Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Вибираємо електронну книгу в інтернет-магазині. Частина 1: Загальні моменти

Вибираємо електронну книгу. загальні моменти

Вибираємо електронну книгу в інтернет-магазині. Частина 1: Загальні моменти

Іван Павлов Іван Павлов


У цій статті ми розповімо, як правильно вибрати пристрій для читання електронних книг в інтернет-магазині. Однак стаття, безсумнівно, буде корисна навіть тим, хто не збирається здійснювати покупку найближчим часом, так як спочатку ми дамо загальні рекомендації по вибору пристрою, який буде оптимальним для вирішення саме ваших завдань.
Розмір екрану

В даний час найбільш поширеними є пристрої з діагоналлю екрана 6 і 9,7 дюймів. Само собою, існують рідери і з іншими розмірами екранів, але тут ми будемо орієнтуватися на найпопулярніші пристрої.
У цій статті ми розповімо, як правильно вибрати пристрій для читання електронних книг в інтернет-магазині Електронна книга з екраном 9,7 дюйма найкраще підходить для читання графічних форматів, наприклад, PDF і DjVu. На таких пристроях комфортно читати електронні версії журналів, а також різного роду технічну літературу. Тобто все те, що містить велику кількість картинок, схем, графіків або дрібний шрифт.
З іншого боку, треба пам'ятати, що екрани електронних книг - так звана «електронний папір» - більш крихкі, що звичайні рідкокристалічні дисплеї, використовувані в ноутбуках, планшетах або смартфонах. Плюс до всього пристрою з екранами 9,7 дюймів все-таки досить громіздкі. Ці два моменти позначаються на тому, що зазвичай електронні книги з екраном 9,7 дюймів найчастіше купуються для домашнього використання, а для читання в дорозі краще підходять моделі з екранами 6 дюймів.
Тип екрану

Безсумнівно, найважливішим елементом в електронній книзі є екран. Він безпечний для зору (по крайней мере, в тій же мірі, що і звичайна паперова книга) і дозволяє читати навіть при яскравому сонячному світлі. Ще однією його особливістю є те, що енергія споживається тільки при перемальовуванні зображення, за рахунок чого електронні книги здатні кілька тижнів працювати в автономному режимі без підзарядки.
Найпоширенішими і зарекомендували себе у користувачів екранами типу «електронний папір» є дисплеї, вироблені компанією E Ink Corporation. Першими двома типами екранів E Ink були Surf і Vizplex, давно зняті з виробництва. В даний час на ринку можна зустріти дві останні версії екранів - E Ink Pearl і вдосконалений E Ink Pearl HD. Різниця між екранами, як зрозуміло з назви, полягає в роздільній здатності. Так, екрани E ink Pearl з діагоналлю 6 дюймів мають дозвіл 600 × 800 точок, а більш сучасні E ink Pearl HD - 758 × 1024 пікселів.
Однак дозвіл - це не єдина особливість екрану, на яку слід звертати увагу. Ще одним важливим параметром є контрастність, від рівня якої залежить чіткість зображення на екрані і, відповідно, комфорт при читанні. В даний час в сучасних екранах оптимальною є контрастність в співвідношенні 12: 1. Зустрічаються екрани і з меншою контрастністю, при цьому коштувати вони можуть трохи нижче. Однак майте на увазі, що екран є найбільш значимою частиною девайса з точки зору сприйняття тексту. Тому, вибираючи пристрій для читання електронних книг, варто серйозно подумати, чи має сенс заощаджувати на якості екрану.
підсвічування

Ще одним важливим фактором, що має відношення до екрану, є наявність або відсутність підсвічування. Справа в тому, що екран типу «електронний папір» є рефлективний, тобто відображає. Він відображає потрапляє на нього світло, як звичайна паперова сторінка. Тому в темряві або в умовах поганого освітлення читати стає некомфортно. Підсвічування екрану виправляє цей недолік і дозволяє читати в будь-яких умовах.
Сучасні підсвічування екрану типу «MOON Light» або «GlowLight» створюють м'яке освітлення поверхні екрану і не викликають такого дискомфорту, як підсвічування ЖК-дисплеїв. Взагалі-то, ця функція стала з'являтися в пристроях для читання електронних книг лише близько року тому, але вже зараз існує думка, що електронна книга без підсвічування - це «минуле століття». Складно сказати, наскільки це справедливо. Якщо електронна книга купується, наприклад, виключно для читання на пляжі, то підсвічування, зрозуміло, не потрібна. Тим більше, що наявність функції підсвічування екрану автоматично збільшує вартість пристрою. Однак, чи можете ви поручиться, що вона вам не буде потрібно надалі? Вибір за вами.
Залізо

Безсумнівно, дуже важливим фактором при виборі пристрою для читання електронних книг є його апаратна частина. Під апаратною частиною ми маємо на увазі «залізо» пристрою, тобто те, що ви в подальшому (на відміну від «софта») змінити не зможете - процесор, обсяг оперативної і вбудованої пам'яті, акумулятор, слот для карт пам'яті і так далі.
Частота процесора і об'єм оперативної пам'яті істотно впливають на швидкість роботи пристрою, а також на можливість читання складних документів. Сучасні пристрої для читання електронних книг мають процесор з тактовою частотою 1 ГГц і оперативну пам'ять 512 Мб.
Важливим, якщо не сказати найважливішим фактором для пристрою для читання електронних книг є час автономної роботи, яке в сучасних ридерах становить від двох тижнів до місяця при середньостатистичних умовах експлуатації. Тому при покупці варто звертати увагу на акумулятор, ємність якого повинна бути не менше 1600 мАг.
Від обсягу вбудованої пам'яті залежить, чи буде потрібно вам надалі докуповувати окремо карту пам'яті, щоб мати можливість, по слову древніх, «все своє носити з собою». При цьому треба мати на увазі, що реальний обсяг вбудованої пам'яті менше зазвичай декларованого виробниками, так як частина пам'яті займають системні файли. В сучасних ридерах обсяг вбудованої пам'яті буває від 4 до 8 Гб.
тачскрін

Перед придбанням пристрою для читання електронних книг також необхідно визначитися, чи хочете ви придбати пристрій з сенсорною функцією екрану або вам достатньо механічного управління. Точніше, питання краще поставити інакше - наскільки для вас критичним є відсутність в пристрої тачскрін? Можливо, більшість спочатку скаже, що пристрій для читання має бути оснащено сенсорним екраном. Однак, це не таке вже просте питання. Уявіть, наприклад, що пристрій буде спрацьовувати, коли ви випадково доторкнетеся до екрану в метро. Тому є користувачі, які вибирають пристрої принципово без тачскрін.
Якщо ж ви все-таки плануєте придбати сенсорний пристрій, то треба пам'ятати, що в сучасних електронних книгах може бути сенсор одного з трьох типів: індукційний, ємнісний і інфрачервоний.
Індукційний сенсорний шар розташовується за екраном, тому він ніяк не впливає на якість зображення на екрані. Однак вам доведеться користуватися спеціальним стилусом, який поставляється разом з пристроєм або продається окремо. На дотик інших предметів такий екран не реагує.
Пристроєм з ємнісним тачскріном можна користуватися без стилуса, також часто тут реалізована функція multi-touch, що дозволяє масштабувати текст і зображення двома пальцями. Однак треба пам'ятати, що ємнісний сенсорний шар розташовується на екрані, що може дещо позначатися на якості картинки.
У разі інфрачервоного тачскрін обидва цих моменту відсутні. Для нього не потрібно стилус і ніякого шару (за або на екрані) не існує. Сенсорна функція реалізована за рахунок створення поля інфрачервоних променів на екрані, а управління здійснюється перекриттям цих променів пальцем. При цьому, як правило, також є функція multi-touch. Додатково варто відзначити, що інфрачервоний тачскрін в даний час поки реалізований тільки в екранах невеликого розміру (діагоналлю до 6 дюймів), при цьому в дисплеях з більшою діагоналлю використовуються індукційна або місткість технологія.
Ергономіка

Як би це не здавалося дивним, але дуже важливим моментом, на який варто звернути увагу при виборі пристрою для читання електронних книг, є корпус рідера і розташування органів управління. Наскільки добре продуманий дизайн корпусу, не полінувався чи виробник зробити його досить компактним, наскільки якісний матеріал використаний при його виробництві - ось далеко не всі питання, на які ви повинні собі відповісти.
Навіть якщо ви плануєте придбати пристрій з сенсорним екраном (окремо це стосується тих випадків, коли сенсорна функція передбачає використання стилуса), було б непогано, щоб у ньому були зручно розташовані кнопки перегортання, кнопки з іншими функціями і джойстик (якщо він, звичайно, є ). Вже давно хорошим правилом вважається наявність бічних кнопок перегортання - це кнопки, розташовані по обидва боки від екрану і дозволяють перегортати сторінки як правою, так і лівою рукою. При цьому бажано, щоб була можливість перенастроювати функції елементів управління так, як вам це більш зручно.
Комплектація

Як ми вже сказали, екрани типу «електронний папір» відрізняються великою крихкістю. Тому перед придбанням пристрою добре б переконатися, поставляється воно в комплекті з чохлом або доведеться його купувати додатково. Те ж саме стосується інших аксесуарів, які входять в комплект, - кабелю для підключення до комп'ютера, зарядного пристрою та іншого, що вам може знадобитися при щоденному використанні пристрою. Практика показує, що в більшості випадків буває вигідніше «переплатити» за повністю укомплектований пристрій, ніж потім шукати і купувати все аксесуари додатково.
Софт

Окремо варто сказати про програмне забезпечення. Тут має сенс звернути увагу на три моменти. Перш за все, необхідно дізнатися, які формати підтримує пристрій «з коробки». Так уже повелося, що в Росії одним з найбільш популярних форматів електронних книг є FB2. Однак не всі пристрої його підтримують. Особливо це стосується електронних книг, які поставляються на російський ринок неофіційно. Звичайно, існують способи конвертації файлів або доустановки додаткових програм для читання. Але чи хочете ви всім цим займатися і в усі це вникати? У будь-якому випадку, краще вибрати такий пристрій, який підтримує максимальну кількість форматів і дозволяє користувачеві відкривати їх різними програмами для читання.
Другим справою треба дізнатися, як часто виробник випускає нові прошивки для своїх пристроїв. Для цього досить зайти на сайт виробника і подивитися, коли вийшло той або інший пристрій (не обов'язково те, що ви плануєте придбати) і коли для нього вийшло останнє оновлення прошивки. Якщо пристрій випущено досить давно, а дата виходу останньої прошивки за часом близька до появи у продажу самого пристрою, то навряд чи вам варто сподіватися на те, що ви після придбання свого пристрою будете регулярно отримувати для нього оновлення програмного забезпечення. На жаль, але це є частою практикою компаній, для яких важливо якнайшвидше продати партію пристроїв, не піклуючись далі про своїх користувачів.
Третій момент полягає в тому, чи є можливість самостійно доустанавливать додаткові програми. Звичайно, не всім це може бути необхідно (як і у випадку з функцією підсвічування екрану), але при виборі пристрою це теж треба мати на увазі. Можливо, з часом вам захочеться мати більше налаштувань тексту (а для цього потрібно встановити більш функціональну програму для читання) або додати будь-які «нескладні» гри, наприклад, шахи. У цьому випадку можливість установки додаткового софта буде безсумнівним плюсом. Деякі сучасні рідери управляються операційною системою Android і дозволяють встановлювати величезну кількість додаткових програм, які написані для цієї платформи.
висновок

Таким чином, в першій частині статті ми розглянули основні моменти, на які варто звернути увагу при виборі пристрою для читання електронних книг. У другій частині ми розглянемо, як можна вибрати пристрій, якщо у вас немає можливості перед покупкою подивитися його наживо, а також як не помилитися з інтернет-магазином, в якому ви плануєте його придбати.

Дякуємо інтернет-магазин Palmstore за допомогу в підготовці матеріалу
www.palmstore.ru


Однак, чи можете ви поручиться, що вона вам не буде потрібно надалі?
Точніше, питання краще поставити інакше - наскільки для вас критичним є відсутність в пристрої тачскрін?
Але чи хочете ви всім цим займатися і в усі це вникати?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки