Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Ноутбук після включення працює 5-10 хвилин і вимикається (перегрів)

  1. Як вирішити проблему?

Давайте розберемося в причинах чому ваш ноутбук вимикається через хвилин 5-10 після включення або початку гри. Подивимося що можна зробити в такій ситуації і як краще вчинити.

Дана стаття підходить для всіх брендів, що випускають ноутбуки на Windows 10/8/7: ASUS, Acer, Lenovo, HP, Dell, MSI, Toshiba, Samsung та інші. Ми не несемо відповідальності за ваші дії.

Увага! Ви можете задати своє запитання спеціалісту в кінці статті.

Якщо ноутбук працює 5-10-15 хвилин після включення і раптом виключеніется, не потрібно панікувати. Він не зламався безповоротно і остаточно, існує ряд причин, які можна усунути. Найбільш поширеною причиною подібного виключення комп'ютера є перегрів. Давайте детально розберемося в питаннях перегріву лептопа і його самовільного вимкнення.

За значенням температури процесора і важливих компонентів системної плати (відеочипа, чіпсета) стежить апаратний моніторинг (HWM), який складається з контролера і датчиків-вимірювачів. Завданням контролера є обробка надійшли сигналів, а при перевищенні допустимих величин необхідно негайно відключити комп'ютер, щоб запобігти теплове ушкодження.

Перегрів найчастіше виникає в ситуації, коли система охолодження (СО) в ноутбуці працює неефективно через забруднення пилом або неправильної експлуатації: розміщення вироби на м'якій поверхні, подушці, яка заважає теплоотводу і перекриває вентиляцію.

До іншим передумов відноситься:

  • Несправність системи охолодження. У місці з'єднання термотрубкі і термос'емніка може утворитися тріщина. Ще з перебоями може функціонувати вентилятор.
  • Надмірне навантаження, особливо іграми. Для ігор призначені спеціальні геймерські і мультимедійні моделі ноутбуків, які мають посилений тепловідвід. Система охолодження нетбуків і офісних моделей розрахована тільки на слабкі і середні навантаження.
  • Неправильний монтаж СО після домашньої чищення. Тепловідведення погіршується недостатнім або занадто товстим шаром термопасти. Ще впливає нещільний контакт поверхні чіпа з теплосприймач (неправильна або слабка фіксація). При самостійному чищенні власники ноутбуків термопастой замінюють силіконові прокладки (їх замість термопасти використовують виробники, коли у охолоджуваних чіпів різна висота). В результаті ноутбук буде вимикатися через кілька хвилин після запуску.
  • Розгін відеокарти і процесора. Лептопи не призначені для розгону, але деякі користувачі зловживають цим.
  • Невдале конструктивне рішення. Існують ноутбуки, які до перегріву схильні спочатку, ніж інші, через неправильну конструкції корпусу або близького розташування один до одного гарячих елементів.

Наступні фактори вказують на неефективність охолодження:

  • Потік повітря з вентиляційні отвори і корпус ноутбука тактильно гарячі.
  • Відключається ноутбук тільки під час високого навантаження - ігри або перегляд відеороликів.
  • Сам корпус гарячий, а з вентиляційного отвору повітря майже не виходить (пилом забита решітка).
  • Вентилятор сильно гудів перед відключенням (працює система охолодження на межі).
  • Гарячий корпус, а з вентиляційного отвору повітря йде ледь теплий (несправна або неправильно встановлена ​​система охолодження).
  • Ривками працює вентилятор (несправний).
  • Моніторингові програми (Sandra, HWiNFO, Aida64 і т.д.) фіксують високий рівень температури компонентів.

Показник максимально допустимого нагріву процесора залежить від моделі і становить приблизно 85 - 100 ⁰С, чіпсета - 80 - 100 ⁰С, відеокарти - 90 - 100 ⁰С. Нижче на скріншоті показані максимальні і поточні температури ядер процесора Intel Core i3, встановленого на лептопі, при високій і середньому навантаженні. Продемонстровані значення відповідають нормі.

Продемонстровані значення відповідають нормі

збільшити

Іноді єдиним проявом перегріву є нестабільна робота ноутбука. Це трапляється через поганий охолодження вузлів, які апаратним моніторингом не контролюються.

Читайте Ноутбук вимикається сам по собі без перегріву

Якщо ноутбук тривалий час працює в умови теплового стресу, то руйнується паяний контакт між основою чіпа і кристалом або між платою і чіпом з подальшою деградацією чіпа. Тут мова йде про мікросхеми з корпусу BGA, які закріплюються масивом кульок до плати, розташовані на нижньому боці мікросхеми. У подібних корпусах проводиться системна логіка (гібридні мости, південний і північний міст), відеочіпи і частина центральних процесорів для лептопів.

У подібних корпусах проводиться системна логіка (гібридні мости, південний і північний міст), відеочіпи і частина центральних процесорів для лептопів

Від перегріву найчастіше з ладу виходить відеокарта, найрідше - процесори. Коли досягається критичний поріг температури, процесори, щоб охолонути, починають знижувати частоту. Деякі відеочіпи, особливо на бюджетних моделях, такого захисту або позбавлені, або захист малоефективна.

Як вирішити проблему?

Вирішити проблеми перегріву ноутбука можна шляхом нормалізації охолодження. Якщо в пристрої забруднилися вентиляційні отвори, то потрібно розібрати лептоп і почистити його з заміною термопрокладок (змінюють при засиханні) і термопасти. Через низькі показників теплопровідності, для ноутбуків не підходить паста КПТ-8.

Якщо з ладу вийшла система охолодження, то її слід замінити. При незначних дефектах (наприклад, відійшов привід) можливий ремонт. Якщо лептоп конструктивно схильний до перегреваниям, то для ігор і звичайної роботи бажано використовувати охолоджуючу підставку.

Трапляється, що в апаратній моніторингу відбуваються помилки. Нормальна температура сприймається у вигляді вкрай високою, а пристрій вимикається. У простих ситуаціях вирішити проблему можна скиданням налаштувань БІОС за замовчуванням або його оновленням.

Якщо девайс під час оновлення BIOS відключиться, то буде ще більше проблем. Якщо ви не впевнені, що самостійно зможете відновити прошивку, то не потрібно ризикувати. Краще звернутися до професіоналів в сервісний центр.

Ноутбук працює 5-10 хвилин і вимикається

3.9 (77.14%) 7 чол.

Як вирішити проблему?
Як вирішити проблему?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки