Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Локальна мережа своїми руками: Вибір і обтиск мережевого кабелю.

  1. Види мережевого кабелю
  2. Схеми обтиску і типи мережного кабелю (кручений пари)
  3. Обтиск мережевого кабелю (кручений пари)

Практично жодна локальна мережа не обходиться без дротових сегментів, де комп'ютери підключаються до мережі за допомогою кабелів

Практично жодна локальна мережа не обходиться без дротових сегментів, де комп'ютери підключаються до мережі за допомогою кабелів. У цьому матеріалі ви дізнаєтеся, які види, і типи кабелів використовуються для створення локальних мереж, а так само навчитеся самостійно їх виготовляти.

Практично жодна локальна мережа, будь вона домашньої або офісної, не обходиться без дротових сегментів, де комп'ютери підключаються до мережі за допомогою кабелів. Це й не дивно, адже таке рішення для передачі даних між комп'ютерами досі є одним з найбільш швидкісних і надійних.

Види мережевого кабелю

У дротових локальних мережах для передачі сигналу використовується спеціальний кабель під назвою «кручена пара». Називається він так, тому що складається з чотирьох пар свити між собою мідних жил, що дозволяє знизити перешкоди від різних джерел.

Крім цього кручена пара, має загальну зовнішню щільну ізоляцію з полівінілхлориду, яка так само дуже мало схильна до електромагнітних перешкод. Більш того, у продажу можна зустріти як неекранований варіант кабелю UTP (Unshielded Twisted Pair), так і екрановані різновиди, що мають додатковий екран з фольги - або загальний для всіх пар (FTP - Foiled Twisted Pair), або для кожної пари окремо (STP - Shielded Twisted Pair).

Застосовувати будинку модифікацію кручений пари з екраном (FTP або STP) має сенс тільки при великих наводках або для досягнення максимальних швидкостей при дуже великій довжині кабелю, яка бажано не повинна перевищувати 100 м. В інших випадках згодиться дешевший неекранований кабель UTP, який можна знайти в будь-якому комп'ютерному магазині.

Кабель вита пара розділяється на кілька категорій, які маркуються від CAT1 до CAT7. Але не варто відразу лякатися такого розмаїття, так як для побудови домашніх і офісних комп'ютерних мереж використовується в основному кабель без екрану категорії CAT5 або його кілька вдосконалена версія CAT5e. У деяких випадках, наприклад, коли мережа прокладається в приміщеннях з великими електромагнітними наведеннями, можна скористатися кабелем шостої категорії (CAT6), що має загальний екран у вигляді фольги. Всі вищеописані категорії здатні забезпечити передачу даних на швидкостях 100 Мбіт / c при використанні двох пар жив, і 1000 Мбіт / с при використанні всіх чотирьох пар.

Схеми обтиску і типи мережного кабелю (кручений пари)

Обтиском кручений пари називають процедуру закріплення спеціальних роз'ємів на кінцях кабелю, в якості яких використовуються 8-контактні коннектори 8P8C, які зазвичай називають RJ-45 (хоча це трохи невірно). При цьому роз'єми можуть бути як неекранованими для кабелю UTP, так і екранованими для кабелів FTP або STP.

Уникайте покупки, так званих конекторів зі вставкою. Вони призначені для використання з м'якими багатожильними кабелями і для їх установки потрібна певна вправність.

Для укладання проводів, всередині коннектора нарізані 8 маленьких канавок (по одній для кожної жили), над якими в кінці розташовуються металеві контакти. Якщо тримати роз'єм контактами вгору, засувкою до себе, а вхід для кабелю буде смотерть на вас, то перший контакт буде розташовуватися праворуч, а ліворуч - восьмий. Нумерація контактів важлива в процедурі обтиску, так що запам'ятайте це.

Існує дві основні схеми розподілу проводів всередині роз'ємів: EIA / TIA-568А і EIA / TIA-568B.

При використанні схеми EIA / TIA-568A дроти з першого по восьмий контакт укладаються в наступному порядку: Біло-зелений, Зелений, Біло-помаранчевий, Синій, Біло-синій, Помаранчевий, Біло-коричневий і Коричневий. У схемі EIA / TIA-568В дроти йдуть так: Біло-помаранчевий, Помаранчевий, Біло-зелений, синій, Біло-синій, Зелений, Біло-коричневий і Коричневий.

Для виготовлення мережевих кабелів, які використовуються при комутації між собою комп'ютерних пристроїв і мережевого обладнання в різних поєднаннях, застосовується два основні варіанти обтиску кабелю: прямий і перехресний (кросовий). За допомогою першого, самого поширеного варіанту, виготовляються кабелі, які використовуються для підключення мережевого інтерфейсу комп'ютера і інших клієнтських пристроїв до комутаторів або маршрутизаторів, а так само з'єднання між собою сучасного мережевого обладнання. Другий, менш поширений варіант, використовується для виготовлення кроссового кабелю, що дозволяє через мережеві карти з'єднати безпосередньо між собою два комп'ютери, без використання комутаційного обладнання. Так само перехресний кабель вам може знадобитися для об'єднання старих комутаторів в мережу через порти up-link.

Що б виготовити прямий мережевий кабель, необхідно обидва його кінця обжати за однаковою схемою. При цьому можна використовувати як варіант 568А, так і 568В (застосовується набагато частіше).

Варто зазначити, що для виготовлення прямого мережевого кабелю зовсім не обов'язково використовувати всі чотири пари - буде досить і двох. У цьому випадку, за допомогою одного кабелю «вита пара» можна підключити до мережі відразу два комп'ютери. Таким чином, якщо не планується високий локальний трафік, витрата проводів для побудови мережі можна зменшити в два рази. Правда, врахуйте, що при цьому, максимальна швидкість обміну даними у такого кабелю впаде в 10 разів - c1 Гбіт / с до 100 Мбіт / c.

Як видно з малюнка, в даному прикладі використовуються Помаранчева і Зелена пари. Для обтиску другого роз'єму, місце Помаранчевої пари займає Коричнева, а місце Зеленої - Синя. При цьому схема підключення до контактів зберігається.

Для виготовлення кроссового (перехресного) кабелю необхідно один його кінець обжати за схемою 568А, а другий - за схемою 568В.

Для виготовлення кроссового (перехресного) кабелю необхідно один його кінець обжати за схемою 568А, а другий - за схемою 568В

На відміну від прямого кабелю, для виготовлення кросовера завжди потрібно використовувати всі 8 жив. При цьому перехресний кабель для обміну даними між комп'ютерами на швидкостях до 1000 Мбіт / c виготовляється особливим способом.

При цьому перехресний кабель для обміну даними між комп'ютерами на швидкостях до 1000 Мбіт / c виготовляється особливим способом

Один його кінець обжимается за схемою EIA / TIA-568В, а інший має наступну послідовність: Біло-зелений, Зелений, Біло-помаранчевий, Біло-коричневий, Коричневий, Помаранчевий, Синій, Біло-синій. Таким чином, бачимо, що в схемі 568А місцями помінялися Синя і Коричнева пари зі збереженням послідовності.

Закінчуючи розмову про схемах, резюмуємо: обжавши обидва кінці кабелю за схемою 568В (2 або 4 пари), отримуємо прямий кабель для з'єднання комп'ютера з комутатором або роутером. Обжавши один кінець за схемою 568А, а інший за схемою 568В, отримуємо кросовий кабель для з'єднання двох комп'ютерів без комутаційного обладнання. Окремо стоїть виготовлення гигабитного перехресного кабелю, де потрібна спеціальна схема.

Обтиск мережевого кабелю (кручений пари)

Для самої процедури обтиску кабелю нам знадобиться спеціальний обжимний інструмент, званий Крімпер. Крімпер вдає із себе кліщі з декількома робочими областями.

У більшості випадків, ближче до рукояток інструменту, розміщуються ножі для обрізання проводів кручений пари. Тут же в деяких модифікаціях можна знайти спеціальну виїмку для зачистки зовнішньої ізоляції кабелю. Далі, в центрі робочої області, розташовується одне або два гнізда для обтискача мережевого (маркування 8Р) і телефонного (маркування 6Р) кабелів.

Перед обжимкой роз'ємів, відріжте під прямим кутом шматок кабелю потрібної довжини. Потім з кожної його боку зніміть загальну зовнішню ізоляційну оболонку на 25-30 мм. При цьому не пошкодити власну ізоляцію провідників, що знаходяться всередині кручений пари.

Далі починаємо процес сортування жив за кольорами, відповідно до обраної схеми обтиску. Для цього, розплетіть і вирівняйте дроти, після чого розкладіть їх в ряд в потрібному порядку, притиснувши, щільно один до одного, а потім обріжте кінці ножем крімпер, залишивши приблизно 12-13 мм від краю ізоляції.

Тепер акуратно одягаємо коннектор на кабель, стежачи за тим, щоб жили не переплуталися, і кожна з них увійшла в свій канал. Проштовхуйте жили до кінця, поки вони не упрутся в передню стінку роз'єму. При правильній довжині кінців провідників, всі вони повинні зайти в роз'єм до упору, а ізоляційна оболонка повинна обов'язково бути всередині корпусу. Якщо це не так, то витягніть жили і кілька укоротите їх.

Після того, як ви одягнули роз'єм на кабель, залишається його тільки там зафіксувати. Для цього вставте коннектор у відповідне гніздо, розташоване на обтискному інструменті і до упору плавно стисніть ручки.

Звичайно, добре, коли вдома є крімпер, ну а що робити, якщо його немає, а обжати кабель дуже потрібно? Зрозуміло, що зняти зовнішню ізоляцію можна за допомогою ножа, а для обрізки жив використовувати звичайні кусачки, але як бути з самої обжимкой? У виняткових випадках для цього можна використовувати вузьку викрутку або той самий ніж.

У виняткових випадках для цього можна використовувати вузьку викрутку або той самий ніж

Встановіть зверху на контакт викрутку і натисніть на неї так, що б зубці контакту врізалися в провідник. Зрозуміло, що виконати цю процедуру необхідно з усіма вісьмома контактами. У висновку продавите центральну поперечну частину для закріплення в роз'ємі ізоляції кабелю.

І наостанок дам невелику пораду: Перед першою обжимкой кабелю і конекторів купите з запасом, так як добре виконати цю процедуру з першого разу виходить далеко не у кожного.

джерело http://www.compbegin.ru/articles/view/_102

Звичайно, добре, коли вдома є крімпер, ну а що робити, якщо його немає, а обжати кабель дуже потрібно?
Зрозуміло, що зняти зовнішню ізоляцію можна за допомогою ножа, а для обрізки жив використовувати звичайні кусачки, але як бути з самої обжимкой?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки