Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як відновити заводські настройки на ноутбуці - інструкції для Asus, HP, Acer, Lenovo, Samsung

  1. Як відновити заводські настройки на ноутбуці Якщо смартфон або планшет під управлінням Андроїд почав...
  2. Коли може знадобитися скидання налаштувань
  3. В яких випадках скидання неможливий
  4. Послідовність відновлення заводських налаштувань на ноутбуках
  5. для Asus
  6. для Acer
  7. для HP
  8. для Samsung
  9. для Lenovo
  10. для Toshiba
  11. замість підсумку
  12. Як відновити заводські настройки на ноутбуці
  13. Що значить відновити заводські настройки на ноутбуці
  14. Коли може знадобитися скидання налаштувань
  15. В яких випадках скидання неможливий
  16. Послідовність відновлення заводських налаштувань на ноутбуках
  17. для Asus
  18. для Acer
  19. для HP
  20. для Samsung
  21. для Lenovo
  22. для Toshiba
  23. замість підсумку
  24. Як відновити заводські настройки на ноутбуці
  25. Що значить відновити заводські настройки на ноутбуці
  26. Коли може знадобитися скидання налаштувань
  27. В яких випадках скидання неможливий
  28. Послідовність відновлення заводських налаштувань на ноутбуках
  29. для Asus
  30. для Acer
  31. для HP
  32. для Samsung
  33. для Lenovo
  34. для Toshiba
  35. замість підсумку

Як відновити заводські настройки на ноутбуці

Якщо смартфон або планшет під управлінням Андроїд почав працювати некоректно, або виявився заблокованим, користувач може зайти в меню Recovery і скинути гаджет до заводських налаштувань, відновивши таким чином його працездатність. А що щодо ноутбуків з Windows, чи можна так само повернути їх до життя? В принципі так, але для цього на жорсткому диску ноутбука повинен бути присутнім особливий розділ. Що це за розділ і які переваги дає його наявність на комп'ютері, буде розказано трохи нижче, а поки дозвольте пару слів про сам відновити стандартні налаштування на ноутбуці.

Що значить відновити заводські настройки на ноутбуці

Скидання ноутбука до заводських налаштувань - це повністю автоматична переустановка Windows з усіма системним додатками і драйверами, передбаченими виробником. В процесі скидання виконується форматування системного логічного розділу з видаленням всіх наявних на ньому призначених для користувача даних і налаштувань з подальшим розгортанням Windows з резервної копії, розташованої на особливому прихованому розділі Recovery або HDD Recovery.

По завершенні скидання ви отримуєте ноутбук в тому стані, в якому він перебував на момент покупки. Виняток робиться лише для диска D - дані на ньому не видаляються в процесі відновлення. Чи не знадобиться також повторне введення активаційного ключа Windows. Важливо, однак, відзначити, що скидання налаштувань ноутбука до заводських зачіпає тільки програмну частину, апаратних проблем така процедура не вирішує.

Коли може знадобитися скидання налаштувань

Повернення до заводських налаштувань буде актуальним у разі серйозних порушень в роботі операційної системи, при частих критичних збоях, викликаних неполадками і помилками в програмній частині, зараженні Windows вірусами, а також її блокування. Скидання також може використовуватися в якості альтернативи ручної перевстановлення, необхідність якої викликана іншими причинами.

В яких випадках скидання неможливий

Якщо ви купуєте ноутбук без операційної системи, не варто очікувати, що на його диску виявиться розділ відновлення. Повернути заводські настройки на такому ноутбуці не вийде, для скидання системи до вихідного стану в таких випадках використовуються інші методи.

Неможливо буде відкотитися до вихідних параметрів і тоді, коли розділ відновлення був, але в процесі ручної перевстановлення Windows майстер або сам користувач його видалив, бажаючи отримати на жорсткому диску більше вільного місця. Рішенням в такому випадку може бути знову ж перевстановлення або пошук способу системного розділу для даної моделі ноутбука на торрентах або офіційному сайті виробника.

Послідовність відновлення заводських налаштувань на ноутбуках

Черговість дій при скиданні портативного комп'ютера до початкових налаштувань може відрізнятися від моделі до моделі, але, як правило, відмінності ці несуттєві. Для прикладу ми покажемо, як повернути заводські настройки для ноутбуків Asus, Acer, HP, Samsung, Lenovo і Toshiba.

для Asus

Для завантаження вбудованого механізму відновлення на ноутбуках марки Asus передбачена клавіша F9, яку потрібно затиснути в момент включення лептопа, але перед цим потрібно переконатися, що у вас відключена функція швидкого завантаження. Деактивувати її (якщо ПК не завантажується) можна в BIOS на вкладці Boot (опція Boot Master).

У середовищі відновлення вибираємо Діагностика - Повернути в початковий стан, погоджуємося з видаленням особистих файлів і тиснемо «Далі».

У середовищі відновлення вибираємо Діагностика - Повернути в початковий стан, погоджуємося з видаленням особистих файлів і тиснемо «Далі»

Потім тиснемо Тільки диск, на якому встановлена система - Просто видалити мої файли - Повернути в початковий стан.

Потім тиснемо Тільки диск, на якому встановлена система - Просто видалити мої файли - Повернути в початковий стан

Після цього буде запущена процедура відновлення, по завершенні якої вам буде запропоновано заново створити обліковий запис і налаштувати комп'ютер.

для Acer

Процедура скидання до заводських налаштувань для ноутбуків Acer дещо відрізняється. Якщо система завантажується, скинути настойки можна за допомогою фірмової утиліти Acer Recovery Management, яку запускає через меню Пуск (всі додатки). У вікні утиліти потрібно вибрати опцію «Відновлення заводських налаштувань», після чого буде завантажена середовище відновлення, в якій необхідно повторити всі дії, описані в попередньому абзаці (для ноутбуків Asus).

Якщо Windows не завантажується, для входу в середу відновлення використовуємо комбінацію клавіш Alt + F10, попередньо переконавшись, що в BIOS на вкладці Main включена опція D2D Recovery. Якщо вона відключена, обов'язково включите її, інакше Alt + F10 працювати не буде.

Якщо вона відключена, обов'язково включите її, інакше Alt + F10 працювати не буде

В іншому діємо за першим сценарієм: вибираємо на екрані Діагностика - Повернути в початковий стан і так далі.

В іншому діємо за першим сценарієм: вибираємо на екрані Діагностика - Повернути в початковий стан і так далі

для HP

Як і Acer, лептопи марки HP поставляються з вбудованою фірмовою утилітою HP Recovery Manager, запустити яку можна або через меню Пуск, або натисканням кнопки F11 при включенні пристрою. Відкотити ноутбук до заводських налаштувань з її допомогою не складає особливих труднощів. Якщо комп'ютер не завантажується, тиснемо при його включенні F11 і вибираємо в стандартному меню вибору дії Діагностика - Recovery Manager.

Далі у вікні утиліти тиснемо «Відновлення системи до початкового стану при поставці від виробника».

Далі у вікні утиліти тиснемо «Відновлення системи до початкового стану при поставці від виробника»

У наступному вікні включаємо пункт «Відновити без створення резервної копії файлів» і тиснемо «Далі» стільки разів, скільки попросить майстер.

У наступному вікні включаємо пункт «Відновити без створення резервної копії файлів» і тиснемо «Далі» стільки разів, скільки попросить майстер

Після нетривалої підготовки почнеться сам процес скидання, по завершенні якого вам залишиться лише налаштувати комп'ютер. Якщо операційна система ще здатна самостійно завантажуватися, запускаємо HP Recovery Manager через інтерфейс, вибираємо «Середовище відновлення Windows». Після перезавантаження вибираємо Діагностика - Recovery Manager і повторюємо описані вище дії аж до настройки облікового запису.

для Samsung

У ноутбуках Samsung також є власна утиліта для відновлення системи. Вона називається Samsung Recovery Solution і викликається натисканням кнопки F4 при включенні комп'ютера. Процедура відновлення в ній не дуже складна, єдине, що необхідно зробити перед її запуском, це скопіювати важливі для вас файли на знімний жорсткий диск або інший переносний носій, так як висока ймовірність, що в процесі повернення заводських параметрів створені користувачем розділи будуть видалені з усім їх вмістом.

Отже, тиснемо при завантаженні F4, приймаємо у вітальному вікні утиліти ліцензійну угоду, відмовляємося від пропозиції створити резервну копію системи і тиснемо в початковому вікні «Відновлення».

Отже, тиснемо при завантаженні F4, приймаємо у вітальному вікні утиліти ліцензійну угоду, відмовляємося від пропозиції створити резервну копію системи і тиснемо в початковому вікні «Відновлення»

На цьому етапі вам буде запропоновано задати додаткові параметри. В принципі, крок можна пропустити, але буде краще, якщо дотримуватися таких правил:

  1. Крапку відновлення потрібно вибирати найбільш ранню.
  2. Видалення даних з додаткових розділів краще відключити, хоча не факт, що це допоможе.
  3. Включити опцію «Збереження даних користувача».

Включити опцію «Збереження даних користувача»

Підготувавшись таким чином, натискаємо «Відновлення», підтверджуємо дію і чекаємо завершення процедури.

Порядок дій в п'ятій версії Samsung Recovery Solution трохи відрізняється. Тут також тиснемо F4, у вікні утиліти вибираємо Відновлення - Повне відновлення.

Виділяємо найраніший образ, натискаємо «Далі» і підтверджуємо згоду на запуск процедури.

Виділяємо найраніший образ, натискаємо «Далі» і підтверджуємо згоду на запуск процедури

для Lenovo

Наступними в нашому списку йдуть лептопи Lenovo. Подивимося, як скинути до заводських налаштувань ноутбук цієї марки. Тут теж немає нічого складного, так як для скидання в Lenovo використовується своя фірмова утиліта OneKey Rescue System. На відміну від попередніх моделей, вхід в середу відновлення здійснюється не за допомогою стандартних клавішею верхнього ряду, а за допомогою спеціальної кнопки «Novo Button», розташованої поруч з кнопкою включення ноутбука.

При вимкненому ноутбуці тиснемо цю саму кнопку і вибираємо клавішами-стрілками опцію System Recovery.

У вікні утиліти послідовно тиснемо Відновити з вихідної резервної копії - Далі - Пуск і підтверджуємо дію натисканням кнопки «Так».

Розпочнеться процедура відкоту до заводського стану, про завершення якої ви будете повідомлені відповідним повідомленням.

Розпочнеться процедура відкоту до заводського стану, про завершення якої ви будете повідомлені відповідним повідомленням

для Toshiba

У випадку з ноутбуками Toshiba все дуже схоже, але тут також є свої нюанси. Відновлення до початкових налаштувань проводиться за допомогою фірмового програмного забезпечення Toshiba HDD Recovery або Toshiba Recovery Wizard (в старих моделях). Для переходу в інтерфейс утиліти на нових моделях Toshiba потрібно затиснути клавішу 0, а потім включити ноутбук. Коли лунає звуковий сигнал, клавішу 0 потрібно відпустити. Далі все просто, потрібно тільки слідувати вказівкам майстра.

У старих моделях для завантаження інструменту відновлення використовується традиційна клавіша F8, що відкриває меню додаткових варіантів завантаження. У цьому меню вам потрібно вибрати та усунення несправностей комп'ютера - Toshiba Recovery Wizard. Ознайомившись з попередженнями, послідовно тиснемо Відновлення програмного забезпечення, що встановлюється на заводі за замовчуванням - Відновити до стану на момент придбання - Далі.

Ознайомившись з попередженнями, послідовно тиснемо Відновлення програмного забезпечення, що встановлюється на заводі за замовчуванням - Відновити до стану на момент придбання - Далі

Після цього почнеться сама процедура, по завершенні якої вам буде запропоновано перезавантажити комп'ютер і заново налаштувати систему.

Після цього почнеться сама процедура, по завершенні якої вам буде запропоновано перезавантажити комп'ютер і заново налаштувати систему

замість підсумку

Наведені в цій статті рекомендації носять загальний характер, в деталях процес відкату ноутбука до заводських налаштувань Windows 7/10 може відрізнятися. Відмінності можуть бути в інтерфейсі фірмових утиліт різних версій, не виключено також, що в якийсь моделі лептопа клавіша завантаження середовища відновлення буде інший. Наприклад, кнопка «Novo Button» в Леново може розташовуватися в іншому місці і так далі. Все це в загальному несуттєво, головне, щоб на жорсткому диску присутній розділ HDD Recovery і щоб файли заводської резервної копії не були пошкоджені. В іншому випадку для повернення працездатності Windows потрібно як мінімум інсталяційний диск з операційною системою.

Як відновити заводські настройки на ноутбуці

Якщо смартфон або планшет під управлінням Андроїд почав працювати некоректно, або виявився заблокованим, користувач може зайти в меню Recovery і скинути гаджет до заводських налаштувань, відновивши таким чином його працездатність. А що щодо ноутбуків з Windows, чи можна так само повернути їх до життя? В принципі так, але для цього на жорсткому диску ноутбука повинен бути присутнім особливий розділ. Що це за розділ і які переваги дає його наявність на комп'ютері, буде розказано трохи нижче, а поки дозвольте пару слів про сам відновити стандартні налаштування на ноутбуці.

Що значить відновити заводські настройки на ноутбуці

Скидання ноутбука до заводських налаштувань - це повністю автоматична переустановка Windows з усіма системним додатками і драйверами, передбаченими виробником. В процесі скидання виконується форматування системного логічного розділу з видаленням всіх наявних на ньому призначених для користувача даних і налаштувань з подальшим розгортанням Windows з резервної копії, розташованої на особливому прихованому розділі Recovery або HDD Recovery.

По завершенні скидання ви отримуєте ноутбук в тому стані, в якому він перебував на момент покупки. Виняток робиться лише для диска D - дані на ньому не видаляються в процесі відновлення. Чи не знадобиться також повторне введення активаційного ключа Windows. Важливо, однак, відзначити, що скидання налаштувань ноутбука до заводських зачіпає тільки програмну частину, апаратних проблем така процедура не вирішує.

Коли може знадобитися скидання налаштувань

Повернення до заводських налаштувань буде актуальним у разі серйозних порушень в роботі операційної системи, при частих критичних збоях, викликаних неполадками і помилками в програмній частині, зараженні Windows вірусами, а також її блокування. Скидання також може використовуватися в якості альтернативи ручної перевстановлення, необхідність якої викликана іншими причинами.

В яких випадках скидання неможливий

Якщо ви купуєте ноутбук без операційної системи, не варто очікувати, що на його диску виявиться розділ відновлення. Повернути заводські настройки на такому ноутбуці не вийде, для скидання системи до вихідного стану в таких випадках використовуються інші методи.

Неможливо буде відкотитися до вихідних параметрів і тоді, коли розділ відновлення був, але в процесі ручної перевстановлення Windows майстер або сам користувач його видалив, бажаючи отримати на жорсткому диску більше вільного місця. Рішенням в такому випадку може бути знову ж перевстановлення або пошук способу системного розділу для даної моделі ноутбука на торрентах або офіційному сайті виробника.

Послідовність відновлення заводських налаштувань на ноутбуках

Черговість дій при скиданні портативного комп'ютера до початкових налаштувань може відрізнятися від моделі до моделі, але, як правило, відмінності ці несуттєві. Для прикладу ми покажемо, як повернути заводські настройки для ноутбуків Asus, Acer, HP, Samsung, Lenovo і Toshiba.

для Asus

Для завантаження вбудованого механізму відновлення на ноутбуках марки Asus передбачена клавіша F9, яку потрібно затиснути в момент включення лептопа, але перед цим потрібно переконатися, що у вас відключена функція швидкого завантаження. Деактивувати її (якщо ПК не завантажується) можна в BIOS на вкладці Boot (опція Boot Master).

У середовищі відновлення вибираємо Діагностика - Повернути в початковий стан, погоджуємося з видаленням особистих файлів і тиснемо «Далі».

У середовищі відновлення вибираємо Діагностика - Повернути в початковий стан, погоджуємося з видаленням особистих файлів і тиснемо «Далі»

Потім тиснемо Тільки диск, на якому встановлена система - Просто видалити мої файли - Повернути в початковий стан.

Потім тиснемо Тільки диск, на якому встановлена система - Просто видалити мої файли - Повернути в початковий стан

Після цього буде запущена процедура відновлення, по завершенні якої вам буде запропоновано заново створити обліковий запис і налаштувати комп'ютер.

для Acer

Процедура скидання до заводських налаштувань для ноутбуків Acer дещо відрізняється. Якщо система завантажується, скинути настойки можна за допомогою фірмової утиліти Acer Recovery Management, яку запускає через меню Пуск (всі додатки). У вікні утиліти потрібно вибрати опцію «Відновлення заводських налаштувань», після чого буде завантажена середовище відновлення, в якій необхідно повторити всі дії, описані в попередньому абзаці (для ноутбуків Asus).

Якщо Windows не завантажується, для входу в середу відновлення використовуємо комбінацію клавіш Alt + F10, попередньо переконавшись, що в BIOS на вкладці Main включена опція D2D Recovery. Якщо вона відключена, обов'язково включите її, інакше Alt + F10 працювати не буде.

Якщо вона відключена, обов'язково включите її, інакше Alt + F10 працювати не буде

В іншому діємо за першим сценарієм: вибираємо на екрані Діагностика - Повернути в початковий стан і так далі.

В іншому діємо за першим сценарієм: вибираємо на екрані Діагностика - Повернути в початковий стан і так далі

для HP

Як і Acer, лептопи марки HP поставляються з вбудованою фірмовою утилітою HP Recovery Manager, запустити яку можна або через меню Пуск, або натисканням кнопки F11 при включенні пристрою. Відкотити ноутбук до заводських налаштувань з її допомогою не складає особливих труднощів. Якщо комп'ютер не завантажується, тиснемо при його включенні F11 і вибираємо в стандартному меню вибору дії Діагностика - Recovery Manager.

Далі у вікні утиліти тиснемо «Відновлення системи до початкового стану при поставці від виробника».

Далі у вікні утиліти тиснемо «Відновлення системи до початкового стану при поставці від виробника»

У наступному вікні включаємо пункт «Відновити без створення резервної копії файлів» і тиснемо «Далі» стільки разів, скільки попросить майстер.

У наступному вікні включаємо пункт «Відновити без створення резервної копії файлів» і тиснемо «Далі» стільки разів, скільки попросить майстер

Після нетривалої підготовки почнеться сам процес скидання, по завершенні якого вам залишиться лише налаштувати комп'ютер. Якщо операційна система ще здатна самостійно завантажуватися, запускаємо HP Recovery Manager через інтерфейс, вибираємо «Середовище відновлення Windows». Після перезавантаження вибираємо Діагностика - Recovery Manager і повторюємо описані вище дії аж до настройки облікового запису.

для Samsung

У ноутбуках Samsung також є власна утиліта для відновлення системи. Вона називається Samsung Recovery Solution і викликається натисканням кнопки F4 при включенні комп'ютера. Процедура відновлення в ній не дуже складна, єдине, що необхідно зробити перед її запуском, це скопіювати важливі для вас файли на знімний жорсткий диск або інший переносний носій, так як висока ймовірність, що в процесі повернення заводських параметрів створені користувачем розділи будуть видалені з усім їх вмістом.

Отже, тиснемо при завантаженні F4, приймаємо у вітальному вікні утиліти ліцензійну угоду, відмовляємося від пропозиції створити резервну копію системи і тиснемо в початковому вікні «Відновлення».

Отже, тиснемо при завантаженні F4, приймаємо у вітальному вікні утиліти ліцензійну угоду, відмовляємося від пропозиції створити резервну копію системи і тиснемо в початковому вікні «Відновлення»

На цьому етапі вам буде запропоновано задати додаткові параметри. В принципі, крок можна пропустити, але буде краще, якщо дотримуватися таких правил:

  1. Крапку відновлення потрібно вибирати найбільш ранню.
  2. Видалення даних з додаткових розділів краще відключити, хоча не факт, що це допоможе.
  3. Включити опцію «Збереження даних користувача».

Включити опцію «Збереження даних користувача»

Підготувавшись таким чином, натискаємо «Відновлення», підтверджуємо дію і чекаємо завершення процедури.

Порядок дій в п'ятій версії Samsung Recovery Solution трохи відрізняється. Тут також тиснемо F4, у вікні утиліти вибираємо Відновлення - Повне відновлення.

Виділяємо найраніший образ, натискаємо «Далі» і підтверджуємо згоду на запуск процедури.

Виділяємо найраніший образ, натискаємо «Далі» і підтверджуємо згоду на запуск процедури

для Lenovo

Наступними в нашому списку йдуть лептопи Lenovo. Подивимося, як скинути до заводських налаштувань ноутбук цієї марки. Тут теж немає нічого складного, так як для скидання в Lenovo використовується своя фірмова утиліта OneKey Rescue System. На відміну від попередніх моделей, вхід в середу відновлення здійснюється не за допомогою стандартних клавішею верхнього ряду, а за допомогою спеціальної кнопки «Novo Button», розташованої поруч з кнопкою включення ноутбука.

При вимкненому ноутбуці тиснемо цю саму кнопку і вибираємо клавішами-стрілками опцію System Recovery.

У вікні утиліти послідовно тиснемо Відновити з вихідної резервної копії - Далі - Пуск і підтверджуємо дію натисканням кнопки «Так».

Розпочнеться процедура відкоту до заводського стану, про завершення якої ви будете повідомлені відповідним повідомленням.

Розпочнеться процедура відкоту до заводського стану, про завершення якої ви будете повідомлені відповідним повідомленням

для Toshiba

У випадку з ноутбуками Toshiba все дуже схоже, але тут також є свої нюанси. Відновлення до початкових налаштувань проводиться за допомогою фірмового програмного забезпечення Toshiba HDD Recovery або Toshiba Recovery Wizard (в старих моделях). Для переходу в інтерфейс утиліти на нових моделях Toshiba потрібно затиснути клавішу 0, а потім включити ноутбук. Коли лунає звуковий сигнал, клавішу 0 потрібно відпустити. Далі все просто, потрібно тільки слідувати вказівкам майстра.

У старих моделях для завантаження інструменту відновлення використовується традиційна клавіша F8, що відкриває меню додаткових варіантів завантаження. У цьому меню вам потрібно вибрати та усунення несправностей комп'ютера - Toshiba Recovery Wizard. Ознайомившись з попередженнями, послідовно тиснемо Відновлення програмного забезпечення, що встановлюється на заводі за замовчуванням - Відновити до стану на момент придбання - Далі.

Ознайомившись з попередженнями, послідовно тиснемо Відновлення програмного забезпечення, що встановлюється на заводі за замовчуванням - Відновити до стану на момент придбання - Далі

Після цього почнеться сама процедура, по завершенні якої вам буде запропоновано перезавантажити комп'ютер і заново налаштувати систему.

Після цього почнеться сама процедура, по завершенні якої вам буде запропоновано перезавантажити комп'ютер і заново налаштувати систему

замість підсумку

Наведені в цій статті рекомендації носять загальний характер, в деталях процес відкату ноутбука до заводських налаштувань Windows 7/10 може відрізнятися. Відмінності можуть бути в інтерфейсі фірмових утиліт різних версій, не виключено також, що в якийсь моделі лептопа клавіша завантаження середовища відновлення буде інший. Наприклад, кнопка «Novo Button» в Леново може розташовуватися в іншому місці і так далі. Все це в загальному несуттєво, головне, щоб на жорсткому диску присутній розділ HDD Recovery і щоб файли заводської резервної копії не були пошкоджені. В іншому випадку для повернення працездатності Windows потрібно як мінімум інсталяційний диск з операційною системою.

Як відновити заводські настройки на ноутбуці

Якщо смартфон або планшет під управлінням Андроїд почав працювати некоректно, або виявився заблокованим, користувач може зайти в меню Recovery і скинути гаджет до заводських налаштувань, відновивши таким чином його працездатність. А що щодо ноутбуків з Windows, чи можна так само повернути їх до життя? В принципі так, але для цього на жорсткому диску ноутбука повинен бути присутнім особливий розділ. Що це за розділ і які переваги дає його наявність на комп'ютері, буде розказано трохи нижче, а поки дозвольте пару слів про сам відновити стандартні налаштування на ноутбуці.

Що значить відновити заводські настройки на ноутбуці

Скидання ноутбука до заводських налаштувань - це повністю автоматична переустановка Windows з усіма системним додатками і драйверами, передбаченими виробником. В процесі скидання виконується форматування системного логічного розділу з видаленням всіх наявних на ньому призначених для користувача даних і налаштувань з подальшим розгортанням Windows з резервної копії, розташованої на особливому прихованому розділі Recovery або HDD Recovery.

По завершенні скидання ви отримуєте ноутбук в тому стані, в якому він перебував на момент покупки. Виняток робиться лише для диска D - дані на ньому не видаляються в процесі відновлення. Чи не знадобиться також повторне введення активаційного ключа Windows. Важливо, однак, відзначити, що скидання налаштувань ноутбука до заводських зачіпає тільки програмну частину, апаратних проблем така процедура не вирішує.

Коли може знадобитися скидання налаштувань

Повернення до заводських налаштувань буде актуальним у разі серйозних порушень в роботі операційної системи, при частих критичних збоях, викликаних неполадками і помилками в програмній частині, зараженні Windows вірусами, а також її блокування. Скидання також може використовуватися в якості альтернативи ручної перевстановлення, необхідність якої викликана іншими причинами.

В яких випадках скидання неможливий

Якщо ви купуєте ноутбук без операційної системи, не варто очікувати, що на його диску виявиться розділ відновлення. Повернути заводські настройки на такому ноутбуці не вийде, для скидання системи до вихідного стану в таких випадках використовуються інші методи.

Неможливо буде відкотитися до вихідних параметрів і тоді, коли розділ відновлення був, але в процесі ручної перевстановлення Windows майстер або сам користувач його видалив, бажаючи отримати на жорсткому диску більше вільного місця. Рішенням в такому випадку може бути знову ж перевстановлення або пошук способу системного розділу для даної моделі ноутбука на торрентах або офіційному сайті виробника.

Послідовність відновлення заводських налаштувань на ноутбуках

Черговість дій при скиданні портативного комп'ютера до початкових налаштувань може відрізнятися від моделі до моделі, але, як правило, відмінності ці несуттєві. Для прикладу ми покажемо, як повернути заводські настройки для ноутбуків Asus, Acer, HP, Samsung, Lenovo і Toshiba.

для Asus

Для завантаження вбудованого механізму відновлення на ноутбуках марки Asus передбачена клавіша F9, яку потрібно затиснути в момент включення лептопа, але перед цим потрібно переконатися, що у вас відключена функція швидкого завантаження. Деактивувати її (якщо ПК не завантажується) можна в BIOS на вкладці Boot (опція Boot Master).

У середовищі відновлення вибираємо Діагностика - Повернути в початковий стан, погоджуємося з видаленням особистих файлів і тиснемо «Далі».

У середовищі відновлення вибираємо Діагностика - Повернути в початковий стан, погоджуємося з видаленням особистих файлів і тиснемо «Далі»

Потім тиснемо Тільки диск, на якому встановлена система - Просто видалити мої файли - Повернути в початковий стан.

Потім тиснемо Тільки диск, на якому встановлена система - Просто видалити мої файли - Повернути в початковий стан

Після цього буде запущена процедура відновлення, по завершенні якої вам буде запропоновано заново створити обліковий запис і налаштувати комп'ютер.

для Acer

Процедура скидання до заводських налаштувань для ноутбуків Acer дещо відрізняється. Якщо система завантажується, скинути настойки можна за допомогою фірмової утиліти Acer Recovery Management, яку запускає через меню Пуск (всі додатки). У вікні утиліти потрібно вибрати опцію «Відновлення заводських налаштувань», після чого буде завантажена середовище відновлення, в якій необхідно повторити всі дії, описані в попередньому абзаці (для ноутбуків Asus).

Якщо Windows не завантажується, для входу в середу відновлення використовуємо комбінацію клавіш Alt + F10, попередньо переконавшись, що в BIOS на вкладці Main включена опція D2D Recovery. Якщо вона відключена, обов'язково включите її, інакше Alt + F10 працювати не буде.

Якщо вона відключена, обов'язково включите її, інакше Alt + F10 працювати не буде

В іншому діємо за першим сценарієм: вибираємо на екрані Діагностика - Повернути в початковий стан і так далі.

В іншому діємо за першим сценарієм: вибираємо на екрані Діагностика - Повернути в початковий стан і так далі

для HP

Як і Acer, лептопи марки HP поставляються з вбудованою фірмовою утилітою HP Recovery Manager, запустити яку можна або через меню Пуск, або натисканням кнопки F11 при включенні пристрою. Відкотити ноутбук до заводських налаштувань з її допомогою не складає особливих труднощів. Якщо комп'ютер не завантажується, тиснемо при його включенні F11 і вибираємо в стандартному меню вибору дії Діагностика - Recovery Manager.

Далі у вікні утиліти тиснемо «Відновлення системи до початкового стану при поставці від виробника».

Далі у вікні утиліти тиснемо «Відновлення системи до початкового стану при поставці від виробника»

У наступному вікні включаємо пункт «Відновити без створення резервної копії файлів» і тиснемо «Далі» стільки разів, скільки попросить майстер.

У наступному вікні включаємо пункт «Відновити без створення резервної копії файлів» і тиснемо «Далі» стільки разів, скільки попросить майстер

Після нетривалої підготовки почнеться сам процес скидання, по завершенні якого вам залишиться лише налаштувати комп'ютер. Якщо операційна система ще здатна самостійно завантажуватися, запускаємо HP Recovery Manager через інтерфейс, вибираємо «Середовище відновлення Windows». Після перезавантаження вибираємо Діагностика - Recovery Manager і повторюємо описані вище дії аж до настройки облікового запису.

для Samsung

У ноутбуках Samsung також є власна утиліта для відновлення системи. Вона називається Samsung Recovery Solution і викликається натисканням кнопки F4 при включенні комп'ютера. Процедура відновлення в ній не дуже складна, єдине, що необхідно зробити перед її запуском, це скопіювати важливі для вас файли на знімний жорсткий диск або інший переносний носій, так як висока ймовірність, що в процесі повернення заводських параметрів створені користувачем розділи будуть видалені з усім їх вмістом.

Отже, тиснемо при завантаженні F4, приймаємо у вітальному вікні утиліти ліцензійну угоду, відмовляємося від пропозиції створити резервну копію системи і тиснемо в початковому вікні «Відновлення».

Отже, тиснемо при завантаженні F4, приймаємо у вітальному вікні утиліти ліцензійну угоду, відмовляємося від пропозиції створити резервну копію системи і тиснемо в початковому вікні «Відновлення»

На цьому етапі вам буде запропоновано задати додаткові параметри. В принципі, крок можна пропустити, але буде краще, якщо дотримуватися таких правил:

  1. Крапку відновлення потрібно вибирати найбільш ранню.
  2. Видалення даних з додаткових розділів краще відключити, хоча не факт, що це допоможе.
  3. Включити опцію «Збереження даних користувача».

Включити опцію «Збереження даних користувача»

Підготувавшись таким чином, натискаємо «Відновлення», підтверджуємо дію і чекаємо завершення процедури.

Порядок дій в п'ятій версії Samsung Recovery Solution трохи відрізняється. Тут також тиснемо F4, у вікні утиліти вибираємо Відновлення - Повне відновлення.

Виділяємо найраніший образ, натискаємо «Далі» і підтверджуємо згоду на запуск процедури.

Виділяємо найраніший образ, натискаємо «Далі» і підтверджуємо згоду на запуск процедури

для Lenovo

Наступними в нашому списку йдуть лептопи Lenovo. Подивимося, як скинути до заводських налаштувань ноутбук цієї марки. Тут теж немає нічого складного, так як для скидання в Lenovo використовується своя фірмова утиліта OneKey Rescue System. На відміну від попередніх моделей, вхід в середу відновлення здійснюється не за допомогою стандартних клавішею верхнього ряду, а за допомогою спеціальної кнопки «Novo Button», розташованої поруч з кнопкою включення ноутбука.

При вимкненому ноутбуці тиснемо цю саму кнопку і вибираємо клавішами-стрілками опцію System Recovery.

У вікні утиліти послідовно тиснемо Відновити з вихідної резервної копії - Далі - Пуск і підтверджуємо дію натисканням кнопки «Так».

Розпочнеться процедура відкоту до заводського стану, про завершення якої ви будете повідомлені відповідним повідомленням.

Розпочнеться процедура відкоту до заводського стану, про завершення якої ви будете повідомлені відповідним повідомленням

для Toshiba

У випадку з ноутбуками Toshiba все дуже схоже, але тут також є свої нюанси. Відновлення до початкових налаштувань проводиться за допомогою фірмового програмного забезпечення Toshiba HDD Recovery або Toshiba Recovery Wizard (в старих моделях). Для переходу в інтерфейс утиліти на нових моделях Toshiba потрібно затиснути клавішу 0, а потім включити ноутбук. Коли лунає звуковий сигнал, клавішу 0 потрібно відпустити. Далі все просто, потрібно тільки слідувати вказівкам майстра.

У старих моделях для завантаження інструменту відновлення використовується традиційна клавіша F8, що відкриває меню додаткових варіантів завантаження. У цьому меню вам потрібно вибрати та усунення несправностей комп'ютера - Toshiba Recovery Wizard. Ознайомившись з попередженнями, послідовно тиснемо Відновлення програмного забезпечення, що встановлюється на заводі за замовчуванням - Відновити до стану на момент придбання - Далі.

Ознайомившись з попередженнями, послідовно тиснемо Відновлення програмного забезпечення, що встановлюється на заводі за замовчуванням - Відновити до стану на момент придбання - Далі

Після цього почнеться сама процедура, по завершенні якої вам буде запропоновано перезавантажити комп'ютер і заново налаштувати систему.

Після цього почнеться сама процедура, по завершенні якої вам буде запропоновано перезавантажити комп'ютер і заново налаштувати систему

замість підсумку

Наведені в цій статті рекомендації носять загальний характер, в деталях процес відкату ноутбука до заводських налаштувань Windows 7/10 може відрізнятися. Відмінності можуть бути в інтерфейсі фірмових утиліт різних версій, не виключено також, що в якийсь моделі лептопа клавіша завантаження середовища відновлення буде інший. Наприклад, кнопка «Novo Button» в Леново може розташовуватися в іншому місці і так далі. Все це в загальному несуттєво, головне, щоб на жорсткому диску присутній розділ HDD Recovery і щоб файли заводської резервної копії не були пошкоджені. В іншому випадку для повернення працездатності Windows потрібно як мінімум інсталяційний диск з операційною системою.

А що щодо ноутбуків з Windows, чи можна так само повернути їх до життя?
А що щодо ноутбуків з Windows, чи можна так само повернути їх до життя?
А що щодо ноутбуків з Windows, чи можна так само повернути їх до життя?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки