Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Бездротовий набір Logitech Cordless Desktop Wave

  1. Комплект поставки
  2. миша
  3. Дизайн і ергономіка
  4. експлуатація
  5. клавіатура
  6. Дизайн
  7. Основні клавіші
  8. додаткові клавіші
  9. Харчування і радіоканал
  10. Керуюче ПО SetPoint
  11. підтримка
  12. доступність
  13. Висновки
  14. Преимущества

Компромісно ергономічний, безумовно стильний

Розглянутий сьогодні комплект являє собою досить рідкісну в асортименті Logitech тенденцію - відмова від класичної «прямий» розкладки основного блоку клавіатури на користь «зігнутої». Піонером в області масових ергономічних клавіатур була компанія Microsoft, яка до сих пір лідирує зі своєю ударною MS Natural Ergonomic Keyboard 4000 v1.0 , А Logitech випустила за мотивами серії Natural набір Cordless Desktop Comfort Laser, оновлений без зайвої помпи в цьому році. Втім, його ми розглянемо трохи пізніше, а сьогоднішній наш герой продовжує іншу лінію виробів конкурента, Comfort Curve, одним з представників якої є раніше нами описаний Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 . У тому огляді я відзначав половинчату, компромісну «ергономічність» такої розкладки.

Однак не варто думати, що компроміс - це якесь неминуче зло. В даному випадку швидше варто його розглядати як перший крок на шляху від класичної розкладки. Такий підхід має сенс з двох причин. По-перше, для переходу на «хвилю» не треба сильно ламати звичний стиль роботи. Це служить з одного боку зручності тих користувачів, які використовують в різних місцях різні клавіатури. Наприклад, на роботі поміняти її може бути важко, а в ноутбуці просто неможливо. Так ось, переучуватися не доведеться. З іншого боку, така «майже вигнута» розкладка може стати першим кроком до повністю «ергономічної», з «горбом» і кутом між призначеними для різних рук блоками клавіш. І, по-друге, таку клавіатуру цілком може купити людина, нітрохи не піклується всякими ерго-розробками, просто з-за її незвичайного і стильного зовнішнього вигляду. Тому що, повторю ще раз, з точки зору навичок друку, в тому числі і сліпий, Wave відноситься скоріше до класичної, ніж до ергономічної гілки розвитку розкладок.

Мишка в комплекті теж пройнята духом компромісу - симетрична форма і розташування клавіш дозволяє з однаковим зручністю управлятися з нею як правою, так і лівою рукою. Оскільки на даний момент єдина миша для лівшів у Logitech заснована на MX610 , То варіантами вибору для них є саме симетричні вироби. Та модель звичайно вдала і майже культова, але один в полі не воїн.

Пора від тривалого вступу переходити до конкретики. Роз'яснення щодо якості фотографій і повторів в тексті тут .

Комплект поставки

На коробці стандартних для компанії чорно-зелених тонів навпіл з чисто білим російською доступні повні тексти рекламного опису. Кришка на липучках відкидається, надаючи погляду клавіатуру під прозорою пластиковою вкладкою. Яка в комплекті заявлена ​​як захищає від пилу кришка. Тобто мається на увазі, що нею будуть на ніч закривати клавіатуру.

За секції знаходять клавіатура, миша, трансивер, USB-подовжувач, чотири батарейки Duracell, диск з драйверами версії 4.0, плакат з описом комплекту і рекомендаціями по швидкому його підключенню і керівництво користувача. У друкованої продукції російською мовою присутня.

миша

Загадковий звір ніде не підписаний, і тільки по установці драйверів стає видно його внутрішнє ім'я - LX8. Тобто це молодша сестра LX7 , Яка успадкувала всі її переваги і позбулася деяких (але не всіх, на жаль) недоліків. У той час, як LX7 продається окремо, LX8 на даний момент виявлено тільки в складі даного комплекту. Рекомендую прочитати огляд попередниці, там багато питань розглянуті детальніше. Але все ж опишу коротко.

Дизайн і ергономіка

Основна характеристика миші - симетрична форма. Що повинно зацікавити, як я вже говорив, тих, хто збирається керувати мишею лівою рукою. Розміри середні, найзручніше саме для середньої руки, хоча і для маленьких і великих теж цілком непогана.

Матеріали та збирання якісні. Низ і ободок зроблені з чорного плексигласу, верх і основні кнопки з фарбованого в сірий металік пластика. Боковинки гумові, навіть трохи м'які, незважаючи на тонкість покриття. В цілому миша лежить в руці добре, на дотик приємна. Неслизькі боки дуже в тему. Незважаючи на те, що спинка здається абсолютно глянсовою, це не так. Вона злегка шорстка і тому рука до неї не липне і не потіє зайве.

На черевці відсік для батарейок, сенсор з лазерним підсвічуванням, кнопки відключення і установки зв'язку з ПК. А також чотири середніх розмірів тефлоновим лапки. Центр тяжкості через батарейок сильно зміщений назад, лінія рівноваги проходить через задній край бічних кнопок. Сенсор трохи зсунутий в бік мізинця, по поперечної осі по центру.

Основні кнопки реалізовані відмінно, хід короткий, клік м'який, але чіткий. Звук досить гучний. До країв не доходять, якщо усунути цю знахідку дизайнерів, то велика долоня лягала б на миша комфортніше.

Додаткові кнопки - це головне, за що лаяли попередницю. Користуватися ними вкрай важко через вигадливого положення на спинці позаду колеса. Зараз же вони переїхали на боковинки, і принаймні одна з них знаходиться точно на своєму, звичному всім місці. При бажанні ж можна навчитися натискати суглобом мізинця і на другу. Хід кнопок досить великий, натискання м'яке, чітке. Клік трохи тихіше, ніж у основних.

Коліщатко нарешті стало ребристим. Тут це не модний Microgear, а стандартне гумове колесо, від повністю класичного відрізняється можливістю горизонтального відхилення. Реалізованої нормально - ніяких додаткових випадкових дій при її використанні не буває. Чого не можна сказати про досить тугу кнопку під колесом, до якої, проте, теж можна звикнути. Прокрутка м'яка, клацання чіткі. Майданчики для пальця навколо колеса немає.

експлуатація

Частота опитування порту USB становить 125 Гц, що непогано для бездротової моделі, але недостатньо для активних ігор. Продовжує триматися в районі. За відчуттями чутливість миші в районі 800 dpi. «Лапки» непогано ковзають майже по всіх поверхнях, але не «літають», тертя досить відчутно. Вага з комплектними батарейками склав 135 грам.

Сенсор добре працює майже на будь-якій поверхні, включаючи абсолютно чорний матовий стіл, на якому губляться миші минулого покоління. У глухий кут ставить його тільки дзеркало, скло, робоча поверхня CD і мелковорсістий зелений флок мого дивана.

У порівнянні з моєї домашньої Microsoft Wireless Laser Mouse 8000 гризуни не тушується, поступаючись тією тільки в дальності зв'язку і організації харчування (що обговоримо нижче), і зручність для великої руки. І вщент б'є реалізацією коліщатка. Порівняння зовсім не випадково - обидві миші симетричні, з додатковими кнопками по різні боки, і цілком гідні виступати варіантами вибору при приблизно подібних запитах.

Так що в цілому враження від мишки швидше сприятливі. Свою нішу ринку вона знайде, швидше за дивно, що її ще не можна купити окремо від набору. Сподіваюся, скоро ситуація виправиться.

клавіатура

Як я вже зазначав вище, досить концептуальна для Logitech. Вивчаючи на сайті матеріали при підготовці статті, я з одного боку з великим сумом зазначив повна відсутність технічних характеристик (які і шукав в першу чергу), а з іншого боку порадів наявності пари документів з ергономіки робочого простору. Написані вони для домогосподарок, просто і дохідливо, але це навіть додає їм цінності. Їх можуть прочитати люди, які раніше не замислюються над цими питаннями, а в якості «точки входу» вони зовсім не погані. Але варто також відзначити, що в складі драйверів для периферії від Microsoft подібні рекомендації містяться вже дуже давно.

Також я почерпнув ще трохи концептуальних відомостей про погляди компанії на конструкцію клавіатур, які вважаю за потрібне навести тут.

Zero Degree Tilt. Я завжди вважав, що це відноситься до клавіш, які при застосуванні цієї технології менше дрягаются при наборі тексту. Виявилося, що суть зовсім в іншому, і полягає вона в тому, що клавіатура пласка, і площина, проведена через вершини клавіш, паралельна площині столу. Мені особисто подобається більше коли дальній край піднятий, але ось дослідження Logitech говорять про зворотне.

Друга концепція - поділ лінійки F-клавіш на чотири групи по три клавіші для полегшення доступу наосліп. До цього я ставлюся нейтрально, варіантів угруповання багато і всі досить звичні.

Третє нововведення - новий блок клавіш управління курсором. Вони стали трохи більше і складної форми. Мені сподобалося - користуватися досить зручно, звикати не доводиться.

Четвертий концептуальний хід - блок редагування. Без Insert, з довгим вертикальним Delete. Наскільки я знаю, мало кому це подобається. Відгуки варіюють від різкого неприйняття (як у мене) до нейтрального ставлення. Але по-іншому буде в нових моделях тільки в простих і дешевих виробах, з повністю класичної розкладкою, так що любителям дорогих клавіатур компанії доведеться звикати.

Ну і ще можна згадати про нові піктограмах на деяких службових клавішах. За щастя короткий лівий Shift ніде не фігурує, так що на подолання цієї особливості ще можна розраховувати. Але документ англійською, а в «рідній» розкладці він завжди був довгим ...

Дизайн

Безумовно оригінальний, привабливий і незвичайний. Хоча в цілому стилістичне рішення характерно для компанії. Форма складна, обводи «зализані», гладкі. Основний колір - чорний матовий, деякі додаткові кнопки і логотип компанії внизу по центру сірувато-блакитні. Є дві вставки з глянсового чорного плексигласу (куди вже без них). Підставка під зап'ястя нарешті виконана з гуми, дійсно м'яка і зручна.

Зі зворотного боку батарейний відсік, кнопочка «коннект» і дві гумові смужки в ближній до користувача частині. На далекій гумок немає, і вона в будь-якому випадку шкребе по столу, навіть якщо не відкидати ніжки. Яких дві пари - одна піднімає дальній край на 4 °, а інша на 8 °. Рішення свіже і дуже правильне, але от мені не завадила б ще і третя пара, для підйому на 12 °.

Основні клавіші

Традиційно для Logitech алфавітний блок відрізняється широким Enter зі здоровенним Shift під ним, і гірко завужені лівим Shift за рахунок невідомо навіщо там розташованої дублюючої слешевой клавіші. Важлива в сучасних багатофункціональних або скорочених клавіатурах кнопка Fn все кочує з місця на місце, не знайшовши собі остаточного притулку. Тут вона «кікнула» кнопку виклику контекстного меню, відкинувши її аж на PrintScreen. F-Lock відсутня. Однак така ситуація нам зустрічається вже не в перший раз, і можна говорити про тенденцію.

Курсорний і цифровий блоки цілком традиційні, блок редагування концептуально вертикальний з п'яти клавіш, з великим Delete, Insert знаходиться над ним рівно по центру і хоча не обтяжений додатковими функціями, але для звикання важкий.

Написи обох розкладок яскраво-білі, виконані за допомогою запресовування шматочків кольорового пластики в основу, практично вічні. А ось на додаткових клавішах нанесені фарбою, і ймовірність облезание згодом висока. Хід основних клавіш досить великий, натискання чітке, навіть жестковатое, звук тихим не назвеш. Дрягаются навіть при швидкому наборі клавіші менше ніж на багатьох клавіатурах від конкурентів. Esc, F1-F12 і т.д. повнорозмірні, по відчуттях від натискання такі ж, як і основні клавіші. Більш того, навіть додаткові кнопки, хоч і менше виступають над поверхнею, але натискаються рівно так само. Тобто це не звичні по багатьом іншим клавіатур кнопочки, а повноцінні клавіші. Механізм повернення всюди традиційний купольний.

додаткові клавіші

По-перше це стандартні функціональні клавіші з натиснутим Fn. Перемикач F-Lock мною виявлений не був, невже не прижився і ми його більше не побачимо? По-моєму, наявність його нікому не зашкодить, хоча особисто я його не використовую. Отже, зліва направо: запуск Word, Excel і календаря. A, b і c - програмовані клавіші. Далі запуск браузера, пейджера і поштового клієнта. Останню групу відкриває запуск пошуку в інтернет, а завершує кнопка висування лотка приводу оптичних дисків, навіть забезпечена менюшку вибору цільового приводу, якщо в системі їх більше одного. У центрі кнопка контролю рівня зарядки батарей, при її натисканні індикатор, що знаходиться під клавішею «курсор вниз», загоряється зеленим. Іншого поведінки індикатора за час тестів домогтися не вдалося.

Insert, як я згадував, чистий від сторонньої навантаження, PrintScreen виконує роль правої кнопки миші, Pause прихистила ScrollLock, досить затребуваний мною для управління KVM. Далі кнопки Калькулятор і Сон.

Власне додаткові, зліва направо. Виклик «віяла перемикання завдань», гойдалка масштабування, виклик «панелі гаджетів», папка «Мої малюнки». У центрі знаходиться те, що я слідом за Максимом Лядовим буду далі називати «транспортною панеллю». Тобто кнопки управління звуком і відтворенням в плеєрі. Далі виклик папки «Моя музика» і інтерфейсу «Media Center». Поки не включив, тішився надією, що логотип по центру підставки теж можна натискати, але вона померла.

Добре видно, що додаткова функціональність налаштована не просто під мультимедійні функції, але і під їх реалізацію в ОС Windows Vista. Моя оцінка додаткових клавіш - на чотири з плюсом, але не в абсолютному заліку, а в своїй ціновій категорії. Мені сильно не вистачає окремих клавіш «Copy-Past» і коліщатка прокрутки. І ще не подобається, що гойдалку Zoom перепризначити взагалі не можна. А в іншому все красиво, логічно і зручно.

На закінчення про клавіатуру хочу сказати, що описувати її форму марно, краще спробувати взяти в руки, ще краще тиждень попрацювати перед прийняттям рішення про придбання. І ще - вона досить легка, трохи більше кілограма з комплектними батарейками, і на колінах лежить дуже зручно.

Харчування і радіоканал

І миша, і клавіатура харчуються двома батарейками за раз. За заявою виробника, миша живе на них до півроку, а клавіатура більше року, до 15 місяців. Підстав не довіряти з досвіду експлуатації інших пристроїв немає.

Система сну реалізована відмінно і не заважає роботі. Навіть після тривалого простою пропусків натискань на клавіші і «гальмування» не відзначено. І на миші, і на клавіатурі присутні індикатори низького заряду батарей.

Але ось на одній батарейці замість двох вони не працюють. Також відмовляються сприймати замість 1,5 В стандартного одноразового елемента живлення 1,2 В акумулятори, які у всій решті периферії, що побувала у мене на тестах, працювали прекрасно. З огляду на економічність комплекту, така поведінка важко віднести до недоліків, але при покупці треба мати на увазі.

Зв'язок з ПК організовано одним на двох мінітрансівером з інтерфейсом USB, PS / 2 не підтримується Зв'язок з ПК організовано одним на двох мінітрансівером з інтерфейсом USB, PS / 2 не підтримується. При завантаженні ПК робота в BIOS проблем не викликала, як і в DOS. Детальніше я писав про це тут . Частота роботи радіоканалу ніде явно не вказана, але за моїми відчуттями це 27 МГц. Тобто в умовах прямої видимості дальність зв'язку не більше трьох метрів. Так що для управління медиацентром з дивана рішення не дуже підходяще, а шкода. Допомогти тут може зайвий метр-півтора, який надає подовжувач USB, комплектний або інший. Але повністю проблему вирішує тільки перехід на Bluetooth. Перешкоди на шляху поширення сигналу мають значення, але в цілому менше, ніж у інших розглянутих комплектів, і явно менше, ніж у високочастотних пропрієтарних інтерфейсів.

Керуюче ПО SetPoint

Під час експлуатації використовувалося версії 4.0 під Windows XP & Vista х86, з комплекту поставки. Слід зазначити, що базова функціональність комплекту досяжна і без установки драйверів, але при цьому не можна перепризначувати клавіші. У середовищі Vista всі додаткові клавіші працюють передбачувано зібрав а під ХР половина не працює, і лише по установці ПО можна їх призначити.

Нагадаю, що тепер для кожного конкретного пристрою пропонується своя версія драйверів. Їх номер і модифікація розрізняються, і пошук краще починати з вибору моделі, для цього на сайті виробника є відповідний інтерфейс. Коли вже стає все ясно з версією, то виводиться список сумісних мишей, клавіатур і комплектів. Так що будьте уважні!

Для цього комплекту нічого нового на момент написання огляду в порівнянні з комплектної версією не було, розмір її 57 Мбайт. Функціональність налаштувань докладно розглянута в огляді Logitech diNovo Media Desktop Laser , Куди і адресую цікавляться.

Варто лише зазначити, що якщо для клавіатури пропонується дуже багатий вибір дій на кожну клавішу, включаючи призначення довільного поєднання клавіш і призначене для користувача меню, то для миші опції для додаткових кнопок сильно обмежені. Мабуть серія LX як і раніше вважається бюджетною.

підтримка

Сайт компанії при переході по головній ПОСИЛАННЯ Logitech візначає мову користувача и переадресує на російськомовну сторінку. Переклад грамотно и Повністю адекватно, навігація проста и логічна, описів найти легко. В основному орієнтовані вони «на домогосподарку» і сильно грішать рекламної тріскотнею, але фотографії інформативні, вказані системні вимоги і основні властивості продуктів. В останні півроку російська версія сайту неухильно і послідовно поліпшується за рахунок появи будь-яких додаткових матеріалів, що не можна не вітати.

Драйвери знайти просто, мова автоматично пропонується російський. Виробник дає на комплект п'ять років гарантії, що на даний момент для периферійних пристроїв - абсолютний максимум на ринку.

При покупці це питання треба узгодити з продавцем. Хоча вони і не мають права давати на товар гарантію менше, ніж заявлено виробником, у нас таке зустрічається, так що будьте уважні. Отримання послуг по гарантії виробника при закінчилася гарантії продавця найчастіше пов'язане зі значною кількістю додаткових рухів тіла.

доступність

Коштував комплект на момент написання огляду в районі 100 доларів, а окремо продається дротова клавіатура, аналогічна розглянутої - близько 35 доларів. Мені ціна здалася адекватною. Якість виконання і дизайн варті того. У табліці нижчих наведена середня роздрібна ціна бездротового комплекту і окремої провідний клавіатури Wave в Москві, актуальна на момент читання вами даної статті:

Logitech Cordless Desktop Wave Клавіатура Logitech Wave Н / Д (0) Н / Д (0)

Висновки

Клавіатура - дуже хороший варіант для тих, хто хоче спробувати розкладку, дещо відмінну від класичної, але не настільки радикально, щоб довелося переучуватися і відчувати незручності в подальшому при роботі на звичайних клавіатурах. Мишка універсальна, досить якісна, щоб не викидати її, що прийшла «за компанію». Для лівшів - один з небагатьох варіантів вибори. В цілому комплект стильний і якісний.

Преимущества

  • Красивий і оригінальний зовнішній вигляд комплекту в цілому
  • хороша функціональність
  • Якісна збірка, якісні матеріали
  • До асортименту налаштувань драйвера претензій немає
  • Клавіші добре промарковані
  • Зручна для невеликої та середньої руки миша
  • Миша підходить під ліву руку
  • Відмінна реалізація системи сну

Недоліки

  • Застарілий радіоканал - дальність хотілося б побільше

Особливості

  • Малувато додаткових кнопок для мультимедійного комплекту
  • Жестковат і гучний механізм повернення клавіш на клавіатурі
  • Середні ходові характеристики миші
  • Виробник дещо штучним позиціонує миша як бюджетну

Комплект надано компанією Logitech

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки