Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Правила роботи з контурною картою в навчанні географії

В. Л. Марков, С. В. Жукова, М. А. Седелкін,

методисти Міського Методичної Центру

Знання карти і вміння працювати з нею в сучасному світі не менш важливо,

ніж знання граматики і математики.

1. Контурні карти називаються контурними, тому що на них позначені лише загальні обриси географічних об'єктів. Контурна карта є основою для виконання практичних робіт з географії. Контурна карта зазвичай не заповнюється вся відразу.

2. Приступаючи до роботи з контурною картою, уважно прочитайте завдання вчителя. Що саме потрібно позначити? Повторіть умовні позначення по темі завдання.

3. Завдання виконуються з використанням матеріалів шкільного підручника, карт шкільного атласу і інших додаткових джерел інформації, рекомендованих учителем.

4. Приступаючи до роботи, приготуйте гостро заточені простий і кольорові олівці, які необхідні для виконання завдань вчителя.

5. Будь-яка карта повинна мати назву, яка підписується у верхній частині карти. Воно повинно бути чітким і лаконічним, і відповідати темі, що вивчається. Не плутайте назву вашої карти з назвою шаблону карти.

6. Порівняйте обриси території, зображеної на контурній карті, зі звичайною географічною картою, щоб зорієнтуватися. Визначте, де знаходяться основні гори і річки.

7. Продумайте, в якому порядку слід виконувати позначення об'єктів, щоб вони не закривали і не заважали один одному.

8 8. Визначте умовні знаки, які ви будете використовувати, відзначте їх в спеціально відведеному місці на карті.

9. Всі зображені на карті об'єкти повинні бути відображені в легенді (в умовних позначеннях), в тому числі заливка (кольору), штрихування, значки, виноски і ін. В легенді карти повинна бути розшифровка будь-якого колірного позначення.

10. Географічні об'єкти, назви яких не поміщаються на контурній карті, можуть бути позначені внемасштабнимі знаками (цифрами, літерами), та їх назви підписують в умовних знаках.

11. Тексти і назви географічних об'єктів повинні бути обов'язково читаються. Назви річок, гір і міст пишіть чітко, друкованим шрифтом.

12. Об'єкти орографії (елементи рельєфу) наносяться чорним кольором, гідрографії (водні об'єкти) - синім.

13. Необхідно виконувати тільки запропоновані завдання. Уникайте нанесення на контурну карту «зайвої інформації». Відмітка за правильно оформлену роботу по запропонованим завданням може бути знижена, якщо в роботу додана зайва інформація.

14. Залежно від завдання об'єкти можна або заштрихувати простим олівцем, або розфарбувати у відповідні кольори. Намагайтеся використовувати ті ж кольори, які прийняті на друкарських картах (дивіться карти в атласі).

15. Зафарбовування об'єктів, необхідних для виконання завдань, проводиться тільки кольоровими олівцями. Ніколи не використовуйте фломастери і маркери!

16. Кожна форма рельєфу має свою кольорову гаму, яка відповідає шкалою висот і глибин атласу.

17. Для правильного нанесення на контурну карту назв географічних об'єктів слід орієнтуватися на градусну сітку: назва географічних об'єктів треба писати уздовж ліній градусної сітки, що допоможе виконати завдання більш акуратно.

18. Назви невеликих об'єктів в масштабі використовуваної карти, наприклад, вулканів або гірських вершин, бажано розміщувати праворуч від самого об'єкта, вздовж паралелі.

19. Назви лінійних об'єктів, наприклад, гір, річок або течій, потрібно розміщувати по протяжності, так, щоб можна було їх прочитати, не перегортаючи карту.

20. Назви майданних об'єктів не повинні виходити за межі об'єкта. Винятки становлять невеликі об'єкти. В такому випадку напис може бути розташована поруч з цим об'єктом або дано посилання у вигляді цифри, яка розшифровується в легенді карти (наприклад, на карті: цифра 1 стоїть на об'єкті; а в легенді дана розшифровка: 1 - оз. Ільмень).

21. Якщо ви позначаєте майданний об'єкт, наприклад, рівнину або море, то пам'ятайте, що межі цих об'єктів не обводять лініями. Напис назви показує територію рівнини або акваторію моря.

22. У умовних знаках повинна бути система. Дотримуйтеся картографічної традиції в заповненні карт.

23. Контурна карта здається вчителю географії своєчасно в зазначений термін.

Примітка

Примітка

Не використовуйте для заповнення контурної карти фарби. Зазвичай контурні карти робляться на такому папері, яка дуже погано вбирає воду. Крім того, помилки на розфарбованих фарбами картах важче виправити.

При оцінці якості виконання запропонованих завдань вчитель бере до уваги не тільки правильність і точність виконання завдань, а й акуратність їх виконання. Неакуратне виконане завдання може стати причиною більш низької оцінки вашої праці.

Вчителю на замітку

На всі види контурних карт, призначених для практичних занять учнів з метою закріплення знань з географії та історії в обсязі програм загальноосвітніх установ, поширюються технічні умови згідно з нормами Федеральної служби геодезії і картографії Росії (з 15 червня 2003 року).

Технічні вимоги до контурним картками

1. Лунаючи контурні карти повинні відповідати вимогам технічних умов та випускатися в трьох видах: окремими листами, у вигляді брошури, вшитими в навчальні атласи.

2. Контурні карти друкуються в одну фарбу на писальної папері № 1 (ГОСТ 18510-73), на офсетному папері (ГОСТ 9094-83), імпортної писальної або картографічної папері масою 70-100 г / м2.

3. Для обкладинок контурних карт, що випускаються у вигляді брошур, повинна використовуватися картографічна папір (ГОСТ 1339-79) або крейдований папір (ГОСТ 21444-75 масою 80-100 г / м2). Допускається для обкладинок використовувати інші види паперу, в тому числі писальний.

4. На контурних картах повинно бути забезпечено пропечативаніе всіх елементів; не повинно бути рваних або розчавлених місць на картографічному зображенні.

5. Фарба на всьому картографічному зображенні повинна бути видрукувана рівним, щільним шаром. Зображення повинно чітко і без утруднень читатися у всіх деталях.

6. Всі лінії, штрихи і точки повинні бути чіткими, з різкими нерозмиті краями, що не розчавленими при друку.

7. Текст на контурній карті повинен бути чітким, без плям і бруду. Шрифти повинні відповідати державним правилам і нормативам (СанПіН 2.4.7.702-98).

8. На контурних картах не повинно бути механічних пошкоджень, зморшок, масляних плям і бруду площею понад 0,5 мм 2.

9. Контурні карти, що випускаються окремими листами, повинні бути рівно обрізані, мати поля не менше 10 мм.

10. Якість виготовлення обкладинки контурних карт і зовнішній вигляд брошури визначаються візуально.

Детальніше зі стандартом можна ознайомитися на порталі нормативних документів ( перейти ).

Завантажити «Правила роботи з контурною картою в навчанні географії».

Що саме потрібно позначити?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки