Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Ноут замість букв друкує цифри. Друкуються цифри замість літер - як виправити

  1. Що робити, якщо клавіатура друкує цифри, а не букви?
  2. Чому замість букв друкуються цифри
  3. Що робити, якщо замість букв друкуються цифри
  4. Що робити, якщо проблема не пов'язана з режимом Num Lock
  5. На ноутбуці замість букв друкуються цифри - як виправити?
  6. Ще одне уточнення
  7. Друкуються цифри замість літер - як виправити
  8. Що таке клавіша num lock
  9. Num Lock при завантаженні Windows 10

Ситуація вкрай поширена. Включаєте ви свій ноутбук, намагаєтеся зайти в улюблену соціальну мережу , А замість звичного у вас набирається якийсь дивний набір цифр. Само собою, користувач перебуває в шоковому стані і просто не знає, що йому робити. Насправді не варто переживати, оскільки проблема в 99% випадків вирішується за кілька секунд.

Скажу відразу, що найбільш часто з даної неполадкою стикаються користувачі невеликих ноутбуків і нетбуків. Справа в тому, що саме на них найчастіше використовується, так би мовити, урізана клавіатура. Візьміть для прикладу звичайну комп'ютерну клавіатуру - на ній в правій частині є виділений блок з цифрами, який можна вмикати або вимикати. У багатьох нетбуках і ноутбуках такої додаткової панелі немає, тому цифри розташовуються тільки у верхній частині клавіатури. Але для тих, хто звик користуватися правим блоком з цифрами, творці передбачили можливість використання клавіатури для набору цифр. Якщо ви подивитесь, то ближче до її правій стороні є цифри від 0 до 9, вони виділені синьо-блакитним кольором. Швидше за все хтось, можливо, завдяки випадку натиснув на поєднання клавіш, включивши режим використання даних цифр, тому клавіатуру буде друкувати тільки їх. Найчастіше це відбувається через домашніх тварин, які люблять не тільки ходити по клавіатурі, але іноді і спати на ній.

Що робити, якщо клавіатура друкує цифри, а не букви?

Як я вже писав вище, головне - не панікувати.

Наступною справою дивимося на свою клавіатуру і знаходимо на ній цифри, як на цій картинці. Якщо вони у вас є (а вони повинні бути присутніми), значить, це саме ваш випадок.

Якщо вони у вас є (а вони повинні бути присутніми), значить, це саме ваш випадок

Нам потрібно відключити режим включення цифр. Для цього знайдіть на своїй клавіатурі клавішу Num Lock (може називатися NumLK і далі в такому дусі), вона знаходиться у верхній частині. Тепер знайдіть - вона присутня на всіх ноутбуках. Тепер натисніть на поєднання цих клавіш і спробуйте що-небудь надрукувати - букви повинні повернутися.

Кажуть, що є клавіатури, де даний режим включається і відключається іншим способом, але я, зізнаюся, таких не зустрічав.

А що робити, якщо зазначений спосіб не допомагає? Можливо, що на комп'ютері є шкідливі файли, які і стали причиною виникнення проблеми. Вам необхідно просканувати систему на наявність цих файлів. Про те, я вже писав.

Користувачі ноутбуків можуть зіткнутися з досить незвичайною проблемою, яка викликає масу питань, особливо при малому досвіді спілкування з портативними комп'ютерами. Проблема полягає в тому, що при натисканні на клавіші з літерами, на екрані друкуються цифри. Часто користувачі з малим досвідом грішать в подібній ситуації на віруси, але вони до цього не причетні. У більшості випадків проблема пов'язана з куди більш банальними причинами.

Чому замість букв друкуються цифри

Якщо на вашому ноутбуці замість букв друкуються цифри, найімовірніше був включений режим Num Lock. Він призначений, щоб спростити роботу за ноутбуком користувачам, яким доводиться набирати велику кількість цифр, наприклад, бухгалтерам. Але тільки в скороченою клавіатурі на ноутбуці він замінює букви на цифри при друку.

Існує кілька типів клавіатур, які можна умовно розділити на 2 табори: короткі і повнорозмірні. Окремі клавіатури, які підключаються до системному блок або ноутбука, найчастіше повнорозмірні. У них є окремий цифровий блок в правій частині, який дозволяє із зручністю набирати цифри. Короткі клавіатури такого блоку позбавлені, і деякі виробники ноутбуків переносять цифри з цього блоку на буквену частину клавіатури.

Що робити, якщо замість букв друкуються цифри

Клавіатура переходить в режим друку цифр замість букв, коли включений режим Num Lock. Його потрібно відключити, щоб знову друкувалися літери, зображені на клавіатурі.

Зверніть увагу: Якщо замість букв друкуються цифри, потрібно уважно подивитися на клавіатуру. Можна побачити, що поруч з позначенням букв нанесені цифри.


Можна побачити, що поруч з позначенням букв нанесені цифри

Перехід в режим Num Lock і вихід з нього на клавіатурах ноутбуків може здійснюватися кількома способами. Іноді досить натиснути на клавіатурі просто окрему клавішу Num Lock (якщо на ній є світлодіод, він горить, коли режим Num Lock активований). На деяких клавіатурах потрібно натиснути певну комбінацію клавіш, щоб відключити режим Num Lock, наприклад: Fn + F11 або Fn + Scroll. Подивіться на клавіатурі, на який з букв у вас нанесено напис «Num Lock» і натисніть її в поєднанні з функціональною клавішею ноутбука.

Коли режим Num Lock буде відключений, знову всі букви почнуть друкуватися в стандартному режимі.

Що робити, якщо проблема не пов'язана з режимом Num Lock

Якщо відключення режиму Num Lock не допомогло виправити ситуацію і ноутбук (або клавіатура комп'ютера) продовжують друкувати цифри замість літер, можна спробувати наступне:

Якщо відключення режиму Num Lock не допомогло виправити ситуацію і ноутбук (або клавіатура комп'ютера) продовжують друкувати цифри замість літер, можна спробувати наступне:

Якщо жоден з рад не допоміг виправити ситуацію і як і раніше цифри друкуються замість букв, спробуйте підключити до комп'ютера іншу клавіатуру або перевстановити операційну систему.

Нормальна робота клавіатури комп'ютера дуже важлива. Навіть при тому, що на першому місці, завдяки графічному інтерфейсу, знаходиться миша - вона не може бути повноцінною заміною. У тому числі і за допомогою віртуальних клавіатур - набір даних з ними ще можливий, хоча це вже складніше, а от використовувати їх для управління вже не вийде. Та й просто зручніше користуватися справжніми клавіатурами.

Проблема, однак, у тому, що ті час від часу перестають працювати. Або повністю, або не виходить, наприклад, скористатися тільки цифровий областю.

Якщо при спробі набрати з клавіатури цифри вас спіткала невдача, не турбуйтеся. Проблема легко вирішується. Для початку перевірте відразу ж, чи працюють інші клавіші чи ні, перевірте реакцію комп'ютера на кліки мишею. Якщо в іншому все в порядку, значить проблеми саме в цифрову клавіатуру. До речі, спробуйте понабирали найрізноманітніші цифри в обох цифрових областях. Раптом проблема пов'язана тільки з деякими кнопками?

Припустимо найгірше. Клавіатура не працює зовсім. Подивіться тоді, горить або не горить індикатор; вставлений кабель в порт належним чином; не поламати чи кабель; чи все в порядку з драйверами. Якщо все це не допомагає прояснити справу, то на жаль, швидше за все біда полягає в поломці клавіатури як такої.

Ну а якщо не працюють одні лише цифри або весь цифровий блок? Для початку, як говорилося, перевірте інші частини клавіатури і миші; подивіться, не зламався чи кабель і підключений він. При необхідності включіть індикатор Num Lock, просто натиснувши на однойменну кнопку. Якщо до цих пір не знали, де саме її шукати - погляньте на кнопку, розташовану відразу над цифрою 7 цифрового блоку. Над цією клавішею, в свою чергу, розташована індикаторна лампочка. Це не допомагає? Тоді загляньте в розділ «доступного режиму» панелі управління, і відключіть там позначку про управління курсором миші з клавіатури.

І раптом знову нічого не виходить ... Тоді потрібно зайнятися очищенням клавіатури від накопичених забруднень.

Інший раз буває і так: в латинській регістрі букви і цифри з'являються справно, а от в кириличній розкладці відразу починають виходити абсолютно сторонні знаки. Це як раз і означає, що ви непомітно для себе натиснули злощасну кнопку Num Lock і тепер набір цифр відключений. Іноді (досить рідко, але знати про це варто) неможливість набрати цифри нормально може провокуватися вірусами.

Добрий день. За довгі роки використання комп'ютерної техніки мені рідко доводилося стикатися з подібними ситуаціями. Але днями помітив, що на ноутбуці замість букв друкуються цифри. Як виправити - розповім в даній публікації. Рішення проблеми дуже просте.

Багато користувачів відразу ж починають грішити на віруси або несправність клавіатури. Поспішу Вас порадувати - нічого такого не сталося. Подібна «несправність» виникає, якщо на Вашому пристрої введення немає окремого цифрового блоку, розташованого праворуч від «стрілок»:

Це характерно для «ноутов», де для економії простору клавіші з цифрами можуть переноситися на кнопки з буквами. Ніякого дефекту, всього лише особливості Вашого ПК, які були передбачені виробником.

На ноутбуці замість букв друкуються цифри - як виправити?

Досить подивитися на клавіатуру і знайти кілька «ключових моментів», а саме, клавіші: Fn, NumLock:


Зображення, представлене вище, може відрізнятися від Вашої ситуації. Але певна подібність Ви повинні помітити. Як бачите, при натисканні на M, L, K, J, O, I, U і т.д. у Вас вводяться зазначені на кнопках цифри. Нічого дивного тут немає. Швидше за все, Ви ненавмисно активували режим цифрової клавіатури (а може в системі стався незначний збій - і таке буває).

Просто натисніть на Num Lk (якщо він винесений окремо) або використовуйте поєднання Fn + NumLock. Варто зазначити, що для деяких моделей ноутбуків можливі й інші варіанти. Я назвав універсальні способи , Але Ви можете написати мені в коментарях, якщо виправити проблему не виходить.

На клавіатурі ноутбука замість букв друкуються цифри, Ви не можете зробити нічого? Спробуйте оглянути уважно корпус пристрою. Є унікальні випадки, коли деактивация цифрового блоку здійснюється спеціальним перемикачем. А буває, що відключення можна зробити тільки програмним шляхом, тобто, у Вас повинна бути встановлена ​​фірмова утиліта від виробника лептопа. Зазвичай, вона «висить» в автозавантаженні, а її значок ховається в області сповіщень. Варто врахувати і цей момент.

Ще одне уточнення

Деякі користувачі комп'ютерних форумів пишуть, що проблема здатна виявлятися після використання спеціального програмного забезпечення для перепризначення дії клавіш. Якщо Ви використовували щось подібне, спробуйте на час відключити додаток і подивитися на результат.

Трохи гірше, якщо зміни були внесені шляхом редагування системного реєстру. Тоді доведеться виконати відновлення системи або навіть.

Не завадить «погратися» з перемиканням мовної розкладки. Іноді допомагає.

Моя інструкція не спрацювала - замість букв друкуються цифри на комп'ютері? Милості прошу в кінець сторінки, де можна залишити коментар з питанням або побажанням.

З повагою. Віктор

Добрий день шановні читачі і гості блогу, як ви думаєте, а чи добре все люди, хто використовують комп'ютер в повсякденному житті, знають всі клавіші клавіатури, думаю, що не всі, інакше б не було таких ситуацій, що людина намагається набирати текст на ноутбуці , а у нього замість букв друкуються цифри, а в іншого навпаки, при спробі набрати цифри, взагалі нічого не друкується, сьогодні ми розглянемо всі такі ситуації і ще розберемо як включити Num Lock при завантаженні Windows 10. Всі інструкції підійдуть для попередніх версій операційних систем, просто десятка найновіша.

Друкуються цифри замість літер - як виправити

Давайте розберемо для початку, найпоширенішу ситуацію, коли замість букв друкуються цифри на комп'ютері або ноутбуці, сам я таку ситуацію бачив неодноразово і іноді це навіть тішило, бачачи що не дуже улюблений твій співробітник, намагається набрати текст, а в місце нього у нього шифр з цифр, ти як адмін знаючи в чому справа, знизуєш плечима і кажеш, що напевно Windows глючить з процесором (угор при цьому). Гаразд жарти в сторону, насправді нічого страшного немає. Така поведінка клавіатури, дуже часто можна зустріти на ноутбуках або нетбуках, у яких немає своєї, додаткової області швидкого набору цифр, на звичайній клавіатурі вона розташовується праворуч, прикладом можуть служити IBM або HP ноутбуки.

Ось вам приклад клавіатури, де немає правої частини з окремим набором цифр, і майже у кожної клавіші є, додаткова функція в правому верхньому куті. Так наприклад у на клавіш J, K, L, є другі значення 1,2,3. Для активації їх набору існує спеціальна клавіша Num Lock (num lk). При включенні клавіші Num Lock, у вас замість звичних позначень на кнопках клавіатури, будуть друкуватися додаткові, звідси і ситуація, що.


При включенні клавіші Num Lock, у вас замість звичних позначень на кнопках клавіатури, будуть друкуватися додаткові, звідси і ситуація, що

Найімовірніше режим Num Lock ви включили випадково, найчастіше на ноутбуках режим Num Lock включається сполучення клавіш Fn + F11 або Fn + Num Lock, якщо це окрема клавіша, то просто натисканням на неї

Ще бувають випадки, що коли замість букв друкуються цифри на комп'ютері, це пов'язано зі спеціальною програмою , За допомогою якої було перепризначення клавіш, наприклад я бачив програми для лінгвістів, які перетворювали звичайну російську клавіатуру в іншу мову.

Що таке клавіша num lock

Якщо підсумувати, то num lock це спеціальна клавіші клавіша, за допомогою якої на комп'ютері з операційною системою Windows , Активується спеціальна функція набору додаткових символів, зроблено це з метою економії місця на клавіатурі і розширення її функціоналу, найчастіше це застосовується в ноутбуках, де виробники намагаються максимально, але в розумних межах зменшити розмір пристрою, відмовляючись від деякої кількості клавіш і замінюючи їх додатковими символами на інших кнопках.

Нижче я вам приведу три приклади, як і де розташовується клавіша num lock на різних клавіатурах. Перша йде стандартна клавіатура від комп'ютера, у неї є додаткове цифрове поле праворуч і над ним num lock. Так само має спеціальний індикатор num lock, якщо він не горить, значить він вимкнений, за замовчуванням так воно і є, бувають випадки, що зручно коли він працює разом з системою, нижче я покажу як включити Num Lock при завантаженні Windows 10.


Так само має спеціальний індикатор num lock, якщо він не горить, значить він вимкнений, за замовчуванням так воно і є, бувають випадки, що зручно коли він працює разом з системою, нижче я покажу як включити Num Lock при завантаженні Windows 10


Ну і клавіатура без додаткової правої області в якій num lk вже повновладний господар має багато клавіш з його функціями, зверни увагу для прикладу на стрілки, вони так само вміють виконувати функції:


Num Lock при завантаженні Windows 10

І так, що робить num lock я вам розповів, тепер уявімо ситуацію, що ви хочете, щоб при завантаженні Windows 10, у вас цей режим включався автоматично, для зручності людини або навпаки для незручності. Робиться це дуже просто, як ви напевно знаєте, все настройки Windows 10 знаходяться в реєстрі, хто не в курсі що таке реєстр, ласкаво прошу за посиланням. Натискаємо клавіші Win + R і вводимо regerit.


Переходьте в розділ

HKEY_USERS \ .DEFAULT \ Control Panel \ Keyboard


DEFAULT \ Control Panel \ Keyboard

Вам необхідно створити новий строковий параметр з ім'ям InitialKeyboardIndicators і надайте йому значення 80000002, якщо дане значення не спрацювало, то спробуйте значення 2, особливо актуально для Windows 7. Робиться це все через правий клік.


Робиться це все через правий клік

Для редагування \ ключа реєстру, клацніть по ньому подвійним кліком.


Для редагування \ ключа реєстру, клацніть по ньому подвійним кліком


Є ще один метод, що дозволяє включити Num Lock при завантаженні Windows 10, але він спрацьовує не завжди, так як у деяких людей немає пароля на комп'ютері і потрібний екран не з'являється. І так коли у вас завантажився комп'ютер, то на екрані входу в Windows 10, натисніть Num Lock і перезавантажте систему, через значок в кутку. Після чого в наступний раз режим повинен бути активований.


Мало не забув ще можна перевірити чи є у вас настройка Num Lock в BIOS. У биос перевірте опцію BootUp NumLock Status - Enable \ Disable
Мало не забув ще можна перевірити чи є у вас настройка Num Lock в BIOS

Сподіваюся дана стати допомогла вам розібратися з ситуацією коли на клавіатурі ноутбука замість букв друкуються цифри і не працює права цифрова панель, якщо є питання чекаю їх в коментарях.


Що робити, якщо клавіатура друкує цифри, а не букви?
Що робити, якщо клавіатура друкує цифри, а не букви?
А що робити, якщо зазначений спосіб не допомагає?
Раптом проблема пов'язана тільки з деякими кнопками?
Ну а якщо не працюють одні лише цифри або весь цифровий блок?
Це не допомагає?
На ноутбуці замість букв друкуються цифри - як виправити?
На клавіатурі ноутбука замість букв друкуються цифри, Ви не можете зробити нічого?
Моя інструкція не спрацювала - замість букв друкуються цифри на комп'ютері?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки