Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як вибрати жорсткий диск для ноутбука

  1. Основні критерії вибору носія інформації
  2. Виробники жорстких дисків

Щоб збільшити на ноутбуці обсяг простору для зберігання інформації або замінити що вийшов з ладу вінчестер, необхідно придбати новий накопичувач. Сьогодні купити цей пристрій не є проблемою, так як воно продається у всіх комп'ютерних магазинах. Складність може виникнути при підборі оптимальних характеристик виробу. Розглянемо, як вибрати жорсткий диск для ноутбука, щоб він відповідав усім вашим вимогам.

Основні критерії вибору носія інформації

Щоб правильно підібрати для ноутбука вінчестер, необхідно звернути увагу його наступні параметри:

  • спосіб установки;
  • інтерфейс підключення;
  • габарити (форм-фактор);
  • обсяг;
  • швидкість роботи.

Насамперед слід визначитися, який вам потрібен HDD - внутрішній або зовнішній. Якщо ви плануєте замінити старий вінчестер, наприклад, через його поломки, краще вибрати перший варіант. Для збільшення вільного місця рекомендується купувати другий тип. Насамперед слід визначитися, який вам потрібен HDD - внутрішній або зовнішній

Зовнішній накопичувач вважається більш сучасним і функціональним. Дані пристрої є незамінними при необхідності скопіювати великий обсяг інформації і краще підходять для перенесення файлів між ПК. Вони мають компактні розміри і виробляються в захисному корпусі, вберігає вінчестер від механічного впливу.

Наступний критерій вибору - інтерфейс підключення HDD. Всі сучасні ноутбуки укомплектовані вінчестерами з інтерфейсом SATA. Вони є більш швидкісними і дозволяють передавати інформацію зі швидкістю до 600 Мб / с. Більш старі ПК можуть підключатися за допомогою роз'єму IDE.

Змінюючи усі носії на новий, необхідно подивитися, який інтерфейс підключення HDD має ваш ноутбук. Щоб це зробити, необхідно:

  1. Зняти батарею, відсунувши убік засувки.
  2. Відкрутити шурупи, які фіксують кришку, що закриває відсік під внутрішній диск.
  3. Вийняти вінчестер і подивитися на його роз'єм.

Розглядаючи зовнішній HDD, слід зазначити, що він може підключатися до ПК через USB 2.0 (3.0), інтерфейс Thunderbolt (даний роз'єм використовується на продукції фірми Apple) або FireWire. Зовнішній накопичувач краще купувати з можливість підключення через USB 3.0. Це обумовлено тим, що цей інтерфейс встановлений на всіх сучасних ноутбуках і прекрасно поєднується з USB 2.0. Саме жорсткі диски з роз'ємом USB 3.0 очолюють рейтинг зовнішніх вінчестерів по популярності. Розглядаючи зовнішній HDD, слід зазначити, що він може підключатися до ПК через USB 2

З габаритами носія інформації все просто. Для ноутбуків внутрішній HDD має розмір 2,5 ", а зовнішній - 3.5, 2.5 або 1.8". Купувати краще другий варіант, так як за ціною і функціональності він є найоптимальнішим. Та й рейтинг жорстких дисків також говорить на користь вироби з форм-фактором 2.5 ". З габаритами носія інформації все просто

Вибираючи внутрішній або зовнішній вінчестер за обсягом, потрібно враховувати, що зі збільшенням ємності пристрою зростає його вартість. Тому тут слід знайти «золоту» середину. Оптимальним варіантом є виріб на 1 Тбайт. Його цілком вистачить як для установки програм, так і для зберігання відеоконтенту.

Останнім параметром, на який слід звертати увагу, є швидкість обертів. В сучасних HDD дане значення може становити 7200 або 5400 об / хв. У першому випадку швидкість передачі даних буде вище, однак такий пристрій працює голосніше і споживає більше енергії від акумулятора.

Виробники жорстких дисків

Якість і термін служби будь-якого виробу, в тому числі і накопичувачів інформації, багато в чому залежать від фірми-виробника. Саме тому необхідно купувати продукцію тільки перевірених брендів. Найпопулярнішими виробниками вінчестерів вважаються:

  • Western Digital (WD);
  • Seagate;
  • Hitachi;
  • Toshiba;
  • Samsung.

Рейтинг дисків за якістю очолює торгова марка Western Digital. Дані вироби вважаються найнадійнішими і довговічними, тому саме їх і краще купувати для приватного використання. Існує кілька типів інформаційних носіїв від компанії WD, які відрізняються між собою за кольором корпусу:

  1. Синій. Найдешевший вид. Для зберігання важливої ​​інформації краще не використовувати.
  2. Зелений. Відрізняється тихою роботою і невеликою швидкістю передачі інформації.
  3. Чорний. Має високу продуктивність.
  4. Червоний. Є найнадійнішим. Саме його рекомендується застосовувати для зберігання важливих даних.

Вінчестери Seagate коштують трохи дешевше WD, проте це ніяк не позначається на їхній якості. Тому багато хто вибирає HDD саме цієї фірми. Hitachi і Toshiba в якості вбудованих дисків використовуються рідко. Однак зовнішній HDD даних фірм користується чималим попитом.

Замикає рейтинг за якістю і популярності фірма Samsung. Її продукція не відрізняється особливою надійністю, тому купувати вінчестери даної компанії не рекомендується.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки