Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Тест шести зовнішніх 2,5-дюймових вінчестерів

  1. Портативний, тихий і місткий
  2. переносна медіаколекції
  3. результати тесту

Зовнішні жорсткі диски сьогодні використовуються в основному для зберігання мультимедійного контенту. Щоб організувати власні бурхливо зростаючі інформаційні масиви, до сих пір зазвичай потрібно застосування великих і важких 3,5-дюймових HDD із зовнішнім адаптером живлення.

Тим часом і більш зручні в зверненні моделі на 2,5 дюйма зараз пропонують досить ємності для всіх ваших мультимедійних файлів. Їх основна перевага полягає в тому, що вони стали настільки маленькими і легкими, що без праці поміщаються в кишені брюк. Тим більше що для них не потрібен окремий блок живлення.

Ми провели тестування шести кращих в своєму класі моделей з максимально можливою на сьогоднішній день ємністю (2 Тбайт).

Особлива увага при тестуванні жорстких дисків ми приділяли не тільки продуктивності і габаритів накопичувачів, але і рівнем шуму. Адже ці пристрої часто використовуються поряд з ноутбуком на столі, тому вони повинні бути максимально тихими в процесі роботи.

Портативний, тихий і місткий

Моделі, які взяли участь в нашому сьогоднішньому тесті, важать всього від 170 до 284 г, тобто вони навряд чи важче сучасного смартфона. Однак іноді мала вага стає і недоліком: три моделі так і норовили зісковзнути з гладкої поверхні столу, а падіння на підлогу, зрозуміло, загрожує виходом носія з ладу.

Відзначимо, що всі виробники забезпечили корпусу своїх дисків нековзними гумовими ніжками, але багаторазові падіння витримав тільки накопичувач від Transcend. Так, в моделі StoreJet 25H3P (п'яте місце) передбачена потрійна антишокова захист: захищений кожух, металева рамка в корпусі і додаткові елементи, що демпфірують. За словами виробника, диск витримує падіння з висоти до 1,2 метра.

Щоб уникнути втрати даних, деякі розробники докладають до своїх продуктів фірмове ПО для резервного копіювання. Ці програми максимально прості: визначаються підлягають збереженню елементи (папки, файли), після чого натисканням однієї кнопки запускається створення резервної копії.

Ці програми максимально прості: визначаються підлягають збереженню елементи (папки, файли), після чого натисканням однієї кнопки запускається створення резервної копії

У Transcend StoreJet резервне копіювання можна запустити натисненням кнопки на корпусі. До того ж цей HDD стійкий до пошкоджень при падінні.

Кошти резервного копіювання від Seagate, Toshiba і Transcend передбачають синхронізацію, що істотно полегшує планування бекапів. Transcend крім цього пропонує ще одне досить елегантне рішення: додаткова клавіша на корпусі пристрою запускає функції бекапа без звернення до програми резервного копіювання.

У моделей від Toshiba і Western Digital також робиться ставка і на «хмару». При цьому компанія Toshiba безкоштовно надає своїм покупцям 10 Гбайт в онлайн-сховище, а Western Digital за допомогою доданого програмного забезпечення SmartWare Pro дає можливість безпосередньо зберігати в «хмарі» дані з підключеного до комп'ютера HDD. Правда, для цього знадобиться аккаунт в Dropbox.

Втім, практична користь від онлайн-сховища сильно залежить від швидкості доступу в Інтернет. Якщо доводиться задовольнятися 1 Мбіт / с, великої користі від цього не буде.

переносна медіаколекції

Рівень шуму зовнішніх HDD вимірюється за допомогою чутливого
мікрофона в звукоізольованій камері: комфортний поріг в 0,5 сона перевищено не було.

Зовнішні жорсткі диски за замовчуванням відформатовані по-різному: одні використовують файлову систему NTFS, інші - FAT32. І хоча останню можна назвати «цифровим Мафусаилу», вона все ще широко застосовується. Так, багато телевізори з USB-роз'ємами і медіаплеєри не розпізнає гаджети, відформатовані в NTFS.

Якщо ви маєте намір часто підключати накопичувач, наприклад, до телевізора, необхідно самостійно відформатувати зовнішній диск, змінивши систему NTFS на FAT32. Для цього досить придасться безкоштовний інструмент Fat32Formatter: з його допомогою ви можете зробити кілька локальних розділів, що перевищують за обсягом 32 Гбайт.

Правда, треба відзначити, що файлова система FAT32 не підтримує роботу з файлами розміром більше 4 Гбайт.

Компанії Seagate, Transcend і Western Digital в своїх зовнішніх HDD пропонують також ще одну примітну функцію: всередині корпусу пристрою розміщений спеціальний чіп, який дозволяє шифрувати і розшифровувати дані в режимі реального часу. Таким чином файли залишаться надійно захищеними при втраті або крадіжці пристрою.

Щоб зовнішні HDD якомога менше розряджали акумулятор лептопа, особливе значення має енергоефективність. Зокрема, надзвичайно переконливо тут виглядає модель від Western Digital: для роботи My Passport достатньо всього два з невеликим вата - це навіть менше, ніж потрібно деяким твердотілим накопичувачам.

Завдяки масового використання інтерфейсу USB 3.0 сучасні HDD працюють набагато швидше за своїх попередників. Лідером по швидкості запису є Seagate M3 Portable. При вимірах шуму неприємно здивував Adata Dashdrive, який опинився найгучнішим серед учасників тестування.

За швидкістю передачі даних жорсткі диски, звичайно, поступаються SSD: продуктивність класичних HDD поліпшується досить повільно в порівнянні з їх енергоефективністю і ємністю, і з кожним новим поколінням накопичувачів розрив між цими двома родинами стає дедалі помітнішою.

На жаль, також необхідно зазначити, що компактні 2,5-дюймові диски працюють повільніше, ніж 3,5-дюймові. Причина полягає перш за все в меншому діаметрі їх пластин і більш низькій швидкості обертання шпинделя.

Однак середня швидкість читання в протестованих пристроях лежить в діапазоні від 85 до 103 Мбайт / с, що зовсім непогано. При такій швидкості перенесення п'ятигігабайтний файлу займає близько хвилини (зрозуміло, якщо використовується інтерфейс USB 3.0, оскільки в разі USB 2.0 максимальна швидкість передачі даних не перевищує 60 Мбайт / с).

Інші інтерфейси, наприклад Thunderbolt або Firewire, ми не розглядали в силу їх малої поширеності. При копіюванні великої кількості дрібних файлів значення має не тільки швидкість запису і читання, але і час доступу.

Правда, в цьому аспекті ситуація за останні роки не змінилася: HDD останнього покоління такі ж неквапливі, як і їх попередники. Потрібно близько 20 мс, поки контролер диска локалізує потрібні дані.

При читанні у всіх випробовуваних пристроїв процес йде трохи швидше, ніж при записі. Слід підкреслити, що твердотільні накопичувачі виконують це завдання в сотні разів швидше.

Слід підкреслити, що твердотільні накопичувачі виконують це завдання в сотні разів швидше

При вимірюванні рівня шуму HDD нами використовується спеціальний цифровий шумомір.

результати тесту

Краща модель. Seagate M3 виявився кращим за всіма основними параметрами. З мінусів цього тихого і швидкого HDD відзначимо хіба що не найменші габарити.


Оптимальний вибір і вигідна покупка. Відразу дві нагороди одночасно ми присудили моделі Toshiba Store.E Canvio, що розташувалася на другому місці. Цей зовнішній HDD дешевше всіх в тесті і при цьому не сильно відстав по продуктивності від переможця. До того ж на користь цього пристрою говорить відмінна енергоефективність. Мінус - досить високий рівень шуму при роботі.

Seagate M3 Portable Toshiba Stor.E Canvio Connect Intenso Memory Case Western Digital My Passport Transcend Storejet 25H3P ADATA Dashdrive HV620 Seagate M3 Portable Toshiba Stor.E Canvio Connect Intenso Memory Case Western Digital My Passport Transcend Storejet 25H3P ADATA Dashdrive HV620 Місце 1 2 3 4 5 6 Середня роздрібна ціна, руб. 6600 5500 6000 5200 6700 7700 Загальна оцінка, балів 96.5 93.2 92.5 91.2 89.5 87.8 Ємність, Гбайт 2000 2000 2000 2000 2000 2000 Інтерфейс USB 3.0 USB 3.0 USB 3.0 USB 3.0 USB 3.0 USB 3.0 Швидкість передачі даних (читання), Мбайт / с 92.376 92.106 92.972 85.56 92.17 92.808 Швидкість передачі даних (запис), Мбайт / с 103.804 91.498 92.127 85.29 91.442 92.202 Шум в стані спокою, сон 0.2 0.6 0.3 0.4 0.3 0.7 Шум в режимі роботи, сон 0.3 0.7 0.8 0.4 0.3 1.1 Енергоспоживання в стані спокою, Вт 1.4 0.96 1.16 1.5 1.38 1.34 Енергоспоживання в режимі роботи, Вт 3.25 3.12 3.71 2.06 3.61 3.54 Швидкість доступу при читанні, мс 19.1 17.6 17.5 17.6 17.5 17.5 Швидкість доступу при записі, мс 19.4 20.8 20.9 23 21.3 20.8 Вага, г 170 209 238 23 0 284 213 Розміри, мм 111х82х18 111х79х21 127х78х20 111х82х21 131х81х25 115х78х21 Шифрування так - - так так - Захист від ударів - - - - так - Стійкість до ковзання так так - - да - Програмне забезпечення для резервного копіювання да да - да да - Створення резервних копій в «хмарі» - так - так - -

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки