Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд Android 6.0

  1. Android 6.0 - що нового?
  2. Дозволи в додатках
  3. Підтримка сканерів відбитків
  4. Режим Doze - оптимізація енергоспоживання
  5. Підтримка USB Type-C
  6. Пошук Google Now в додатках
  7. Chrome Custom Tabs
  8. Нова панель буфера обміну
  9. Спрощена регулювання гучності
  10. Оновлений список програм
  11. Збереження резервних копій в Google Drive
  12. Кілька вікон на планшетах
  13. Офлайн-режим Google Maps і YouTube
  14. Android Pay
  15. Як встановити Android 6.0
  16. Дата виходу Android 6.0
  17. Висновок

28 травня 2015 року на конференції Google I / O пошуковий гігант зробив анонс Android M, скачати яку стало можливо буквально через кілька годин після презентації 28 травня 2015 року на конференції Google I / O пошуковий гігант зробив анонс Android M, скачати яку стало можливо буквально через кілька годин після презентації. А через менше трьох місяців, 17 серпня 2015 року, система була перейменована в Android 6.0 Marshmallow (зефірка).

От цікаво, вирішила чи Google перейти на новий цикл присвоєння версій. Пошуковий гігант може наслідувати приклад Apple, яка штампує по одній мажорній версії iOS в рік. Особливого сенсу ми в цьому не бачимо - число нововведень при цьому ніяк не зросте, лише зміниться підхід до присвоєння індексу. Іншими словами, в 2016 році ми з вами можемо побачити Android 7.0. Але так добре, давайте подивимося, що ж пропонує новий Android 6.0:

Android 6.0 - що нового?

Отже, Android 6.0. Нового тут пристойно, хоча не так багато, як було в Android 5.0 . Всього змін більше 50, але кожного начальника в них лише кілька штук. Давайте пройдемося по ним.

Дозволи в додатках

Вважаємо, багато хто з нас пам'ятають, що, встановлюючи додаток на свій смартфон (так-так, з Android на борту), перш з'являється повідомлення, зазвичай розміром з весь екран, де є кілька ікон, багато написів, а внизу праворуч розташована кнопка «Прийняти »(Accept). Знаєте, що це таке? Це супереч дозволів, який вимагає додаток для своєї роботи. Якщо ви відмовляєтеся їх йому дати, то програма просто не встановлюється.


Безпека безпекою, але працювати-то теж треба, вірно? Треба думати, так в Google і міркували, додаючи нову функціональність в Android 6.0. Тепер ніякого списку дозволів при установці не буде - замість них будуть з'являтися повідомлення про окремі дозволи при їх запиті. Наприклад, якщо додаток в перший раз хоче отримати доступ до GPS, або бажає скористатися мікрофоном, камерою і так далі. Обраний варіант запам'ятається і більше «тюкать» вас повідомленнями не будуть, проте в налаштуваннях дозволу піддаються зміні.


Найцікавіше, що така штука була зроблена ще в Android 4.3 . Називалася вона App Ops - це спеціальний менеджер дозволів. Він був прихований від користувачів, але спосіб його включення був знайдений і докладно описаний. А далі Google просто видалила його з системи, щоб не виникало зайвих претензій.

Адже якщо розібратися, то як працює подібна блокування дозволів? В Android 4.3, якщо щось заблокувати, додаток при спробі звернення до «забороненого плоду» не просто «здивується», а, м'яко кажучи, буде «ошелешено». Іншими словами відбудеться некоректне завершення програми з можливою втратою оперативних даних.

Саме це питання і вирішили в Android 6.0. Тепер, якщо програма, наприклад, «стукає» в інтернет, але їй заборонено це робити, то для неї все буде обставлено таким чином, ніби немає з'єднання. Або ніби камера, GPS, Bluetooth і т.д. недоступні в даний момент. Це дозволить показати відповідне повідомлення про помилку, але ніяк не вивалитися з системним винятком.

Крім цього, розробники зможуть враховувати нову функцію системи. Тобто вони будуть знати, проблема в забороні дозволів або дійсно щось «відвалилося і не працює». Це означає, що якщо ви щось заблокували, додаток вам так і повідомить: не можу працювати, ви мені заборонили! А в разі App Ops і Android 4.3 з'ясувати, чому щось не працює, було не можна - тому менеджер і був видалений.

У будь-якому випадку нова функція Android 6.0 забезпечує ще більший контроль за додатками, більшу безпеку системи.

Підтримка сканерів відбитків

За кілька днів до Google I / O 2015 стала з'являтися інформація, що в число нововведень Android 6.0 увійде підтримка сканерів відбитків. Річ ця зовсім не нова - в 2013 році її освоїла Motorola і Apple, потім підтяглися HTC, Samsung та інші компанії. Проте, вся функціональність дактилоскопічного сенсора програмувались виробниками, тоді як на рівні системи вона була зроблена тільки у Apple, хоча як могло бути інакше?


Тепер же спеціальний API, що дозволяє управляти сканером відбитків, вбудований в Android. Це означає універсальність для всіх - розробники зможуть використовувати відбитки для авторизації в своїх додатках і їм не доведеться враховувати особливості окремих виробників - все у всіх буде однаковим. Адже якщо розібратися, у того ж Samsung сканер відбитків працює для розблокування пристрою і авторизації в декількох фірмових додатках. Сторонні програми його просто не використовують. А Xiaomi взагалі заявила, що поки в Android НЕ буде вбудованої підтримки дактилоскопії, вбудовувати сканер в свої смартфони вона не має наміру.


Загалом, тепер все зміниться. Правда, найсмішніше в поточній ситуації те, що API для сканерів відбитків є, а самих сканерів ніде немає. Забігаючи вперед повідомимо, що Android 6.0 доступна тільки на Nexus 5, 6 і 9, а вони позбавлені цього компонента. Так що все це працює в теорії, а спробувати на практиці нову «примочку» можна буде не раніше виходу нового Nexus зі сканером відбитків.

Режим Doze - оптимізація енергоспоживання

Ви знаєте, що Android 5.0 вирішив все-все-все проблеми з енергоспоживанням? Знаєте? Але ось в Google тепер в цьому не впевнені. Але ж ця фішка підносилася як одна з головних: тут вам і нова віртуальна машина ART , Більш ефективно запускає і виконуюча додатки, і Project Volta , Що економить заряд акумулятора так, що йому навіть і не снилося. У реальності все виявилося не так добре, як на папері. І ось на дворі друга половина 2015 року, а нам пропонують нову панацею від швидкого виснаження батареї.


Режим Doze забезпечить економію енергії на такому рівні, що ого-го! У теорії, звичайно. І звучить ця теорія приблизно так: чим більше смартфон або планшет знаходяться в сплячому режимі, тим краще. На цей раз Google має намір присипляти їх ще частіше. При цьому, щоб користувач не пропустив повідомлення або дзвінки, пристрої будуть це робити, коли людину поруч немає.

Нагадаємо, що Термінатор і Матриця вже не за горами, тобто в сучасному телефоні стільки датчиків, що він знає, де знаходиться, рухається він чи ні і взагалі чи є поблизу люди. Власне, в цьому вся і ідея - якщо поруч людей немає, то можна і «поспати», або, іншими словами, будуть відключатися все фонові процеси, залишаючи тільки найнеобхідніший мінімум для роботи.

Тобто Doze активується, якщо ви залишите свій мобільний пристрій і кудись підете, або просто підете спати - в цьому випадку швидкість розрядки буде помітно знижена. Як це буде працювати на практиці, подивимося, але ідея дурною в будь-якому випадку не виглядає.

Підтримка USB Type-C

Стандарт USB Type-C або просто USB-C поступово набирає популярність. Коротенько нагадаємо, що він з'явився разом зі специфікацією USB 3.1, однією з головних особливостей яких стало подвоєння пропускної здатності інтерфейсу до 10 Гбіт / с щодо USB 3.0. Ну а USB Type-C - це тип з'єднання, який передбачає новий роз'єм, який може бути однаковим на всіх пристроях.


Зрозуміло, можливість підключити кабель будь-якою стороною не їсти головна фіча USB Type-C. Крім цього він додає багато додаткових функцій, в тому числі просунуті можливості зарядки, згідно специфікації USB Power Delivery 2.0. Зокрема мова йде про силу струму 1,5 та 3,0 А при напрузі 5 В.


Android 6.0, як ви здогадалися, підтримує USB Type-C, а разом з ним ще й просунуті режими зарядки. Ні, ми не тільки про підвищену силі струму, що дає приріст швидкості зарядки, але ще і про такі речі, як підзарядка інших пристроїв. Йдеться про те, що можна буде заряджати телефони, смартфони і планшети один від одного: телефон від планшета, смартфон від планшета і навіть планшет від смартфона, а також інші «збочені» варіанти. Навряд чи ця функція стане скрізь і всіма затребувана, але в певних ситуаціях буде корисна.

Крім того, до пристроїв на Android 6.0 і з роз'ємом USB Type-C можна буде підключити MIDI-клавіатури. Це ще більше розширить мультимедійну складову Android.

Пошук Google Now в додатках

Насправді ця функція називається «Google Now on Tap» і викликається вона, якщо довго утримувати кнопку Додому. Після запуску Google Now «просканує» то, що знаходиться на екрані, і запропонує картку з додатковою інформацією.


Ідея там в наступному. Припустимо, ви обговорюєте з кимось будь-якої фільм або новий музичний альбом, якесь місце і так далі. Контекст з вашого екрану повідомлень очевидний і його Google Now зможе зрозуміти. Довгий утримання кнопки Додому призведе до того, що цей самий контекст буде розпізнано і згідно з ним буде запропонована картка з інформацією: довідка про фільм з бази IMDb, відомості про країну, інформація про альбом і так далі.


Причому можливості Google Now on Tap помітно ширше - інформація може черпати не тільки з пошуку Google, але також і з встановлених додатків. Тут головне, щоб відповідну функціональність реалізували їх розробники - надали можливість індексування даних усередині програм.


Іншими словами Google Now on Tap - це свого роду інтелектуальний помічник, який працює в будь-якому додатку і дає корисні поради, якщо вони необхідні. Теоретично його функціонуванню нічого не повинно перешкодити, хіба що розробник зробить абсолютно нетиповий інтерфейс програми.

Chrome Custom Tabs

Будь-розробник може вбудувати браузер в свій додаток на Android. Для цього створено відповідний компонент, що забезпечує роботу движка рендеринга веб-сторінки всередині вашого застосування. Але тут є один неприємний момент - все це ніяк не пов'язано з основним системним браузером. Тобто ваші введені паролі, історія пошуку, збережені Cookie і так далі там недоступні.


Тепер ця проблема може бути вирішена, якщо вмонтувати в свій додаток «шматок» браузера Chrome. За фактом функціональність залишиться тією ж, але повторно вводити паролі не доведеться, а сайти вас будуть пам'ятати.


Разом з тим додалася ще одна цікава функція - відкриття посилань в додатках. Припустимо, ви натискаєте на посилання на сторінку Facebook, Twitter, ВКонтакте тощо, а далі вам запропонують відкрити її у відповідному клієнта, якщо він у вас встановлений.

Нова панель буфера обміну

Користуватися буфером обміну, тим самим «копіпастом», в Android не завжди просто. Якщо хто пам'ятає, то, виділивши фрагмент тексту, зверху з'являється панель з опціями копіювати, вставити, вирізати, виділити все тощо. Все б добре, але збагнути, що треба дивитися вгору екрану, особливо на великому екрані, не завжди виходить відразу.


В Android 6.0 тепер відповідна панель буде відображатися поруч з виділеним текстом. Це вже реалізовано в iOS і, сюрприз-сюрприз, Windows Phone. Google тепер наздогнала конкурентів, хоча поки працює нова панель не дуже добре.

Спрощена регулювання гучності

Android 5.0 так Намудрували з регулюванням гучності, що ого-го! Якщо до нього, доводячи гучність до мінімуму, спочатку вимикався звук, а ще одним натисканням кнопки - вібрація, то в «Пятерочка» повністю «тихого» режиму не залишилося. Замість цього пропонувалося вибрати один з трьох варіантів: залишити вібрацію для всіх повідомлень, для пріоритетних або все-таки замовкнути до інших наказів.


Android 6.0 повертає колишню функціональність - «заглушити» смартфон або планшет можна натисканням кнопки гучність вниз. Але, при необхідності, можна налаштувати які події і повідомлення будуть чутні.

Оновлений список програм

Список додатків в Android 5 став таким світлим, з білим фоном. Багатьом це, до речі, не дуже сподобалося. Думаєте, Android 6.0 «потемнів»? Ні в якому разі, але нові можливості тут з'явилися.


Перш за все повернувся старий спосіб перемотування додатків - вертикальним перегортання, замість горизонтального. Причому зліва тепер виведені літери алфавіту для більш наочної угруповання. Ми не виключаємо, що це зовсім не фінальний варіант дизайну.

Ще на самому верху з'явилося поле пошуку по додатках, а прямо під ним - четвірка найбільш часто використовуваних програм. На перший погляд виглядає зручно.

Збереження резервних копій в Google Drive

Одна з найприємніших особливостей iPhone і iPad - це можливість резервного копіювання всіх даних в хмару iCloud. Ця операція дозволяє вберегти всю інформацію, настройки та особисті дані від втрати, а заодно дозволяє все швидко і безболісно відновити. Як на оригінальному пристрої, так і на іншому.


І ось тепер щось таке з'явиться в Android 6.0. Відновлення контактів і додатків через обліковий запис Google можна було робити давно, але зараз мова йде про повне резервне копіювання даних пристрою. Ну, або майже про повну. Тимчасові «важкі» файли додатків, необхідні для їх роботи, зберігатися не будуть - ще б пак, захаращувати свої сервери подібним сміттям! А так розробники навіть зможуть вказати, що зберігати потрібно, а що користі для відновлення ніякої не несе.

Все це записується в Google Drive. І, що найприємніше, такий «бекап» ніяк не позначиться на підсумковій доступною ємності вашого хмарного сховища - все буде поміщено в окрему приховану папку.

Кілька вікон на планшетах

Про це говорили вже давно. Google явно залишилася небайдужа до режиму Multi Window, впровадженим Samsung на Galaxy Note II в 2012 році. В Android 6.0 почали проглядаються перші паростки даної функціональності на рівні системи, а не від виробника смартфонів і планшетів. Правда, там вона захована дуже глибоко і активується через додавання прошивці останньої версії TWRP. Крім того, працює це тільки на планшеті Nexus 9.


Версія від Google розбиває екран на квадранти - завантажити можна від 1 до 4 додатків відразу. З одним і так все зрозуміло. Дві штуки розташовуються поруч один з одним, ділячи робочий стіл вертикально або горизонтально. При відкритті трьох програм, екран ділиться навпіл: в одній половині завантажено одне додатки, а два інших у другій половині. Ну а з четвіркою все і так ясно - кожному з додатком виділяються свій «квадратик».


Відкриття відбувається в тому числі і з диспетчера задач. Все це поки працює погано і страшно глючить, так що ми не виключаємо ймовірність відсутності даної функції у фінальній версії Android 6.0.

Офлайн-режим Google Maps і YouTube

Ця зміна стосується більше самих додатків Google Maps і YouTube, ніж Android 6.0, але тим не менше. Отже, вкотре карти Google отримають офлайн-режим. Правда, на цей раз він буде по-справжньому справжній! Іншими словами, за збереженим фрагментом карти можна буде шукати, на ньому працюватимуть всі верстви і так далі - до цього таку карту можна було тільки дивитися і все.


З YouTube ситуація теж цікава. Кліпи можна буде зберегти на пристрої і дивитися потім. Правда, час перегляду фіксоване на 48 годин - після вони будуть видалені.

Android Pay

Ми виділили Android Pay підрозділом статті вищого рівня не просто так. Формально ця платіжна система була представлена ​​разом з Android 6.0, але працювати вона буде на всіх пристроях, оснащених чіпами NFC і з встановленої Android 4.4 . Тут головне, щоб розробники та магазини підтримали ініціативу Google.


Втім, компанія вже почала домовлятися з фінансовими організаціями, магазинами і так далі - обіцяна робота як мінімум в 700 тисячах точок. Правда, всі вони поки знаходяться переважно на території США, проте за подібними безконтактними платежами майбутнє, так що «буде і на нашій вулиці свято».


Треба сказати, що Android Pay не перша платіжна система Google. Раніше вже був представлений Google Wallet ( «гаманець Google»), але особливо популярним він не став. І немає, нова реалізація - це не просто перейменування. Android Pay зроблений за тим же принципом, що і Apple Pay. Зокрема, прив'язуючи банківську картку до платіжної системи, її дані не будуть передаватися тому, кому ви оплачуєте покупку товарів або послуг. Google, що називається, сам владнає всі формальності по оплаті з банком і магазином.


Разом з тим Google Wallet поки не закривають. Якийсь час стара система буде працювати, хоча, ми вважаємо, рано чи пізно пошуковий гігант «перетягне» всіх на Android Pay.

До речі, відособленість Android Pay від Android 6.0 підтверджує і той факт, що платіжна система працює вже з літа 2015 року, а нова версія ОС з'явиться не раніше осені.

Як встановити Android 6.0

Android 6.0 став доступний майже відразу після презентації для Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 і Nexus Player. Інші «актуальні Нексус», зокрема Nexus 4, Nexus 10 і Nexus 7 теж можуть отримати нову систему, але тільки у фінальній версії. Тобто тестувати її можна тільки на самих останніх пристроях Nexus.

У зв'язку з цією обставиною, постає питання, як встановити Android 6.0 на ці Nexus? В принципі не дуже складно. Ми підготували коротку інструкцію з цього приводу.

  1. Завантажити Android 6.0 для Nexus 5 , Nexus 6 або Nexus 9 з відповідної Сторінки.
  2. Включити режим USB Debugging в настройках: сім разів натісніть на пункт About (Інформація про Пристрій), підтвердіть своє бажання Включити режим для розробника и в новому розділі налаштування включіть USB Debugging.
  3. Скачайте и встановіть необхідній ADB-драйвер в систему .
  4. У командному рядку, перебуваючих в папці з ADB-драйвером, наберіть Наступний команду: adb reboot bootloader.
  5. После підтвердження операции виконан Наступний рядок: fastboot oem unlock.
  6. Далі слід ввести ще кілька команд:
    fastboot flash system system.img
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash recovery recovery.img
    fastboot flash cache cache.img

Після перепрошивки телефон або планшет перезавантажиться і нова версія Android буде доступна для використання.

А найприємніше, що Android 6.0 вийде для Galaxy S6, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge +, Galaxy S6 Duos, Galaxy S6 edge, Galaxy Note 4, Galaxy Note 4 Duos, Galaxy Note edge, Galaxy Alpha і Galaxy Tab A. Samsung вже оголосила, що оновлення буде випущено .

Дата виходу Android 6.0

Дату виходу Android 6.0 вище ми озвучили вже не один раз - осінь 2015 року. Треба думати, вона трапиться приблизно рівно через рік, після виходу Android 5, тобто десь в жовтні.

Як було сказано раніше, спочатку Android 6.0 вийде для Nexus 5, 6, 9 і Player. Пізніше, не виключено, до них приєднаються Nexus 4, 7 і 10. У всякому разі, хотілося б в це вірити. Ну а що стосується решти смартфонів і планшетів, то тут все буде як завжди. А зазвичай справи йдуть так, що Samsung оновлює в першу чергу флагмани, а вже після і частина більш дешевих пристроїв. Частенько оновлення виходять і для топових трубок від HTC, LG, Sony і інших A-брендів. Ну а решта, менш імениті компанії, часто затягують навіть з виходом нових пристроїв з актуальною версією ОС.

Висновок

Нові функції Android 6.0 виглядають корисними і необхідними. Вкотре оптимізували енергоспоживання, нарешті з'явився нормальний контроль за дозволами додатків, потенційно може з'явитися багатовіконний режим і так далі.

Проте, все це не тягне на мажорну версію Android 6.0. Рівень змін приблизно той же, що був між Android 4.0 і 4.1. Іншими словами, ми чекали виходу Android 5.2, проте в Google вирішили інакше. Питання, що буде далі - невже дійсно таким цьому стане Android 7.0? Як вважаєте? Висловите свою думку в коментарях. Крім того, розкажіть, чи подобається вам Android 6.0?

Відгуки про Android 6.0 можна прочитати і залишити нижче в Коментарі або на нашому форумом .

О нового?
О нового?
Знаєте, що це таке?
Безпека безпекою, але працювати-то теж треба, вірно?
Адже якщо розібратися, то як працює подібна блокування дозволів?
Проте, вся функціональність дактилоскопічного сенсора програмувались виробниками, тоді як на рівні системи вона була зроблена тільки у Apple, хоча як могло бути інакше?
Вирішив все-все-все проблеми з енергоспоживанням?
Знаєте?
«потемнів»?
На ці Nexus?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки