Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд ноутбука Xiaomi Mi Notebook Pro 15.6

  1. Комплектація
  2. Дизайн
  3. роз'єми
  4. Клавіатура і тачпад
  5. дисплей
  6. оснащення
  7. апгрейд
  8. Система охолодження
  9. автономність

Компанія Xiaomi добре зарекомендувала себе в сегменті ультрабуков і тепер вийшла на ринок середньоформатних моделей

Компанія Xiaomi добре зарекомендувала себе в сегменті ультрабуков і тепер вийшла на ринок середньоформатних моделей. Перший 15,6-дюймовий ноутбук компанії примітний не тільки розмірами і дизайном, а й тим, що оснащений восьмим поколінням процесорів Intel Core і дискретним графічним прискорювачем NVIDIA GeForce MX150. Детальніше про це, а також інші аспекти Mi Notebook Pro 15.6 ми розповімо в огляді.

ноутбук надано Xiaomi.ua

Моделей в лінійці: 5

Комплектація

Ноутбук поставляється в акуратній і якісної картонній коробці, дуже схожою з упаковкою ноутбуків Apple. Всередині, крім лептопа, лежить компактний адаптер живлення з потужністю 65 Вт / год і кабель з роз'ємом USB Type-C з кожного боку. Зарядний пристрій дуже компактне, але вилка вимагає використання перехідника.

Дизайн

Схожість з MacBook не закінчується на упаковці. Перший раз побачивши вживу Mi Notebook Pro розумієш, що для повноти подібності йому не вистачає тільки яблука на кришці. У продажу поки доступний тільки один колір - Space Gray темно-сірий.

Однак, через деякий час використання починаєш сприймати ноутбук Xiaomi не як копію, а цілком самостійний продукт виконаний в традиційному для компанії мінімалізмі. Часом навіть важко сказати, хто є виробником ноутбука завдяки мінімуму логотипів, особливо з зовнішнього боку. Однак, через деякий час використання починаєш сприймати ноутбук Xiaomi не як копію, а цілком самостійний продукт виконаний в традиційному для компанії мінімалізмі

Ноутбук вийшов витонченим і компактним, як для 15,6-дюймової моделі. Товщина корпусу складає 19,5 мм. Корпус виконаний з алюмінію, приємно холодить руку. На жаль, нижні межі досить гострі і швидко втрачають товарний вигляд при регулярному використанні. В іншому, корпус практичний і не збирає на собі відбитки пальців. Загальна якість зборки відмінна, ноутбук відчувається монолітним, як в закритому вигляді, так і кожна його частина окремо.

роз'єми

На правій грані розташований кардрідер і два порти Type-C, один з них використовується для зарядки, і обидва порту можуть бути використані для підключення моніторів. На правій грані два повнорозмірних USB 3.0, HDMI і роз'єм для навушників.

Клавіатура і тачпад

При розкритті ноутбука, а його можна розкрити однією рукою, перше на що звертаєш увагу - розмір тачпада. Він досить великий, як для Windows-ноутбука і його діагональ складає 6 дюймів. Тачпад прикритий склом, завдяки чому пальці по ньому ковзають дуже легко. Враження трохи псує вписаний в нього сканер відбитка пальця, на який періодично натрапляєш пальцем. При розкритті ноутбука, а його можна розкрити однією рукою, перше на що звертаєш увагу - розмір тачпада

Клавіатура залишила неоднозначні враження. На щастя, в Xiaomi вирішили використовувати варіант без цифрового блоку, завдяки чому всі клавіші стандартного розміру, а сама клавіатура розташована по центру корпусу. Клавіші мають коротку ходом - 1,5 мм, що робить натиснення не дуже інформативним. До цього звикаєш, але вироблення звички зажадає часу. Клавіатура залишила неоднозначні враження

В основний блок клавіш вписана кнопка виключення, незважаючи на це помилкових натискань не виникало, більш того, для її натискання потрібно прикласти чимало зусиль побільше, ніж для інших клавіш. Присутній підсвічування з однієї градацією яскравості.

дисплей

Екран ноутбука - одне з його головних достоїнств. В Mi Notebook Pro використана IPS-матриця з діагоналлю 15,6 дюймів і роздільною здатністю 1920х1080. Екран прикритий захисним склом Corning Gorilla Glass 3, що надає дисплейної блоку додаткової жорсткості. Рамки навколо дисплея не рекордно тонкі, але їх товщина не здається великою. Екран ноутбука - одне з його головних достоїнств

Заміряний рівень максимальної яскравості склав 255 кд / м², а мінімальної - 19. З урахуванням глянцевого дисплея, максимального рівня досить майже завжди, крім умов прямої засвічення. А ось мінімальної яскравості часом забагато, особливо в темряві. Контрастність - 1: 1666. Колірна температура трохи не дотягнула до еталонних 6500К і становить приблизно 6100К.

У палітрі є невеликий зсув в бік зелених і червоних відтінків, що робить картинку візуально «теплою». В цілому, дисплей сподобався, кути огляду у нього максимальні, контрастність відмінна, засвітки мінімальні.

оснащення

У продажу є три конфігурації цієї моделі. У нас - молодша версія, оснащена процесором Intel Core i5-8250U, 8 ГБ оперативної пам'яті DDR4 і SSD на 256 ГБ з інтерфейсом PCI Express. В інших конфігураціях буде процесор Core i7-8550U і на вибір 8 або 16 ГБ оперативної пам'яті.

Процесор Intel Core i5-8250U оснащений 4 обчислювальними ядрами, підтримує Hyper Threading і працює на тактовій частоті 1,6 ГГц. Максимальна частота в режимі Turbo Boost може досягати 3,4 ГГц. При цьому TDP чіпа - всього 15 Вт. У порівнянні з попередником i5-7300HQ, оснащеного 4 ядрами без HT, продуктивність i5 восьмого покоління можна порівняти в однопоточних завданнях, але в багатопоточних, за результатами бенчмарків, різниця становить 10-20%. У повсякденній роботі, ноутбук працює спритно і чуйне, це досягається не тільки за рахунок швидкого процесора, але і SSD. Процесор Intel Core i5-8250U оснащений 4 обчислювальними ядрами, підтримує Hyper Threading і працює на тактовій частоті 1,6 ГГц

Інтерес також викликає і новий дискретний адаптер GeForce MX150, за словами NVIDIA, що прийшов на зміну GeForce 940MX. Від попередника новинку відрізняє архітектура Pascal з техпроцесом 18 нм, пам'ять GDDR5, більш висока тактова частота, в нашому випадку складова 1 645 МГц в режимі Boost і збільшена кількість ROPs (raster operating pipelines) - 16 проти 8. Кількість CUDA-ядер залишилася такою ж - 384 , як і розрядність шини - 64 біт. Обсяг відеопам'яті становить 2 ГБ, але взагалі MX150 може оснащуватися 4 ГБ пам'яті. Зменшений техпроцес дозволив наростити частоту, при цьому залишившись в тому ж TDP. Інтерес також викликає і новий дискретний адаптер GeForce MX150, за словами NVIDIA, що прийшов на зміну GeForce 940MX

Як в ігрових тестах, так і в бенчмарках MX150 показала приріст близько 30% в порівнянні з 940MX. Наприклад, в GTA V на мінімальних настройках, згладжуванні FXAA і в нативному дозволі ми отримали 55-60 к / с, в той час, як молодша модель Xiaomi - Mi Notebook Air 13 , Оснащена 940MX, при аналогічних умовах показувала 30-35 к / с. У CS GO на максимальних налаштуваннях можна розраховувати на 70 к / с і в Crysis 3 - 30 к / с на середніх налаштуваннях.

В бенчмарках приріст також помітний. Наприклад, в 3DMark, в тесті Sky Diver новинка демонструє 9896 балів, проти 6343 у вищезгаданій молодшої моделі з адаптером попереднього покоління. У порівнянні з 940MX, яка справлялася з Full HD зі скрипом - це помітний крок вперед. Втім, до 1050 їй ще далеко (15044 в тесті Sky Diver).

Ноутбук також оснащений повним набором бездротових інтерфейсів - тут присутній Bluetooth 4.1 і Wi-Fi 802.11ac з підтримкою двох діапазонів.

Мультимедійні функції представлені парою динаміків Harman з потужністю по 2,5 Вт кожен. Звук гучний, басовитий, без спотворень навіть на максимальній гучності.

Для відеозв'язку є веб-камера, яка знімає з роздільною здатністю 720р.

апгрейд

Можливості по апгрейду скромні. Відкрутивши 8 гвинтів, ви зможете замінити системний накопичувач і поставити ще один за рахунок додаткового порту M.2 2280. Обсяг оперативної пам'яті збільшити не вийде, вона розпаяна на материнській платі.

Обсяг оперативної пам'яті збільшити не вийде, вона розпаяна на материнській платі

Зображення з сайту notebookcheck.net

Система охолодження

В якості системи охолодження використовується пара вентиляторів, що викидають гаряче повітря в бік дисплея. Забір холодного повітря здійснюється через прорізи знизу, тому на колінах ноутбук швидко «задихається». В якості системи охолодження використовується пара вентиляторів, що викидають гаряче повітря в бік дисплея

У AIDA64 при повному тесті всіх комплектуючих температура процесора склала 70 градусів при максимальній частоті 1,6 ГГц. Троттлінга при цьому не було, але особливого запасу по потужності немає, під час стрес-тестування процесор лише дуже короткочасно виходив на пікові частоти в 3,4 ГГц. Шум при максимальному навантаженні помітний, але не надмірний. У AIDA64 при повному тесті всіх комплектуючих температура процесора склала 70 градусів при максимальній частоті 1,6 ГГц

автономність

Завдяки батареї на 60 Вт / год, ноутбук працює в середньому 3-4 години при середній яскравості дисплея і нескладних задачах зразок роботи з документами і браузинга. У режимі повного завантаження всіх комплектуючих в AIDA64 і 50% яскравості, Mi Notebook Pro протримався 1 година 10 хвилин. Є підтримка швидкої зарядки, завдяки чому за 35 хвилин він може зарядитися на 50% від комплектного зарядного пристрою. Завдяки батареї на 60 Вт / год, ноутбук працює в середньому 3-4 години при середній яскравості дисплея і нескладних задачах зразок роботи з документами і браузинга

Редакція дякує магазин Xiaomi.ua за надане для тестування пристрій

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки