Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Смартфон Motorola Moto E

  1. Смартфон Motorola Moto E Самий бюджетний апарат в лінійці компанії зміст
  2. Основні характеристики Motorola Moto E (модель XT1021)
  3. Комплект поставки
  4. Зовнішній вигляд і зручність використання
  5. екран
  6. звук
  7. Камера
  8. Телефонна частина и комунікації
  9. ОС та програмне забезпечення
  10. продуктивність
  11. відтворення відео
  12. Час Автономної роботи
  13. підсумок
  14. Смартфон Motorola Moto E
  15. зміст
  16. Основні характеристики Motorola Moto E (модель XT1021)
  17. Комплект поставки
  18. Зовнішній вигляд і зручність використання
  19. екран
  20. звук
  21. Камера
  22. Телефонна частина і комунікації
  23. ОС та програмне забезпечення
  24. продуктивність
  25. відтворення відео
  26. Час автономної роботи
  27. підсумок
  28. Смартфон Motorola Moto E
  29. зміст
  30. Основні характеристики Motorola Moto E (модель XT1021)
  31. Комплект поставки
  32. Зовнішній вигляд і зручність використання
  33. екран
  34. звук
  35. Камера
  36. Телефонна частина і комунікації
  37. ОС та програмне забезпечення
  38. продуктивність
  39. відтворення відео
  40. Час автономної роботи
  41. підсумок
  42. Смартфон Motorola Moto E
  43. зміст
  44. Основні характеристики Motorola Moto E (модель XT1021)
  45. Комплект поставки
  46. Зовнішній вигляд і зручність використання
  47. екран
  48. звук
  49. Камера
  50. Телефонна частина і комунікації
  51. ОС та програмне забезпечення
  52. продуктивність
  53. відтворення відео
  54. Час автономної роботи
  55. підсумок

Смартфон Motorola Moto E

Самий бюджетний апарат в лінійці компанії

зміст

В кінці весни компанія Motorola представила свій новий і самий бюджетний з усіх смартфон під назвою Motorola Moto E. Даний апарат працює на базі бюджетної платформи Qualcomm Snapdragon 200 і є прямим продовженням колись описаної нами моделі Motorola Moto G , Тільки ще більш спрощеним. Moto G, до речі, свого часу припав до душі користувачам, і сьогодні ми маємо розібратися, чи гідний новий Moto E увійти в це славнозвісне сімейство.

Смартфон дійсно надзвичайно простий за своїми можливостями, у нього навіть немає фронтальної камери і спалаху, не кажучи вже про підтримку LTE, NFC і тому подібних атрибутів флагманів. Однак він на лаври флагмана і не претендує, зате продається в онлайн-магазині виробника за ціною $ 129, що звучить дуже навіть привабливо. Серед сильних сторін нової моделі можна виділити дуже непоганий за якістю екран, захищений склом Gorilla Glass 3, відмінну швидкодію інтерфейсу, необтяженого будь-якими сторонніми оболонками, і навіть наявність захисту від водяних бризок.

Основні характеристики Motorola Moto E (модель XT1021)

Motorola Moto E Motorola Moto G Huawei Ascend G6 Alcatel Idol 2 mini S Екран 4,3 ", IPS 4,5", IPS 4,5 ", IPS 4,5", IPS Дозвіл 960 × 540, 256 ppi 1280 × 720, 326 ppi 960 × 540, 245 ppi 960 × 540, 245 ppi SoC Qualcomm Snapdragon 200 (2 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 400 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 200 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 400 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц GPU Adreno 302 Adreno 305 Adreno 305 Adreno 305 ОЗУ 1 ГБ 1 ГБ 1 ГБ 1 ГБ Флеш-пам'ять 4 ГБ 8/16 ГБ 4 ГБ 8 ГБ Підтримка карт пам'яті microSD немає microSD microSD Операційна система Google Android 4.4 Google Android 4.4 Google Android 4.3 Google Android 4.3 Акумулятор незнімний, 1980 мА · год незнімний, 2070 мА · год незнімний, 2000. мА · год незнімний, 2000. мА · год Камери тилова (5 Мп; відео 480p) тилова (5 Мп; відео 720p), фронтальна (1,3 Мп) тилова (8 Мп; відео 720p), фронтальна (5 Мп) тилова (8 Мп; відео 1080p), фронтальна (2 Мп) Габарити 125 × 65 × 12,3 мм, 142 г 130 × 66 × 11,6 мм, 143 г 130 × 65 × 7,5 мм, 115 г 130 × 64 × 8,5 мм, 116 г

  • SoC Qualcomm Snapdragon 200, 1,2 ГГц, 2 ядра ARM Cortex-A7
  • GPU Adreno 302
  • Операційна система Android 4.4.2
  • Сенсорний дисплей IPS, 4,3 ", 960 × 540, 256 ppi
  • Оперативна пам'ять (RAM) 1 ГБ, внутрішня пам'ять 4 ГБ
  • Зв'язок GSM GPRS / EDGE 850, 900, 1800, 1900 МГц
  • Зв'язок 3G UMTS / HSPA + 850, 900, 1900, 2100 МГц
  • Передача даних HSPA + до 21 Мбіт / с
  • Bluetooth 4.0 LE
  • Wi-Fi 802.11b / g / n, точка доступу Wi-Fi
  • GPS / ГЛОНАСС
  • Камера 5 Мп
  • Акумулятор 1980 мА · год
  • Розміри 124,8 × 64,8 × 12,3 мм
  • Маса 142 г

Комплект поставки

Смартфон Motorola Moto Е поставляється в продаж в дуже простий, бюджетної по виглядом і будовою плоскою прямокутною упаковці з тонкого нелакованого білого картону. Коробочка за розмірами зовсім маленька, всередині неї є всього одне відділення з небагатим комплектом аксесуарів.

Власне, вся комплектація складається з одного лише з'єднувального шнура Micro-USB та паперової інструкції. Ніякого зарядного пристрою, не кажучи вже про навушники, в набір, що додається до Motorola Moto Е, не поклали, але це при мінімальній відпускній ціні товару зовсім не дивує.

Зовнішній вигляд і зручність використання

Дизайн смартфона Motorola Moto Е дуже простий, але коли береш цей апарат в руки, від нього все одно чомусь незримо віє благородством - таку річ приємно тримати, це не китайська саморобка на швидку руку. Очевидно, позначаються добре підібрані матеріали, їх якість, та й дизайн пристрою - хоч і мінімалістичний, але все ж в якомусь сенсі стильний. Одним словом, смартфон вийшов симпатичний, нічим не гірше попередніх моделей компанії.

Motorola Moto Е дуже невеликий за розмірами, навіть миниатюрнее, ніж горезвісний Apple iPhone, менше якого, здавалося б, зараз вже мобільного апарату не знайти. Відповідно, смартфон без проблем поміщається в будь-яку руку, навіть жіночу, і в кишені будь-якого розміру йому знайдеться місце.

Motorola Moto Е не так вже й тонкий, товщина його корпуса становить понад 12 мм, але за рахунок похилою задньою спинки і звужуються граней смартфон зовсім не виглядає і не відчувається товстим. У руці апарат добре утримується за рахунок шорсткою матовою тильній поверхні, вона ж не дає смартфону покриватися відбитками пальців. Частина боковин, правда, залишається глянсовою, але цей блискучий обідок настільки вузький, що відбитки на ньому практично не помітні.

Маса Motorola Moto Е досить велика для такої крихітки - апарат несподівано відчувається в руці важким брусочком. За рахунок звужених бічних граней його зручно захоплювати пальцями і піднімати з твердої поверхні (зі столу).

Задня кришка виконана з твердої пластмаси, вона тут знімна, і, на жаль, доводиться визнати, що з цим елементом виявилися деякі недоробки. По-перше, кришку просто неможливо відірвати від корпусу пальцями, вона абсолютно не гнучка і сидить на своїх засувках надзвичайно щільно. Нігті тут не допоможуть, доводиться вдаватися до підручних засобів - наприклад, кутом лінійки можна підчепити кришку в районі роз'єму Micro-USB і далі провести нею по всьому периметру, отщелківая кріплення. Не дуже приємна процедура, і незрозуміло, чому реалізований саме такий спосіб кріплення задньої кришки.

По-друге, незважаючи на настільки надійне кріплення, кришка має не дуже тверду посадку - її легко можна трохи посувати пальцем взад-вперед, і вона буде зміщуватися на пару міліметрів уздовж корпусу. Можливо, це всього лише проблеми нашого тестового зразка, але тут справа швидше в матеріалах: кришка абсолютно не гнучка, і через це вона не натягується на кріпильні штирі, еластично згинаючись, а просто нахлопивается на них зверху. У цьому сенсі, мабуть, застосування тонкої і гнучкої пластмаси в знімних елементах краще - вони трохи розтягуються, рівномірно натягуючи на засувки, і сидять через це значно щільніше.

Тим більше стає прикро, коли, відірвавши з величезним зусиллям задню кришку від корпуса, знаходиш під нею лише два щілинних слота для карток, прорізаних в бічній грані. Акумулятор тут надійно захований від користувача, а щілини можна було б прорізати і без необхідності знімати кришку. Втім, якщо згадати, яке колірне розмаїтість цих кришок пропонує Motorola на зміну, то все стає на свої місця.

SIM-карта тут використовується формату Micro-SIM, карту пам'яті можна встановити об'ємом до 32 ГБ, слоти мають підпружинені механізми захоплення, передбачені поглиблення для зручності роботи з картками нігтем.

На тильній поверхні смартфона елементів менше, ніж зазвичай. Тут є віконце камери, але при ньому немає світлодіодного спалаху, а також немає решітки динаміка: він звернений «обличчям» до користувача.

Отвір динаміка забрано поздовжньої решеточкой, прикритої зверху блискучою хромованою вставкою. Цей елемент дизайну повторюється і знизу під екраном, тільки там смужка трохи довше. Апаратних кнопок тут немає - ні механічних, ні сенсорних, одні лише програмні кнопки на екрані.

У верхній частині лицьової панелі поруч з гратами динаміка немає звичного вічка фронтальної камери - тут немає самої фронтальної камери, що в сучасних рішеннях зустрічається вкрай рідко.

Обидві механічні клавіші розташовані у Motorola Moto E на правій грані, один поруч з одним. Вони досить широкі, щоб легко намацувати наосліп, хід клавіш короткий, але виразний, до елементів управління смартфона, в цілому, претензій немає.

Стандартний роз'єм Micro-USB розташований в нижньому торці пристрою. Він, на жаль, не підтримує режим OTG (USB-host), так що ніяких зовнішніх пристроїв до Motorola Moto E підключити не вдасться.

Аудіовихід на навушники стандартного діаметра 3,5 мм врізаний в верхній торець, поруч з ним видніється отвір другого, допоміжного мікрофона. Заглушок на роз'ємах Motorola Moto E немає, так як апарат не забезпечений захистом від занурення в воду. Втім, розробники стверджують, що новинка зможе протистояти водяним бризок, що, напевно, теж непогано. Кріплення для ремінця або брелка на корпусі смартфона також немає.

Що стосується колірних варіантів Motorola Moto E, то їх спочатку всього два: можна придбати смартфон чорного або білого кольору. Для того щоб надати пристрою індивідуальності і фарб, у продажу є безліч різнокольорових задніх кришок, які можуть бути встановлені замість штатної. Ціна такої кришки в фірмовому онлайн-магазині Motorola становить $ 15. Нагадаємо, що і сам смартфон досить недорогий: в базовій комплектації він коштує в тому ж магазині всього $ 129.

екран

Смартфон Motorola Moto Е оснащений непоганий за якістю сенсорної матрицею IPS, прикритої захисним склом Corning Gorilla Glass 3. Фізичні розміри дисплея складають 54 × 96 мм, діагональ - 4,3 дюйма. Дозвіл екрану в точках становить 960 × 540 (HD), показник щільності точок на дюйм досягає значення в 256 ppi.

Яскравість дисплея має як ручну, так і автоматичне регулювання, остання ґрунтується на роботі датчика освітлення. Є у смартфона і датчик наближення, який блокує екран при піднесенні смартфона до вуха. Технологія мультитач дозволяє обробляти 5 одночасних дотиків. На яскравому сонці екран залишається читаємо.

Детальну експертизу з використанням вимірювальних приладів провів редактор розділів « Монітори »І« Проектори та ТВ »Олексій Кудрявцев. Наводимо його експертну думку про екран досліджуваного зразка.

Лицьова поверхня екрану виконана у вигляді скляної пластини з дзеркально-гладкою поверхнею, стійкою до появи подряпин. Судячи з відображення об'єктів противідблискуючі властивості екрану трохи краще, ніж у екрану Google Nexus 7 (2013) (Далі просто Nexus 7). Для наочності наведемо фотографію, на якій в виключених екранах відбивається біла поверхня (зліва - Nexus 7, праворуч - Motorola Moto E, далі їх можна розрізняти за розміром):

Екран у Motorola Moto E навіть трохи темніше (яскравість по фотографіях 86 проти 98 у Nexus 7). Двоїння відображених об'єктів в екрані Motorola Moto E дуже слабке, це свідчить про те, що між шарами екрану (конкретніше між зовнішнім склом і поверхнею РК-матриці) немає повітряного проміжку (екран типу OGS - One Glass Solution). За рахунок меншого числа кордонів (типу скло-повітря) з сильно розрізняються коефіцієнтами заломлення такі екрани краще виглядають в умовах сильної зовнішньої засвітки, але ось їх ремонт у разі потрісканого зовнішнього скла обходиться набагато дорожче, так як міняти доводиться екран цілком. Зауважимо, що у тестованого смартфона противідблискуючі властивості початку притаманні екранів типу OGS посилені спеціальним покриттям проти відблисків (інтерференційним фільтром), це можна визначити по характерному колірному тону екрану в відбитому світлі. На зовнішній поверхні екрану є спеціальне олеофобним (жіроотталківающее) покриття (ефективне, але трохи гірше, ніж у Nexus 7), тому сліди від пальців видаляються легше, а з'являються з меншою швидкістю, ніж у випадку звичайного скла.

При ручному управлінні яскравістю і при виведенні білого поля на весь екран максимальне значення яскравості склало близько 395 кд / м², мінімальне - 15 кд / м². Максимальна яскравість не екстрим висока, але, з огляду на відмінні від осліплення властивості, читаність навіть в сонячний день поза приміщенням повинна бути на хорошому рівні. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного значення. У наявність автоматичне регулювання яскравості по датчику освітленості (він знаходиться зліва від фронтального гучномовця). В автоматичному режимі при зміні зовнішніх умов освітленості яскравість екрану як підвищується, так і знижується. У повній темряві в автоматичному режимі яскравість зменшується до 24 кд / м² (прийнятно), в умовах освітленого штучним світлом офісу (близько 400 лк) яскравість встановлюється на 185 кд / м² (нормально), в яскраво освітленому оточенні (відповідає висвітлення ясним днем ​​поза приміщенням , але без прямого сонячного світла - 20000 лк або трохи більше) - підвищується до 395 кд / м² (тобто до максимуму). Виходить, що функція автоматичного підстроювання яскравості працює коректно. На будь-якому рівні яскравості модуляція підсвічування практично відсутній, тому немає і ніякого мерехтіння екрану.

В даному смартфоні використовується матриця типу IPS. Мікрофотографії демонструють типову для IPS структуру субпикселей:

Для порівняння можна ознайомитися з галереєю мікрофотографій екранів, які використовуються в мобільній техніці.

Екран має хороші кути огляду без значного зсуву кольорів навіть при великих відхиленнях погляду від перпендикуляра до екрану і без інвертування (кормі най-най темних при відхиленні погляду вліво) відтінків. Для порівняння наведемо фотографії, на яких на екрани Motorola Moto E і Nexus 7 виведені однакові зображення, при цьому яскравість екранів спочатку встановлена ​​приблизно на 200 кд / м², а колірний баланс на фотоапараті примусово переключений на 6500 К. Перпендикулярно до екранів біле поле:

Відзначимо хорошу рівномірність яскравості і колірного тону білого поля. І тестова картинка:

Перенесення кольорів хороше і кольору насичені у обох екранів, але картинка на екрані Motorola Moto E трохи затемнена. Тепер під кутом приблизно 45 градусів до площини і до сторони екрану:

Видно, що кольори не сильно змінилися в обох екранів, але у Motorola Moto E контраст зменшився в більшій мірі через сильний зменшення яскравості. І біле поле:

Яскравість під кутом біля екранів зменшилася (як мінімум в 5 разів, виходячи з різниці в витримці), але в разі Motorola Moto E зниження яскравості помітно більше. Чорне поле при відхиленні по діагоналі до розумних кутів висветляєтся слабо і набуває фіолетовий або червоно-фіолетового відтінку. Фотографії нижче це демонструють (яскравість білих ділянок в перпендикулярному площині екранів напрямку однакова!):

І під іншим кутом:

При перпендикулярному погляді рівномірність чорного поля хороша, але не ідеальна, так як по краю екрану в декількох місцях яскравість чорного трохи підвищується:

Контрастність (приблизно в центрі екрану) висока - близько 1 120: 1. Час відгуку при переході чорний-білий-чорний одно 22 мс (13 мс вкл. + 9 мс викл.). Перехід між півтонами сірого 25% і 75% (за чисельним значенням кольору) і назад в сумі займає 37 мс. Побудована по 32 точкам з рівним інтервалом за чисельним значенням відтінки сірого гамма-крива не виявила завалу ні в світлі, ні в тінях. Показник апроксимуючої статечної функції дорівнює 2,36, що вище стандартного значення 2,2, тому зображення буде дещо зетемненно. При цьому реальна гамма-крива практично не відхиляється від статечної залежності:

Колірний обхват близький до sRGB:

Спектри показують, що світлофільтри матриці в помірному ступені підмішують компоненти один до одного:

У підсумку візуально кольору мають природну насиченість. Баланс відтінків на шкалі сірого середній, так як колірна температура вище стандартних 6500 К, відхилення від спектру абсолютно чорного тіла (ΔE) на більшій частині шкали сірого нижче 10, що для споживчого пристрою вважається хорошим показником, але при цьому колірна температура і ΔE істотно змінюються від відтінку до відтінку - це негативно позначається на візуальній оцінці колірного балансу. (Найтемніші області шкали сірого можна не враховувати, так як там баланс кольорів не має великого значення, та й похибка вимірювань колірних характеристик на низькій яскравості велика.)

Підведемо підсумки. Екран має досить високу максимальну яскравість і володіє хорошими антивідблисків властивостями, тому пристроєм без проблем можна буде користуватися поза приміщенням навіть річним сонячним днем. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного рівня. Допустимо використовувати і режим з автоматичним підстроюванням яскравості, що працює адекватно. Також до достоїнств екрану потрібно віднести ефективне олеофобним покриття, відсутність мерехтіння і повітряного проміжку в шарах екрану, хороший контраст, високу стабільність чорного до відхилення погляду від перпендикуляра до площини екрану, близький до sRGB колірний обхват. Значущих недоліків немає. Якість екрану високе.

звук

До звучанню Motorola Moto Е претензій немає. Смартфон видає на подив гучний звук, який залишається чистим у всьому діапазоні частот, навіть низькі пробиваються. У навушниках звук теж гучний і чистий - в настройках є можливість окремо задіяти систему поліпшення звуку в навушниках. У звукових налаштуваннях також є стандартна для Android можливість використовувати еквалайзер з декількома попередньо значеннями і додати віртуальних об'ємних ефектів.

FM-радіо в штатній комплектації смартфона є. Радіо не вміє вести запис програм, і без підключених в якості зовнішньої антени навушників працювати не буде. Диктофон в комплектації, заснованій на чистій ОС Android без будь-яких втручань з боку виробника, зазвичай не має.

Камера

Смартфон Motorola Moto Е оснащений лише однією камерою, тильній, та й та не має ніякої спалаху, що автоматично позбавляє власника апарату можливості отримувати якісні знімки в умовах з поганим освітленням. Камера тут обладнана 5-мегапіксельним модулем, знімає за замовчуванням з здатністю 2592 × 1456 с широкоформатним співвідношенням сторін. Максимальна роздільна здатність відеозйомки становить 864 × 480, можна знімати фото і під час відеозйомки, але тоді вони будуть виходити розміром 1280 × 720.

Список опцій камери невеликий: HDR, спалах, ручний фокус і панорамний знімок. Меню позбавлене підписів, складається з одних лише піктограм, так що спочатку управлятися з ним не дуже зручно. Піктограми з'являються у вигляді графічного кругового меню, якщо зрушити праву частину екрана. Протилежний жест відкриває галерею. Це одне з найбільш незручних в плані наочності меню для управління камерою, і воно присутнє зараз у всіх смартфонах Motorola.

Про якість відеозйомки можна судити за наведеними нижче тестовим роликам.

Далі наводимо тестові знімки, зроблені на камеру Motorola Moto Е, з нашими коментарями за якістю.

Трава зливається відразу ж. Дальні і середні плани абсолютно нерізкі.

Дальні і середні плани абсолютно нерізкі

По краях зображення помітно двоїться - позначається погана оптика.

По краях зображення помітно двоїться - позначається погана оптика

На знімку чи можна знайти різку область.

На знімку чи можна знайти різку область

Шумодав явно додає нерізкості зображення.

Шумодав явно додає нерізкості зображення

Добре видно, що різкої вийшла тільки невелика область в центрі кадру.

Добре видно, що різкої вийшла тільки невелика область в центрі кадру

З макрозйомкою камера не справляється.

Гарного про камеру Сказати рішуче Нічого. В очі відразу кідається зовсім неробочий оптика. На Деяк знімках можна помітіті різкій центр, но по периферії все розмівається, и Досить безладно. Про далекі плани можна і не говорити, тому що істотно різкість починає падати вже з середніх. Сенсор, можливо, не такий поганий, судячи з відсутності помітних шумів в тінях. Хоча в основному там така каша, що складно щось розрізнити.

Діагноз в даному випадку вельми простий: камера практично непридатна для зйомки чого-небудь. Це нагадує перші кроки по створенню камер на кнопкових телефонах, коли 1,3 Мп здавалося вже багато - на тлі 0,3 Мп. Однак найчастіше результати виглядали приблизно однаково: щодо різкий центр і моторошне мило навколо. Можна, звичайно, сподіватися на шлюб конкретного зразка, але камера в цілому явно невдала.

Телефонна частина и комунікації

Смартфон стандартно працює в сучасних мережах 2G GSM і 3G WCDMA; підтримки мереж четвертого покоління (LTE) немає. Комунікаційні можливості апарату реалізовані по мінімуму: тут не підтримуються також ні діапазон Wi-Fi 5 ГГц, ні технологія NFC , Ні підключення зовнішніх пристроїв до порту USB (USB Host, OTG). Можна стандартно організувати бездротову точку доступу через канали Wi-Fi або Bluetooth. Навігаційний модуль вміє працювати як з GPS, так і з вітчизняною системою ГЛОНАСС, апарат демонструє відмінну швидкодію в плані пошуку і установки зв'язку з супутниками.

Мімовільніх Перезавантаження / віключень за годину тестування НЕ спостерігалося, так само як и прігальмовування або зависання системи. Світлодіодного індикатора для оповіщення про статус зарядки і входять події в смартфоні, на жаль, не передбачили.

Промальовування букв и цифр віртуальніх клавіатур Цілком комфортна для управління. Розкладка і розташування клавіш стандартне: перемикання мов тут здійснюється натисканням на спеціальну кнопку із зображенням глобуса, виділеного верхнього ряду з цифрами немає - доведеться кожного разу перемикати розкладку.

ОС та програмне забезпечення

Motorola Moto Е працює в даний момент на програмній платформі Google Android свіжої версії 4.4.2. Тут не встановлено ніяких альтернативних оболонок, так що все меню, іконки, організація робочих столів і функціональність панелі повідомлень тут відповідають «стокової» Google Android ОС.

продуктивність

Апаратна платформа Motorola Moto E будується на базі однокристальної системи (SoC) початкового рівня Qualcomm Snapdragon 200 (MSM8610). Центральний процесор має 2 ядра ARM Cortex-A7, що працюють на частоті 1,2 ГГц (CPU-Z показує 1,19 ГГц). Оперативної пам'яті в пристрої передбачений 1 ГБ, а сховище, доступне користувачеві для завантаження власних файлів, становить близько 2 ГБ. За обробку графіки тут відповідає GPU Adreno 305, якщо судити за даними бенчмарков і CPU-Z - на офіційному ж сайті позначений Adreno 302.

Щоб отримати уявлення про продуктивність платформи тестованого смартфона, проведемо стандартний набір тестів.

Всі результати, отрімані нами при тестуванні смартфона в найсвіжішіх версіях популярних бенчмарков, ми для зручності звелено в табліці. У таблиці зазвічай додається кілька других апаратів з різніх сегментів, такоже протестованіх на аналогічніх останніх версіях бенчмарков (це робиться лишь для наочної ОЦІНКИ отриманий сухих цифр). На жаль, в рамках одного порівняння можна представіті результати з різніх версій бенчмарков, тому «за кадром» залішаються много гідніх и Актуальні моделі - через ті, что смороду свого часу проходили свои «Смуги перешкоду» на попередніх версіях тестових програм.

В цілому, за результатами тестування смартфон Motorola Moto E можна віднести до розряду апаратів з рівнем продуктивності нижче середнього. Зірок з неба смартфон не вистачає, платформа Qualcomm Snapdragon 200 поступається Qualcomm Snapdragon 400, і це помітно. Однак в реальності все не так погано, як в синтетичних тестах, і на поточний момент апаратної продуктивності даного смартфона повинно вистачати для виконання більшості стандартних завдань, які можуть поставити перед ним додатки з Google Play Store. Інтерфейс, до речі, не обтяжений ніякими сторонніми оболонками, показує тут чудеса швидкодії, що приємно дивує.

Заспокоює і той факт, що результати в «нормальному» тесті AnTuTu виявилися ідентичні результатам, продемонстрованим у захищеному від «читерства» з боку виробників варіанті бенчмарка, AnTuTu X (скріншот з результатами в AnTuTu X ми завжди маємо справа від основного).

Результати тестування в MobileXPRT, а також останніх версіях AnTuTu 4.х і GeekBench 3:

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Mobile Xprt 2013
(Більше - краще) 94/97 101/97 100/90 107/87 AnTuTu 4.х
(Більше - краще) 11902 17164 16556 17766 GeekBench 3
(Більше - краще) 323/604 330/1108 329/1135 345/1169

Тестування графічної підсістемі в кроссплатформенную тесті 3DMark:

При тестуванні графічної підсістемі в кроссплатформенную тесті 3DMark для найпродуктівнішіх смартфонів тепер є можлівість запускаті 3DMark в режімі Unlimited, де Дозвіл рендеринга фіксоване на 720p и відключеній VSync (через что ШВИДКІСТЬ может підніматіся вищє 60 fps).

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) 3DMark Ice Storm Extreme
(Більше - краще) 2216 2867 2317 2853 3DMark Ice Storm Unlimited
(Більше - краще) 3746 4682 3956 4706

Результати тестування графічної підсістемі в ігровому тесті Epic Citadel, а такоже Basemark X и Bonsai Benchmark:

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Epic Citadel, High Quality 50,9 fps 57,5 ​​fps 54,4 fps 57,7 fps Epic Citadel, Ultra High Quality 33,7 fps 35, 0 fps 34,8 fps 47,3 fps Bonsai Benchmark 18,5 fps / 1300 25,1 fps / тисяча сімсот п'ятьдесят дев'ять 16 fps / 1115 30 fps / 2139 Basemark X, Medium Quality 3425 4423 3488 4561

Результати тестування в javascript-бенчмарках:

Що стосується бенчмарков для ОЦІНКИ швідкості движка javascript, то Варто всегда делать знижку на ті, что в них результати істотно залежався від браузера, в якому запускаються, так что порівняння может буті Істинно коректний только на однаково ОС и браузерах, а така можлівість є при тестуванні НЕ всегда. У випадка з ОС Android ми всегда намагаємося використовуват Google Chrome.

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) SunSpider
(Мс, менше - краще) 1779 тисяча чотиреста сорок три 1512 1419 Kraken
(Мс, менше - краще) 17388 18788 17302 15735

відтворення відео

Для тестування «всеїдності» при відтворенні відео (включаючі підтрімку різніх кодеків, контейнеров та спеціальніх можливий, например субтітрів) нами застосовуваліся найбільш пошірені формати , Які складають основнову масу наявний в Мережі контенту. Зауважімо, что для мобільніх прістроїв важліво мати підтрімку апаратного декодування відеороліків на Рівні чіпа, оскількі обробіті сучасні варіанти за рахунок одних лишь процесорніх ядер найчастіше Неможливо. Такоже НЕ Варто чекати від мобільного пристрою декодування Всього-Всього, оскількі лідерство по гнучкості Належить ПК, и ніхто НЕ собирается его оскаржувати. Всі результати Зведені в єдину таблицю.

Формат Контейнер, відео, звук MX Video Player Штатний відеоплеєр DVDRip AVI, XviD 720 × 400 2200 Кбіт / с, MP3 + AC3 відтворюється нормально не чути Web-DL SD AVI, XviD 720 × 400 1400 Кбіт / с, MP3 + AC3 відтворюється нормально не чути Web-DL HD MKV, H.264 1280 × 720 3000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + відео відтворюється нормально, звуку нет¹ BDRip 720p MKV, H.264 1280 × 720 4000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + відео відтворюється нормально, звуку нет¹ BDRip 1080p MKV, H.264 1920 × 1080 8000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + вид ео відтворюється нормально, звуку нет¹

¹ звук в MX Video Player відтворювався тільки після перемикання на програмне декодування або в режим Апаратний +; штатний плеєр такого налаштування НЕ має

Для тестування Виведення зображення відеофайлів на екран самого пристрою ми вікорістовувалі набір тестових файлів з переміщаються на одну поділку за кадр стрілкою и прямокутник (див. « Методика тестування прістроїв відтворення и відображення відеосігналу. Версія 1 (для мобільніх прістроїв) »). Знімкі екранах з Витримка в 1 з допомоглі візначіті характер Виведення кадрів відеофайлів з різнімі параметрами: варіюваліся Дозвіл (1280 на 720 (720p) и 1920 на 1080 (1080p) пікселів) и частота кадрів (24, 25, 30, 50 и 60 кадр / с). У тестах ми вікорістовувалі відеоплеєр MX Player в режімі «апаратно +». Результати тесту Зведені в таблицю:

Примітка: Якщо в обох стовпчики Рівномірність и Пропуски віставлені зелені ОЦІНКИ, то це означає, что, швідше за все, при перегляді фільмів артефактів, вікліканіх нерівномірнім чергування и пропуском кадрів, б або не буде видно зовсім, або їх Кількість и помітність НЕ впліватіме на комфортність перегляду. Червоні Позначки вказують на Можливі проблеми, пов'язані з відтворенням відповідніх файлів.

За критерієм виведення кадрів якість відтворення відеофайлів на екрані самого смартфона високе, так як кадри (або групи кадрів) можуть виводитися з більш-менш рівномірним чергуванням інтервалів і без пропусків кадрів. За винятком файлів 1080p з 50 і 60 кадр / с з якими смартфон не справляється. Під час відтворення відеофайлів 720p і 1080p і співвідношенням сторін 16: 9 зображення власне відеофайлу виводиться точно по межі екрану. Відображається на екрані діапазон яскравості відповідає стандартному діапазону 16-235 - в тінях всього пара відтінків не відрізняється по яскравості від чорного кольору, але в світлі відображаються всі градації відтінків.

Час Автономної роботи

Ємність літій-іонної батареї, встановленої в Motorola Moto E, становить зовсім невеликі за сучасними мірками 1980 мА · год. Однак тут варто враховувати, що і екран в даній моделі встановлений далеко на самий енергоємний. За результатами тестів випробуваний продемонстрував середні результати тривалості автономної роботи, нарівні з іншими смартфонами, оснащеними батареями схожою ємності.

Ємність акумулятораРежим читанняРежим відеоРежим 3D-ігор

Motorola Moto E 1 980 мА · год 16 ч. 00 м. 6 ч. 00 м. 4 ч. 45 м. Motorola Moto G 2070 мА · год 15 ч. 20 м. 8 ч . 00 м. 4 ч. 20 м. ZTE nubia Z5 mini 2300 мА · год 11 ч. 05 м. 8 ч. 00 м. 3 ч. 50 м. Nexus 5 2300 мА · год 22 ч. 10 м. 5 ч . 05 м. 3 ч. 45 м. Alcatel OT Idol X 2000 мА · год 10 ч. 00 м. 6 ч. 40 м. 4 ч. 00 м. Fly Luminor IQ453 2000 мА · год 10 ч. 00 м. 7 ч. 00 м. 4 ч. 10 м. Oppo Mirror R819 2000 мА · год 10 ч. 20 м. 8 ч. 20 м. 5 ч. 00 м. Meizu MX3 2400 мА · год 13 ч. 20 м. 8 ч . 00 м. 4 ч. 25 м.

Безперервне читання в програмі FBReader (зі стандартною, світлої темою) при мінімальному комфортному рівні яскравості (яскравість була виставлена ​​на 100 кд / м²) тривало до повного розряду акумулятора близько 16 годин. При безперервному перегляді відео з YouTube у високій якості (HQ) з тим же рівнем яскравості через домашню мережу Wi-Fi апарат протримався 6 годин, а в режимі 3D-ігор - більше 4,5 годин.

підсумок

В черговий раз Motorola видала ринку відмінний по співвідношенню ціни і якості продукт. Так, це далеко не флагман, і навіть не «міцний середнячок»: у нього є лише початковий, базовий набір функцій, без надмірностей, таких як наявність другої камери або NFC. Але є і відверті мінуси: без спалаху, наприклад, камера значно втрачає у функціональності, і це вже не виправити. Проте, співвідношення ціни і якості апарат, безумовно, варто. Як вже говорилося вище, його ціна в онлайновому магазині Motorola чітко визначена продавцем і становить всього лише $ 129 без урахування податків. Це дуже хороша ціна для такого симпатичного і якісного смартфона, та ще й відомого виробника. Смартфон може похвалитися якістю виконання, добротними матеріалами, продуманою функціональністю і стабільної апаратної платформою, нехай і не найпотужнішою. Шкода тільки, що настільки вигідну пропозицію, як зазвичай, недоступно на нашому ринку - доведеться вдаватися до послуг перекупників.

Смартфон Motorola Moto E

Самий бюджетний апарат в лінійці компанії

зміст

В кінці весни компанія Motorola представила свій новий і самий бюджетний з усіх смартфон під назвою Motorola Moto E. Даний апарат працює на базі бюджетної платформи Qualcomm Snapdragon 200 і є прямим продовженням колись описаної нами моделі Motorola Moto G , Тільки ще більш спрощеним. Moto G, до речі, свого часу припав до душі користувачам, і сьогодні ми маємо розібратися, чи гідний новий Moto E увійти в це славнозвісне сімейство.

Смартфон дійсно надзвичайно простий за своїми можливостями, у нього навіть немає фронтальної камери і спалаху, не кажучи вже про підтримку LTE, NFC і тому подібних атрибутів флагманів. Однак він на лаври флагмана і не претендує, зате продається в онлайн-магазині виробника за ціною $ 129, що звучить дуже навіть привабливо. Серед сильних сторін нової моделі можна виділити дуже непоганий за якістю екран, захищений склом Gorilla Glass 3, відмінну швидкодію інтерфейсу, необтяженого будь-якими сторонніми оболонками, і навіть наявність захисту від водяних бризок.

Основні характеристики Motorola Moto E (модель XT1021)

Motorola Moto E Motorola Moto G Huawei Ascend G6 Alcatel Idol 2 mini S Екран 4,3 ", IPS 4,5", IPS 4,5 ", IPS 4,5", IPS Дозвіл 960 × 540, 256 ppi 1280 × 720, 326 ppi 960 × 540, 245 ppi 960 × 540, 245 ppi SoC Qualcomm Snapdragon 200 (2 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 400 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 200 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 400 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц GPU Adreno 302 Adreno 305 Adreno 305 Adreno 305 ОЗУ 1 ГБ 1 ГБ 1 ГБ 1 ГБ Флеш-пам'ять 4 ГБ 8/16 ГБ 4 ГБ 8 ГБ Підтримка карт пам'яті microSD немає microSD microSD Операційна система Google Android 4.4 Google Android 4.4 Google Android 4.3 Google Android 4.3 Акумулятор незнімний, 1980 мА · год незнімний, 2070 мА · год незнімний, 2000. мА · год незнімний, 2000. мА · год Камери тилова (5 Мп; відео 480p) тилова (5 Мп; відео 720p), фронтальна (1,3 Мп) тилова (8 Мп; відео 720p), фронтальна (5 Мп) тилова (8 Мп; відео 1080p), фронтальна (2 Мп) Габарити 125 × 65 × 12,3 мм, 142 г 130 × 66 × 11,6 мм, 143 г 130 × 65 × 7,5 мм, 115 г 130 × 64 × 8,5 мм, 116 г

  • SoC Qualcomm Snapdragon 200, 1,2 ГГц, 2 ядра ARM Cortex-A7
  • GPU Adreno 302
  • Операційна система Android 4.4.2
  • Сенсорний дисплей IPS, 4,3 ", 960 × 540, 256 ppi
  • Оперативна пам'ять (RAM) 1 ГБ, внутрішня пам'ять 4 ГБ
  • Зв'язок GSM GPRS / EDGE 850, 900, 1800, 1900 МГц
  • Зв'язок 3G UMTS / HSPA + 850, 900, 1900, 2100 МГц
  • Передача даних HSPA + до 21 Мбіт / с
  • Bluetooth 4.0 LE
  • Wi-Fi 802.11b / g / n, точка доступу Wi-Fi
  • GPS / ГЛОНАСС
  • Камера 5 Мп
  • Акумулятор 1980 мА · год
  • Розміри 124,8 × 64,8 × 12,3 мм
  • Маса 142 г

Комплект поставки

Смартфон Motorola Moto Е поставляється в продаж в дуже простий, бюджетної по виглядом і будовою плоскою прямокутною упаковці з тонкого нелакованого білого картону. Коробочка за розмірами зовсім маленька, всередині неї є всього одне відділення з небагатим комплектом аксесуарів.

Власне, вся комплектація складається з одного лише з'єднувального шнура Micro-USB та паперової інструкції. Ніякого зарядного пристрою, не кажучи вже про навушники, в набір, що додається до Motorola Moto Е, не поклали, але це при мінімальній відпускній ціні товару зовсім не дивує.

Зовнішній вигляд і зручність використання

Дизайн смартфона Motorola Moto Е дуже простий, але коли береш цей апарат в руки, від нього все одно чомусь незримо віє благородством - таку річ приємно тримати, це не китайська саморобка на швидку руку. Очевидно, позначаються добре підібрані матеріали, їх якість, та й дизайн пристрою - хоч і мінімалістичний, але все ж в якомусь сенсі стильний. Одним словом, смартфон вийшов симпатичний, нічим не гірше попередніх моделей компанії.

Motorola Moto Е дуже невеликий за розмірами, навіть миниатюрнее, ніж горезвісний Apple iPhone, менше якого, здавалося б, зараз вже мобільного апарату не знайти. Відповідно, смартфон без проблем поміщається в будь-яку руку, навіть жіночу, і в кишені будь-якого розміру йому знайдеться місце.

Motorola Moto Е не так вже й тонкий, товщина його корпуса становить понад 12 мм, але за рахунок похилою задньою спинки і звужуються граней смартфон зовсім не виглядає і не відчувається товстим. У руці апарат добре утримується за рахунок шорсткою матовою тильній поверхні, вона ж не дає смартфону покриватися відбитками пальців. Частина боковин, правда, залишається глянсовою, але цей блискучий обідок настільки вузький, що відбитки на ньому практично не помітні.

Маса Motorola Moto Е досить велика для такої крихітки - апарат несподівано відчувається в руці важким брусочком. За рахунок звужених бічних граней його зручно захоплювати пальцями і піднімати з твердої поверхні (зі столу).

Задня кришка виконана з твердої пластмаси, вона тут знімна, і, на жаль, доводиться визнати, що з цим елементом виявилися деякі недоробки. По-перше, кришку просто неможливо відірвати від корпусу пальцями, вона абсолютно не гнучка і сидить на своїх засувках надзвичайно щільно. Нігті тут не допоможуть, доводиться вдаватися до підручних засобів - наприклад, кутом лінійки можна підчепити кришку в районі роз'єму Micro-USB і далі провести нею по всьому периметру, отщелківая кріплення. Не дуже приємна процедура, і незрозуміло, чому реалізований саме такий спосіб кріплення задньої кришки.

По-друге, незважаючи на настільки надійне кріплення, кришка має не дуже тверду посадку - її легко можна трохи посувати пальцем взад-вперед, і вона буде зміщуватися на пару міліметрів уздовж корпусу. Можливо, це всього лише проблеми нашого тестового зразка, але тут справа швидше в матеріалах: кришка абсолютно не гнучка, і через це вона не натягується на кріпильні штирі, еластично згинаючись, а просто нахлопивается на них зверху. У цьому сенсі, мабуть, застосування тонкої і гнучкої пластмаси в знімних елементах краще - вони трохи розтягуються, рівномірно натягуючи на засувки, і сидять через це значно щільніше.

Тим більше стає прикро, коли, відірвавши з величезним зусиллям задню кришку від корпуса, знаходиш під нею лише два щілинних слота для карток, прорізаних в бічній грані. Акумулятор тут надійно захований від користувача, а щілини можна було б прорізати і без необхідності знімати кришку. Втім, якщо згадати, яке колірне розмаїтість цих кришок пропонує Motorola на зміну, то все стає на свої місця.

SIM-карта тут використовується формату Micro-SIM, карту пам'яті можна встановити об'ємом до 32 ГБ, слоти мають підпружинені механізми захоплення, передбачені поглиблення для зручності роботи з картками нігтем.

На тильній поверхні смартфона елементів менше, ніж зазвичай. Тут є віконце камери, але при ньому немає світлодіодного спалаху, а також немає решітки динаміка: він звернений «обличчям» до користувача.

Отвір динаміка забрано поздовжньої решеточкой, прикритої зверху блискучою хромованою вставкою. Цей елемент дизайну повторюється і знизу під екраном, тільки там смужка трохи довше. Апаратних кнопок тут немає - ні механічних, ні сенсорних, одні лише програмні кнопки на екрані.

У верхній частині лицьової панелі поруч з гратами динаміка немає звичного вічка фронтальної камери - тут немає самої фронтальної камери, що в сучасних рішеннях зустрічається вкрай рідко.

Обидві механічні клавіші розташовані у Motorola Moto E на правій грані, один поруч з одним. Вони досить широкі, щоб легко намацувати наосліп, хід клавіш короткий, але виразний, до елементів управління смартфона, в цілому, претензій немає.

Стандартний роз'єм Micro-USB розташований в нижньому торці пристрою. Він, на жаль, не підтримує режим OTG (USB-host), так що ніяких зовнішніх пристроїв до Motorola Moto E підключити не вдасться.

Аудіовихід на навушники стандартного діаметра 3,5 мм врізаний в верхній торець, поруч з ним видніється отвір другого, допоміжного мікрофона. Заглушок на роз'ємах Motorola Moto E немає, так як апарат не забезпечений захистом від занурення в воду. Втім, розробники стверджують, що новинка зможе протистояти водяним бризок, що, напевно, теж непогано. Кріплення для ремінця або брелка на корпусі смартфона також немає.

Що стосується колірних варіантів Motorola Moto E, то їх спочатку всього два: можна придбати смартфон чорного або білого кольору. Для того щоб надати пристрою індивідуальності і фарб, у продажу є безліч різнокольорових задніх кришок, які можуть бути встановлені замість штатної. Ціна такої кришки в фірмовому онлайн-магазині Motorola становить $ 15. Нагадаємо, що і сам смартфон досить недорогий: в базовій комплектації він коштує в тому ж магазині всього $ 129.

екран

Смартфон Motorola Moto Е оснащений непоганий за якістю сенсорної матрицею IPS, прикритої захисним склом Corning Gorilla Glass 3. Фізичні розміри дисплея складають 54 × 96 мм, діагональ - 4,3 дюйма. Дозвіл екрану в точках становить 960 × 540 (HD), показник щільності точок на дюйм досягає значення в 256 ppi.

Яскравість дисплея має як ручну, так і автоматичне регулювання, остання ґрунтується на роботі датчика освітлення. Є у смартфона і датчик наближення, який блокує екран при піднесенні смартфона до вуха. Технологія мультитач дозволяє обробляти 5 одночасних дотиків. На яскравому сонці екран залишається читаємо.

Детальну експертизу з використанням вимірювальних приладів провів редактор розділів « Монітори »І« Проектори та ТВ »Олексій Кудрявцев. Наводимо його експертну думку про екран досліджуваного зразка.

Лицьова поверхня екрану виконана у вигляді скляної пластини з дзеркально-гладкою поверхнею, стійкою до появи подряпин. Судячи з відображення об'єктів противідблискуючі властивості екрану трохи краще, ніж у екрану Google Nexus 7 (2013) (Далі просто Nexus 7). Для наочності наведемо фотографію, на якій в виключених екранах відбивається біла поверхня (зліва - Nexus 7, праворуч - Motorola Moto E, далі їх можна розрізняти за розміром):

Екран у Motorola Moto E навіть трохи темніше (яскравість по фотографіях 86 проти 98 у Nexus 7). Двоїння відображених об'єктів в екрані Motorola Moto E дуже слабке, це свідчить про те, що між шарами екрану (конкретніше між зовнішнім склом і поверхнею РК-матриці) немає повітряного проміжку (екран типу OGS - One Glass Solution). За рахунок меншого числа кордонів (типу скло-повітря) з сильно розрізняються коефіцієнтами заломлення такі екрани краще виглядають в умовах сильної зовнішньої засвітки, але ось їх ремонт у разі потрісканого зовнішнього скла обходиться набагато дорожче, так як міняти доводиться екран цілком. Зауважимо, що у тестованого смартфона противідблискуючі властивості початку притаманні екранів типу OGS посилені спеціальним покриттям проти відблисків (інтерференційним фільтром), це можна визначити по характерному колірному тону екрану в відбитому світлі. На зовнішній поверхні екрану є спеціальне олеофобним (жіроотталківающее) покриття (ефективне, але трохи гірше, ніж у Nexus 7), тому сліди від пальців видаляються легше, а з'являються з меншою швидкістю, ніж у випадку звичайного скла.

При ручному управлінні яскравістю і при виведенні білого поля на весь екран максимальне значення яскравості склало близько 395 кд / м², мінімальне - 15 кд / м². Максимальна яскравість не екстрим висока, але, з огляду на відмінні від осліплення властивості, читаність навіть в сонячний день поза приміщенням повинна бути на хорошому рівні. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного значення. У наявність автоматичне регулювання яскравості по датчику освітленості (він знаходиться зліва від фронтального гучномовця). В автоматичному режимі при зміні зовнішніх умов освітленості яскравість екрану як підвищується, так і знижується. У повній темряві в автоматичному режимі яскравість зменшується до 24 кд / м² (прийнятно), в умовах освітленого штучним світлом офісу (близько 400 лк) яскравість встановлюється на 185 кд / м² (нормально), в яскраво освітленому оточенні (відповідає висвітлення ясним днем ​​поза приміщенням , але без прямого сонячного світла - 20000 лк або трохи більше) - підвищується до 395 кд / м² (тобто до максимуму). Виходить, що функція автоматичного підстроювання яскравості працює коректно. На будь-якому рівні яскравості модуляція підсвічування практично відсутній, тому немає і ніякого мерехтіння екрану.

В даному смартфоні використовується матриця типу IPS. Мікрофотографії демонструють типову для IPS структуру субпикселей:

Для порівняння можна ознайомитися з галереєю мікрофотографій екранів, які використовуються в мобільній техніці.

Екран має хороші кути огляду без значного зсуву кольорів навіть при великих відхиленнях погляду від перпендикуляра до екрану і без інвертування (кормі най-най темних при відхиленні погляду вліво) відтінків. Для порівняння наведемо фотографії, на яких на екрани Motorola Moto E і Nexus 7 виведені однакові зображення, при цьому яскравість екранів спочатку встановлена ​​приблизно на 200 кд / м², а колірний баланс на фотоапараті примусово переключений на 6500 К. Перпендикулярно до екранів біле поле:

Відзначимо хорошу рівномірність яскравості і колірного тону білого поля. І тестова картинка:

Перенесення кольорів хороше і кольору насичені у обох екранів, але картинка на екрані Motorola Moto E трохи затемнена. Тепер під кутом приблизно 45 градусів до площини і до сторони екрану:

Видно, що кольори не сильно змінилися в обох екранів, але у Motorola Moto E контраст зменшився в більшій мірі через сильний зменшення яскравості. І біле поле:

Яскравість під кутом біля екранів зменшилася (як мінімум в 5 разів, виходячи з різниці в витримці), але в разі Motorola Moto E зниження яскравості помітно більше. Чорне поле при відхиленні по діагоналі до розумних кутів висветляєтся слабо і набуває фіолетовий або червоно-фіолетового відтінку. Фотографії нижче це демонструють (яскравість білих ділянок в перпендикулярному площині екранів напрямку однакова!):

І під іншим кутом:

При перпендикулярному погляді рівномірність чорного поля хороша, але не ідеальна, так як по краю екрану в декількох місцях яскравість чорного трохи підвищується:

Контрастність (приблизно в центрі екрану) висока - близько 1 120: 1. Час відгуку при переході чорний-білий-чорний одно 22 мс (13 мс вкл. + 9 мс викл.). Перехід між півтонами сірого 25% і 75% (за чисельним значенням кольору) і назад в сумі займає 37 мс. Побудована по 32 точкам з рівним інтервалом за чисельним значенням відтінки сірого гамма-крива не виявила завалу ні в світлі, ні в тінях. Показник апроксимуючої статечної функції дорівнює 2,36, що вище стандартного значення 2,2, тому зображення буде дещо зетемненно. При цьому реальна гамма-крива практично не відхиляється від статечної залежності:

Колірний обхват близький до sRGB:

Спектри показують, що світлофільтри матриці в помірному ступені підмішують компоненти один до одного:

У підсумку візуально кольору мають природну насиченість. Баланс відтінків на шкалі сірого середній, так як колірна температура вище стандартних 6500 К, відхилення від спектру абсолютно чорного тіла (ΔE) на більшій частині шкали сірого нижче 10, що для споживчого пристрою вважається хорошим показником, але при цьому колірна температура і ΔE істотно змінюються від відтінку до відтінку - це негативно позначається на візуальній оцінці колірного балансу. (Найтемніші області шкали сірого можна не враховувати, так як там баланс кольорів не має великого значення, та й похибка вимірювань колірних характеристик на низькій яскравості велика.)

Підведемо підсумки. Екран має досить високу максимальну яскравість і володіє хорошими антивідблисків властивостями, тому пристроєм без проблем можна буде користуватися поза приміщенням навіть річним сонячним днем. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного рівня. Допустимо використовувати і режим з автоматичним підстроюванням яскравості, що працює адекватно. Також до достоїнств екрану потрібно віднести ефективне олеофобним покриття, відсутність мерехтіння і повітряного проміжку в шарах екрану, хороший контраст, високу стабільність чорного до відхилення погляду від перпендикуляра до площини екрану, близький до sRGB колірний обхват. Значущих недоліків немає. Якість екрану високе.

звук

До звучанню Motorola Moto Е претензій немає. Смартфон видає на подив гучний звук, який залишається чистим у всьому діапазоні частот, навіть низькі пробиваються. У навушниках звук теж гучний і чистий - в настройках є можливість окремо задіяти систему поліпшення звуку в навушниках. У звукових налаштуваннях також є стандартна для Android можливість використовувати еквалайзер з декількома попередньо значеннями і додати віртуальних об'ємних ефектів.

FM-радіо в штатній комплектації смартфона є. Радіо не вміє вести запис програм, і без підключених в якості зовнішньої антени навушників працювати не буде. Диктофон в комплектації, заснованій на чистій ОС Android без будь-яких втручань з боку виробника, зазвичай не має.

Камера

Смартфон Motorola Moto Е оснащений лише однією камерою, тильній, та й та не має ніякої спалаху, що автоматично позбавляє власника апарату можливості отримувати якісні знімки в умовах з поганим освітленням. Камера тут обладнана 5-мегапіксельним модулем, знімає за замовчуванням з здатністю 2592 × 1456 с широкоформатним співвідношенням сторін. Максимальна роздільна здатність відеозйомки становить 864 × 480, можна знімати фото і під час відеозйомки, але тоді вони будуть виходити розміром 1280 × 720.

Список опцій камери невеликий: HDR, спалах, ручний фокус і панорамний знімок. Меню позбавлене підписів, складається з одних лише піктограм, так що спочатку управлятися з ним не дуже зручно. Піктограми з'являються у вигляді графічного кругового меню, якщо зрушити праву частину екрана. Протилежний жест відкриває галерею. Це одне з найбільш незручних в плані наочності меню для управління камерою, і воно присутнє зараз у всіх смартфонах Motorola.

Про якість відеозйомки можна судити за наведеними нижче тестовим роликам.

Далі наводимо тестові знімки, зроблені на камеру Motorola Moto Е, з нашими коментарями за якістю.

Трава зливається відразу ж. Дальні і середні плани абсолютно нерізкі.

Дальні і середні плани абсолютно нерізкі

По краях зображення помітно двоїться - позначається погана оптика.

По краях зображення помітно двоїться - позначається погана оптика

На знімку чи можна знайти різку область.

На знімку чи можна знайти різку область

Шумодав явно додає нерізкості зображення.

Шумодав явно додає нерізкості зображення

Добре видно, що різкої вийшла тільки невелика область в центрі кадру.

Добре видно, що різкої вийшла тільки невелика область в центрі кадру

З макрозйомкою камера не справляється.

Гарного про камеру сказати рішуче нічого. В очі відразу кидається зовсім неробоча оптика. На деяких знімках можна помітити різкий центр, але по периферії все розмивається, і досить безладно. Про далекі плани можна і не говорити, тому що істотно різкість починає падати вже з середніх. Сенсор, можливо, не такий поганий, судячи з відсутності помітних шумів в тінях. Хоча в основному там така каша, що складно щось розрізнити.

Діагноз в даному випадку вельми простий: камера практично непридатна для зйомки чого-небудь. Це нагадує перші кроки по створенню камер на кнопкових телефонах, коли 1,3 Мп здавалося вже багато - на тлі 0,3 Мп. Однак найчастіше результати виглядали приблизно однаково: щодо різкий центр і моторошне мило навколо. Можна, звичайно, сподіватися на шлюб конкретного зразка, але камера в цілому явно невдала.

Телефонна частина і комунікації

Смартфон стандартно працює в сучасних мережах 2G GSM і 3G WCDMA; підтримки мереж четвертого покоління (LTE) немає. Комунікаційні можливості апарату реалізовані по мінімуму: тут не підтримуються також ні діапазон Wi-Fi 5 ГГц, ні технологія NFC , Ні підключення зовнішніх пристроїв до порту USB (USB Host, OTG). Можна стандартно організувати бездротову точку доступу через канали Wi-Fi або Bluetooth. Навігаційний модуль вміє працювати як з GPS, так і з вітчизняною системою ГЛОНАСС, апарат демонструє відмінну швидкодію в плані пошуку і установки зв'язку з супутниками.

Мимовільних перезавантажень / виключень за час тестування не спостерігалося, так само як і пригальмовування або зависань системи. Світлодіодного індикатора для оповіщення про статус зарядки і входять події в смартфоні, на жаль, не передбачили.

Промальовування букв і цифр віртуальних клавіатур цілком комфортна для управління. Розкладка і розташування клавіш стандартне: перемикання мов тут здійснюється натисканням на спеціальну кнопку із зображенням глобуса, виділеного верхнього ряду з цифрами немає - доведеться кожного разу перемикати розкладку.

ОС та програмне забезпечення

Motorola Moto Е працює в даний момент на програмній платформі Google Android свіжої версії 4.4.2. Тут не встановлено ніяких альтернативних оболонок, так що все меню, іконки, організація робочих столів і функціональність панелі повідомлень тут відповідають «стокової» Google Android ОС.

продуктивність

Апаратна платформа Motorola Moto E будується на базі однокристальної системи (SoC) початкового рівня Qualcomm Snapdragon 200 (MSM8610). Центральний процесор має 2 ядра ARM Cortex-A7, що працюють на частоті 1,2 ГГц (CPU-Z показує 1,19 ГГц). Оперативної пам'яті в пристрої передбачений 1 ГБ, а сховище, доступне користувачеві для завантаження власних файлів, становить близько 2 ГБ. За обробку графіки тут відповідає GPU Adreno 305, якщо судити за даними бенчмарков і CPU-Z - на офіційному ж сайті позначений Adreno 302.

Щоб отримати уявлення про продуктивність платформи тестованого смартфона, проведемо стандартний набір тестів.

Всі результати, отримані нами при тестуванні смартфона в найсвіжіших версіях популярних бенчмарков, ми для зручності звели в таблиці. У таблицю зазвичай додається кілька інших апаратів з різних сегментів, також протестованих на аналогічних останніх версіях бенчмарков (це робиться лише для наочної оцінки отриманих сухих цифр). На жаль, в рамках одного порівняння можна представити результати з різних версій бенчмарков, тому «за кадром» залишаються багато гідних і актуальні моделі - через те, що вони свого часу проходили свої «смуги перешкод» на попередніх версіях тестових програм.

В цілому, за результатами тестування смартфон Motorola Moto E можна віднести до розряду апаратів з рівнем продуктивності нижче середнього. Зірок з неба смартфон не вистачає, платформа Qualcomm Snapdragon 200 поступається Qualcomm Snapdragon 400, і це помітно. Однак в реальності все не так погано, як в синтетичних тестах, і на поточний момент апаратної продуктивності даного смартфона повинно вистачати для виконання більшості стандартних завдань, які можуть поставити перед ним додатки з Google Play Store. Інтерфейс, до речі, не обтяжений ніякими сторонніми оболонками, показує тут чудеса швидкодії, що приємно дивує.

Заспокоює і той факт, що результати в «нормальному» тесті AnTuTu виявилися ідентичні результатам, продемонстрованим у захищеному від «читерства» з боку виробників варіанті бенчмарка, AnTuTu X (скріншот з результатами в AnTuTu X ми завжди маємо справа від основного).

Результати тестування в MobileXPRT, а також останніх версіях AnTuTu 4.х і GeekBench 3:

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Mobile Xprt 2013
(Більше - краще) 94/97 101/97 100/90 107/87 AnTuTu 4.х
(Більше - краще) 11902 17164 16556 17766 GeekBench 3
(Більше - краще) 323/604 330/1108 329/1135 345/1169

Тестування графічної підсистеми в кроссплатформенную тесті 3DMark:

При тестуванні графічної підсистеми в кроссплатформенную тесті 3DMark для найпродуктивніших смартфонів тепер є можливість запускати 3DMark в режимі Unlimited, де дозвіл рендеринга фіксоване на 720p і відключений VSync (через що швидкість може підніматися вище 60 fps).

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) 3DMark Ice Storm Extreme
(Більше - краще) 2216 2867 2317 2853 3DMark Ice Storm Unlimited
(Більше - краще) 3746 4682 3956 4706

Результати тестування графічної підсистеми в ігровому тесті Epic Citadel, а також Basemark X і Bonsai Benchmark:

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Epic Citadel, High Quality 50,9 fps 57,5 ​​fps 54,4 fps 57,7 fps Epic Citadel, Ultra High Quality 33,7 fps 35, 0 fps 34,8 fps 47,3 fps Bonsai Benchmark 18,5 fps / 1300 25,1 fps / тисяча сімсот п'ятьдесят дев'ять 16 fps / 1115 30 fps / 2139 Basemark X, Medium Quality 3425 4423 3488 4561

Результати тестування в javascript-бенчмарках:

Що стосується бенчмарков для оцінки швидкості движка javascript, то варто завжди робити знижку на те, що в них результати істотно залежать від браузера, в якому запускаються, так що порівняння може бути істинно коректним тільки на однакових ОС і браузерах, а така можливість є при тестуванні не завжди. У випадку з ОС Android ми завжди намагаємося використовувати Google Chrome.

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) SunSpider
(Мс, менше - краще) 1779 тисяча чотиреста сорок три 1512 1419 Kraken
(Мс, менше - краще) 17388 18788 17302 15735

відтворення відео

Для тестування «всеїдності» при відтворенні відео (включаючи підтримку різних кодеків, контейнерів та спеціальних можливостей, наприклад субтитрів) нами застосовувалися найбільш поширені формати , Які складають основну масу наявного в Мережі контенту. Зауважимо, що для мобільних пристроїв важливо мати підтримку апаратного декодування відеороликів на рівні чіпа, оскільки обробити сучасні варіанти за рахунок одних лише процесорних ядер найчастіше неможливо. Також не варто чекати від мобільного пристрою декодування всього-всього, оскільки лідерство по гнучкості належить ПК, і ніхто не збирається його оскаржувати. Всі результати зведені в єдину таблицю.

Формат Контейнер, відео, звук MX Video Player Штатний відеоплеєр DVDRip AVI, XviD 720 × 400 2200 Кбіт / с, MP3 + AC3 відтворюється нормально не чути Web-DL SD AVI, XviD 720 × 400 1400 Кбіт / с, MP3 + AC3 відтворюється нормально не чути Web-DL HD MKV, H.264 1280 × 720 3000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + відео відтворюється нормально, звуку нет¹ BDRip 720p MKV, H.264 1280 × 720 4000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + відео відтворюється нормально, звуку нет¹ BDRip 1080p MKV, H.264 1920 × 1080 8000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + вид ео відтворюється нормально, звуку нет¹

¹ звук в MX Video Player відтворювався тільки після перемикання на програмне декодування або в режим Апаратний +; штатний плеєр такого налаштування не має

Для тестування виведення зображення відеофайлів на екран самого пристрою ми використовували набір тестових файлів з переміщаються на одну поділку за кадр стрілкою і прямокутником (див. « Методика тестування пристроїв відтворення і відображення відеосигналу. Версія 1 (для мобільних пристроїв) »). Знімки екрану з витримкою в 1 з допомогли визначити характер виведення кадрів відеофайлів з різними параметрами: варіювалися дозвіл (1280 на 720 (720p) і 1920 на 1080 (1080p) пікселів) і частота кадрів (24, 25, 30, 50 і 60 кадр / с). У тестах ми використовували відеоплеєр MX Player в режимі «Апаратний +». Результати тесту зведені в таблицю:

Примітка: Якщо в обох стовпчиках Рівномірність і Пропуски виставлені зелені оцінки, то це означає, що, швидше за все, при перегляді фільмів артефактів, викликаних нерівномірним чергуванням і пропуском кадрів, або не буде видно зовсім, або їх кількість і помітність не впливатиме на комфортність перегляду. Червоні позначки вказують на можливі проблеми, пов'язані з відтворенням відповідних файлів.

За критерієм виведення кадрів якість відтворення відеофайлів на екрані самого смартфона високе, так як кадри (або групи кадрів) можуть виводитися з більш-менш рівномірним чергуванням інтервалів і без пропусків кадрів. За винятком файлів 1080p з 50 і 60 кадр / с з якими смартфон не справляється. Під час відтворення відеофайлів 720p і 1080p і співвідношенням сторін 16: 9 зображення власне відеофайлу виводиться точно по межі екрану. Відображається на екрані діапазон яскравості відповідає стандартному діапазону 16-235 - в тінях всього пара відтінків не відрізняється по яскравості від чорного кольору, але в світлі відображаються всі градації відтінків.

Час автономної роботи

Ємність літій-іонної батареї, встановленої в Motorola Moto E, становить зовсім невеликі за сучасними мірками 1980 мА · год. Однак тут варто враховувати, що і екран в даній моделі встановлений далеко на самий енергоємний. За результатами тестів випробуваний продемонстрував середні результати тривалості автономної роботи, нарівні з іншими смартфонами, оснащеними батареями схожою ємності.

Ємність акумулятораРежим читанняРежим відеоРежим 3D-ігор

Motorola Moto E 1 980 мА · год 16 ч. 00 м. 6 ч. 00 м. 4 ч. 45 м. Motorola Moto G 2070 мА · год 15 ч. 20 м. 8 ч . 00 м. 4 ч. 20 м. ZTE nubia Z5 mini 2300 мА · год 11 ч. 05 м. 8 ч. 00 м. 3 ч. 50 м. Nexus 5 2300 мА · год 22 ч. 10 м. 5 ч . 05 м. 3 ч. 45 м. Alcatel OT Idol X 2000 мА · год 10 ч. 00 м. 6 ч. 40 м. 4 ч. 00 м. Fly Luminor IQ453 2000 мА · год 10 ч. 00 м. 7 ч. 00 м. 4 ч. 10 м. Oppo Mirror R819 2000 мА · год 10 ч. 20 м. 8 ч. 20 м. 5 ч. 00 м. Meizu MX3 2400 мА · год 13 ч. 20 м. 8 ч . 00 м. 4 ч. 25 м.

Безперервне читання в програмі FBReader (зі стандартною, світлої темою) при мінімальному комфортному рівні яскравості (яскравість була виставлена ​​на 100 кд / м²) тривало до повного розряду акумулятора близько 16 годин. При безперервному перегляді відео з YouTube у високій якості (HQ) з тим же рівнем яскравості через домашню мережу Wi-Fi апарат протримався 6 годин, а в режимі 3D-ігор - більше 4,5 годин.

підсумок

В черговий раз Motorola видала ринку відмінний по співвідношенню ціни і якості продукт. Так, це далеко не флагман, і навіть не «міцний середнячок»: у нього є лише початковий, базовий набір функцій, без надмірностей, таких як наявність другої камери або NFC. Але є і відверті мінуси: без спалаху, наприклад, камера значно втрачає у функціональності, і це вже не виправити. Проте, співвідношення ціни і якості апарат, безумовно, варто. Як вже говорилося вище, його ціна в онлайновому магазині Motorola чітко визначена продавцем і становить всього лише $ 129 без урахування податків. Це дуже хороша ціна для такого симпатичного і якісного смартфона, та ще й відомого виробника. Смартфон може похвалитися якістю виконання, добротними матеріалами, продуманою функціональністю і стабільної апаратної платформою, нехай і не найпотужнішою. Шкода тільки, що настільки вигідну пропозицію, як зазвичай, недоступно на нашому ринку - доведеться вдаватися до послуг перекупників.

Смартфон Motorola Moto E

Самий бюджетний апарат в лінійці компанії

зміст

В кінці весни компанія Motorola представила свій новий і самий бюджетний з усіх смартфон під назвою Motorola Moto E. Даний апарат працює на базі бюджетної платформи Qualcomm Snapdragon 200 і є прямим продовженням колись описаної нами моделі Motorola Moto G , Тільки ще більш спрощеним. Moto G, до речі, свого часу припав до душі користувачам, і сьогодні ми маємо розібратися, чи гідний новий Moto E увійти в це славнозвісне сімейство.

Смартфон дійсно надзвичайно простий за своїми можливостями, у нього навіть немає фронтальної камери і спалаху, не кажучи вже про підтримку LTE, NFC і тому подібних атрибутів флагманів. Однак він на лаври флагмана і не претендує, зате продається в онлайн-магазині виробника за ціною $ 129, що звучить дуже навіть привабливо. Серед сильних сторін нової моделі можна виділити дуже непоганий за якістю екран, захищений склом Gorilla Glass 3, відмінну швидкодію інтерфейсу, необтяженого будь-якими сторонніми оболонками, і навіть наявність захисту від водяних бризок.

Основні характеристики Motorola Moto E (модель XT1021)

Motorola Moto E Motorola Moto G Huawei Ascend G6 Alcatel Idol 2 mini S Екран 4,3 ", IPS 4,5", IPS 4,5 ", IPS 4,5", IPS Дозвіл 960 × 540, 256 ppi 1280 × 720, 326 ppi 960 × 540, 245 ppi 960 × 540, 245 ppi SoC Qualcomm Snapdragon 200 (2 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 400 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 200 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 400 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц GPU Adreno 302 Adreno 305 Adreno 305 Adreno 305 ОЗУ 1 ГБ 1 ГБ 1 ГБ 1 ГБ Флеш-пам'ять 4 ГБ 8/16 ГБ 4 ГБ 8 ГБ Підтримка карт пам'яті microSD немає microSD microSD Операційна система Google Android 4.4 Google Android 4.4 Google Android 4.3 Google Android 4.3 Акумулятор незнімний, 1980 мА · год незнімний, 2070 мА · год незнімний, 2000. мА · год незнімний, 2000. мА · год Камери тилова (5 Мп; відео 480p) тилова (5 Мп; відео 720p), фронтальна (1,3 Мп) тилова (8 Мп; відео 720p), фронтальна (5 Мп) тилова (8 Мп; відео 1080p), фронтальна (2 Мп) Габарити 125 × 65 × 12,3 мм, 142 г 130 × 66 × 11,6 мм, 143 г 130 × 65 × 7,5 мм, 115 г 130 × 64 × 8,5 мм, 116 г

  • SoC Qualcomm Snapdragon 200, 1,2 ГГц, 2 ядра ARM Cortex-A7
  • GPU Adreno 302
  • Операційна система Android 4.4.2
  • Сенсорний дисплей IPS, 4,3 ", 960 × 540, 256 ppi
  • Оперативна пам'ять (RAM) 1 ГБ, внутрішня пам'ять 4 ГБ
  • Зв'язок GSM GPRS / EDGE 850, 900, 1800, 1900 МГц
  • Зв'язок 3G UMTS / HSPA + 850, 900, 1900, 2100 МГц
  • Передача даних HSPA + до 21 Мбіт / с
  • Bluetooth 4.0 LE
  • Wi-Fi 802.11b / g / n, точка доступу Wi-Fi
  • GPS / ГЛОНАСС
  • Камера 5 Мп
  • Акумулятор 1980 мА · год
  • Розміри 124,8 × 64,8 × 12,3 мм
  • Маса 142 г

Комплект поставки

Смартфон Motorola Moto Е поставляється в продаж в дуже простий, бюджетної по виглядом і будовою плоскою прямокутною упаковці з тонкого нелакованого білого картону. Коробочка за розмірами зовсім маленька, всередині неї є всього одне відділення з небагатим комплектом аксесуарів.

Власне, вся комплектація складається з одного лише з'єднувального шнура Micro-USB та паперової інструкції. Ніякого зарядного пристрою, не кажучи вже про навушники, в набір, що додається до Motorola Moto Е, не поклали, але це при мінімальній відпускній ціні товару зовсім не дивує.

Зовнішній вигляд і зручність використання

Дизайн смартфона Motorola Moto Е дуже простий, але коли береш цей апарат в руки, від нього все одно чомусь незримо віє благородством - таку річ приємно тримати, це не китайська саморобка на швидку руку. Очевидно, позначаються добре підібрані матеріали, їх якість, та й дизайн пристрою - хоч і мінімалістичний, але все ж в якомусь сенсі стильний. Одним словом, смартфон вийшов симпатичний, нічим не гірше попередніх моделей компанії.

Motorola Moto Е дуже невеликий за розмірами, навіть миниатюрнее, ніж горезвісний Apple iPhone, менше якого, здавалося б, зараз вже мобільного апарату не знайти. Відповідно, смартфон без проблем поміщається в будь-яку руку, навіть жіночу, і в кишені будь-якого розміру йому знайдеться місце.

Motorola Moto Е не так вже й тонкий, товщина його корпуса становить понад 12 мм, але за рахунок похилою задньою спинки і звужуються граней смартфон зовсім не виглядає і не відчувається товстим. У руці апарат добре утримується за рахунок шорсткою матовою тильній поверхні, вона ж не дає смартфону покриватися відбитками пальців. Частина боковин, правда, залишається глянсовою, але цей блискучий обідок настільки вузький, що відбитки на ньому практично не помітні.

Маса Motorola Moto Е досить велика для такої крихітки - апарат несподівано відчувається в руці важким брусочком. За рахунок звужених бічних граней його зручно захоплювати пальцями і піднімати з твердої поверхні (зі столу).

Задня кришка виконана з твердої пластмаси, вона тут знімна, і, на жаль, доводиться визнати, що з цим елементом виявилися деякі недоробки. По-перше, кришку просто неможливо відірвати від корпусу пальцями, вона абсолютно не гнучка і сидить на своїх засувках надзвичайно щільно. Нігті тут не допоможуть, доводиться вдаватися до підручних засобів - наприклад, кутом лінійки можна підчепити кришку в районі роз'єму Micro-USB і далі провести нею по всьому периметру, отщелківая кріплення. Не дуже приємна процедура, і незрозуміло, чому реалізований саме такий спосіб кріплення задньої кришки.

По-друге, незважаючи на настільки надійне кріплення, кришка має не дуже тверду посадку - її легко можна трохи посувати пальцем взад-вперед, і вона буде зміщуватися на пару міліметрів уздовж корпусу. Можливо, це всього лише проблеми нашого тестового зразка, але тут справа швидше в матеріалах: кришка абсолютно не гнучка, і через це вона не натягується на кріпильні штирі, еластично згинаючись, а просто нахлопивается на них зверху. У цьому сенсі, мабуть, застосування тонкої і гнучкої пластмаси в знімних елементах краще - вони трохи розтягуються, рівномірно натягуючи на засувки, і сидять через це значно щільніше.

Тим більше стає прикро, коли, відірвавши з величезним зусиллям задню кришку від корпуса, знаходиш під нею лише два щілинних слота для карток, прорізаних в бічній грані. Акумулятор тут надійно захований від користувача, а щілини можна було б прорізати і без необхідності знімати кришку. Втім, якщо згадати, яке колірне розмаїтість цих кришок пропонує Motorola на зміну, то все стає на свої місця.

SIM-карта тут використовується формату Micro-SIM, карту пам'яті можна встановити об'ємом до 32 ГБ, слоти мають підпружинені механізми захоплення, передбачені поглиблення для зручності роботи з картками нігтем.

На тильній поверхні смартфона елементів менше, ніж зазвичай. Тут є віконце камери, але при ньому немає світлодіодного спалаху, а також немає решітки динаміка: він звернений «обличчям» до користувача.

Отвір динаміка забрано поздовжньої решеточкой, прикритої зверху блискучою хромованою вставкою. Цей елемент дизайну повторюється і знизу під екраном, тільки там смужка трохи довше. Апаратних кнопок тут немає - ні механічних, ні сенсорних, одні лише програмні кнопки на екрані.

У верхній частині лицьової панелі поруч з гратами динаміка немає звичного вічка фронтальної камери - тут немає самої фронтальної камери, що в сучасних рішеннях зустрічається вкрай рідко.

Обидві механічні клавіші розташовані у Motorola Moto E на правій грані, один поруч з одним. Вони досить широкі, щоб легко намацувати наосліп, хід клавіш короткий, але виразний, до елементів управління смартфона, в цілому, претензій немає.

Стандартний роз'єм Micro-USB розташований в нижньому торці пристрою. Він, на жаль, не підтримує режим OTG (USB-host), так що ніяких зовнішніх пристроїв до Motorola Moto E підключити не вдасться.

Аудіовихід на навушники стандартного діаметра 3,5 мм врізаний в верхній торець, поруч з ним видніється отвір другого, допоміжного мікрофона. Заглушок на роз'ємах Motorola Moto E немає, так як апарат не забезпечений захистом від занурення в воду. Втім, розробники стверджують, що новинка зможе протистояти водяним бризок, що, напевно, теж непогано. Кріплення для ремінця або брелка на корпусі смартфона також немає.

Що стосується колірних варіантів Motorola Moto E, то їх спочатку всього два: можна придбати смартфон чорного або білого кольору. Для того щоб надати пристрою індивідуальності і фарб, у продажу є безліч різнокольорових задніх кришок, які можуть бути встановлені замість штатної. Ціна такої кришки в фірмовому онлайн-магазині Motorola становить $ 15. Нагадаємо, що і сам смартфон досить недорогий: в базовій комплектації він коштує в тому ж магазині всього $ 129.

екран

Смартфон Motorola Moto Е оснащений непоганий за якістю сенсорної матрицею IPS, прикритої захисним склом Corning Gorilla Glass 3. Фізичні розміри дисплея складають 54 × 96 мм, діагональ - 4,3 дюйма. Дозвіл екрану в точках становить 960 × 540 (HD), показник щільності точок на дюйм досягає значення в 256 ppi.

Яскравість дисплея має як ручну, так і автоматичне регулювання, остання ґрунтується на роботі датчика освітлення. Є у смартфона і датчик наближення, який блокує екран при піднесенні смартфона до вуха. Технологія мультитач дозволяє обробляти 5 одночасних дотиків. На яскравому сонці екран залишається читаємо.

Детальну експертизу з використанням вимірювальних приладів провів редактор розділів « Монітори »І« Проектори та ТВ »Олексій Кудрявцев. Наводимо його експертну думку про екран досліджуваного зразка.

Лицьова поверхня екрану виконана у вигляді скляної пластини з дзеркально-гладкою поверхнею, стійкою до появи подряпин. Судячи з відображення об'єктів противідблискуючі властивості екрану трохи краще, ніж у екрану Google Nexus 7 (2013) (Далі просто Nexus 7). Для наочності наведемо фотографію, на якій в виключених екранах відбивається біла поверхня (зліва - Nexus 7, праворуч - Motorola Moto E, далі їх можна розрізняти за розміром):

Екран у Motorola Moto E навіть трохи темніше (яскравість по фотографіях 86 проти 98 у Nexus 7). Двоїння відображених об'єктів в екрані Motorola Moto E дуже слабке, це свідчить про те, що між шарами екрану (конкретніше між зовнішнім склом і поверхнею РК-матриці) немає повітряного проміжку (екран типу OGS - One Glass Solution). За рахунок меншого числа кордонів (типу скло-повітря) з сильно розрізняються коефіцієнтами заломлення такі екрани краще виглядають в умовах сильної зовнішньої засвітки, але ось їх ремонт у разі потрісканого зовнішнього скла обходиться набагато дорожче, так як міняти доводиться екран цілком. Зауважимо, що у тестованого смартфона противідблискуючі властивості початку притаманні екранів типу OGS посилені спеціальним покриттям проти відблисків (інтерференційним фільтром), це можна визначити по характерному колірному тону екрану в відбитому світлі. На зовнішній поверхні екрану є спеціальне олеофобним (жіроотталківающее) покриття (ефективне, але трохи гірше, ніж у Nexus 7), тому сліди від пальців видаляються легше, а з'являються з меншою швидкістю, ніж у випадку звичайного скла.

При ручному управлінні яскравістю і при виведенні білого поля на весь екран максимальне значення яскравості склало близько 395 кд / м², мінімальне - 15 кд / м². Максимальна яскравість не екстрим висока, але, з огляду на відмінні від осліплення властивості, читаність навіть в сонячний день поза приміщенням повинна бути на хорошому рівні. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного значення. У наявність автоматичне регулювання яскравості по датчику освітленості (він знаходиться зліва від фронтального гучномовця). В автоматичному режимі при зміні зовнішніх умов освітленості яскравість екрану як підвищується, так і знижується. У повній темряві в автоматичному режимі яскравість зменшується до 24 кд / м² (прийнятно), в умовах освітленого штучним світлом офісу (близько 400 лк) яскравість встановлюється на 185 кд / м² (нормально), в яскраво освітленому оточенні (відповідає висвітлення ясним днем ​​поза приміщенням , але без прямого сонячного світла - 20000 лк або трохи більше) - підвищується до 395 кд / м² (тобто до максимуму). Виходить, що функція автоматичного підстроювання яскравості працює коректно. На будь-якому рівні яскравості модуляція підсвічування практично відсутній, тому немає і ніякого мерехтіння екрану.

В даному смартфоні використовується матриця типу IPS. Мікрофотографії демонструють типову для IPS структуру субпикселей:

Для порівняння можна ознайомитися з галереєю мікрофотографій екранів, які використовуються в мобільній техніці.

Екран має хороші кути огляду без значного зсуву кольорів навіть при великих відхиленнях погляду від перпендикуляра до екрану і без інвертування (кормі най-най темних при відхиленні погляду вліво) відтінків. Для порівняння наведемо фотографії, на яких на екрани Motorola Moto E і Nexus 7 виведені однакові зображення, при цьому яскравість екранів спочатку встановлена ​​приблизно на 200 кд / м², а колірний баланс на фотоапараті примусово переключений на 6500 К. Перпендикулярно до екранів біле поле:

Відзначимо хорошу рівномірність яскравості і колірного тону білого поля. І тестова картинка:

Перенесення кольорів хороше і кольору насичені у обох екранів, але картинка на екрані Motorola Moto E трохи затемнена. Тепер під кутом приблизно 45 градусів до площини і до сторони екрану:

Видно, що кольори не сильно змінилися в обох екранів, але у Motorola Moto E контраст зменшився в більшій мірі через сильний зменшення яскравості. І біле поле:

Яскравість під кутом біля екранів зменшилася (як мінімум в 5 разів, виходячи з різниці в витримці), але в разі Motorola Moto E зниження яскравості помітно більше. Чорне поле при відхиленні по діагоналі до розумних кутів висветляєтся слабо і набуває фіолетовий або червоно-фіолетового відтінку. Фотографії нижче це демонструють (яскравість білих ділянок в перпендикулярному площині екранів напрямку однакова!):

І під іншим кутом:

При перпендикулярному погляді рівномірність чорного поля хороша, але не ідеальна, так як по краю екрану в декількох місцях яскравість чорного трохи підвищується:

Контрастність (приблизно в центрі екрану) висока - близько 1 120: 1. Час відгуку при переході чорний-білий-чорний одно 22 мс (13 мс вкл. + 9 мс викл.). Перехід між півтонами сірого 25% і 75% (за чисельним значенням кольору) і назад в сумі займає 37 мс. Побудована по 32 точкам з рівним інтервалом за чисельним значенням відтінки сірого гамма-крива не виявила завалу ні в світлі, ні в тінях. Показник апроксимуючої статечної функції дорівнює 2,36, що вище стандартного значення 2,2, тому зображення буде дещо зетемненно. При цьому реальна гамма-крива практично не відхиляється від статечної залежності:

Колірний обхват близький до sRGB:

Спектри показують, що світлофільтри матриці в помірному ступені підмішують компоненти один до одного:

У підсумку візуально кольору мають природну насиченість. Баланс відтінків на шкалі сірого середній, так як колірна температура вище стандартних 6500 К, відхилення від спектру абсолютно чорного тіла (ΔE) на більшій частині шкали сірого нижче 10, що для споживчого пристрою вважається хорошим показником, але при цьому колірна температура і ΔE істотно змінюються від відтінку до відтінку - це негативно позначається на візуальній оцінці колірного балансу. (Найтемніші області шкали сірого можна не враховувати, так як там баланс кольорів не має великого значення, та й похибка вимірювань колірних характеристик на низькій яскравості велика.)

Підведемо підсумки. Екран має досить високу максимальну яскравість і володіє хорошими антивідблисків властивостями, тому пристроєм без проблем можна буде користуватися поза приміщенням навіть річним сонячним днем. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного рівня. Допустимо використовувати і режим з автоматичним підстроюванням яскравості, що працює адекватно. Також до достоїнств екрану потрібно віднести ефективне олеофобним покриття, відсутність мерехтіння і повітряного проміжку в шарах екрану, хороший контраст, високу стабільність чорного до відхилення погляду від перпендикуляра до площини екрану, близький до sRGB колірний обхват. Значущих недоліків немає. Якість екрану високе.

звук

До звучанню Motorola Moto Е претензій немає. Смартфон видає на подив гучний звук, який залишається чистим у всьому діапазоні частот, навіть низькі пробиваються. У навушниках звук теж гучний і чистий - в настройках є можливість окремо задіяти систему поліпшення звуку в навушниках. У звукових налаштуваннях також є стандартна для Android можливість використовувати еквалайзер з декількома попередньо значеннями і додати віртуальних об'ємних ефектів.

FM-радіо в штатній комплектації смартфона є. Радіо не вміє вести запис програм, і без підключених в якості зовнішньої антени навушників працювати не буде. Диктофон в комплектації, заснованій на чистій ОС Android без будь-яких втручань з боку виробника, зазвичай не має.

Камера

Смартфон Motorola Moto Е оснащений лише однією камерою, тильній, та й та не має ніякої спалаху, що автоматично позбавляє власника апарату можливості отримувати якісні знімки в умовах з поганим освітленням. Камера тут обладнана 5-мегапіксельним модулем, знімає за замовчуванням з здатністю 2592 × 1456 с широкоформатним співвідношенням сторін. Максимальна роздільна здатність відеозйомки становить 864 × 480, можна знімати фото і під час відеозйомки, але тоді вони будуть виходити розміром 1280 × 720.

Список опцій камери невеликий: HDR, спалах, ручний фокус і панорамний знімок. Меню позбавлене підписів, складається з одних лише піктограм, так що спочатку управлятися з ним не дуже зручно. Піктограми з'являються у вигляді графічного кругового меню, якщо зрушити праву частину екрана. Протилежний жест відкриває галерею. Це одне з найбільш незручних в плані наочності меню для управління камерою, і воно присутнє зараз у всіх смартфонах Motorola.

Про якість відеозйомки можна судити за наведеними нижче тестовим роликам.

Далі наводимо тестові знімки, зроблені на камеру Motorola Moto Е, з нашими коментарями за якістю.

Трава зливається відразу ж. Дальні і середні плани абсолютно нерізкі.

Дальні і середні плани абсолютно нерізкі

По краях зображення помітно двоїться - позначається погана оптика.

По краях зображення помітно двоїться - позначається погана оптика

На знімку чи можна знайти різку область.

На знімку чи можна знайти різку область

Шумодав явно додає нерізкості зображення.

Шумодав явно додає нерізкості зображення

Добре видно, що різкої вийшла тільки невелика область в центрі кадру.

Добре видно, що різкої вийшла тільки невелика область в центрі кадру

З макрозйомкою камера не справляється.

Гарного про камеру сказати рішуче нічого. В очі відразу кидається зовсім неробоча оптика. На деяких знімках можна помітити різкий центр, але по периферії все розмивається, і досить безладно. Про далекі плани можна і не говорити, тому що істотно різкість починає падати вже з середніх. Сенсор, можливо, не такий поганий, судячи з відсутності помітних шумів в тінях. Хоча в основному там така каша, що складно щось розрізнити.

Діагноз в даному випадку вельми простий: камера практично непридатна для зйомки чого-небудь. Це нагадує перші кроки по створенню камер на кнопкових телефонах, коли 1,3 Мп здавалося вже багато - на тлі 0,3 Мп. Однак найчастіше результати виглядали приблизно однаково: щодо різкий центр і моторошне мило навколо. Можна, звичайно, сподіватися на шлюб конкретного зразка, але камера в цілому явно невдала.

Телефонна частина і комунікації

Смартфон стандартно працює в сучасних мережах 2G GSM і 3G WCDMA; підтримки мереж четвертого покоління (LTE) немає. Комунікаційні можливості апарату реалізовані по мінімуму: тут не підтримуються також ні діапазон Wi-Fi 5 ГГц, ні технологія NFC , Ні підключення зовнішніх пристроїв до порту USB (USB Host, OTG). Можна стандартно організувати бездротову точку доступу через канали Wi-Fi або Bluetooth. Навігаційний модуль вміє працювати як з GPS, так і з вітчизняною системою ГЛОНАСС, апарат демонструє відмінну швидкодію в плані пошуку і установки зв'язку з супутниками.

Мимовільних перезавантажень / виключень за час тестування не спостерігалося, так само як і пригальмовування або зависань системи. Світлодіодного індикатора для оповіщення про статус зарядки і входять події в смартфоні, на жаль, не передбачили.

Промальовування букв і цифр віртуальних клавіатур цілком комфортна для управління. Розкладка і розташування клавіш стандартне: перемикання мов тут здійснюється натисканням на спеціальну кнопку із зображенням глобуса, виділеного верхнього ряду з цифрами немає - доведеться кожного разу перемикати розкладку.

ОС та програмне забезпечення

Motorola Moto Е працює в даний момент на програмній платформі Google Android свіжої версії 4.4.2. Тут не встановлено ніяких альтернативних оболонок, так що все меню, іконки, організація робочих столів і функціональність панелі повідомлень тут відповідають «стокової» Google Android ОС.

продуктивність

Апаратна платформа Motorola Moto E будується на базі однокристальної системи (SoC) початкового рівня Qualcomm Snapdragon 200 (MSM8610). Центральний процесор має 2 ядра ARM Cortex-A7, що працюють на частоті 1,2 ГГц (CPU-Z показує 1,19 ГГц). Оперативної пам'яті в пристрої передбачений 1 ГБ, а сховище, доступне користувачеві для завантаження власних файлів, становить близько 2 ГБ. За обробку графіки тут відповідає GPU Adreno 305, якщо судити за даними бенчмарков і CPU-Z - на офіційному ж сайті позначений Adreno 302.

Щоб отримати уявлення про продуктивність платформи тестованого смартфона, проведемо стандартний набір тестів.

Всі результати, отримані нами при тестуванні смартфона в найсвіжіших версіях популярних бенчмарков, ми для зручності звели в таблиці. У таблицю зазвичай додається кілька інших апаратів з різних сегментів, також протестованих на аналогічних останніх версіях бенчмарков (це робиться лише для наочної оцінки отриманих сухих цифр). На жаль, в рамках одного порівняння можна представити результати з різних версій бенчмарков, тому «за кадром» залишаються багато гідних і актуальні моделі - через те, що вони свого часу проходили свої «смуги перешкод» на попередніх версіях тестових програм.

В цілому, за результатами тестування смартфон Motorola Moto E можна віднести до розряду апаратів з рівнем продуктивності нижче середнього. Зірок з неба смартфон не вистачає, платформа Qualcomm Snapdragon 200 поступається Qualcomm Snapdragon 400, і це помітно. Однак в реальності все не так погано, як в синтетичних тестах, і на поточний момент апаратної продуктивності даного смартфона повинно вистачати для виконання більшості стандартних завдань, які можуть поставити перед ним додатки з Google Play Store. Інтерфейс, до речі, не обтяжений ніякими сторонніми оболонками, показує тут чудеса швидкодії, що приємно дивує.

Заспокоює і той факт, що результати в «нормальному» тесті AnTuTu виявилися ідентичні результатам, продемонстрованим у захищеному від «читерства» з боку виробників варіанті бенчмарка, AnTuTu X (скріншот з результатами в AnTuTu X ми завжди маємо справа від основного).

Результати тестування в MobileXPRT, а також останніх версіях AnTuTu 4.х і GeekBench 3:

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Mobile Xprt 2013
(Більше - краще) 94/97 101/97 100/90 107/87 AnTuTu 4.х
(Більше - краще) 11902 17164 16556 17766 GeekBench 3
(Більше - краще) 323/604 330/1108 329/1135 345/1169

Тестування графічної підсистеми в кроссплатформенную тесті 3DMark:

При тестуванні графічної підсистеми в кроссплатформенную тесті 3DMark для найпродуктивніших смартфонів тепер є можливість запускати 3DMark в режимі Unlimited, де дозвіл рендеринга фіксоване на 720p і відключений VSync (через що швидкість може підніматися вище 60 fps).

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) 3DMark Ice Storm Extreme
(Більше - краще) 2216 2867 2317 2853 3DMark Ice Storm Unlimited
(Більше - краще) 3746 4682 3956 4706

Результати тестування графічної підсистеми в ігровому тесті Epic Citadel, а також Basemark X і Bonsai Benchmark:

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Epic Citadel, High Quality 50,9 fps 57,5 ​​fps 54,4 fps 57,7 fps Epic Citadel, Ultra High Quality 33,7 fps 35, 0 fps 34,8 fps 47,3 fps Bonsai Benchmark 18,5 fps / 1300 25,1 fps / тисяча сімсот п'ятьдесят дев'ять 16 fps / 1115 30 fps / 2139 Basemark X, Medium Quality 3425 4423 3488 4561

Результати тестування в javascript-бенчмарках:

Що стосується бенчмарков для оцінки швидкості движка javascript, то варто завжди робити знижку на те, що в них результати істотно залежать від браузера, в якому запускаються, так що порівняння може бути істинно коректним тільки на однакових ОС і браузерах, а така можливість є при тестуванні не завжди. У випадку з ОС Android ми завжди намагаємося використовувати Google Chrome.

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) SunSpider
(Мс, менше - краще) 1779 тисяча чотиреста сорок три 1512 1419 Kraken
(Мс, менше - краще) 17388 18788 17302 15735

відтворення відео

Для тестування «всеїдності» при відтворенні відео (включаючи підтримку різних кодеків, контейнерів та спеціальних можливостей, наприклад субтитрів) нами застосовувалися найбільш поширені формати , Які складають основну масу наявного в Мережі контенту. Зауважимо, що для мобільних пристроїв важливо мати підтримку апаратного декодування відеороликів на рівні чіпа, оскільки обробити сучасні варіанти за рахунок одних лише процесорних ядер найчастіше неможливо. Також не варто чекати від мобільного пристрою декодування всього-всього, оскільки лідерство по гнучкості належить ПК, і ніхто не збирається його оскаржувати. Всі результати зведені в єдину таблицю.

Формат Контейнер, відео, звук MX Video Player Штатний відеоплеєр DVDRip AVI, XviD 720 × 400 2200 Кбіт / с, MP3 + AC3 відтворюється нормально не чути Web-DL SD AVI, XviD 720 × 400 1400 Кбіт / с, MP3 + AC3 відтворюється нормально не чути Web-DL HD MKV, H.264 1280 × 720 3000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + відео відтворюється нормально, звуку нет¹ BDRip 720p MKV, H.264 1280 × 720 4000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + відео відтворюється нормально, звуку нет¹ BDRip 1080p MKV, H.264 1920 × 1080 8000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + вид ео відтворюється нормально, звуку нет¹

¹ звук в MX Video Player відтворювався тільки після перемикання на програмне декодування або в режим Апаратний +; штатний плеєр такого налаштування не має

Для тестування виведення зображення відеофайлів на екран самого пристрою ми використовували набір тестових файлів з переміщаються на одну поділку за кадр стрілкою і прямокутником (див. « Методика тестування пристроїв відтворення і відображення відеосигналу. Версія 1 (для мобільних пристроїв) »). Знімки екрану з витримкою в 1 з допомогли визначити характер виведення кадрів відеофайлів з різними параметрами: варіювалися дозвіл (1280 на 720 (720p) і 1920 на 1080 (1080p) пікселів) і частота кадрів (24, 25, 30, 50 і 60 кадр / с). У тестах ми використовували відеоплеєр MX Player в режимі «Апаратний +». Результати тесту зведені в таблицю:

Примітка: Якщо в обох стовпчиках Рівномірність і Пропуски виставлені зелені оцінки, то це означає, що, швидше за все, при перегляді фільмів артефактів, викликаних нерівномірним чергуванням і пропуском кадрів, або не буде видно зовсім, або їх кількість і помітність не впливатиме на комфортність перегляду. Червоні позначки вказують на можливі проблеми, пов'язані з відтворенням відповідних файлів.

За критерієм виведення кадрів якість відтворення відеофайлів на екрані самого смартфона високе, так як кадри (або групи кадрів) можуть виводитися з більш-менш рівномірним чергуванням інтервалів і без пропусків кадрів. За винятком файлів 1080p з 50 і 60 кадр / с з якими смартфон не справляється. Під час відтворення відеофайлів 720p і 1080p і співвідношенням сторін 16: 9 зображення власне відеофайлу виводиться точно по межі екрану. Відображається на екрані діапазон яскравості відповідає стандартному діапазону 16-235 - в тінях всього пара відтінків не відрізняється по яскравості від чорного кольору, але в світлі відображаються всі градації відтінків.

Час автономної роботи

Ємність літій-іонної батареї, встановленої в Motorola Moto E, становить зовсім невеликі за сучасними мірками 1980 мА · год. Однак тут варто враховувати, що і екран в даній моделі встановлений далеко на самий енергоємний. За результатами тестів випробуваний продемонстрував середні результати тривалості автономної роботи, нарівні з іншими смартфонами, оснащеними батареями схожою ємності.

Ємність акумулятораРежим читанняРежим відеоРежим 3D-ігор

Motorola Moto E 1 980 мА · год 16 ч. 00 м. 6 ч. 00 м. 4 ч. 45 м. Motorola Moto G 2070 мА · год 15 ч. 20 м. 8 ч . 00 м. 4 ч. 20 м. ZTE nubia Z5 mini 2300 мА · год 11 ч. 05 м. 8 ч. 00 м. 3 ч. 50 м. Nexus 5 2300 мА · год 22 ч. 10 м. 5 ч . 05 м. 3 ч. 45 м. Alcatel OT Idol X 2000 мА · год 10 ч. 00 м. 6 ч. 40 м. 4 ч. 00 м. Fly Luminor IQ453 2000 мА · год 10 ч. 00 м. 7 ч. 00 м. 4 ч. 10 м. Oppo Mirror R819 2000 мА · год 10 ч. 20 м. 8 ч. 20 м. 5 ч. 00 м. Meizu MX3 2400 мА · год 13 ч. 20 м. 8 ч . 00 м. 4 ч. 25 м.

Безперервне читання в програмі FBReader (зі стандартною, світлої темою) при мінімальному комфортному рівні яскравості (яскравість була виставлена ​​на 100 кд / м²) тривало до повного розряду акумулятора близько 16 годин. При безперервному перегляді відео з YouTube у високій якості (HQ) з тим же рівнем яскравості через домашню мережу Wi-Fi апарат протримався 6 годин, а в режимі 3D-ігор - більше 4,5 годин.

підсумок

В черговий раз Motorola видала ринку відмінний по співвідношенню ціни і якості продукт. Так, це далеко не флагман, і навіть не «міцний середнячок»: у нього є лише початковий, базовий набір функцій, без надмірностей, таких як наявність другої камери або NFC. Але є і відверті мінуси: без спалаху, наприклад, камера значно втрачає у функціональності, і це вже не виправити. Проте, співвідношення ціни і якості апарат, безумовно, варто. Як вже говорилося вище, його ціна в онлайновому магазині Motorola чітко визначена продавцем і становить всього лише $ 129 без урахування податків. Це дуже хороша ціна для такого симпатичного і якісного смартфона, та ще й відомого виробника. Смартфон може похвалитися якістю виконання, добротними матеріалами, продуманою функціональністю і стабільної апаратної платформою, нехай і не найпотужнішою. Шкода тільки, що настільки вигідну пропозицію, як зазвичай, недоступно на нашому ринку - доведеться вдаватися до послуг перекупників.

Смартфон Motorola Moto E

Самий бюджетний апарат в лінійці компанії

зміст

В кінці весни компанія Motorola представила свій новий і самий бюджетний з усіх смартфон під назвою Motorola Moto E. Даний апарат працює на базі бюджетної платформи Qualcomm Snapdragon 200 і є прямим продовженням колись описаної нами моделі Motorola Moto G , Тільки ще більш спрощеним. Moto G, до речі, свого часу припав до душі користувачам, і сьогодні ми маємо розібратися, чи гідний новий Moto E увійти в це славнозвісне сімейство.

Смартфон дійсно надзвичайно простий за своїми можливостями, у нього навіть немає фронтальної камери і спалаху, не кажучи вже про підтримку LTE, NFC і тому подібних атрибутів флагманів. Однак він на лаври флагмана і не претендує, зате продається в онлайн-магазині виробника за ціною $ 129, що звучить дуже навіть привабливо. Серед сильних сторін нової моделі можна виділити дуже непоганий за якістю екран, захищений склом Gorilla Glass 3, відмінну швидкодію інтерфейсу, необтяженого будь-якими сторонніми оболонками, і навіть наявність захисту від водяних бризок.

Основні характеристики Motorola Moto E (модель XT1021)

Motorola Moto E Motorola Moto G Huawei Ascend G6 Alcatel Idol 2 mini S Екран 4,3 ", IPS 4,5", IPS 4,5 ", IPS 4,5", IPS Дозвіл 960 × 540, 256 ppi 1280 × 720, 326 ppi 960 × 540, 245 ppi 960 × 540, 245 ppi SoC Qualcomm Snapdragon 200 (2 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 400 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 200 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц Qualcomm Snapdragon 400 (4 ядра ARM Cortex-A7) @ 1,2 ГГц GPU Adreno 302 Adreno 305 Adreno 305 Adreno 305 ОЗУ 1 ГБ 1 ГБ 1 ГБ 1 ГБ Флеш-пам'ять 4 ГБ 8/16 ГБ 4 ГБ 8 ГБ Підтримка карт пам'яті microSD немає microSD microSD Операційна система Google Android 4.4 Google Android 4.4 Google Android 4.3 Google Android 4.3 Акумулятор незнімний, 1980 мА · год незнімний, 2070 мА · год незнімний, 2000. мА · год незнімний, 2000. мА · год Камери тилова (5 Мп; відео 480p) тилова (5 Мп; відео 720p), фронтальна (1,3 Мп) тилова (8 Мп; відео 720p), фронтальна (5 Мп) тилова (8 Мп; відео 1080p), фронтальна (2 Мп) Габарити 125 × 65 × 12,3 мм, 142 г 130 × 66 × 11,6 мм, 143 г 130 × 65 × 7,5 мм, 115 г 130 × 64 × 8,5 мм, 116 г

  • SoC Qualcomm Snapdragon 200, 1,2 ГГц, 2 ядра ARM Cortex-A7
  • GPU Adreno 302
  • Операційна система Android 4.4.2
  • Сенсорний дисплей IPS, 4,3 ", 960 × 540, 256 ppi
  • Оперативна пам'ять (RAM) 1 ГБ, внутрішня пам'ять 4 ГБ
  • Зв'язок GSM GPRS / EDGE 850, 900, 1800, 1900 МГц
  • Зв'язок 3G UMTS / HSPA + 850, 900, 1900, 2100 МГц
  • Передача даних HSPA + до 21 Мбіт / с
  • Bluetooth 4.0 LE
  • Wi-Fi 802.11b / g / n, точка доступу Wi-Fi
  • GPS / ГЛОНАСС
  • Камера 5 Мп
  • Акумулятор 1980 мА · год
  • Розміри 124,8 × 64,8 × 12,3 мм
  • Маса 142 г

Комплект поставки

Смартфон Motorola Moto Е поставляється в продаж в дуже простий, бюджетної по виглядом і будовою плоскою прямокутною упаковці з тонкого нелакованого білого картону. Коробочка за розмірами зовсім маленька, всередині неї є всього одне відділення з небагатим комплектом аксесуарів.

Власне, вся комплектація складається з одного лише з'єднувального шнура Micro-USB та паперової інструкції. Ніякого зарядного пристрою, не кажучи вже про навушники, в набір, що додається до Motorola Moto Е, не поклали, але це при мінімальній відпускній ціні товару зовсім не дивує.

Зовнішній вигляд і зручність використання

Дизайн смартфона Motorola Moto Е дуже простий, але коли береш цей апарат в руки, від нього все одно чомусь незримо віє благородством - таку річ приємно тримати, це не китайська саморобка на швидку руку. Очевидно, позначаються добре підібрані матеріали, їх якість, та й дизайн пристрою - хоч і мінімалістичний, але все ж в якомусь сенсі стильний. Одним словом, смартфон вийшов симпатичний, нічим не гірше попередніх моделей компанії.

Motorola Moto Е дуже невеликий за розмірами, навіть миниатюрнее, ніж горезвісний Apple iPhone, менше якого, здавалося б, зараз вже мобільного апарату не знайти. Відповідно, смартфон без проблем поміщається в будь-яку руку, навіть жіночу, і в кишені будь-якого розміру йому знайдеться місце.

Motorola Moto Е не так вже й тонкий, товщина його корпуса становить понад 12 мм, але за рахунок похилою задньою спинки і звужуються граней смартфон зовсім не виглядає і не відчувається товстим. У руці апарат добре утримується за рахунок шорсткою матовою тильній поверхні, вона ж не дає смартфону покриватися відбитками пальців. Частина боковин, правда, залишається глянсовою, але цей блискучий обідок настільки вузький, що відбитки на ньому практично не помітні.

Маса Motorola Moto Е досить велика для такої крихітки - апарат несподівано відчувається в руці важким брусочком. За рахунок звужених бічних граней його зручно захоплювати пальцями і піднімати з твердої поверхні (зі столу).

Задня кришка виконана з твердої пластмаси, вона тут знімна, і, на жаль, доводиться визнати, що з цим елементом виявилися деякі недоробки. По-перше, кришку просто неможливо відірвати від корпусу пальцями, вона абсолютно не гнучка і сидить на своїх засувках надзвичайно щільно. Нігті тут не допоможуть, доводиться вдаватися до підручних засобів - наприклад, кутом лінійки можна підчепити кришку в районі роз'єму Micro-USB і далі провести нею по всьому периметру, отщелківая кріплення. Не дуже приємна процедура, і незрозуміло, чому реалізований саме такий спосіб кріплення задньої кришки.

По-друге, незважаючи на настільки надійне кріплення, кришка має не дуже тверду посадку - її легко можна трохи посувати пальцем взад-вперед, і вона буде зміщуватися на пару міліметрів уздовж корпусу. Можливо, це всього лише проблеми нашого тестового зразка, але тут справа швидше в матеріалах: кришка абсолютно не гнучка, і через це вона не натягується на кріпильні штирі, еластично згинаючись, а просто нахлопивается на них зверху. У цьому сенсі, мабуть, застосування тонкої і гнучкої пластмаси в знімних елементах краще - вони трохи розтягуються, рівномірно натягуючи на засувки, і сидять через це значно щільніше.

Тим більше стає прикро, коли, відірвавши з величезним зусиллям задню кришку від корпуса, знаходиш під нею лише два щілинних слота для карток, прорізаних в бічній грані. Акумулятор тут надійно захований від користувача, а щілини можна було б прорізати і без необхідності знімати кришку. Втім, якщо згадати, яке колірне розмаїтість цих кришок пропонує Motorola на зміну, то все стає на свої місця.

SIM-карта тут використовується формату Micro-SIM, карту пам'яті можна встановити об'ємом до 32 ГБ, слоти мають підпружинені механізми захоплення, передбачені поглиблення для зручності роботи з картками нігтем.

На тильній поверхні смартфона елементів менше, ніж зазвичай. Тут є віконце камери, але при ньому немає світлодіодного спалаху, а також немає решітки динаміка: він звернений «обличчям» до користувача.

Отвір динаміка забрано поздовжньої решеточкой, прикритої зверху блискучою хромованою вставкою. Цей елемент дизайну повторюється і знизу під екраном, тільки там смужка трохи довше. Апаратних кнопок тут немає - ні механічних, ні сенсорних, одні лише програмні кнопки на екрані.

У верхній частині лицьової панелі поруч з гратами динаміка немає звичного вічка фронтальної камери - тут немає самої фронтальної камери, що в сучасних рішеннях зустрічається вкрай рідко.

Обидві механічні клавіші розташовані у Motorola Moto E на правій грані, один поруч з одним. Вони досить широкі, щоб легко намацувати наосліп, хід клавіш короткий, але виразний, до елементів управління смартфона, в цілому, претензій немає.

Стандартний роз'єм Micro-USB розташований в нижньому торці пристрою. Він, на жаль, не підтримує режим OTG (USB-host), так що ніяких зовнішніх пристроїв до Motorola Moto E підключити не вдасться.

Аудіовихід на навушники стандартного діаметра 3,5 мм врізаний в верхній торець, поруч з ним видніється отвір другого, допоміжного мікрофона. Заглушок на роз'ємах Motorola Moto E немає, так як апарат не забезпечений захистом від занурення в воду. Втім, розробники стверджують, що новинка зможе протистояти водяним бризок, що, напевно, теж непогано. Кріплення для ремінця або брелка на корпусі смартфона також немає.

Що стосується колірних варіантів Motorola Moto E, то їх спочатку всього два: можна придбати смартфон чорного або білого кольору. Для того щоб надати пристрою індивідуальності і фарб, у продажу є безліч різнокольорових задніх кришок, які можуть бути встановлені замість штатної. Ціна такої кришки в фірмовому онлайн-магазині Motorola становить $ 15. Нагадаємо, що і сам смартфон досить недорогий: в базовій комплектації він коштує в тому ж магазині всього $ 129.

екран

Смартфон Motorola Moto Е оснащений непоганий за якістю сенсорної матрицею IPS, прикритої захисним склом Corning Gorilla Glass 3. Фізичні розміри дисплея складають 54 × 96 мм, діагональ - 4,3 дюйма. Дозвіл екрану в точках становить 960 × 540 (HD), показник щільності точок на дюйм досягає значення в 256 ppi.

Яскравість дисплея має як ручну, так і автоматичне регулювання, остання ґрунтується на роботі датчика освітлення. Є у смартфона і датчик наближення, який блокує екран при піднесенні смартфона до вуха. Технологія мультитач дозволяє обробляти 5 одночасних дотиків. На яскравому сонці екран залишається читаємо.

Детальну експертизу з використанням вимірювальних приладів провів редактор розділів « Монітори »І« Проектори та ТВ »Олексій Кудрявцев. Наводимо його експертну думку про екран досліджуваного зразка.

Лицьова поверхня екрану виконана у вигляді скляної пластини з дзеркально-гладкою поверхнею, стійкою до появи подряпин. Судячи з відображення об'єктів противідблискуючі властивості екрану трохи краще, ніж у екрану Google Nexus 7 (2013) (Далі просто Nexus 7). Для наочності наведемо фотографію, на якій в виключених екранах відбивається біла поверхня (зліва - Nexus 7, праворуч - Motorola Moto E, далі їх можна розрізняти за розміром):

Екран у Motorola Moto E навіть трохи темніше (яскравість по фотографіях 86 проти 98 у Nexus 7). Двоїння відображених об'єктів в екрані Motorola Moto E дуже слабке, це свідчить про те, що між шарами екрану (конкретніше між зовнішнім склом і поверхнею РК-матриці) немає повітряного проміжку (екран типу OGS - One Glass Solution). За рахунок меншого числа кордонів (типу скло-повітря) з сильно розрізняються коефіцієнтами заломлення такі екрани краще виглядають в умовах сильної зовнішньої засвітки, але ось їх ремонт у разі потрісканого зовнішнього скла обходиться набагато дорожче, так як міняти доводиться екран цілком. Зауважимо, що у тестованого смартфона противідблискуючі властивості початку притаманні екранів типу OGS посилені спеціальним покриттям проти відблисків (інтерференційним фільтром), це можна визначити по характерному колірному тону екрану в відбитому світлі. На зовнішній поверхні екрану є спеціальне олеофобним (жіроотталківающее) покриття (ефективне, але трохи гірше, ніж у Nexus 7), тому сліди від пальців видаляються легше, а з'являються з меншою швидкістю, ніж у випадку звичайного скла.

При ручному управлінні яскравістю і при виведенні білого поля на весь екран максимальне значення яскравості склало близько 395 кд / м², мінімальне - 15 кд / м². Максимальна яскравість не екстрим висока, але, з огляду на відмінні від осліплення властивості, читаність навіть в сонячний день поза приміщенням повинна бути на хорошому рівні. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного значення. У наявність автоматичне регулювання яскравості по датчику освітленості (він знаходиться зліва від фронтального гучномовця). В автоматичному режимі при зміні зовнішніх умов освітленості яскравість екрану як підвищується, так і знижується. У повній темряві в автоматичному режимі яскравість зменшується до 24 кд / м² (прийнятно), в умовах освітленого штучним світлом офісу (близько 400 лк) яскравість встановлюється на 185 кд / м² (нормально), в яскраво освітленому оточенні (відповідає висвітлення ясним днем ​​поза приміщенням , але без прямого сонячного світла - 20000 лк або трохи більше) - підвищується до 395 кд / м² (тобто до максимуму). Виходить, що функція автоматичного підстроювання яскравості працює коректно. На будь-якому рівні яскравості модуляція підсвічування практично відсутній, тому немає і ніякого мерехтіння екрану.

В даному смартфоні використовується матриця типу IPS. Мікрофотографії демонструють типову для IPS структуру субпикселей:

Для порівняння можна ознайомитися з галереєю мікрофотографій екранів, які використовуються в мобільній техніці.

Екран має хороші кути огляду без значного зсуву кольорів навіть при великих відхиленнях погляду від перпендикуляра до екрану і без інвертування (кормі най-най темних при відхиленні погляду вліво) відтінків. Для порівняння наведемо фотографії, на яких на екрани Motorola Moto E і Nexus 7 виведені однакові зображення, при цьому яскравість екранів спочатку встановлена ​​приблизно на 200 кд / м², а колірний баланс на фотоапараті примусово переключений на 6500 К. Перпендикулярно до екранів біле поле:

Відзначимо хорошу рівномірність яскравості і колірного тону білого поля. І тестова картинка:

Перенесення кольорів хороше і кольору насичені у обох екранів, але картинка на екрані Motorola Moto E трохи затемнена. Тепер під кутом приблизно 45 градусів до площини і до сторони екрану:

Видно, що кольори не сильно змінилися в обох екранів, але у Motorola Moto E контраст зменшився в більшій мірі через сильний зменшення яскравості. І біле поле:

Яскравість під кутом біля екранів зменшилася (як мінімум в 5 разів, виходячи з різниці в витримці), але в разі Motorola Moto E зниження яскравості помітно більше. Чорне поле при відхиленні по діагоналі до розумних кутів висветляєтся слабо і набуває фіолетовий або червоно-фіолетового відтінку. Фотографії нижче це демонструють (яскравість білих ділянок в перпендикулярному площині екранів напрямку однакова!):

І під іншим кутом:

При перпендикулярному погляді рівномірність чорного поля хороша, але не ідеальна, так як по краю екрану в декількох місцях яскравість чорного трохи підвищується:

Контрастність (приблизно в центрі екрану) висока - близько 1 120: 1. Час відгуку при переході чорний-білий-чорний одно 22 мс (13 мс вкл. + 9 мс викл.). Перехід між півтонами сірого 25% і 75% (за чисельним значенням кольору) і назад в сумі займає 37 мс. Побудована по 32 точкам з рівним інтервалом за чисельним значенням відтінки сірого гамма-крива не виявила завалу ні в світлі, ні в тінях. Показник апроксимуючої статечної функції дорівнює 2,36, що вище стандартного значення 2,2, тому зображення буде дещо зетемненно. При цьому реальна гамма-крива практично не відхиляється від статечної залежності:

Колірний обхват близький до sRGB:

Спектри показують, що світлофільтри матриці в помірному ступені підмішують компоненти один до одного:

У підсумку візуально кольору мають природну насиченість. Баланс відтінків на шкалі сірого середній, так як колірна температура вище стандартних 6500 К, відхилення від спектру абсолютно чорного тіла (ΔE) на більшій частині шкали сірого нижче 10, що для споживчого пристрою вважається хорошим показником, але при цьому колірна температура і ΔE істотно змінюються від відтінку до відтінку - це негативно позначається на візуальній оцінці колірного балансу. (Найтемніші області шкали сірого можна не враховувати, так як там баланс кольорів не має великого значення, та й похибка вимірювань колірних характеристик на низькій яскравості велика.)

Підведемо підсумки. Екран має досить високу максимальну яскравість і володіє хорошими антивідблисків властивостями, тому пристроєм без проблем можна буде користуватися поза приміщенням навіть річним сонячним днем. У повній темряві яскравість можна знизити до комфортного рівня. Допустимо використовувати і режим з автоматичним підстроюванням яскравості, що працює адекватно. Також до достоїнств екрану потрібно віднести ефективне олеофобним покриття, відсутність мерехтіння і повітряного проміжку в шарах екрану, хороший контраст, високу стабільність чорного до відхилення погляду від перпендикуляра до площини екрану, близький до sRGB колірний обхват. Значущих недоліків немає. Якість екрану високе.

звук

До звучанню Motorola Moto Е претензій немає. Смартфон видає на подив гучний звук, який залишається чистим у всьому діапазоні частот, навіть низькі пробиваються. У навушниках звук теж гучний і чистий - в настройках є можливість окремо задіяти систему поліпшення звуку в навушниках. У звукових налаштуваннях також є стандартна для Android можливість використовувати еквалайзер з декількома попередньо значеннями і додати віртуальних об'ємних ефектів.

FM-радіо в штатній комплектації смартфона є. Радіо не вміє вести запис програм, і без підключених в якості зовнішньої антени навушників працювати не буде. Диктофон в комплектації, заснованій на чистій ОС Android без будь-яких втручань з боку виробника, зазвичай не має.

Камера

Смартфон Motorola Moto Е оснащений лише однією камерою, тильній, та й та не має ніякої спалаху, що автоматично позбавляє власника апарату можливості отримувати якісні знімки в умовах з поганим освітленням. Камера тут обладнана 5-мегапіксельним модулем, знімає за замовчуванням з здатністю 2592 × 1456 с широкоформатним співвідношенням сторін. Максимальна роздільна здатність відеозйомки становить 864 × 480, можна знімати фото і під час відеозйомки, але тоді вони будуть виходити розміром 1280 × 720.

Список опцій камери невеликий: HDR, спалах, ручний фокус і панорамний знімок. Меню позбавлене підписів, складається з одних лише піктограм, так що спочатку управлятися з ним не дуже зручно. Піктограми з'являються у вигляді графічного кругового меню, якщо зрушити праву частину екрана. Протилежний жест відкриває галерею. Це одне з найбільш незручних в плані наочності меню для управління камерою, і воно присутнє зараз у всіх смартфонах Motorola.

Про якість відеозйомки можна судити за наведеними нижче тестовим роликам.

Далі наводимо тестові знімки, зроблені на камеру Motorola Moto Е, з нашими коментарями за якістю.

Трава зливається відразу ж. Дальні і середні плани абсолютно нерізкі.

Дальні і середні плани абсолютно нерізкі

По краях зображення помітно двоїться - позначається погана оптика.

По краях зображення помітно двоїться - позначається погана оптика

На знімку чи можна знайти різку область.

На знімку чи можна знайти різку область

Шумодав явно додає нерізкості зображення.

Шумодав явно додає нерізкості зображення

Добре видно, що різкої вийшла тільки невелика область в центрі кадру.

Добре видно, що різкої вийшла тільки невелика область в центрі кадру

З макрозйомкою камера не справляється.

Гарного про камеру сказати рішуче нічого. В очі відразу кидається зовсім неробоча оптика. На деяких знімках можна помітити різкий центр, але по периферії все розмивається, і досить безладно. Про далекі плани можна і не говорити, тому що істотно різкість починає падати вже з середніх. Сенсор, можливо, не такий поганий, судячи з відсутності помітних шумів в тінях. Хоча в основному там така каша, що складно щось розрізнити.

Діагноз в даному випадку вельми простий: камера практично непридатна для зйомки чого-небудь. Це нагадує перші кроки по створенню камер на кнопкових телефонах, коли 1,3 Мп здавалося вже багато - на тлі 0,3 Мп. Однак найчастіше результати виглядали приблизно однаково: щодо різкий центр і моторошне мило навколо. Можна, звичайно, сподіватися на шлюб конкретного зразка, але камера в цілому явно невдала.

Телефонна частина і комунікації

Смартфон стандартно працює в сучасних мережах 2G GSM і 3G WCDMA; підтримки мереж четвертого покоління (LTE) немає. Комунікаційні можливості апарату реалізовані по мінімуму: тут не підтримуються також ні діапазон Wi-Fi 5 ГГц, ні технологія NFC , Ні підключення зовнішніх пристроїв до порту USB (USB Host, OTG). Можна стандартно організувати бездротову точку доступу через канали Wi-Fi або Bluetooth. Навігаційний модуль вміє працювати як з GPS, так і з вітчизняною системою ГЛОНАСС, апарат демонструє відмінну швидкодію в плані пошуку і установки зв'язку з супутниками.

Мимовільних перезавантажень / виключень за час тестування не спостерігалося, так само як і пригальмовування або зависань системи. Світлодіодного індикатора для оповіщення про статус зарядки і входять події в смартфоні, на жаль, не передбачили.

Промальовування букв і цифр віртуальних клавіатур цілком комфортна для управління. Розкладка і розташування клавіш стандартне: перемикання мов тут здійснюється натисканням на спеціальну кнопку із зображенням глобуса, виділеного верхнього ряду з цифрами немає - доведеться кожного разу перемикати розкладку.

ОС та програмне забезпечення

Motorola Moto Е працює в даний момент на програмній платформі Google Android свіжої версії 4.4.2. Тут не встановлено ніяких альтернативних оболонок, так що все меню, іконки, організація робочих столів і функціональність панелі повідомлень тут відповідають «стокової» Google Android ОС.

продуктивність

Апаратна платформа Motorola Moto E будується на базі однокристальної системи (SoC) початкового рівня Qualcomm Snapdragon 200 (MSM8610). Центральний процесор має 2 ядра ARM Cortex-A7, що працюють на частоті 1,2 ГГц (CPU-Z показує 1,19 ГГц). Оперативної пам'яті в пристрої передбачений 1 ГБ, а сховище, доступне користувачеві для завантаження власних файлів, становить близько 2 ГБ. За обробку графіки тут відповідає GPU Adreno 305, якщо судити за даними бенчмарков і CPU-Z - на офіційному ж сайті позначений Adreno 302.

Щоб отримати уявлення про продуктивність платформи тестованого смартфона, проведемо стандартний набір тестів.

Всі результати, отримані нами при тестуванні смартфона в найсвіжіших версіях популярних бенчмарков, ми для зручності звели в таблиці. У таблицю зазвичай додається кілька інших апаратів з різних сегментів, також протестованих на аналогічних останніх версіях бенчмарков (це робиться лише для наочної оцінки отриманих сухих цифр). На жаль, в рамках одного порівняння можна представити результати з різних версій бенчмарков, тому «за кадром» залишаються багато гідних і актуальні моделі - через те, що вони свого часу проходили свої «смуги перешкод» на попередніх версіях тестових програм.

В цілому, за результатами тестування смартфон Motorola Moto E можна віднести до розряду апаратів з рівнем продуктивності нижче середнього. Зірок з неба смартфон не вистачає, платформа Qualcomm Snapdragon 200 поступається Qualcomm Snapdragon 400, і це помітно. Однак в реальності все не так погано, як в синтетичних тестах, і на поточний момент апаратної продуктивності даного смартфона повинно вистачати для виконання більшості стандартних завдань, які можуть поставити перед ним додатки з Google Play Store. Інтерфейс, до речі, не обтяжений ніякими сторонніми оболонками, показує тут чудеса швидкодії, що приємно дивує.

Заспокоює і той факт, що результати в «нормальному» тесті AnTuTu виявилися ідентичні результатам, продемонстрованим у захищеному від «читерства» з боку виробників варіанті бенчмарка, AnTuTu X (скріншот з результатами в AnTuTu X ми завжди маємо справа від основного).

Результати тестування в MobileXPRT, а також останніх версіях AnTuTu 4.х і GeekBench 3:

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Mobile Xprt 2013
(Більше - краще) 94/97 101/97 100/90 107/87 AnTuTu 4.х
(Більше - краще) 11902 17164 16556 17766 GeekBench 3
(Більше - краще) 323/604 330/1108 329/1135 345/1169

Тестування графічної підсистеми в кроссплатформенную тесті 3DMark:

При тестуванні графічної підсистеми в кроссплатформенную тесті 3DMark для найпродуктивніших смартфонів тепер є можливість запускати 3DMark в режимі Unlimited, де дозвіл рендеринга фіксоване на 720p і відключений VSync (через що швидкість може підніматися вище 60 fps).

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) 3DMark Ice Storm Extreme
(Більше - краще) 2216 2867 2317 2853 3DMark Ice Storm Unlimited
(Більше - краще) 3746 4682 3956 4706

Результати тестування графічної підсистеми в ігровому тесті Epic Citadel, а також Basemark X і Bonsai Benchmark:

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Epic Citadel, High Quality 50,9 fps 57,5 ​​fps 54,4 fps 57,7 fps Epic Citadel, Ultra High Quality 33,7 fps 35, 0 fps 34,8 fps 47,3 fps Bonsai Benchmark 18,5 fps / 1300 25,1 fps / тисяча сімсот п'ятьдесят дев'ять 16 fps / 1115 30 fps / 2139 Basemark X, Medium Quality 3425 4423 3488 4561

Результати тестування в javascript-бенчмарках:

Що стосується бенчмарков для оцінки швидкості движка javascript, то варто завжди робити знижку на те, що в них результати істотно залежать від браузера, в якому запускаються, так що порівняння може бути істинно коректним тільки на однакових ОС і браузерах, а така можливість є при тестуванні не завжди. У випадку з ОС Android ми завжди намагаємося використовувати Google Chrome.

Motorola Moto Е
(Qualcomm Snapdragon 200, 2 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Motorola Moto G
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Huawei G6
(Qualcomm Snapdragon 200, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) Alcatel Idol 2 mini S
(Qualcomm Snapdragon 400, 4 ядра ARM Cortex-A7 @ 1,2 ГГц) SunSpider
(Мс, менше - краще) 1779 тисяча чотиреста сорок три 1512 1419 Kraken
(Мс, менше - краще) 17388 18788 17302 15735

відтворення відео

Для тестування «всеїдності» при відтворенні відео (включаючи підтримку різних кодеків, контейнерів та спеціальних можливостей, наприклад субтитрів) нами застосовувалися найбільш поширені формати , Які складають основну масу наявного в Мережі контенту. Зауважимо, що для мобільних пристроїв важливо мати підтримку апаратного декодування відеороликів на рівні чіпа, оскільки обробити сучасні варіанти за рахунок одних лише процесорних ядер найчастіше неможливо. Також не варто чекати від мобільного пристрою декодування всього-всього, оскільки лідерство по гнучкості належить ПК, і ніхто не збирається його оскаржувати. Всі результати зведені в єдину таблицю.

Формат Контейнер, відео, звук MX Video Player Штатний відеоплеєр DVDRip AVI, XviD 720 × 400 2200 Кбіт / с, MP3 + AC3 відтворюється нормально не чути Web-DL SD AVI, XviD 720 × 400 1400 Кбіт / с, MP3 + AC3 відтворюється нормально не чути Web-DL HD MKV, H.264 1280 × 720 3000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + відео відтворюється нормально, звуку нет¹ BDRip 720p MKV, H.264 1280 × 720 4000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + відео відтворюється нормально, звуку нет¹ BDRip 1080p MKV, H.264 1920 × 1080 8000 Кбіт / с, AC3 відтворюється нормально з декодером Апаратний + вид ео відтворюється нормально, звуку нет¹

¹ звук в MX Video Player відтворювався тільки після перемикання на програмне декодування або в режим Апаратний +; штатний плеєр такого налаштування не має

Для тестування виведення зображення відеофайлів на екран самого пристрою ми використовували набір тестових файлів з переміщаються на одну поділку за кадр стрілкою і прямокутником (див. « Методика тестування пристроїв відтворення і відображення відеосигналу. Версія 1 (для мобільних пристроїв) »). Знімки екрану з витримкою в 1 з допомогли визначити характер виведення кадрів відеофайлів з різними параметрами: варіювалися дозвіл (1280 на 720 (720p) і 1920 на 1080 (1080p) пікселів) і частота кадрів (24, 25, 30, 50 і 60 кадр / с). У тестах ми використовували відеоплеєр MX Player в режимі «Апаратний +». Результати тесту зведені в таблицю:

Примітка: Якщо в обох стовпчиках Рівномірність і Пропуски виставлені зелені оцінки, то це означає, що, швидше за все, при перегляді фільмів артефактів, викликаних нерівномірним чергуванням і пропуском кадрів, або не буде видно зовсім, або їх кількість і помітність не впливатиме на комфортність перегляду. Червоні позначки вказують на можливі проблеми, пов'язані з відтворенням відповідних файлів.

За критерієм виведення кадрів якість відтворення відеофайлів на екрані самого смартфона високе, так як кадри (або групи кадрів) можуть виводитися з більш-менш рівномірним чергуванням інтервалів і без пропусків кадрів. За винятком файлів 1080p з 50 і 60 кадр / с з якими смартфон не справляється. Під час відтворення відеофайлів 720p і 1080p і співвідношенням сторін 16: 9 зображення власне відеофайлу виводиться точно по межі екрану. Відображається на екрані діапазон яскравості відповідає стандартному діапазону 16-235 - в тінях всього пара відтінків не відрізняється по яскравості від чорного кольору, але в світлі відображаються всі градації відтінків.

Час автономної роботи

Ємність літій-іонної батареї, встановленої в Motorola Moto E, становить зовсім невеликі за сучасними мірками 1980 мА · год. Однак тут варто враховувати, що і екран в даній моделі встановлений далеко на самий енергоємний. За результатами тестів випробуваний продемонстрував середні результати тривалості автономної роботи, нарівні з іншими смартфонами, оснащеними батареями схожою ємності.

Ємність акумулятораРежим читанняРежим відеоРежим 3D-ігор

Motorola Moto E 1 980 мА · год 16 ч. 00 м. 6 ч. 00 м. 4 ч. 45 м. Motorola Moto G 2070 мА · год 15 ч. 20 м. 8 ч . 00 м. 4 ч. 20 м. ZTE nubia Z5 mini 2300 мА · год 11 ч. 05 м. 8 ч. 00 м. 3 ч. 50 м. Nexus 5 2300 мА · год 22 ч. 10 м. 5 ч . 05 м. 3 ч. 45 м. Alcatel OT Idol X 2000 мА · год 10 ч. 00 м. 6 ч. 40 м. 4 ч. 00 м. Fly Luminor IQ453 2000 мА · год 10 ч. 00 м. 7 ч. 00 м. 4 ч. 10 м. Oppo Mirror R819 2000 мА · год 10 ч. 20 м. 8 ч. 20 м. 5 ч. 00 м. Meizu MX3 2400 мА · год 13 ч. 20 м. 8 ч . 00 м. 4 ч. 25 м.

Безперервне читання в програмі FBReader (зі стандартною, світлої темою) при мінімальному комфортному рівні яскравості (яскравість була виставлена ​​на 100 кд / м²) тривало до повного розряду акумулятора близько 16 годин. При безперервному перегляді відео з YouTube у високій якості (HQ) з тим же рівнем яскравості через домашню мережу Wi-Fi апарат протримався 6 годин, а в режимі 3D-ігор - більше 4,5 годин.

підсумок

В черговий раз Motorola видала ринку відмінний по співвідношенню ціни і якості продукт. Так, це далеко не флагман, і навіть не «міцний середнячок»: у нього є лише початковий, базовий набір функцій, без надмірностей, таких як наявність другої камери або NFC. Але є і відверті мінуси: без спалаху, наприклад, камера значно втрачає у функціональності, і це вже не виправити. Проте, співвідношення ціни і якості апарат, безумовно, варто. Як вже говорилося вище, його ціна в онлайновому магазині Motorola чітко визначена продавцем і становить всього лише $ 129 без урахування податків. Це дуже хороша ціна для такого симпатичного і якісного смартфона, та ще й відомого виробника. Смартфон може похвалитися якістю виконання, добротними матеріалами, продуманою функціональністю і стабільної апаратної платформою, нехай і не найпотужнішою. Шкода тільки, що настільки вигідну пропозицію, як зазвичай, недоступно на нашому ринку - доведеться вдаватися до послуг перекупників.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки