Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

T9, або Предикативне введення тексту в мобільних телефонах


Практично всі користувачі мобільних телефонів не обходяться в своїй практиці без SMS. Це дуже зручна і недорога послуга, що надається практично всіма операторами в тих стандартах, де це можливо. Однак незручно набирати текст, використовуючи десять кнопок замість стандартної клавіатури ПК. Розробники програми Т9 обіцяють нам допомогти, пропонуючи предикативний (Предсказательная) введення тексту.

розроблена компанією Tegic технологія Т9 дозволяє прискорити і спростити набір тексту там, де кількість кнопок менше, ніж кількість букв в алфавіті, наприклад, в мобільних телефонах і інших мобільних пристроях. Девіз фірми - «одне натискання на клавішу для введення однієї літери!». Сама компанія Tegic називає це Itelligent Typing (інтелектуальним введенням). Технологія Т9 була ліцензована багатьма фірмами, що роблять мобільні пристрої, наприклад, Motorola, Siemens, Nokia, Ericsson, Beneffon, Nec і іншими .

Що ж це таке? Використовуючи систему Т9, ми натискаємо на клавішу, де знаходиться потрібна літера всього один раз. Набравши таким чином кілька букв, ми чекаємо, поки Т9 сама спробує створити з них слово. Якщо воно збіглося з тим, що Ви набирали, то натисніть пробіл і переходите до наступного слова. А якщо ні, то Т9 запропонує на вибір кілька варіантів слів, складених з введених Вами букв.Чтоби вибрати потрібне слово, кілька разів натисніть на клавішу «0» і потім введіть його натисканням пробілу або будь-якого розділового знака.

Спробуємо розглянути принцип дії Т9 і аналогічних систем на прикладі системи iTAP, яка використовується в деяких моделях телефонів фірми Моторола. В описі сказано, що під час набору тексту телефон передбачає або пророкує слово, яке Ви намагаєтеся ввести. Як же система працює?

Після натискання клавіші з потрібною літерою телефон виведе ту з трьох-чотирьох букв (написаних на кнопці), яка зустрічається, на його думку, частіше, а внизу екрану запропонує інші варіанти. Якщо букву він не «вгадав», то доведеться скористатися «<*» і «#>» клавішами (замість «0» в класичному Т9), щоб в нижньому списку вибрати шуканий варіант. Спочатку така система набору здається дуже непрівичной.Напрімер, ми звикли набирати букву «с», натискаючи кнопку 2 abc три рази, тут же вона набирається так: натискається 2 abc, потім два рази «#>». Якщо ж ми як завжди натиснемо 2 abc три рази, то отримаємо три букви, тому що «перебирання» проводиться за допомогою стрілок, а кожне натискання клавіші, навіть однієї і тієї ж - це вводновой літери.

Пояснити це відразу досить складно, так що спробую зробити це на прикладі:

Припустимо, нам потрібно ввести слово «abandon»:

  • натиснемо 2-abc, загориться а, внизу екрану з'явиться а b с;
  • натиснемо ще раз кнопку 2-abc, загориться ас, внизу екрану з'являються ас са аа аb bс BА сс bb сb А2, пересунемо стрілочку «>»
  • натиснемо знову 2-abc, загориться аbс, знизу будуть варіанти аbс аbа аbb аb2, пересунемо стрелочкуна одну позицію вправо, на аbа;
  • натискаємо 6-mno, загориться аbаn, знизу будуть варіанти aban abam abao aba6 - нічого робити не треба: iTAP вгадав букву;
  • натискаємо 3-def, загоряється аbаnd, внизу з'являються аbаnd аbаne abanf aban3 - знову удача;
  • натискаємо 6-mno, загоряється abando, варіанти: abando abandm abandn aband6 - знову пощастило;
  • натискаємо 6-mno, загоряється abandon,
  • варіанти: abandon abandom abandoo abando6 - все, слово набрано. Натискаємо «Ок».

Знову-таки невеликий нюанс: в класичному Т9 нам би довелося замість «Ок» натиснути на пробіл «#>».

Упевнений, що деякі з Вас зрозуміли ще не все, тому що сам я далеко не відразу і не все зрозумів. Насправді все просто! Немає потреби клацати по кнопці кілька разів, щоб вона змінила своє значення, це робиться за допомогою стрілок «<*» і «#>« в процесі вибору варіанта із запропонованих нижче на екрані.

Коли ж Ви зрозумієте, то можете подумати:

І що це нам дає? Легше звично перебирати кнопки, ніж шукати стрілочками варіанти, запропоновані цим «розумним» телефоном!

Але Ви будете не праві. Набираючи це слово звичайним чином, ми натиснули б на кнопки 15 раз (повірте мені), а так - всього 11, що, погодьтеся, вже трохи бистрее.Когда я набирав це слово вдруге, то третю його букву iTAP підставила відразу, значить , є і система самонавчання.

Але це далеко не все! Якщо в процесі написання слова не користуватися стрілками, то останні букви (іноді і все) iTAP намагатиметься переставляти на свій розсуд, тобто робити саме те, що зазначено розробником. Ось приклад: набираємо «motorola», не користуємося стрілочками і не дивимося на пропоновані варіанти внизу екрану. Дивимося тільки на набирається слово.

«Motorola»:

  • 6-mno - m,
  • 6-mno - on,
  • 8-tuv - not,
  • 6-mno - onto, (начебто починається нісенітниця, але подивимося далі)
  • 7-pqrs - motor,
  • 6-mno - motoro,
  • 5-jkl - motorol,
  • 2-abc - motorola.

Або слово «rules»:

  • 7-pqrs - p,
  • 8-tuv - st,
  • 5-jkl - rul,
  • 3-def - rule,
  • 7-pqrs - rules.

В обох випадках повний успіх!

На жаль, деякі складності все-таки існують. Дуже багато слів так просто, не користуючись стрілками, що не набереш. Спробуємо, наприклад, ввести «mainboard».

  • 6-mno - m,
  • 2-abc - na,
  • 4-ghi - nag,
  • 6-mno - main,
  • 2-abc - maina,
  • 6-mno - mainam,
  • 2-abc - mainama,
  • 7-pqrs - mainamap,
  • 3-def - mainamard.

Не вийшло L. Таке буває не рідко. І все одно це слово набирається за 14 натискань з використанням стрілок замість 18 в звичайному режимі. Причому 6 раз натискається «>» - для прискорення процесу можна покласти палець на цю кнопку і не знімати його.

Після введення слова потрібно натиснути «Ок», в тексті автоматично з'являється пробіл (теж «економія» одного натискання), а якщо Ви хочете поставити якийсь знак пунктуації, то iTAP автоматично повернеться в кінець слова!

Ще одна особливість: при наборі слова з 2-4 букв, внизу екрану будуть запропоновані кілька варіантів з комбінацій цих букв (класичний Т9). наприклад:

набираємо слово «pony»,

телефон набере snow,

а внизу запропонує варіанти:

snow pony sony sonw sonx sonz son9,

пересунемо стрілочку на одну позицію вправо і отримаємо потрібне слово.

Але якщо Ви хоча б один раз скористалися стрілками або якщо слово містить більше 4-х букв, телефон буде пропонувати тільки варіанти з зміненими останніми буквами.

Наприклад, запишемо «snowman»:

Snown,

А внизу - варіанти snown snowm snowo snow6.

Тобто на даному етапі ми можемо замінити за допомогою стрілок лише останню літеру.

До питання про кількість натискань в звичайному режимі. Щоб набрати букву, що знаходиться на одній кнопці з тільки що набраної, мені (на моєму стільниковому) потрібно посунути курсор. Наприклад, щоб набрати «cba», я повинен зробити наступне: набрати «с» (три натискання), посунути курсор (інакше при натисканні на ту ж клавішу буква «с» заміниться буквою «а»), потім набрати «b» (2 натискання), знову посунути курсор і нарешті набрати «а». Знаю, що на деяких моделях, щоб набрати символ, розташований на тій же кнопці, що і попередній, досить просто почекати, і він вже не буде замінений, але це не прискорить процес, так як за час очікування можна встигнути набрати кілька символів. Приємним можна назвати те, що в будь-який час набору тексту натисканням двох-трьох кнопок можна перейти на звичайний, або числовий введення. (Меню - iTAP - Numeric - Tap прямо в процесі редагування).

Але ... найнеприємніше для багатьох з нас: як це часто буває, російську мову виявився «в прольоті». Якщо набирати російські слова латиницею, пропаде ефект: навряд чи в словнику iTAP або Т9 ми відшукаємо такий набір слів, як в реченні «Pozvoni mne domoi pogalysta, ya yge gdu.Tvoi zaichik!» :). Думаю, буде легше вводити слова звичайним способом.

Чекаємо, звичайно, почала «поголовної» русифікації мобільних телефонів, але ... Російська мова, безперечно, складніше англійської: більше букв в алфавіті, багатшими лексика, складніше грамматіка.Русскіе відмінки і відмінювання змусять потрудитися розробників цієї системи, але і ми будемо вдосконалювати свою англійську !

Висновки. Розглянута система, безумовно, заслуговує на увагу. Завдяки iTAP помітно спрощується набір і редагування тексту в мобільному телефоні. Деякі слова вводяться в три рази швидше, ніж звичайним способом! Поки Т9 і iTAP не стали альтернативою маленьким переносним клавіатур, але це вже великий крок вперед. На жаль, російська мова не підтримується, а транслітерація виявляється неефективною. Чекаємо приходу російської мови і подібних Т9 систем в кожен мобільний телефон!

Думаю, що з аналогічними системами ми і «доживемо» до голосового набору тексту в мобільних пристроях.


Що ж це таке?
Як же система працює?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки