Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Mobile-review.com Огляд навігаційного комунікатора HTC P3300 (Artemis)

  1. Дизайни, елементи управління
  2. екран
  3. Автономна робота
  4. Камера
  5. інтерфейси
  6. FM-радіо
  7. Специфікації, швидкість роботи
  8. програмне забезпечення
  9. Враження й висновки
  10. описание:

Стандартний комплект:

  • комунікатор
  • USB-кабель синхронізації
  • Зарядний пристрій
  • Автомобільний зарядний пристрій
  • Автокредл
  • Зовнішня антена для GPS
  • Карта пам'яті microSD на 512 Мб (опціонально)
  • Зарядний пристрій
  • чохол
  • Диски з ПО
  • документація

Торгова марка HTC поки маловідома для широкого кола споживачів, з моменту запуску нової торговельної марки пройшло всього кілька місяців. Компанії HTC ще чекає багато роботи по просуванню цього бренду, робота фактично тільки почалася. Для компанії життєво важливо в короткі терміни представити максимально широкий модельний ряд, закріпитися в максимальній кількості сегментів.

Для компанії життєво важливо в короткі терміни представити максимально широкий модельний ряд, закріпитися в максимальній кількості сегментів

До недавнього часу в продуктовій лінійці компанії (на той момент - продукти під маркою Qtek) відчувався брак продукту з вбудованим супутниковим приймачем GPS. Напрямок супутникової навігації є одним з найбільш «гарячих» на ринку на даний момент. Конкуренти за цей час випустили моделі з вбудованим приймачем GPS, можна пригадати Mio A700, E-Ten G500, HP iPaq hw6515, на підході GPS-моделі від інших компаній.

Конкуренти за цей час випустили моделі з вбудованим приймачем GPS, можна пригадати Mio A700, E-Ten G500, HP iPaq hw6515, на підході GPS-моделі від інших компаній

Проблема HTC не в тому, що компанія «прогавила» розвиток щодо нового напрямку, а в тому, що у неї були зв'язані руки контрактом з HP (моделі серії HP iPaq hw6500 розроблялися і проводяться HTC). По ньому HTC не мала права випустити комунікатор з вбудованим модулем GPS певний проміжок часу після випуску HP iPaq hw6500. Однак компанія частково вирішила проблему, випустивши HTC Galaxy, КПК без GSM-модуля. Це був перший і, мабуть, останній «чистий» КПК в лінійці компанії HTC. При всій невдалості моделі (слабка реалізація GPS) її випуск дозволив HTC отримати необхідний досвід в реалізації GPS-рішень, повчитися на власних помилках.

При всій невдалості моделі (слабка реалізація GPS) її випуск дозволив HTC отримати необхідний досвід в реалізації GPS-рішень, повчитися на власних помилках

Модель, що носить кодове ім'я HTC Artemis (Артеміда), повинна була з'явитися в продажу під індексом Qtek G200. У підсумку вона отримала індекс HTC P3300, іменами власними в продуктовій лінійці компанії будуть іменуватися тільки топові продукти (MTeoR, TyTN), такий офіційний коментар HTC. За такою логікою, модель HTC P3300 - продукт не топовий, проте вона ризикує стати однією з наймасовіших для компанії. Комунікатор з'явиться у продажу не тільки під власною маркою HTC, але і під марками операторів, наприклад, O2 XDA Orbit. Дизайн згаданої моделі, як видно на зображенні вище, буде відрізнятися, але базова модель вгадується без праці.

Дизайн згаданої моделі, як видно на зображенні вище, буде відрізнятися, але базова модель вгадується без праці

Протягом процесу розробки моделі всередині компанії зовнішній вигляд зазнав не дуже значні зміни. На зображенні вище ви бачите, як пристрій виглядало в ескізах рік тому. А от технічні специфікації еволюціонували щодо початкових планів компанії. Камера 1.3 Мп була замінена в результаті на 2 Мп, слот miniSD - на microSD. Також було вирішено відмовитися від цифрового компаса, який пропонувався розробниками спочатку.

Крім P3300, компанія HTC буде випускати модель P3200 (кодове ім'я - HTC Love, поки офіційно не оголошена). Модель відрізняється відсутністю GPS-модуля. HTC Love в роздробі буде дешевше приблизно на 50 доларів США.

Апарат базується на шасі HTC Wizard / Prophet, саме ці пристрої взяті в якості відправної точки при розробці нової моделі. Вихідна платформа практично не видає себе. Вона істотно допрацьована - в неї додався GPS, FM-радіо, повністю змінений корпус (як дизайн, так і матеріали), інноваційні елементи управління унікальні. При цьому якщо порівнювати HTC Prophet (Qtek S200) і HTC P3200, моделі функціонально однакові при всій зовнішній несхожості. Згодом HTC P3200 просто замінить Qtek S200 на ринку. Повністю життєвий цикл Qtek S200 поки не пройдений, саме тому модель P3200 ще й не анонсована офіційно.

Ще один важливий момент, пов'язаний з запуском нової моделі, - партнерство HTC і компанії TomTom. До останнього моменту передбачалося, що нові моделі будуть поставлятися з навігаційною програмою Destinator. При цьому можливі два варіанти поставки. По-перше, це так званий тестовий варіант поставки (Taster), можна безкоштовно завантажити тільки одну карту, наприклад, Москви чи Лондона. По-друге, це повний варіант (Premium) - карта західної Європи в комплекті на DVD, карта пам'яті microSD на 512 Mb. Останній варіант буде дорожче в роздробі приблизно на 230 доларів США. Негативний момент для Росії полягає в тому, що до моменту початку поставок не буде готовий повністю русифікований варіант TomTom Navigator 6 і карт для цієї програми.

Дизайни, елементи управління

Зовнішній вигляд пристрою не характерний для HTC. Відчуваються нові тенденції, які раніше не властиві продуктам компанії. На мій погляд, це шлях дорослішання компанії, розробки серйозного дизайну. Зовнішній вигляд пристрою самобутній, оригінальний. Назвати його чиїмось клоном не повертається язик. Єдина незрозуміла річ - навіщо треба було копіювати з Nokia 6680/6681 сріблясті вставки на бічних торцях.

Єдина незрозуміла річ - навіщо треба було копіювати з Nokia 6680/6681 сріблясті вставки на бічних торцях

Переважний матеріал корпусу - сірий пластик. Бічні торці цікаві, крім металевих вставок а-ля Nokia, тим, що вони виконані з прогумованого «soft touch» пластика. За рахунок чого комунікатор вкрай приємно тримати в руці, він не вислизає. Зручність складається ще й за рахунок розмірів і ваги пристрою. Корпус тонше і легше HTC Prophet, це один з найменших і легких комунікаторів на ринку.

  • HTC P3300: 108x58x16.3 мм, вага - 127 г;
  • HTC Prophet: 108.8х59.3х18.4 мм, вага - 148 г;
  • E-Ten M600 +: 111.7x60.7x22 мм, вага - 174 г;
  • HP iPaq hw6800 (O2 XDA Atom): 102x58x19.5 мм, вага - 140 г;
  • GIGABYTE gSmart i: 106.6x53.2x19.8 мм, вага - 136 г.

Якість збірки HTC традиційно заслуговує виключно утішних оцінок. Зазорів між деталями практично немає, навіть при сильному стисненні в руці відчувається монолітність конструкції, немає і натяку на люфт. Пластик корпусу виглядає дорогим, такий же він і на дотик.

Елементи управління на торцях «вмонтовані» в металеві смужки. На лівій стороні - слайдер регулювання звуку (сторонніми утилітами на нього можна призначити інші дії), кнопка голосового управління і кнопка «м'якої» перезавантаження комунікатора. На правій стороні - кнопка спуску камери, кнопка харчування. На кнопки комфортно натискати. За рахунок того, що вони не видаються з корпусу, вони не натискаються випадково.

На схилі верхнього торця виявляється решітка зовнішнього динаміка, по гучності він середній. На задній стінці - камера, дзеркальце і роз'єм для підключення зовнішньої GPS-антени.

На задній стінці - камера, дзеркальце і роз'єм для підключення зовнішньої GPS-антени

На нижньому торці знаходиться роз'єм HTC ExtUSB (підключення зарядного пристрою, кабелю синхронізації і навушників), кріплення для мотузки - можна повісити P3300 на шию або на руку. Останнє може стати в нагоді, коли ви використовуєте GPS без машини. Тут же знаходиться гніздо стилуса. Перо нераздвіжние, середнє за розмірами. Його цілком зручно використовувати в повсякденній роботі.

В HTC Artemis немає звичного джойстика або навігаційної клавіші, його замінює інноваційний trackball (трекбол, його вже встигли прозвати «кульовим маніпулятором»), суміщений з колесом. Поєднання цих двох елементів управління було названо HTC RollR.

Колесо можна крутити або за годинниковою стрілкою, або проти неї. Залежно від швидкості, з якою ви його крутите, змінюється швидкість гортання списку контактів, музичних композицій, списку програм, швидкість наближення в навігаційній програмі і так далі. При повороті на 45 градусів звучить чіткий відгук. Реалізацію подібного об'єкта управління ми вже зустрічали в Samsung i300, ось тільки натискати на чотири сторони в HTC P3300 можна, можна тільки прокручувати списки. Ключова перевага використання колеса - можливість варіювати швидкість прокрутки, чого не можна досягти за звичайною навігаційною клавішею.

Відео, навігація за допомогою коліщатка і трекболу (WMV, 8.8 Мб) >>>

І якщо подібне коліщатко вже було реалізовано в Samsung i300, то вписаний в нього трекбол - точно нововведення, в мобільних пристроях зустрічається вперше. Це кулька, який видається з корпусу, ви його просто крутите пальцем в будь-яку сторону. Для того щоб зрозуміти, як це виглядає на практиці, уявіть стару комп'ютерну мишку (пам'ятаєте, в ній ще був присутній кулька), перевернутий догори ногами. Цікавою особливістю є те, що трекбол підсвічується яскравим блакитним світлом під час роботи з ним і гасне, якщо його не чіпати.

Цікавою особливістю є те, що трекбол підсвічується яскравим блакитним світлом під час роботи з ним і гасне, якщо його не чіпати

Трекбол працює в двох режимах: в режимі заміни джойстика і в режимі мишки. Підтвердження дії в обох режимах - натискання на трекбол, утримування - довге натискання викликає контекстне меню. У першому режимі ви просто крутите кулю в потрібному напрямку, при цьому емулюється п'ятипозиційна навігаційна клавіша. У другому режимі на екрані з'являється зображення курсора мишки, і ви його рухаєте за допомогою трекбола.

Як і для будь-якого інноваційного рішення, потрібна перевірка часом. На мій погляд, подібне рішення так і залишиться екзотикою, хоч і реалізовано краще, ніж тачпад в iPaq hx4700. Компанія не боїться експериментувати, пропонувати рішення, які до неї ніхто не пробував, одне це заслуговує на повагу, ніхто не застрахований від помилок, але хто не ризикує, той не будує мільярди. Практично у всіх, хто стикався з пристроєм, модель викликає непідробний інтерес і пожвавлення, бажання самостійно покрутити «кульовий маніпулятор».

Основне питання, яке мене турбує щодо трекболу, - його надійність, який відсоток HTC RollR буде виходити з ладу після півроку використання пристрою, як часто доведеться носити пристрій в сервісний центр, для того щоб почистити «кулька». На це питання зараз навряд чи хтось зможе відповісти.

екран

За всіма формальними параметрами дисплей типовий, він має типові розміри, кольоровість, дозвіл. Діагональ екрану складає 2.84 "(58x42 мм - активна область), дозвіл - 320x240 пікселів, кількість кольорів - 65 тисяч. З кутами огляду не так все здорово, картинка інвертується при великих відхиленнях від прямого кута. Рівнів підсвічування всього чотири, але мінімальний вельми комфортний для роботи в темному приміщенні, не сліпить очі. На максимальному рівні підсвічування з екраном можна працювати в ясний сонячний день, текст продовжує залишатися читаним, хоча зображення і вицвітає.

На максимальному рівні підсвічування з екраном можна працювати в ясний сонячний день, текст продовжує залишатися читаним, хоча зображення і вицвітає

В цілому ми маємо типовий екран для Windows Mobile-комунікатора. Його не можна чимось виділити серед аналогів.

Автономна робота

Ємність знімною Li-Ion батареї становить 1200 мАг. Офіційно йдеться про 3.5-5 години роботи в режимі розмови, 6-8 днів роботи режимі очікування. Природно, на практиці такі результати недосяжні. Час автономної роботи в якості основного телефону становить в середньому два дні (30-40 хвилин розмов в день, постійне Direct Push підключення до MS Exchange c 10 ранку до 18 вечора, 30 хвилин Інтернету всього, годину прослуховування FM-радіо за все, 20 хвилин використання органайзера всього). При більш активному використанні радіо, регулярному прослуховуванні музики, використанні Wi-Fi заряджати пристрій доводиться раз в день, з цим потрібно змиритися. Якщо по P3300 тільки дзвонити до 10 хвилин в день, практично не використовувати інші функції, то можна домогтися 3-3.5 днів автономної роботи.

5 днів автономної роботи

За результатами наших стандартних тестів часу автономної роботи, модель P3300 схожа на HTC Prophet / HTC Wizard. У режимі електронної книжки (мінімальний рівень підсвічування, автопрокрутка в Haali Reader) комунікатор пропрацював майже 23 години, що помітно більше HTC Wizard за рахунок низького рівня енергоспоживання екрана на мінімальному рівні підсвічування. У режимі MP3 (прослуховування MP3-файлів з бітрейтом 128 Кбіт / с з карти пам'яті, екран вимкнений) батарея повністю розрядилася за 14 годин 20 хвилин. У режимі максимального навантаження (відтворення відео з карти пам'яті, максимальний рівень підсвічування) P3300 пропрацював 5 годин 40 хвилин.

У режимі максимального навантаження (відтворення відео з карти пам'яті, максимальний рівень підсвічування) P3300 пропрацював 5 годин 40 хвилин

Спосіб кріплення SIM-карти стандартний. Під SIM-картою - місце для карти пам'яті стандарту microSD. Виходить, що гарячої заміни карт пам'яті немає в принципі. Це серйозний недолік для тих, хто звик часто міняти карти пам'яті. Насправді з цим пов'язаний лише один негативний момент - швидкість копіювання даних на карту і з карти суттєво вище при використанні кард-рідера, ніж при підключенні комунікатора по кабелю. Максимальний об'єм карти пам'яті стандарту microSD складає 2 Гб.

Камера

У моделі встановлена ​​2 Мп CMOS-матриця. На відміну від HTC Prophet (Qtek S200), в моделі немає режиму макро. Також відсутній автофокус і спалах. Отримувані знімки не вражають уяву, але якість знаходиться на хорошому рівні. Одне з найбільш позитивних змін - поліпшена передача кольору на знімках, світлі області більше не є суцільним білий колір. При хорошому природному освітленні виходять непогані знімки, але як тільки ми спробуємо зробити знімок у сутінках або макрознімок, картина змінюється.

При хорошому природному освітленні виходять непогані знімки, але як тільки ми спробуємо зробити знімок у сутінках або макрознімок, картина змінюється

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

(+) Збільшити, 1600x1200

Трохи поговоримо про інтерфейс камери, її настройках. Камерою управляє програма HTC Camera for Pocket PC 4.03. Поточне дозвіл зйомки можна поміняти або в настройках, або натиснувши пером відповідну іконку, доступні наступні дозволи:

  • 2M - 1600x1200 точок
  • 1M - 1280x960 точок
  • L - 640x480 пікселів
  • M - 320x240 пікселів
  • S - 160x120 пікселів

Якість знімків (в основному виражається у розмірі отриманого знімка):

  • Super Fine
  • Fine
  • Normal
  • Basic

Баланс білого:

  • Auto
  • Daylight
  • Night
  • Incandescent
  • Fluorescent

ефекти:

  • Grayscale
  • Sepia
  • Cool
  • Negative

Також можна налаштувати Contrast, Saturation, Hue, Sharpness, Contrast (за замовчуванням ці параметри налаштовуються автоматично). З додаткових налаштувань доступні: таймер, штамп часу на фото, відключення звуку затвора і деякі інші.

За допомогою RollR можна швидко перемикати режими зйомки, перейти в режим запису відео, наприклад. Відео записується у форматі MPEG4, MotionJPEG, H.263 з дозволом M (176x144 крапки) або S (128x96 крапок). В цілому настройки в режимі відео повторюють настройки в режимі фото. З особливостей відзначимо включення / відключення запису звуку, виставляння лімітів за тривалістю або за розмірами підсумкового файлу. Якість і дозвіл записаного відео викликає смуток, судіть самі на прикладі:

Приклад відео (mp4, 292 Кб) >>>

Крім режимів фото і відео, присутні ще кілька - відео для MMS, фотокартка для контакту, режим «спорт» і режим швидкісної зйомки. Серія до 5 фотографій з малою затримкою часу - ось що фактично являє собою «спортивний» режим, швидкісний режим (Burst) означає збільшення кількості знімаються кадрів до 30.

інтерфейси

Модель вбирає в себе непоганий значний набір інтерфейсів. Обговоримо їх. Роз'єм HTC ExtUSB поєднує в собі miniUSB-роз'єм і роз'єм для фірмової гарнітури. Користувач позбавлений можливості вибрати навушники на свій смак, може тільки користуватися стандартними навушниками, що йдуть в комплекті. Якість звуку в них середнє, та й не всім подобаються навушники такого типу. Роз'єм ExtUSB сильно обмежує можливості комунікатора в якості альтернативи музичного плеєра. Ситуацію частково рятують хороші стерео Bluetooth-навушники. Само собою, до цього гнізда підходять стандартні зарядні пристрої і USB-кабелі від старих моделей.

Само собою, до цього гнізда підходять стандартні зарядні пристрої і USB-кабелі від старих моделей

Wi - Fi (IEEE 802.11 b / g). Бездротове підключення працює без нарікань. За рахунок встановленого пакету оновлень AKU 3.0 з'являється підтримка стандарту безпеки WPA2, який є найбільш захищеним на поточний момент. В налаштуваннях Wi-Fi можна регулювати режим енергоспоживання Wi-Fi.

Bluetooth 2.0 без EDR, але з помітно збільшеним портфелем профілів. Для управління модулем Bluetooth задіяні стандартні драйвера від Microsoft. Подивимося, які профілі реалізовані, для чого вони використовуються.

  • Serial Port Profile (SPP). Емулює COM-підключення пристроїв. Використовується в основному для синхронізації з настільним комп'ютером, підключення зовнішніх Bluetooth-пристроїв, наприклад, Bluetooth GPS-приймача.
  • Object Push Profile (OPP). Використовується для передачі об'єктів, наприклад, записів календаря, контактів.
  • File Transfer Profile (FTP). Профіль передачі файлів. Можна дивитися файли як на комунікаторі з комп'ютера, так і навпаки. Вперше цей профіль реалізований на пристроях HTC на базі стека Microsoft.
  • Hands-Free Profile (HFP). Підключення Bluetooth-гарнітури, пристрої гучного зв'язку.
  • Human Interface Device Profile (HID). Підключення Bluetooth-клавіатури.
  • Advanced Audio Distribution Profile (A2DP). Передача стереозвуку по Bluetooth.
  • Audio Video Remote Control Profile (AVRCP). Управління відтворенням музики з бездротової гарнітури.
  • Personal Area Network Profile (PAN). Підключення до мережі через Bluetooth. Використовується для підключення настільного комп'ютера до Інтернет через комунікатор, використовується як заміна Dual-Up Networking профілю.
  • SIM Access Profile (SAP). Підключення автомобільних комплектів зв'язку, які підключаються до мережі, використовуючи віддалений доступ до SIM-картки на телефоні

Ми протестували всі профілі, крім останнього (SAP), нарікань до їхньої роботи немає. В цілому реалізація Bluetooth в моделі заслуговує високої оцінки.

Модель HTC P3300 відноситься до другого покоління зв'язку, підтримки 3G / UMTS в ній немає. Комунікатор працює в чотирьох діапазонах GSM, підтримується EDGE class B, multi-slot class 10. Також немає ІК-порту, але це не будемо вважати недоліком.

FM-радіо

Комунікатор HTC Artemis - перший пристрій HTC з вбудованим радіо, але далеко не перше на ринку серед Windows Mobile-пристроїв. До P3300 на ринку з'явилися моделі O2 XDA Atom, E-Ten G500, GIGABITE gSmart.

До P3300 на ринку з'явилися моделі O2 XDA Atom, E-Ten G500, GIGABITE gSmart

Вбудована утіліта для FM-радіо приємна у вікорістанні. Програма може запам'ятовувати до 20 радіостанцій, є ручний пошук. З мінусів відзначимо відсутність функції виключення екрану, не підтримуються скіни. Синя розфарбування дисонує з зеленими корпоративними квітами HTC. Це лише перша версія, сподіваємося на майбутні поліпшення. Якість FM-радіо звичайне, чимось його виділити на загальному тлі не можна.

Специфікації, швидкість роботи

Смартфон побудований на новому процесорі Texas Instruments OMAP850, який працює на максимальній частоті 200 МГц (допитливі читачі можуть докладніше дізнатися про процесор на сайті виробника тут ). Обсяг оперативної пам'яті дорівнює 42.55 Мб (з 64 Мб), а обсяг доступної flash-пам'яті (в ній зберігаються всі призначені для користувача дані) складає 48.02 Мб (з 128 Мб). Оперативної пам'яті вистачає практично завжди, а при наявності карти розширення об'єм вбудованої flash-пам'яті не так важливий.

Розмова про продуктивність ми традиційно починаємо з пакету SPB Benchmark . Згодом пакет стає все менш адекватним, навіть у тому випадку, коли мова йде про порівняння Windows Mobile. Для порівняння

Індекс описує продуктивність центрального процесора. Від процесора з частотою 200 МГц складно було очікувати рекордів, хоча результат виявився непоганим.

Від процесора з частотою 200 МГц складно було очікувати рекордів, хоча результат виявився непоганим

Цей індекс описує швидкість роботи з пам'яттю (читання / запис / переміщення).

Цей індекс описує швидкість роботи з пам'яттю (читання / запис / переміщення)

Швидкість синхронізації висока (вона не впливає на підсумковий показник).

Ми не наводимо підсумковий індекс, оскільки він сильно спотворений для Windows Mobile 5.0.

Ми провели тест відео в програмі The Core Pocket Media Player (колишній BetaPlayer), вийшли наступні результати. Продуктивність багато в чому зав'язана на графічні прискорювачі і набір Wireless MMX, який вбудований в останній процесор Intel XScale. Продуктивність близько 100% означає, що фільм в середньому відтворюється без випадання кадрів, гладко, але можливі провали на активних сценах.

Продуктивність близько 100% означає, що фільм в середньому відтворюється без випадання кадрів, гладко, але можливі провали на активних сценах

Таким чином, для перегляду фільмів на HTC P3300 потрібна попередня конвертація.

Таким чином, для перегляду фільмів на HTC P3300 потрібна попередня конвертація

Навіть якщо нівелювати вплив прискорювачів і Wireless MMX, то по швидкості відтворення відео все одно результати не дуже хороші. Відтворювалося чотири ролики різної інтенсивності потоку, на підставі кількості випали кадрів формувався індекс. Чим більше індекс, тим в середньому менше випали кадрів. Індекс 1 000 означає відсутність випали кадрів взагалі.

Індекс 1 000 означає відсутність випали кадрів взагалі

Тест продуктивності графіки грою PocketQuake з відключеним звуком (звук відключався консольної командою nosound 1, інші настройки збережено). Наводиться усереднений показник по двох тестів (Demo 1 і Demo 2). Результати очікувані, для ресурсномістких ігор Artemis не підійде, але в прості ігри (головоломки, стратегії, платформери) грати цілком можна.

В цілому ми бачимо фактичне збіг з результатами HTC Wizard / Prophet. Це не дивно, моделі побудовані на одній платформі. В цілому продуктивності вистачить для виконання більшості завдань, крім перегляду відео без конвертації, ресурсномістких ігор і комфортного використання Skype.

програмне забезпечення

Компанія HTC була першою компанією, яка випустила пристрій на базі нової операційної системи Windows Mobile 5.0 for Pocket PC. Це не дивно, враховуючи тісні відносини компаній HTC і Microsoft. Модель HTC Artemis є першим пристроєм на ринку з самого початку встановленим пакетом оновлень AKU 3.0. Докладний огляд Windows Mobile 5.0, так само, як і огляд пакетів оновлень AKU, ви можете прочитати в окремих статтях на нашому сайті. Тут же розповімо про додаткові встановлених програмах на HTC P3300.

Тут же розповімо про додаткові встановлених програмах на HTC P3300

Огляд Windows Mobile 5.0 for Smartphone >>>

Огляд Windows Mobile 5.0 AKU 3.0 >>>

ClearVue PDF. Програма для перегляду на комунікаторі PDF-документів.

Програма для перегляду на комунікаторі PDF-документів

MIDlet Manager. Завантаження і запуск Java-додатків.

Завантаження і запуск Java-додатків

ZIP. Додає можливість роботи з архівами на пристрої, спочатку в WM 5.0 такої можливості немає.

0 такої можливості немає

Smart Dialing. За допомогою цієї надбудови в пристрої реалізується швидкий пошук по контактах, аналогічний WM for Smartphone.

Як видно, додаткових програм дуже мало. Природно, не варто забувати про TomTom в стандартному комплекті поставки, але про нього у нас буде окрема розмова.

Враження й висновки

За якістю зв'язку все знаходиться на хорошому рівні, що в рівній мірі відноситься до більшості нових моделей. Дзвінок не дуже гучний і не дуже тихий, гучність знаходиться на хорошому середньому рівні. Вібродзвінок - безперервна брижі.

Тривалий час в лінійці компанії не вистачало моделі з вбудованим GPS-модулем, позначалися обмеження контракту з HP. Компанії HTC довелося випускати модель HTC Galaxy, яка була позбавлена ​​стільникового модуля. Ми з тривогою чекали наступної моделі від компанії, адже в моделі Galaxy реалізація GPS була далека від ідеалу. Робота з GPS поліпшена в порівнянні з HTC Galaxy, про реалізацію GPS в цій ми поговоримо в окремому матеріалі, де буде розказано в тому числі і про TomTom Navigator 6.

Модель HTC Artemis базується на немолодий платформі HTC Prophet / HTC Wizard, відповідно, тести продуктивності і тести часу автономної роботи дуже близькі, в деяких випадках практично збігаються. Якщо брати за відправну точку HTC Prophet (Qtek S200), то ми отримуємо такі зміни / відмінності:

  • Вбудований GPS, це ключове нововведення;
  • Вбудоване FM-радіо;
  • Повністю змінений дизайн (модель має своє обличчя), матеріали корпусу, модель стала тонше і легше, це один з найбільш компактних комунікаторів на ринку;
  • Унікальні елементи управління HTC RollR;
  • Пакет програмних оновлень AKU 3.0;
  • Новий роз'єм для дротової гарнітури;
  • Якість камери краще, але немає режиму макро;
  • Карти пам'яті microSD замість SD / MMC, менше максимальний обсяг, гарячої заміни немає.

Мабуть, всі зміни, за винятком карти пам'яті і роз'єму HTC ExtUSB, є позитивними. Вони ж є мінусами комунікатора в цілому. Для багатьох потенційних покупців формальними мінусами є слабкий процесор і малий обсяг оперативної пам'яті, однак для більшості завдань цього цілком достатньо. З новою структурою пам'яті в Windows Mobile 5.0 пристрою не потрібно 128 Мб оперативної пам'яті, а процесор вище 200 МГц потрібен для відео без конвертації, ресурсномістких ігор і Skype.

Модель HTC P3300 в базовій комплектації з'явиться в продажу в кінці жовтня - початку листопада за ціною 750 доларів США (роздріб для російського ринку), до нового року ціна буде падати до позначки 630-650 доларів США. Для порівняння: зараз роздрібна ціна Mio A700 в Москві становить 660-680 доларів США, а E-Ten G500 можна купити менше ніж за 600 доларів США. Але до нового року найбільший тиск P3300 буде відчувати з боку моделей E-Ten X500 і нового комунікатора Mio, які будуть значно дешевше HTC і при цьому не поступатимуться P3300 функціонально, а в деяких моментах будуть навіть перевершувати його. Єдина сильна карта, яку буде розігрувати HTC, - це дизайн, якість збірки, це найсильніша сторона моделі. Унікальні елементи управління HTC RollR викликають інтерес у всіх оточуючих без винятку. Успіх моделі буде прямо залежати від ціни, яка встановиться на початок грудня. При адекватної цінової політики HTC P3300 стане хітом передноворічних продажів.

Дякуємо російське представництво компанії Brightpoint за надане на тестування обладнання.

описание:

  • Клас: Windows Mobile-комунікатор з GPS (класифікація всередині компанії - Slim GPS PDA Phone);
  • Форм-фактор: моноблок;
  • Конкуренти: Mio A700 / A701, E-Ten X500;
  • Матеріали корпусу: пластик, металеві вставки на торцях;
  • Положення в лінійці: над HTC Prophet;
  • Операційна система: Windows Mobile 5.0 for Pocket PC, пакет оновлень AKU 3.0;
  • Процесор: Texas Instruments OMAP850 200 МГц;
  • Оперативна пам'ять: 48.02 Мб доступно (для зберігання даних не використовується);
  • ROM: 51.16 Мб доступно користувачу для зберігання даних, установки програм;
  • Інтерфейси: microSD без гарячої заміни, Bluetooth 2.0 без EDR, USB для заряду / синхронізації / підключення як модем, Wi-Fi (IEEE 802.11b / g);
  • GSM 850/900/1800/1900, GPRS / EDGE class B multi-slot class 10;
  • FM-радіо;
  • Екран: TFT 2.83 "(43x57 мм) c роздільною здатністю 240х320 пікселів, відображає 65 тисяч кольорів;
  • Камера: CMOS 2 Мп без спалаху, записує відео;
  • GPS: SiRF Star 3
  • Батарея: знімна Li-Ion ємністю 1200 мАг.
  • Габарити: 108x58x16.3 (в середньому товщина 17) мм;
  • Вага: 127 г.

Антон Котов ( [email protected] )
Опубліковано - 03 жовтень 2006 р


com   )   Опубліковано - 03 жовтень 2006 р

Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки