Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Ноутбук з 1, 2 і 4 Гбайт оперативної пам'яті


Купіть оперативну пам'ять, щоб збільшити час автономної роботи


Натисніть на картинку для збільшення.

Питання про те, скільки оперативної пам'яті насправді потрібно, піднімається приблизно раз в два роки і з кожним випуском нової операційної системи Windows. І хоча в кожен період часу мають місце бути певні переваги, такі фактори, як операційна система і популярні додатки, теж впливають на ідеальну кількість оперативної пам'яті. На сьогоднішній день 512 Мбайт пам'яті можуть вважатися мінімумом для роботи Windows XP або Windows Vista. Однак все, що менше 1 Гбайт, матиме значний вплив на продуктивність, оскільки операційна система буде підкачувати дані на ваш жорсткий диск, що знизить продуктивність і час автономної роботи ноутбуків. Саме тому ми вирішили поглянути на іншу сторону рівняння: а що якщо поставити на ноутбук 4 Гбайт оперативної пам'яті?

Хоча для більшості користувачів піднята нами проблема може здатися перебільшеною, в даному рівнянні потрібно врахувати один важливий фактор: ціни на пам'ять постійно падають протягом останніх 12 місяців. В основному це відноситься до пам'яті для настільних ПК, а й модулі пам'яті для ноутбуків теж стали дуже доступними.

Розглянемо ряд прикладів: набір з двох модулів SO-DIMM по 2 Гбайт (DDR2-667) можна купити менше ніж за 2 000 руб. Двухгігабайтние набори пам'яті для ноутбуків (1x 1 Гбайт) коштують від 1 000 руб. Ці ціни не відносяться до кращих в своєму класі модулів, зате це кращі ціни, які нам вдалося знайти на брендові продукти. Якщо співвіднести вартість пам'яті з вартістю пристойного ноутбука, то ви зрозумієте, що вкладення 1 тисячі або навіть 2 тисяч рублів за 4 Гбайт пам'яті більш ніж розумно, не дивлячись на те, що 32-розрядна операційна система Windows не може використовувати таку кількість пам'яті.


Натисніть на картинку для збільшення.

Модулі пам'яті Corsair XMS2 DDR2-800 DHX (TWIN2X2048-6400C4DHX) за один рік впали в ціні з 150 до 40 євро.

Статті по темі.

Деякі аспекти пам'яті

Зазвичай в комп'ютерних магазинах вказується тільки обсяг пам'яті, встановленої в систему: 1 Гбайт, 2 Гбайт, а іноді навіть 4 Гбайт, хоча наявність 4 Гбайт і вище вимагає, щоб або 32-розрядна операційна система могла керувати адресацією пам'яті так, щоб вдалося отримати вигоду з такого обсягу пам'яті, або наявності 64-розрядної операційної системи, яка спочатку підтримує набагато більше пам'яті. Будь-який комп'ютер під управлінням Windows XP або Windows Vista повинен бути оснащений, як мінімум, 1 Гбайт оперативної пам'яті. З одного боку, завдяки цьому система Windows не буде підкачувати занадто багато даних на повільний жорсткий диск. З іншого боку, пам'ять впала в ціні, що зробило її одним з найдоступніших компонентів.

Оперативна пам'ять завжди додається в систему у вигляді так званих модулів. Настільні ПК використовують форм-фактор DIMM (Dual Inline Memory Module, двосторонній модуль пам'яті), де "dual" означає, що контакти розташовані по обидва боки модуля. Чіпи пам'яті теж можуть розташовуватися по обидва боки модуля. Перші модулі DIMM були оснащені 168 контактами і використовувалися для пам'яті SDRAM. Модулі другого покоління для пам'яті з подвоєною швидкістю передачі даних DDR (Double Data Rate) мали 184 контакту, а сучасні модулі пам'яті DDR2 і DDR3 мають вже 240 контактів. По-різному розташовані виїмки не дадуть користувачам переплутати DDR2 з DDR3.

Через обмеження простору в ноутбуках використовуються інші модулі пам'яті, які називаються SO-DIMM (Small Outline DIMM). За розміром вони складають приблизно 1/3 від звичайних модулів DIMM і мають всього 200 контактів. Більшість ноутбуків оснащені двома сокетами для модулів SO-DIMM, хоча ультрапортативні ноутбуки часто поставляються з припаяної пам'яттю і всього одним слотом для апгрейда.

Важливо знати, що максимальна продуктивність досягається за рахунок спарювання двох фізичних банків пам'яті, які називаються каналами. Всі контролери пам'яті, незалежно від того, вбудовані вони в процесор AMD Athlon 64 X2 або Phenom X3 / X4 або є частиною північного моста чіпсета, здатні працювати в двоканальному режимі, а значить, використовують два банки для подвоєння пропускної здатності за рахунок розширення ширини шини пам'яті з 64 до 128 бітів.

Гарна пам'ять, погана пам'ять

Незважаючи на те, що пам'ять класифікують за типом (DDR2, DDR3) і швидкості (тактовою частотою), потрібно враховувати й інші параметри, звані таймингами або затримками, адже вони теж мають відношення до продуктивності. хоча різниця в продуктивності між масовою і high-end пам'яттю досить мала , Дуже важливо використовувати відповідну технологію. На даний момент це DDR2-667 / 800 для ноутбуків і DDR2-800 / 1066 для настільних ПК. Зменшення затримок переважно, але ми не радимо витрачати великі гроші на пам'ять для ентузіастів до тих пір, поки не будуть оптимізовані інші ключові компоненти, такі, як процесор і відеокарта. У випадку з ноутбуками змінити таймінги, як правило, не можна.

Різні або однакові?

Постачальники пам'яті намагаються продавати так звані парні модулі пам'яті, які часто тестуються разом в стандартизованому тестовому оточенні. Незважаючи на те, що два різних модуля пам'яті з однаковими специфікаціями технічно повинні працювати разом, іноді можуть виникнути проблеми. Великі проблеми, що призводять до функціональної несумісності, зараз зустрічаються дуже рідко, але цілком можливо, що доведеться знижувати швидкість пам'яті або тайминги для забезпечення сумісності.

Ви завжди можете використовувати пам'ять будь-якого типу з більш низькою швидкістю і більш консервативними затримками, ніж ті, що вказані в її специфікації. А ось перевищення значень, зазначених в специфікаціях модулів пам'яті, призводить до розгону і проводиться виключно під вашу відповідальність. Якщо ви одночасно використовуєте 1-Гбайт модуль DDR2-667 і 1-Гбайт модуль DDR2-800, то обидва будуть працювати на швидкості DDR2-667.

Синхронний і асинхронний режим роботи двоканальної пам'яті

Багато сучасні чіпсети ноутбуків, включаючи всі поточні моделі Intel, підтримують синхронний двоканальний режим роботи, тобто обидва або всі чотири модулі пам'яті повинні бути рівними. Більшість чіпсетів підтримують також асинхронний режим, який дозволяє використовувати одночасно 1-Гбайт і 2-Гбайт модулі, щоб загальний обсяг пам'яті досяг 3 Гбайт, і при цьому як і раніше використовувався двоканальний режим. Хоча при цьому не досягається повна продуктивність, яку можна отримати в двоканальному режимі, такий спосіб все одно забезпечує швидшу роботу, ніж один канал, і проблем не виникає. Вам нічого не заважає замінити 1 Гбайт пам'яті модулем на 2 Гбайт. У найгіршому випадку ваша система буде працювати в одноканальному режимі, що обернеться дуже малою втратою продуктивності.

Тестовий ноутбук Dell Latitude D630


Натисніть на картинку для збільшення.

Для тестування ми взяли сучасний ноутбук на базі мобільного 45-нм процесора Intel з сімейства Core 2 Duo T9000. Dell Latitude D630 повністю використовує платформу Intel Centrino, включаючи мобільний чіпсет GM965, Core 2 Duo T9500 (2,6 ГГц) і бездротове рішення 4965AGN. Оскільки цей ноутбук призначений для бізнесу, він не оснащений окремою відеокартою, а використовує вбудовану графіку, надану чіпсетом GM965 Express. Геймерам таке рішення не сподобається, але мета даної статті полягає в тому, щоб розглянути вплив більшого обсягу пам'яті на автономну роботу ноутбука, а графічний чіп буде "висаджувати" батарею швидше, ніж у ноутбука з менш швидкісний, але більш ефективною вбудованою графікою.

Ноутбук Dell Latitude оснащений жорстким диском Hitachi TravelStar 7K160 - не дуже ефективний накопичувач по енергоспоживанню, але з максимальною продуктивністю. 14 "WXGA + дисплей не найвищого рівня, але на сьогоднішній день є найпоширенішим.

Оскільки результати нашого знайомства з Futuremark MobileMark 2007 і даними ноутбуком були позитивними, ми використовували Windows Vista Ultimate з Service Pack 1 і патч 3 для MobileMark, щоб програмна платформа була найостанніша.

У своєму ноутбуці Latitude D630 Dell використовує чіпсет GM965 (Santa Rosa).

Тактова частота процесора Core 2 Duo T9000 в режимі бездіяльності становить 1 200 МГц, одержувані з базової частоти FSB800 200 МГц і множника x6.

Модернізація Latitude D630

Багато ноутбуки дозволяють встановити або замінити обидва модуля пам'яті в одному місці, а ось щоб оновити модулі SO-DIMM в ноутбуці Latitude D630, вам доведеться дістатися до двох різних місць. Перший модуль пам'яті знаходиться на нижній частині ноутбука під невеликою кришкою. Другий сокет DIMM розташований на верхній частині ноутбука, під клавіатурою, поруч з клавішами миші.


Натисніть на картинку для збільшення.

Сокет пам'яті каналу A розташований на нижній частині материнської плати ноутбука, і дістатися до нього можна, знявши лише маленьку металеву кришку.


Натисніть на картинку для збільшення.

Другий сокет пам'яті каналу B можна знайти прямо поруч з клавішами тач-пада. Щоб до нього добратися, доведеться прибрати клавіатуру.

Заводський апгрейд обійдеться дорого!


Натисніть на картинку для збільшення.

Установка 4 Гбайт пам'яті за $ 170 замість 2 Гбайт виходить дорожче, ніж покупка двох 4-Гбайт наборів SO-DIMM в роздріб!

Пам'ятайте, скільки коштує 4-Гбайт набір модулів пам'яті? Dell хоче $ 170 за апгрейд пам'яті ноутбука Latitude D630 з 2 Гбайт до 4 Гбайт. Цих грошей достатньо, щоб ще в два ноутбука поставити по 4 Гбайт пам'яті! Це можна назвати "здирництвом", хоча Dell, здається, не в усіх країнах збирається слідувати такій ціновій стратегії. Ми виявили, що в Німеччині апгрейд до 4 Гбайт коштує 80 євро, що за поточним обмінним курсом відповідає близько $ 120.


Натисніть на картинку для збільшення.

У Німеччині за оснащення ноутбука Latitude D630 з 2 Гбайт до 4 Гбайт пам'яті DDR2-667 Dell попросить 80 євро.

На російському сайті Dell відповідний пункт підтримки ноутбука D630 виявився просто порожнім.

Використання оперативної пам'яті

Оперативна пам'ять використовується не тільки операційною системою для зберігання всіх поточних даних системи і додатків (мова йде про ядро ​​операційної системи, розширеннях і додатках), але і в якості кеша для програмних даних. Після завершення програми, вміст пам'яті зберігатиметься до тих пір, поки інший запит не зажадає перезапису вмісту оперативної пам'яті. Але оскільки дані все ще фізично зберігаються в пам'яті, завершене додаток, наприклад, Adobe Photoshop, повторно запуститься набагато швидше, ніж в перший раз.

Windows Vista має функцію під назвою "SuperFetch" , Яка автоматично попередньо підвантажує додатки в доступні області оперативної пам'яті, якщо вільної пам'яті достатньо. Якщо додатків знадобиться пам'ять, Vista очистить попередньо підвантажені "SuperFetch" дані, але у всіх інших випадках ця функція сприяє набагато більш швидкому запуску додатків.

Для максимальної продуктивності потужним додатків потрібне збільшення кількості оперативної пам'яті. Редагування фотографії розміром 24 x 36 "при 600 dpi в Photoshop зажадає близько 2 Гбайт пам'яті. 3D-ігри, як правило, теж завантажують текстури високого дозволу в оперативну пам'ять.

Об'єм оперативної пам'яті проти енергоспоживання

Незважаючи на те, що модулями пам'яті з великою кількістю чіпів або більш високою щільністю, безумовно, потрібно більше енергії при розгляді в рамках одного покоління пам'яті, подвоєння обсягу пам'яті кожного модуля зовсім не збільшує енергоспоживання в два рази. Це означає, що заміна двох 512-Мбайт модулів SO-DIMM двома 1-Гбайт модулями пам'яті не сильно вплине на енергоспоживання системи і навряд чи позначиться на часі автономної роботи ноутбука.

Є кілька причин, чому достатню кількість оперативної пам'яті не тільки дає переваги по продуктивності, але і сприяє економії енергії в ноутбуках.

  • Операційній системі Windows не доводиться багато працювати з файлом підкачки на жорсткому диску, що призвело б до підвищення енергоспоживання через підвищену активність вінчестера. Windows може навіть зупинити жорсткий диск при просте.
  • Більший обсяг пам'яті дозволить Windows і додаткам працювати максимально швидко, а, значить, скоротиться час обробки даних і звернень до жорсткого диска. Динамічна пам'ять швидше і ефективніше з точки зору енергоспоживання, ніж жорсткий диск.
  • Такі механізми, як кешування і "SuperFetch", можуть працювати більш ефективно. Завершення завдання дозволяє ноутбуку якомога швидше перейти в енергозберігаюче стан.

Різний обсяг оперативної пам'яті


Натисніть на картинку для збільшення.

1 Гбайт пам'яті


Натисніть на картинку для збільшення.

Для першого етапу нашого тестування ми використовували два 512-Мбайт модуля пам'яті DDR2 від Samsung.

Досить довго оптимальним для ноутбуків вважався обсяг пам'яті в 1 Гбайт, однак все більше портативних ПК навіть у нижньому сегменті ринку випускаються з 2 Гбайт пам'яті. Ми вирішили почати з 1 Гбайт, оскільки багато ноутбуки і раніше поставляються з таким об'ємом пам'яті. Як ви побачите далі, апгрейд пам'яті, як мінімум, до 2 Гбайт має сенс, тому що час автономної роботи зростає.

Модулі пам'яті Samsung на 512 Мбайт, які ми запозичили в іншого ноутбука, запрограмовані на підтримку затримок CL3 зі швидкістю DDR2-400, CL4 зі швидкістю DDR2-533 і CL5 зі швидкістю DDR2-667.

2 Гбайт пам'яті


Натисніть на картинку для збільшення.

За замовчуванням наш тестовий ноутбук був оснащений 2 Гбайт оперативної пам'яті, тобто містив два модуля DDR2-667 SO-DIMM по 1 Гбайт.

На сьогоднішній день 2 Гбайт пам'яті можна вважати стандартом. Більшість ноутбуків оснащені двома модулями пам'яті по 1 Гбайт, так як це забезпечує найкраще співвідношення ціни і обсягу. Швидкість DDR2-667 достатня для всіх доступних на поточний момент чіпсетів Intel, однак для інших платформ може знадобитися DDR2-800.

Режими SPD (Serial Presence Detect) наших 1-Гбайт модулів пам'яті виявилися такими ж, як у попередніх 512-Мбайт SO-DIMM.

4 Гбайт пам'яті: Corsair ValueSelect


Натисніть на картинку для збільшення.

Компанія Corsair надала нам для тестування 4-Гбайт набір модулів SO-DIMM. Два модуля по 2 Гбайт підтримують швидкість DDR2-667.

Нагадаємо, що 32-розрядні операційні системи Windows XP і Windows Vista не можуть використовувати всі 4 Гбайт пам'яті. Проте, все одно буде доступно більше 3 Гбайт пам'яті для Windows і додатків. Дивлячись на ціну в 2 000 тис. Руб. за 4-Гбайт набір модулів пам'яті для ноутбуків (для масового ринку) і 2 500 тис. руб. і вище за 4 Гбайт пристойною пам'яті для настільних ПК, розумієш, що не має сенсу купувати будь-яку іншу комбінацію модулів, яка дасть в загальній сумі 3 Гбайт пам'яті. Операційна система Windows XP x64 і 64-розрядні версії Windows Vista витягнуть максимум користі з 4 Гбайт пам'яті.


Натисніть на картинку для збільшення.

Тестова конфігурація

Платформа Ноутбук Dell Latitude D630
Чіпсет Mobile Intel GM965 Express CPU Intel Core 2 Duo T9500 (45 нм; 2 600 МГц, 6 Мбайт кешу L2) Пам'ять I Samsung 2x 512 Мбайт DDR2-667 SDRAM SSS-1S Пам'ять II Samsung 2x 1 024 Мбайт DDR2-667 SDRAM 5-5 -5-15 Пам'ять III Corsair ValueRAM 2x 2048 Мбайт DDR2-667 SDRAM 5-5-5-15 Жорсткі диски Hitachi HTS722016K9A300, 160 Гбайт, 7 200 об / хв, кеш 16 Мбайт, SATA2 / 300 DVD-ROM 8x DVD +/- RW Бездротова мережа Intel 4965 WLAN (802.11a / g / n) mini PCI card Дисплей 14,1 "Widescreen WXGA + LCD (1 400 x 900) Відеокарта Intel Integrated Graphics Media Accelerator X3100 Звукова карта Integrated Акумулятор 9 елементів, 85 Вт-ч основний Системне Програмне забезпечення та драйвери ОС Windows Vista Ultimate 6.0 Build 6000 SP1 Версія DirectX 10 драйвер платформи Intel Version 8.2.0.1014 Графічний драйвер igdumd32 .dll (7.14.00.10.1253)

Тести і настройки

Тести і настройки Mobile Mark 2007 Version 1.04.670 Scenario: Productivity 2007

результати тестів

На цей раз ми не стали розглядати різницю в продуктивності 1, 2 і 4 Гбайт оперативної пам'яті, оскільки ми вже недавно писали про це в статті " Чи є сенс в швидкісний пам'яті DDR2 і DDR3? тест THG ". У ній ви можете докладніше дізнатися про швидкостях і затримках пам'яті.

Mobile Mark 2007: Додати продуктивність

Зрозуміло, тест Mobile Mark 2007 показав кращу продуктивність системи при оснащенні 2 Гбайт або навіть 4 Гбайт пам'яті: можна збільшити продуктивність на 20%, замінивши 1 Гбайт пам'яті на 2 Гбайт. Але це й не дивно; ми ж хотіли загострити вашу увагу на наступних результатах.

Mobile Mark 2007: Додати час роботи від акумулятора

Заміна двох 512-Мбайт модулів на пару 1-Гбайт модулів не привела до Збільшення часу роботи від акумулятора при вікорістанні Нашої вісокопродуктівної батареї на 85 ват-годину. Звичайно, результати нельзя назваті бездоганно, оскількі п'ять хвилин в порівнянні з сьомим Годін - це дуже Небагато. Установка двох модулів пам'яті по 2 Гбайт збільшила час автономної роботи на 13 хвилин. Це не така велика різниця для ноутбука, який може працювати від батареї протягом 7 годин, але якщо ви летите в літаку, то 10 і більше хвилин можуть знадобитися для завершення презентації, документа або електронної таблиці, або для відправки електронної пошти.

Не варто забувати, що продуктивність системи завжди виграє від більшого обсягу оперативної пам'яті. Апгрейд пам'яті виглядає ще привабливіше, якщо врахувати, що при цьому безкоштовно зростає час роботи від батареї.

Результати тестів Mobile Mark 2007

У даній діаграмі представлені результати продуктивності, поділені на час автономної роботи і помножені на 10. Так зручніше, тому що в одному показнику об'єднані час автономної роботи і продуктивність системи. У випадку з нашим тестовим ноутбуком, оснащеним ефективним процесором Core 2 Duo і сучасними компонентами, від збільшення оперативної пам'яті з 1 Гбайт до 4 Гбайт ми отримали перевагу в 24,5%.

Висновок


Натисніть на картинку для збільшення.

Незважаючи на те, що збільшення оперативної пам'яті до 4 Гбайт призвело до підвищення часу автономної роботи всього на 13 хвилин, що при семигодинний роботі від батареї не здається великою перевагою, такий апгрейд себе виправдовує. З одного боку, вартість 4-Гбайт набору модулів впала нижче $ 100, завдяки чому пам'ять стала дуже доступна. З іншого боку, збільшення обсягу оперативної пам'яті призводить до підвищення як часу автономної роботи, так і швидкості реагування системи, а також продуктивності додатків при виконанні безлічі програм. І, нарешті, для апгрейда пам'яті не потрібно прикладати багато зусиль, оскільки в ноутбуці, як правило, можна легко дістатися до відповідних компонентів.

Якщо ви хочете замість 1 Гбайт пам'яті поставити в ноутбук 2 Гбайт, то ви не отримаєте збільшення часу автономної роботи, а ось з 4 Гбайт пам'яті ви отримаєте більше переваг. Зрозуміло, що операційна система Windows Vista Ultimate, яка не може використовувати більш 3 573 Мбайт в 32-розрядної версії, ефективно знижує звернення до жорсткого диска і може також активніше задіювати функцію буферизації Vista "SuperFetch". Проте більшою мірою збільшення часу роботи від батареї можна віднести до зниження інтенсивності підкачки, оскільки жорсткого диска Hitachi TravelStar зі швидкістю обертання 7 200 об / хв під час активності потрібно кілька ват енергії.

Саме тому ми вирішили поглянути на іншу сторону рівняння: а що якщо поставити на ноутбук 4 Гбайт оперативної пам'яті?
Різні або однакові?
Пам'ятайте, скільки коштує 4-Гбайт набір модулів пам'яті?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки