Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Nokia Lumia 1020: кращий камерофон, але чому не на Android?

Сьогодні Nokia в черговий раз анонсувала фотографічний смартфон на ринку - довгоочікуваний багатьма Lumia 1020 з 41-Мп камерою, який продовжує справу найбільш неоднозначною моделі недавнього часу - Nokia 808 PureView. Ці апарати відрізняє час виходу на ринок, але дуже багато їх і об'єднує, і зокрема - реакція громадськості.

Коли 808 тільки був представлений (а сталося це зовсім несподівано для всіх), мобільний світ розділився на дві половини. Одна кричала, що в Nokia зійшли з розуму і 41 Мп - чистої води маркетинг, а сам апарат - не конкурент тодішнім альтернативам, тим більше на заздалегідь безперспективною системі Symbian, що доживає останні дні. Інша половина виявилася неабияк зацікавлена, адже Nokia, ні багато ні мало, зробила крок у мистецтві фотографії набагато далі не тільки топових виробників смартфонів, але і багатьох виробників сучасних цифрових і дзеркальних камер. Напевно багато хто пам'ятає бурхливу негативну реакцію тієї ж Olympus, і це не дивно - продажу простих камер знижуються (особливо простих "мильниць"), а від'їдає ці продажі якраз смартфони.


Як показала подальша історія, модуль в смартфоні з роздільною здатністю 41 Мп не опинився маркетингової нісенітницею. За технологіями стояли реальні інновації. Ви можете переконатися в цьому, прочитавши наш старий огляд пристрою з порівнянням з актуальними на той день телефонами і декількома камерами. Особливо хочеться відзначити, що 808 PureView виступила нітрохи не гірше дзеркалки Nikon D3100 з "китовим" об'єктивом 18-55. Думаю, цього достатньо для визнання Nokia 808 кращим фотографічним смартфоном того часу. Навіть зараз з цим телефоном далеко не кожна новинка зможе позмагатися. Все псувала лише операційна система, головним плюсом якої на тлі останніх залишалося хіба що відмінна безкоштовна навігація від Nokia.



Але час минав. Nokia остаточно і безповоротно поринула в Windows Phone і, врешті-решт, анонсувала повноцінного спадкоємця 808 PureView - Lumia 1020 c все тими ж 41 Мп, але з поліпшеними характеристиками і новими фішками (читати докладніше по засланні ). Як відреагувала громадськість? Дивно, але точно так само. Тільки раніше багато справедливо кричали про безперспективність Symbian (і навіть в самій Nokia розуміли це, адже 808 розроблялася далеко не один рік). Тепер стало модно кричати про безперспективність Windows Phone, яка за три роки не домоглася величезної популярності, але, ймовірно, повинна була. Давайте поміркуємо над цим.



На сьогоднішній день Android є найпопулярнішою операційною системою. На її базі випускаються мільйони пристроїв за ціною від $ 100 до $ 1000 (але навіть цей поріг вже переплюнуть - Android-камера Samsung Galaxy NX в нашій країні обійдеться в $ 2000). При цьому більшу частину ринку Android займає компанія Samsung, а інші виробники буквально збирають крихти з панського столу. Невідомо чому, але в таборі противників Windows Phone прийнято вважати, що перехід Nokia на Android автоматично вивів би її в лідери напрямки. Всі складові успіху є: впізнаваний дизайн, купа сервісів, сила бренду. Але давайте подивимося, як йдуть справи Nokia на ринку WP і у самій WP зокрема. Просто пробіжить по новин останніх місяців.



У нашій країні, згідно з квартальним звітом «Зв'язкового», Windows Phone знаходиться на 3 місці, поступаючись iOS (вона з Asha поділила друге місце, але Asha поки ще не є повноцінною ОС для смартфонів, не всі її вважають за таку, тому опустимо її) , а також Android. Вчора MTC заявила, що не має наміру більше продавати iPhone на невигідних умовах, і буде просувати Windows Phone в обмін на краще умови з боку Nokia і Microsoft. За даними IDC, частка системи в Росії за останній квартал виросла з 5,1% до 8,2%, тоді як частка iOS скоротилася на 0,7%. В Україні Windows Phone обігнала iOS і зайняла 8,2% ринку. У Великобританії частка Windows Phone виросла більш ніж в три рази за останній рік і вже становить понад 8,4%. В Італії рік тому Windows Phone займала 2,8% ринку. Рік по тому (станом на початок цього року) частка збільшилася до 13,9% і зараз скоєно точно вже стала більше. В цілому, частка WP в Європі зросла до 6,7%. І там, і там - на тлі зменшення частки iOS, яка падає, навіть незважаючи на зниження цін на iPhone минулих поколінь. У США система від Microsoft займає 5,6% ринку. Операційний директор Microsoft недавно заявив, що Windows Phone випереджає iOS в 10 країнах світу. Однак уточнень не було, так що залишимо цей новинний привід в підвішеному стані. У Фінляндії частка Windows Phone зараз становить понад 35% і це більше, ніж у Android і iOS, хоча Samsung і обганяє там Nokia з продажу мобільних телефонів.



На сьогоднішній день Nokia займає більше 80% ринку Windows Phone - 8 з 10 WP-смартфонів випущені фінською компанією.


Також погляньте на графік від J'son & Partners Consulting. Слайд був показаний на конференції Innovation Qualcomm 2013 початку місяця. Наступного року WP і iOS зрівняються в Росії, а в 2015 і 2016 роках Android трохи послабить хватку, залишаючись найбільшою мобільною платформою, а друге місце міцно займають Windows Phone, остаточно зсунувши iOS на третє.




Інші виробники не вірять в систему, вважають її недорозвиненою або ж зазнали фіаско, випустивши на ній свої продукти. Два відмінних прикладу: Samsung Ativ S і HTC Windows Phone 8X. Обидва пристрої виявилися не в змозі конкурувати з Nokia Lumia 920 в одному сегменті і менше, ніж за рік втратили в ціні третину (для 8X) і більше половини (для Ativ S) на російському ринку. При цьому цінник на Lumia 920 і раніше тримається на досить високому рівні. У бюджетному сегменті так само лідирує Nokia. Такі моделі як Lumia 520 і 620 є основними двигунами зростання частки WP на світовому ринку - вони були тепло прийняті в багатьох країнах.


Назвати такий стан справ в таборі Windows Phone безперспективними може хіба що недалекий чоловік. Ясна річ, що система росте не так швидко, як хтось від неї цього, можливо, очікував. Операційній системі Windows Phone до сих пір не вистачає деяких функцій, а головне - додатків і топових ігор, але останнім часом в цьому місці відбуваються позитивні зрушення (FIFA 13 тому приклад). Навіщо монополісту ринку WP переходити на Android? Тільки тому, що він пропонує більше можливостей кастомізації і ближче до народу (особливо в нашій країні любителів халяви, які не звикли платити за якісний софт)? Якщо врахувати, що в бюджетному сегменті Android правлять китайські фірми і їх адаптації локальними гравцями, а безліч користувачів використовують Android-пристрої в офлайн-режимі (не виходять в Мережу, що не качають програми, не здійснюють покупки - новина про це легко "нагугліть") і в стані "з коробки" з попередньо встановленими оболонками виробників і горою встановлених програм, то чи можна вважати це перевагою? Чи варто згадувати про фрагментированности і роздробленості системи Android, через яку одні і ті ж програми та ігри йдуть на різних смартфонах одного виробника зовсім по-різному? А безглузде нарощування потужностей, замість оптимізації програмного забезпечення? Навіть самий бюджетний Windows Phone працює спритніше і плавніше деяких Android-флагманів. Чому у Nokia в Android-сегменті несподівано повинно стати все інакше? З чого така віра в її успіх? Приклад таких виробників як HTC або LG наочно показує, що випуску великої кількості пристроїв (причому далеко не найгірших пристроїв) під управлінням Android мало для завоювання загальної симпатії і великого сегмента ринку, особливо коли над "душею" коштує Samsung і набагато більш моторні китайці. У Nokia немає місця на ринку Android. На ринку Windows Phone у неї велике місце для маневрів.



Йдемо далі. Багато вже змирилися з тим, що 808 PureView була, в общем-то, дуже навіть хорошою камерою, і більше не обурюються щодо безглуздості 41 Мп в корпусі смартфона. Більш того, дуже багато хто вважає, що Nokia 1020 вже здолала Samsung Galaxy S4 Zoom по всіх фронтах в званні кращою мобільною камери ще до виходу в продаж. З ринком камерафонів раптом стало все зрозуміло і запанувало практично безмовне мовчання. Деякі покладають надію на який готується до осені камерофон Sony Honami з 20-Мп камерою. А що з ринком цифрових і дзеркальних / бездзеркальних камер? Цифрові як і раніше втрачають ринок, віддаючи його смартфонам, і лише за рідкісним винятком відвойовують позиції (Sony RX100 заслужено стала дуже крутий і популярною "мильницею"). Дзеркальні камери залишаються долею професіоналів і ентузіастів, а найбільшу популярність зараз отримали беззеркальние камери, які поєднують собі плюси дзеркальних (змінна оптика, просунуте управління і порівнянну якість знімків) і цифрових (компактність, простота у використанні). Чи варто крутим цифровикам і беззеркалка боятися Nokia Lumia 1020? Я вважаю, що дійсно необхідно. Компанія Nokia вже один раз довела всьому світу, що телефон може знімати на рівні дзеркалок (з деякими застереженнями, звичайно). Тепер вона вирішила повторити це з новою силою. Можна очікувати, що знімки і відео з нагоди 1020 будуть однозначно не гірше 808, а завдяки новим технологічним і програмним поліпшень навіть краще. У зв'язку з цією ситуацій, особисто я, як користувач відмінною беззеркальной камери Nex-5R від Sony почав подумувати про перехід на Nokia Lumia 1020 саме в якості заміни нормального фотоапарата.


Судіть самі. Nokia Lumia 1020 набагато компактніше і пропонує вражаючі можливості цифрового масштабування без втрати якості, в той час як Nex-5R можна назвати компактним тільки з китовим ширококутним об'єктивом "млинцем", навіть не мають оптичного зуму. З зум-об'єктивом Nex-5R перетворюється в дуже громіздку і важку штуковину, яку, наприклад, зовсім некомфортно носити на шиї (коли руки зайняті чимось іншим, до цього доводиться вдаватися). Я далеко не професійний фотограф і мені набагато ближче сценарій "навів і зняв" (Nex-5R навіть дозволяє забути про тонкій настройці всіх параметрів, адже і на автоматі він видає дуже хороші кадри). Крім того, я люблю ходити на концерти і знімати відео на пам'ять. Sony Nex-5R, завдяки схожості з серйозною камерою, пронести всередину клубу або концертного залу буде нелегко, та й хто захоче тягнути з собою серйозну важку камеру з зум-об'єктивом туди, де хоче просто відпочити і відірватися на повну? До того ж, запис якісного концертного звуку на Nex неможлива без покупки спеціального аксесуара-мікрофона, який тільки збільшує розміри пристрою. Найчастіше я використовую камеру для зйомки відеоогляди (і вона в цьому плані дуже хороша, якщо відкинути фокусування) і фотографування різних пристроїв, і дуже рідко витягаю її з дому на природу познімати околиці і всяке таке. Для цього найчастіше вистачає мого смартфона Sony Xperia Z чи іншого тестового пристрою. Я практично не сумніваюся, що Nokia Lumia 1020 без зусиль зможе замінити мені Nex-5R, але поки не зможе замінити звичний Android-смартфон в плані ПО і софта, хоча безкоштовна якісна навігація Nokia виглядає дуже заманливо.



Навіть більше того - цей смартфон ідеально підійде схожою зі мною категорії користувачів, які шукають компактне, але якісне фотографічне рішення. Завдяки аксесуару Camera Grip, що перетворює Lumia 1020 в своєрідну повноцінну камеру з кнопкою спуску, додатковим акумулятором і кріпленням для штатива, я б зміг використовувати фотофлагмана від Nokia в самих різних ситуаціях, в тому числі навіть для зйомки оглядів і презентацій. Загалом, я з нетерпінням чекаю можливості порівняти безпосередньо свою беззеркалку і новий камерофон Nokia.


Звичайно, наївно вважати, що вихід Lumia 1020 сильно виправить становище Nokia на загальносвітовому ринку, прямо вивівши її в лідери і повернувши втрачені позиції, але заперечувати величезний потенціал і перспективи як флагмана компанії, так і набирає обертів системи в цілому - нерозумно і недалекоглядно. Виробникам смартфонів варто як слід задуматися про фотографічних можливостях своїх пристроїв (хоча б, щоб вони були придатні не тільки для Instagram і їх було не соромно показати не тільки друзям, а й, може бути, всьому світу), а іменитим виробникам камер переосмислити звичні підходи до створення фотоапаратів, так як у них з'явився вже другий, ще більш серйозний конкурент.


Сьогодні Nokia в черговий раз анонсувала фотографічний смартфон на ринку - довгоочікуваний багатьма Lumia 1020 з 41-Мп камерою, який продовжує справу найбільш неоднозначною моделі недавнього часу - Nokia 808 PureView

Як відреагувала громадськість?
Навіщо монополісту ринку WP переходити на Android?
Тільки тому, що він пропонує більше можливостей кастомізації і ближче до народу (особливо в нашій країні любителів халяви, які не звикли платити за якісний софт)?
Чи варто згадувати про фрагментированности і роздробленості системи Android, через яку одні і ті ж програми та ігри йдуть на різних смартфонах одного виробника зовсім по-різному?
А безглузде нарощування потужностей, замість оптимізації програмного забезпечення?
Чому у Nokia в Android-сегменті несподівано повинно стати все інакше?
З чого така віра в її успіх?
А що з ринком цифрових і дзеркальних / бездзеркальних камер?
Чи варто крутим цифровикам і беззеркалка боятися Nokia Lumia 1020?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки