Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд ноутбука Lenovo IdeaPad G50-70

Florian Wimmer, ✓ Stefanie Voigt ( переклад Andrey Konstantinov),

На будь-який смак. Lenovo IdeaPad G50-70 - недорогий ноутбук з безліччю різних конфігурацій. Розглянемо модель з низьковольтних Core i5 і дискретною графікою від AMD.

IdeaPad G50-70 - черговий недорогий ноутбук від Lenovo, який обіцяє, втім, достатні для мультимедійних розваг можливості за низькою ціною. Існує кілька десятків різних конфігурацій G50-70, що відрізняються процесором (низьковольтні Intel Haswell від Celeron до Core i7), об'ємом ОЗУ (2-8 ГБ), пристроєм зберігання (звичайний або гібридний жорсткий диск) і наявністю або відсутністю дискретної графіки. Якраз остання для нас і становить найбільший інтерес, це AMD Radeon R5 M230 - нам нечасто трапляються ноутбуки з нею, та й рідше зв'язки процесора Intel (в нашому випадку - Core i5-4200U ) З відеокартою AMD зустрічається хіба що поєднання процесора AMD і відеокарти nVIDIA. Всі інші характеристики - 15.6-дюймовий глянсовий екран з роздільною здатністю 1366 на 768 пікселів, корпус, інтерфейси і акумулятор на 32 Вт⋅ч - однакові не тільки для всіх G50-70, але і G50-45 (варіант G50 на базі процесора AMD) і G50-30 (варіант з малопотужними процесорами Intel Bay Trail).

Дізнаємося, наскільки добре обрана нами конфігурація проявляє себе в іграх (а для чого ще потрібна дискретна відеокарта початкового рівня?), І для яких ще завдань підійде G50-70.

Включити в не надто велику ціну металевий корпус - значить пожертвувати продуктивністю або ще чим-небудь важливим, і в Lenovo цього робити, на щастя, не стали. Але пластик був використаний досить якісний і приємний на дотик. Ребриста текстура поверхні кришки зменшує ймовірність вислизання ноутбука з рук під час перенесення в закритому стані. Якість конструкції могло б бути і краще: корпус піддається тиску в тих же ділянках, що і G500s , Включаючи кришку екрану (на ньому з'являються спотворення). Остання також досить легко піддається скручуванню.
Ноутбук простий в обслуговуванні - для зняття кришки на днище досить видалити три гвинта. Після цього відкривається доступ до обох SODIMM-слотів оперативної пам'яті, жорсткого диска, безпровідного адаптера і вентилятору. Це вигідне відміну від деяких бюджетних ноутбуків конкурентів, " не призначених "Для самостійного апгрейда і обслуговування і не дозволяють дістатися до компонентів без повного розбирання.

Інтерфейси погіршилися в порівнянні з G500s - ну от навіщо потрібно було прибирати другий порт USB 3.0? Тепер він залишився всього один, інші два порти USB - застарілі 2.0. Навіть якщо взяти два зовнішніх носія (флешки або жорсткі диски) з USB 3.0, передача даних з одного на інший все одно буде обмежена швидкістю USB 2.0. Чи не можемо не засудити таку жадібність виробника, що приводить до подразнення покупців.
Не можна сказати, що після цього ми були здивовані відсутністю підтримки гигабитного Ethernet. Роз'єм є, але використаний адаптер від Realtek (RTL8102E) обмежений 100 Мбіт / с. Якщо ви часто передаєте великі файли по провідній мережі будинку або на роботі, то даний недолік вкрай критичний.

Адаптер Realtek RTL8723BE, зрозуміло, не підтримує новітній стандарт 802.11ac і роботу в двох діапазонах - є тільки стандартний 802.11 b / g / n. А ось якість прийому сигналу Wi-Fi досить гарне: на відстані в 10 м від точки доступу і через три стіни індикатор Windows показував 4-5 смужок з 5, п'ять стін зменшили рівень сигналу до 2 смужок, але з'єднання залишилося стабільним і досить швидким для нормальної роботи в браузері. Для більшості квартир і офісів цього має бути достатньо.
Як і у всіх інших сучасних ноутбуках, бездротової адаптер також забезпечує Bluetooth 4.0.

Відзначимо, що сайт Lenovo заявляє наявність Wi-Fi 802.11ac і / або гигабитного Ethernet в деяких конфігураціях G50-70 і G50-45, але знайти їх в російських магазинах нам не вдалося. Можливо, вам пощастить більше.

Незважаючи на логотип Dolby, звичний однойменний софт для налаштування звуку не встановлено. Але звук все одно дуже гучний, а спотворень прослуховується навіть на максимальному рівні, що радує. Басов немає, але мова співрозмовника по відеодзвінків або акторів у фільмі чути дуже добре.

Lenovo слід припинити розкидав маркою AccuType направо і наліво - колись це найменування давалося тільки дуже зручним і якісним клавіатур ноутбуків серії Thinkpad, яка була, по суті справи, ринковим стандартом. Тепер же китайська компанія наробили купу ноутбуків, чиї клавіатури теж отримали це позначення, але абсолютно його не заслуговують. Єдина спільна риса цих клавіатур зі справжніми AccuType - злегка увігнута форма клавіш, і в Lenovo нахабно цим користуються - на перший погляд відмінностей немає. Можливо, що звикли до клавіатур бюджетних ноутбуків користувачі нічого і не помітять (хоча в нашій лабораторії з'являлися ноутбуки і дешевше, оснащені при цьому куди більш зручними клавіатурами), але будь-який власник ThinkPad прийде в законне обурення. Віддача клавіш дуже слабка, хід короткий, а центр клавіатури помітно просідає при наборі тексту. Це вже третій чи четвертий ноутбук Lenovo за недавній час, що розчарував своєю клавіатурою (причому недоліки не завжди одні й ті ж) - компанії слід або звертати більше уваги на якість цього компонента, або принаймні припинити відносити її до тієї ж групи, що і заслуговують усіляких похвал клавіатури ThinkPad. Зрозуміло, що бюджетний ноутбук для розваг не повинен бути оснащений такою ж клавіатурою, як стоїть в два-три рази дорожче і призначений для професіоналів ThinkPad - і список характеристик повинен чітко відображати цей факт, а не переконувати необізнаних користувачів в зворотному. Та й взагалі, куди поділося знамените якість Lenovo, чому не можна було хоча б поліпшити конструкцію і позбутися від просідання в центрі?
В якості заміни миші використовується тачпад, а не клікпад. Його кнопки хоч і не справляють особливого враження (гучні клацання, простий пластик), але все ж працюють досить надійно. Про підтримку жестів такого не скажеш - вона є, але жести розпізнаються не завжди. Сподіваємося, що винен не сам тачпад і що буде випущений оновлений драйвер, що виправляє ситуацію. В іншому тачпад досить приємний, хоча віддають перевагу гладкі тачпади користувачі однозначно будуть незадоволені злегка шорсткою поверхнею цього.

Екран з роздільною здатністю в 1366 на 768 пікселів прекрасно підійшов для 11-дюймового Lenovo ThinkPad Yoga 11e : На такій діагоналі чіткість картинки вийшла достатньою, а високі показники контрастності і яскравості усунули будь-які залишкові сумніви з приводу якості матриці. Для 15.6-дюймового ж екрану такий дозвіл давно вже не може вважатися прийнятним, навіть в настільки дешевому ноутбуці, як IdeaPad G50. При цьому воно не компенсується високою яскравістю (всього 205.8 кд / м² в середньому), контрастністю (470: 1) і / або широкими кутами огляду. Багато конкурентів - наприклад, Acer Aspire E1-572G - по крайней мере пропонують нормальне дозвіл (1920 на 1080 пікселів). Екран же G50 не радує взагалі нічим. Мабуть, про рівень чорного можна сказати, що він не засмучує: 0.46 кд / м² - не так погано, якби підсвічування була яскравішою, максимальна контрастність була б набагато вище. Все інше ж нікуди не годиться - сильно відблиски глянцева поверхня не дає працювати на вулиці, кути огляду дуже обмежені, передача кольору вкрай неточна (сильний блакитний відлив), а про покриття колірних просторів sRGB і AdobeRGB навіть говорити нічого (51% і 36%, якщо вам цікаво).

Ну що тут можна сказати? Мабуть, Lenovo, як і багатьом іншим виробникам, до сих пір незрозуміло, що хороший ноутбук починається перш за все з екрану. Цей компонент можна замінити, і саме він визначає, наскільки приємно працювати з ноутбуком. А ще хороший екран менше напружує очі. Наша точка зору залишається колишньою - настільки погана матриця навіть в бюджетному ноутбуку є відкритим неповагою до покупцем. По крайней мере, повинна бути можливість вибрати IPS і / або Full HD за додаткову плату.

211
cd / m² 208
cd / m² 204
cd / m² 208
cd / m² 216
cd / m² 206
cd / m² 196
cd / m² 197
cd / m² 206
cd / m² Рівномірність підсвічування екрану

X-Rite i1Pro 2

Максимум: 216 cd / m² В середньому: 205.8 cd / m²
Рівномірність підсвічування: 91%
Від батареї: 216 cd / m²
Контрастність: 470: 1 (Рівень чорного: 0.46 cd / m²)
ΔE Color 11.57 | 0.6-29.43 Ø6.1
ΔE Greyscale 12.1 | 0.64-98 Ø6.3
36% AdobeRGB 1 998 (Argyll 3D)
Gamma: 2.38

Останнім часом в Lenovo взяли моду пропонувати величезну кількість конфігурацій одного і того ж ноутбука, як це вже давно робить HP. Не можна сказати, що покупець від цього виграє - всі моделі продаються під однією назвою, доводиться ретельно перевіряти конфігурацію перед покупкою - а часто потрібної моделі взагалі може не бути в наявності. G50-70 може продаватися з одним з наступних низьковольтних процесорів Intel:

Об'єм оперативної пам'яті може становити від 2 до 8 ГБ. дискретна відеокарта AMD Radeon R5 M230 є не у всіх моделях, де-не-де використовується тільки вбудована HD 4400 (I3 / i5 / i7) або HD Graphics для Haswell (Celeron / Pentium). SSD не пропонується, але зустрічаються конфігурації з гібридними жорсткими дисками (500-1000 ГБ і 8 ГБ SSD-кеша). Ми вибрали найбільш збалансовану, на наш погляд, конфігурацію з i5-4200U, вищезгаданої дискретною графікою AMD, 8 ГБ (2 модуля по 4 ГБ) ОЗУ і звичайним жорстким диском на 500 ГБ. Коштувати така модель буде близько 24 тисяч рублів, її продуктивності точно має вистачити для будь-яких повсякденних завдань - але чи можна буде нормально пограти? Або потужності R5 M230 для цього не вистачить?

Lenovo IdeaPad G50-70: інформація про систему

Низьковольтний процесор здатний повністю задіяти свій потенціал і його продуктивності вистачить на будь-які завдання, які не потребують більше двох ядер і постійної роботи на максимальній частоті. ядер в i5-4200U як раз за все два (хоча підтримується Hyper-Threading), а постійно працювати на максимальній частоті низьковольтних процесорів не дає їх низький поріг TDP (15 Вт). Робота в браузері, перегляд фільмів, офісні додатки або кілька таких простих завдань одночасно - все це не викличе жодних проблем. Конвертація відео, отрисовка моделей в 3DsMax / Maya, професійне редагування великих фотографій або відео або інші подібні завдання набагато швидше виконуються на повноцінних (НЕ низьковольтних) процесорах начебто i5-4200M або i7-4700MQ / HQ - для них цей ноутбук не підійде.

Два модуля оперативної пам'яті по 4 ГБ працюють в двоканальному режимі, але в більшості продаються в Росії моделей варто тільки одна планка пам'яті на 4 ГБ (хоча зустрічаються конфігурації з 2 ГБ або 4 + 2 = 6 ГБ) і використовується одноканальний режим. В принципі, 4 ГБ має вистачить для всіх ігор, які потягне дискретна відеокарта, і витрачатися на другий 4 ГБ модуль тільки заради двоканального режиму не варто - основна його перевага полягає в прискоренні роботи вбудованої відеокарти. 2 ГБ, однак, буде замало навіть для простих завдань - вміння браузерів Chrome і Firefox з'їдати по гігабайту оперативної пам'яті давно вже відомо, і таким конфігурацій G50-70 не завадить розширення пам'яті до 4-6 ГБ.

Cinebench R11.5 CPU Single 64Bit

1.12 Points

Cinebench R11.5 CPU Multi 64Bit

2.5 Points

Cinebench R11.5 OpenGL 64Bit

21.28 fps

Cinebench R15 CPU Single 64Bit

98 Points

Cinebench R15 CPU Multi 64Bit

230 Points

PCMark 7 Score 2688 балів PCMark 8 Home Score Accelerated v2 2974 балів PCMark 8 Creative Score Accelerated v2 3355 балів PCMark 8 Work Score Accelerated v2 3952 балів

Відсутність твердотільного накопичувача в настільки дешевому ноутбуці поки ще можна пробачити. 5400-оборотний жорсткий диск від Seagate на 500 ГБ помітно обмежує швидкодію системи (ОС і додатки запускаються досить довго), але у користувача є можливість замінити його на SSD самостійно. У деяких інших конфігураціях G50-70 (а також G50-45) встановлені гібридні жорсткі диски з SSD-кешем. Якщо не хочеться жертвувати місцем на диску і міняти штатний накопичувач на невеликий (а докуповувати до такого ноутбуку дорогий на 256-512 ГБ якось нелогічно) SSD, але хочеться, щоб ноутбук працював швидше, має сенс вибрати модель саме з гібридним диском.

Sequential Write: 78 MB / s

На жаль, дискретної відеокарти AMD Radeon R5 M230 не вдалося нас порадувати - грати в сучасні тривимірні ігри можна тільки на найнижчих настройках та вирішенні. Лише самі невимогливі ігри на зразок Diablo 3, GRID: Autosport, Starcraft 2 і FIFA 2014 дозволять трохи підняти настройки якості. Звичайно ж, можна буде пограти і в старі класичні ігри на зразок Quake 3, Counter Strike: Source або Warcraft 3, але в наш час це по плечу і вбудованим в процесор відеокарт. З цього випливає висновок, що доплачувати за конфігурацію G50-70 з дискретною відеокартою сенсу мало. Якщо хочеться пограти, а бюджет обмежений, краще вибрати що-небудь на зразок Dell Inspiron 15-5547 з його AMD Radeon R7 M265 - найдешевшу його конфігурацію без Windows і з 4 ГБ ОЗУ можна придбати всього за 21 тис. Рублів або ж заплатити стільки ж, скільки Lenovo просить за G50-70 в нашій конфігурації (24-25 тис.) І отримати Windows 8, 8 ГБ і жорсткий диск на 1 ТБ. Шкода, що його екран не набагато краще встановленого в G50-70, але в даній ціновій категорії нічого кращого очікувати поки що не доводиться. По крайней мере, на вирішенні в 1366 на 768 пікселів R7 M265 справляється майже з усіма іграми. R5 M230 же в нашому G50-70 варто чисто "для галочки", витрачатися на неї не слід.

Технологія AMD Enduro, на зразок nVIDIA Optimus, включає дискретну відеокарту тільки під час виконання вимогливих до графіки завдань. В інший час обробкою зображення займається вбудована HD 4400 (В конфігураціях з Pentium / Celeron - HD Graphics для Haswell ). Її швидкодії цілком вистачить для перегляду будь-яких відео та інших простих завдань.

3DMark 11 Performance 1302 балів 3DMark Ice Storm Standard Score 44899 балів 3DMark Cloud Gate Standard Score 3899 балів 3DMark Fire Strike Score 720 балів

Як і належить ноутбуку з низьковольтних процесором і малопотужної (як ми з'ясували) відкритий, шумить G50-70 мало. Навіть при перегляді DVD рівень виміряного шуму не перевищив 34,6 дБА - це не повинно перешкодити дивитися фільм. При низькому навантаженні без задіяного DVD ноутбук майже безшумний - ми виміряли від 29.8 до 31 дБА, в основному це звук обертання жорсткого диска. При високому навантаженні максимальний рівень склав 36 дБ - якщо порівнювати з низьким навантаженням, різниця помітна, але галасливою роботу назвати все одно не можна.
Треба сказати, втім, що при великому навантаженні вентилятору було б обертатися швидше - нагрів лівої і середньої третин лицьовій і нижній панелей до 40-45 ° C зовсім не радує. Тримати ноутбук на колінах можна, але долоні будуть потіти. При низькому навантаженні температура набагато нижче і не перевищує 29 ° C - поверхня ноутбук залишається прохолодною і працювати приємно.
Стрес-тест показав, що троттлінга немає, але Turbo Boost при одночасній навантаженні процесора і дискретної відеокарти не задіюється і процесор не розганяється вище базової частоти в 1.7 ГГц. Не дивно - вентилятор всього один, а дискретна відеокарта вносить свою частку в загальний нагрів системи, не даючи процесору розвернутися на повну. Якщо її не навантажувати або вибрати конфігурацію без неї, то при великому навантаженні процесор буде працювати швидше - правда, одночасна навантаження на вбудовану в нього відеокарту теж може привести до виключення Turbo.

Рівень шуму

очікування

29.8 / 30.5 / 31 дб

Шум від HDD 30 дб Шум від DVD-приводу 34.6 / дб Навантаження 33.6 / 36 дб Шум від HDD 30 дб Шум від DVD-приводу 34

30 dB
безшумно

40 dB (A)
помітно

50 dB (A)
голосно

44 ° C 41.2 ° C 32.4 ° C 45.1 ° C 43 ° C 30.8 ° C 42.3 ° C 40.8 ° C 31 ° C Максимум: 45.1 ° C
В середньому: 39 ° C 27.9 ° C 40.4 ° C 42.7 ° C 29.5 ° C 39.9 ° C 42.2 ° C 29.4 ° C 33.3 ° C 32.9 ° C Максимум: 42.7 ° C
В середньому: 35.4 ° C

Блок живлення (макс) 49.3 ° C | Темп. повітря 24 ° C | Voltcraft IR-550

28.2 ° C 27.4 ° C 25.8 ° C 27.9 ° C 28.6 ° C 28 ° C 27.8 ° C 28.5 ° C 28.5 ° C Максимум: 28.6 ° C
В середньому: 27.9 ° C 25.9 ° C 27.6 ° C 27.5 ° C 27 ° C 27.5 ° C 27.8 ° C 26.9 ° C 27.2 ° C 27.4 ° C Максимум: 27.8 ° C
В середньому: 27.2 ° C

Блок живлення (макс) 27.9 ° C | Темп. повітря 24 ° C | Voltcraft IR-550

(-) The average temperature for the upper side under maximal load is 39 ° C / 102 F, compared to the average of 30.9 ° C / 88 F for the devices in the class Multimedia.
(-) The maximum temperature on the upper side is 45.1 ° C / 113 F, compared to the average of 36.5 ° C / 98 F, ranging from 21.1 to 71 ° C for the class Multimedia.
(±) The bottom heats up to a maximum of 42.7 ° C / 109 F, compared to the average of 38.8 ° C / 102 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 27.9 ° C / 82 F, compared to the device average of 30.9 ° C / 88 F.
(-) The palmrests and touchpad can get very hot to the touch with a maximum of 42.3 ° C / 108.1 F.
(-) The average temperature of the palmrest area of ​​similar devices was 29.1 ° C / 84.4 F (-13.2 ° C / -23.7 F).

Невисоке енергоспоживання (до 10 Вт при низькому навантаженні, до 58.2 при високій і задіяної дискретної графіку) дозволяє G50-70 досить довго працювати без підзарядки, незважаючи на не надто ємний акумулятор (31.7 Вт⋅ч). Можна довго працювати в браузері через Wi-Fi на середньої яскравості - ноутбук протримався майже 6 годин. Дивитися DVD можна трохи довше 4 годин, а грати близько півтори години. З конкурентів в цьому ціновому діапазоні з результатами G50-70 може зрівнятися тільки Dell Inspiron 15-5547 , Всі інші відстають на годину-дві або більше.

Автономна робота

Без навантаження 10 годин. 51мін. Інтернет через WiFi 5часов. 44мін. Відтворення DVD-фільму 4часов. 16мін. Макс. витрата енергії 1год. 41мін.

Для ноутбука за 20-25 тисяч рублів у Lenovo IdeaPad G50-70 немає занадто серйозних недоліків - ноутбуків з нормальним екраном за ці гроші немає, а в іншому ноутбук майже нічим не засмутив. Хоча ... сумно, що прибрали другий USB 3.0, Ethernet НЕ гігабітний, а дискретна графіка встановлена взагалі незрозуміло навіщо - з іграми вона все одно не справляється.

G50-70 цікавий в основному своїми дешевими конфігураціями: моделі з Celeron і Pentium коштують лише 10-15 тисяч рублів, при цьому дозволяють розширити ОЗУ і замінити жорсткий диск на SSD. А так краще або заощадити і взяти конфігурацію G50-70 як у нас, але без дискретної графіки - для всього іншого i5-4200U вистачить. Якщо ж хочеться пограти, то найкращим варіантом буде не раз згаданий в цьому огляді Dell Inspiron 15-5547 - його дискретна відеокарта для цього підходить набагато краще.

А для чого ще потрібна дискретна відеокарта початкового рівня?
Та й взагалі, куди поділося знамените якість Lenovo, чому не можна було хоча б поліпшити конструкцію і позбутися від просідання в центрі?
Ну що тут можна сказати?
Коштувати така модель буде близько 24 тисяч рублів, її продуктивності точно має вистачити для будь-яких повсякденних завдань - але чи можна буде нормально пограти?
Або потужності R5 M230 для цього не вистачить?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки