Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Проблеми з чіпами nVidia

Ремонт ноутбуків, материнських плат і відеокарт

Проблеми з чіпами nVidia
(і іншими чіпами з кристалом - ATI (Amd), XBOX 360)

Якщо Ви вперше чуєте про проблему BGA- чіпів nVidia - введіть в пошуковик даний контекст і все стане ясно.

Якщо Ви стали щасливим володарем ноутбука, материнської плати ПК або відеокарти, в яких використовуються чіпи виробництва nVidia (північні мости, відеочіпи) і у Вас виникли проблеми при використанні даного пристрою, то це неспроста.

Трішки історії
Дані чіпи погано зарекомендували себе в процесі експлуатації.
Проблема виникла багато років тому, приблизно в 2004 році пішов масовий брак десктопних відеокарт nVidia. Спочатку несправності пов'язували з поганою конструкцією пристроїв, поганим охолодженням і т.д., але в кінцевому підсумку в 2008 році виробник визнав свої недоробки, не вдаючись у подробиці, і пояснюючи їх технологічними помилками і використанням неякісних матеріалів
http://www.ixbt.com/news/hard/index.shtml?10/70/52
http://www.ixbt.com/news/hard/index.shtml?11/15/84

Проблеми проявляються у вигляді зависань, проблем з включенням, артефактів та інших проблем із зображенням, які іноді можуть проявлятися нестабільно.
Якщо система охолодження ноутбука, плати або відеокарти була забита або несправна, то проблеми з мостами настануть швидше від їх постійного перегріву.
Вихід з ладу цих чіпів також прискорює розгін .

ДО визнання проблем саме з чіпами, в процесі ремонту ноутбуків і відеокарт було висунуто припущення про порушення контакту (відшаруванні пайки) між чіпом і текстолітів материнської плати / відеокарти, тому що при пропайкой або реболлінге чіпи тимчасово відновлювали свою працездатність.

Однак подальший розгляд проблеми виявило інше порушення контакту - розшарування ВСЕРЕДИНІ чіпа (див. Схему). Чіп гигроскопичен. У зв'язку з використанням неякісних матеріалів у виробництві мікросхем, волога, що потрапила всередину, викликає окислення контактних майданчиків кульок припою і порушення контакту під кристалом.

Чіп з кристалом

Вид збоку

Вид збоку

Це пояснює короткочасний ефект від "ремонту" у вигляді реболлінга / прогріву / пропайки даних чіпів. Кожен знає з курсу фізики про властивості розширення тіл під час нагрівання. Дрібні кульки припою розширюються і на час з'являється їх нестабільний контакт з майданчиком. Але майданчик вже окислена і після декількох розігріві-охолоджень дефект проявиться знову.

Подібні проблеми відзначаються в деяких серіях чіпів ATI (AMD), в відеочіпах (gpu) XBOX360 ранніх років випуску (див. Посилання внизу).

Виробник nVidia підтвердив дефект мікросхем, який за його твердженням була ліквідована о мікросхемах, що випускаються nVidia з кінця 2009 року і поліпшив параметри термостойкости чіпів.

Виробник nVidia підтвердив дефект мікросхем, який за його твердженням була ліквідована о мікросхемах, що випускаються nVidia з кінця 2009 року і поліпшив параметри термостойкости чіпів

Мікро-кульки припою під кристалом

На фото видно, що вирішити проблему може тільки ЗАМІНА чіпа.

Однак в деяких майстернях продовжують наполегливо пропонувати "ремонт" під назвою реболлінг, "прогрів" або "термоусадка", що є неприйнятним для ремонту даного дефекту.

Для довідки: термін "термоусадку" взагалі не має ніякого відношення до чіпів. Термоусадка - це полімерний матеріал, який зменшується в розмірі при нагріванні.
Плівки трубки використовуються, наприклад, для ізоляції електрокабеля, а термоусадочні плівки - в якості етикеток для пасхальних яєць.
http://www.protonrf.ru/tchto-takoe-termousadotchnaya-trubka.html
http://www.eximpack.ru/products/pashalnaya_etiketka/

Заміна чіпа північного мосту або відеочипа - це більш дорогий ремонт, ніж прогрів у одного, але він дійсно усуває первісну проблему. Вартість заміни мостів і відеочіпів уточнюйте, називаючи модель ноутбука або маркування (назва) чіпа, тому що ціна ремонту може дуже істотно відрізнятися в залежності від маркування чіпа (від 450 до 1600 грн).

Прогрів, пропайка, "прожарювання" і реболлінг вищевказаних чіпів - це спосіб тимчасового запуску чіпа або лохотрон для необізнаних користувачів.

Статистика показує, що пропайка, прогрів, реболлінг та інша "термоусадка" чіпів nVidia / Amd дає короткочасне відновлення працездатності ноутбука / плати / відеокарти на термін від 1 години до 2-3 х місяців, кому як пощастить. Тому таку послугу видають за ремонт недобросовісні майстерні і, звичайно ж, без гарантії (тому що чіп вже несправний), і, незважаючи на давно відому проблему (з 2008 р), продовжують пояснювати відшаруванням пайки.

Іноді пропайкой (прогрів, реболлінг) nVidia, (AMD, XBOX 360) замовляють знають клієнти тільки для того, щоб в найкоротший термін продати ноутбук, і з ремонтом найближчим часом зіткнеться вже наступний користувач.

Задумайтесь, перш ніж купити БУ "термоусаженую" / прогріту відеокарту, материнську плату або ноутбук. Велика кількість БО або "нових" "прогрітих материнських плат, ноутбуків і чіпів продається на всіляких аукціонах, в т.ч. всесвітніх.

Проблеми ремонту мостів і відеочіпів.
Самостійна або некваліфікована заміна (пропайка, прожарювання, "термоусадка") мостів і відеочіпів.

Проблеми виникають при некваліфікованому втручанні або спробі пропайки (прожарювання) або заміни північного, південного моста або відеочипа самостійно.
Сучасні електронні пристрої, створені за допомогою високих технологій, не терплять втручання молотка, брухту або фена з мікрохвильовою піччю.
Часто користувачі шукають спосіб "замінити північний або південний міст самостійно". Це викликає подив фахівців: але ви ж не намагаєтеся вирізати апендикс самостійно !!!
Пайка / заміна BGA вимагає спеціальних навичок, обладнання та матеріалів. Іноді замовник, натхнений успішною "прожарювання" відеокарти колегою по форуму, намагається виконати те ж саме з ноутбуком і результат не змушує себе чекати.
Жертви і самостійна заміна деталей приходять в сервісний центр і слізно просять відновити ноутбук, але, як в прикладі з апендицитом - якщо ви відрізали щось зайве, лікар не завжди зможе пришити його назад.

Останнім часом ми все частіше відмовляємо в ремонті ноутбуків після того, як вони побували в перерахованих вище "ремонтах". Причини видно на фото:

Притиск чіпа за допомогою купки з 5 коп))
НЕ робіть так !!

1. Якщо чіп паялся неякісними, не призначеними для BGA-технологій матеріалами, невмілим майстром або за допомогою поганого обладнання, то найчастіше під ним виникають обриви контактних майданчиків (фото 1-2), які в більшості випадків вже неможливо відновити.

2. Неякісні матеріали буквально пузиряться і прикипають при пайку і перетворюються в чорну погано змивається "карамель".

3. Найчастіше при невмілої розібрання або перегрів ноутбука відбувається пошкодження або демонтаж дрібних елементів на платі, пошкодження струмоведучих доріжок.

4. Після "прогріву" або "термоусадки" часто зустрічається здуття не тільки чіпа, але і текстоліту під ним. А також внутріслойние обриви в текстоліті, деформація і пошкодження текстоліту, викликані порушенням технології пайки BGA.

5. Всілякі "народні" способи притиску кристала чіпа викликають деформацію плати (найчастіше непоправну) і збільшують ймовірність обриву контактних майданчиків на материнській платі.

УВАГА! При пошкодженні текстоліту і обривах контактних майданчиків заміна моста / відеочипа вже НЕ ДОПОМОЖЕ (образно кажучи, чіп паяти вже ні до чого).
Після цього "ремонту" Вам буде потрібно тільки заміна материнської плати ноутбука або заміна відеокарти, яка обійдеться в рази дорожче заміни чіпа і в більшості випадків нерентабельна.

Вартість нової оригінальної (не прогрітий) материнської плати в ноутбуці в більшості випадків межує з вартістю ноутбука.

Виправлення чужих помилок найчастіше неможливо через нанесених пошкоджень, тому в ремонт не приймаються ноутбуки, самостійно або "за допомогою одного" паяні / засмажені феном (праскою, електроплиткою, мікрохвильовою пічкою). Подаруйте ноутбук одного, який його зіпсував або подав ідею "прожарити".

На жаль, іноді замовник навіть не здогадується про те, що чіп насправді не міняли, а "гріли" за великі гроші. В якійсь мірі убезпечити себе від подібного обману допоможуть такі поради:

1. Вимагайте після ремонту здати Вам несправний замінений чіп.

2. Зверніть увагу на ціну ремонту по заміні північного моста, відеочипа в ноутбуці. Вартість нового оригінального чіпа nVidia у виробника складає зазвичай близько 50 уе і більше (ціна чіпів Amd або Intel іноді значно нижче) плюс вартість його заміни.

Застереження для бажаючих купити північний, південний міст або відеочіп самостійно: в даний час ринок насичений перемаркованою і реболеннимі чіпами, які виявляться або неробочими або пропрацюють від тижня до 3-х місяців. Відрізнити новий оригінальний чіп від добре отреболенного (відновленого БО чіпа) іноді досить важко навіть для фахівця. Неспеціалістів різниці не помітить.

3. Зверніть увагу на термін гарантії по заміні чіпа на новий: як правило він становить не менше 3 місяців.

PS Якщо все вищесказане звучало непереконливо і Ви до сих пір твердо переконані, що у Вашому ноутбуці сталося відшарування пайки або контакту nVidia (Amd, xbox 360), то ми завжди йдемо назустріч Клієнту і на вимогу зробимо будь-який з замовлених Клієнтом "ремонтів":

  • пропайка відеочипа (графічного чіпа) або північного моста (чіпсета) в ноутбуці;
  • реболлінг відеочипа (графічного чіпа) або північного моста (чіпсета) в ноутбуці;
  • "Прогрів", "прожарювання", "термоусадка" відеочипа або північного моста в ноутбуці;
  • відновлення контактів відеочипа (графічного чіпа) або північного моста (чіпсета) в ноутбуці;
  • генерація контактів відеочипа (графічного чіпа);

Посилання на тему:
http://www.ixbt.com/news/hard/index.shtml?10/70/52
http://www.overclockers.ua/news/hardware/2008-04-19/101917/
http://habrahabr.ru/post/158849/
http://takie.org/news/u_amd_problemy_s_videokartami/2013-10-08-6957
https://forum.btcsec.com/index.php?/blog/56/entry-89-bga-kompanovka-chipa-i-pochemu-otval-chipa-otgovor/
http://www.kursiv.ru/kursivnew/flexoplus_magazine/archive/44/26.php

2010-2012 г

Проблеми з nVidia GeForce 6600, 6800, 7300 7400, 7600, 8600, 8800, 9300, 9600, NVS 110M, NVS 135M, NVS 140M, nForce 4, 550, 570, 590, nForce (Go) 6100, 6150, nForce ( Go) 7000, 7150 (mcp67), 7050, 7025, 7125 .., Nvidia ION, AMD 780, 781, 880, AMD rs600, 690..Intel NM10, HM55, HM65, HM70, 77 ... Amd HD4330, HD4570 , HD4650, HD6490, HD5470, 6370 ... ... ..XBOX 360

Ремонт ноутбуків ASUS, Toshiba, Samsung, Sony, IBM (Lenovo), Dell, HP (Compaq), Acer, Fujitsu-Siemens, LG, NEC, IRU, RoverBook, MSI, MacBook (Apple)

Київ

Shtml?
Shtml?
Shtml?
Php?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки