Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд зовнішнього жорсткого диска WD My Passport Ultra в зв'язці з MacBook 12

  1. висновок

На сьогоднішній день на ринку існує великий асортимент зовнішніх SSD-дисків, які мають надвисокою швидкістю передачі інформації. Так що тут говорити, файл вагою 10 Гб може легко скопіювати на такий накопичувач всього за кілька секунд. Проте, у всіх цих переваг є два суттєвих недоліки - неймовірно висока ціна і невеликий термін служби. Так-так, флеш-пам'ять на 512 Гб обійдеться приблизно в 16 000 рублів, а її середній термін служби складе 3-4 роки.

Стандартні жорсткі диски в цьому плані куди більш надійні, а їх цінники приблизно в п'ять разів нижче. Одним з найцікавіших зовнішніх жорстких дисків, які має компактний корпусом, високою швидкістю обміну даними і звичайно ж приємною ціною, є модель My Passport Ultra від компанії WD. Цей виробник займається створенням унікальних жорстких дисків вже більше 10 років, що, як мінімум, викликає повагу.

У нашому випадку на огляд потрапив портативний жорсткий диск WD My Passport Ultra на 512 Гб, однак для покупки також доступні моделі з 1,2, 3 і 4 Тб дискового простору. Відразу відзначимо, що арсенал жорстких дисків My Passport Ultra налічує цілих чотири кольори - чорний, білий, бордовий і синя.

Відразу відзначимо, що арсенал жорстких дисків My Passport Ultra налічує цілих чотири кольори - чорний, білий, бордовий і синя

Жорсткий диск WD My Passport Ultra поставляється в глянсового картонного пакування, яка має спеціальний виріз, обрамлений платік. Під ним видно сам портативний накопичувач. Такого роду упаковки увійшли в моду серед виробників електроніки пару років назад і компанія Western Digital (WD) не стала винятком із правил. Приємно бачити ще до покупки, за що збираєшся віддати свої гроші.

Приємно бачити ще до покупки, за що збираєшся віддати свої гроші

На задній частині упаковки можна побачити невеликий опис основних функцій, які можуть бути корисні користувачам. Це і автоматичне резервне копіювання для захисту своїх фотографій і файлів, а також звеличення компактних габаритів. Радує, що коробка не перевантажена зайвою інформацією, яку можна побачити на портативних жорстких дисках від інших виробників. Все-таки до 2017 року потрібно прагнути до якогось мінімалізму.

Всередині картонної упаковки знаходиться пластиковий блістер, в якому і лежить весь вміст. Відкривши його, можна виявити сам жорсткий диск, кілька папірців, одна з яких представляє з себе щось на зразок інструкції, а також спеціальний кабель USB micro-B на звичайний USB 3.0. Дуже шкода, що в комплект поставки не входить кабелі або хоча б перехідник на роз'єм USB Type-C. Хоча, купити відповідний перехідник можна за кілька доларів, тому цей недолік не критичний.

Хоча, купити відповідний перехідник можна за кілька доларів, тому цей недолік не критичний

Розповідати про вміст папірців немає ніякого сенсу, тому відразу ж перейдемо до найцікавішого - жорсткого диска. Як можна побачити на фото, він повністю чорний. З усіх боків використовується матовий пластик, який має шорстку структуру на нижній частині корпусу. Глянцевих елементів на My Passport Ultra тільки два - вставка з назвою жорсткого диска і назвою компанії-виробника, а також рамка обрамлення на верхній частині корпусу.

Глянцевих елементів на My Passport Ultra тільки два - вставка з назвою жорсткого диска і назвою компанії-виробника, а також рамка обрамлення на верхній частині корпусу

Хтось може сказати, що глянець легко подряпати і з часом жорсткий диск My Passport Ultra втратить свій товарний зовнішній вигляд. Так, можливо це дійсно станеться, але через цих дизайнерських рішень весь портативний накопичувач має свою «родзинку», яка вигідно виділяє його з десятків інших моделей. Що ж стосується появи подряпин в майбутньому, то їх поява навіть на матовому пластику просто неминуче.

Як і заявляє компанія WD, портативний накопичувач My Passport Ultra дійсно має вкрай скромними габаритами. Довжина всього жорсткого диска - 11 см, ширина - 8,3 см, а товщина разом з ніжками - 1,5 см. Вага виробу - 138 грам, тобто рівно стільки, скільки в середньому важать сучасні смартфони.

В руці жорсткий диск відчувається як добротна річ, зроблена на совість. Проте, якщо з невеликим зусиллям взяти My Passport Ultra в руку, то можна почути невеликий звук скрипу. Позначається те, що верхня кришка не щільно прилягає до 2,5-дюймовому жорсткому диску, розташованих у межах пластикового корпусу. Швидше за все, на таке рішення інженерам WD довелося піти заради збільшення міцності всього продукту, адже пластик, як відомо, пом'якшує удари, тому запас порожнечі в пару міліметрів, найімовірніше, зможе врятувати крихкий накопичувач від фізичного впливу.

Прийшов час трохи поговорити про кабель, який йде в комплекті з жорсткий диском. Його довжина - 40 см, а в якості матеріалу використовується пластик середнього ступеня жорсткості. Кабель тримає форму, якщо його спробувати погнути, що може бути корисно в ряді випадків. Якість його виконання не викликає ніяких нарікань - ніяких задирок, потертостей або подряпин.

Якість його виконання не викликає ніяких нарікань - ніяких задирок, потертостей або подряпин

Для тестування швидкості жорсткого диска WD My Passport Ultra ми вибрали MacBook 12, оскільки запасу продуктивності його єдиного порту USB Type-C вистачить «з головою». Для підключення будемо використовуватися спеціальний перехідник з новітнього порту на USB 3.0, який забезпечує максимальну технічно можливу пропускну здатність.

0, який забезпечує максимальну технічно можливу пропускну здатність

Відразу після підключення жорсткого диска до комп'ютера, на ньому починає світитися білий індикатор, розташований з боку підключення кабелю. Це особливість всіх жорстких дисків компанії WD. Справедливості заради зазначимо, що світиться він досить яскраво, тому при використанні портативного накопичувача в нічний і вечірній час він може висвітлювати половину приміщення. Вирішується така конструктивна особливість за допомогою невеликого шматочка ізоляційної стрічки або чогось подібного, ніж його можна «заліпити».

Вирішується така конструктивна особливість за допомогою невеликого шматочка ізоляційної стрічки або чогось подібного, ніж його можна «заліпити»

Спочатку жорсткий диск WD My Passport Ultra відформатований в файлову систему NTFS, а на нього вже завантажено спеціальне ПЗ для забезпечення працездатності спеціальних можливостей, на кшталт резервного копіювання.

Так як операційна система macOS Sierra на Mac не може за замовчуванням працювати з цією файловою системою, хоча програмне забезпечення від компаній Paragon і Tuxera геть знімає це питання, було вирішено відформатувати його в нативну для всіх «маків» файлову систему - Mac OS Extended. Всі виміри швидкості проводилися саме на ній, хоча, як показує практичний досвід, на подібних показниках це ніяк не відбивається.

Всі виміри швидкості проводилися саме на ній, хоча, як показує практичний досвід, на подібних показниках це ніяк не відбивається

Для тестування швидкості читання і запису була обрана програма BlackMagic Speed ​​Test, що заслужила повагу і довіру за довгі роки. Отже, швидкість запису на жорсткий диск WD My Passport Ultra досягла і закріпилася на позначці в 105 Мб / с, лише як читання виявилося трохи більше швидкісним - 107 Мб / с. Щоб точно переконатися в чесності проведеного експерименту, було вирішено підключити цей портативний накопичувач до iMac через роз'єм USB 3.0. У підсумку, швидкість читання і запису виявилася ідентичною.

Отримані показники не можна назвати надвисокими, але знову ж таки, все відносно. Для більшості повсякденних завдань такої швидкості читання і запису буде більш ніж достатньо, оскільки до багатьох комп'ютери і ноутбуки встановлені «урізані» порти USB 3.0, які не здатні працювати на максимальній можливій швидкості. Щоб ви добре розуміли реальну швидкість WD My Passport Ultra, наведемо простий приклад. Фільм вагою 5 Гб (середній розмір з роздільною здатністю 720p) завантажиться на зовнішній жорсткий диск за 50 секунд, тобто менш ніж за одну хвилину!

Під навантаженням, тобто під час копіювання або запису інформації на жорсткий диск, він не видає ніякого зайвого і стороннього шуму. Чути лише звук від розкручує магнітного диска без додаткових клацань, стукотів, дзвону і т.д. Крім того, завдяки гумовим ніжкам на нижній частині корпусу, практично ніякої вібрації My Passport Ultra залишають поза передачею, тобто ще одного потенційного джерела звуку тут бути не може.

висновок

Компанії WD вдалося створити хороший універсальний жорсткий диск, який відмінно підходить до всіх комп'ютерів і ноутбуків. Його швидкості читання і запису буде досить для вирішення всіх повсякденних завдань, включаючи відтворення відео з роздільною здатністю 4K. Якщо додати до цього доступну вартість і низький рівень шуму, то модель My Passport Ultra однозначно є одним з кращих пропозицій на ринку.

Додатково варто зауважити, що гарантійний термін на дану модель становить 3 роки. Це, в сукупності з іншими факторами, служить ще одним доказом того, що жорсткий диск My Passport Ultra прослужить довгі роки, а можливо і десятиліття. Рекомендуємо до покупки!

Приєднуйтесь до нас в Twitter , Facebook , ВКонтакте , YouTube , Google+ і RSS щоб бути в курсі останніх новин зі світу технологій майбутнього.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки