Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як заощадити на покупці 750-ватного блоку живлення?

  1. упаковка
  2. кабельне господарство
  3. Чи не на шкоду якості

Якщо при покупці блоку живлення витрачати гроші тільки на функціональність, залишивши за дужками «рюшики і фестони», економія може скласти до половини вартості лакшери-пристрої. Вибравши замість модної моделі Deepcool Gamer Storm DQ 750-M ( «Вся в білому») аналогічний блок живлення скромніше, користувач без втрати якості отримає всю ту ж суму благ. Пильно вдивляючись в більш прийнятний за ціною DQ 750-ST, поміркуємо, чи є сенс переплачувати за спокусливу упаковку та інші надмірності, або, зосередившись на заданих параметрах, гнути свою лінію і економити, економити і знову економити? Радимо не розкидатися грошима: для цього є кілька слушних зауважень. Поїхали розбиратися!

упаковка

Коробка, в яку упакований блок живлення Deepcool DQ 750-ST, - звичайнісінька, ні додати, ні відняти. Вона повідомляє потенційному покупцеві про те, що пристрій відповідає вимогам сертифікату 80 PLUS Gold і забезпечено п'ятирічною гарантією (за деякими відомостями цей термін подвоєний, але це не точно).

Відкриваємо упаковку - а там сюрприз. Замість помпезного оксамитового мішка, в якому зазвичай поставляється корпус блоку живлення, - наповнена повітрям диссипативная упаковка, знайома нам по антистатической історії .

Можна відзначити, що економічність починається прямо з процедури unpacking: бульбашки з антістатіка свою транспортну місію виконали і більше нам не знадобляться. Блок живлення прийшов до споживача в незайманому стані, ціна питання якщо і не нульова, то вже точно копійчана.

кабельне господарство

Цілком очевидно, що модульні блоки живлення завжди будуть дорожче аналогічних вивідних пристроїв. Не виняток і DQ 750-ST: в порівнянні з Deepcool Gamer Storm DQ 750-M його функціональність в цьому плані нітрохи не гірше, а цінник в продажу більш переконливий.

Кабельне господарство Deepcool DQ 750-ST за кількістю роз'ємів і довжині сполучних проводів ідентично більш дорогим моделям. Якість його вище, так як пайка не тільки дешевше контактних з'єднань, але і істотно надійніше. Наука про контакти, які окислюються і не схильні до механічних пошкоджень. Слідуючи моді, все провідники - в ізоляції чорного кольору, колірна диференціація не передбачена, що порушує стандарт, але не впливає на функціональність.

Чи не на шкоду якості

Заглянувши під кришку блоку живлення DQ 750-ST сміливо робимо висновок: бюджетне пристрій використовує всі ті ж схемні і компонувальні рішення, які успішно апробовані на більш елітарних аналогах цього ж виробника. В першу чергу це стосується охолоджуючого вентилятора DF1202512CH - його ротор обертається на гідродинамічному підшипнику, а лопаті крильчатки розроблені з урахуванням мінімізації створюваного шуму. Це конструкторська знахідка бренду Deepcool, і було б дивно не користуватися нею у всіх блоках харчування - і в дорогих, і в дешевих.

Комутуючий перемикач силових ланцюгів виконаний по однополюсною схемою. Імовірність, що він від'єднає фазу 50/50. В іншому випадку з його допомогою можна відключити тільки нульову шину. Ця дурна економія переслідує не тільки бюджетний DQ 750-ST, але і блоки живлення Deepcool класу «люкс». Чому так, залишається загадкою: у конкурентів кнопка включення двополюсна. І якщо вже відключили блок живлення від мережі, то точно відключили.

На схемі управління і захисту від перевантажень в блоці живлення Deepcool DQ 750-ST виробник заощадив, це правда. Ні, запобіжник на 10 ампер (на друкованій платі він позначений шелкотрафаретом, як F1), як і раніше на своєму місці. А ось Супервайзор тепер один - Sitronix ST9S429-PG14 (Відомий раніше, як PS229A). На дорогих моделях у Deepcool варто ще один Супервайзор - Weltrend WT7518D , Але тут розробники вважали, що необхідності в ньому немає.

Чому так? Все дуже просто: у моделі Gamer Storm DQ 750-M, наприклад, чотири віртуальних каналу по лінії +12 вольт (два по 35 ампер і два по 25 ампер). У реальності - це один потужний фізичний канал харчування, але для захисту від короткого замикання , «Осідання» напруги або його перевищення, потрібно моніторинг кожної з віртуальних шин. Модель Deepcool DQ 750-ST позбавлена ​​всіх цих турбот. У неї один 12-вольта канал на 62 ампера, за справністю якого і стежить Sitronix ST9S429-PG14.

Насправді, цей Супервайзор стежить і за всіма іншими напругами в блоці живлення. Як відомо, для системної логіки необхідна напруга +5 вольт і +3,3 вольта. Вони формуються конвертором, встановленим вертикально по відношенню до основної плати пристрою - точно так само, як і у всіх блоках харчування сімейства Deepcool. Плата конвертора з ШІМ-контролером CM6901X захищена гнучким мідним екраном і для надійності щедро присмачена білим герметиком.

Плата конвертора з ШІМ-контролером CM6901X захищена гнучким мідним екраном і для надійності щедро присмачена білим герметиком

Ще одна важлива відмінність бюджетного рішення від Deepcool - наявність одного загального радіатора для відводу тепла з потужних напівпровідникових приладів. Економія невелика, але все ж ...

Економія невелика, але все ж

Дуже цікаво конструктори вирішили тепловідвід з транзисторів, розташованих на паєчний (тобто нижній стороні) друкованої плати блоку живлення. За їх охолодження відповідають два пасивних радіатора з білого алюмінію. Ось з таких знахідок складається привабливість Deepcool DQ 750-ST. Здається, не останнє значення в цьому питанні мають, як цілком демократичний цінник, так і традиційно відмінну якість.

Чому так?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки