Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як відновити акумулятор телефону в домашніх умовах

  1. Причини смерті акумулятора телефону
  2. Як зрозуміти, що телефон не запускається через акумулятора
  3. Як відновити акумулятор смартфона
  4. Як пожвавить батарею за допомогою заморозки
  5. Як відновити ємність в акумуляторі
  6. Калібрування акумулятора смартфона
  7. Коли не варто займатися відновленням акумулятора

Будь-акумулятор не вічний і рано чи пізно вийде з ладу. Однак хотілося б, щоб це сталося пізніше, ніж раніше. Тим більше якщо батарея практично перестала тримати заряд, а купити нову поки немає можливості. На щастя, є способи на якийсь час оживити навіть майже зовсім «померлий» акумулятор. Всі ці методи не є панацеєю і дають можливість лише короткостроково продовжити життя обладнання. Рано чи пізно все одно знадобиться нова АКБ.

Причини смерті акумулятора телефону

В сучасних смартфонах використовуються літій-іонні (li-ion) або літій-полімерні (li-pol) акумулятори. Їх ресурс - приблизно 500 циклів від повної зарядки до повної розрядки. Залежно від інтенсивності використання, цього запасу міцності вистачає на 2-3 роки.

Залежно від інтенсивності використання, цього запасу міцності вистачає на 2-3 роки

Активне використання телефону одночасно сильно навантажує і перегріває батарею. Ще гірше будуть якщо під час ігор або перегляду відео поставити його на зарядку.

Високе навантаження. Оскільки смартфон в наш час - це не тільки засіб спілкування, а й пристрій для роботи, виходу в Інтернет, прослуховування музики, розваг, то слабшати батарея може почати вже через рік-півтора. Перша причина смерті акумулятора - це занадто велика на нього навантаження. Щоб її зменшити, потрібно оптимізувати настройки апарату, видалити непотрібні програми і уникати роботи програм у фоновому режимі.

Віруси. Мобільні пристрої на базі Android користуються великою популярністю, в тому числі і серед любителів створювати і запускати шкідливі програми. При доступі в Інтернет зі смартфона можна легко підчепити вірус, багато з яких погіршують і уповільнюють роботу пристрою, змушують додатки працювати у фоновому режимі, а також швидко садять батарею.

Неправильна експлуатація. Неправильний режим зарядки-розрядки, постійне включений в електромережу, перегрів і переохолодження, допущення розрядки в нуль, використання нерідних зарядних пристроїв - все це погано позначається на працездатності акумулятора.

Низька якість. Батарея, куплена незрозуміло де, може бути підробленої, вона могла зберігатися в неналежних приміщеннях і не відповідати нормативним вимогам. Все це призведе до її швидкої поломки.

Найгірше сучасні акумулятори переносять перегрів, переохолодження і глибокий розряд.

На холоді смартфон швидше безповоротно втрачає ємність акумулятора.

Як зрозуміти, що телефон не запускається через акумулятора

Ємність акумулятора - це його здатність віддавати напругу. Вона не може бути постійною і з часом знижується. Але як зрозуміти, що в проблемах з телефоном винен саме непридатний акумулятор?

Перше, що потрібно знати, це з якого часу служить ця АКБ. Li-ion і Li-pol батареї зазвичай зберігають свою функціональність протягом трьох років, потім процес старіння неминучий. Так що якщо пристрій вже старо, практично напевно проблема в ньому і пора купувати новий.

Також слід вийняти батарею з телефону і оглянути її візуально. Рельєф, деформована або навіть потріскана батарея вимагає негайної заміни. В іншому випадку вона може зіпсувати все мобільний пристрій.

Якщо зовні акумулятор ще цілком нічого, та й не такий вже старий, то варто його перевірити. Знадобиться мультиметр - прилад, призначений для виміру напруги.

Процес виміру виглядає так:

  1. вийняти батарею з телефону;
  2. в настройках мультиметра встановити нормативне напруга для цього пристрою, швидше за все це буде 20 вольт;
  3. докласти контакт мультиметра спочатку до позитивного полюса АКБ, потім до негативного.

вийняти батарею з телефону;   в настройках мультиметра встановити нормативне напруга для цього пристрою, швидше за все це буде 20 вольт;   докласти контакт мультиметра спочатку до позитивного полюса АКБ, потім до негативного

Отримані результати швидше за все будуть в діапазоні від 0 до 4,2 вольт і трактувати їх можна наступним чином:

  1. Від 3,7 до 4,2 вольт. Батарея повністю заряджена і справна. У цьому випадку причини швидкого розряду потрібна пошукати в іншому - наприклад, в настройках телефону.
  2. Від 2,1 до 3,5 вольт. Акумулятор заряджений не повністю, чим нижче значення, тим слабкіше заряд. Не дивлячись на це телефон повинен без проблем включатися і заряджатися, хоча батарейка вже явно не першої свіжості.
  3. Від 0,0 до 2,0 вольт. АКБ знаходиться в глибокому розряді і без поштовху і розгойдування вона заряджатися не буде.

В останньому випадку батарею доведеться реанімувати, без цього вона працювати не буде.

Як відновити акумулятор смартфона

Відновити акумулятор, точніше, його здатність тримати заряд і нормально заряджатися, можна різними способами. Найбільш поширені з них передбачають використання подачі струму на контакти, від іншого джерела живлення, через: інший робочий акумулятор, жаба або батарейку Крона.

Важливо розуміти, що всі ці заходи тимчасові, і ніяк не позбавляють від необхідності міняти акумулятор. Вони всього лише дозволяють продовжити його життя на якийсь час.

Важливо! Існують поради типу проколоти або розрізати роздулася батарею, випустити накопичилися в ній гази, потім заклеїти і знову використовувати. Це досить небезпечно, так як при розтині почне виділятися неприємний газ, батарея стане сильно грітися і може навіть спалахнути.

Як штовхнути акумулятор при глибокому розряді

Найчастіше зустрічаються рекомендації «штовхнути» старий акумулятор, подавши на нього короткий сильний розряд. Це дійсно здатне в багатьох ситуаціях оживити «мерця». Допоможе це, якщо АКБ вже старенька або давно лежить у вимкненому стані, а тому відмовляється запускатися, так як пішла в глибокий розряд.

Ось якими способами це можна здійснити:

  1. За допомогою подачі струму на контакти. Це простий метод, який зажадає рідне або універсального зарядного пристрою, пари проводів і резистора. Потрібно з'єднати мінус АКБ з мінусом ЗУ, а плюс - з плюсом, тільки в позитивну ланцюг вставити резистор. Потім подати харчування і довести напруга на акумуляторі до 3 В. У процесі його роботи потрібно перевіряти напругу - при перевищенні показника або якщо АКБ занадто нагріється, процедуру слід припинити. Зазвичай до відновлення батареї потрібно 10-15 хвилин.
  2. Від іншого телефонного акумулятора. Також можна спробувати «стартанути» батарею телефону від будь-якого іншого придатного акумулятора. Для цього потрібно з'єднати за допомогою дротів і ізоляційної стрічки плюс з плюсом, а мінус з мінусом і залишити так полежати. Коли випробуваний стане відчутно теплим, потрібно його від'єднати, перевірити працездатність в телефоні і поставити заряджати звичайним способом.
  3. За допомогою батарейки Крона. Батарейка Крона - це особливий тип батарейки з двома контактами напругою 9 В. Зарядка з її допомогою здійснюється аналогічним способом: плюсовій контакт потрібно з'єднати проводами з плюсовим, а мінусовій з мінусовим.

Важливо! Ні в якому разі не можна замикати контакти акумулятора один з одним. Це може вивести батарею повністю з ладу, і вона не буде підлягати відновленню.

Це може вивести батарею повністю з ладу, і вона не буде підлягати відновленню

Універсальна зарядка жаба

Як пожвавить батарею за допомогою заморозки

Народні умільці також пропонують простий і оригінальний спосіб оживити АКБ в домашніх умовах. У всякому разі, якщо не спрацює, то і сильного шкоди їй він не принесе. Адже буває ж телефон на морозі?

Для цього способу потрібно покласти акумулятор в поліетиленовий пакет і сунути в морозильну камеру холодильника на кілька годин. Потім вийняти, стерти конденсат, вставити в пристрій і поставити заряджатися на ~ 1 хвилину, після чого знову вийняти батарею і дати їй нагрітися до кімнатної температури. Вставити в телефон і продовжити зарядку.

Чисто з фізичної та хімічної точки зору холод згубний для батареї, так що даний спосіб можна використовувати з повністю не справними акумуляторами, яким гірше не буде. В результаті холоду контролер повинен тимчасово перестати розуміти, що відбувається і дати можливість батареї зарядитися.

Як відновити ємність в акумуляторі

Відновити можна здатність акумулятора тримати і заповнювати заряд, ємність ж з часом зменшується, і процес цей незворотній. В іншому випадку АКБ працювали б вічно.

Через втрату ємності сучасні літієві акумулятори служать в середньому три роки. Тому всі поради, як відновити ємність, насправді про те, як відновити здатність телефону тримати заряд.

Калібрування акумулятора смартфона

Для того щоб уникнути проблем з акумулятором, а також при погіршенні його здібностей, рекомендується періодично робити калібрування. Зазвичай сучасні батареї рекомендується не заряджати до кінця і не розряджати, відповідно, теж. А щоб відкалібрувати заряд (тобто, «нагадати» АКБ, як правильно себе вести), використовується повний розряд з подальшою стовідсоткової зарядкою.

Для цього потрібно повністю вичерпати ресурс батареї так, щоб телефон вимкнувся. А потім поставити на зарядку. На час, який потрібен на повну зарядку, для вірності варто накинути пару годин. Потім включити.

Так само для калібрування батареї можна використовувати будь-який мобільний додаток, яке можна завантажити в Google Play або App Store в залежності від того, що у вас Android або iPhone. Для цього достатньо в пошуковому рядку пошуку додатків написати: «Калібрування батареї». Такий спосіб гарантує, що Ви скачаєте найактуальніше і свіже додаток, так як рекомендоване нами може застаріти і не підтримувати свіжіші моделі телефонів і ОС.

Коли не варто займатися відновленням акумулятора

Всі ці тимчасові заходи здатні на якийсь період реанімувати старенький або раптом втратив здатність тримати заряд акумулятор. Якщо ж батарея зовсім ні на що не годиться і навіть, не кажучи вже про те, щоб тримати заряд, єдиний вихід - купити нову.

Також якщо АКБ деформувалася і здулася, реанімація не врятує положення. Роздувся акумулятор може лопнути, в цьому випадку електроліт зіпсує телефон зсередини. Аж до такого, що починають його буде неможливо.

Крім того, до справи відновлення батареї потрібно підходити серйозно і відповідально. Недотримання правил і техніки безпеки може зіпсувати навіть цілком робоче обладнання, а можливо - і завдати шкоди людині.

Вам коли-небудь доводилося відновлювати акумулятор телефону? Ви використовували один з вище перерахованих методів або якийсь інший? Розкажіть нам про Ваш досвід в коментарях, це допоможе зробити матеріал більш повним та цікавим.

Але як зрозуміти, що в проблемах з телефоном винен саме непридатний акумулятор?
Адже буває ж телефон на морозі?
Вам коли-небудь доводилося відновлювати акумулятор телефону?
Ви використовували один з вище перерахованих методів або якийсь інший?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки