Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Звуковий USB-інтерфейс Roland Quad-Capture: два мікрофонних входу, вбудований DSP

  1. ASIO-діагностика
  2. Звіт про тестування в RightMark Audio Analyzer
  3. загальні результати
  4. висновок

Наші постійні читачі вже знайомі з продуктами для звукозапису японської компанії Roland. Наведемо посилання на раніше опубліковані матеріали:

В огляді Octa-Capture ми детально розповідали про новий незвичайний 8-канальному інтерфейсі Roland, що володіє 8 мікрофонними входами і можливістю розширення до вдвічі більшої кількості каналів.

Однак Roland не забуває робити інтерфейси і для персональних студій звукозапису, для студій відео постпродакшн, а також для всіх ентузіастів звуку. Саме для цієї категорії був випущений спеціальний 4-канальний інтерфейс під назвою Quad-Capture. У ньому два аналогових каналу і два цифрових. Quad-Capture - компактний і доступний за ціною USB 2.0 звуковий інтерфейс з якістю і фірмовими функціями Roland. Він уже помічений у продажу за ціною 9950 руб.

Повністю алюмінієвий корпус витримає реальну повсякденну експлуатацію і будь-які переїзди. Також зручно, що інтерфейс не вимагає зовнішнього джерела живлення. Досить високий струм 480 мА споживається від порту USB2.0 і конвертується в окреме харчування для цифри і аналога. Вистачає і на подачу фантомного живлення двом передпідсилювачам VS Preamps. Варто відзначити, що прийняті окремі заходи щодо стабілізації та фільтрації харчування.

За заявою виробника, попередні ті ж, що використані в флагманської V-Studio 700 і цифровому мікшері M-400. Схемотехніка в класі А, EIN-еквівалентний рівень шумів становить 123 дБ. Перший вхід має перемикач режиму високого імпедансу Hi-Z для підключення гітари.

Що цікаво, управління предусилителями проводиться в цифровому вигляді. Це дає дві переваги. По-перше, цифрові регулятори - набагато більш надійні і довговічні. Вони не зношуються, що не хрустять при регулюванні, мають більш зручну логарифмічну шкалу. По-друге, цифрове регулювання дозволила виробникові реалізувати фірмову технологію Auto-Sens, яку не зустріти в інших пристроях. Інтерфейс сам вимірює піковий рівень і підбирає оптимальний рівень на саундчеку, перед початком запису. Після вимірювання рівень залишається в одному положенні, тобто це не левеллер і не АРУ. Функцію можна включити апаратної підсвічується кнопкою з передньої панелі інтерфейсу або натиснути віддалено, з контрольної панелі карти.

Плати розділені на два яруси. На одній платі - харчування і аналогові входи-виходи. На другий платі цифрові мікросхеми, DSP, а також MIDI-інтерфейси і S / PDIF.

Цікаво, що є перемикач Ground Lift, який можна побачити в DirectBox і деяких приладах. У разі виникнення фону через земляних петель перемикач дозволяє відключити екран з боку інтерфейсу і розірвати тим самим паразитний контур.

Як і в разі Octa-Capture, застосовані перетворювачі AKM AK4620B. Це популярні у багатьох виробників двоканальні АЦП / ЦАП 24 біт 192 кГц в одному корпусі з сучасними параметрами 113/115 дБ сигнал / шум.

Внутрішній DSP Analog Devices Blackfin. Частота 600 МГц, розрядність ALU 40 біт.

Процесор дозволяє організувати апаратний direct monitoring, тобто прослуховування сигналу зі входу з обробкою, але до комп'ютера. Також можна вибрати на запис окремий спеціальний джерело MAIN, куди йде оброблений мікс. Це може стати в нагоді в разі потокового мовлення або для накладення цифрової обробки в комп'ютері в реальному часі. На кожному каналі є ефекти: фільтр проти бурмотіння (low cut), компресор з налаштуванням, інверсія фази, синхронізацією налаштувань обох каналів. На відміну від Octa-Capture, Ревера тут немає. Всі параметри апаратного DSP управляються з контрольної панелі карти.

JRC 4556 і 4570 - недорогі ОУ, які можна побачити в різних звукових пристроях, таких як мікшерні пульти. Відзначимо багатошарову плату, сучасний поверхневий монтаж і безкорпусні елементи, зокрема ключі на транзисторах на виході.

Roland робить значний наголос на технології VS Streaming. У це поняття входить низька затримка проходження сигналу, висока продуктивність драйверів і апаратної частини інтерфейсів і оновлена ​​система синхронізації програмної частини від тактового генератора інтерфейсу.

Окремо заявлено про те, що використовується високоякісний кварцовий генератор як вирішення питання джиттера. Ті інтерфейси, що використовують опорний сигнал від USB, ловлять досить багато джиттера. Йдеться про типові рішеннях в минулих поколіннях інтерфейсів. В сучасних професійних звукових пристроях схема без власного генератора вже ніким не використовується. (Винятки становлять випадки синхронізації від S / PDIF інтерфейсу, де більшість пристроїв як і раніше використовують ФАПЧ і переможно рапортують про досить високому значенні джиттера в кілька наносекунд. У реальному житті так робити не можна. Слід усіма способами уникати синхронізації від приймача S / PDIF сигналу, і замість цього з'єднувати разом тільки високоякісні пристрої з регенерацією клок. 99% користувачів така проблема не загрожує. В інших випадках це окрема технічна задача, розв'язувана тільки серйозним бюджетом і спеці АЛИСТА з проектування студій.)

Підіб'ємо підсумок по начинці. Технічні параметри якості та реалізація - на рівні конкурентів. Як завжди, нам хотілося б ще кращого, особливо це стосується обраних моделей ОУ.

Для зміни частоти дискретизації пристрій перезавантажувати не потрібно. Є окрема галка в настройках: вибирати частоту пристрою Windows синхронно з ASIO-драйвером.

Інтерфейс має драйвера для Windows XP, Vista, Windows 7, Mac OS X.

Контрольна панель дуже проста. Всі основні функції розташовані на одному екрані. Деякі параметри приховані в окремих вікнах, що викликаються через меню.

Тут же міститься схема маршрутизації сигналів.

У комплекті є компакт-диск з ПО і друкована інструкція англійською мовою. Детальна російськомовна інструкція доступна на сайті www.rolandmusic.ru .

ASIO-діагностика

Device: Quad-Capture

Features:
Input channels: 6
Output channels: 4
Input latency: 523
Output latency: 752
Min buffer size: 256
Max buffer size: 256
Preferred buffer size: 256
Granularity: 0
ASIOOutputReady - supported
Sample rate:
8000 Hz - not supported
11025 Hz - not supported
16000 Hz - not supported
22050 Hz - not supported
32000 Hz - not supported
44100 Hz - supported
48000 Hz - supported
88200 Hz - not supported
96000 Hz - supported
176400 Hz - not supported
192000 Hz - supported
Input channels:
channel: 0 (1-2) - Int32LSB
channel: 1 (1-2 (2)) - Int32LSB
channel: 2 (3-4) - Int32LSB
channel: 3 (3-4 (4)) - Int32LSB
channel: 4 (MAIN) - Int32LSB
channel: 5 (MAIN (R)) - Int32LSB
Output channels:
channel: 0 (1-2) - Int32LSB
channel: 1 (1-2 (2)) - Int32LSB
channel: 2 (3-4) - Int32LSB
channel: 3 (3-4 (4)) - Int32LSB

Звіт про тестування в RightMark Audio Analyzer

Результати тестування Quad-Capture вхід на вихід підтверджують паспортні параметри інтерфейсу, 104 дБ сигнал / шум при мінімальному рівні вхідних регуляторів. Точно так же Octa-Capture підтвердив свої параметри 104 дБ сигнал / шум при мінімальному рівні вхідних регуляторів.

Тестоване пристрій Roland Quad-Capture Режим роботи 24 біт 96 кГц Звуковий інтерфейс ASIO Маршрут сигналу External loopback (line-out - line-in) Версія RMAA 6.2.3 PRO Фільтр 20 Гц - 20 кГц та Нормалізація сигналу та Зміна рівня -4,2 дБ / -4,3 дБ Режим МОНО немає Частота сигналу калібрації, Гц 1 000 Полярність правильна / правильна

загальні результати

Нерівномірність АЧХ (у діапазоні 40 Гц - 15 кГц), дБ +0,02 -0,06 Дуже добре Рівень шуму, дБ (А) -101,5 Відмінно Динамічний діапазон, дБ (А) 101,9 Відмінно Гармонійні спотворення,% 0,0036 Дуже добре Гармонійні спотворення + шум, дБ (A) -85,7 добре Інтермодуляційні викривлення + шум,% 0,0046 Дуже добре Взаємопроникнення каналів, дБ -94,1 Дуже добре Інтермодуляції на 10 кГц,% 0,0049 Дуже добре Загальна оцінка відмінно

Докладний звіт про тестування в режимі 24 біт 44 кГц

Спектр сигналу в тесті спотворень обумовлений характеристиками ЦАП і відповідає паспортним даним. Тести також підтверджують відсутність перерахунку частоти дискретизації.

висновок

Функціональність пристрою знаходиться на високому рівні. Все необхідне для невеликої студії присутній: два мікрофонних входу, включення гітарного входу Hi-Z, +48 В для конденсаторних мікрофонів, ground lift. Не забудьте про MIDI і S / PDIF, а також про вбудований DSP з апаратними компресорами на кожен канал. Roland Quad-Capture - закінчений пристрій для мобільного і студійної звукозапису.

Зручність звернення c Quad-Capture навіть вище, ніж зі старшою моделлю Octa-Capture, завдяки окремим світлодіодним індикаторам рівня сигналу і окремим зручним ручкам управління. І все це продубльовано програмно в простій і зрозумілій панелі карти, так що у користувача є великий вибір. Фірмова технологія Auto-Sens вирішить проблему підстроювання рівня на саундчеку, особливо якщо виконавець сам себе записує. Також добре, що не заважає ніякої блок живлення - карта бере харчування прямо від шини USB. Регулятор гучності - апаратний, впливає на рівень лінійних виходів і вирішує проблему підстроювання гучності активних моніторів.

Обрана елементна база в цілому на середньому рівні. До перетворювачів AKM претензій немає, а ось комплектуючі аналогової частини знаходяться на рівні недорогих мікшерів. Ми передамо інформацію виробнику, щоб він взяв це на замітку. Можна не економити і поставити щось краще, ніж JRC 4556.

Ціна Roland Quad-Capture трохи вище середньої ціни на двоканальні інтерфейси, але цілком відповідає його розширеним можливостям, враховуючи апаратний DSP і безліч інших можливостей. Пристрій затребуване ринком і вже отримує позитивні відгуки російських користувачів.

Дякуємо Roland за надане
на тестування пристрій Quad-Capture

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки