Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Тест і огляд: технологія AMD XConnect для зручного підключення зовнішніх відеокарт

  1. Технологія XConnect - новий старт
  2. Підключення і відключення без перезавантаження
  3. Razer Blade Stealth і Razer Core
  4. висновок

Після минулої в січні Consumer Electronics Show тема зовнішніх відеокарт для ноутбуків знову привернула увагу геймерів Після минулої в січні Consumer Electronics Show тема зовнішніх відеокарт для ноутбуків знову привернула увагу геймерів. У минулому році ми вже тестували подібне рішення Alienware Graphics Amplifier , На CES тайванський виробник ASUS представив власну альтернативу під назвою ROG XG2 . А Razer на CES демонструвала ультракомпактний ігровий ноутбук Razer Blade Stealth з можливістю зовнішнього підключення відеокарти. Нарешті, MSI оснастила свій моноблок AiO 27XT зовнішнім модулем для установки відеокарти за дисплеєм.

Нижче ми розглянемо особливу функцію ноутбука Razer Blade Stealth, а саме технологію XConnect, на яку він спирається. Всі попередні рішення інших виробників використовували зовнішній інтерфейс PCI Express, зазвичай реалізований через Thunderbolt, при цьому стандарти були пропрієтарними, сумісність з продуктами інших виробників була відсутня. Той же зовнішній модуль Alienware Graphics Amplifier можна було підключати до ноутбука іншого виробника, то ж саме стосувалося і ASUS ROG XG2. Також ні в одного з випущених раніше рішень не було можливості «гарячого» підключення. Тобто систему необхідно було повністю перевантажувати після підключення або відключення зовнішньої відеокарти.

Технологія AMD XConnect

Причина появи зовнішніх модулів досить проста. При покупці ноутбука користувачам доводиться йти на компроміс між компактними розмірами і вагою, а також бажаної продуктивністю CPU і GPU. Ідеального ноутбука просто не існує. Звичайно, деякі виробники намагаються випустити компактні ігрові ноутбуки, взяти той же Razer Blade , Але якщо вам потрібна продуктивність рівня настільного ПК в ноутбуці, то доведеться змиритися з великим корпусом. Як приклад можна привести ASUS GX700, де до ноутбука навіть додається водяне охолодження .

Звичайно, над зовнішніми відеокартами, що підключаються до ноутбука, працює не тільки AMD. NVIDIA в changelog свого драйвера теж згадала підтримку зовнішніх відеокарт, що підключаються через Thunderbolt 3 . Але AMD з технологією XConnect першої змогла представити платформу, яка спирається на відкриті стандарти і забезпечує необхідний рівень гнучкості. Якщо ви вирішите докупити зовнішній модуль для відеокарти або спеціальний ноутбук з підтримкою такого модуля, вам не доведеться обмежуватися одним виробником.

Технологія AMD XConnect

Ще в 2008 році ATI зробила першу подібну спробу з технологією XGP (External Graphics Platform). З'єднання між ноутбуком і відкритий виконувалося через зовнішній інтерфейс PCI Express з вісьмома лініями. У другому поколінні використовувалися вже 16 ліній. А японський виробник представив спеціальний кабель, який гарантує стабільне та швидке підключення. Також ATI XGP підтримувала «гаряче» підключення під Windows Vista. Але технологія XPG так і не змогла завоювати ринок, оскільки вона обмежувалася певними моделями відеокарт, а кабель коштував дуже дорого.

Технологія XConnect - новий старт

З технологією XConnect AMD робить нову спробу. Якраз сьогодні був представлений драйвер Radeon Software Crimson Edition 16.3 , Який підтримує валідовані зовнішні відеокарти (eGFX) під Windows 10. Як технології передачі AMD використовує Thunderbolt 3, відповідні кабелі з роз'ємами Type C. Через Thunderbolt 3 передаються чотири лінії PCI Express 3.0 з пропускною здатністю 40 Гбіт / с. Судячи з наявної інформації, AMD тісно працювала з Intel в складі групи Thunderbolt, щоб гарантувати сумісність і функціональність.

Технологія AMD XConnect

З технологією XConnect сумісні такі відеокарти:

  • AMD Radeon R9 Fury
  • AMD Radeon R9 Nano
  • Сімейство AMD Radeon R9 300
  • AMD Radeon R9 290X
  • AMD Radeon R9 290
  • AMD Radeon R9 280
  • мобільні версії згаданих GPU
  • майбутні GPU на архітектурі Polaris

Ноутбук має відповідати наступним вимогам:

  • Radeon Software Crimson Edition 16.2.2 або 16.3
  • 1x Thunderbolt 3
  • Кабель Thunderbolt 3
  • Windows 10 Build 10586 або пізніша
  • BIOS з підтримкою eGFX
  • Thunderbolt Firmware v16
  • Сертифікація Pass Thunderbolt

Якщо вірити AMD, в найближчі місяці на ринок вийдуть численні зовнішні модулі, сумісні з eGFX або XConnect. Razer з ноутбуком Blade Stealth вже представила подібне рішення.

Підключення і відключення без перезавантаження

Серйозною перевагою технології XConnect є можливість відключення зовнішньої відеокарти в «гарячому» режимі, без виключення ноутбука. Вам не доведеться завершувати роботу Windows, на відміну від рішень Alienware, ASUS і MSI. Те ж саме стосується і підключення зовнішнього модуля: досить відкрити ноутбук і під'єднати кабель Thunderbolt.

Технологія XConnect під Windows 10 в панелі завдань

Якщо ж ви хочете забрати ноутбук, то досить натиснути мишкою на відповідний значок в панелі завдань, вибрати від'єднання, після чого витягти кабель Thunderbolt. Якщо одне або кілька додатків використовують відеокарту, то буде виведений відповідний список - спочатку необхідно закрити програми. В цілому, процес нагадує витяг USB-флешки.

В цілому, процес нагадує витяг USB-флешки

Razer Blade Stealth і Razer Core

Ігровий ноутбук Razer Blade Stealth не оснащуються дискретною відеокартою, він укладений в дуже компактний корпус з 12,5-дюймовим дисплеєм. Але ультрабук все ж орієнтований на геймерів. Причина в тому, що до Razer Blade Stealth через Thunderbolt 3 можна підключати зовнішню відеокарту. А саме модуль Razer Core з габаритами 339,3 x 218,4 x 104,9 мм, в який встановлюється відеокарта AMD або NVIDIA з максимальним енергоспоживанням 375 Вт, харчування забезпечується власним БП. Останній теоретично може давати потужність до 500 Вт.

Завдяки швидкісному підключенню Thunderbolt 3 зовнішній модуль також працює і в якості док-станції, він пропонує чотири порти USB 3.0 для підключення периферії або зовнішніх жорстких дисків. Є і порт Gigabit LAN для домашньої мережі Ethernet. За ціною Razer поки не внесла ясності, але конкуренти продають подібні зовнішні модулі за ціною близько 300 євро або від 22 тис. рублів без відеокарти.

Сам ноутбук Razer Blade Stealth з'явився на американському ринку за ціною $ 999, тобто значно дешевше попередніх ігрових ноутбуків в лінійці Blade. Ціни в Росії і Європі поки не затверджені, але вже в березні це питання має прояснитися. За обчислювальну продуктивність відповідає процесор для ультрабуків Intel Core i7-6500U, який працює досить економічно з TDP 15 Вт. Але ви отримаєте тільки два фізичних ядра з максимальною частотою Turbo 3,1 ГГц. Дискретної відеокарти в ноутбуці Razer Blade Stealth немає. Так що без зовнішнього модуля доведеться задовольнятися інтегрованою графікою Intel HD Graphics 520. Відзначимо наявність 8 Гбайт пам'яті LPDDR3 і SSD M.2 ємністю від 128 до 512 Гбайт. 12,5-дюймовий ноутбук опціонально доступний з дисплеєм QHD або UHD. Залежно від версії, ноутбук оснащується панеллю з роздільною здатністю 2.560 x 1.440 або 3.840 x 2.160 пікселів. Обидва варіанти використовують панель IGZO з колірним охопленням Adobe RGB до 70 або 100%.

Razer Core з відеокартою AMD Radeon R9 Nano

З інтерфейсів ноутбук пропонує порт USB 3.1 Type C з підтримкою Thunderbolt 3, два порти USB 3.0, HDMI 1.4b і 3,5-мм гніздо аудіо. Підтримуються бездротова LAN 802.11ac і Bluetooth 4.1. Інтегрована web-камера на 2,0 МП, клавіатура доповнена підсвічуванням, є стереодинаміки, якісний тач-пад Synaptics з підтримкою multitouch. Корпус ноутбука виготовлений з цілісного шматка алюмінію, нагадуючи по дизайну сучасні MacBook, тут ми не отримали змін в порівнянні з Razer Blade. Але замість логотипу Apple на кришці ноутбук виділяється отруйно-зеленим значком Razer з підсвічуванням. Алюмінієвий корпус ноутбука чорний анодований. Товщина складає всього 13,1 мм, вага близько 1,25 кг. Акумулятор ємністю 45 Втч незнімний, Razer не вказує очікуваний час автономної роботи.

У США Razer Blade Stealth доступний з кінця січня. Версія початкового рівня обійдеться в $ 999, за топову модель доведеться віддати $ 1.599. Ціни в Росії і Європі, як ми вже зазначили вище, поки невідомі.

висновок

Добре, що геймери отримали цікаву альтернативу покупці ігрового ноутбука за 2.000-4.000 євро. Ноутбук тепер може залишатися таким, яким і повинен: мобільним, легким і компактним. Тим більше що на великих ігрових ноутбуках гри без харчування від мережі все одно запускати не зовсім розумно, оскільки час автономної роботи дуже обмежена. Але якщо ви хочете грати в поїзді або літаку, то все одно доведеться купувати традиційний ігровий ноутбук з потужними інтегрованими компонентами - такі рішення в найближчому майбутньому не зникнуть. Технологія XConnect орієнтована на тих користувачів, хто не бажає йти на компроміси між мобільністю та продуктивністю.

На папері XConnect здається дуже гарною ідеєю, перед нами відкритий стандарт, що забезпечує сумісність рішень різних виробників між собою. Але на практиці все може бути інакше, кожен виробник напевно продовжить «тягнути ковдру на себе». Dell залишиться прихильною своїм модулів Graphics Amplifier. ASUS і MSI вже представили власні рішення на ринок або готуються це зробити. Вони базуються на пропрієтарних стандартах, тому сумісність з технологією XConnect не забезпечується. Хоча подібностей багато, це стосується і підключення, і вбудованою док-станції.

Технологія XConnect з'єднує ноутбук і зовнішній модуль через інтерфейс Thunderbolt 3 одним кабелем. Через нього передається інтерфейс PCI Express для відеокарти, а також USB, Ethernet і інші інтерфейси. ASUS, наприклад, використовувала два кабелі: USB і Type-C. Один кабель служить для відеокарти, другий - для додатковий інтерфейсів. Також використовуються два блоки живлення, навіщо потрібно два - запитайте у ASUS.

Технологія XConnect не тільки забезпечує підключення відеокарти і різних інтерфейсів, але і дозволяє заряджати ноутбук. Для цього достатньо підключити ноутбук одним кабелем, після чого з мобільної системи ви отримаєте практично повноцінний настільний ПК - разом з усіма інтерфейсами. Переваги XConnect очевидні. Тепер залишилося дочекатися, коли виробники почнуть їх використовувати. До сих пір тільки Razer з ноутбуком Blade Stealth підтримав технологію XConnect. Успіх технології, в кінцевому підсумку, залежить від її підтримки з боку виробників. Будемо сподіватися, що найближчим часом будуть оголошені нові модулі, які сумісні між собою. Питання щодо підтримки в ноутбуках цікавіший, тільки майбутнє покаже, чи зможе технологія XConnect прижитися в ноутбуках чи ні.

Схоже, що технологія XConnect повністю підтримується і NVIDIA. По крайней мере, це стосується згаданих вище драйверів GeForce 361.75 , І немає ніяких причин, чому технологія не повинна працювати з відеокартами NVIDIA. Але в changelog не вказано, потрібно перезапуск системи при підключенні відеокарти чи ні.

оновлення:

У Мережі з'являються різні чутки про те, що продукти інших виробників, крім Razer, теж сумісні з технологією XConnect. Роберт Хеллок (Robert Hallock), що відповідає за технічний маркетинг AMD, вніс ясність. Сьогодні тільки Razer повністю відповідає специфікаціям XConnect, інші виробники - немає.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки