Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Що робити якщо пропав звук на комп'ютері або ноутбуці?

  1. Ситуація 1: пропав звук на комп'ютері після переустановлення Windows
  2. Ситуація 2: Ви не встановлювали Windows, взагалі нічого не робили, але чомусь різко пропав звук на комп'ютері

У наш освічений вік комп'ютер є практично у кожної людини. Кому-то він потрібен по роботі, хтось дивиться на нього фільми, слухає музику, грає. Як правило, при цьому не обійтися без колонок або вбудованих динаміків. Але що робити якщо пропав звук на комп'ютері, нетбуці або ноутбуці? Ви вирішили відпочити після роботи і подивитися улюблений серіал, а на компі немає звуку? Що робити? Головне - без паніки! Ми приготували детальну інструкцію щодо виправлення цієї проблеми для комп'ютерів з Windows XP і Windows 8. Читайте і дійте.

Попередження! Все описане нижче Ви застосовуєте на свій страх і ризик! Адміністрація сайту та автор статті не несуть відповідальності за можливі наслідки. Будьте обережні, консультуйтеся з фахівцями.

Ситуація 1: пропав звук на комп'ютері після переустановлення Windows

Типова ситуація. Після перевстановлення або повторної інсталяції операційної системи, на комп'ютері може пропасти звук через проблеми з драйверами вбудованої аудіо-карти. При цьому зовні може здаватися, що все в повному порядку: іконка «Гучність» відображається на панелі внизу, в диспетчері пристроїв відзначена робоча звукова карта, а Windows під час перевстановлення люб'язно повідомить, що самостійно встановить необхідні драйвери. Але це може бути просто ілюзією порядку. І якщо після переустановлення Windows XP (8.x) на компі пропав звук - ймовірно, відсутні необхідні драйвери.

Є кілька шляхів вирішення цієї проблеми:

1. Встановити драйвери з диска - якщо пропав звук на комп'ютері (особливо на звичайному комп'ютері з системним блоком, або моноблоке; хоча сказане відноситься і до ноутбуків) насамперед пошукайте компакт-диск з драйверами материнської плати. Можливо, він додавався до комп'ютера при покупці. Якщо знайшли - спробуйте встановити їх і перезавантажити машину.

2. Завантажити драйвери з сайту виробника - якщо диска з драйверами немає, скачайте їх з сайту виробника материнської плати (наприклад, драйвера Asus можна завантажити за засланні ). Зверніть увагу, що потрібні драйвери виробника невбудованої звукового чіпа, а саме материнської плати!

Додавання музичних драйверів з сайту ASUS
Скріншот з сайту: http://www.asus.com/ru/

Якщо раптово пропав звук на ноутбуці або нетбуці, часто єдине, що можна зробити - спробувати знайти звукові драйвери на офіційному сайті його виробника (так, посилання на драйвери для ноутбуків DNS знайдуться на сайті їх магазину).

3. Скористатися драйвер-паком - нарешті, якщо звук на комп'ютері зник, а хто виробник материнської плати Ви не в курсі, спробуйте встановити драйвер-пак. Це спеціальний набір драйверів, встановлюється автоматично.

Найпопулярніший драйвер-пак для Windows XP і Windows 8 - Driver Pack Solution, качаємо його звідси - drp.su/ru/ Програма поставляється у вигляді образу ISO. Для його відкриття доведеться скористатися емулятором CD ROM (підійдуть Daemon Tools, Alcohol 120%). Запустіть драйвер-пак і він сам перевірить Ваш комп'ютер і запропонує список драйверів для установки і оновлення. Зручна річ!

Втім, для ноутбука його краще не використовувати. Тільки в самому крайньому випадку.

Ситуація 2: Ви не встановлювали Windows, взагалі нічого не робили, але чомусь різко пропав звук на комп'ютері

Отже, працював звук на комп'ютері, працював і раптом раптово зник. Буває й таке. Давайте пройдемося по списку і перевіримо можливі причини зникнення звуку на комп'ютері:

1. Несправність в колонках - якщо на комп'ютері пропав звук можливо причина в колонках. Для початку подивіться, підключені вони до комп'ютера і якщо так, то чи правильно? Можливо, маленькі діти або вихованці трохи попустували і роз'єм випав.

Штекер колонок повинен щільно сидіти в гнізді (зеленого кольору). Також перевірте, чи подається на колонки харчування від мережі (чи горить індикатор живлення?). Не забудьте покрутити регулятор гучності на колонках, що якщо він викручені на мінімум?

Аудіо-вихід комп'ютера

Якщо тут все в порядку - перевірте справність колонок. Спробуйте (обережно!) Підключити їх до іншого комп'ютера, ноутбука, в кінці кінців до телефону замість навушників. Якщо колонки не працюють - поміняйте їх або віднесіть на ремонт. Якщо працюють - причина в іншому, йдемо далі за списком.

2. Проблеми з налаштуванням звуку - наступне, що потрібно зробити, якщо немає звуку на комп'ютері, це перевірити звукові настройки Windows.

У разі старенькій Windows XP для цього клікніть правою кнопкою комп'ютерної мишки на іконці «Гучність» (в нижньому правому куті екрану) і виберіть рядок «Налаштування аудіопараметрів».

Значок «Гучність» в треї

Відкриється віконце. На вкладці «Аудіо» ( «Відтворення звуку») подивіться, який пристрій використовується за умовчанням: колонки (Audio Output) або щось інше? Можливо, Ви підключали до системного блоку проектор або телевізор, і він до цих пір налаштований на HDMI-вихід.

Властивості аудіо-пристрої в Windows XP

Якщо злетів драйвер звукової карти, то буде написано, що «Пристрої відтворення відсутні». Тоді поверніться до опису першої ситуації.

Якщо все ж звукова карта розпізнається і використовується за умовчанням - не полінуйтеся перевірити її «Гучність» і «Налаштування», натиснувши на відповідні кнопки. Раптом, гучність на нулі? Також краще вирубати всі ефекти і вибрати правильне розташування динаміків.

Загальна гучність і гучність динаміків (колонок)

3. Несправність в диспетчері пристроїв - наступне, що можна зробити, якщо раптово пропав звук на компі, це перевірити стан аудіо-карти в диспетчері пристроїв Windows. Для цього увійдіть в меню «Пуск» -> «Панель управління» -> значок «Система» -> вкладка «Обладнання» -> кнопка «Диспетчер пристроїв». Або натисніть одночасно комбінацію клавіш «Windows + R» і вбийте команду: devmgmt.msc (не забувши потім натиснути «Enter»).

В обох випадках запуститься диспетчер пристроїв Windows. Розгорніть розділ «Звукові, відео та ігрові пристрої» і клацніть правою кнопкою мишки по назві звукової карти (можливо, вона буде пойменована як щось на кшталт «VIA High Definition Audio»). У меню слід вибрати пункт «Властивості» і клацнути по ньому.

Диспетчер пристроїв Windows і звукова карта в ньому

Відкриється вікно з властивостями пристрою. Нас цікавить вкладка «Загальні», де є поле «Стан пристрою». Там повинно бути написано, що пристрій працює нормально і використовується (включено).

Властивості і стан аудіо-пристрої

Якщо це не так - спробуйте включити пристрій, провести діагностику (кнопка «Діагностика»), або перевстановити драйвера, як було описано вище.

4. Не запущена служба в Windows Audio - якщо Ви перевірили всі попередні пункти, а звуку на комп'ютері немає до сих пір, варто перевірити чи запущена потрібна служба.

Для цього перейдіть в меню «Пуск» -> пункт «Панель управління» -> значок «Адміністрування» -> ярлик «Служби». Запустіть його. З'явиться вікно з довгим списком служб. У ньому потрібно знайти «Windows Audio» і клікнути по ній подвійним клацанням.

Служба Windows Audio повинна бути активною

Якщо потрібного ярлика немає - спробуйте переключитися до «Класичному увазі» (відповідна опція повинна бути в лівій стороні вікна).

Служба повинна бути запущена (стан «Працює»), а в полі «Тип запуску» має значитися «Авто» ( «Автоматично»). В іншому випадку - запустіть служби (кнопка «Пуск») і / або виправте типу запуску на потрібний.

Якщо і це не допомогло, думаємо далі, що робити, якщо пропав звук на комп'ютері або ноутбуці.

5. Звукова карта відключена в BIOS - нарешті, якщо нічого не допомогло, спробуйте перевірити, чи не відключена чи вбудована звукова карта в BIOS. Щоб увійти в БІОС перезавантажте комп'ютер і відразу ж почніть швидко натискати клавішу «Delete». Якщо не спрацювало, спробуйте ще раз з клавішею «F2», «Esc» або «F1».

Зайшовши в BIOS, знайдіть звукову карту в розділі «Advanced» -> пункт «Onboard Devices Configuration» або аналогічному. Звукова карта повинна бути включена - опція «Enabled». Якщо вона вимкнена ( «Disabled») - включіть її, збережіть налаштування і перезавантажте комп'ютер.

6. Згоріла звукова карта - якщо нічого не допомагає, можливий і сумний варіант: вбудований звуковий чіп вийшов з ладу, тому-то і пропав звук на комп'ютері. Доведеться перевірити це в майстерні і якщо все підтвердиться відключити згорілу карту в BIOS, купити і встановити в слот PCI нову (зовнішню) звукову карту. Але може воно на краще - якщо придбати якісну звукову карту, вона порадує Вас новим соковитим звуком!

Тепер Ви знаєте що робити, якщо пропав звук на комп'ютері. Сподіваємося стаття в нагоді. Можливо знадобиться і інструкція по прискоренню Mozilla Firefox . Успіху і якісного звуку!

Ви вирішили відпочити після роботи і подивитися улюблений серіал, а на компі немає звуку?
Що робити?
Для початку подивіться, підключені вони до комп'ютера і якщо так, то чи правильно?
И горить індикатор живлення?
Не забудьте покрутити регулятор гучності на колонках, що якщо він викручені на мінімум?
На вкладці «Аудіо» ( «Відтворення звуку») подивіться, який пристрій використовується за умовчанням: колонки (Audio Output) або щось інше?
Раптом, гучність на нулі?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки