Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Що краще ноутбук, планшет або нетбук?

  1. Габарити мобільного комп'ютера
  2. Екран і клавіатура в ноутбуках, нетбуках і планшетах
  3. продуктивність пристроїв
  4. Ціна
  5. функціональність
  6. Програмне забезпечення
  7. Підводимо підсумки, що ж краще вибрати?

Можливо ви ще сумніваєтеся, чи потрібен вам ноутбук Можливо ви ще сумніваєтеся, чи потрібен вам ноутбук? Адже можна купити планшет або нетбук, які набагато компактніше, а планшет має зручний сенсорний дисплей. На рахунок нетбуків відразу скажу, що їх час минає, а їм на зміну приходять планшети. Пройдемося по параметрам, за якими обирається той чи інший пристрій. Я розставив характеристики за рівнем зменшення важливості, але для кожного пріоритет буде різним.

Габарити мобільного комп'ютера

Один з головних параметрів переносного комп'ютера - це його розмір і вага. Думаю, це головний параметр, який змушує задуматися про вибір на користь того чи іншого пристрою.

Ноутбуки підходять для вирішення будь-яких завдань, в залежності від своєї конфігурації, але вони самі габаритні. З плюсів: великий екран, потужна начинка, зручна клавіатура, наявність тачпада. Але постійно носити ноутбук з собою не завжди типово. Вага звичайного ноутбука з екраном 15.6 "разом з сумкою близько 3 кг. Починаєш втомлюватися, якщо походиш з таким годинку, інший.

Порівняння габаритів ноутбука, планшета і нетбука

Якщо вам доводиться постійно їздити у відрядження, подорожувати або працювати в університеті, і вам потрібно щоб вага пристрою був незначним і він легко поміщався в сумці, то вам підійде нетбук.

Нетбук - це мобільний комп'ютер, який завжди буде у вас під рукою. Він ідеально підходить для виконання простих завдань, таких як створення і робота з документами, ведення бухгалтерського обліку, ну і звичайно ж серфінг в інтернеті. За нетбуком не засиджуватися годинами, це комп'ютер, який відкривають щоб зробити щось швидке і піти далі. В середньому вони важать разом з сумкою менше 2 кг.

Планшет - це самий мобільний девайс. Перевагою планшета, в порівнянні з нетбуком, буде мала вага і значно менші розміри. Це досягається за рахунок відсутності вбудованої клавіатури, тачпада, спрощеної начинки пристрою і меншого екрану. Продуктивність планшета в середньому трохи нижче, ніж у нетбуків і тим більше ноутбуків. Тачпад, в принципі тут не потрібен, тому що весь екран пристрою - сенсорний.

Екран і клавіатура в ноутбуках, нетбуках і планшетах

Екран для мене є одним з найважливіших показників, але це тому, що я використовую комп'ютер для роботи. У розважальних цілях вимоги вже інші.

Гордістю компанії Apple є якісний екран з матрицею IPS, який здатний показувати найдрібніші деталі і відтінки. Це дає можливість працювати з планшетами iPad c задоволенням, без тиску на очі. Навіть найпростіша програма порадує спектром кольорів, а вже якщо переглядати картинки і фільми, то можна воістину випробувати блаженство.

Що стосується екрану інших виробників планшетів, то тут треба розглядати кожен екземпляр окремо. Так, звичайний TFT TN екран збуде як у всіх, а IPS / Super IPS і Super AMOLED / AMOLED Plus екрани будуть на голову вище за якістю зображення і кутів огляду.

На жаль, в ноутбуки і нетбуки встановлюються екрани гірше, і в основному це матриці TFT TN. Тільки в моделях подорожче можна знайти матрицю типу IPS. Звертайте увагу на тип екрану глянцевий / матовий. Детальніше про це я писав у статті про вибір ноутбука . Загалом, в плані якості екрану планшети краще ніж ноутбуки і нетбуки.

Прийнято вважати, що оптимальний розмір екрану ноутбука повинен бути діагоналлю від 15,6 дюймів. Корпус такого ноута має стандартну клавіатуру. Залежно від моделі, вона може бути з виділеним цифровим блоком в правій частині, або без нього, але з більш зручною розкладкою. Діагональ 15,6 дюйма володіє достатнім дозволом, для того, щоб розміщувалося максимальне число інформаційних блоків і при цьому шрифт залишався читабельним.

У нетбуках клавіатура трохи менше і вона без виділеного цифрового блоку, тому що для неї просто не залишається місця. І вона не зовсім стандартна, тому доведеться звикати. Якщо потрібно набирати багато тексту, то вибирайте нетбуки з клавіатурою побільше. Діагональ екрану буває від 9 до 12,5 дюймів. Відповідно, тривала робота стає некомфортною.

Клавіатура у планшетів і ноутбуків

Планшетні пристрої тут стоять особняком. Оскільки, з одного боку, працювати з сенсорним екраном стає дуже зручно, але з іншого - набирати об'ємний текст уже не вийде. У планшетів немає звичної клавіатури, тому доводиться тикати пальцями по сенсорному екрану, що доставляє надзвичайні складності.

Зате є планшети з додатковою клавіатурою. Такі планшети можуть використовуватися окремо або з клавіатурою, перетворюючись таким чином в дорогий нетбук з сенсорним екраном 🙂 Розмір екранів планшетників коливається від 6 до 12,1 ".

Це все формує загальну картину комфортної роботи і це необхідно враховувати, якщо вас чекають багато годин роботи за комп'ютером. Переважно для розваг, в плані комфортності, я вважаю, що планшет краще ніж ноутбук / нетбук.

продуктивність пристроїв

Безпосереднє перевага всіх ноутбуків - це висока якість. Зараз навіть найостанніші нетбуки з працею намагаються конкурувати (по потужності) з слабенькими (за характеристиками) ноутбуками. У маленькі розміри нетбука важко запхати багато начинки, тому доводиться миритися з тим, що на них будуть гальмувати ресурсомісткі додатки.

Найбільш потужні 4-х і 8-ми ядерні процесори стоять в ноутбуках, значно слабші дво- і чотирьохядерні процесори стоять в нетбуках і планшетах. Оперативної пам'яті встановлюється достатня кількість для нормальної роботи в усі пристрої (близько 2-4Гб і більше). Але для роботи з вимогливими додатками все одно знадобиться ноутбук з оперативною пам'яттю від 8 гігабайт.

Планшети в плані продуктивності приблизно на тому ж рівні, що і нетбуки або навіть швидше за рахунок швидкої пам'яті зберігання. Але у них мало місця, зазвичай це 64-128Гб. Цей недолік можна компенсувати, докупивши велику флешку або зовнішній жорсткий диск (в разі наявності USB-порту). До слова, на ноутбук або нетбук можна поставити SSD щоб читання і запис даних були такими ж швидкими. При цьому буде не обов'язково встановлювати заново Windows .

Хоча в планшетах немає нормальної відеокарти , Проте для ігор вони підходять краще, ніж середній ноутбук. Це можливо за рахунок оптимізації ігор під процесори і відеосистему планшетів на операційній системі Android і iOS. Є багато дуже хороших ігор з пристойною графікою.

В ноутбук можна встановити досить потужну відеокарту, але потрібно купувати дорогі моделі. У нетбуках встановлюється відеочіп початкового рівня, що дає можливість запускати простенькі 3D-ігри. В цілому, продуктивність ноутбуків звичайно ж краще з усіх.

Ціна

Як ви думаєте, що перше, після зовнішнього вигляду, кидається нам в очі, коли ми заходимо в магазин? Правильно - ціна! І тут, як говориться, роздолля! Середній ноутбук можна придбати за 400 доларів, нетбук від 200 $, планшети - від 150 $. Так що, в плані ціни планшети однозначно виграють! Нетбуки десь посередині, а ноутбуки найдорожчі, при цьому володіють максимальною функціональністю і продуктивністю.

Існують ще планшетні комп'ютери. Це як великий планшет з окремою клавіатурою і сенсорним екраном. В принципі, самі універсальні і дорогі пристрої.

функціональність

Ноутбуки мають повний спектр функціональності. Нетбуки та планшети зроблені, для забезпечення доступу в інтернет і здійснення найпростіших завдань, незалежно від того, де знаходиться їх власник. Для перегляду фільмів в дорозі, прослуховування музики і просто інтернет серфінгу - ідеально підходить планшет.

У нетбуках і планшетах ви не знайдете приводу оптичних дисків, тому що для нього просто немає місця. Чи потрібен він? Вирішувати вам. Якщо ви не знаєте навіщо вам дисковод для читання CD / DVD-дисків, то скоріше за все він вам не потрібен. В тонких ноута ви також не знайдете приводу для дисків.

Планшети також можна використовувати як звичайну камеру і як мобільний телефон, якщо є відсік для SIM-карти. У більшості пристроїв ще вбудований GPS-приймач, за допомогою якого можна визначити своє місце розташування на карті і побудувати маршрут до мети. При цьому пристрій можна завжди носити з собою.

Для підключення до інтернету потрібен Wi-Fi або 3G / 4G. Wi-Fi адаптер є у всіх пристроях, а ось модуль мобільного інтернету 4G більш часто є в планшетах. Якщо ж його немає, то доведеться купувати USB 3G-модем.

Якщо ж його немає, то доведеться купувати USB 3G-модем

Для того, щоб нетбук автономно працював цілий день необхідно потрібен потужний акумулятор, який в базовій комплектації є тільки у найдорожчих моделей. Ноутбуки працюють і того менше, в середньому 3-4 години. Творці планшетів, краще подбали про батарею. Планшет зможе бути включеним близько 12 годин.

У ноутбуках і нетбуках, як правило, присутні всі необхідні порти (USB, HDMI, VGA, LAN, SD / microSD). У планшеті бувають всі ці порти, а може нічого не виявитися! Навіть не завжди є USB порт, тому доведеться задовольнятися бездротовими підключеннями Wi-Fi і Bluetooth. Відмінність нетбука від ноутбука може бути в меншій кількості USB-портів, відсутністю VGA і LAN.

Програмне забезпечення

Для ноутбуків і нетбуків можна встановлювати будь-яку операційну систему або навіть кілька одночасно, в цьому плані вони рівні. У той час, як планшет iPad використовує тільки iOS, що безсумнівно звужує функціонал. Хоча справжні любителі Apple, вважають це великим плюсом. Планшети інших виробників можуть працювати під управлінням ОС Android або звичних Windows 7/8/10. Для зручної роботи з сенсорним екраном краще підходить Android і iOS.

У планшетах здійснений новий підхід до вирішення старих завдань. Всі програми і додатки замінені на нові. Ви витратите годинник, на освоєння нових програм в операционках iOS і Android. Але в них Ви знайдете і нові можливості, які не були доступні раніше, а деякі і не будуть доступні взагалі. Це як переходити на операційну систему Mac, після Windows. При виборі операційної системи думки розділяються, тому тут вирішувати Вам.

При виборі операційної системи думки розділяються, тому тут вирішувати Вам

Розробники iPad і Android розробили свій власний магазин (маркет) з програмами, де ви можете з тисяч програм підібрати необхідні саме для вашої роботи або відпочинку. Ви без зусиль зможете знайти потрібну програму, завантажити його або купити і встановити на своєму пристрої. У кожної програми є свій опис і кілька скріншотів, тому вибір зробити буде набагато легше. Для Windows 10 теж є Microsoft Store, але, як правило, шукати програми потрібно вручну в інтернеті.

Якщо треба компактний пристрій, але немає часу або бажання розбиратися з роботою нових для себе операційних систем, то вибирайте нетбук зі знайомою Microsoft Windows. Вони також здатні надати широкі можливості.

Таким чином, однозначно не можна сказати, що ж краще в плані операційної системи. Є свої плюси і мінуси.

Підводимо підсумки, що ж краще вибрати?

З появою першого в світі планшета (Apple iPad), більшість людей зійшлося на тому, що він повністю замінить нетбуки. Але, як виявилося, вони настільки різні, що один не зможе в повній мірі замінити другий. Для того, щоб вирішити, що потрібно саме Вам, необхідно визначитися хто Ви! Якщо ви мобільний людина - Вам більше підійде нетбук або планшет, якщо ж Ви любитель складних програм, геймер або офісний працівник, то для вас незамінною річчю залишиться ноутбук.

Якщо ви шукали примітивний комп'ютер, для найпростіших офісних завдань, то планшет швидше вам не підійде. Краще виберіть нормальний нетбук зі зручною і якісною клавіатурою, сучасним дизайном і оформленням. Планшет без додаткової клавіатури більше підходить для розваг.

Остаточне рішення що ж краще ви тепер можете зробити самі. Ви повинні вирішити, що вам потрібно, що ви шукайте і які завдання перед собою ставите. Проаналізуйте отриману інформацію, оцініть все «за» і «проти», і тоді ви з легкістю зробите правильний вибір.

Успіхів!

А на закуску подивіться цей відео-тест на уважність. Ви здивуєтеся 🙂

Можливо ви ще сумніваєтеся, чи потрібен вам ноутбук?
Чи потрібен він?
Підводимо підсумки, що ж краще вибрати?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки