогоднішньому аматорському класі цілком можуть конкурувати (а часто і на багато краще) старих «про», то основна маса недорогих офісних сканерів і не претендує на даний плівкове «фото», хоча оснащується слайд-модулями.

Щоб реалізувати можливості сканера високого класу потрібно вміти сканувати. Інакше це буде «гармата для горобців». Приємно купити потужну річ, але вона ж може виявитися тільки іграшкою для самолюбства. Масовому покупцеві не потрібен сканер з професійними можливостями. Поправити таку непросту ситуацію (коли техніка може, а користувач не хоче) покликана автоматика. Зусилля виробників спрямовані не стільки на вдосконалення техніки, скільки на те, щоб зробити її більш самостійною і дружньою.

В успіху сканування багато від «плівки» і «відбитка». Досвідчений ретушер вручну може відновити не зовсім хороший кадр. Але на це потрібен час і досвід. Виробникам сканерів доводиться «вбудовувати» електронного ретушера в сканери, інакше їх вироби з високою роздільною здатністю нічого не будуть вигравати в порівнянні зі старими моделями невисокого дозволу. При реальному вирішенні 1500 dpi боротьба з зерном і дефектами вже починає псувати життя. Але крім зерна і дефектів, є ще помилки експозиції, проявлення, втрата з часом насиченості і балансу кольору. І якщо покупця реально «ловлять» на рекордному дозволі і динамічному діапазоні, швидкості, то після перших же плівок, він розуміє, що не за тим гнався. Час його власного життя швидко витрачається в боротьбі з дефектами. Тому виробники, які цінують своє ім'я і час своїх споживачів, вдосконалюють свої сканери і в напрямку інструментів «відновлення».

Хороший сканер (не важливо планшетний або плівковий) комплектується програмним забезпеченням, в яке вмонтовані інструменти ретуші дефектів, яскравості / контрасту, відновлення кольору, «розчинення» зерна. Чисті програмні кошти не дороги, але і не досить ефективні. У найпростішому випадку ретуш дефектів здійснюється «розмиванням» картинки, а яскравості / кольору / контрасту - засобами типу «автоуровней», «автоконтраст», «автоцвета» Photoshop. Драйвери багатьох сканерів автоматично шукають дефекти (по нескладним алгоритмам, що враховує характерні дефекти негативної або позитивної плівки). Дорожче ПО, наприклад, SilverFast (докладніше в статті, присвяченій сканеру MICROTEK ArtixScan 120tf ) від LaserSoft Imaging або Auto Dust Brush від Konica-Minolta , Бореться з дефектами більш ефективно, завдяки настроюється (за допомогою користувача) програмного механізму пошуку дефектів (за кольором, розміром, характером).

Відрізніті дефект від деталі програма НЕ всегда может (для дрібніх деталей и дефектів почти всегда НЕ может). І тут на допомогу приходять апаратно-Програмні інструменти. Так як звичайна кольорова плівка, з якої срібло віміто, що не містіть добро розсіюють світло частінок, то з розсіювання світла на дефектах, останні можна ефективного шукати. Сканер потрібно оснастити додатковим сенсором, реєструючим розсіяне світло, можливо для більшої ефективності спеціальним джерелом світла для пошуку дефектів (ІК) і програмним засобом для побудови карти дефектів і їх усунення шляхом інтерполяції по сусіднім неушкодженим ділянкам. Такий принцип апаратно-програмної ретуші використовується в популярній у багатьох виробників плівкових і планшетних сканерів технології Digital ICE від Applied Science Fiction. компанія Canon на подібних принципах реалізувала власне рішення FARE (Планшетний сканер Canon CanoScan 9900 F ). У сканерах Epson - Digital ICE використовується для ретуші зображень не тільки «на просвіт», а й «на відображення».


Витончений механізм пошуку і «зафарбовування» дефектів лише частина електронного ретушера. Сучасна реалізація Digital ICE є вже «4 версією» і в неї входять: власне DIGITAL ICE - усунення пилу і подряпин, DIGITAL ROC - відновлення і корекція кольору, DIGITAL GEM - зменшення видимості зерна, DIGITAL SHO - оптимізація контрасту і експозиції. Остання складова покликана творити чудеса, «допроявляя» невидимі деталі. У варіанті для сканера Nikon це функція DEE - Dynamic Exposure Extender. Звучить інтригуючі, але якщо згадати режим «тіні / світла» Photoshop а так само «цифрові» спалаху цифрових камер, то дивуватися тут нема чому. Досвідчений ретушер вручну знайшов би ці майже невидимі деталі в тінях і світлі і «витягнув їх». Тепер його замінили електронні автомати. DIGITAL ICE4 Advanced Technology вбудована в сканери: Konica-Minolta DiMAGE Scan Elite 5400 II, Nikon Coolscan V ED, Super Coolscan 5000 ED, Super Coolscan 9000 ED і інші. Крім того, вже є версія DIGITAL ICE Professional Technology, яка працює і з плівкою KODACHROME. Альтернативна FARE / QARE технологія від Сanon зараз представлена ​​3 версією і не поступається (хіба що за поширеністю) ICE4.

Вибираючи сканер, потрібно чітко уявляти, для чого він вам потрібен. Купити пристрій на всі випадки життя не вийде. Сучасний планшетний сканер середньої цінової категорії ефективно справляється з більшістю завдань, але все ж спеціальні плівкові сканери дозволяють отримати більше збільшення і кращу якість за кольором і динамічному діапазону.

Якщо вам потрібен сканер, щоб оцифровувати документи і паперові відбитки, то підійде будь-який планшетник. Можна вибирати і за ціною і за розміром. Найбільш цікаві рішення для «офісу» - сканери зі спеціальною конструкцією кришки, що дозволяють сканувати і тонкі документи, і товсті книги, і навіть картини на стіні. Сканерами HP ScanJet 4600 p і ScanJet 4670 vp завдяки прозорому корпусу і довгим USB шнурах зручно сканувати-знімати все що завгодно - від звичайних відбитків до картин на стінах і предметів. При цьому характеристики сканерів далеко не офісні, за мірками вчорашнього дня: дозвіл 2400 × 4800 dpi, глибина кольору 48 біт. І вони комплектуються адаптером для сканування плівок 35 мм.

У цьому ж класі - CanoScan LiDE 500F, CIS сканер від Canon з роздільною здатністю 2400 × 4800 dpi, блоком для сканування 35 мм плівок і технологією автоматичної ретуші і поліпшення зображення (корекція вицвітання, зернистості, компенсація підсвітки) FARE для плівки і QARE для фотографій . Харчування - через USB. Для зручності роботи з документами - функція «стикування» при скануванні документів великого формату.

CIS сканери мають невелику глибину різкості і тому з вигнутими плівками справляються гірше звичайних «товстих» планшетних сканерів і тим більше не можуть бути використані як скануючі камери для предметної зйомки. Якщо сканування плівок рідкісна для вас завдання, але і не основна, а збільшення при друку з плівок більше, ніж 5-6 не потрібно, підійде планшетний сканер зі слайд-модулем. Тут слід звертати увагу на такі деталі, як тип слайд-модуля (активний чи пасивний), його розмір (чи будете ви сканувати тільки 35 мм плівку, або і великих форматів), наявність функції ICE або іншого її апаратного аналога. «Вершини» в цьому класі (з доступних за ціною) зараз сканери Epson Perfection 4870/4990 PHOTO і CanoScan 9900 / 9950F.

Звертати увагу на заявлене дозвіл в 4ХХХ dpi не варто - планшетний сканер без автофокусу і спеціальних рамок не дозволить «витягнути» більше 2000-2500 dpi і в середньому по кадру забезпечує дозвіл 1500-2000 dpi.

Автоматизувати процес сканування фотографій і плівок допоможуть спеціальні автоматичні податчики, позбавляють вас від цієї рутинної роботи:


Epson Perfection 2580 Photo з податчиком для плівки


Hewlett-Packard ScanJet 5530 з автоматичним податчиком фотографій з пачки для пакетного сканування

Проміжне становище між планшетними і плівковими сканерами займають плівкові сканери без автофокусу. Заводське калібрування і спеціальні точні механізми подачі плівок іноді дозволяють отримувати трохи більш високу роздільну здатність. Серед таких моделей - Epson F-3200. Як сканер - це модифікація планшетника, тому забезпечити дозвіл вище 2000 dpi в середньому по кадру він не може, навіть з більш жорсткими і меншими за розміром рамками, ніж у звичайних планшетников. Крім того, у нього немає функції апаратного усунення дефектів. Зате він може сканувати прямо на карту пам'яті і «друкувати» без комп'ютера при підключенні принтерів EPSON Stylus Photo R800 і EPSON Stylus Photo 2100.

Як компенсація відсутності апаратної ретуші - програма SilverFast Ai в комплекті, а так само мішень IT8 і програмний модуль для калібрування і профілювання. Взагалі комплектація цієї моделі заслуговує всяких похвал:

Справжні плівкові сканери з автофокусом і управлінням експозицією можна вважати «вдвічі» більш ефективними для скануванні плівок, ніж планшетники. Їх апаратне дозвіл зазвичай набагато більше, ніж потрібно для «середньої» плівки і «середньої» камери. Типові величини 4000-5000 dpi. Динамічний діапазон достатній для негативів і майже всіх позитивів, апаратне керування експозицією дозволяє його ефективно використовувати. Тільки найдорожчі плівкові моделі під тонку плівку не мають опції апаратного усунення дефектів і фокусування, і потрапляючи в ту ж цінову групу, що планшетники, фактично вибувають з конкурентної боротьби. Хороший плівковий сканер під тонку плівку коштує приблизно в півтора-два рази дорожче дуже хорошого планшетника, а під плівку середнього формату ще в кілька разів більше.

Серед «чистих» плівкових сканерів (з ціною, що дозволяє деяким все ж використовувати його будинку) лідер новий мультиформатний сканер Nikon Super Coolscan 9000 ED (35 мм, 120/220, 16 мм, реальні 4000 dpi, 16 біт АЦП, IEEE 1394, ICE 4, з тієї самої функцією DEE - Dynamic Exposure Extender). Конкурентів у нього не так і багато - Minolta Dimage Scan Multi Pro і MICROTEK ArtixScan 120tf.

Краще подібних сканерів (і істотно дорожче) тільки промислові сканери типу IMACON, Durst Sigma, барабанні сканери. Ціна їх досить висока і обумовлена ​​вона як високою якістю, так і форматом. Тут ще раз потрібно відзначити, що якщо ваші завдання припускають сканування прозорих матеріалів великого формату - середній формат, листова плівка, то ефективним рішенням для того, щоб сканувати самому, може виявитися хороший планшетний сканер.

Сканери під 35 мм плівку в відрізках і рамках цілком доступні за ціною. Найбільш популярні моделі - сканери Nikon SUPER COOLSCAN 5000 ED і простіший SUPER COOLSCAN 5000 ED, Minolta DiMAGE Scan Elite 5400 (II) і більш простий DiMAGE Scan Dual IV.


Недорогий плівковий рекордсмен - Plustek OpticFilm 7200 (7200 dpi, 35 мм, 3,3 D, USB 2.0), реальний дозвіл щонайменше 4000 dpi

Вибираючи сканер, слід орієнтуватися не на рекордні показники, а на функціональність і надійність. Як правило, під відомими марками продаються хороші сканери. І, як правило, сучасний сканер краще, випущеного 2-3 роки тому. Сканер з заявленим дозволом 8000 dpi і динамічним діапазоном 4,8D на практиці може виявитися малоефективним, як через простий неможливості таких характеристик, так і через те, що на вашій плівці немає для нього завдань. При виборі спочатку потрібно вирішити, що ви будете сканувати (тип матеріалу плівка-папір) і формат. Потім вибрати модель з задовольняє вас дозволом і динамічним діапазоном. Розумне дозвіл для плівки 3200-4000 dpi - це 10-13Х збільшення при виведенні в 300 dpi. Апаратне усунення дефектів просто обов'язково і «стоїть», хоча зрозуміло, не замінить, зайвих 1000 dpi. А ось функцією прямого друку можна пожертвувати, якщо ви серйозно займаєтеся фотографією. Інтерфейси повинні бути USB 2 або IEEE 1394 (FireWire), перший краще, так як більш поширений і саме в версії «2».

Для прикладу наведемо основні характеристики сучасних популярних сканерів:

сканер

тип

формати

дозвіл апаратне, dpi

усунення дефектів

BENQ ScanWit 2750i плівковий плівка 35 мм 2700 Digital ICE, апаратно-програмне BENQ 7400UT планшетний зі слайд-модулем відображення:
216 × 297 мм,
просвіт:
плівка до 101,6 × 127 мм 2400 × 4800 немає CanoScan 9950F планшетний з активним слайд-модулем

відображення:
216 × 297 мм,
просвіт:
плівка 35 мм, плівка тип 120/220, 4 "× 5"

4800 × 9600 FARE 3, апаратно-програмне CanoScan 8400F планшетний з активним слайд-модулем

відображення:
216 × 297 мм,
просвіт:
плівка 35 мм, плівка тип 120/220

3200 × 6400 FARE 3, апаратно-програмне CanoScan LiDE 500F планшетний CIS зі слайд-модулем відображення:
216 × 297 мм,
просвіт:
плівка 35 мм 2400 × 4800 FARE 3, апаратно-програмне CanoScan FS4000US плівковий сканер плівка 35 мм, слайди 35 мм, APS 4000 × 4000 FARE, апаратно-програмне Epson Perfection 4990 Photo планшетний з активним слайд-модулем

відображення:
216 × 297 мм,
просвіт:
плівка 35 мм, плівка тип 120/220, 4 "× 5", 8 "× 10"

4800 × 9600 Digital ICE, апаратно-програмне Epson Perfection 3170 Photo планшетний зі слайд-модулем відображення:
216 × 297 мм,
просвіт:
плівка 35 мм, плівка тип 120/220 3200 × 6400 програмне Epson Perfection 4180 Photo планшетний зі слайд-модулем відображення:
216 × 297 мм,
просвіт:
плівка 35 мм, плівка тип 120/220 4800 × 9600 програмне Epson F-3200 Film Scanner плівковий, прямого друку і сканування на карту пам'яті, без автофокусу плівка 35 мм (12 кадрів), плівка тип 120/220 3200 × 6400 програмне HP Scanjet 5530 планшетний, опц. слайд-модуль і пристрій подачі фотографій до 10 × 15 см відображення:
216 × 297 мм,
просвіт - 35 мм 2400 × 4800 немає HP Scanjet 4670 планшетний зі слайд-модулем відображення:
216 × 297 мм,
просвіт - 35 мм 2400 Кількість × 2400 немає Minolta DiMAGE Scan Elite 5400 плівковий плівка 35 мм, слайди 35 мм, APS 5400 Digital ICE, апаратно-програмне Minolta DiMAGE Scan Dual IV плівковий плівка 35 мм, слайди 35 мм, APS 3200 програмне Minolta DiMAGE Scan Multi PRO плівковий плівка 35 мм, слайди 35 мм, APS, Minox, тип 120/220 4800 × 4800 для 35 мм, 3200 × 4800 для 120/220 Digital ICE, апаратно-програмне Microtek ArtixScan 120tf плівковий плівка 35 мм, слайди 35 мм , тип 120/220 4000 програмне Microtek ScanMaker 6000 планшетний, опц. слайд-модуль відображення:
216 × 297 мм,
просвіт: 35 мм 3200 × 6400 немає Microtek ScanMaker i700 планшетний зі слайд-модулем відображення:
216 × 356 мм,
просвіт:
плівка 35 мм, тип 120/220, до 102 × 229 мм 4800 × 9600 Digital ICE, апаратно-програмне Mustek BearPaw 4800 TA PRO II планшетний зі слайд-модулем відображення:
216 × 297 мм,
просвіт:
101 × 162 мм 2400 × 4800 немає Nikon LS 50 ED плівковий плівка 35 мм, APS 4000 Digital ICE4, апаратно-програмне Nikon LS 5000 ED плівковий плівка 35 мм, APS 4000 Digital ICE4, апаратно-програмне Nikon LS 9000 ED плівковий плівка 35 мм , APS, 16 мм, тип 120/220 4000 Digital ICE4, апаратно-програмне Umax Astra 6700 планшетний, опц. слайд-модуль відображення:
216 × 297 мм,
просвіт:
101 × 127 мм 2400 × 4800 немає
Чи можна їх порівнювати з подібними професійними пристроєм 4-5 річної давності?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки