Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Особистий досвід: BlackBerry Passport Silver Edition

Збулася мрія ідіота: за кілька тижнів до нового року я купив собі смартфон преміум-класу BlackBerry Passport Silver Edition. До якого приценивался з моменту його появи на ринку в кінці весни. Прицінювався, але купувати не поспішав: моя Nokia Lumia 920 на платформі Windows Phone , Яка в момент покупки три роки тому теж була топовим апаратом, до сих пір працює без зауважень. Однак час прийшло, і я замовив собі «сріблястого» - саме замовив, в наявності в мінських інтернет-магазинах їх не було, занадто рідкісна для наших країв модель.

Windows Phone

Передісторія

Канадська компанія BlackBerry (до січня 2013-го називалася Research In Motion - RIM) з 1997 року відома як виробник смартфонів корпоративного класу. Апарати BlackBerry стали на Заході (особливо в Північній Америці) фактичним стандартом для бізнесменів, політиків і журналістів. Від більшості пристроїв споживчого класу їх відрізняла просунута можливість комфортно працювати з документами, висока надійність і підвищений рівень безпеки. Все це забезпечувалося в тому числі фірмовими сервісами BlackBerry, до сих пір працюють з розташованих в Канаді серверів. Правда, в Білорусі (як і в Росії) багато сервісів BlackBerry не працюють - стільникові оператори на вимогу спецслужб їх не підтримують. Але і залишається функціоналу, треба визнати, більш ніж достатньо.

Вперше RIM поєднала сенсорний екран і клавіатуру в 2010 році в пристрої BlackBerry Torch 9800. За ним послідували Torch 9860 і Bold 9900 - вони були популярні, але все ж чогось в них бракувало. Та й застаріваюча ОС не дозволяла повністю розвернутися фантазії конструкторів.

Та й застаріваюча ОС не дозволяла повністю розвернутися фантазії конструкторів

Тим часом Research In Motion швидко втрачала ринок - вартість акцій компанії за 2011 рік впала більш ніж в п'ять разів, і навіть китайська Lenovo серйозно намірилася її купити. Але такої ганьби канадці стерпіти не могли, і стиснувши зуби взялися до діла. 9 квітня 2010 року RIM купила відмінну ОС QNX , Призначену для вбудованих систем, і два роки по тому СЕО Research In Motion Торстен Хейнс представив платформу для наступних поколінь смартфонів BlackBerry - BlackBerry 10. У початку 2013-го вийшов (і викликав справжній ажіотаж) BlackBerry Z10, перший смартфон на цій ОС.

Але справжній прорив, що знаменує тріумфальне повернення до вищої ліги IT-бізнесу, компанія (вже BlackBerry) зробила восени 2014 року, випустивши модель Blackberry Passport. Це був смартфон для все тієї ж аудиторії - корпоративних користувачів, для яких крім голосового зв'язку найважливіше електронна пошта і можливість роботи з офісними документами.

Незвичайність Passport проявилася в дизайні: квадратний сенсорний дисплей, QWERTY-клавіатура і сталевий корпус - такого поєднання ринок ще не бачив. Апарат всіх вразив, але йому все ж не вистачало лиску, «люксових». Дизайнери з інженерами попрацювали ще - і навесні 2015 го з'явився BlackBerry Passport Silver Edition, апарат, в якому вихідна концепція Passport була доведена до досконалості.

Оновлений смартфон виявився на 3 мм довший, трохи тонше і ширше попередника; отримав нову конструкцію антени і компоновку, включаючи нове розміщення стереодинамиков і мікрофонів шумозаглушення. Але головне в його дизайні - неминучий «вау-ефект», який змушує нервово бліднути володарів найновіших айфонів. Не випадково авангардний конструктивістський дизайн апарату вже отримав безліч міжнародних нагород.

Технічні характеристики

Технічні характеристики

Нічого надприродного - просто хороша начинка. 4-ядерний Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AA, 2.26 ГГц, графічний процесор Adreno 330. Оперативна пам'ять 3 Гб, вбудована - 32 Гб, підтримка карт пам'яті microSD, microSDHC, microSDXC до 128 Гб (можлива гаряча заміна).

4.5-дюймовий дисплей In-cell IPS LCD, 1440x1440 точок, 453 точки на дюйм, 16 млн квітів, індикатор освітленості, мультитач до 10 торкань, захищений Corning Gorilla Glass 3, співвідношення сторін - 1: 1.

Основна камера: 13 Мп, автофокус, BSI (технологія зворотного підсвічування), f = 2.0, оптична стабілізація, світлодіодний спалах. Запис відео: з частотою до 60 кадрів в 1080р. Фронтальна камера: 2 Мп (720p), з фото і відео стабілізацією, 3-кратний цифровий зум, підтримка відеозапису дозволом 720p HD.

Зв'язок: підтримка всіх діапазонів LTE, а також Wi-Fi 2.4 GHz 802.11 b / g / n, 5Ghz a / n + ac, Mobile Hotspot, Wi-Fi Direct, Miracast, DLNA, FD-LTE, Bluetooth v4.0 Low Energy , NFC, USB 2.0, HDMI. Використовується nanoSIM. Навігація: GPS і ГЛОНАСС. датчики: акселерометр , Магнітометр, Time of Flight (ToF), гіроскопа, освітленості, наближення. QWERTY-клавіатура з підтримкою жестів.

Акумулятор: незнімний Li-Ion 3450 мАг, час роботи в режимі розмови - до 23 годин (3G), до 444 годин очікування (3G), до 84 годин програвання музики.

Матеріал корпусу - сталь (+ вставки з пластмаси). Розміри - 131х90х9.25 мм, вага - 205 грам.

Апарат працює на платформі Blackberry OS 10.3 - спадкоємиці ОС QNX . BlackBerry Passpоrt Silver Edition став першим апаратом BlackBerry, який отримав ОС BlackBerry 10.3.2 з коробки. «Рідна» ОС містить майже всі програми, потрібні сучасному смартфону. Широко представлена ​​підтримка різних інтернет-сервісів - Facebook, LinkedIn , Amazon, Twitter, Foursquare, Dropbox , Evernote , YouTube і власних веб-сервісів BlackBerry.

Все в порядку з відтворенням медіаконтенту (відео, музика), роботою з камерою. Диспетчер завдань відображає всі запущені програми на одному екрані. Якщо місця починає не вистачати, він зменшує розмір превью додатків. браузер BlackBerry працює дуже швидко; в цій версії він був оновлений для поліпшення захисту від відомих шкідливих програм і фішингових атак.

На принципово новий рівень виведено взаємодія з ПК. Функція Blackberry Blend дозволяє використовувати комп'ютер або планшет як віддалений термінал для роботи зі смартфоном, тобто дати великий екран, на якому зручніше працювати з даними. Користувач може підключитися до ПК або планшету по USB, Wi-Fi і стільникових мереж, отримавши на великому екрані доступ до пошти, календаря, повідомлень BBM, SMS, контактам і мультимедійних файлів. Можна вносити правки, які тут же передаються на телефон. ОС BlackBerry 10 працює з форматами Word, Excel, PowerPoint, PDF , WordPerfect, ASCII text, HTML і ZIP, а також графічними JPG, BMP, GIF, PNG, TIFF.

Також у BlackBerry 10 є унікальне додаток - BlackBerry Hub. Це агрегатор всіх новин та повідомлень - щось на зразок стрічки повідомлень в iOS або Android , Тільки більш досконалої.

Окремо варто зупинитися на дуже вдалому офісному пакеті Docs To Go. Його можливості:

- створення/ редагування документів Word, Excel і PowerPoint;

- копіювання і переміщення документів в пам'яті пристрою;

- простий і інтуїтивний інтерфейс;

- підтримка форматів * doc, * docx, * xls, * xlsx і * ppt;

- змінні варіанти шрифту тексту;

- можливість додавання зображень, гіперпосилань, таблиць, і коментарів;

- можливість відправки документів по Email;

- синхронізація документів з ПК через WLAN;

- підтримка Microsoft OneDrive (раніше - SkyDrive) разом з додатком Connect to Microsoft OneDrive.

Принципово важливий момент: в ОС BlackBerry 10 можна запускати Android-додатки , - що дуже актуально, враховуючи що «рідних» додатків для ВВ10 не так вже й багато, особливо російськомовних. Причому підтримка Android-додатків в версії BlackBerry 10.3.2 була поліпшена - додатки відкриваються практично моментально і працюють набагато стабільніше.

Особистий досвід

Коли прийшла пора купувати смартфон новіше, я опинився перед проблемою. Android-пристрої відпадали відразу - ну не сприймаю я цю систему. Геть. Не бачу в ній логіки, а керувати хаосом мені лінь. Із задоволенням купив би апарат на платформі Windows Phone - прекрасно пропрацювала у мене три роки Nokia Lumia 920 якраз і працювала на WP. Але, зізнаюся, жоден з випущених за минулий рік WP-апаратів не «чіпляв» очей, всюди набив оскому дизайн а-ля морська галька. Купувати iPhone, долучаючись до товариства яблоководов, хотілося ще менше. Залишався стандартний для жуналістов на Заході, але рідкісний в наших краях BlackBerry.

Перше, ніж вразив взятий в руки апарат (крім форм-фактора, звичайно), так це якістю збірки. Жодних люфтів, непотрібних зазорів, скрипів і стогонів. Не Китай: країною-виробником вказана Мексика.

Пізніше прочитав, що каркас корпусу в цій моделі є мініатюрною двутавровую балку з нержавіючої сталі, що дає особливу міцність. Задня частина корпусу покрита матовим рифленим пластиком. Приємно на дотик і допомагає утримувати в руці дійсно широкий апарат.

Приємно на дотик і допомагає утримувати в руці дійсно широкий апарат

Роз'єми для карти пам'яті і SIM-карти приховані за пластиковою вставкою у верхній частині задньої сторони корпуса. Другий пластиковий елемент - зроблений нижній торець корпусу з роз'ємом USB, мікрофоном і гратами динаміків. Решта - нержавіюча сталь.

Дуже зручно управляються будильник, таймер, а ось аудіоплеєр міг би мати і краще юзабіліті. Зате апарат отримав надзвичайно гучні зовнішні стереодинаміки. Справді гучні - і при цьому без спотворень звуку - я таке не бачив навіть в дуже дорогих ноутбуках. Зате вібровизов не дуже сильна. Якість розмовного динаміка дуже висока, з великою зоною комфортного звучання.

На правому боці поміщені три клавіші - регулювання гучності і контекстна настроюється кнопка для виклику різних функцій. На верхньому торці -3.5-мм роз'єм для гарнітури і втоплена в поверхню кнопка включення / вимикання. Незважаючи на розміри апарату, відповідати на дзвінок можна однією рукою, як і в цілому керувати смартфоном . Але для повноцінної роботи все одно знадобляться дві руки. На нижньому торці знаходиться роз'єм microUSB (також підтримує microHDMI), основний мікрофон і два стереодинаміки. Над екраном розмістилися: датчик наближення (зліва), фронтальна камера і світловий індикатор подій.

Великий квадратний дисплей з великим запасом яскравості виявився дуже зручним рішенням для роботи з документами і веб-серфінгу. В Passport в рядку уміщається 60 символів, що дуже зручно для читання. Картинки не стиснуті, сайти відображаються добре, твіти поміщаються в одну-дві рядки. При роботі з електронними таблицями на екран поміщається на 30% більше інформації, ніж в звичайних смартфонах.

Апаратна клавіатура тут зовсім вже нестандартна - тільки три ряди буквених клавіш. Через це на деякі клавіші при русифікації довелося помістити по дві букви. Але, як не дивно, цей нюанс засвоюється швидко і в роботі майже не помітний. Оскільки апаратна клавіатура містить лише літери, то інші символи і цифри доводиться набирати на додатковій секції - вже віртуальної.

Клавіші добре подпружінени, хід чіткий, в міру пружний. При цьому клавіатура ще і сенсорна в тому сенсі, що вона підтримує розпізнавання жестів. Починаючи набирати слово, користувач бачить підказку на екрані, і провівши пальцем вгору, може вибрати його (одне з трьох слів). Також підтримуються прості рухи: наприклад, щоб стерти написане слово, досить провести справа наліво по клавішах. Клавіатура русифікована дуже добре - російські літери виглядають на ній цілком природно і підсвічуються в темряві.

Клавіатура русифікована дуже добре - російські літери виглядають на ній цілком природно і підсвічуються в темряві

Взагалі, BlackBerry настільки «заточений» під роботу з текстами, що саме на апаратах цієї компанії вже написано не одне літературний твір. Наприклад, роман «50 відтінків сірого» Е. Л. Джеймс, або роман «Сніданок з Люциану» Джорді Грейга.

Багато додатків здивували швидкістю своєї роботи. Коли я вперше включив браузер і почав завантажувати сайт, я спершу подумав, що випадково включив підтримку LTE - якраз напередодні МТС запустив мережу 4G . Але ні - це просто штатний браузер BlackBerry 10 виявився неймовірно швидким.

Нарешті, говорячи про модель BlackBerry Passport Silver Edition, не можна не сказати про вражаюче час роботи від одного заряду батареї. Багато в чому це заслуга ОС Blackberry 10, яка отримала у спадок від QNX високу оптимизирования коду - що забезпечує низьке енергоспоживання. В реальному житті (слухати музику, розмовляти по телефону, використовувати будильник і швидкі замітки, переглядати сайти) заряду вистачає на три дні. Якщо обставини змушують включити Wi-Fi і Bluetooth, GPS, використовувати хмарне сховище файлів, - тоді дві доби. Використання LTE теж скоротить термін автономної роботи. Заряджається акумулятор досить швидко - з нуля до повного обсягу за дві-три години.

негативні моменти

негативні моменти

Недоліків у BlackBerry Passport Silver Edition теж вистачає - я зовсім не збираюся позиціонувати його як якийсь смартфон без страху і докору.

По-перше, на екрані немає олеофобним покриття. Результат - чіткі відбитки пальців, дуже помітні при вимкненому екрані. (Правда, при включеному екрані їх взагалі не видно.) Диктофон дуже примітивний і не дозволяє вести запис при розмові по телефону - дуже великий мінус з точки зору журналіста. За замовчуванням не встановлені Skype і e-mail клієнт. Є фірмовий BlackBerry Messenger, складний і незвичний тому, хто виріс на ICQ, QIP і Skype . Є підтримка електронної пошти всередині BlackBerry Hub, також зі своєю дуже специфічною логікою. Все це довелося замінювати сторонніми додатками.

BlackBerry Passport Silver Edition абсолютно не локалізований для Білорусі - немає ні білоруської мови інтерфейсу, ні підтримки клавіатури, ні встановлених карт. Все це особливо сумно на тлі Nokia Lumia 920 - в Windows Phone все перераховане є і добре працює.

Але найбільший прокол розробників - це штатна гарнітура. її навушники навіть нереально вставити в вухо. Напевно, зайцю вони б підійшли, але я все-таки не зовсім заєць. При цьому штатна гарнітура Lumia 920 просто не стала працювати з BlackBerry. Довелося купувати окремо навушники -вкладиші від Sony.

резюме

Скільки серед ваших знайомих власників iPhone різних моделей? А скільки з них використовують хоча б 50% можливостей цього апарата? На жаль, це реальність сьогоднішнього дня: люди купують сучасні дорогі смартфони заради престижу, а не заради реального користування закладеними в них можливостями.

Але BlackBerry Passpоrt Silver Edition з технічної точки зору дуже хороший, щоб купувати його виключно заради престижу. Тим більше, що моди на апарати BlackBerry у нас все одно немає. Загалом, якщо ви «просунутий і нестандартно мислячий сучасний дизайнер з багатим портфоліо» (тобто якщо вам для понтів) - краще купите за ті ж гроші Apple iPhone 6s. А якщо для роботи і задоволення від володіння технічно досконалої річчю - тоді BlackBerry Passpоrt Silver Edition для вас.

Віктор Демидов

А скільки з них використовують хоча б 50% можливостей цього апарата?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки