Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Все включено. тестування моноблоків

  1. Все в одному
  2. Великий екран за ті ж гроші
  3. Крига зрушила
  4. HP TouchSmart IQ512ru
  5. Sony VAIO VGC-LV2SRJ
  6. MSI Wind Top AE1900
  7. ViewSonic VPC100

В середині сімдесятих років минулого століття мало кому тоді відомий Стів Возняк зібрав свій перший комп'ютер для пересічних покупців і запропонував його схему компанії Hewlett-Packard. Угода зірвалася: керівництво Компанія HP не вірило в саму ідею домашніх комп'ютерів. Минуло тридцять з гаком років, і ось уже HP, і не тільки вони, а й Acer, Sony, Lenovo, MSI та багато-багато інших слідом за Apple починають випускати самий одомашнений варіант настільних комп'ютерів - All-in-One PC. Категорію комп'ютерів, максимально наближених до розряду побутових пристроїв. Скрізь, де спостерігається дефіцит вільного простору і вільних коштів - в невеликих офісах, на адміністративних стійках, в прийомних керівника, в наших квартирах, - знайдеться місце компактному, економічному і безшумному комп'ютера.

Все в одному

В середині сімдесятих років минулого століття мало кому тоді відомий Стів Возняк зібрав свій перший комп'ютер для пересічних покупців і запропонував його схему компанії Hewlett-Packard

Родоначальник All-in-One PC, Apple iMac. Елегантний, простий, компактний (ну, в порівнянні зі звичайними комп'ютерами).

Як це часто буває, коли один сказав, інший переписав, а третій не дивлячись затвердив, сьогодні спостерігається бродіння суперечливої ​​інформації в головах людей. Одні поняття підмінюються іншими. Так що для початку давайте розберемося з термінологією.

Моноблок - це персональний комп'ютер, у якого, грубо кажучи, системний блок інтегрований в монітор. Перший комерційний екземпляр моноблочного комп'ютера з'явився в 1998 році, це був Apple iMac. ЖК-матриці в той час були дуже дороги, тому перші iMac були оснащені 15 "CRT-моніторами і виглядали як портативні телевізори. Конструкція моноблока така, що єдині додаткові пристрої, які потрібні для роботи, - це мишка і клавіатура. Навіть модулі бездротового зв'язку і CD / DVD-привід вже вбудовані в корпус.

До речі, найперший домашній комп'ютер типу All-in-One до сих пір залишається еталоном стилю і якості. Схиблені на мінімалізмі дизайнери Apple створили справжній витвір мистецтва, окремі елементи якого сьогодні присутні практично в будь-якому моноблоке. До того ж iMac - комп'ютер досить екологічний: корпус останньої вийшла версії складається всього з двох матеріалів: алюмінію і скла. На даний момент у продажу можна зустріти одну версію iMac з 20 "дисплеєм і три модифікації з діагоналлю 24". Чого йому дійсно не вистачає (та й то це думка суто суб'єктивне), так це сенсорного екрану, який успішно вбудовують в свої моделі нові виробники моноблоків.

Ідея All-in-One припала до душі американським покупцям, які проголосували за інновацію своїми грошима. Щабель за щаблем iMac еволюціонував в ідеальний інструмент для художників, дизайнерів і верстальників: крім відмінного спеціалізованого софту, вони отримали величезний дисплей, мінімум проводів і повну свободу для ніг (не потрібно ставити системник під стіл).

Щабель за щаблем iMac еволюціонував в ідеальний інструмент для художників, дизайнерів і верстальників: крім відмінного спеціалізованого софту, вони отримали величезний дисплей, мінімум проводів і повну свободу для ніг (не потрібно ставити системник під стіл)

Комп'ютери серії «все включено» часто можна не тільки ставити на стіл, але і носити з собою. Або вішати на стіну.

Так вже вийшло, що до осені 2008-го iMac панував на ринку моноблоків (власне, і ринку-то як такого не було). Але в листопаді минулого року ми змогли своїми руками помацати перший комерційний зразок All-in-One PC на базі 64-бітної Windows Vista HP TouchSmart IQ512ru. Двоядерний процесор в 2 ГГц, 4 Гб оперативної пам'яті, 500 Гб HDD, Bluetooth і Wi-Fi (g / n). Продуктивність TouchSmart була на рівні мультимедійного ноутбука вищої категорії.

Але і це ще не все. У HP тоді порахували, що домашній комп'ютер повинен бути не тільки компактним, але і обов'язково сенсорним. Ви бачили бурхливу реакцію людей на презентацію сенсорного інтерфейсу першої версії iPhone? Ось тоді-то ідея дотиків поневолила уми виробників. Сенсорність де-факто стала синонімом «інтуїтивно зрозумілого інтерфейсу». Кнопки - складно. А в екран тикати і пальцями фотки розсовувати - ось це просто. Аби дотику на великому екрані оброблялися швидко і точно.

Конкуренти HP не змусили себе довго чекати. Настала ера неттопів.

Комп'ютер на пару

Моддінг технічно просунутих пристроїв типу телефонів, КПК, Bluetooth-гарнітур і т.п. в стилі паропанк досить популярний. Не залишили без уваги і All-in-One PC. Стараннями команди The Steampunk Workshop на світ з'явився «вікторіанський» моноблок, дерев'яний корпус якого зроблений з старого настінного шафки і прикрашений бронзою. Під стать йому виконані клавіатура і дивний маніпулятор у вигляді мініатюрного телескопа.

У корпус потрапили 19 "монітор, процесор Intel Pentium 4 (могутніше в альтернативній всесвіту не придумали), 250-гігабайтний HDD, DVD-привід і блок живлення. Працює парокомпьютер під управлінням операційної системи Kubuntu.

Великий екран за ті ж гроші

Неттопи часто замінюють собою домашні ноутбуки, не уступаючи їм ні в компактності, ні в продуктивності, ні в ергономічності.

Термін неттоп (nettop) нерозривно пов'язаний з компанією Intel, адже саме вона запропонувала його широкому загалу під час анонса процесорів Atom, які за задумом процесорного гіганта повинні були стати (і стали) основною базою для створення неттопів. Стаціонарні аналоги нетбуків - мініатюрних ноутбуків для роботи в Мережі і з офісними додатками, неттопи позиціонувалися Intel як недорогі комп'ютери компактних розмірів з низьким енергоспоживанням. Вони не вимагають активного охолодження і працюють під управлінням оптимізованих Windows або Linux. Вінчестери з рухомими деталями замінюються на SSD, твердотільні накопичувачі.

Благодатний грунт для висадки неттопів підготували більш ніж успішні продажі нетбуків, пристроїв з нижчого цінового діапазону з дисплеями менше 12 ". Але нетбуки були і залишаються інструментом для роботи «в дорозі». Для домашнього та офісного використання вони не годяться: занадто маленький дисплей і недостатня потужність. Потрібна була потужніша начинка і екран розміром від 15 ". Так що поява дешевих All-in-One PC стало всього лише справою часу.

Неттопи - пристрої з тієї ж цінової категорії, що і нетбуки (до 15 000 руб), яка психологічно сприймається як низька, але заточені під найпоширеніші повсякденні завдання вдома або в офісі. Посудіть самі, що вибере батько своєму недбайливому чаду або керівник компанії, всіма силами намагається оптимізувати бюджет? Потужний комп'ютер, який треба збирати по частинах, або такий же потужний, але All-in-One PC, або неттоп, який вже зібраний, повністю готовий до роботи, не займає багато місця і легко переноситься? А головне, він ще й до непристойності дешевий ...

Найменший

Неттопи бувають не тільки моноблоками «все включено», з сенсорними моніторами і бездротовими клавіатурами, але і до непристойності мініатюрними системними блоками. Неттоп-коробочку розміщують поруч з монітором або на його задній панелі (там навіть є спеціальні кріплення) - виходить бюджетний гостьовий комп'ютер.

Модель Fit-PC2 ізраїльської компанії CompuLab цілком може претендувати на роль самого маленького безмоніторного неттопа в світі, що працює на базі процесора Intel Atom. Маленька коробочка важить 307 г, а її розміри (101х115х27 мм) менше, ніж у зовнішнього HDD.

Fit-PC2 оснащений процесором Atom Z-серії з частотою 1,1 або 1,6 ГГц, чіпсетом US15W і гігабайтом оперативної пам'яті DDR2-533. В якості носія інформації використовується 2,5-дюймовий вінчестер або SSD-диск. Комунікаційні можливості неттопа представлені модулем Wi-Fi (b / g), шістьма портами USB 2.0, miniSD, DVI-виходом, інфрачервоним портом, роз'ємом mini-DVI і мережним адаптером Ethernet.

Алюмінієвий корпус неттопа прекрасно розсіює тепло, тому вентиляторів в системі немає і вона практично безшумна. У робочому режимі неттоп споживає до 6 Вт енергії, в режимі перегляду HD-відео H.264 з якістю 1080p - менше 8 Вт. Новинку випускають з операційною системою Windows XP або Ubuntu Linux. У базовій комплектації пристрій коштує $ 235.

Спілкування, навчання, веб-серфінг, розваги - з цими завданнями під силу впоратися будь-якого неттоп. Не забудемо і про нову тенденцію, супутньої розвитку комп'ютерної техніки, - «гостьовому комп'ютері». Як в минулі часи в кожну кімнату, включаючи кухню, ми ставили по телевізору, так зараз багато хто ставить за комп'ютера або ноутбука, об'єднуючи їх між собою в мережу. Гостьовий комп'ютер не обов'язково використовується кожен день або навіть щотижня: знадобився - включили. А приводом можуть бути друзі, що залишилися на пару днів, або приїхали погостювати родичі, яким привітні господарі надають готовий до роботи комп'ютер з мінімальним необхідним набором програм, доступом в інтернет і до домашнього медіасерверу.

Крига зрушила

All-in-One PC - це комп'ютер, зібраний в моніторі. Головна проблема такого комп'ютера - охолодження, головна принада - компактність.

У 2008 році з 31,5 млн персональних комп'ютерів, поставлених в США, тільки 1,9 млн склали All-in-One PC - настільки скромний відсоток став результатом високої ціни потужних моноблоків. Але ось з'явилися бюджетні рішення в особі неттопів на базі процесорів Intel Atom, і експерти по всьому світу очікують збільшення частки перспективного формфактору. Що, звичайно, аж ніяк не означає швидку смерть класичних системних блоків і мультимедійних моноблоків. Просто безліч All-in-One нарешті перетворилося в повноцінний самостійний ринок, і тепер уже кожен бажаючий зможе підібрати собі акуратний, що не займає багато місця комп'ютер під свої персональні завдання, свій стиль і свій гаманець.

Ну а для того, щоб ви могли скласти уявлення про новий ринку, з усього безлічі подібних пристроїв ми відібрали кілька найбільш цікавих екземплярів моноблоків з різних цінових категорій.

Чотири комп'ютери-моноблоки для самих різних завдань. Щось продається вже майже рік, щось тільки надійде в продаж. До кінця поточного року нам належить познайомитися з великим числом нових All-in-One комп'ютерів, число яких після запуску Intel Atom зростає як на дріжджах. Свої новинки вже представили і ще представлять як ветерани індустрії, так і невідомі до пори до часу бренди.

HP TouchSmart IQ512ru

Технічні характеристики

Процесор: Intel Core 2 Duo T5850 (2,16 ГГц, L2-кеш 2 Мб)

Чіпсет: Intel GM965

Пам'ять: DDR2-800, 4 Гб

Графічна підсистема: NVIDIA GeForce 9300M GS (256 Мб)

Жорсткий диск: Samsung HD501LT, 3,5 дюйма, 500 Гб SATA (300 Мбіт / с, 7200 об / хв)

Дисплей: 22 дюйма, WSXGA + (1680x1050), сенсорний

Комунікації: Wi-Fi 802.11 b / g, Bluetooth 2.0 + EDR, LAN

Роз'єми: 5x USB 2.0, кардрідер 5-in-1 (MMC / SD / SDHC / MS / xD), 2x Audio In, 2x Audio Out, IEEE 1394 FireWire (4-контактний), RJ45, S-Video, S / PDIF (RCA)

Оптичний диск: DVD-RW DL

Операційна система: Windows Vista Home Premium 64-біт

Габарити: 535x442х84 мм

Вага: 10,7 кг

Ціна: 40 000 руб.

Моноблок HP TouchSmart можна повісити на стіну - і домашній кінотеатр готовий. Він оснащений сенсорним інтерфейсом з підтримкою multitouch - практично таким же, як в iPhone. Прості дотики, розведення і зведення пальців, виділення і перетягування елементів меню - все є. При цьому абсолютно не важливо, чим торгують екран TouchSmart, який чутливо відгукується і на долоню, і на палець, і на стилус. Крім перетягування іконок і запуску додатків дотиком, інтерфейс дозволяє малювати пальцями або стилусом в графічних редакторах, залишати замітки на екрані, швидко і ефективно працювати з файловою структурою. Крім того, для роботи з мультимедіа та веб-серфінгу HP придумали спеціальний інтерфейс з величезними елементами, повністю адаптований під дотичне управління. Активувати його можна, тицьнувши в ярлик на робочому столі або натиснувши на кнопку під екраном.

Потужна начинка дозволяє HP TouchSmart повноцінно працювати з графікою і мультимедіа і навіть запускати вимогливі ігри. Повноцінний сучасний комп'ютер, в загальному. І все б нічого, але ціну на HP TouchSmart навіть з урахуванням поступового падіння демократичною не назвеш, тому до цих пір він залишається красивою і модною іграшкою для багатих.

Sony VAIO VGC-LV2SRJ

Технічні характеристики

Процесор: Intel Core 2 Duo E8400 (3 ГГц, L2-кеш 6 Мб)

Чіпсет: Intel P43 Express

Пам'ять: DDR2-800, 4 Гб

Графічна підсистема: NVIDIA GeForce 9600M GT (512 Мб)

Жорсткий диск: 500 Гб SATA (7200 об / хв)

Дисплей: 24 дюйма, WSXGA + (1920x1200), X-black з декількома лампами

Комунікації: Wi-Fi 802.11 b / g, Bluetooth 2.1 + EDR, LAN

Роз'єми: 5x USB 2.0, 1x HDMI, кардрідер SD / MS, звук, IEEE 1394 FireWire (4-контактний), RJ45, S-Video, S / PDIF, вхід для ТБ-антени,

Оптичний диск: Blu-ray Disc (читання / запис)

Операційна система: Windows Vista Home Premium 64-біт

Габарити: 675x467х175 мм

Вага: 15,4 кг

Ціна: 67 000 руб.

Моноблок Sony VAIO лінійки LV коштує дорожче, ніж HP TouchSmart, але відпрацьовує кожен вкладений в покупку рубль. Почнемо з того, що в Комп'ютер обладнано привід Blu-ray з можливістю не тільки читання, а й записи дисків. При цьому ніхто не заважає підключити Sony VAIO LV до HD-телевізора або плазмової панелі з широченной діагоналлю через вихідний роз'єм HDMI, якщо раптом фірмове якість 24 "монітора Full HD X-black з шістьма лампами підсвічування в формат 16:10 вас не влаштує. А через вхідний роз'єм HDMI до монітора можна підключити ігрову консоль.

Вбудована 2.1-аудіосистема з сабвуфером непогано справляється зі своїм завданням, але меломани повинні оцінити можливість використання зовнішньої 5.1-аудіосистеми, а кіномани - оптичні вихідні роз'єми, за допомогою яких легко і просто підключити комп'ютер до звичайного домашнього кінотеатру. Є також і подвійний аналого-цифровий ТВ-тюнер, який вирішує відразу два завдання: перегляд цифрових і аналогових телепрограм наземного мовлення в будь-якому місці приміщення і запис одного каналу під час перегляду іншого.

Окремий плюс - дуже низький рівень шуму. Як і більшість моноблоків японського гіганта, VAIO LV створювався для домашнього використання, тому працює він дуже тихо. Спеціальна конструкція корпусу і гарне охолодження зводить до мінімуму вібрації і шуми.

MSI Wind Top AE1900

Технічні характеристики

Процесор: Intel Atom 230 (1,6 ГГц)

Чіпсет: Intel 945GC + ICH7

Пам'ять: DDR2-533, 1 Гб

Графічна підсистема: Intel GMA950

Жорсткий диск: 2,5 дюйма, 160 Гб SATA

Дисплей: 18,5 дюйма, WXGA (1366x768), сенсорний

Комунікації: Wi-Fi 802.11 b / g / n, LAN

Роз'єми: 4x USB 2.0, кардрідер 4-in-1 (MMC / SD / MS / xD), звук, RJ45

Оптичний диск: DVD-RW

Операційна система: Windows XP Home

Габарити: 476x365х49 мм

Вага: 4,75 кг

Ціна: 24 000 руб.

All-in-One неттоп MSI Wind Top AE1900 не може похвалитися ні вишуканим стилем HP TouchSmart, ні наворочених Sony VAIO LV. Але від нього цього і не потрібно, оскільки знаходяться зазначені моделі в різних вагових категоріях. Комп'ютер MSI - стаціонарний варіант нетбука для будинку або офісу. Причому швидше все-таки для будинку, оскільки сам виробник записав його в сімейство Entertainment (розваги). Звичайно, не розвагами єдиними живе неттоп - він впорається і з більшою частиною повсякденних комп'ютерних справ: веб-серфінг, навчання, робота з офісними програмами.

18,5-дюймовий екран моноблока прикритий сенсорною панеллю, для якої розроблена фірмова програмна оболонка: завдання в ній скомпоновані по розділах. Назви і вміст розділів інтуїтивно зрозуміло і логічно: «Робота», «Функція», «Інструмент», «Інтернет». Інтерфейс настільки доброзичливий, що впоратися з запуском фільму зможе навіть дідусь, який до першого знайомства з неттопів зустрічав сенсорні дисплеї лише у терміналів з оплати рахунків. А пропорції екрану 16: 9 ідеально підходять для перегляду широкоформатних фільмів «без смужок».

Начинка неттопа споживає мінімальну кількість енергії (приблизно 35 Вт в робочому режимі), виділяє невелику кількість тепла і практично безшумна. Охолоджується комп'ютер вертикальним протокою повітря, який надходить в корпус через нижню вентиляційну решітку, і виходить через отвори, розташовані на бічному і верхньому торцях і на задній кришці.

ViewSonic VPC100

Технічні характеристики

Процесор: Intel Atom N280 (1,6 ГГц)

Чіпсет: Intel 945GSE Express

Пам'ять: DDR2, 1 Гб

Графічна підсистема: Intel GMA950

Жорсткий диск: 2,5 дюйма, 160 Гб SATA

Дисплей: 18,5 дюйма, WXGA (1366x768)

Комунікації: Wi-Fi 802.11 b / g, LAN

Роз'єми: 4x USB 2.0, кардрідер 4-in-1 (MMC / SD / MS / xD), звук, RJ45

Оптичний диск: DVD-RW

Операційна система: Windows XP Home

Габарити: 450x360х35 мм

Вага: 5,32 кг

Ціна: $ 600.

Компанія ViewSonic нагородила своє дітище чудовим широкоформатним 18,5-дюймовим дисплеєм. А залізо для начинки системного блоку використовувала той же, що і інші виробники неттопів. За економію електрики при вирішенні повсякденних завдань і низьку вартість пристрою відповідає «атомний» процесор, одне тільки якість зображення дає VPC100 незаперечний плюс в порівнянні з конкурентами. Правда, інженери компанії вирішили обійтися без сенсорного введення, але це, мабуть, не дуже страшний - нам всього лише допомогли заощадити на миючих засобах для моніторів.

ViewSonic пропонує встановлювати її моноблок в малих офісах, магазинах, державних установах (на кшталт бібліотек), але нам він бачиться набагато більш доречним на письмовому столі школяра. По-перше, VPC100 розрахований саме на ті завдання, з якими щодня зустрічаються учні (призвичаїтися до ігор можна і пізніше), а по-друге, цей комп'ютер дійсно дуже компактний і не займе багато місця. При цьому 18,5 дюйма діагоналі дисплея - той мінімум, який необхідний для комфортної багатогодинної роботи.

Посудіть самі, що вибере батько своєму недбайливому чаду або керівник компанії, всіма силами намагається оптимізувати бюджет?
Потужний комп'ютер, який треба збирати по частинах, або такий же потужний, але All-in-One PC, або неттоп, який вже зібраний, повністю готовий до роботи, не займає багато місця і легко переноситься?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки