Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

- Проводка кабелю кручена пара в квартирі і інформація для роздумів про домашню кабельної системі

  1. Введення кабелю кручена пара в квартиру
  2. Прокладка кабелю кручена пара в коридорі
  3. Прокладка безпосередньо до концентратора або два відрізки кабелю
  4. Навіщо потрібно розбивати прокладку кабелю?
  5. Навіщо це вимога включено в стандарт tia eia 570?
  6. Установка розетки або модулів в щитку при прокладці в два етапи
  7. Прокладка в квартирі
  8. Інформація для роздумів

Після ремонту квартири часто виникає наступне питання: потрібно провести кабель кручена пара для підключення інтернет і як це зробити, коли ремонт у квартирі вже завершено. Як же бути, адже не хочеться псувати дизайн і розкидати по підлозі кабелі?

Якщо така проблема виникла і заздалегідь не прокладена структурована домашня кабельна система (ДКС), то доведеться якось виходити з цієї ситуації.

Введення кабелю кручена пара в квартиру

Одне із завдань - це введення кабелю кручена пара в квартиру. Як можна ввести в квартиру виту пару? Кабель необхідно ввести з коридору, отже, без свердління стіни не обійтися. Свердлити отвір краще внизу, трохи вище рівня підлоги і свердлити треба з квартири, а не навпаки, тому що при виході свердла, будуть вибиті шматочки стіни, і може з'явитися негарна вибоїна або воронка, яку в коридорі можна просто закрити розчином або закрити коробом.

Прокладка кабелю кручена пара в коридорі

У коридорі кабель кручена пара від отвори в квартиру до щитка краще покласти в пластиковому коробі. Пластикові короба є різних розмірів і дизайну і призначені для прокладки в них кабелів. Вони виконують захисну функцію і утворюють кабельний канал для прокладки кабелів.
Якби все зробити заздалегідь, то можна було б прокласти в коридорі на етапі ремонту короб з перегородкою, який можна використовувати для прокладки електричного кабелю від щитка в одному відсіку, а в інший прокладати слабкострумові (коаксіальні кабелі і кабелі кручені пари) в квартиру. Але це вже зробимо наступного разу в новій квартирі У коридорі кабель кручена пара від отвори в квартиру до щитка краще покласти в пластиковому коробі

А зараз встановлюємо підставу короба в коридорі - піднімаємо короб вгору від отвору і монтуємо його до щитка. Кришку короба поки не закриваємо. Потім прокладаємо кабель в коробі і кришку короба закриваємо.

Прокладка безпосередньо до концентратора або два відрізки кабелю

Найчастіше прокладку кабелю кручена пара здійснюють безпосередньо від мережевого концентратора до квартири вірніше до точки доступу користувача - це може бути розетка або мережеве устройтство, наприклад роутер.
Але можна і навіть потрібно розбити прокладку вітопарного кабелю і на два етапи: спочатку прокладаєте кабель від концентратора, який встановлений на іншому поверсі вище або нижче, до щитка, а потім прокладаєте кабель до вашого мережевого пристрою або слаботочной розетки.

Навіщо потрібно розбивати прокладку кабелю?

По-перше, простіше здійснювати прокладку двома відрізками кабелю.
По-друге, відповідно до вимог стандарту TIA EIA 570A необхідно організувати точку доступу при вході в квартиру ADO. Стандарт tia eia 570 розроблений американською телекоммуннкаціонной галуззю і описує вимоги і рекомендації по організації кабельної системи в квартирі, будинку, танунхаусе. На момент написання цієї тстаьі, це єдино ізвсетний мені стандарт, рекомендація і вимоги якого можна застосувати для проектування і монтажу домашньої структурованої кабельної системи.

Навіщо це вимога включено в стандарт tia eia 570?

Це рішення дозволяє в майбутньому, наприклад, при відключенні користувача від Інтернет (наприклад, користувач продав квартиру) прокласти кабель в іншу квартиру і перекомутувати кабельну лінію на іншого користувача.
Можна поставити пасивний перехідник, якщо потрібно швидко підключити другого користувача, і не тягнути кабель і не відключати першого користувача, а здійснити швидко підключення до інтернет другого користувача через пасивний перехідник.

Установка розетки або модулів в щитку при прокладці в два етапи

Можна в щитку встановити телекомунікаційну розетку (у деяких виробників пасивного устаткування є навіть спеціальні адаптери, що дозволяють встановлювати комп'ютерну і телефонну розетку прямо на DIN рейку) і розподілити і закрити кручені пари кабелю. Якщо хочете заощадити копійки, то можна розетку не встановлювати, а просто купити телекоммунікаіцонний модуль і закласти кабель в прямо в нього. Звичайно виглядати це буде не естетично, модуль буде бовтатися або висіти на кабелі, але зате дешево і працювати буде, якщо Ви не обламати модуль при забиванні і закладенні кручених пар кабелю. Найголовніше, що не треба робити скручування кручений пари двох сегментів кабеля- це заборонено кабельними стандартами і реально призводить до поганої роботи або кабельної лінії.

Прокладка в квартирі

Прокладку кабелю кручена пара можна в квартирі здійснити в декоративному коробі. Короб зазвичай кріпиться над плінтусом. Свердлимо отвори під дюбеля, встановлюємо підставу короба, закручуємо шурупи в дюбеля і все готово. Залишається тільки покласти в нього кабель. Якісний короб вигладить естетично, його можна навіть покрити спеціальною кольоровою плівкою, щоб він не виділявся на тлі дизайну або пофарбувати, і навіть вибаглива господиня не буде Вас сильно пиляти, але не всім жінкам сподобається таке рішення ...

Якщо є можливість, то можна прокласти кабель виту пару, то кабель під плінтусом - знімаємо плінтус і прокладаємо наш кабель в просторі між плінтусом і поверхнею підлоги і стіни. Майте на увазі, що пластиковий плінтус не завжди витримує операцію «знімання і установки» і може потріскатися.

Якщо прокладаєте кабелі під плінтусами, то стежте потім, щоб при кріпленні плінтуса до стіни ви не прорізали кабель шурупом.

Можна кабель прикріпити по дерев'яному плінтусу кліпсами. Але майте на увазі наступний факт - виробники СКС забороняють використання кліпс при кріпленні кабелю кручена пара. Але якщо Ви все-таки використовуєте кліпси, то кліпси купуємо з внутрішнім діаметром 6 мм, щоб з одного боку вони охоплювали 4-ох парний вітопарний кабель, а з іншого боку не перетискали його. Хороші кліпси можуть забиватися навіть в бетон, зазвичай гвоздики у качсетвенних кліпс товстіший. При ударі в бетон вони можуть лопатися, але не гнутися. Кліпси низької якості мають тоненькі короткі гвоздики і будуть гнутися при ударі по них молотком.

Інформація для роздумів

Звичайно інтернет можна роздати по квартирі і через WiFi (бездротова мережа). Але Ви отримаєте додаткове випромінювання і якщо Вам здоров'я дорожче грошей і засоби дозволяють, то краще не опромінювати себе і своїх близьких, а зробити в квартирі кабельну систему і передавати сигнали по кабелях кручена пара. Та й вже зараз на ринку є інтелектуальні пристрої та системи, які використовують кручену пару в якості середовища передачі керуючих і контролюючих сигналів. Наприклад, Ви через якийсь час зможете побудувати розумну квартиру і керувати освітленням, контролювати доступ до вашого помешкання і вирішувати інші завдання, які будуть якісно покращувати Ваше життя.

Тому має сенс відразу зробити в квартирі на етапі ремонту або будівництва домашню кабельну систему, також як і відразу на етапі ремонту або будівництва Ви в своїй квартирі встановлюєте електричну проводку. Правда з електричною проводкою легше - її можна без проблем «наростити» і після монтажу від розподільчої коробки або електричної розетки, якщо виникне потреба в установці додаткових силових розеток. З кручений парою так не вийде «наростити» і треба ретельно все продумати і спроектувати.

Як правильно спроектувати і інсталювати домашню кабельну систему - це вже інше питання і відповідь частково можна знайти в стандарті TIA EIA 570A і в стандарті tia eia 568b.

Якщо у Вас приватний будинок, то по-хорошому необхідно виконувати проект СКС для будинку, щоб в майбутньому у Вас не виникло проблем з підключенням в будинку сучасного обладнання та інженерних систем. Або, як мінімум, якщо Ви не плануєте виконувати проект, то потрібно проконсультуватися з фахівцем.
взято з http://ockc.ru/

Навіщо це вимога включено в стандарт tia eia 570?
Як же бути, адже не хочеться псувати дизайн і розкидати по підлозі кабелі?
Як можна ввести в квартиру виту пару?
Навіщо потрібно розбивати прокладку кабелю?
Навіщо це вимога включено в стандарт tia eia 570?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки