Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як замінити CD / DVD-привід в iMac, Mac Mini або MacBook на SSD-накопичувач

  1. Які моделі комп'ютерів придатні для даної модернізації
  2. Що саме ми розраховуємо отримати в результаті
  3. Вибираємо відповідний SSD-накопичувач
  4. Процедура заміни SuperDrive на SSD для iMac
  5. Заміна SuperDrive на SSD для Mac Mini
  6. Міняємо SuperDrive на SSD для MacBook
  7. Налаштування комп'ютера
  8. Установка ще однієї системи

У морально і фізично застарілих версій комп'ютерів виробництва Apple є незаперечний плюс - вони порівняно безболісно піддаються модифікації в кустарних умовах. Чим і пропонується скористатися, змінивши даремний привід на надшвидкий твердотільний накопичувач.

Чим і пропонується скористатися, змінивши даремний привід на надшвидкий твердотільний накопичувач

Логіка такого апгрейда проста - замість відмови від старого жорсткого диска в обмін на новий швидкісний SSD-накопичувач ми зберігаємо колишній обсяг пам'яті, нарощуючи його за рахунок додавання ще одного модуля. Під ніж ж піде те, що свідомо приречений простоювати в століття загального зручного доступу до Мережі. І пускати сльозу по SuperDrive ніхто не буде. Навпаки, займане ним простір всередині корпусу Mac Mini або MacBook старого покоління давно пора звільнити на користь сучасного, що володіє актуальним функціоналом мешканця.

Які моделі комп'ютерів придатні для даної модернізації

Відповідних пристроїв на планеті, без перебільшення, мільйони примірників. До них відносяться всі моноблоки iMac, випущені до кінця 2012-го року, Mac Mini з числа проданих до середини 2011-го і 15-дюймові MacBook Pro до 2013-го року випуску включно. До того ж Apple за своїми внутрішніми міркувань все ще продає 13-дюймові MacBook без Retina-дисплея з оптичними приводами - дана модель порядком застаріла і тому цілком підійде для наших цілей.

Невеликий відступ - так як все затівається заради збільшення і обсягу пам'яті, і швидкості її роботи, то чим старше і повільніше вихідна конфігурація комп'ютера, тим більше враження справить підсумковий результат. Однак є принципове обмеження, так як для підключення SSD-накопичувача потрібна підтримка інтерфейсу SATA II, але краще SATA III, оскільки наступне покоління вигідно відрізняється від попереднього швидкістю обміну даними. У пристроях Apple підтримка саме SATA III з'явилася після 2011-го року, тому у випадку з комп'ютером, випущеним між 2008-2011 рр є ризик натрапити на SATA II і випробувати деяке розчарування, не побачивши очікуваних великих показників.

Що саме ми розраховуємо отримати в результаті

Помітне неозброєним оком збільшення швидкості роботи системи - миттєвий менеджмент файлів, швидший, ніж раніше, запуск додатків, істотна оптимізація виконання складних завдань по часу. Відбудеться це за рахунок того, що актуальні дані перемістяться з повільного жорсткого диска на швидкий SSD-накопичувач. Звідти вони зможуть швидше надходити на обробку в процесор, довантажуватися в оперативну пам'ять, направлятися в графічний модуль і т.д. При збереженні вихідних системних характеристик отримуємо солідний приріст продуктивності при роботі в OS X - шкурка варта вичинки.

Пожертвувати саме оптичним приводом для установки SSD-накопичувача доцільно ще й тому, що відповідний інтерфейс для підключення першого в яблучних комп'ютерах вже забезпечений спеціальним термодатчиком Пожертвувати саме оптичним приводом для установки SSD-накопичувача доцільно ще й тому, що відповідний інтерфейс для підключення першого в яблучних комп'ютерах вже забезпечений спеціальним термодатчиком. У випадку з жорстким диском такий відсутній, але він необхідний для роботи твердотільного накопичувача - якщо міняти HDD на SSD в Mac, доведеться докуповувати ще один кабель. А це образливі витрати в розмірі близько $ 20, яких краще уникнути.

При цьому ми віддаємо собі звіт, що свідомо позбавляємося можливості роботи з CD / DVD-носіями інформації на нашому старенькому комп'ютері. Невелика біда, але якщо сама думка про загублену можливості так і гризе, можна купірувати проблему, придбавши зовнішній привід, що підключається за допомогою USB. Деякі так і роблять - хай порошиться в кутку на всякий випадок.

Вибираємо відповідний SSD-накопичувач

У моделі 850 EVO виробництва Samsung приблизно 4000 хвалебних відгуків на Amazon з середньою оцінкою 4,5 балів з 5 можливих - як то кажуть, від добра добра не шукають У моделі 850 EVO виробництва Samsung приблизно 4000 хвалебних відгуків на Amazon з середньою оцінкою 4,5 балів з 5 можливих - як то кажуть, від добра добра не шукають. Зарубіжні кастомізатори Mac цілком рекомендують даний твердотільний накопичувач і радять звернути увагу на недавнє поповнення лінійки версією з обсяг пам'яті 2 Тб. Однак же, вона недешева - має сенс обмежитися 250 Гб або 500 Гб, на свій розсуд.

З іншого боку, можна міркувати так - якщо SSD нам необхідний для швидкісної роботи, а не для зберігання архівів, то солідний обсяг пам'яті суть нецільова розтрата коштів. Скромний накопичувач на 200 Гб впорається з функцією «акселератора» системи, багатотонні файли же, як і раніше, можуть спокійнісінько зберігатися на старому жорсткому диску. Який, до речі, саме заради цього і залишається в корпусі Mac. А для тих, хто всерйоз і надовго вирішив мігрувати на SSD-накопичувач, та ж корейська компанія пропонує модель 850 PRO, що відрізняється більшим, ніж у EVO, гарантійним терміном. Чи не безкоштовно, зрозуміло.

Чи не безкоштовно, зрозуміло

Процедура заміни SuperDrive на SSD для iMac

стараннями iFixit Інтернет-спільнота має вичерпними інструкціями по демонтажу всього модельного ряду моноблоків Apple. На все про все, якщо руки тремтять в міру, піде приблизно годину. В якості вихідного інвентарю потрібно пара присосок для демонтажу скла дисплея, плюс набір спеціальних викруток типу T10 Torx. Ще знадобиться спуджер - міні-лопатка для розтину корпусів електронних гаджетів і звільнення правильно шлейфів.

Розкриваємо корпус iMac, відключаємо шлейф, виймаємо SuperDrive і знімаємо з нього необхідний нам термодатчик Розкриваємо корпус iMac, відключаємо шлейф, виймаємо SuperDrive і знімаємо з нього необхідний нам термодатчик. Підключаємо SSD-накопичувач і замислюємося - його розміри багато менше залишилося після старого приводу порожнього простору. Хтось, не мудруючи лукаво, використовує двосторонній скотч і інший підручний сміття. Інші згодні розщедриться на відповідний адаптер, благо, раз є попит, то і пропозиція давно реалізовано, причому в декількох варіантах. Збираємо комп'ютер, поки не прийме колишній вигляд, і переходимо до налаштування - далі в статті.

Заміна SuperDrive на SSD для Mac Mini

Мініатюрні розміри комп'ютера обумовлюють складності його демонтажу - не вірити на слово фахівцям iFixit, охарактеризував затію як «важко виконуваним», сенсу немає. На щастя, деталізована ілюстрована інструкція для кожної моделі викладена на їхньому сайті. Від користувача потрібно розщедритися на відповідний набір інструментів, а також крапелька уваги. А саме - в моделях Mac Mini 2011-го і 2012-го років випуску оптичний привід відсутній, що дещо змінює задачу. Замість заміни одного вузла іншим доведеться придбати набір dual-hard drive kit для підключення SSD-накопичувача і просто по кроках виконати відповідну інструкцію.

Зі старими моделями, 2008-2009 рр випуску, інша заковика - для розміщення нового крихітного модуля необхідний адаптер Зі старими моделями, 2008-2009 рр випуску, інша заковика - для розміщення нового крихітного модуля необхідний адаптер. І якщо Mac Mini планується вішати вертикально на стіну, ховати з очей геть в відповідну нішу або обертати іншим чином, накопичувач варто закріпити в своєму гнізді парою болтів.

Міняємо SuperDrive на SSD для MacBook

Міняємо SuperDrive на SSD для MacBook

Хоч і не в три кроки, але в даному випадку мова йде про саму простій процедурі з усіх - демонтувати оптичний привід зі старого ноутбука Apple нескладно. Фактично, як і зазначено в інструкції iFixit, потрібно розкрити пристрій і тимчасово відключити кілька шлейфів, щоб дістатися до шуканого вузла. Подальший хід дій логічний - підключаємо SSD-накопичувач і починаємо ламати голову, як його закріпити на новому місці. Ноутбук, як гаджет апріорі мобільний, чекає тряска, кульбіти разом з сумкою і акробатичні номери, коли власник стане влаштовуватися на тахті з улюбленим пристроєм в обнімку. Значить, до питання кріплення твердотільного накопичувача варто підійти з усією відповідальністю, в тому числі, розглянувши питання покупки адаптера.

Налаштування комп'ютера

Всі необхідні програмні інструменти завчасно вбудовані в структуру OS X - нам необхідна утиліта Disk Utility Всі необхідні програмні інструменти завчасно вбудовані в структуру OS X - нам необхідна утиліта Disk Utility. Знайти її можна в папці Програми -> Програми, або скористатися Spotlight. У віконці програми ми побачимо наш старий жорсткий диск і новий накопичувач - клікаєм по ньому і запускаємо процедуру форматування. Тепер нам потрібно вибрати тип використання диска, зробивши його завантажувальним або доручивши роль файлового сховища. Зрозуміло, нас цікавить перший варіант - інакше бажаного приросту продуктивності не бачити.

При цьому закономірно виникає необхідність створення копії OS X на новому завантажувальному диску, що може бути реалізовано двома шляхами При цьому закономірно виникає необхідність створення копії OS X на новому завантажувальному диску, що може бути реалізовано двома шляхами.

Установка ще однієї системи

  1. Перезавантажуємо комп'ютер і тиснемо Command + R.
  2. У списку вибираємо Переустановити OS X (Reinstall OS X).
  3. В якості місця установки, що логічно, вказуємо наш новий SSD-накопичувач.
  4. Після закінчення процедури доведеться також повторно встановити всі необхідні додатки і перенести дані - фактично ми починаємо роботу з системою з нуля.

Резервну копію вмісту старого диска

  1. Перезавантажуємо комп'ютер і тиснемо Command + R.
  2. Вибираємо відновлення резервної копії за допомогою Time Machine .
  3. Вказуємо як адресата SSD-накопичувач.
  4. Слідуючи підказкам на екрані, завершуємо процедуру.

Фінальний крок - відвідуємо меню вибору завантажувального диска в системних настройках і даємо Mac вказівку завантажуватися з нового диска. Колишній, якщо не шкода, можна відформатувати, прибравши системні файли і тим самим звільнивши додаткове місце під свої архіви.

Дивіться також:

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки