Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

31 факт про ранню історію долара США

  1. поява долара
  2. Бакс всемогутній
  3. Громадянська війна
  4. проблема фальсифікації
  5. сьогоднішній долар

Сьогодні ми всі знаємо, що долар США - це знакова валюта, відома людям в усьому світі. Як і чому він з'явився, і чому ми називаємо його «доларом» або «доларом»? Як рання історія долара допомогла сформувати сучасний світ?

Сьогодні ми всі знаємо, що долар США - це знакова валюта, відома людям в усьому світі

До появи долара

Для ранніх колоністів валюта була, можна сказати, загальнодоступною.

Офіційно гроші були номіновані в фунтах, шилінгах і пенсах, але на ділі все було інакше. Готівки часто не вистачало, і колоністам доводилося проявляти винахідливість для здійснення розрахунків. У різні періоди вони використовували замість грошей тютюн, боброві шкури і намиста з черепашок. Деякі колонії навіть намагалися випустити свою власну валюту, багато хто з яких не прижилися.

Як виявилося, іспанська долар часто був найпоширенішою формою готівки - і тому валюта США в кінцевому підсумку виявилася виражена в доларах.

революція

Під час американської революції 1775 року, Континентальний конгрес випустив гроші, відомі як Континентальна валюта, в спробі фінансувати війну. Уряд надрукувало занадто багато грошей, і вони швидко знецінилися.

Всього п'ять років по тому, після нестримної інфляції, Континентальна валюта коштувала 2,5% від свого номіналу. Бенджамін Франклін справедливо відзначав, що знецінення Континентальної валюти фактично стало податком на оплату війни. Покарані виявилися власники валюти - звичайні люди, які втратили величезний обсяг купівельної спроможності. Цікаво, що звідси пішла фраза «Гроша ламаного не варто».

поява долара

Крах Континентальної валюти - це, ймовірно, перше, що враховувалося при написанні Конституції. Крім того, в розділі 10 статті 1 була додана застереження з метою виключити повторення такого краху в майбутньому. Було зроблено запис про те, що штатам не дозволяли «карбувати монету; випускати кредитні квитки; (Або) сплачувати борги будь-чим іншим, окрім золотої і срібної монети ».

Таким чином, Монетний акт 1792 р зробив долар США умовною одиницею валюти. Монетний двір США був уповноважений здійснювати нагляд за карбуванням монет, і Акт також встановлював покарання у вигляді смертної кари за підробку монет, викарбуваних Монетним двором.

Монетний двір США був уповноважений здійснювати нагляд за карбуванням монет, і Акт також встановлював покарання у вигляді смертної кари за підробку монет, викарбуваних Монетним двором

Бакс всемогутній

У 19 столітті у долара з'явилося нове прізвисько.

Різні суми грошей вимірювалися в шкурах тварин, особливо в районі Великих озер. В одному конкретному джерелі згадується, що в 1851 році в Огайо шкура ондатри коштувала $ 0,25, а шкура лані - $ 0,50. Тим часом, шкура оленя (по-англійськи «бакс») коштувала рівно один «всемогутній долар» - і тому слово «бакс» стало синонімом долара США.

Громадянська війна

Перед Громадянською війною приватні банки по всій країні випустили власні паперові валюти.

Маючи близько 10 000 таких валют в зверненні в момент настання війни, уряду незабаром визнали дуже незручним намагатися розплатитися з боргами такою великою кількістю видів грошей. В результаті, десятидоларовий вексель став першою офіційною паперовою валютою, випущеної урядом в 1861 році для фінансування війни.

Північ почав виплачувати борги у валюті під назвою «грінбек», в той час як Конфедерація штатів також випускала свою паперову валюту. Остання втратила свою цінність на той час, коли Конфедерація програла війну.

проблема фальсифікації

Приблизно в цей же час широко поширеною проблемою грінбеков і всіх обертаються приватних банкнот була їх підробка. У той час підробленими були більш 1/3 купюр.

У Британській Канаді проводилися складні підроблені операції, і деякі чеканники в банках навіть подхалтурівалі як фальшивомонетники, використовуючи пластини і штампи зі своєю денний роботи.
Для вирішення цієї проблеми в 1865 році була створена Секретна служба.

Для вирішення цієї проблеми в 1865 році була створена Секретна служба

сьогоднішній долар

Боротьба з підробленими грошима пройшла довгий шлях з кінця 19-го століття. За оцінками, сьогодні підробленими є менш 0,01% банкнот.

© Матеріали надані: habrahabr.ru
джерело: http://qoo.by/2lAr

Як і чому він з'явився, і чому ми називаємо його «доларом» або «доларом»?
Як рання історія долара допомогла сформувати сучасний світ?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки