Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд компактного ноутбука Acer Swift 3. Доступне рішення на кожен день

  1. Упаковка і комплектація
  2. Зовнішній вигляд
  3. екран
  4. Внутрішній пристрій
  5. Програмне забезпечення
  6. Результати тестування
  7. Загальна продуктивність
  8. Cinebench R11.5 / R15
  9. x264 HD Benchmark
  10. Adobe Photoshop CC 14
  11. AIDA Cache & Memory Benchmark
  12. дискова підсистема
  13. PCMark 8 Storage
  14. Ігрові програми
  15. ігри
  16. Ефективність системи охолодження і рівень шуму
  17. Час Автономної роботи
  18. Висновки

Компанія Acer протягом останніх кількох років активно розвивала досить успішну серію компактних лептопів Aspire S. Однак до другої половини 2016 року керівництво тайванської корпорації прийняло рішення не обмежуватися виключно черговим оновленням начинки і доопрацюванням зовнішнього вигляду пристроїв, прийшов час змінити назву самої серії ноутбуків. В ході міжнародної виставки IFA 2016 було представлено відразу три повноцінних лінійки під загальною назвою Swift: Swift 7, Swift 5 і Swift 3, а зовсім недавно - Swift 1. У цьому огляді ми познайомимося з представником передостанній серії.

Acer Swift 3 - це класичний компактний ноутбук, розрахований на виконання широкого спектру робочих або мультимедійних завдань. Виробник акцентує увагу на універсальності і високої автономності моделі, яка повинна забезпечити до 12 годин роботи від одного заряду акумулятора. Головною конкурентною перевагою серії виступає привабливе співвідношення ціни і продуктивності. Базові комплектації, засновані на процесорах Intel Core i3 і 8 гігабайтах оперативної пам'яті, обійдуться майбутнім власникам за все в $ 600. Ціни на більш просунуті версії з Intel Core i5 знаходяться в діапазоні від $ 700 до $ 750, а прайс на топові модифікації з Intel Core i7 в Україні не повинен перевищити позначку в $ 1100. Всі вищевказані моделі поставляються в суцільнометалевому корпусі і оснащені 14-дюймовим IPS-дисплеєм з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів. Є також варіанти зі звичайним HD-дозволом на матриці TN + Film.

Модель Acer Swift 3 (SF314-51) Сайт виробника acer.com Процесор Intel Core i7-6500U, 2500 МГц (до 3100 МГц у режимі Turbo Boost) Оперативна пам'ять 8 ГБ, DDR4-2133 Дисплей 14 ", 1920x1080, матовий, IPS Відеокарта Intel HD Graphics 520 Дискова підсистема SSD 512 ГБ, LiteOn CV3-8D512 (M.2, SATA 6 Гбіт / с) Порти введення / виводу USB 3.0 (з функцією зарядки), USB 3.1 Type-C, USB 2.0, HDMI 1.4, Headphone-out jack Комунікації IEEE 802.11a / b / g / n / ac (2х2, MU-MIMO), Bluetooth 4.0 Картрідер SD (XC / HC) Мультимедіа Аудіосистема 2.0, веб-камера HDR Акумулятор 48 В · год Адаптер живлення 45 Вт Розміри 341 x 236,6 x 17,95 мм Маса 1,5 кг Вартість $ 1050

До нас на тестування був наданий предтоповий варіант в складі старшого мобільного процесора Intel покоління Skylake (Core i7-6500U), 8 гігабайт оперативної пам'яті стандарту DDR4 і твердотільного накопичувача об'ємом 512 ГБ. Варто зазначити, що починаючи з лютого цього року, зацікавлені покупці зможуть придбати лінійку Swift 3 вже на базі недавно анонсованих CPU архітектури Kaby Lake.

Упаковка і комплектація

Комплект поставки тестового зразка мінімальний. Крім ноутбука усередині коробки перебував лише блок живлення потужністю в 45 Вт. Роздрібні версії будуть не на багато багатшими і зможуть запропонувати тільки кілька паперових брошур і короткий посібник з експлуатації.

Зовнішній вигляд

Дизайн Swift 3 не можна назвати унікальним, але в той же час він досить витончений і радує, як своїм зовнішнім виглядом, так і продуманою функціональністю. В якості основного матеріалу корпусу використаний шліфований алюміній, завдяки чому поверхня збирає мінімум відбитків пальців і інших забруднень, а також забезпечує приємні тактильні відчуття при торканні.

Бічні грані і кути злегка закруглені. На вибір користувача доступні два варіанти колірного фарбування: сріблястий або золотий.

Габарити пристрою становлять 341x236,6х17,95 мм, при загальній масі в 1,5 кг. Чи не рекордний показник, але цілком прийнятний, щоб без проблем носити з собою ноутбук на роботу або навчання. Єдиний пластиковий елемент - шарнір дисплея, дозволяє підняти кришку ноутбука, задіюючи всього одну руку.

Максимальний кут нахилу досягає 180 градусів, що нетипово для моделей без сенсорного екрану, але може бути зручно в певних сценаріях використання ноутбука.

В цілому, перше знайомство з новою серією Swift 3 залишає суто позитивно враження. Лептоп добре виглядає і добре зібраний. Орієнтуючись на низьку ціну, я очікував зіткнутися з економією на матеріалах або якість збірки, але виявити будь-які люфти або зазори мені так і не вдалося.

На противагу сучасної і суперечливою тенденції щодо мінімізації доступних інтерфейсів підключення зовнішньої периферії, герой огляду обладнаний широким набором портів введення / виводу. На лівій грані розташувалися роз'єм підключення адаптера живлення, порт HDMI, класичний USB 3.0 і оновлений USB 3.1 Type-C.

На правій стороні лептопа знайшлося місце для SD-картридера, входу для навушників, ще одного USB (в цей раз версії 2.0) і замку Kensington.

Веб-камера звично винесена на верхню рамку окантовки дисплея. Її максимальна роздільна здатність становить стандартні для среднебюджентного класу 1280х720 пікселів. Заявлена ​​підтримка технології High dynamic range imaging (HDR).

Акустична система складається з двох окремих динаміків, встановлених по краях корпусу. Рівень максимальної гучності достатній для комфортного перегляду кінофільмів або прослуховування музичних композицій, хрипи при цьому відсутня.

Acer Swift 3 отримав повнорозмірну клавіатуру острівного типу, що не дивно, враховуючи 14-дюймовий формат пристрою. Набирати текст зручно і легко. Клавіші мають короткий і чіткий хід. На додаток, більшість з них отримало злегка вигнуту форму, що покращує тактильну зворотний зв'язок при роботі. На вітчизняний ринок поставляються пристрої з повністю української розкладкою. Деякі складнощі можуть виникнути хіба що з кнопкою включення / вимикання ноутбука, яка зайняла місце в правому верхньому кутку основного клавіатурного блоку, і спочатку може бути перепутана з клавішею Delete.

Клавіатура забезпечена однорівневої підсвічуванням білого кольору і добре зчитується в нічний час доби.

Певна робота була проведена інженерами Acer і щодо поліпшення тачпада - його ширина тепер становить 10,6 см. Підтримуються всі доступні в середовищі операційної системи Windows 10 жести і дотику. Фізичні кліки спрацьовують при натисканні із середнім зусиллям і характеризуються практично повною безшумністю.

Для тих, хто хоче додатково захистити свої дані, передбачений сканер відбитку пальців, що розташувався в правій нижній частині корпусу лептопа.

екран

Acer Swift 3 обладнаний IPS-матрицею з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів і матовим покриттям. Для діагоналі в 14 дюймів такий дозвіл можна вважати оптимальним. Більшість програм будуть відмінно працювати без задіяння технології масштабування Windows, а там де воно все ж буде потрібно ефект збільшення інтерфейсу буде мінімальним і не зажадає повторного звикання.

Матова плівка добре справляється з поставленим завданням, захищаючи від відблисків і віддзеркалення об'єктів навіть при попаданні на поверхню екрану прямих сонячних кращою. При пильному огляді можна замінити невеликий кристалічний ефект, але його прояв не критично і не викликає дискомфорту при тривалій роботі за ноутбуком.

Регулювання яскравості доступна в діапазоні від 17 до 216 кд / м². Коефіцієнт статичної контрастності відрізняється високою стабільністю і в середньому становить 767: 1.

Встановлена ​​IPS-панель на диво добре налаштована вже на заводі, що підтверджують показники вимірів калибратором X-Rite i1Display Pro. У той же час, якість самої матриці могло бути дещо краще. Якщо подивитися на представлені вище діаграми, то ми бачимо практично ідеальну і стабільну температуру кольору в 6500К у всьому діапазоні яскравості екрану, близьке розташування гамма-кривих до еталонного вигину, що свідчить про правильну передачу тонів і контрасту картинки, але ось колірний обхват відповідає стандарту sRGB всього на 63,4%. Вимагати професійної передачі кольору від нотбука з ціною 600-1000 $, мабуть, було б занадто оптимістично.

Відхилення DeltaE, згідно утиліти Argyll, становить всього 1,86 одиниці в піку (норма до 4) і 0,54 одиниці в середньому (норма до 1,5), що є дуже хорошим показником і ще раз підтверджує вдалі базові настройки матриці.

Кути огляду близькі до максимальних 178 градусам. При зміщенні точки огляду картинка залишається яскравою і не схильна до вигоряння квітів.

Внутрішній пристрій

Перше, що кидається в очі при розбиранні ноутбука - велика кількість вільного простору в нижній частині корпусу, яке могло б бути використане під акумуляторну батарею підвищеної ємності.

Причини, по якій розробники від цього відмовилися, може бути дві - зниження ваги пристрою або зниження його кінцевої вартості. До честі Acer варто відразу сказати, що запасу енергії встановленого літій-іонного акумулятора ємністю 3220 мАг з робочою напругою 15,2 В на практиці вистачає більш ніж на 10 годин роботи, в чому ми переконаємося в ході подальшого тестування.

Над батареєю розташувався твердотільний накопичувач LiteOn CV3-8D512, об'ємом 512 гігабайт. SSD виконаний у форм-факторі М.2 2280 і при бажанні може бути легко замінений користувачем. Необхідно враховувати, що материнська плата буде працювати виключно з моделями з інтерфейсом SATA 6 Гбіт / с, підтримка модифікацій на базі шини PCIe не передбачена.

Система охолодження процесора складається з радіатора, двох радіальних вентиляторів, однієї теплової трубки і невеликий теплос'ёмной пластини.

За швидкодію ноутбука відповідає енергоефективний центральний процесор Core i7-6500U. Він відноситься до минулорічного поколінню чіпів Intel - Skylake, виготовлений по 14-нанометровому техпроцесу і має в своєму розпорядженні двома фізичними ядрами, які в режимі Turbo Boost можуть розганятися до позначки 3100 МГц, а наявність технології Hyper-Threading дозволяє обробляти відразу чотири потоки за раз.

Інтегрована графічна підсистема Intel HD Graphics 520 (GT2) налічує 24 потокових процесора, завдяки чому рівень її продуктивності зіставимо з дискретними мобільними відеокартами початкового рівня, наприклад, NVIDIA GeForce 820M. Передбачена підтримка API OpenCL і DirectX 12, а також, доступна апаратна обробка відеопотоку при кодуванні / декодування форматів H.265 і HEVC. Доповнює CPU 8 гігабайт оперативної пам'яті стандарту DDR4, з ефективною частотою в 2133 МГц і таймингами 15-15-15-36-1Т.

Програмне забезпечення

Разом з попередньо встановленою системою Windows 10 64-bit, новоспечені власники Acer Swift 3 отримають також невеликий набір фірмового ПЗ.

Основний утилітою виступає Acer Care Center, який, по суті, об'єднує в собі найбільш затребувані настройки системи: дозволяє стежити за станом ОС і комплектуючих, автоматично завантажувати необхідні оновлення, задавати пріоритети використовуваним додатками, робити бекапи і т.д.

Для тих, хто зареєструється на сайті Acer або створить обліковий запис на базі профілю в соціальних мережах відкривається доступ до системи Acer Build Your Own Cloud або скорочено Acer BYOC. Програма призначена для синхронізації інформації між усіма пристроями власника (комп'ютером, нетбуком, телефоном) і підтримує не тільки техніку Acer, але і будь-які інші гаджети на базі ОС Windows, Android або iOS.

Результати тестування

Модель Acer Swift 3 Razer Blade Stealth UHD Dell XPS 13 (9343) Acer Aspire E5-771 Процесор Intel Core i7-6500U 2,5 ГГц (3,1 ГГц Turbo Boost, TDP 15 Вт, 2 ядра, 4 потоку) Intel Core i7 -6500U 2,5 ГГц (3,1 ГГц Turbo Boost, TDP 15 Вт, 2 ядра, 4 потоку) Intel Core i7-5500U 2,4 ГГц (3 ГГц Turbo Boost, TDP 15 Вт, 2 ядра, 4 потоку) Intel Corei7-4510U 2,0 ГГц (3,1 ГГц Turbo Boost, TDP 15 Вт, 2 ядра, 4 потоку) Оперативна пам'ять 8 ГБ, DDR4-2133 8 ГБ, LPDDR3-1866 8 ГБ, DDR3-1600 8 ГБ, DDR3- 1600 Дисплей 14 ", 1920x1080, IPS 12,5", 3840x2160, IGZO 13,3 ", 3200x1800, IPS 17", 1920x1080, TN + Film Відеокарта Intel HD Graphics 520 Intel HD Graphics 520 Intel HD Graphics 5500 Intel HD Graphics 4400 Дискова підсистема Liteon CV3-8D512 (512 ГБ, M.2, SATA 6 Гбіт / с) NVMe Samsung MZVLV256 (256 ГБ, M.2) Samsung PM851 (256 ГБ, M.2) Kingston RBU-SNS 8100S3128GD (128 ГБ, SATA 6 Гбіт / с) встановлено ОС Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit Windows 8.1 64-bit Windows 8.1 64-bit

У тестовій частині огляду ми зіставимо продуктивність Swift 3 з результатами раніше протестованих ультрабуків Razer Blade Stealth UHD і Dell XPS 13 . Також, щоб розглянути, наскільки змінилася потужність мобільних процесорів за останні кілька років, в тестування було додано ще один учасник з табору Acer - Aspire E5-771. Таким чином, власники ноутбуків на базі CPU поколінь Haswell і Broadwell зможуть оцінити доцільність (або її відсутність) переходу не більше свіжі рішення.

Загальна продуктивність

PCMark 8

PCMark 8

У комплексних тестах з набору PCMark 8 відрив від найближчих суперників в середньому склав 12%, що дещо більше, ніж можна було спочатку очікувати. Різниця в результатах між Swift 3 і Razer Blade Stealth UHD, які використовують однаковий процесор, криється в ефективності роботи системи охолодження. Продукт від Acer зміг підтримувати робочі температури в діапазоні 45-50 ° C, що в свою чергу, забезпечило більш стабільну частоту Turbo Boost протягом тестування. Відставання Intel Corei7-4510U обчислюється солідними 40%.

Cinebench R11.5 / R15

5 / R15

Аналогічна ситуація збереглася і в синтетичних тестах Cinebench. Герой огляду впевнено закріпився на першій позиції з перевагою в 3-21%. Друга сходинка дісталася Blade Stealth UHD, замикає трійку лідерів Dell XPS 13.

x264 HD Benchmark

x264 HD Benchmark

У бенчмарке x264 HD Benchmark розрив між лідерами скоротився до мінімуму, але пальма першості як і раніше залишилася за Swift 3. Далі йде помітне просідання результатів до підсумкових показників XPS 13 і Aspire E5-771, обчислюємо 18 відсотками.

Adobe Photoshop CC 14

Adobe Photoshop CC 14

З низкою «екшенів» по ​​обробці фотографії в популярному графічному редакторі Adobe Photoshop продукт Swift 3 впорався за 140 секунд, поступившись ноутбуків від Razer і Dell. Частково це обумовлено наявністю більш просунутою дискової підсистеми у конкурентів. Нагадаю, що в Blade Stealth UHD встановлений один з топових SSD, доступних сьогодні на ранці - Samsung PM951, який підтримує роботу протоколу NVMe.

AIDA Cache & Memory Benchmark

AIDA Cache & Memory Benchmark

Оперативна пам'ять функціонує на частоті 2133 МГц при досить низьких, як для стандарту DDR4, таймингах. Пікова швидкість читання склала 28818 Мбайт / с, запису - 30363 Мбайт / с, копіювання - 24854 Мбайт / с.

дискова підсистема

CrystalDiskMark

CrystalDiskMark

Використовуваний твердотільний накопичувач LiteOn CV3-8D512 демонструє типову швидкість для сучасних SSD з інтерфейсом підключення SATA 6 Гбіт / с. Максимальна швидкість лінійного читання перевищила позначку в 538 Мбайт / с, швидкість запису була зафіксована на рівні 410 Мбайт / с.

PCMark 8 Storage

PCMark 8 Storage

У реальних сценаріях навантаження, імітованих бенчмарком PCMark 8 Storage, середня швидкість SSD склала 164 Мбайт / с. Найбільш швидко були виконані завдання в подтестах Adobe Photoshop, Abode InDesign і програмах пакета Microsoft Office. За інформацією офіційного представництва Acer в Україні, роздрібні версії Swift 3 можуть бути обладнані не тільки виключно твердотільними накопичувачами LiteOn, але і використовувати SSD інших брендів.

Ігрові програми

3DMark

3DMark

Інтегроване відеоядро Intel HD Graphics 520 демонструє високий рівень продуктивності. Герой огляду виявився швидшим найближчого суперника в середньому на 7,5%. Такого запасу потужності буде цілком достатньо навіть щоб пограти в сучасні не вимогливі ігри.

ігри

ігри

Вибравши дозвіл в 1366х768 пікселів і підібравши відповідні налаштування графіки, користувач може розраховувати на показник середнього fps вище 60 кадрів в секунду в таких додатках, як CS: Global Offensive, Dota 2, War Thunder і Hearthstone: Heroes of Warcraft. Єдина гра, середній fps якої виявився нижчим, стала карткова новинка від CD Projekt RED - Gwent: The Witcher Card Game.

Ефективність системи охолодження і рівень шуму

Перевірка можливостей системи охолодження проходила в приміщенні зі стабільною температурою повітря в 22 ° C. Замірялися як пікові значень внутрішніх компонентів пристрою, так і рівень нагріву його корпусу. Необхідне навантаження забезпечила утиліта AIDA64.

За сім хвилин стрес-тесту максимальна температура зовнішньої частини клавіатури досягла позначки в 43,3 ° C і поступово знижувалася в міру віддалення від місця розташування центрального процесора. В умовах близьких до екстремальних навантажень за Acer Swift 3 можна продовжувати комфортно набирати текст, алюмінієва поверхня ноутбука відчувається лише злегка теплій.

Набагато цікавіше виглядає ситуація з тим, як поводяться температури внутрішніх компонентів лептопа і як налаштована робота системи охолодження в цілому. Типова модель роботи СО ультрабуків, яку ми спостерігали на прикладі протестованих раніше Razer Blade Stealth UHD, Dell XPS 13 (9343), а також, ультрабуків що не потрапили в наші огляди, виглядає наступним чином: у міру зростання навантаження в ресурсоємних додатках температура ядер центрального процесора поступово зростає до відмітки в 90-95 ° C після чого виникають складнощі з утриманням стабільної тактової частоти, або процесор починає видавати холості такти (проявляється троттлінг). Інженери Acer відмовилися від описаної вище схеми і запропонували свій власний, альтернативний алгоритм управління температурами.

Пікова температура, до якої может прогрітіся центральний процесор в Swift 3 ставити 75 ° C. После ее Досягнення спрацьовує Якийсь Обмежувач и CPU автоматично зніжує тактовою частотою з 3100 МГц до примерно 1600 МГц. Слідом зніжуються и температури обчислювальних ядер, Які фіксуються на Рівні в 60-62 ° C. Як результат - рівень шуму від СО Swift 3 навіть під час навантаження мінімальний і позбавлений характерних ефекту завивання, що припаде до смаку любителям тиші.

При зниженні частот можна було б очікувати і зниження загального рівня продуктивності, але як показали наші тести, цього не спостерігається. Справа в тому, що досягти ліміту температури в 75 ° C при виконанні будь-яких щоденних завдань, в тому числі і проходженні комплексних тестів або грі в відеоігри, практично неможливо. Розміщення вище скріншоти зі звітів трьох тестів PCMark 8 демонструють, що температура CPU і GPU рідко перевищувала позначку в 50 ° C, а текстова частота в середньому становила 3000 МГц.

Час Автономної роботи

Тестування запасу часу автономної роботи ноутбука проходило згідно з оновленою методикою. Ми як і раніше використовували утиліту Battery Eater Pro v2.70 і три вбудовані в неї бенчмарка: максимальне навантаження системи, режим читання, режим простою. Роль вихідного файлу при перегляді відео на себе взяв фільм Interstellar (формат .mkv, бітрейт 7698 Кбайт / с). Під час проходження всіх тестів був активований модуль Wi-Fi. Відмінність полягає в тому, що тепер яскравість екрану була встановлена ​​не в процентному співвідношенні від максимуму, а зафіксована на рівні 120 кд / м². Це дозволить в подальшому більш точно зіставляти отримані результати учасників різних оглядів.

Продемонстрований Swift 3 рівень автономності можна вважати зразковим. Більше десяти з половиною годин в режимі читань або майже дев'ять з половиною годин при перегляді відео говорять про те, що одного заряду акумуляторної батареї буде більш ніж достатньо для підтримки життєдіяльність ноутбука протягом стандартного робочого дня.

Висновки

Нова лінійка компактних ноутбуків від Acer вийшла вдалою у багатьох відношеннях. Фахівці компанії приділили багато уваги рівню продуктивності, зовнішнім виглядом і запасу автономної роботи пристрою - тобто, тим параметрам, на які користувач звертає увагу в першу чергу. При цьому цінова політика на модельний ряд Swift 3 залишається доступною навіть в Україні, чим приваблює до себе ще більше уваги. Якщо ви підбираєте собі невеликий універсальний лептоп в ціновому діапазоні від 600 до 1000 доларів, то герой огляду точно заслуговує стати одним з варіантів вашого вибору.

плюси:

  • продуктивність;
  • якість збірки і матеріалів;
  • час автономної роботи;
  • вага і габарити для свого класу;
  • ціна.

мінусі:

  • невисокі колірний обхват і максимальна яскравість екрану.

невисокі колірний обхват і максимальна яскравість екрану

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки