Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Мобільний Інтернет від Skylink

  1. устаткування
  2. покриття
  3. зв'язок
  4. тарифи
  5. Інтернет
  6. висновки

У цій статті ми спробували описати перший досвід спілкування з мережею Skylink , При цьому особливу увагу звертали на наданий цією компанією доступ в Інтернет для мобільних користувачів. Попит на високошвидкісний доступ до мережі дуже великий. А останнім часом дуже бажаною є можливість мобільного on-line-роботи в будь-який час в будь-якому місці і з гідною швидкістю. Незважаючи на старання Intel, технологія Wi-Fi доступна не скрізь і не завжди, так що єдиним шансом для мобільних користувачів є оператори стільникового зв'язку.

Про що використовується в мережі Skylink стандарті IMT-MC-450 можна знайти багато технічних матеріалів в Інтернеті; для тих, хто не в курсі, коротко опишемо його особливості.

Якщо коротко, то IMT-MC-450 - це CDMA на частоті 450 МГц. Частота залишилася від одного з перших стандартів стільникового зв'язку NMT-450, а власне цифровий протокол CDMA давно використовується в деяких обраних країнах світу.

Як часто буває в сучасному високотехнологічному світі, формально CDMA «крутіше» свого конкурента - GSM, проте останній набагато більш поширений. Пояснюється це зазвичай історичним фактором - «так уже склалося». На відміну від підвищення вартості бензину, розвиток нового, нехай навіть більш прогресивного, стандарту стільникового зв'язку, відбувається набагато повільніше.

Застосування IMT-MC-450 накладає свої особливості на використання телефону - на відміну від GSM, який працює скрізь (або майже скрізь), зона покриття Slylink помітно менше. З іншого боку, якщо ви переважно користуєтеся стільниковим зв'язком в Москві і ближньому Підмосков'ї, то це вас зовсім не повинно турбувати, там Skylink працює (в Росії, крім Москви і Санкт-Петербурга, мережа Skylink розгорнута ще в чотирнадцяти регіонах і є шанси, що цей список буде збільшуватися з часом). Крім того, для GSM «всюди» відноситься і до поїздок за межі нашої країни, там IMT-MC-450 використовується дуже рідко. Коли готувалася стаття, Skylink надавав роумінг в Латвії та Білорусії. Але ніхто не забороняє купити другий телефон стандарту GSM для роумінгу.

устаткування

Оскільки для ідентифікації абонента використовується UIM-карта, то телефони Skylink можна міняти так само просто, як і GSM. Інша справа, що вибір у CDMA не такий багатий. Компанія пропонує близько дюжини моделей мобільних апаратів виробництва Curitel, Huawei і Ubiquam, вартістю приблизно від 150 до 330 доларів.

Ці імена, швидше за все, невідомі користувачам GSM, і варто зазначити, що дизайн телефонів помітно відрізняється від продукції Nokia, Siemens, Sony-Ericsson та інших популярних марок. З іншого боку, ми в цій статті розглядаємо не красу і «брюлики», а пробуємо акцентуватися власне на роботі.

Мінімальний варіант - апарат Huawei ETS 388: класичний дизайн, монохромний екран, органайзер, календар, пара ігор. Інших особливостей, мабуть, немає. Найдорожчий на сьогодні телефон - Ubiquam U 105: розкладачка, два кольорових екрана, фотокамера, браузер, ігри, синхронізація з ПК. Звичайно, все апарати підходять для нашої мети - підключення до мережі Інтернет, потрібно тільки підібрати правильний кабель.

Відмінною особливістю всіх моделей для роботи в мережі Skylink є наявність виступає антени. Це спадок від NMT-450 обумовлено використанням щодо низької частоти 450 МГц.

Детальні характеристики апаратів можна подивитися на сайті компанії .

На жаль, через малу поширеність самого стандарту випуск нових моделей хоча і відбувається, але не такими темпами, як хотілося б користувачам. З іншого боку, мала кількість апаратів дозволяє уважніше поставитися до питань сумісності з базовим обладнанням.

покриття

Я сподіваюся, що читачі віддають собі звіт, що до розгортання (псевдо) нової мережі у великому регіоні можна застосувати класичну приказку про курку і яйце - якщо немає абонентів, то немає грошей на розвиток, а якщо немає хорошого покриття, то немає і абонентів . На даний момент до якості роботи мережі в Москві практично немає претензій. У деяких місцях воно навіть краще, ніж у GSM. Що ж стосується ближнього Підмосков'я, то, як то кажуть, «раз на раз не доводиться». Незважаючи на масовану зелену зону на ілюстрації з сайту Skylink, на жаль, навіть відстань в 5-10 км від МКАД не гарантує хорошого прийому. Ситуація ускладнюється відсутністю в широкому продажі активних антен для апаратів Skylink, так що на дачі може знадобитися забиратися на дах заради важливої ​​розмови.

Слід зазначити, що в даний момент компанія активно розширює мережу базових станцій за межами Москви, і до кінця року слід очікувати поліпшення якості зв'язку в цьому регіоні. А поки рекомендується перед придбанням контракту постаратися перевірити якість зв'язку в необхідному місці.

зв'язок

Перше враження від дзвінків через Skylink - «Це не GSM». Втім, нічого дивного - інший стандарт, інші кодеки ... Суб'єктивно мова сприймається як більш глуха і оброблена цифрою. Складно сказати, добре це чи погано. Можливо, комусь це здасться незручним, проте особисто мені просто знадобилося кілька днів на звикання.

Цікаво поводиться апарат при непевному прийомі - якщо у GSM зазвичай «злітають» дзвінки, то CDMA просто час від часу «проковтує» слова і фрази. Причому через особливості кодека момент «проковтування» нічим не відрізняється від мовчання партнера з іншого боку. Якщо у вас важлива розмова, то така особливість зв'язку може дуже сильно дратувати. Єдині ліки від цього - якісний апарат і розширення мережі базових станцій.

тарифи

Компанія Skylink пропонує сьогодні п'ятнадцять індивідуальних тарифних планів. Найбільш привабливі з них для звичайних користувачів мобільного зв'язку, звичайно, безлімітні. Для федеральних номерів з необмеженим голосовим трафіком абонентська плата становить від 50 до 20 доларів в місяць (в останньому випадку необхідно внести на рахунок 800 $ при підключенні). На жаль, в цьому випадку доступ в Інтернет буде коштувати досить дорого - 35 центів за мегабайт при перевищенні безкоштовного порога в 10 МБ. Так що якщо планується інтенсивно використовувати мережу, то краще вибрати, наприклад, «On-Line Pro», де за 99 $ в місяць можна наговорити 1000 хвилин (причому з міським номером) або завантажити 1 ГБ інформації (до речі, це не так і багато - всього один день скачування на максимальній швидкості). Перевищення ліміту обійдеться в 10 центів за хвилину розмови або 15 центів за мегабайт. Виходить, що в середньому вартість цілком порівнянна з 20-25 центами за один мегабайт в GSM-мережах.

Інтернет

Високошвидкісний мобільний Інтернет, безумовно, є дуже вдалою маркетинговою «завлекаловка». Згадуючи розвиток GPRS в мережах GSM, можна з великим жалем відзначити, що не всі розказані казки стали дійсністю. Безумовно, GPRS цілком гідно працює в мережах всіх московських операторів, проте до обіцяного мобільного щастя дуже далеко навіть сьогодні. Можна, звичайно, поскаржитися, що передача даних - це не те, чим займаються десятки мільйонів абонентів стільникового GSM-зв'язку, проте реально у всіх операторів GPRS-трафік має пріоритет нижче, ніж голос. І навіть в районах з хорошим покриттям, в яких з голосом не спостерігається ніяких проблем, спроби використання GPRS здатні сильно зіпсувати нерви, особливо якщо мова йде не про пустощі з картинками і музикою, а про серйозну роботу.

Причому ситуація з GPRS дуже нагадує ситуацію з іншими службами (наприклад, визначником номера і SMS). Всі ці послуги передбачені самим стандартом і власне витрати оператора на їх підтримку незначні. Цікаво порівняти формально вартість GPRS і голосового трафіку. На максимальній швидкості можна скачати один мегабайт приблизно за півтори хвилини, візьмуть з нас за це 25 центів. Якщо ж ці півтори хвилини проговорити (вихідний дзвінок на свого оператора), то вийде приблизно 15-18 центів. Суми порівнянні, і операторам є куди прагнути. Особливо якщо врахувати, що максимальну швидкість потрібно ще зловити, а місцеві дзвінки все дешевшають.

Для багатьох «дачних» абонентів саме мобільний Інтернет є єдиним способом підключення до мережі - навіть якщо і є звичайний провідний телефон, то якість зв'язку таке, що і голосом нічого не чути, що вже говорити про модеми і ADSL.

Можна, звичайно, посперечатися, чи потрібна висока швидкість саме мобільним (КПК, смартфони) пристроїв, оскільки вони самі по собі не так вже й швидкі. Однак просте порівняння швидкості відображення сторінок в КПК Fujitsu-Siemens LOOX 720 при підключенні через Bluetooth / GPRS і Wi-Fi / локальну мережу показує, що другий варіант набагато більш привабливий.

Думаю, що розпещені домашніми мережами і ADSL москвичі будуть дуже болісно сприймати спроби завантажити пошту через GPRS на дачі, не кажучи вже про перегляд сторінок. Можу на власному досвіді сказати, що одного разу випробуваний безлімітний тарифний план МТУ Stream для мене був просто тортурами в порівнянні з використовуваними останні п'ять років виділеними лініями. Хоча, безумовно, «анлим» - дуже привабливе слово, та й недорого.

І ось в цей трагічний момент «весь в білому» (точніше, в бірюзово-синьому) на рекламних щитах і в телевізорі з'являється Skylink. Нам обіцяють просто фантастичні швидкості ( «до 153 Кбіт / сек») всього за 0,25 центів за мегабайт (користувачів КОМКОР-ТВ і інших домашній мереж прохання не сміятися :).

Навчених гаслами із серії «знижки - до 200%» потенційних покупців цим заманити складно. Все-таки це так схоже на казку ... І так хочеться в неї повірити ...

Компанія Skylink надала нам для тестування комплект з телефону Huawei ETS668, кабелю USB для нього і контракту (у вигляді UIM-карти), і ми приступили до роботи.

Quick Start, на жаль, виявився не дуже-то quick, оскільки докладної інформації по підключенню швидко знайти не вдалося. У підсумку перше підключення було здійснено таким чином: драйвер USB-COM-адаптера був узятий з сайту виробника (компанії Prolific), в телефоні налаштована швидкість порту в 115200 біт / сек., І він встановлений в операційній системі як стандартний модем. Номер телефону - # 777, ім'я користувача mobile, пароль internet - і ось вже зв'язок встановлена ​​і ми в мережі Інтернет. Відзначимо, що в порівнянні з GSM / GPRS час на підключення помітно менше - на набір номера і перевірку імені / пароля витрачається від сили три-чотири секунди. Така проста настройка дає шанси на підключення в операційних системах, відмінних від Microsoft Windows (зокрема, з сайту компанії можна завантажити драйвери і опис налаштування під Mac OS).

Однак для повного розкриття потенціалу зв'язку найкраще використовувати спеціальну програму, доступну на сайті Skylink, яка зробить за вас всю роботу з встановлення та підключення телефону з повноцінним високошвидкісним 230k драйвером (проте, драйвер для USB-COM-кабелю краще вже мати інстальованим) .

Після це стає доступною швидкість з'єднання 230400 біт / сек., І можна спробувати знайти обіцяні 153 Кбіт / сек. Слід зазначити, що за великим рахунком модем в більшості телефонів абсолютно стандартний, і весь сенс «спеціального» драйвера полягає в установці в реєстрі для модема максимальної допустимої швидкості в 230k (на відміну від 115k, яка прописується всіх стандартних модемів). Так що при бажанні можна просто трохи покопатися в реєстрі і поміняти 4 байта в налаштуваннях стандартного 33600 модему. Правда, для Skylink-телефонів використовується ще і спеціальний рядок ініціалізації, але її реальна необхідність знаходиться під питанням (звичайно, якщо зв'язок не встановлюється, краще виконати всі рекомендації провайдера). Цікаво, що якщо спробувати розібратися, як це все працює, то можна виявити за все 115200 в налаштуваннях самого порту: однак працює він насправді на 230400.

Під час з'єднання на самому телефонному апараті индицируются поточні швидкості прийому-передачі. Мінімальна з них - 9,6, а максимальна - 163,2. Причому, мабуть, поточна швидкість вибирається апаратом, виходячи з запитів, що надходять - якщо ви нічого не качаєте, то швидкості завмирають на «9,6 / 9,6», апарат може навіть відключити своє з'єднання, при цьому ПК буде думати, що він все ще на зв'язку. Але як тільки виникає необхідність (наприклад, відкривається новий сайт в браузері), підключення відновлюється.

Реально вдалося отримати максимальну швидкість близько 137 Кбіт / сек. при передачі одного великого файлу (тут і далі цифри швидкості наведені за даними програми DU Meter при роботі з віддаленим FTP-сервером). Це відноситься як до швидкості отримання, так і відправки даних. Якщо одночасно завантажувати і завантажувати файли, то швидкість скачування не зміниться, а ось закачати файл на віддалений сервер вийде тільки на половині максимальної швидкості.

При реальній роботі в Інтернеті, коли до комп'ютера надходить багато різних запитів, графік швидкості втрачає такий гарний вигляд і стає схожий на пилку, однак якщо в тлі ще щось велике починає скачиваться, то краса швидко відновлюється.

Перевірка надійності зв'язку показала, що можна завантажити файли об'ємом 60 і більше мегабайт без обривів зв'язку (власне телефон час від часу перепідключатися до мережі, проте до ПК ця інформація не доходила, і Internet Explorer продовжував, як ні в чому не бувало закачувати файл). На GPRS мені такі подвиги не вдавалися.

Звичайно, все вищеописане відноситься до певної міри до «ідеальних» умов - апарат нерухомий, зв'язок стійко-хороша, мережа не завантажена і все таке. В інших умовах телефон може перемикати свою швидкість і в залежності від зовнішніх умов, так що ідеальної картинки може і не вийти. Наприклад, при русі в автомобілі на швидкості 80-90 км / год по МКАД на графік DU Meter без сліз дивитися не можна - абсолютно хаотична картина, однак зв'язок не рветься (як іноді трапляється з GPRS) і при поліпшенні умов швидкість знову швидко зростає.

Крім зазначеного апарату, в тестах брав участь також і PCMCIA-модем UBIQUAM UM-100 (насправді він має інтерфейс CF, а для підключення до PCMCIA використовується плата-перехідник). Цей пристрій зручно використовувати з КПК і ноутбуками. Причому для перших є спеціальний набір з гарнітури, акумулятора, що підключається безпосередньо до модему, і зарядного пристрою для нього.

На жаль, як простий модем UM-100 не працює (навіть якщо відключена перевірка PIN-коду на карті). Для підключення до мережі необхідно інсталювати на ПК спеціальну програму Access Manager (вона працює тільки під Windows, а для КПК є аналогічна програма, яка крім зв'язку з Інтернет забезпечує роботу КПК з UM-100 в режимі мобільного телефону, при цьому для розмови необхідно підключити гарнітуру ).

Програма цілком працездатна, незважаючи на «молоду» версію 1.1, є і русифікований варіант. Налаштувань трохи - можна задати номер телефону, ім'я та пароль для підключення, є режим запиту PIN. Крім того, в режимі очікування відображається рівень сигналу, а під час з'єднання - час підключення і кількість прийнятих і відправлених байт.

Не дуже зрозуміла настройка на швидкості цього модему - 115 Кбіт / сек. Однак оскільки реально інформація скачується швидше, мабуть, потрібно просто ігнорувати цю цифру. При цьому при скачуванні великого файлу з одного джерела досягається швидкість порядку 135 Кбіт / сек. Відправка одного файлу показує аналогічні результати по швидкості. Якщо ж намагатися одночасно завантажувати і закачувати дані, то, як і у ETS668, в сталому режимі вийдуть ті ж 135 Кбіт / сек. на скачування і в два рази менше на відправку.

висновки

Тестування мобільного Інтернету від Skylink показало, що ця технологія цілком працездатна вже сьогодні. Єдиною перешкодою для досягнення високої швидкості є нестійкий прийом сигналу. Якщо ж з ним все в порядку, то можна легко отримати швидкість прийому / передачі близько 12-14 КБ / с, що дуже непогано для мобільного Інтернету.

Вартість мегабайта інформації приблизно однакова у всіх операторів. Однак мобільні термінали для мережі Skylink, в порівнянні з GSM, менш функціональні і помітно дорожчі.

У порівнянні з GSM / GPRS технологія CDMA2000 1X надає швидке підключення, надійне утримання зв'язку і більш високу швидкість. Звичайно, якщо раптом наші GSM-провайдери перестануть ігнорувати сучасні вимоги і зроблять GPRS більш схожим на те, що миготіло в численних прес-релізах (і, до речі, реально працює в Європі), то статтю доведеться переписувати. А що загострилася конкуренція надасть нам шанс отримати 1 МБ даних швидше і дешевше.

Крім того, не варто забувати, що на підході CDMA2000 1X EV-DO, який обіцяє ще більшу швидкість (мова йде вже про мегабитах в секунду). Хоча і GSM не дрімає - в мережах МТС і Мегафон починає працювати технологія EDGE. Але це вже зовсім інша історія ...

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки