Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

SSD проти HDD, аналіз цін і перспективи ринку

SSD-накопичувачі мають багато переваг, але магнітні диски все ще міцно тримаються на ринку, і на думку багатьох аналітиків, не зникнуть з комп'ютерів в найближчі роки.

Ще до недавнього часу вважалося, що SSD швидко прожене з комп'ютерів, як настільних, так і мобільних, традиційні жорсткі диски. Однак практика показує, що на цей момент нам доведеться почекати. SSD-накопичувачі мають багато переваг, але вони як і раніше відносно дороги.

Жорсткі диски стоять в даний час у багато разів менше, ніж SSD. Так, наприклад, за диск класу "enterprise" (т. Е. Встановлюється в центрах обробки даних) ємністю 6 ТБ, виробники комп'ютерів, в даний час платять в середньому приблизно $ 185. Gartner прогнозує, що до кінця поточного року ціна впаде до $ 165. Це означає, що за один гігабайт виробник обчислювальної системи або дискового масиву буде платити менше ніж 3 центи. За диски цього класу об'ємом 4 ТБ і призначені для установки в ноутбуках, виробники комп'ютерів в даний час платять приблизно $ 95 (т. Е. Ок. Двох цента за один гігабайт).

А в разі SSD, виробники комп'ютерів в даний час платять за диск, який має ємність 128 ГБ близько $ 50 (40 центів за 1 ГБ). На роздрібному ринку такий диск коштує ще більше - в середньому $ 90. Більшість користувачів ПК, скоріше, не зважиться на таку покупку, тому що знають, що за ці ж гроші можна купити жорсткий диск набагато більшої місткості.

Потрібно пам'ятати, що жорсткі диски ще дешевше в основному завдяки тому, що на одному квадратному сантиметрі магнітного носія можна зберегти більше даних. Тому Gartner прогнозує, що через п'ять років, за один гігабайт даних, що зберігаються на жорсткому диску, ми будемо платити не більше, ніж 0,01 $ (один цент).

SSD-накопичувачі мають багато переваг, але магнітні диски все ще міцно тримаються на ринку, і на думку багатьох аналітиків, не зникнуть з комп'ютерів в найближчі роки

Дискові масиви HGST

Виробники жорстких дисків застосовують у виробництві нові технології, завдяки яким вартість виробництва постійно знижується. Наприклад диски закриті в металевий корпус, наповнений гелієм. Така технологія значно зменшує тертя, що виникає в місцях контакту механічних частин, також таким способом можна зберегти більше даних. Такі диски дуже стійкі до впливу зовнішніх умов (наприклад, висока запиленість), а гелій сприяє тихій роботі і більшої довговічності (кращий коефіцієнт MTBF). Компанія Western Digital (філія HGST) ввела в свою пропозицію такі диски в третьому кварталі 2014 року. Це були пристрої лінії HelioSeal, що мають ємність 8 і 10 ТБ.

Виробники жорстких дисків великі надії пов'язують з такими технологіями, як Bit Patterned Media Recording (BPMR) і Heat-Assisted Magnetic Recording (HAMR), завдяки яким на одній пластині можна буде зберігати до 10 терабіт. Для порівняння, сьогодні на такій поверхні можна зберегти максимум 0,86 терабіт. Тому через пару років на ринку можуть з'явитися жорсткі диски ємністю 100 ТБ.

Gartner повідомляє, що, купуючи SSD диск користувач комп'ютера платить в даний час за один гігабайт в середньому приблизно 38 центів (в разі жорстких дисків це 9 центів). Передбачається також, що в 2019 році за зберігання одного гігабайта даних на SSD ми будемо платити в середньому від 14 до 17 центів, і що ціни на жорсткі диски і SSD зрівняють найраніше в 2025 році (з огляду на ціну, яку доводиться платити користувачеві за один гігабайт ).

І ще один параметр, що говорить багато про те, як формуються сьогодні ціни на SSD і HDD корпоративного класу. Так ось, за один гігабайт ємності на твердотільному накопичувачі для установки в центрах обробки даних, ми платимо в дев'ять разів більше, ніж в разі покупки жорсткого диска.

Повертаючись до дискам, варто звернути увагу на технологію HAMR. Над нею вже кілька років працює компанія Seagate. Найбільш важливим елементом цієї технології є лазер, який нагріває поверхню пластини під час операції запису даних, що дозволяє инкапсулировать на одному квадратному сантиметрі носія набагато більше даних, ніж це має місце в даний час.

Seagate стверджує, що на жорстких дисках з HAMR можна буде зберігати до 30 ТБ даних. Компанія використовує досягнення в області нанотехнологій для виробництва дисків HAMR, що представляють собою сплав заліза і платини. Це нанотрубки, завдяки яким тертя, що виникає на стику головки з пластиною можна звести до мінімуму. Диски, що використовують технологію HAMR продемонстрували ще дві компанії: Western Digital, а також TDK.

Але вирішивши купити диск користувачі керуються не тільки ціною. Приймають також до уваги те, що SSD працюють набагато швидше жорстких дисків, а також зарекомендували себе краще в мобільних пристроях, так як не містять рухомих механічних частин. У зв'язку з цим менш схильні до поломок, викликані тим, що комп'ютер постійно переміщається з місця на місце і піддається ударам.

Виробники пам'яті NAND / flash, такі як Samsung, Toshiba, Micron і Intel, працюють весь час над новими літографічними технологіями, завдяки яким, основні елементи флеш-пам'яті - т. Е. Транзистори - займають все менше місця. В кінці минулого року Toshiba продемонструвала на конференції Flash Memory Summit літографічне пристрій, який дозволяє будувати системи NAND / flash з використанням технології 15 нанометрів.

В кінці минулого року Toshiba продемонструвала на конференції Flash Memory Summit літографічне пристрій, який дозволяє будувати системи NAND / flash з використанням технології 15 нанометрів

850EVO SSD (Samsung)

Ще одна нова технологія, завдяки якій SSD будуть витісняти з ринку традиційні жорсткі диски, ховається за абревіатурою TLC (Triple-Level Cell). Це макети flash здатні зберігати в одній комірці три біта. В даний час в більшості комп'ютерів можна зустріти SSD-накопичувачі, що містять флеш-пам'яті типу MLC (Multi-Level Cell) .В одній комірці яких можна зберігати тільки два біта.

Флеш-пам'ять, заснована на системах ТШХ характеризуються більшою щільністю бітів від пам'яті NAND / flash, заснованої на системах MLC. Тому вони можуть зберігати на тій же площі більшу кількість даних. Наче цього було недостатньо, деякі компанії, включаючи Intel вже працюють над системами типу флеш-QLC, в яких в одній комірці пам'яті можна буде зберігати до чотирьох біт.

Наче цього було недостатньо, деякі компанії, включаючи Intel вже працюють над системами типу флеш-QLC, в яких в одній комірці пам'яті можна буде зберігати до чотирьох біт

Пам'ять 3D NAND / flash ємністю 3,5 ТБ (карта формату M. 2)

Велику кар'єру робить останнім часом пам'ять 3D NAND / flash. Вона пропонують більше ємності, тому що - як видно з назви, на це впливає тривимірна конструкція. Першою компанією, яка ввела на ринок пам'яті NAND / flash-ігор, засновану на архітектурі 3D, був Samsung. Це пам'ять V-NAND, яка складаються з 32 шарів і будується з використанням технології CTF (Charge Trap Flash). Також такі системи виробляє компанія Toshiba, яка надала своєї корпоративної 3D архітектурі назву BiCS (Bit Cost Scaling). Один макет, заснований на цій архітектурі може зберігати 128 Гб (16 ГБ) даних.

Система NAND / flash 3D Toshiba (48 шарів)

Завдяки всім перерахованим вище технологіям, компанії можуть в даний час виробляти мікросхеми флеш пам'яті мають ємність 16 ГБ, а на їх основі твердотільні диски можуть зберігати до 4 ТБ даних. Все вказує на те, що ще в цьому році на ринку з'являться перші SSD-накопичувачі ємністю 8 або навіть 10 ТБ.

Seagate обіцяє, наприклад, що за кілька місяців в його асортименті з'явиться твердотільний диск об'ємом 8 ГБ. Він також стверджує, що зможе подвоювати обсяг випущених SSD кожні два роки. Тому аналітики вважають, що через п'ять років на ринку з'являться SSD-накопичувачі, що мають обсяг 25 ТБ, які будуть оптом коштуватиме близько $ 2750. Це означає, що 1 ГБ буде коштувати виробникам комп'ютерів близько 11 центів.

Підводячи підсумок скажемо, що SSD витісняють з комп'ютерів жорсткі диски повільніше, ніж можна було б очікувати, але вони весь час в атаці. Так, наприклад, в кінці 2014 року диски SSD були встановлені в 15% нових ноутбуків. Очікується, що за чотири роки SSD-накопичувачі будуть встановлені в більш ніж половині всіх знову вироблених комп'ютерів - мобільних і стаціонарних. Постачальники ПК будуть платити за диск SSD об'ємом 256 ГБ близько 45 доларів.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки