Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як зібрати тихий комп'ютер для будинку

  1. Тихий блок живлення
  2. Тихий вентилятор для процесора
  3. Тихий вентилятор для корпуса

Кожному власнику домашнього персонального комп'ютера в один "прекрасний" момент доводиться приймати рішення про заміну або модернізацію прослужив уже не один рік комп'ютера.

Кожному власнику домашнього персонального комп'ютера в один прекрасний момент доводиться приймати рішення про заміну або модернізацію прослужив уже не один рік комп'ютера

Ось і я вирішив замінити свого старенького, тому що Останнім часом більше витрачав часу на його ремонт, ніж їм користувався. Останньою краплею стала необхідність форматування жорсткого диска перед перестановкою системи.

У підсумку на сімейній раді було прийнято одноголосне рішення придбати новий домашній комп'ютер, а дідка відправити в село до батьків.

Головна вимога пред'являється до нового комп'ютера - забезпечення їм якомога меншої шуму.

Тихий блок живлення

Найбільший шум в системному блоці створюють вентилятори, в моєму випадку їх три - встановлений в блоці живлення, на процесорі і на стінці корпусу (конфігурацію вибирав працюючу без зовнішньої відеокарти, інакше додався б ще один вентилятор).

Поспілкувався з кількома фірмами, описував завдання, коли бачив, що радять зовсім не те що мені треба і при цьому не можуть обґрунтувати причину, привести характеристики пропонованих комплектуючих, розмова закінчувалася.

Так було, наприклад з блоком живлення - на основі інтернет-оглядів вибрав модель яка задовольняє моїм вимогам, але через її відсутність в магазині пропонують заміну.

На питання з якою швидкістю в даному блоці обертається вентилятор, відповідь - в інтернеті немає інформації, але він тихий і рада взяти блок живлення з меншою потужністю і дешевше.

Далі розмовляти і доводити свій блок живлення немає сенсу - продавець не розуміє про взаємозв'язок потужності блоку живлення і рівня його шуму.

Так для придбаного мною блоку живлення - Corsair VS450 (рада іншого, вже тлумачного продавця) забезпечує рівень фонового шуму не перевищує 22 децибел при навантаженні не перевищує 60% від номінальної потужності.

Якщо такий блок живлення завантажити на 100% (додати сучасну відеокарту), то рівень шуму буде перевищувати 35 децибел.

Тихий вентилятор для процесора

При виборі перевага була віддана вентилятору забезпечує можливість зміни числа обертів в залежності від температури (900 - 2400 оборотів в секунду) і застосований процесор забезпечує невеликий рівень тепловиділення (55 Ватт).

За даними від виробника системи охолодження процесора Deepcool Theta 21 - максимальна кількість енергії яка може бути розсіяна одно 95 Вт.

Застосування даної системи охолодження дозволяє розраховувати на те, для охолодження процесора вентилятору ніколи не знадобитися працювати на максимальній кількості оборотів (рівень шуму на мінімальних обертах - 17.8 децибел, на максимальних 26.4).

Тихий вентилятор для корпуса

Чим краще вентиляція корпусу, тим холодніше процесор, тим нижче шум від вентилятора відповідає за його охолодження.

Застосував вентилятор з числом оборотів - 720 і рівнем фонового шуму - 13 децибел. Модель називається - Cooler Master Ultra Silent Fan 120.

В результаті конфігурація мого тихого комп'ютера виглядає наступним чином:

  1. Корпус - Giga-Byte GZ-KX1;
  2. Блок живлення Corsair VS450 (CP-9020009-EU);
  3. Вентилятор для корпуса - Cooler Master Ultra Silent Fan SAF-S12-E1-GP;
  4. Вентилятор для процесора - DeepCool THETA 21 PWM;
  5. Материнська плата AsRock B75M-DGS (B75);
  6. Процесор - intel Core i3 3220 LGA1155;
  7. Пам'ять - 4GB PC-12800 DDR3-1600 Hynix original;
  8. Жорсткий диск - 1000GB Seagate ST1000DM003;
  9. Кард-рідер - 3Q CRI003-B Black
  10. DVD-RW - Lite-On iHAS124-04 Black.

Вартість всіх комплектуючих склала на лютий 2013 року 391 $. Збірку здійснив індивідуальний підприємець, через фірми зібрати конкретну конфігурацію виявилося важкувато - у одних немає потрібного корпусу, а інших потрібного блоку живлення, у третіх є все, але без кардридера і приблизно на 15% дорожче ніж у ВП.

У підсумку працювати з ІП ​​(знайти, поставити запитання про вартість можна тут ) Мені сподобалося, особливо прозорість - мінімальні ціни на комплектуючі, невелика ціна за збірку і доставку, чесність - замінений вентилятор корпуса не залишили собі, а передали мені.

PS Стаття потрапила в рубрику IP відеоспостереження , Тому що може застосовуватися при вказівці характеристик комп'ютера використовуваного в якості віддаленого робочого місця. Оператору, на мою думку, приємніше знаходиться за тихим комп'ютером.

Поділитися в соціальних мережах

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки