Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

А чи потрібно чистити ноутбук від пилу? Приклад розбирання і чищення Samsung NP350V5C

Питання: «А чи потрібно чистити ноутбук від пилу?» Питання: «А чи потрібно чистити ноутбук від пилу

Для оптимальної роботи системи охолодження ноутбука необхідно щоб кулер всмоктував навколишнє повітря і випускав його через радіатор, охолоджуючи його і, відповідно о, охолоджуючи нагріваються компоненти (процесор, відеочіп, чіпсет ...). Разом з повітрям в систему охолодження можуть потрапляти пил, шерсть тварин і інше дрібне сміття. Проходячи через кулер, частина пилу і сміття залишається на ньому, а частина застряє на стінці радіатора. Згодом на радіатор ре збирається «шубка», яка перешкоджає проходженню через нього повітря і, отже, ефективність роботи системи охолодження починає знижуватися. Кулер працює на високих оборотах, але не в змозі продути радіатор і охолодити ноутбук. Результат може бути найсумнішим.

У процесора є механізм захисту від термічних ушкоджень при перегріванні - троттлінг. При наближенні до критичної температури знижується навантаження на процесор - щоб уникнути перегріву він починає пропускати такти виконання команд, що веде до падіння продуктивності. Далі, якщо температура продовжує рости спрацьовує апаратний shutdown - процесор зупиняється, а система харчування відключається. Ноутбук просто відключиться і не включиться до охолодження.

Найчастіше від перегріву в ноутбуці страждають відеочіп, «південний міст» і жорсткий диск. Пристрої можуть виходити з «ладу» як окремо, так і всі відразу. У разі несправності жорсткого диска можлива втрата важливих / особистих даних. Ремонт ноутбука може бути не доцільний з огляду на досить високу вартість, коли варто задуматися про придбання заміни згорілого.

Краще запитати: «Як часто треба чистити ноутбук?»

Перегрів ноутбука в першу чергу проявляється в шумі від роботи кулера - вентилятор часто і довго працює на високих оборотах або взагалі не включається, сильно нагрівається корпус ноутбука, знижується його швидкодію, можливі критичні системні помилки, які вказують на жорсткий диск.

Будь-якого ноутбука, як і настільного комп'ютера, необхідна профілактика. Що стосується апаратної частини обчислювальної техніки, профілактика полягає в чищенні від пилу, візуальному огляді на предмет пошкоджень материнської плати і її компонентів, заміні термоінтерфейсом і мастилі / заміні кольорів.

Частота профілактичного обслуговування залежить від умов експлуатації та профілю навантаження. Ноутбук для серфінгу в інтернеті стоїть на столі в чистому приміщенні з кондиціонером потребують обслуговування набагато рідше, ніж ігрова «піч» лежить на дивані. При дбайливому зверненні новий ноутбук повинен без проблем відпрацювати гарантійний термін, але не завжди все йде гладко ... Більшість ноутбуків вимагає чистки раз на рік. Як показує практика, краще чистити влітку, коли тополі вже «отпушілісь», а серйозною спеки ще не було. У будь-якому випадку, необхідно звертати увагу на симптоми - вчасно зупинений перегрів заощадить пристойну суму на ремонті.

Ціна чистки ноутбука залежить від часу, витраченого на розбирання певної моделі, і коливається в межах 500 ... 2000 руб. В одному випадку, щоб отримати доступ до системи охолодження, досить зняти задню кришку, а в іншому доведеться знімати екран і виймати материнську плату. На ціну можуть впливати додаткові роботи, такі як відновлення «заліпшіе» клавіш, виправлення наслідків «залиття» ноутбука, відновлення місць кріплення петель екрану і т.п.

Питання: «А чи можна самому почистити ноутбук?»

Якщо не страшно зіпсувати, є досвід подібних робіт, ну або дуже хочеться спробувати, то - можна. У мережі багато інформації про розбиранні різних моделей ноутбуків. Можна знайти як відео-інструкцію, так і Service Manual з картинками і докладним описом.

Зрозуміло, необхідний навик заміни термопасти. Якщо полізли в систему охолодження і знімали кулер, то його необхідно розібрати і змастити. Якщо відразу не змазати - обов'язково незабаром зашумить ... (закон якийсь такий є)

Слід мати на увазі, що старі буки розбираються гірше нових. Точніше, збираються гірше - пластик втрачає еластичність і стає крихким (характерно для всіх виробників бюджетних ноутбуків) Необхідно проявляти уважність і обережність, щоб не обламати засувки - працювати то буде, але краще коли цілий. Можна знімати, фотографувати або записувати (замальовувати) етапи розбору, щоб потім, в зворотній послідовності, зібрати, не забувши підключити всі шлейфи та роз'єми. Якщо після складання залишилися зайві гвинтики - це нормально, є привід розібрати і соб рать заново.

У процесі розбирання Ви можете передумати продовжувати цей процес, або після складання ноутбук не запрацює. Є кілька варіантів вирішення цих проблем. По-перше, Ви можете заново, більш в німательно, розібрати, перевірити і зібрати. По-друге, можна звернутися в сервіс за допомогою. По-третє, можна «забити» і нікому не розповідати про це.

П ример розбирання і чищення ноутбука схожого на Samsung NP 350 V 5 C

В першу чергу необхідно зняти акумулятор. Далі знімаємо кришки відсіків - для е т ого потрібно відкрутити два гвинти і акуратно підчепивши кришки звільнити засувки.

Відкручуємо все гвинти задньої кришки ноутбука і знімаємо все, до чого можемо дістатися: привід, жорсткий диск, оперативна пам'ять, плата WiFi Під платою WiFi розташований роз'єм шлейфу клавіатури. Відразу його виймаємо. Акуратно знімаємо клавіатуру разом з накладкою. Для цього буде потрібно накладку чимось підчепити, і не забудьте про засувки з боку відсіку акумуляторної батареї. До клавіатури знизу притискається терморезінка, щоб не загубити її. Знімаємо верхню кришку. Необхідно відкрутити все зазначені на малюнку гвинти і відключити зазначені роз'єми. Потім акуратно від'єднати верхню кришку від нижньої (засувки по периметру). Отже, ми бачимо материнську плату, але система охолодження знаходиться зі зворотного боку. Відключаємо зазначені на малюнку роз'єми, відкручуємо гвинт заземлюючого проводу, що йде від роз'єму живлення, викручуємо останній гвинт, що утримує материнку і ... акуратно виймаємо її. ... і бачимо радіатор ...
На стінці радіатора можна виявити не тільки добре утрамбовану і звалених пил. Іноді трапляються шматочки вовни і невеликий паперове сміття. І все це проскочило через вентилятор, а буває, що більш великі шматочки, наприклад вовняних ковдр, можуть його заклинити. Відкручуємо все гвинти задньої кришки ноутбука і знімаємо все, до чого можемо дістатися: привід, жорсткий диск, оперативна пам'ять, плата WiFi Під платою WiFi розташований роз'єм шлейфу клавіатури Знімаємо кулер і розбираємо його. Знімаємо систему охолодження. Відкручуємо зазначені на малюнку гвинти, і знімаємо акуратно - не пошкодивши чіпи. Видаляємо залишки термопасти і приступаємо до чищення і візуальним оглядом. Після заміни термоінтерфейсом, мастила кулера і виправлення помічених "неприємностей", збираємо ноутбук в зворотному порядку. Приклад наслідків "залиття" ноутбука. Чи не найстрашніший результат електролізу - потемніли пара ніжок мікросхеми і трохи "оголилася" доріжка на материнській платі.

Результати виконаної процедури можуть продемонструвати розміщені нижче графіки. Для їх отримання використовувалася тріальна версія програми HWMonitor PRO, доступна для скачування на сайті розробника http://www.cpuid.com . Заміри проводились під навантаженням програми PerfomanceTest, завантаженої з сайту http://www.passmark.com .

Результати вимірів досить умовні і не синхронізовані за часом виконання тесту, але цілком наочно демонструють результат проведеної чистки.

Температура процесора, як під навантаженням, так і в просте знизилася, приблизно, на 15 °. (Датчик cpu temp package)


Незначно знизилася споживана процесором потужність. (Датчик cpu power package)


Температура материнської плати знизилася на 10 ° -15 °. (Датчик mb temp)


Що важливо, знизилася температура жорсткого диска до нормальних показників. (Датчик hdd temp)

В цілому збільшилася продуктивність ноутбука і стабільність його роботи.

Як бачимо, зусилля, витрачені на чистку, не були марними, і ноутбук, ще якийсь час, послужить своїм господарям ...

Питання: «А чи потрібно чистити ноутбук від пилу?
Краще запитати: «Як часто треба чистити ноутбук?
Питання: «А чи можна самому почистити ноутбук?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки