Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд ноутбука Acer Aspire 5820TG

Sebastian Jentsch,

Ощадливий геймер. Хороша графіка HD 5650, відмінна продуктивність з оновленим ЦП Arrandale, низьке споживання енергії і презентабельний тонкий дизайн. Timeline X підходить для багатьох завдань: eSATA і серфінг з сонячними ваннами залишається табу.

Звичайно, якщо ви хочете грати з картою Mobility Radeon HD 5650 , То вам не потрібно витрачати 900 євро наприклад на Acer Aspire TimelineX 5820TG-5464G75Mnks. Популярна графічна карта зі слабким центральним процесором вже доступна за близько 600 євро ( Toshiba Satellite L650D-10H ). Але якщо чесно, хто хоче покрасуватися на своєму баггі або перед колегами з пластиковим бомбардувальником? І насправді ніхто насправді не став би брати такий зализаний і великий апарат на лекцію.

Висококласний, але як би там не було доступна альтернатива для недорогих геймерів представляється вам в Acer Aspire TimelineX 5820TG. Він красивий і тонкий і добре виглядає з матовим алюмінієвим покриттям. Чи може такий потужний девайс з останнім Core i5-460M (2x 2,53ГГц) і графічною картою HD 5650 стримати обіцянку Timeline на вісім годин роботи від батареї? Стікер на ноутбуці говорить про це, але ми цього не віримо.

Тут є трохи розкоші. Робоча поверхня приємно матова. Місця упору для рук зроблені з фарбованого пластику під алюміній. Але як би там не було він має якість металу, навіть якщо і не такий прохолодний.

Тут важко знайти місце для відбитків пальців або брудних плям. Навіть на кришці, яка зроблена з фарбованого алюмінію. Якщо ви шукайте стильний і серйозний корпус ноутбука, то цей для вас може стати відмінним кандидатом.

Корпус міцний і залишає незабутнє враження від чистих змонтованих разом пластикових і алюмінієвих деталей. Двома руками ми змогли скрутити корпус до невеликого межі. Місце упору для рук ніде не деформується, те ж саме можна сказати і про підкладці клавіатури.

Шарніри добре утримують кришку і помітно тільки невелика кочення. Хоча шарніри встановлені дуже міцно, але кришку можна відкрити одою рукою. Максимальний кут відкриття 145 градусів. Кришка лише злегка перекосилась, коли ми взяли його за край.

Міцний алюміній поверхні кришки надає тонкої конструкції дуже хорошу жорсткість. Навіть поверхня може добре відбивати тиск. Батарею можна видалити для настільного використання.

Нижня панель виготовлена з матового пластика також з відмінною якістю. Поверхня ніде не продавлюється. Велика кришка приховує компоненти, які можна вдосконалити: жорсткий диск, RAM, модуль WLAN.

З одного боку по відношенню до якості виготовлення Timeline X 5820TG робить все відмінно, але з боку можливостей з'єднання він руйнує свою репутацію. Тут немає ні eSATA, ні ExpressCard 34 ні Firewire. Не кажучи вже про USB 3.0. Відносно можливостей з'єднання 5820TG опускається на низький рівень Aspire 5741G-334G50Mn недорогого споживчого всебічного ноутбука (стартова ціна 670 євро).

Розташування портів з лівого і з правого боку не дуже розумно. Під'єднані кабелю будуть заважати використанню миші. Правші і лівші однаково виявляються в несприятливих умовах, так лівшам будуть заважати кабелю Ethernet, VGA або HDMI.

Розташування портів на цьому 15,6-дюймовому ноутбуці виглядає досить метушливо. Розташування портів на задній грані або ззаду бічних граней було б більш розумним. Однак розташування шарнірів і батареї унеможливлює розмістити тут інтерфейси. Також тут немає док-станції, яка змогла б розрядити плутанину з кабелями.

комунікація

Бездротова карта Atheros (AR5B97) підтримує WLAN в його найшвидшому draft-n стандарті. Тут також є вбудований модуль Bluetooth (2.1 + EDR). Atheros AR 8151 PCI-E гігабіти Ethernet контролер управляє гігабітним перемикачем. Таким чином 5820TG має високий рівень мережевої технології.

Обсяг поставки

Тут немає ніякого диска DVD, в постачання включені керівництво, гарантійна карта і тканину для чищення. Користувач повинен буде сам створити диск відновлення системи. Однак жорсткий диск забитий безліччю інструментів і програм. Частково це демонстраційні версії такі як Office Home і Student 2007 і McAfee Internet Security. Додатково тут встановлені Skype, Adobe Flash Player 10 або CyberLink PowerDVD.

Гарантія

Acer дає 24-місячну гарантію на цей продукт. Користувачі повинні будуть відправляти свої несправні ноутбуки самі.

клавіатура

Клавіші мають німого нечітку точку натискання і короткий хід. Всі клавіші абсолютно рівні. Це означає, що на клавішах немає увігнутою западини в середині, що допомагає точності друку, тому відчуття при друку невпевнене. Але як би там не було ви можете до цього звикнути.

Acer встановив цифрову панель (стандартне розташування), яка спрощує введення цифр. Кнопки зі стрілками за розміром складають тільки половину від буквених клавіш. Вони відокремлені невеликим інтервалом від клавіші shift, розташованої вище.

тачпад

Тачпад - сенсорна мультитач панель Synaptics (V7.2). Він може виконувати многопальцевость жести, такі як масштабування. Тачпад дуже великий і має матову поверхню. Клавіші спрацьовують тихо, але мають короткий хід. У свою чергу точка натискання чітка. Загалом на мульти-тачпад працювати приємно, хоча клавіші можна поліпшити.

Панель має горизонтальну і вертикальну смуги прокрутки. Горизонтальна смуга під час поставки відключена. Користувачі можуть прокручувати вертикально і горизонтально, поставивши один палець і виробляючи руху іншим.

Глянцеві й екран (AUO B156XW04 V0) має дозвіл 1366x768 пікселів. Цей дозвіл сьогодні є стандартним для 15,6-дюймовий ноутбуків. Більша роздільна здатність збільшило б оглядовість складних програмних вікон. Але графічна карта HD 5650 не змогла б програвати гладко сучасні (вимогливі) гри при кращій якості.

Екран AUO має середню контрастність 186: 1. Така величина типова для офісних і більшості мультимедійних ноутбуків. Більш контрастний екран TFT краще підійшов би для ігрових амбіцій. Однак повинні помітити, що насправді хороші екрани рідко встановлюються.

Екран абсолютно не підходить для професіоналів, що займаються обробкою зображень через відблисків, вузького стандартного колірного спектра і низького дозволу.

186
cd / m² 193
cd / m² 196
cd / m² 177
cd / m² 191
cd / m² 181
cd / m² 184
cd / m² 185
cd / m² 183
cd / m² Рівномірність підсвічування екрану

Mavo-Monitor

Максимум: 196 cd / m² В середньому: 186.2 cd / m²
Рівномірність підсвічування: 90%
Від батареї: 191 cd / m²
Контрастність: 171: 1 (Рівень чорного: 1.12 cd / m²)

Оцінка яскравості екрану TFT не надто вражає. В середньому 1 86 cd / m 2. Освітлення 90% дуже гарне. Якщо ви дивитеся на чорний екран, ви не побачите світлих плям.

Поза приміщенням на сонці 5820TG показав свою повну безпорадність через низьку яскравості і відбивної здатності екрану. На нашому тестовому девайсе з'явилися відблиски і екран був занадто темним. Цей екран однозначно не підходить для використання на сонці.

У горизонтальній площині кут огляду до 40 градусів. Далі дисплей починає темніти і кольору змінюватися. Цей ефект відбувається в вертикальній площині при невеликій зміні кута вже при 15 градусів. Найбільші обмеження були при погляді збоку зверху чи знизу.

Acer обладнав 5820TG абсолютно новим Intel Core i5-460M . У порівнянні з початковими чіпами Arrandale тактова частота значно збільшилася. Кеш пам'ять L2 / L3 (512KB / 3MB) залишилася без змін. Також тут встановлено графічна карта Intel HD і контролер пам'яті для DDR3 800/1066. Тільки недавно було оголошено про модернізації процесорів Arrandale: модернізація процесорів Intel Core i3 / i5 / i7 "Arrandale" .

Процесор має два фізичних ядра з 2,53 Ггц кожен, вироблених з дотриманням техпроцесу 32 нм. Процесор настільки новий, що навіть остання версія CPU-Z визначає його тільки як 540M. Дійсна тактова частота 460M коливається від 2.53 до 2.8 Ггц з Turbo Boost. Ця технологія від Intel робить можливим розганяти як одне так і обидва ядра.

Як завжди тут також включена технологія гіперпоточності. Вона забезпечує кожне фізичне ядро ​​віртуальним ядром. Таким чином обчислення можуть здійснюватися чотирма віртуальними ядрами. У 5820TG.утсновлено 4096 Мб DDR3 RAM. Вони розташовуються на двох модулях RAM і стали майже стандартними для Windows 7 Home Premium 64 bit.

System information: Acer Aspire 5820TG-5464G75Mnks

Нові процесори ми можемо порівняти в нашій статті про модернізації процесорів Intel Core i3 / i5 / i7 "Arrandale" .

5820TG з i5-460M показав наступні результати: У Cinebench R11.5 (64 bit) система показала 2,2 бала. процесор 520M також має результат 2,2 бала (та ж сама стандартна частота!). 430M набрав 2,0 бала і i3-330M набрав лише 1,75 бала.

460M взяв верх над мають меншу частоту 430M в одноядерних обчисленнях (стандарт 2,26, турбо 2,53 Ггц). Останній набрав 3362 балів (Cinebench R10 Single Core 64 bit, Sony Vaio VPC-EB1S1E / BJ ). 460M в тестовому екземплярі набрав 3839 балів. Це у велічену на 12 відсотків. 460M може зрівнятися з 520M (3624 до 3815, Lenovo Thinkpad T410s ; Asus G73JH ).

Коротко: i5-460M (2,53 Ггц) може змагатися в обробці з 520M і швидше ніж 430M. Здається більш висока турбо тактова частота 2,93 Ггц не дає переваг 520M в синтетичному порівнянні.

Графічні обчислення може виконувати як графічна карта від ATI Mobility Radeon HD5650 , Так і вбудована в процесор Intel GMA HD graphics solution . На відміну від систем з Nvidia Optimus, користувач повинен буде сам вирішити яким графічним чіпом користуватися. Перемикання проводиться декількома кліками миші. Активні програми потрібно закрити (включаючи вікна браузера).

5.9

Оцінка Windows 7

процесор

Операцій в секунду

6.8

Пам'ять (RAM)

Операцій з пам'яттю в секунду

5.9

графіка

Продуктивність робочого столу для Windows Aero

6.7

Графіка в іграх

3D-графіка

6.7

Жорсткий диск

Швидкість передачі даних диска

5.9

Cinebench R10 Rendering Single 32Bit

3090

Cinebench R10 Rendering Multiple CPUs 32Bit

6869

Cinebench R10 Shading 32Bit

5152

Cinebench R10 Rendering Single CPUs 64Bit

3939 Points

Cinebench R10 Rendering Multiple CPUs 64Bit

8342 Points

Cinebench R10 Shading 64Bit

5185 Points

Cinebench R11.5 OpenGL 64Bit

20.65 fps

Cinebench R11.5 CPU Multi 64Bit

2.2 Points

PCMark 05 Standard 7682 балів PCMark Vantage Result 5745 балів

PCMark Vantage показав результат 5745 (включена HD 5650). Цей показник показує швидкість роботи в додатках. Timeline X 5820TG наблизився близько до продуктивним машинам таким як Apple MacBook Pro 17 дюймів 2010-04 ( 540M , GT 330M ) або Acer Aspire 8943G ( 720QM , HD 5850 ), Завдяки сильному процесору. Але це показник не тільки ЦП, але також і швидкого жорсткого диска Western Digital і RAM, а також графічної карти. З вбудованою Intel HD цей результат опустився до 5443 балів.

3DMark 2001SE Standard 28575 балів 3DMark 03 Standard 21226 балів 3DMark 05 Standard 13699 балів 3DMark 06 Standard 6903 балів 3DMark Vantage P Result 3566 балів Мін. швидкість передачі даних: 43.7 MB / s
Макс. швидкість передачі даних: 88.7 MB / s
Середня швидкість передачі даних: 73.1 MB / s
Час випадкового доступу: 19.5 ms
Пікова швидкість: 87.3 MB / s
Використання процесора: 1%

Жорсткий диск на 750 Гб (Western Digital WD7500BPVT-22HXZT1) зовсім не є кульгавою качкою, незважаючи на 5400 об / хв. Послідовне зчитування (HD Tune) має швидкість 73,1 мб / сек. Crystal Disk Mark показує навіть 85,72 Мб / с (тест завжди показує вище, ніж HD Tune).

Ці показники вищі за середні для 2,5-дюймових жорстких дисків зі швидкістю 5400 об / хв. Зазвичай тільки жорсткі диски мають 7200 об / хв набирають результат 3569 балів (PCMark Vantage подрезультат). Швидкість передачі пакетів 87,3 Мб / с дуже хороша і показує на швидку кеш жорсткого диска.

Швидкість передачі пакетів 87,3 Мб / с дуже хороша і показує на швидку кеш жорсткого диска

ATI Radeon HD 5650 (1024 Мб GDDR3) має частоту 550 Мгц, пам'ять 800 Мгц. Таким чином Acer не знижує частоти як зробила Sony в Vaio VPC-EB1S1E / BJ . HD 5640 є найпотужнішою графічною картою в середньому арсеналі ATI і вже цілий рік мобільна громадськість говорить про її ігрових можливостях.

3DMark2006 завершується з 6903 балами. Це дуже хороший результат для цієї графічної карти, яка може бути прискорена тільки в комбінації з i7-720QM . Deviltech Fire DTX : 7076 3DMarks06. навіть Nvidia GT 330M разом з i7-740QM значно гірше. Sony Vaio VPC-F12Z1E / BI : 6574 балів.

Чи підтверджує ігрова продуктивність свідчення штучного і застарілого 3DMark06? Так як HD 5650 вже широко тестувалася з усіма іграми в нашій базі даних, то ми вирішили не робити розширеної ігровий перевірки. Ми тільки тестували гру вимогливу до продуктивності процесора і графічної карти для того щоб зробити висновок щодо нового процесора i5-460M .

Battlefield: Bad Company 2

Відмінно прикрашений шутер від Electronic Arts вже мав можливість познайомитися з HD 5650 в попередніх тестах. Гра програвалася в кожній конфігурації зі швидкістю 40кад / с при середній деталізації і дозволі нашого тестового девайса (1366x768). Timeline X показав на що він здатний і значно відірвався від середнього показника, маючи 46 кадр / с. GT 330M в середньому на 36% повільніше (середня установка).

Це дає надію на більшу деталізацію. І насправді гра добре програється при високій деталізації з 31 кадр / с. В цьому випадку GT 330M на 32% повільніше. Велике значення має процесор, тому що швидкість падає до 26 кадр / с з AMD Phenom II X3 P820 (1,8 Ггц). навіть i5-430M (2,3 Ггц) має тільки 28 кадр / с.

Battlefield: Bad Company 2

Дозвіл Налаштування Значення 1366x768 high, HBAO on, 1xAA, 4xAF 31 fps 1366x768 medium, HBAO off, 1xAA, 1xAF 45.8 fps 1024x768 low, HBAO off, 1xAA, 1xAF 60 fps Your browser does not support the canvas element !

StarCraft 2

Кажуть, що драма реального часу дуже залежить від центрального процесора, так як потрібно робити багато обчислень. Гра гладко програється на всіх ноутбуках з HD 5650 при середньому рівні деталізації (при 1366x768). конфігурація з AMD Phenom II X3 P820 (1,8 Ггц) забезпечила 36 кадр / с, в той час як наш тестовий девайс мав 44 кадр / с. родинна модель 430M мала відповідні показники - 43 кадр / с.

Наш тестовий девайс показав 28кадр / с в високому рівні деталізації, дійсно на будь-якому ноутбуці з HD 5650 гра програється не гладко. Комбінація з 430M показала ту ж саму швидкість ( TravelMate 7740G-434G50Mnss ). сильний процесор 460M визначив можливість програвання: конфігурація з AMD Phenom II X3 P820 досягла тільки 24 кадр / с.

StarCraft 2

Дозвіл Налаштування Значення 1360x768 high 28.4 fps 1360x768 medium 44 fps 1024x768 low 149 fps Your browser does not support the canvas element !

Ігровий вердикт

ATI HD 5650 довела свою міць в вибірковому тестуванні. Знову ж графічна карта може додати кілька кадрів в секунду завдяки i5-460M . Але немає майже ніякої різниці по відношенню до 430M . ЦП має вплив на проігриваемость ігор, особливо коли порівнюються HD 5650 + ЦП AMD. Для кращих результатів в іграх краще 460M.

Системні шуми

Тонкий корпус, сильне апаратне забезпечення. Деякі потенційні покупці, напевно бояться, що він буде сильно нагріватися. У кількох словах ергономіку можна охарактеризувати наступним чином: тихий і прохолодний в офісному використанні, але надзвичайно жаркий з постійним шумом під час програвання ігор.

Серфінг і друк в Word можливі при найменшій швидкості роботи вентилятора (30.9 to 31.8 dB (A)). Вентилятор на мінімальній швидкості працює дуже тихо. Однак, в цьому майже нечутний рівні він ніколи не залишається в одному режимі роботи довше 10 секунд. Але так як вентилятор змінює швидкість дуже тихо і різниця також невелика, то такі зміни швидкості не дратують. В офісному і холостому режимах була включена графічна карта Intel HD.

Система охолодження не може зберегти найменшу швидкість обертання вентилятора при включеній графічній карті HD 5650 і рівень шуму в холостому режимі підвищується до 33,2дб (А). У той же час рівень шуму жорсткого диска (32,3 дб (А)) майже завжди залишається нижче рівня шуму вентилятора.

Система охолодження трохи посилилася при тестових іграх. Виміряний нами рівень дорівнював 35,3 Дб (А), що всього лише трохи голосніше ніж в офісному використанні. Гучність вперше досягла 43,4 дб (А) коли центральний процесор і графічна карта були завантажені на повну потужність в стресовому тесті. Залежно від завантаження процесора в іграх, цей рівень також може бути досягнутий в іграх. Після закінчення навантаження вентилятор значно зменшує швидкість обертання протягом кілька секунд.

Загалом управління вентилятором у нас залишило гарне враження. У більшості часу він працює на рівні фонових шумів і стає чутним тільки під навантаженням, але не дратує.

температура

Температура залишається нормальною, якщо комп'ютер не поставлять під стрес-тесту або не програє гри. Температура нижньої панелі 27,6 градусів під час роботи з текстом або веб-серфінгу. Температура місця упору для рук залишається в приємному діапазоні від 25 до 29 градусів.

Однак, велике навантаження виявляє слабкі місця системи охолодження. Ліва сторона робочої поверхні нагрівається до 40-42 градусів. Нижня панель при цьому нагрівається до 51 градуса Цельсія. В середньому виходить 33,3 градуса, що виходить завдяки значно більш прохолодним краях.

Під час найбільшої навантаження процесор 460M розігрівається до 91 градусів. графічна карта HD 5650 нагрілася до 75 градусів. Ми не помітили втрати продуктивності процесора або графічної карти після 12-годинного стрес-тесту.

Рівень шуму

очікування

30.9 / 33.1 / 33.2 дб

Шум від HDD 32.3 дб Шум від DVD-приводу 33.8 / дб Навантаження 35.3 / 43.4 дб Шум від HDD 32

30 dB
безшумно

40 dB (A)
помітно

50 dB (A)
голосно

39.6 ° C 41.6 ° C 28.6 ° C 40.2 ° C 39.6 ° C 28.5 ° C 36.3 ° C 34.5 ° C 29.3 ° C Максимум: 41.6 ° C
В середньому: 35.4 ° C 25.4 ° C 32.2 ° C 44.5 ° C 26.8 ° C 36.1 ° C 50.7 ° C 27.1 ° C 28.5 ° C 28.4 ° C Максимум: 50.7 ° C
В середньому: 33.3 ° C

Блок живлення (макс) 42.4 ° C | Темп. повітря 19.1 ° C | Voltcraft IR-360

26.6 ° C 26.7 ° C 32.2 ° C 27.3 ° C 26.6 ° C 23.5 ° C 28.4 ° C 29 ° C 24.7 ° C Максимум: 32.2 ° C
В середньому: 27.2 ° C 23.8 ° C 26.8 ° C 29.1 ° C 24.1 ° C 28 ° C 30.9 ° C 25.7 ° C 30.7 ° C 29.2 ° C Максимум: 30.9 ° C
В середньому: 27.6 ° C

Блок живлення (макс) 29.8 ° C | Темп. повітря 18.9 ° C | Voltcraft IR-360

(±) The average temperature for the upper side under maximal load is 35.4 ° C / 96 F, compared to the average of 30.9 ° C / 88 F for the devices in the class Multimedia.
(±) The maximum temperature on the upper side is 41.6 ° C / 107 F, compared to the average of 36.5 ° C / 98 F, ranging from 21.1 to 71 ° C for the class Multimedia.
(-) The bottom heats up to a maximum of 50.7 ° C / 123 F, compared to the average of 38.8 ° C / 102 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 27.2 ° C / 81 F, compared to the device average of 30.9 ° C / 88 F.
(±) Палуба і тачпад сильно гріються (до 36.3 град. Ц.)
(-) Усред-я темп-ра палуби у конкурентів склала 29.1 град. Ц. (-7.2 град. Різниці)

динаміки

Стерео-динаміки розташовуються над клавіатурою, близько логотипу Dolby Home Theater. Вони не відповідають очікуванням звучання властивого мультимедійних ноутбуків, але цілком достатні для домашнього використання і невимогливих користувачів. Звук д елает упор на середніх частотах, в той час як високі і низькі частоти залишаються в нехтуванні. Загалом звучанню не вистачає виразності. Рівень гучності відносно низький. Покращення Dolby, які можна відключити, можуть трохи поліпшити звучання.

Підключення зовнішніх динаміків може допомогти. Ми перевіряли аудіо вихід за допомогою активних динаміків Yamaha (YST-M20SDP). Рівень був досить сильний і без статики.

Низьковольтні процесори, такі як i5-520UM , Обіцяють набагато збільшити час роботи від батареї. Але як 35-ватний процесор (розрахункова теплова потужність включаючи контролер пам'яті і Intel HD) відповідає вимогам мобільності? При тестуванні роботи від батареї ми відключили HD 5650 (За винятком тесту при навантаженні) і встановили яскравість на 100 cd / m 2 (крім холостого режиму, навантаження).

Aspire 5820TG може мати результат 3:33 годин в тесті WLAN (213 хвилин). Як виглядає час роботи від батареї з постійно включеної HD 5650 показано Acer TravelMate 5740G-528G64N, яке склало 138 хвилин (тільки 48 втч).

Без навантаження користувачі можуть збільшити час роботи до 5:37 годин (337 хвилин). Хоча цей час, певне тестом BatteryEater's Reader's Test нереально насправді. Виміри проводилися при мінімальній яскравості і відключених бездротових модулях. Час роботи в холостому режимі все ж далеко від обіцяних 8 годин роботи. Восьма година напевно можливо протриматися, якщо тільки не буде обертатися жорсткий диск і екран буде відключений.

Також часу досить для тригодинного DVD-фільму, Lord of the Rings. DVD відключилося через 190 хвилин (3 години 10 хвилин). На зарядку 6000 mAh батареї йде 3:52 годин. Це дуже довгий час для зарядки.

Автономна робота

Без навантаження 5часов. 37мін. Інтернет через WiFi 3часа. 33мін. Відтворення DVD-фільму 3часа. 10 хвилин. Макс. витрата енергії 1год. 31мін.

Aspire 5820TG може показати дуже низьке споживання енергії незважаючи на потужне обладнання. Особливо завдяки гібридну графіку, так як HD 5650 відключається в режимі роботи від батареї (або в будь-який час за бажанням користувача). Коли включені всі енергозберігаючі опції (відключені бездротові модулі) і яскравість встановлена на найнижчий рівень, тоді споживання енергії опускається до 8,7 ват (холостий режим). До сих пір жоден ноутбук з Core i5 сягав такого вкрай низького споживання енергії в холостому режимі. Найближче до цього наближаються Toshiba Satellite Pro S500-115 (9,5 ват, тільки Intel HD) і TravelMate 5740G-528G64N (10,8 ват, HD 5650).

стандартно HD 5650 включається драйвером ATI при роботі від електромережі. У холостому режим е тоді споживання становить 16,5 ват, при установках як зазначено вище. Це також досить низьке споживання енергії в порівнянні з категорією продуктивності цього 15,5-дюймового ноутбука. У збалансованому профілі рівень підвищується до 18,9 ватів. З увімкненими бездротовими модулями і при високій продуктивності споживання доходить до 20,9 ватів.

Коли мала працювати HD 5650 під час 3DMark2006, тоді споживання збільшилося до 49 ват. Максимальне споживання було встановлено під час тестування Prime 95 і Furmark (стрес-тест, включена HD 5650). Мультиметр показав 74 Вт. Тому 90-ватний адаптер добре відповідає запитам. Батарея під час вимірів не заряжалась.

За допомогою Aspire TimelineX 5820TG-5464G75Mnks Acer пропонує живий 15,6-дюймовий ноутбук, який коштує не дешево, але має більшу потужність. Це в першу чергу завдяки процесору Intel Core i5-460M's (2,53-2,8 Ггц), який підтримується швидким жорстким диском Western Digital на 750 Гб. Продуктивність в додатках і швидкість обробки знаходяться на одному рівні з швидкими системами i5-520M .

І знову швидка середнього діапазону графічна карта ATI HD 5650 забезпечує хорошу покадровую швидкість при програванні ігор. Геймерам, у яких зазвичай буває повно периферійних пристроїв, не сподобаються так мало і незручно розташовані порти. Немає eSATA і ExpressCard. Сюди також можна додати середнього діапазону звукову систему і слабоконтрастні пересічний HD Ready дисплей.

У свою чергу ергономіка вдала. Aspire Timeline 5820TG при невимогливому використанні залишається прохолодним і тихим. Система охолодження працює на прийнятному рівні під час ігор і при постійному завантаженні процесора. Температура наближається до 50 градусів тільки в деяких місцях (низ).

Якість виготовлення базового блоку, кришки і пристроїв введення дуже гарне або щонайменше допустиме. Останнє відноситься до відповідної реакції клавіш миші тачпада і в деякій мірі неточного відчуття при друку від клавіатури. Матові поверхні, які частково зроблені з цільного і якісного алюмінію (кришка) дуже приємні.

Час роботи від батареї наближається до 3:33 години (серфінг WLAN) з HD 5650, яка може бути відключена. Це хороший показник для ноутбука зробленого для продуктивності, такого як TimelineX 5820TG. Хоча вісім годин, які обіцяв Asus досі залишаються досягнутими.

»The Acer Aspire 5820TG is currently available for starting at 755.00 euro at Notebooksbilliger.de

Але якщо чесно, хто хоче покрасуватися на своєму баггі або перед колегами з пластиковим бомбардувальником?
Чи підтверджує ігрова продуктивність свідчення штучного і застарілого 3DMark06?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки