Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Спец-Сервіс. Ремонт будь-якої електроніки

  1. Ціни на ремонт (в ціну входить все - діагностика, тестування, запчастини) *
  2. Почнемо з відсутності зображення.
  3. Артефакти різного роду.
  4. Відмова TV-in / out
  5. Порушення кольоровості, відсутність одного або декількох кольорів.
  6. Збиті або пошкоджені елементи.

Ми виробляємо ремонт відеокарт будь-якого ступеня складності, включаючи мікропайку компонентів, кулькову пайку, заміну графічного процесора, чіпів пам'яті, мостів, контролерів, прошивку BIOS (БІОС), відновлення пошкоджених доріжок, усунення проблем харчування і т.д.

Список виконуваних робіт:

  • Заміна, перепайка (реболлінг) графічного процесора GPU (чіпа)
  • Заміна, перепайка (реболлінг) чіпів пам'яті
  • Перепрошивка, заміна мікросхеми BIOS
  • Відновлення пошкоджених струмоведучих доріжок
  • Ремонт ланцюгів харчування
  • Ремонт TV-in / out
  • Усунення різних артефактів (смуги, квадрати, «шахи», лінії і т.д.)
  • Усунення порушень кольоровості, контрастності, яскравості, відсутність одного або декількох каналів RGB
  • Заміна роз'ємів D-Sub, DVI, S-Video
  • Усунення перегріву, ремонт системи охолодження
  • Відновлення контактних майданчиків AGP, PCI-E роз'ємів

Ціни на ремонт (в ціну входить все - діагностика, тестування, запчастини) *

Найменування Вартість (руб.) Ремонт відеокарт від 1500
Ремонт відеокарт останніх моделей (залежить від моделі) від 3500 Ремонт спеціалізованих, професійних відеокарт договірна Діагностика без ремонту або на вимогу Замовника 300-500 Терміновий ремонт відеокарт + 50%

* Крім GPU

Деякі аспекти ремонту відеокарт

Оскільки багато користувачів сучасного комп'ютера використовує його не тільки для написання документів, але і в розважальних цілях, зокрема, в тривимірних іграх та інших мультимедійних додатках, більшості немає необхідності пояснювати, що таке сучасна відеокарта. По суті це невеликий пристрій являє собою досить потужний комп'ютер в комп'ютері. Судіть самі - процесор є, пам'ять є, керуючі елементи є, блок живлення є, шини обміну є, система охолодження є, ну чим не комп'ютер? Більш того, зараз вже є напрацювання по реалізації використання цих додаткових потужностей у випадках завантаження невеликої кількості видеопроцессора, в допомогу основним процесору, коли його потужностей не вистачає. Це оптимістична картина розвитку відеоакселерації. Додамо трошки дьогтю. Все це господарство має властивість ламатися.

Спираючись на чималий досвід ремонту відеокарт, спробуємо коротко і, так би мовити "на пальцях", з'ясувати найбільш характерні несправності та причини виходу з ладу відеокарт.

Почнемо з відсутності зображення.

Найбільш ймовірна причина пов'язана з проблемами харчування в ланцюгах GPU і пам'яті. Особливо цим стали грішити сучасні відеокарти. Вообщем це не дивно, струми ростуть і вельми пристойно ростуть. Тому відмови перетворювачів харчування у багатьох відеокарт є відчутно хворим місцем і за статистикою нерідко займають лідируючі позиції. Найбільш часто розташовані або під окремим довгим радіатором (рис.1), або під загальним радіатором і зазвичай являють собою чіпи BGA монтажу (рис.2) Ремонт відеокарти зводиться до заміни або реболлінгу даних мікросхем. Рис.1. Під радіатором розташовані перетворювачі харчування.
Рис.2. Ці маленькі мікросхеми і є перетворювачі харчування. Втім, з харчуванням у всіх справи йдуть не дуже добре. Виникаючі "коротиші" (короткі замикання) по ланцюгах живлення GPU або пам'яті, часто не дають навіть стартувати материнської плати. Далі йдуть, або пошкодження самого графічного процесора (GPU), або його "непропай" (порушення паяного з'єднання в місцях кульковою пайки). Якщо причина в "непропай", то ремонт відеокарти обмежується реболлінгом (Рис. 3) (перекаткой куль).

Рис. 3. Отреболленние чіпи

Настійно не рекомендую лікувати методом прогріву. Працездатність відновитися, але от чи надовго - це велике питання? При експлуатації відеокарти під чіпом накопичується велика кількість всякого роду забруднень (пил, бруд, оксиди, залишки термопасти і т.д.), а рясне кількість флюсу, що наноситься перед прогріванням ще більше погіршує ситуацію, це призводить до великої концентрації по утриманню сторонніх домішок в паяних з'єднань, що багаторазово погіршує якість пайки. Тому такого роду "ремонт відеокарти" не можна назвати якісним. Після проведення операції ребболінга, якість пайки практично заводське. Правда, в домашніх умовах зробити цю операцію проблематично.


Якщо пошкоджений сам графічний процесор, то вибір невеликий і однозначна - заміна. Ось тільки чи є на що замінити? Поставок таких чіпів в запчастини практично немає, а якщо і знаходиться постачальник, то ломить такі ціни, що "мама, не горюй". Як правило, всі ремонтники користуються "донорами" (так називають відеокарти, які через наявність механічних або термічних ушкоджень вже зовсім придатні до ремонту, але GPU на них цілий).

Невдала спроба прошити BIOS відеокарти теж може привести до повної відсутності ознак життя. Втім, багато начитані користувачі вже досить успішно освоїли споcоби відновлення BIOS і дана несправність зустрічається не так часто.


Ну і звичайно, не можна скинути з рахунків фактор "пустотливих ручок". Тобто знесені, пошкоджені, зіпсовані тим чи іншим, варварським і не дуже, способом, елементи монтажу самими користувачами (рис.4). Рис. 4. Але ж на цьому місці стояв конденсатор (поки його не вирвали).

А оскільки, ця категорія неісравності техногенного характеру, досить поширена, то первинна діагностика при ремонті відеокарти починається з процедури пильної зовнішнього огляду. Вооружівшсь стаціонарної лупою, уважно оглядаємо бідолаху, при цьому наявність еталонного брата близнюка, за яким можна звірити чи на місці (в голові все одно все не втримати), значно прискорює цей процес.

Також нерідко винуватцем відсутності зображення буває просто VGA-кабель або його роз'єми, особливо за умови, що його часто, з тих чи інших причин "встромляють і витикают".

Артефакти різного роду.

Винуватці, вообщем все ті ж елементи, але покручені, скажімо так, в "м'якій формі". Тобто артефачіть карта може через пошкоджений відеочипа, чіпів пам'яті, відсутніх або вийшли з ладу, обв'язки. Біос і драйвера в цьому випадку винні рідше. Звичайно, не можна скинути з рахунків перегрів і наслідки розгону - як програмного, так і апаратного характеру (вольтмод) (рис. 5). В останньому випадку, варто попередити любителів цього екстриму, що ресурс відеокарти, при цьому способі вичавити з неї все, що можна і не можна, падає в рази. Правда, знаходження в зеніті слави тієї чи іншої моделі відеокарти, по комп'ютерним мірками, тривати недовго, мабуть тому цей спосіб є для кого-то привабливим.

Рис. 5. Наочні наслідки вольтмод (пошкоджені ділянки чіпа).

Відмова TV-in / out

На сучасних відкритих TV-out, як правило вже інтегрований в відеочіп, за винятком карт з наявністю Vivo, де реалізований і TV-in і TV-out. Втім, рішення, коли TV-out реалізований окремої мікросхемою ще досить поширені.

Якщо у Вас перший варіант - TV-out відмовив, але при цьому, відеокарта коректно виводить зображення на монітор, треба тільки радіти - ушкодилася тільки частина чіпа, що відповідає за TV-out. Ви дешево відбулися, правда залишилися без TV-outа. Якщо ж, після підключення TV-out, зображення на моніторі пропало, то на жаль, для успішного ремонту відеокарти необхідна заміна відеочіпа.

При другому варіанті розвитку подій, тобто TV-out реалізований окремої мікросхемою і він перестав працювати, Ви наш клієнт, оскільки в цьому випадку ми вашу відеокарту полагодимо легко і невимушено :).


Відмови по TV-in / out відбуваються, найчастіше, після невдалого підключення телевізора до відеокарти "на гарячу", тобто при працюючому телевізорі й комп'ютері. А робити цього не варто і ось чому.
Строго кажучи, вся комп'ютерна техніка розрахована на електричну мережу із заземленням, тобто вилка комп'ютера повинна бути трехштирькових, де третій штир якраз повинен підключатися на землю. Але, як завжди, у нас це особливого поширення не отримало, тому заземлення корпусу комп'ютерів і телевізорів зустрічаються досить рідко і загальної землі часто не мають. А тому буває, що корпус комп'ютера має на собі напругу щодо землі близько 100 вольт, для здоров'я небезпеки не представляє, а от для чіпів більш ніж достатня. Тому, якщо Ви не хочете назавжди розпрощатися з вашою відеокартою або розлучитися з певною сумою за її ремонт, необхідно перед підключенням TV-out, повністю знеструмити (вийняти з розетки) і комп'ютер і підключення до нього через мережу пристрої (принтер, сканер, модем, колонки та інше), витягнути кабель локальної мережі з мережевої карти, а також знеструмити телевізор і підключені до нього пристрої (відеомагнітофон, DVD-плеєр і т.д.) і не забути витягнути антенний штекер, якщо антена колективна, інакше ці злощасні 100 вольт так і залишимося ться чекати вашу відеокарту. До речі, до того ж призведе і випадкове зіткнення виходу TV-out через підключений кабель до металевого заземленого предмету.

Порушення кольоровості, відсутність одного або декількох кольорів.

Відсутність контакту в роз'ємах відеозв'язку або пошкодження самого кабелю перший претендент на цю роль. Далі можуть відзначитися відеочіп або елементи обважування. Якщо відсутній один з кольорів (R, G, B), то, швидше за все, причина або в узгоджувальних RGB 75-омних резисторах або в дроселях. Якщо з ними все в порядку, тоді, швидше за все, пошкоджений соотвествующий канал відеочипа. Чи загрожує заміна, оскільки дефекти пайки в такому випадку вкрай рідкісні.

перегрів

Вище, ми вже злегка торкнулися цієї теми. Взагалі, проблема перегріву і, відповідно, гідного охолодження "гарячих" елементів досить злободенна. А з урахуванням зростання споживаних потужностей, думається, це тема буде досить довго актуальна. Ось тільки якісна система охолодження коштує грошей, а це, природно, відбивається на збільшенні кінцевої вартості виробу, що, як відомо, не входить в інтереси виробника, тому маємо досить посереднє штатний охолодження. Крім того, важливе значення має воздухобмен в самому системному блоці. Що толку, якщо у Вас на відеокарті варто "супер-пупер" кулер, якщо він ганяє гаряче повітря в корпусі по колу? Якщо Ви хочете довгого життя вашому залозу, почати треба з хорошою примусової вентиляції корпусу. Основна частина несправностей, пов'язана з перегрівом виникає, як правило, з вини самого користувача. Причина тривіальна і проста. Незважаючи на те, що багато хто знає про систему охолодження, мало хто за нею доглядає. А вона, як і вся техніка, вимагає профілактичного догляду. Перше, на що треба звернути увагу, при перших ознаках підвищення температури, це на наявність пилу. Її присутність призводить до порушення теплообміну, підвищеного опору Потік повітря і накопичення статики (рис 6а.). Рис. 6а. Важко, в таких умовах, доводиться і кулеру і чіпу.

Друге - це заміна термоінтерфейсу між відеочіпом і поверхнею радіатора кулера. Згодом термопаста втрачає свої теплопровідні властивості, що призводить до поганого відведення тепла з поверхні чіпа. Рекомендую міняти термопасту 1 раз в рік.

Третя причина - присутність в сусідньому слоті будь-якої плати і не дай бог "горяченькой". Якщо є можливість встановити таку плату подалі від відеокарти - зробіть це. Полегшите і без того важку ношу відеокулера. Четверта причина - розгін. Про користь такого дійства ми говорити зараз не будемо, але те, що в цьому випадку буде потрібно більш якісне охолодження - це точно. Багато цим нехтують і, сподіваючись на авось, залишають штатний кулер, в результаті перегріву двигуна і пошкоджений чіп (рис. 6б).

Рис. 6б. Цьому чіпу явно не було холодно (бідолаху місцями навіть здуло).

Збиті або пошкоджені елементи.

Тут панує буйство, безмежність фантазії і повна безтурботність. Які тільки випадки з цієї серії, невідомі на ремонтному ниві! Вирвані конденсатори, транзистори, сліди борозен від викруток або інших гострих предметів, висвердлені отвори, пошкоджені доріжки і т.д. і т.п., список цей буде дуже довгим, а тому, щоб сильно не лякати, обмежимося маленьким фільмом жахів, наведеними на рис. 7 і 8.

Рис. 7. До чого привела "зірвана" викрутка.

Рис. 8. Заодно знесли пару-трійку кондерів.

Але ж просто хотіли поміняти кулер ... Ось такі аспекти ремонту відеокарт ... Автор: Iterov aka Terg Судіть самі - процесор є, пам'ять є, керуючі елементи є, блок живлення є, шини обміну є, система охолодження є, ну чим не комп'ютер?
Працездатність відновитися, але от чи надовго - це велике питання?
Ось тільки чи є на що замінити?
Що толку, якщо у Вас на відеокарті варто "супер-пупер" кулер, якщо він ганяє гаряче повітря в корпусі по колу?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки