Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Таємниці "Північної Аврори". Обговорення на LiveInternet

Минулої весни в різних країнах Європи спостерігали надзвичайно рідкісне в цих широтах природне явище - північне сяйво

Минулої весни в різних країнах Європи спостерігали надзвичайно рідкісне в цих широтах природне явище - північне сяйво. Це казково прекрасне видовище наводило жах на людей, ніколи його не бачили, але надивившись в кіно всяких "космічних жахів". Нічне небо світилося пурпурно-червоним, зеленим, бірюзовим світлом, і жителі думали про отруйних викидах з хімічних підприємств, про атаку інопланетян, про пожежу в сусідньому селі і про що завгодно інше, крім північного сяйва ...

В ту ніч в деяких землях Німеччини не перестаючи дзвонили телефони в поліцейських ділянках. Стурбовані і перелякані громадяни вимагали термінового втручання або хоча б інформації від влади. Вони боялися, що різнобарвне сяйво на небі загрожує їм смертельною небезпекою. Нічні страхи могли піти, знай люди, що це було звичайне північне сяйво. Втім, для Німеччини воно - досить незвичайне явище.

Втім, для Німеччини воно - досить незвичайне явище

Директор астрономічної обсерваторії в Бохумі професор Хаінц Камінські прокоментував це явище наступним чином: "Фахівці спостерігають в Німеччині відблиск північного сяйва приблизно раз в 11 років, однак в цьому році сонячне випромінювання було настільки інтенсивним, що при попаданні променів до земної атмосфери був дуже сильний оптичний ефект . Тому явище, що спостерігається зазвичай тільки в полярних широтах, було добре видно в центральній Європі ".

Тому явище, що спостерігається зазвичай тільки в полярних широтах, було добре видно в центральній Європі

У місті Везель (земля Північний Рейн-Вестфалія) після перших же тривожних повідомленні служба пожежної охорони взяла проби повітря на аналіз - на предмет хімічного забруднення. Потім поліція заспокоювала громадян, що ніяких отруйних речовин в повітрі немає, що це чисто оптичне, а не хімічне явище. Незважаючи на передбачувану небезпеку, тисячі людей стояли на балконах, багато хто навіть вилізли на дахи, щоб краще бачити рідкісне і дуже красиве явище. Воно було видно також в Швеції і в Сполучених Штатах.

Це таємниче явище можна називати по різному: північне сяйво, полярне сяйво або по латині - aurora borealis (північна зоря). Але суть від цього не змінюється, і під будь-якою назвою на різних мовах воно однаково вражає уяву людей своїм розмахом і пишнотою. Північні народи бачили в атмосферному оптичному явищі волевиявлення предків або воїнів, полеглих в бою, і ці уявлення знайшли вираження в сагах і міфах.

У середні століття північне сяйво сприймалося як знак Божественного провидіння, що не передвіщає людям нічого хорошого. Навіть в наші дні люди теж вірять, що це не до добра. З всесвітньої історії відомо, що стихійні лиха і незліченні війни справно підтверджували похмурі пророцтва ... Сьогодні містичний ореол північного сяйва, зрозуміло, вже не має колишньої сили, але воно залишилося загадковим явищем, про яке досить мало відомо.

Атмосферні світіння спостерігаються зазвичай у високих широтах, починаючи з 46-го градуса, в смузі приблизно 400 км від обох магнітних полюсів Землі. Жителі Заполяр'я можуть спостерігати північне сяйво до 200 ночей в році. У Північній півкулі цей регіон простягається від північної частини Скандинавського півострова до Аляски.

Причини полярного сяйва відкриті порівняно недавно. Довгий час припускали, що це явище виникає внаслідок відбиття сонячних променів від крапель і крижаних кристалів, які накопичуються в хмарах, або від атмосферних газів. Але в зв'язку з дослідженням комет, зокрема їх шлейфів, вчені намацали вірний шлях до розгадки: Сонце випромінює не тільки тепло і світло, але від нього виходять також потоки електрично заряджених частинок - протонів і електронів.

/www /www.GdeFon.ru "target =" _ blank "> www.GdeFon.ru) .jpg" />

Коли ці частинки досягають Землі, вони не потрапляють прямо на поверхню планети, тому що магнітне поле Землі змінює їх траєкторії. Магнітне поле захищає Землю від них, але не повністю відводить від планети весь потік. Під впливом потужного потоку електричних частинок магнітне поле деформується: на зверненої до Сонця стороні лінії поля збираються в пучок, а поблизу обох полюсів навпаки обриваються і утворюють як би шлейфи, типу хвоста у комети.

Під впливом потужного потоку електричних частинок магнітне поле деформується: на зверненої до Сонця стороні лінії поля збираються в пучок, а поблизу обох полюсів навпаки обриваються і утворюють як би шлейфи, типу хвоста у комети

У цих місцях магнітне поле слабше і заряджені частинки проникають у верхні шари атмосфери, де вони стикаються з молекулами кисню і вуглекислого газу. Вивільняється при цих зіткненнях енергія виділяється у вигляді світла з різною довжиною хвилі: якщо більше кисню, то світло зелений і червоний, а вуглекислий газ дає блакитне і фіолетове світіння.

Вивільняється при цих зіткненнях енергія виділяється у вигляді світла з різною довжиною хвилі: якщо більше кисню, то світло зелений і червоний, а вуглекислий газ дає блакитне і фіолетове світіння

За старих часів особливо лякало людей криваво-червоне свічення. Зараз вчених дуже займає таке дивне явище, як "чорна Аврора" - так називають один з видів полярного світіння. Незважаючи на це похмуре визначення, воно не означає суцільну чорноту. Воно з'являється приблизно через півгодини після особливо яскравого і масштабного північного сяйва, тому більшість спостерігачів не звертали на нього уваги.

SOFTMIXER

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки