Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Ноутбуки та аксесуари - Вибираємо блок живлення для ноутбука

Привіт, шановні читачі

Привіт, шановні читачі.
Сьогодні ми поговоримо про вибір блоку живлення для ноутбука . Що таке блок живлення для ноутбука, пояснювати, напевно, не треба? Всі бачили цю чорну коробочку з двома проводами.
По суті це імпульсний блок живлення, який перетворює мережеве напруга в напругу, необхідне для зарядки акумулятора ноутбука і його работи.Блокі харчування йдуть в комплекті з самим ноутбуком. Якщо ви задумалися про покупку нового, значить сталася сумна історія і старий або згорів, або загублений, або ваш домашній улюбленець відгриз від нього всі дроти. Несправний блок живлення краще не викидати. Він може стати в нагоді для вибору нового. Втім, іноді зручно мати два адаптера якщо ви користуєтеся ноутбуком скажімо на дачі і будинки, забути таку невелику річ при поїздці на дачу нескладно. Щоб не тягати з собою ще й адаптер, вельми зручно мати пару. Отже, як вибрати блок живлення для ноутбука?

Характеристики блоків живлення

Почнемо з основних електричних характеристик. Вони вказані на етикетці на кожному блоці живлення. Іноді вихідні характеристики пишуть і на ноутбуці, на етикетці або близько роз'єму живлення.

Вхідна напруга.

Якщо це мережевий блок живлення (поки не буду зупинятися на автомобільних версіях, розповім детальніше про це нижче), то воно дорівнює 230 В. Так, саме 230 В. В Росії згідно вимог ГОСТ 29322-92 мережеве напруга повинна становити 230 В при частоті 50 Гц. Такі стандарти діють і в більшості країн Європи і саме під цей стандарт випускаються всі побутові електричні прилади. Хоча ми все одно за звичкою називаємо його 220 В. Якщо на блоці живлення написано 100-240 В, то такий нам теж підійде. Як я вже писав вище, це імпульсні перетворювачі, а вони мають досить широкі допуски по вхідній напрузі. Втім, якщо ви купуєте адаптер в Росії і будете використовувати його тут, можна не звертати на цей параметр ніякої уваги.

Вихідна напруга

Даний параметр може досить сильно варіюватися в залежності від виробника і моделі ноутбука - від 15 В до 24 В. Підбирати потрібно, природно, з таким же напругою, як у вашого старого блоку живлення. Втім, невелике відхилення (плюс-мінус 0,5 В) ніяк не позначиться на надійності і продуктивності.

Регулювання вихідної напруги

Наявність можливості регулювання дає більш широкі можливості при підборі блоку живлення під ваш ноутбук.
Вона може бути автоматична або ручна.
Ручне регулювання являє собою наявність спеціальних перемикачів прямо на корпусі пристрою. Кожне ділення обов'язково підписується значенням, що позначає необхідну кількість вольт.
Адаптери з автоматичним регулюванням мають стабілізатори прямо в конструкції своєї плати. Завдяки цьому вам не доведеться турбуватися про ручному перемиканні. Все що вам потрібно - це змінити коннектор на відповідний.
Блоки живлення з постійним значенням напруги не мають можливості регулювання.

Вихідний струм.

У нового блоку живлення цей параметр повинен бути такий же або більше, ніж у старого блоку живлення. Якщо максимальний вихідний струм нового адаптера буде менше, то блок живлення буде або відключатися при максимальному навантаженні, або взагалі вийде з ладу.

Вихідна потужність

Так як вихідна потужність безпосередньо пов'язана зі струмом (хто пам'ятає фізику, потужність дорівнює добутку струму на напругу) то і рекомендації тут аналогічні. Цей параметр повинен бути не менше, ніж у вашого старого джерела живлення. Якщо він буде більше, то нічого страшного не станеться. І ще відразу розповім про відомий міф про те що потужні блоки живлення споживають більше. Ні це не правда. Вихідна потужність, зазначена на блоці, це максимальна потужність, яку здатний віддати джерело живлення в навантаження і це не означає, що він буде видавати її постійно. Гіперкар Bugatti Chiron розвиває швидкість до 420 км / год, але це не означає, що на ньому можна їздити тільки на такій швидкості. Як натисніть на педаль газу, так він і поїде. Аналогічно і з блоком, скільки запросить від нього ноутбук, стільки він і віддасть. Припустимо, у вас був блок живлення потужністю 60 Вт, а на заміну ви придбали блок потужністю 90 Вт. Споживання не збільшиться, просто новий блок буде працювати не в повну силу, що, до речі, цілком може сприятливо позначитися на терміні його служби. Так що іноді корисно взяти блок більшої потужності, особливо, якщо ви не впевнені у виробнику.

Ну і мабуть один з найважливіших параметрів - тип роз'єму.

Само собою, якщо роз'єм на блоці живлення не підійде до гнізда на ноутбуці, ми просто не зможемо його подключіть.К жаль, не існує єдиного стандарту на роз'єми для блоків живлення для ноутбуків. Тому їх зараз розплодилося чимало, що створює певну плутанину. Давайте спробуємо розібратися. Більшість блоків мають циліндричний роз'єм з парою контактів. Зовнішній контакт зазвичай мінус. Маркуються такі роз'єми по діаметру зовнішнього і внутрішнього контакту.
Ось кілька прикладів найпоширеніших зараз конекторів.

Такий тип коннектора використовується в ноутбуках Samsung. Має тонкий центральний контакт. Вихідна напруга дорівнює 19 В.

Вихідна напруга дорівнює 19 В

Роз'єм використовується в ноутбуках Lenovo. Має тонкий центральний контакт. Вихідна напруга дорівнює 20 В.

Вихідна напруга дорівнює 20 В

Даний роз'єм використовується в ноутбуках Toshiba. Вихідна напруга дорівнює 15 В.

Вихідна напруга дорівнює 15 В

Використовується в ноутбуках Compaq і НР. Вихідна напруга одно 18,5 В.

Вихідна напруга одно 18,5 В

Два однакових роз'єму, але адаптери харчування мають різне вихідна напруга: 16 В в блоках харчування ноутбуків IBM, Lenovo і 19 В у блоках Acer, Compaq, Delta, Fujitsu, Toshiba і Liteon. Відповідно, хоч і зовні вони ідентичні, між собою не сумісні.

Відповідно, хоч і зовні вони ідентичні, між собою не сумісні

Використовується в адаптерах ноутбуків Acer, Compaq, Delta, HP, Fujitsu, Gateway, Toshiba, Liteon. Вихідна напруга 19 В.

Вихідна напруга 19 В

Використовується в адаптерах харчування ноутбуків Sony. Вихідна напруга 19,5 В.

Вихідна напруга 19,5 В

Виробник, на жаль, в більшості випадків маркування роз'єму ніде не позначає. Якщо ви впевнені в собі, можна заміряти коннектор штангенциркулем. Причому, в таких вимірах важливі навіть десяті частки міліметра, інакше, якщо ви невірно зробите виміри, коннектор може не підійти. Але краще звернутися до фахівців в сервісному центрі або, якщо є така можливість, перевірити сумісність прийшовши з ноутбуком (або зарядним пристроєм від нього) в магазин.
Часто виробники універсальних блоків живлення позначають на упаковці або в інструкції типи наявних в комплекті конекторів і ноутбуки, до яких ці коннектори підходять. Хитріше за все з роз'ємами надійшли компанії Dell і HP (не всі моделі). Роз'єми живлення у Dell, наприклад, має три контакти, один з яких є сигнальним. У блоці живлення встановлений спеціальний чіп EPROM Dallas Semiconductor DS2501 і через цей контакт ноутбук зчитує з нього інформацію про потужності і типу джерела живлення, якщо він вважатиме потужність недостатньою, то відключає зарядку батареї або навіть взагалі не запускається. Зроблено це для захисту споживача від проблем, пов'язаних з неякісних джерелами живлення. Заодно дозволяє компанії підняти ціни на оригінальні комплектуючі та покласти зайві гроші в кишеню. Втім, цей секрет давно розгаданий і деякі виробники встановлюють цю мікросхему прямо в роз'єм, призначений для живлення ноутбуків Dell. Так що необов'язково шукати саме автентичні вироби. Втім, іноді хоча і заявлена ​​підтримка ноутбуків Dell, але чіпа в роз'ємі немає і заряджати батарею такий адаптер не буде. Роз'єми деяких адаптерів харчування ноутбуків компанії НР подібні роз'ємів Dell, але між собою вони не сумісні. Ну і природно, виділяється в цьому плані компанія Apple, яка випускає для своїх ноутбуків джерела живлення MagSafe з оригінальними (і досить зручними, до речі) магнітними коннекторами.

Ну і природно, виділяється в цьому плані компанія Apple, яка випускає для своїх ноутбуків   джерела живлення MagSafe   з оригінальними (і досить зручними, до речі) магнітними коннекторами

Щоб визначити, який адаптер харчування вам потрібен, достатньо відвідати сторінку офіційної підтримки Apple . Там детально описано, до якого ноутбука який адаптер харчування необхідний. А потім вам залишиться всього лише викласти за нього в два або три рази більше грошей, ніж за адаптер подібної потужності і якості від інших виробників. Стиль вимагає жертв.
Втім, подібні методи тільки розохочують китайських виробників випускати дешеві підробки, які схожі на оригінал тільки зовні. У жовтні 2016 року компанія Apple закупила в одному відомому інтернет-магазині партію аксесуарів власного виробництва. Після дослідження виявилося що 90% із закупленого виявилося підробкою. Так що купуйте адаптери харчування тільки у перевірених і надійних постачальників. Дуже зручно, якщо виробник універсального адаптера на упаковці розміщує табличку з розмірами і сумісністю конекторів.

Дуже зручно, якщо виробник універсального адаптера на упаковці розміщує табличку з розмірами і сумісністю конекторів

Знаючи розміри коннектора і вихідна напруга адаптера, ви можете самостійно розібратися, підійде вам цей блок живлення чи ні.

Захист від навантаження

Може включати такі нормативні документи:
UVP - Under Voltage Protection - захист від низької напруги.
OVP - Over Voltage Protection - захист від перевищення вихідної напруги (необхідна для всіх блоків живлення стандарту ATX12V).
OCP - Over Current Protection - захист від стрибків струму при перевантаженні будь-якого з виходів.
OTP - Over Temperature Protection - захист від перегріву.
OLP - Over Load Protection - захист від перевантаження по сумарній потужності по всіх каналах.
SCP - Short Circuit Protection - захист від короткого замикання.
Не всі виробники уточнюють цей параметр, але він існує.

Вибір адаптера за типом підключення

На даний момент існують два типи джерел живлення:
- мережеві , Тобто, які підключається до мережі 230 В.

- автомобільні , Які підключаються до бортової електромережі автомобіля через стандартний роз'єм прикурювача.

Є так само універсальні моделі , Які можуть підключатися як до мережі 230 В, так і до автомобільної мережі живлення. Природно, такі моделі коштують трохи дорожче. Якщо ви часто подорожуєте на автомобілі з ноутбуком, то зверніть увагу на моделі з підключенням до бортової мережі.

Додаткові можливості

У деяких блоків живлення існує окремий вихід USB для зарядки різних гаджетів. Це досить зручна опція, яка дозволяє скоротити кількість різних зарядних пристроїв. На ноутбуці, звичайно, є порти USB, але вони зазвичай недостатньо потужні для швидкої зарядки сучасних гаджетів.

висновок

Сподіваюся, що ця невелика стаття допоможе вам у виборі блоку живлення для ноутбука, якщо ж після прочитання даного матеріалу у вас залишилися сумніви в здатності самостійно підібрати адаптер живлення, звертайтеся до сервісних центрів або консультуйтеся у менеджерів магазинах. Хоча я б краще порадив саме похід в авторизований сервісний центр виробника вашого ноутбука.

47786

28

Що таке блок живлення для ноутбука, пояснювати, напевно, не треба?
Отже, як вибрати блок живлення для ноутбука?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки